Minähän se siellä taisin verrata... Sillä juuri yritin lantrata, mutta maistuu läpi. Pahaa on.Saako edes kokikseen lantrattuna pelastettua? Rumratingsissa joku vertasi kerosiiniin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Minähän se siellä taisin verrata... Sillä juuri yritin lantrata, mutta maistuu läpi. Pahaa on.Saako edes kokikseen lantrattuna pelastettua? Rumratingsissa joku vertasi kerosiiniin.
Tämä oli kohtuullisen hirveää, en suosittele kenellekään! Tiedä sitten, mitä "mausteita" tuohon on käytetty, mutta maku muistutti lähinnä valopetrolia. Siitä harvinainen rommipullo, että jää kyllä juomatta.
Näin Joulun alla tuli sitten vihdoin korkattua Pampero.
Edellisestä pullosta on aikaa sen 3 vuotta ellen väärin muista.
Kotimainen "Ö" tuli heti mieleen, kun aloin lukemaan tätä ketjua ja joku puhui tuolla ylempänä valopetrolin ja dieselin makuisesta/hajuisesta rommista. Itselle nimittäin tuli heti mieleen kun avasi Ö pullon, että tämähän tuoksuu aivan bensalle. Alkoista löytyy välillä pieniä eriä. Ei edes kallis, alle 40€. Ei maistu läheskään niin makealta kuin karibian esikuvat tässä hintaluokassa. Maku on erikoinen, jos vertaa vaikka krakeniin tai tummaan morganiin.
Missä tällaisia Tastingeja järjestetään ja minkä hintaisia nuo ovat?Diplomatico-tasting jälleen. Nyt ilman lippulaiva Ambassadoria kun ilmeisesti ”sato” ollut sen verran huonoa, että vaadittavat nyanssit puuttuneet makuprofiilista. Sen kuitenkin korvasi itse rommi maestro Nelson Hernandez tislaamolta.
Ihan kivaa lisä detaljia kyseisen rommin valmistuksesta saatiin ja päästiin maistamaan myös new makea suoraan kolmesta eri tislaimesta, ja uudestaan samat liemet vielä kolme vuotta kypsyneinä.
Ja vielä kertauksena: Rommi on täysin ilman makeutta tulleessaan tislaimesta, ja vielä kolme vuotta myöhemminkin. Tislaimesta ei sokeri läpi selviä. Ei myöskään tämän suht makeana profiloituvan Diplomatico-brändin tapauksessa. Kaikki sokeri tulee joko tynnyrikypsytyksen aikana tai sitten lisättynä ennen pullotusta.
Näistä Vintage meni itselläni kärkeen. Planas on kyllä erinomaisen makuinen kirkas rommi. Maestro itse tituleerasi, että Planas on rommien Michael Jackson, väri muuttunut ”valkoiseksi”, mutta kaikki taidot tallella.
Missä tällaisia Tastingeja järjestetään ja minkä hintaisia nuo ovat?
Plantation tuottaa kyllä ihan kivoja rommeja. Sikäli ei nyt kannata sitten pettyä jos olet tykästänyt tuohon Plantation 20th Anniversaryn XO:n makumaailmaan, joka on hyvin makea. Tuo 2004 Fiji on täysin kuiva ilman lisättyä sokeria ja stydympi muutenkin, pääset siis kokeaan rommin aidoimmillaan.
Kelit on sellaiset, että tekee mieli rommia.. ja ehkä hiukan vettä viereen.
Mielestäni paras rommikola mitä maistanut tulee Pusser'sista, viimeksi kun jostain perus Original tilasin niin 20€/pullo, näyttäähän tuokin toki alkossa olevan 43€ että kaipa se Suomi-hinnoilla laaturommiksi voi laskeaOletteko rommikolaan laittaneet jotain laatukamaa meneekö perus Negritalla? Omasta mielestä noi paremmat menee hukkaa kolan kanssa, mutta toisaalta vaalea on turhan mautonta.
Oletteko rommikolaan laittaneet jotain laatukamaa vai meneekö perus Negritalla? Omasta mielestä noi paremmat menee hukkaa kolan kanssa, mutta toisaalta vaalea on turhan mautonta.
Sehän on selvä että laadukkaampi kama ei maistu läpi samalla lailla kuin partavesi. Eikä minun makuun rommikola voi olla kuin tuo 40/60 suhde, jokon tosin lisäilen vähän kolaa kun lasiin mahtuu. Suomalaisten baarien 4cl kötöstelyt ei ole rommikolaa nähnytkään. Usein tulee kuitenkin tehtyä jostain halvasta tummasta rommista tuo juoma. Brugal on hieman parempaa kuin Negrita ja se on hyvä rommi tuohon kolan kanssa miksailuun.Se riippuu vähän fiiliksestä, haluaako tehdä drinkin vai raakana. Kyllä se laatukama kokiksen kanssa on vähän eri asia vs esim negrita. Enkä koe pilaavani hyvää rommia kolalla, jos näin toimin.
Tuossa ylhäällä mainittin tumman Plantationin. Se oli kyllä ihme tavaraa, kun lasiin kaataessa n. 40/60 - 50/50 suhteella viinaa ja kokista, ei se viina maistunut siitä läpi millään muotoa ja oli nannaa Oikeastaan vähemmän maistui kuin se, että olisi 1/10 negriitaa pohjalla ja loput kokista. Kuivempi Fiji edition meni myös kolan kanssa, tuoden siihen pikantin "savun" aromin. Mutta sitä tuli siemailtua enempi raakana.
Makukysymyksiä nämä....
Pusser's perus rommia on tullut nautittua joskus, on hyvää tavaraa. Toimii loistavasti vain ihan raakana tai sitten drinkeissä kuten painkiller.
Tuo 75% ois varmasti kokeilemisen arvoinen, on nimittäin kylmä talvi.
Oletteko rommikolaan laittaneet jotain laatukamaa vai meneekö perus Negritalla? Omasta mielestä noi paremmat menee hukkaa kolan kanssa, mutta toisaalta vaalea on turhan mautonta.
Morgan on kyllä yliarvostettua kuraa ja ennemmin vaikka sitä Negritaa tuossa hintaluokassa. Nämä Gold versiot on taas kummallisia ja niissä on joku makea ja vaniljan maku usein, joista en tykkää. Yksi ihan hyvä oli Lemmy tai Motörhead, en muista kumpiErilaiset spiced-rommit toimivat loistavasti kolan kanssa. Tosin oma all-time favorite tällä kombolla on Wood´s old 100 proof navy rum. Harmi vaan, kun sitä ei oikein mistään löydy (saa laittaa vinkkiä)... Sen sijaan perus-Morganit on niin kauheita, että teollisuusalkoholi maistuu limpparinkin läpi.