Rommit

1642190609238.png


Tämä oli kohtuullisen hirveää, en suosittele kenellekään! Tiedä sitten, mitä "mausteita" tuohon on käytetty, mutta maku muistutti lähinnä valopetrolia. Siitä harvinainen rommipullo, että jää kyllä juomatta.

Tuo ”valopetroli” herätti mielenkiinnon ja etiäisen voisiko joukossa olla trinidadilaista. Kuinka ollakaan valmistajan sivulla mainitaan ”Made with Caribbean rum from Trinidad & Tobago, Barbados, and the Dominican Republic”.. Tätähän täytyisi jostain saada kätösiin. Osa alueen aidoista rommeista tosiaan voisi kuvailla sanoilla valopetrooli tai diesel ja tämä siis hyvänä asiana. Vähän kuin viskien puolella tynnyrivahva Laphroaig tai Lagavulin. Toki tiedä sitten mitä muuta tuohon on laitettu.
 
Yleensä pidän Bacardi Oakheart, Kraken, Captain Morgan Spiced, Bayou Spiced, Sailor Jerrry tyyppisistä maustetuista rommeista. Rumratings sivuston arvostelun perusteella rohkenin tilata Meyer´s original dark rommia ja ihan tuli tumma Baltic mieleen. Karmeaa sotkua, ei mene edes kolan kanssa alas.

Nyt maistelua odottaa kaksi hieman eri hintatason rommia Alkosta: Riviere du mat Black Spiced ja Diplomatico Reserva Exclusiva
 
Kyllä noi halvimmat kura-rommit kannattaa jättää kokonaan ostamatta. Meyersiä en ole maistanut, mutta rumratingsin 5,7 ja hinta verkossa n. 15€ / litra auttaa jo tekemään päätöksen, etten aiokaan. Halvoista rommeista ainoastaan jotkut spiced-versiot saattavat olla ihan mukiinmeneviä (heh), jos sattu pitämään sen tyylisistä.
 
Minusta ihan toimiva tumma rommi on Brugal, ei ole kallis ja sitä voi juoda snapsinakin. Sen sijaan Negrita edullisemmasta päästä on Cuba Libreen passelia mutta vähän karkeaa raakana.

Lahjaksi olen joskus saanut Motörheadin eikä sekään hullumpi ollut, mutta ehkä kallis ainakin Suomesta ostettuna.
 
Havanna Clubin Seleccion de Maestrosia vähän maistellut.
Lahjapullona sain tuolta Euroopasta kaverilta missä rommit ei ole niin kalliita.
45€ nettikaupasta jos haluaa Suomeen tilata.

Tämä mene kyllä omaan top vitoseen rommeissa.
On niin smooth kuin olla voi.

Erittäin miellyttävän makuinen, mausteinen ja vahva, mutta hillitty.
Jälkipolte tulee kyllä, mutta se on jotenkin lempeä ja mukava.
Ei uskoisi että tämä on 45% tavaraa. Tästä on vaikea keksiä mitään negatiivista sanottavaa, negatiivista on että pullo on liian pieni? :hmm:

Jäillä kokeilin tätä, ei vakuuta.
Mutta omasta mielestä kaikki hyvät rommit kuten tämäkin, toimii paremmin huoneenlämpöisinä raakana ilman jäitä.
Mutta tämä on vain henkilökohtainen mielipide.

Ehdottomasti sitä parempaa laatua rommeissa, tätä mielellään nauttii aromilasista kun on vapaapäivä.

Tämä on rommien aatetelia normikansalle, kuin myös älymystölle.

050689700_1633521281_03_09_0150_14_b1f0.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Näin Joulun alla tuli sitten vihdoin korkattua Pampero.
Edellisestä pullosta on aikaa sen 3 vuotta ellen väärin muista.

Pampero-putelli tuli alkuvuodesta avattua ja apuvoimien kera hörpittyä. Ensimmäinen fiilis oli lievä pettymys, mutta kun malttoi antaa rommin hetken levätä lasissa, niin oikein mainio tuote. Tuota pulloa näyttää saavan yleisesti vielä reilu 20 eurolla, mikä näyttäytyy viikko viikolta paremmalta diililtä. Näin siksi, että jos ei puhuta mistään perus-Morganeista ja Bacardeista, niin rommien hinnat näyttää nousseen kovaa vauhtia.

Nyt on tullut maisteltua Don Papa Barokoa, jota ostin riskillä useamman pullon TCM:stä, kun sitä sai alle 28 euron hintaan. Onneksi ostin, sillä nyt hinta näyttää nousseen jo yli 10 eurolla, ja kyseessä on miellyttävä rommituttavuus. Makeutta riittää, mutta ei kuitenkaan häiritsevällä tavalla, ja vaniljan maku sekä tuoksu on vahvasti läsnä.

donpapa.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Hieman perustavaraa parempi rommitasting oli viikonloppuna Uisge-viskimessuilla. Kyseessä Bristol Classic Rumin pullotteita.

Hieno kattaus erityylisistä kepeistä blendausrommeista voimakkaan esterisiin ja hienoimpiin siemailurommeihin. Vieläkin hymyilyttää tuo kattauksen päätös, Caroni 1974. Huikea oli myös Rockley Still 1986.

Neljä näistä myös tulossa Alkoon lähiaikoina. Varsinkin jos kiinnostaa rommi sieltä extreme ääripäästä niin tuo 4. Jamaica on… jännä. Jos nämä rommi marquet (reseptit) on tuttuja niin Hampden DOK sisältää 1500-1600 g/hL AA etyyliasetaattia tai toisin sanoen etyyliesteriä. Oma fiilis oli kun olisi pään upottanut bensasäiliöön kun lasista nuuhkaisi.

1. 8yo Trinidad
2. Dominican Rum 2013/2022
3. Reserve Rum Of Barbados 2011/2022 (Foursquare Distillery)
4. Jamaica Trelawney County 2009/2021 (Hampden DOK)
5. Old Demerara Rum Port Mourant 1990/2022
6. Rockley Still Barbados Rum1986
7. Caroni 1974

CE2CD10F-7B8E-460E-B398-25D7CFADBA71.jpeg
70931875-5CE1-4B07-AFAC-77B5F9DE3D9E.jpeg


BBF2E192-A87F-4074-AEDE-F92319D29F94.jpeg

4BE98132-38DD-43E6-8C15-EF39F123A486.jpeg
 
Kotimainen "Ö" tuli heti mieleen, kun aloin lukemaan tätä ketjua ja joku puhui tuolla ylempänä valopetrolin ja dieselin makuisesta/hajuisesta rommista. Itselle nimittäin tuli heti mieleen kun avasi Ö pullon, että tämähän tuoksuu aivan bensalle. Alkoista löytyy välillä pieniä eriä. Ei edes kallis, alle 40€. Ei maistu läheskään niin makealta kuin karibian esikuvat tässä hintaluokassa. Maku on erikoinen, jos vertaa vaikka krakeniin tai tummaan morganiin.

16606_1.jpg
 
Tietääpä ainakin mitä välttää... