Mielenkiintoista eli kuulostaa siltä, että kaupankäynti olisi kokonaan keskeytetty kyseisellä osakkeella väliaikaisesti. Oliko kyseessä kenties SSH, sen kohdalla näyttää ainakin noita keskeytystiedotteita olevan tänään?
Mikä on SSH?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Mielenkiintoista eli kuulostaa siltä, että kaupankäynti olisi kokonaan keskeytetty kyseisellä osakkeella väliaikaisesti. Oliko kyseessä kenties SSH, sen kohdalla näyttää ainakin noita keskeytystiedotteita olevan tänään?
Tarkoitat varmaan että annettaisiin ihmisille mahdollisuus jättäytyä koko eläkejärjestelmän ulkopuolelle? Mitä sitten tapahtuu kun tälläinen henkilö kävelee 70v:nä sossun luukulle , sehän saisi sen eläkkeen sieltä, tai ainakin itse näen että kovin vaikea/mahdoton olisi ryhmää x sulkea "hyvinvointi"yhteiskunnan ulkopuolelle eli "pakolla" olisi joku summa kerättävä. Eihän tuo 850e/kk myöskään vielä mihinkään riitä jos asuu vuokralla eli asumistukea joudutaan maksamaan lisäksi, mutta käytännössä sossun luukulle ei ole enää asiaa.
Tietyn tulorajan jälkeen ei enää mene eläkemaksuja ja maksimieläkkeen koko on rajattu. Jos haluaa enemmän rahaa eläkkeellä niin pitää säästää itse ja sitä tuetaan veroteknisillä keinoilla(401k, roth ira,...). Vastaushan siis on, että ihmisten pitäisi oppia ottamaan enemmän vastuuta itsestänsä eikä olettaa että raha tulee seinästä ilman omaa panostusta.
Mikä on SSH?
Niin, eihän tuossa muuten mitään, mutta työeläkkeissä pitäisi sitten myös olla mahdollisuus samanlaiseen minimimaksuun - tässä kohtaa tuleekin hiljaisuus ja ihmetellään mistä ne rahat sitten saadaan. Ja kuten sanottu, ei kaikki yrittäjät tuota yhtään sen enempää valtion kassaan kuin tavallinen palkansaaja. Yhtälailla voidaan sanoa, että korkeatuloisimmat palkansaajat ovat oikeutettu takuueläkkeeseen vaikka ei maksaisi kuin minimimaksun, kun maksavat niin paljon veroja.
Tällä hetkellä tuon erityiskohtelun mahdollistaa vain ja ainoastaan vajaat eläkemaksut maksavien yrittäjien pieni määrä ylipäänsä sekä suhteessa saajiin, jolloin kyseiset eläkemaksujen vajaukset eivät ole maatakaatavia . Vikaa noissa kuitenkin on, kuten tuolla yllä todettiin, niin varsinkin maatalousyrittäjien osalta valtio joutuu suhteessa melkoisesti paikkaamaan tällä hetkellä vajetta.
Tuo on kieltämättä hyvä idea. Pakolliselle osuudelle kansaneläkkeestä minimi- ja maksimirajat ja samalla parannetaan ihmisten mahdollisuuksia oman eläkkeen säästämiselle. Hyvä summa pakolliselle kansaneläkkeelle voisi tyyliin 10% tuloista, vähintään 200e/kk ja enintään 500e/kk, joka mahdollistaisi ihan kohtuullisen eläkkeen 35-40 vuotta työelämässä oleville keskituloisille. Laitetaan vielä kylkeen joku järjestelmä jossa tietyn summan vuodessa voisi pitkäaikaissäästää suoraan nettotuloista, olkoon se vaikka sitten 500e/kk.
Ei tarvitsisi kummoiset tulot olla, että saisi säästettyä tonnin kuussa.
Eiköhän siinä yrittämisessä ole ihan tarpeeksi ja ihan toisen kokoluokan kannustimia riskien korvikkeeksi, ettei tarvitse tuon osalta olla mitään erityistä systeemiä. Yrittämistä tuetaan suoraan muutenkin ja tarkoituksenmukaisemmin muilla tavoilla eikä ne riskit mitään mahdottomia ole, jos ei sitten pistä ns. kaikkea peliin. Tuokin on oma valinta. Ei tuo maailma itselleni mitenkään täysin tuntematon ole. Voin myös kertoa, että osa yrittäjistä vetää aika lailla työntekijöiden selkänahasta voittonsa, joten sanoisinko yrittäjiä kohtaan tuntemani kunnioituksen olevan hyvin tapauskohtaista ja monessa tapauksessa huomattavasti suurempi osa esim. yritysmyynnin tuotoista kuuluisi työntekijöille, vaikka verolistoilla komeilevat nämä niin maanmainiot sankarit...Ei pitäisi. Yrittäjän riskit ovat ihan eri sfääreistä työntekijään nähden. Tämän vuoksi pääomatulojakaan ei pitäisi verottaa samalla tavalla kuin ansiotuloja. Riskinotosta pitää palkita ja yrittämisessä pitää olla kannustimia. Ei tuota yhdenvertaisuutta kannata joka paikkaan tunkea. Ja sitä paitsi, jos se yrittäminen on niin hienoa, niin ehdottomasti kannattaa alkaa sellaiseksi. Voin kertoa, että se on paljon muutakin kuin niiden "verovapaiden osinkojen" (joita ei siis ole olemassakaan) nostelua.
Eiköhän siinä yrittämisessä ole ihan tarpeeksi ja ihan toisen kokoluokan kannustimia riskien korvikkeeksi, ettei tarvitse tuon osalta olla mitään erityistä systeemiä. Yrittämistä tuetaan suoraan muutenkin ja tarkoituksenmukaisemmin muilla tavoilla eikä ne riskit mitään mahdottomia ole, jos ei sitten pistä ns. kaikkea peliin. Tuokin on oma valinta. Ei tuo maailma itselleni mitenkään täysin tuntematon ole. Voin myös kertoa, että osa yrittäjistä vetää aika lailla työntekijöiden selkänahasta voittonsa, joten sanoisinko yrittäjiä kohtaan tuntemani kunnioituksen olevan hyvin tapauskohtaista ja monessa tapauksessa huomattavasti suurempi osa esim. yritysmyynnin tuotoista kuuluisi työntekijöille, vaikka verolistoilla komeilevat nämä niin maanmainiot sankarit...
SSH Communications Security Oyj (SSH1V) osake
Osta osaketta SSH Communications Security Oyj (SSH1V). Nordnetissä voit käydä kauppaa edullisin hinnoin. Klikkaa tästä ja katso reaaliaikainen osakekurssiclassic.nordnet.fi
Tosin ei taida ajankohdat tuossa täsmätä tuohon kun laitoit viestisi.
No avataan tuota nyt sitten selkeämmin eli mahdolliset tulot ja tuotot yrityksestä on ihan toista luokkaa kannustimena kuin joku takuueläke. Yrittämisellä on muutenkin vähän huono maine, niin sitä ei kannattaisi alkaa vielä yleisesti pilaamaan tasolla "menee talot ja kaikki". Toisilla aloilla tuota varmaan on enemmän, mutta esimerkiksi softayrityksessä ei mitään hirveän ison pääoman vaatimia investointeja tarvitse tehdä, eikä kukaan pakota pääomittamaan, yrityksen voi myös laittaa kiinni ja vaikka siirtyä siihen palkkatyöhön. Työttömyysturvan saisivat kyllä pistää kuntoon, tuo on oikeasti PITA ja osaltaan pitää palkansaajia poissa yrittäjäksi ryhtymisestä.Täysin eri mieltä. Mitä ne "ihan toisen luokan kannustimet" ovat? Systeemi on jo, mutta näet siis tärkeäksi poistaa tällaisen kannustimen? Riskinä ei ole pelkkä toiminimiyrityksen konkurssi ja henkilökohtainen velkavastuu. Yritystä saattaa joutua pääomittamaan itse tilanteessa, jossa yritys ei itse saa lainaa. Sitten on oma talo ja auto lainan panttina ja ne menevät yrityksen mennessä. Yrittäjän työttömyysturva on oma lukunsa.
Tuolla on aika hyvin listattu: Yritystuet Suomessa - Mitä yritystuki vaihtoehtoja on tarjolla? - Zoner.fi ja tilastojen perusteella niitä aika paljon myös jaetaan. Tosin tässä kun on vuosia oltu ihan pelkässä palkkatyössä, niin nykytilanne jää kuulopuheiden varaan ts. mitä tutut ovat saaneet.Miten tuollaista keskiveroyritystä tuetaan? En ole huomannut meidän yrityksen sen kummempia tukia saavan. Tietysti työterveyden kustannuksista tietyin rajauksin osa Kelalta ja jotain muuta minimaalista.
Nimenomaan, miksi siitä sitten pitää tehdä jotain hirveän kärsimyksen kuuloista?"Tuokin on oma valinta." Mikä ei ole oma valinta työelämää koskien? Jos yrittäjiä ei olisi, niin me oltais kivikautinen takapajula. Ei kaikki voi valtiolla/kunnilla olla töissä.
Ei ne työpaikat aina puussa kasva. Riistopalkoillakin riittää usein tekijöitä, tosin vaihtuvuus on todennäköistä jos yhtään vaihtoehtoja on. Joskus ihmetellyt startup tyyppien kanssa keskustellessa, että miten ihmeessä kehtaavat maksaa niinkin pieniä palkkoja, jos eivät edes anna pientä osuutta firmasta. Koulunpenkiltä tietty saa tuollakin jotain tekijöitä, jotka sitten heti lähtevät kun saavat jostain muualta kokemuksella paremman paikan.Miten työntekijöiden selkänahasta vedetään voitto? Eikö ole työntekijältä "oma valinta", jos tällaista menoa jää katsomaan?
Miksi et lähde työntekijäksi, kun kerran yrittäminen on niin hirveää, riskialtista ja kaikki menee?Miksi työntekijät eivät laita omaa firmaa pystyyn, kun sitä tuetaan niin hyvin, se on kaikin puolin niin ihanaa ja rahaakin tulee ovista ja ikkunoista? Eikö tämäkin ole oma valinta? Miksi heillä ei ole vastuuta omasta valinnasta (valitsemattomuudestaan)?
"Maanmainiot sankarit"? Olen haistavinani hieman katkeruutta puheissasi. Suosittelen yrittäjäjksi alkamista, koska näet sen kaikki hyvät puolet noin selkeästi. Sanoppa miksi ei?
Itse en puhunut nyt pelkästään jostain toimittajien välityksellä saaduista tiedoista, mutta tuota maalailuakin voi tietty olla joissain tapauksissa. Tosin näin yhtäkkiä väittäisin, että yritykset/yrittäjät nykyään enemmänkin mainostavat rahojen reilumpaa jakoa, jos sellaista on tullut tyyliin Supercell. Yrityskaupan tuottojen, senjälkeisten tulojen ja avainhenkilöiden yrityksessä pysymisen pohjalta voi varmaan tehdä objektiivisempia arvioita, jos ei satu tapausta muuten tietämään ja julkisuudessa olevien juttujen paikkansapitävyys arveluttaa.Ei nyt välttämättä kannata olettaa että se kulma millä asiat tuodaan esille haastatteluissa on aina todellinen. Ihmiset kaipaa sankareita ja helposti toimittaja voi korostaa sen perustajan roolia lopullisessa artikkelissa riippumatta siitä miten haastattelun aikana on kerrottu siitä miten asiat on tehty ryhmänä. Toki varmasti on myös semmoisia jotka oikeasti kuvittelevat kaiken olevan omaa aikaansaannosta, ja tavallaan siinäkin on perää (harva yritys olisi olemassa ilman perustajaansa).
Aika hyvin ajoitettu myynnit kyllä, jos tämä nykyinen hieman alaviistoon osoittava trendi jatkuu. Missäs se jouluralli viipyyKatsoin viimeisen Traders Club jakson ja Lepikön esittämien käppyröiden perusteella yhdyn hänen mielipiteeseen että viime aikojen nousun kulmakerroin on kestämätön. Myin lappuja tänään siinä määrin että käteispositio on nyt 20%. Vielä pitää yksi kierros veivata loppukuusta tappiollisia lappuja edestakaisin järkyttävien kokoisten yhteisöverojeni vähentämiseksi.
Siis kurssinousua yli 600% päivässä jos katsoin oikein?Kyseessä oli tämä EPIGENOMICS AG NA O.N. (ECX.DE) Stock Price, News, Quote & History - Yahoo Finance
Ei näköjään Nordnetis pystyny enää näkemää koko osaketta. Voitotki oli nollaantunut.
Jep, melkoinen pomppu kyllä eli ei mikään ihme jos kaupankäyntiä on rajoiteltu. Onkohan tuossa kurssinousun lisäksi sitten jotain muutakin, jos osake ei näy enää kunnolla nordnetissä... Hmmm, olisko tuossa ollut reverse-split tai jotain, kun osassa käyristä näkyy, että se olisi ollut jo pidemmän aikaa tuolla tasolla ja toiset näyttää, että yhtäkkiä pompannut ylös.Siis kurssinousua yli 600% päivässä jos katsoin oikein?
Itse en puhunut nyt pelkästään jostain toimittajien välityksellä saaduista tiedoista, mutta tuota maalailuakin voi tietty olla joissain tapauksissa. Tosin näin yhtäkkiä väittäisin, että yritykset/yrittäjät nykyään enemmänkin mainostavat rahojen reilumpaa jakoa, jos sellaista on tullut tyyliin Supercell. Yrityskaupan tuottojen, senjälkeisten tulojen ja avainhenkilöiden yrityksessä pysymisen pohjalta voi varmaan tehdä objektiivisempia arvioita, jos ei satu tapausta muuten tietämään ja julkisuudessa olevien juttujen paikkansapitävyys arveluttaa.
Indeksin arvo vastaa sen sisältöä eli Teslan hinta ei voi olla leivottuna sen sisään etukäteen. Jos indeksiä nyt on ostanut fyysisesti jossain muodossa, niin sillä on nostettu mahdollisesti hieman siihen nyt kuuluvien yritysten kursseja. Oma veikkaus on, että tuosta tulee mahdollisesti pieni pomppu, kun Teslaa ostetaan sen indeksiin liittämisen jälkeen ja osakkeen arvo nousee nostaen samalla indeksiä ainakin väliaikaisesti.Mitkäs on porukan veikkaukset, miten käy S&P500:lle sinä päivänä kun Tesla joinaa mukaan siihen, raketoiko vai päinvastoin? Onkohan tuo uutinen jo leivottu hintaan sillä on viime aikoina noussu ihan kiitettävästi nääs.
