Missasit mahdollisesti pointin. Pointtinahan tuossa on, että se limiitti-toimeksiantoni rajahinta ei koskaan nousisi sinne myyntilaidan alimpaan hintaan asti, vaan yleensä siinä matkan varrella tulee vastaan myyjä, joka tekee markkinatoimeksiannon, joka "osuu" omaan toimeksiantooni, tai joku robotti-vastapuoli tekee nopeat kaupat aiempaa ostolaitaa korkeamman tarjoukseni huomatessaan. Väitän, että tällä tavalla saa yleensä tietyissä lapuissa hiukan myyntilaitaa halvemmalla, kun kyseessä on sopivan mutta ei liian likvidi lappu. (Epälikvideissä lapuissa sitä vastapuolta ei kovinkaan nopeasti löytyisi ja liian likvideissä lapuissa spreadi on niin pieni, ettei asialla ole merkitystä.) Tämä perustuu empiirisiin havaintoihini aika monen kaupan jälkeen. Optimaalisin tilanne on tietenkin silloin, kun markkinat eivät ole nousussa eikä laskussa (etenkin kun käytössä on viivästetty data osto- ja myyntilaidoista).
Oma epäilykseni on, että näissä kaupoissa olisi usein vastapuolena robotti, joka on ohjelmoitu myymään, jos robotin algoritmin määrittämä osto- ja myyntilaitojen välissä oleva raja ylittyy, mutta varmasti en sitä tiedä. Eli yritän vähitellen hintaa nostamalla löytää sellaisen robotin, jolla on mahdollisimman halpa rajahinta sille, että se päättää tehdä tarjoukseni toteuttavan toimeksiannon.
Mutta joo 1000 € arvoisten kauppojen osalta tämä on ei-rationaalisesti perusteltavissa olevaa näpertelyä, kuten moneen kertaan todettua. Itseäni nyt vain sattuu kiinnostamaan markkinoiden käyttäytyminen, ja siksi tällaista harrastan ja virittelin asiasta keskustelua. Muita asian harrastajia ei selvästikään täältä löytynyt.