Juuri näin, tuosta laitoinkin vähän siinä edellisessä pitkässä viestissä. Olen ihmetellyt tosiaan sitä, että ainakin osaa startupeista ei edes kiinnosta osaavien, pysyvien kavereiden hommaaminen osaomistuksen kautta vaan mieluummin otetaan vain sitä kokematonta, vaihtuvaa porukkaa pelkällä mahdollisimman pienellä palkalla. Osalle tästä porukasta tuntui olevan ihan hävytöntä edes ehdottaa omistuksen jakamista heidän mielestään pelkille työntekijöille.Mä veikkaan että tohon vaikuttaa myös se, kuinka kovia tyyppejä halutaan aluksi mukaan. Startupilla ei ole varaa maksaa korkeinta mahdollista palkkaa koville osaajille, joten aluksi tätä voidaan kompensoida omistuksella.
Supercell on tosta hyvä esimerkki. Moni alkuaikojen työntekijä on ollut mun entisiä kolleegoja ja olivat tosi hyviä siinä mitä tekivät. Heillä olisi ollut mahdollisuus mennä mihin vain (eikä Supercellin alku nyt ollut pelkkää voittokulkua) ja todennäköisesti paremmalla liksalla. Uskoivat kuitenkin juttuunsa, ja jälkikäteen kattoen kannatti.
Koitin nyt aika selvän täkyn jättää, mutta näköjään edelleen oletat, että a) en tiedä mistä puhun ja b) en omaa omakohtaista kokemusta yrittämisestä. Pieleen menee, ja aika pahasti alkaa olla off-topic
No avataan tuota nyt sitten selkeämmin eli mahdolliset tulot ja tuotot yrityksestä on ihan toista luokkaa kannustimena kuin joku takuueläke. Yrittämisellä on muutenkin vähän huono maine, niin sitä ei kannattaisi alkaa vielä yleisesti pilaamaan tasolla "menee talot ja kaikki". Toisilla aloilla tuota varmaan on enemmän, mutta esimerkiksi softayrityksessä ei mitään hirveän ison pääoman vaatimia investointeja tarvitse tehdä, eikä kukaan pakota pääomittamaan, yrityksen voi myös laittaa kiinni ja vaikka siirtyä siihen palkkatyöhön. Työttömyysturvan saisivat kyllä pistää kuntoon, tuo on oikeasti PITA ja osaltaan pitää palkansaajia poissa yrittäjäksi ryhtymisestä.
Tuolla on aika hyvin listattu: Yritystuet Suomessa - Mitä yritystuki vaihtoehtoja on tarjolla? - Zoner.fi ja tilastojen perusteella niitä aika paljon myös jaetaan. Tosin tässä kun on vuosia oltu ihan pelkässä palkkatyössä, niin nykytilanne jää kuulopuheiden varaan ts. mitä tutut ovat saaneet.
Nimenomaan, miksi siitä sitten pitää tehdä jotain hirveän kärsimyksen kuuloista?
Ei ne työpaikat aina puussa kasva. Riistopalkoillakin riittää usein tekijöitä, tosin vaihtuvuus on todennäköistä jos yhtään vaihtoehtoja on. Joskus ihmetellyt startup tyyppien kanssa keskustellessa, että miten ihmeessä kehtaavat maksaa niinkin pieniä palkkoja, jos eivät edes anna pientä osuutta firmasta. Koulunpenkiltä tietty saa tuollakin jotain tekijöitä, jotka sitten heti lähtevät kun saavat jostain muualta kokemuksella paremman paikan.
Miksi et lähde työntekijäksi, kun kerran yrittäminen on niin hirveää, riskialtista ja kaikki menee?
Maanmainiot sankarit tarkoitti siis näitä tiettyjä tapauksia. Otetaanpa tähän esimerkki. Yritys on kasvanut 200 työntekijään. Tässä vaiheessa yrityksessä on todennäköisesti yrittäjän lisäksi joku kymmenkunta avainhenkilöä, jotka ovat olleet avainasemassa yrityksen alkutaipaleelta kasvattamassa firmaa. Jos yrittäjä yhtään kuuluu ns. reilukerhoon, niin vähintäänkin tämä avainporukka omaa myös järkevän siivun firmasta. Sen sijaan aika usein tulee esimerkkejä kuinka yrittäjä mainostaa joka paikassa kuinka on itse tehnyt kaiken yksin ja yrityskaupan tullen vie koko potin eli on ns. maanmainio sankari. Tosin jos ostaja on fiksu, niin huomaa tilanteen ja maksaa firmasta selkeästi vähemmän sekä siirtää osuuden avainhenkilöiden pitämiseen firmassa oston jälkeen. Muuten voi ostajalle jäädä hajoava roska käteen. Ja juu, olen nähnyt omakohtaisesti esimerkkejä.
Edit: Ai niin, taisin jossain aiemmassa viestissä mainitakin, että kunhan tenavat pääsevät opiskelemaan niin voisi olla aika pykätä jotain uutta omaa eli tein jo tuon pyyntösi, en kylläkään vastannut ei
Jep, melkoinen pomppu kyllä eli ei mikään ihme jos kaupankäyntiä on rajoiteltu. Onkohan tuossa kurssinousun lisäksi sitten jotain muutakin, jos osake ei näy enää kunnolla nordnetissä... Hmmm, olisko tuossa ollut reverse-split tai jotain, kun osassa käyristä näkyy, että se olisi ollut jo pidemmän aikaa tuolla tasolla ja toiset näyttää, että yhtäkkiä pompannut ylös.
Tuo reverse-split tarkoittaa sitä, että osakkeita yhdistetään eli esim. 10:stä tulee 1 ja sen arvo on sitten kymmenkertainen. Omistuksen arvo ei varsinaisesti muutu tuossa miksikään, vain osakkeiden määrä. Mahdolliset jakojäännökset maksetaan rahana. Tuota operaatiota tehdään yleensä osakkeille, joiden arvo on laskenut alle euron/dollarin jne. koska mm. arvonmuutokset ovat pienissäkin absoluuttisissa hinnanliikkeissä suhteessa suuria. Senttiosakkeet ovat myös aika huonossa maineessa monesta syystä.Mikäs tämä reverse-split on?
Ja mitenkähän tälle osakkeelle nyt tulee käymään? Tyypillistä säkää ku kerran onnistuu niin heti on jotain.
Näinhän se just menee, että yrittäjät yrittää ja työntekijät tekevät töitä. Jos työntekijä haluaa osaomistajaksi niin lyö senverran euroja tiskiin, että osakkeet irtoavat. Työntekijä voi myös perustaa oman yrityksen tai vaihtaa kilpailijan leiriin.Juuri näin, tuosta laitoinkin vähän siinä edellisessä pitkässä viestissä. Olen ihmetellyt tosiaan sitä, että ainakin osaa startupeista ei edes kiinnosta osaavien, pysyvien kavereiden hommaaminen osaomistuksen kautta vaan mieluummin otetaan vain sitä kokematonta, vaihtuvaa porukkaa pelkällä mahdollisimman pienellä palkalla. Osalle tästä porukasta tuntui olevan ihan hävytöntä edes ehdottaa omistuksen jakamista heidän mielestään pelkille työntekijöille.
Tuo reverse-split tarkoittaa sitä, että osakkeita yhdistetään eli esim. 10:stä tulee 1 ja sen arvo on sitten kymmenkertainen. Omistuksen arvo ei varsinaisesti muutu tuossa miksikään, vain osakkeiden määrä. Mahdolliset jakojäännökset maksetaan rahana. Tuota operaatiota tehdään yleensä osakkeille, joiden arvo on laskenut alle euron/dollarin jne. koska mm. arvonmuutokset ovat pienissäkin absoluuttisissa hinnanliikkeissä suhteessa suuria. Senttiosakkeet ovat myös aika huonossa maineessa monesta syystä.
En tiedä mikä tuon varsinainen kohtalo on. Tuota tsekatessani missään ei näyttänyt lukevan ainakaan viimeaikaisissa uutisissa mitä tuon kanssa tapahtuu. Kannattaa ehkä koittaa laittaa viestiä nordnetin asiakaspalveluun, ja jos vastauksesta on hankala saada selvää, niin sen voi vaikka heittää tänne foorumille tulkattavaksi.
Ei se mikään löytö tai heikko yritys ollut Itse kun nimenomaan olen toiminut ja työskentelen edelleenkin kyseisellä alalla. Ei moni muukaan ala ole pääomaintensiivinen vaan enemmänkin työntekijäintensiivinen ts. liikevaihto riippuu lähinnä käsiparien (tai aivojen) määrästä eikä tiloista, koneista, kuljetuskalustosta jne. Toisessa ääripäässä onkin sitten esim. isot hallit ja kalliit koneet, joiden kanssa yrittäminen on varmasti haastavampaa pääomien suhteen. Toisaalta toimijoitakin on tuosta syystä vähemmän noilla aloilla.Löysit sitten sellaisen esimerkin. En kauheasti yleistäisi tuon alan perusteella. Kaikki varmaan ymmärtää, että tuolla alalla töitä riittää ja palkat on kovat, joten ehkä aavistuksen heikko yritys.
En nyt ole ihan varma kumpaan suuntaan tässä nyt ekstraa maksetaan tai maksamisesta kysytään? Todennäköisesti haet työntekijän suuntaan. Tähän toteaisin, että työntekijä käytännössä maksaa riistopalkan yhteydessä yrittäjälle ekstraa, riippuu siis mistä näkökulmasta katsoo. En kannata hyväksikäyttöä kumpaankaan suuntaan vaan palkan pitää kyllä olla reilu tekijälle yhtälailla kuin asiakkaan maksun yrittäjälle.Maksatko sinä hyvää hyvyyttäsi ruokakaupassa vähän ekstraa?
Kuten jo mainitsin, itse olen vastaavasti allerginen yleistykselle, että yritykset/yrittäjät ovat kaikki sädekehän arvoisia. Näin ei ole, vaikka paljon hyvin hoidettuja yrityksiä onkin. Samalla lailla työntekijäpuolella on kaikenkirjavaa porukkaa, vaikka yleensä hommat hoituvatkin. Ehkä omaan tietoon on sitten tullut epätavallisen paljon esimerkkejä näistä ahneus edellä yrittäjien tapauksista.Ok. Itse vähemmän tuollaista kuullut. Jokainen tyylillään, mutta itse olen vähän allerginen näille yrittäjä on ahne/työntekijän selkänahasta/verottomat osingot -jutuille. Onhan se selvä, että kaikennäköisiä juttuja on, mutta yleisesti yritykset - erit. pk-yritykset - aika lailla rahoittavat tätä hyvinvointivaltiota.
Hyvä huomio, kävin pikaisesti myös tuolla sivulla, mutta en osunut tuohon. Selittää kyllä tapauksen.Tähän keissiin taitaa olla tietoa tarjolla tuolla yrityksen sivuilla: FAQ - epigenomics . En ole ammattilainen, mutta tulkitsen, että on tehty 8:1 reverse split ja samalla vaihdettu osakkeen tunnistetta. Tunnisteen vaihdon takia ilmeisesti kaupankäynti vanhalla osakkeella ei enää onnistu, mutta uudella tietenkin pitäisi onnistua, kunhan Nordnet saa hommat kuntoon. Ja syy oli juuri tuo, että osakkeen arvo oli laskenut niin alhaiseksi, että Saksan lain mukaan ei saa järjestää osakeantia.
Hyvä pointti, osakassopimus kannattaa kyllä tsekata tarkkaan, jos sellaista ehdotetaan palkan lisukkeeksi, vaikka siitä yritykseen sijoituksesta ei edes joutuisi kummemmin maksamaan. Siis alemman palkan lisäksi.Riippuu tietysti alasta, mutta osakassopimukset voivat olla sellaisia, että kannattaa miettiä kaksi kertaa kannattaako niihin lähteä. Esim. jos yrityksen projekti menee pieleen ja siitä seuraa sopimussakot. Sen sijaan siis, että firma saa tuloja se joutuukin maksamaan asiakkaalle. Osakassopimuksessa voi olla määrätty, että konkurssin sijaan osakkaat rahoittavat yritystä tarvittaessa osakemäärän suhteessa. Tällöin firman osakkaat maksavat projektin työntekijöiden palkat + asiakkaalle sopimussakot. Firma voi vaikuttaa menestyvältä, mutta perus-työntekijä ei tiedä millaisia riskeä omistajat kantavat.
Nämä oli nimenomaan näitä lähinnä kasa olkia tapauksia. Siis on tarvittu porukkaa tekemään varsinaisia töitä, että saataisiin jotain ensimmäistä toimivaa asiakkaiden suuntaan, kun joko tekijöitä ei ollut ennestään ollenkaan tai niitä oli perustajissa aivan liian vähän. Henkilökohtaisesti ainakin mielelläni tuollaisessa tilanteessa ottaisin tutun kokeneen, osaavan kaverin mukaan, jos sellaisen panosta tarvitaan ja kyseinen henkilö tyytyy pienempään palkkaan omistussiivun kera. Nostaa huomattavasti onnistumismahdollisuuksia ainakin omalla alalla.Jos yrittäjä on saanut oman startup-himmelinsä toimimaan, niin ei ihme ettei sitä halua jakaa. Jos himmeli on vasta kasa olkia, niin tilanne on toinen. Silloin varmasti yrittäjälle kelpaisi osaomistajat, mutta harva on kiinnostunut sijoittamaan aikaa tai rahaa kasaan olkia. Palkkatöissä on kuitenkin varmempi tulo.
Näin se taitaa olla, että jonkinlainen toivekuva mahdollisesta suuresta rahapotista joskus tulevaisuudessa on ainoa keino sitouttaa tekijät jos hyvää palkkaa ei ole maksaa per heti. Loppupeleissä samanlaista porukkaa löytyy kummaltakin puolelta. Rahananhneet yrittäjät haluavat pitää kaiken itse. Rahanahneet työntekijät haluavat aina suurempaa liksaa tai osakekannusteita.Nämä oli nimenomaan näitä lähinnä kasa olkia tapauksia. Siis on tarvittu porukkaa tekemään varsinaisia töitä, että saataisiin jotain ensimmäistä toimivaa asiakkaiden suuntaan, kun joko tekijöitä ei ollut ennestään ollenkaan tai niitä oli perustajissa aivan liian vähän. Henkilökohtaisesti ainakin mielelläni tuollaisessa tilanteessa ottaisin tutun kokeneen, osaavan kaverin mukaan, jos sellaisen panosta tarvitaan ja kyseinen henkilö tyytyy pienempään palkkaan omistussiivun kera. Nostaa huomattavasti onnistumismahdollisuuksia ainakin omalla alalla.
Toisaalta myöhemminkin, jos yrittäjä haluaa sitä himmeliänsä kasvattaa, niin kyllä siihen yritykseen kannattaa muitakin sitouttaa kuin itsensä. Tuolla voi pystyä esim. pitämään kiinni niistä parhaista avainasemassa olevista työntekijöistä, vaikka ei vielä pystyisi kovia palkkoja maksamaan.
Hyvä pointti, osakassopimus kannattaa kyllä tsekata tarkkaan, jos sellaista ehdotetaan palkan lisukkeeksi, vaikka siitä yritykseen sijoituksesta ei edes joutuisi kummemmin maksamaan. Siis alemman palkan lisäksi.
Jep, ehdottomasti osakassopimus kannattaa olla. Sisältö vaan kannattaa tsekata tosiaan tarkkaan, jos ei ole ollut alunperin mukana tekemässä tuota.Alkaa olla aika OT mutta..
Osakassopimus voi myös turvata yksittäisen osakkaan asemaa poikkeustilanteissa, joten ei kannata katsoa sitä negatiivisena asiana. Tietysti siellä voi olla jotain sopimussakkoja ja kilpailukieltoja, jotka on syytä ottaa vakavasti.
Mutta siellä voidaan sopia esimerkiksi että miten osakkeet arvotetaan jos osakas haluaa vaihtaa firmaa tai sattuu vaikka kuolemaan matkan varrella. Nämä ovat tärkeitä juttuja jotta vältetään riitely ja mahdolliset oikeuskäsittelyt ja pystytään keskittymään tuottavan työn tekemiseen.
Siellä voidaan myös määrittää palkan muodostumisesta ja osakkeiden yhdenmukaisesta kohtelusta. Tämä estää pääosakkaiden mahdollisuuksia pelata pienosakkaita pois säätämällä palkkoja tai myymällä omia osuuksiaan parempaan hintaan.
Tämähän itse asiassa ei edes ole off-topic, kun kyse on yritykseen sijoittamisesta Tosin aika lailla suorempaan kuin yleensä täällä keskusteltu pörssin kautta tapahtuva.
Tässä kiteytyy hyvin suomalainen kateellisuus. Yrittäjä mielummin istuu patettinsa päällä hautaan kuin antaa kenelläkään mitään heille kuulumatonta. Jenkeissä ihan normaalia, että hyvään startuppiin otetaan osaajia niin markkinoinnin, lakipuolen, rahoituksen, valmistuksen kuin tuotekehityksen puolelle. Porukka sitoudutetaan yhtiöön osakkeilla ja kaikilla on kova tarmo saada tuote ulos kun on vielä kysyntää ja markkinarako. Porukalla leivotaan iso kakku ja siitä kaikille riittää reilu pala vaikka jakajia olisikin enemmän.Näinhän se just menee, että yrittäjät yrittää ja työntekijät tekevät töitä. Jos työntekijä haluaa osaomistajaksi niin lyö senverran euroja tiskiin, että osakkeet irtoavat. Työntekijä voi myös perustaa oman yrityksen tai vaihtaa kilpailijan leiriin.
Tähän keissiin taitaa olla tietoa tarjolla tuolla yrityksen sivuilla: FAQ - epigenomics . En ole ammattilainen, mutta tulkitsen, että on tehty 8:1 reverse split ja samalla vaihdettu osakkeen tunnistetta. Tunnisteen vaihdon takia ilmeisesti kaupankäynti vanhalla osakkeella ei enää onnistu, mutta uudella tietenkin pitäisi onnistua, kunhan Nordnet saa hommat kuntoon. Ja syy oli juuri tuo, että osakkeen arvo oli laskenut niin alhaiseksi, että Saksan lain mukaan ei saa järjestää osakeantia.
Loppupeleissä samanlaista porukkaa löytyy kummaltakin puolelta. Rahananhneet yrittäjät haluavat pitää kaiken itse. Rahanahneet työntekijät haluavat aina suurempaa liksaa tai osakekannusteita.
Joku pyytää mua nyrkkipajaansa ja maksaa vähemmän kuin saan nykyisessä hommassani, isolla riskillä siitä että hyvästä ideasta huolimatta yritys ei menesty. Samaan tapaan kuin alkuperäisen idean keksijä ottaa riskin lähtiessään sitä toteuttamaan, rahoittaja ottaa riskin mahdollistaessaan yrityksen niin myös ekat työntekijät ottavat riskin lähtiessään toteuttamaan yritystä. Ajatus siitä että vain yhden riskillä on arvoa kertoo suppeasta elämänkokemuksesta.
Tätä vastaan taistelee siirtämällä tarvittavan määrän rahaa isommissa erissä vaikka joka toinen tai kolmas kuukausi. Vaatii toki hieman lisätyötä.ETF kuukausisäästö ei tunnu olevan enää niin hyviä tuon 2.5e/kk kulun takia.
Käytännössä näin. Yksittäisen osakkeen arvo pitäisi vain olla kahdeksankertainen (eli tuolla uudella tasolla mikä näkyikin perjantaina käppyröissä) vanhaan nähden ja määrän kahdeksasosa. Ja tosiaan jos jakojäännöksiä tulee ts. osakkeet eivät mene tuolla jakajalla tasan, niin ne pitäisi tulla rahana.Eli tässä lähdetään niinkuin puhtaalta pöydältä ja mitään kurssinousuja ei tapahtunut?
Jos salkkusi täyttää seuraavat ehdot, saat luottoosi 0,99 % koron:ettei mikään yksittäinen ylitä 10%.
Eiköhän nuo ole täysin tapauskohtaisia, ja todennäköisesti näkyvät kompensaation jaossa.
Onko perustajan ja rahoittajan riskit yhtä isot? Onko tuommoisella yleistyksillä väliä?
Menestyvän yrityksen luonti vaatii paljon, monilta ihmisiltä.
Oletko katsonut sitä omat luotot ja lainat-sivua? Sieltähän näkee hajautuksen tilanteen. En keksi muuta vikaa, paitsi jos jonkun paperisi lainoitusarvo 0. Tätä ei lasketa mukaan hajautukseen.jenkki etf
eurooppa etf
maailma etf
Kehittyvät etf
maailma minimum Volatility etf
nämä noin 75%
On sillä. kun keskustellaan (mahdollisen) menestyksen jakamisesta.
Siis kysyin onko sillä väliä yleistyksenä, tottakai sillä on väliä jokaisen yksittäisen keissin kohdalla. Mut kun tämä tuntuu olevan niin vaikeata, niin väännetään rautalankaa.
Sanotaan että olet keksinyt loistavan idean miten yhdistetään muutama sensori ja softaa ja uskot että voisit luoda johtavan autonomisten autojen teknologiaa tuottavan yrityksen. Kehitettävää kuitenkin riittää pitkäksi aikaa, ja vaikka oletkin saanut jonkun patentin olet edelleen vuosien päässä siitä että olisi jotain myytävää. Kaiken lisäksi tuo vuosien työ olettaa että olisi maailmanluokan tekijöitä auttamassa kehityksessä.
Jotta saisit rahoitusta tarvisit uskottavan suunnitelman, mutta ilman niitä työntekijöitä se ei ole uskottava. Työntekijöitä taas epäillyttää kun yrität saada heitä lähtemään teslalta tms hyviltä positioilta omaan yritykseen.
Juuri tästä syystä koville työntekijöille annetaan usein osuus yrityksestä. Monesti kunnon rahoitus järjestyy just sen takia että hyvän idean lisäksi on uskottava porukka toteuttamassa sitä. Tuo porukka voi olla ihan yhtä tärkeä kuin se idea.
Nämä kuitenkin vaihtelevat tapauksesta toiseen. Toki jos itse unelmoi siitä että jonain päivänä rikastuu ideallaan tätä voi olla vaikea ymmärtää. Kuitenkin ne jotka ovat osallistuneet usean startupin luomiseen todennäköisesti ymmärtävät tuon paremmin...
Olen katsonut ja sekä Jenkit, että EU on yli 20 % Maailma on hilkulla. Nämä pitäisi saada jonkin verran alle 20, ettei heilahtelut sitten pompsauta korkoa yhtäkkisesti.Oletko katsonut sitä omat luotot ja lainat-sivua? Sieltähän näkee hajautuksen tilanteen. En keksi muuta vikaa, paitsi jos jonkun paperisi lainoitusarvo 0. Tätä ei lasketa mukaan hajautukseen.
Jos lainaa aikoo käyttää, niin kannattaa laittaa se hakemus vetämään ajoissa. Korko alkaa juoksemaan vasta kun lainaa nostaa.
Muoks: 0,99% koron hajautuksen raja on 20%, ei 10%.
Yleisesti ottaen työntekijän riski ei ole missään suhteessa yrittäjän tai rahoittajan riskiin ja tämä näkyy - ja pitääkin näkyä - menestyksen jaossa.
Kyllä tuo hankalaa on, jatkuvaa pelin pitämistä käytännössä vain sen takia että "ei viitsitä antaa halpaa luottoa ellet kerrytä paljon välityspalkkiota, joten keksitään tämmöinen mielivaltaisen älytön hajautusvaatimus himmeli", välittäjäriskin kanssahan tuolla hajautusvaatimuksella ei ole mitään tekemistä. Sulla pitäisi olla 6 maailma ETF:ää, jokaiseen sama määrä rahaa sisään ~about samana ajankohtana -> hajautusvaatimus olettavasti täyttyy koko ajan tai on ainakin helpohko korjata täyttymään. Alue spesifisillä ETF:llä tuo on hankalaa jos haluat kuitenkin maailman painotuksen, käytännössä tarttisi sitten isoilta markkinoilta raapia small/mid/large cap ETF erikseen ja sen lisäksi geneerinen päälle, vai miten muuten esim USA:n ~55% painon saisi hoidettua, tuo vaatii vähintään 3 USA spessua ETF:ää.Olen katsonut ja sekä Jenkit, että EU on yli 20 % Maailma on hilkulla. Nämä pitäisi saada jonkin verran alle 20, ettei heilahtelut sitten pompsauta korkoa yhtäkkisesti.
Oisko sijoitustipsejä, pääasiassa miettinyt rahastoja.
Tällä hetkellä jo menossa:
~ 1000€ OP-Maltillinen A
~ 1000€ OP-Aasia Indeksi A
About budjetti yhteensä n. 5000€ , niin ei loju säästötilillä turhan panttina, pääasiassa tahdon hajauttaa muuten varmaan pääasiassa laittaisin tuohon maltilliseen.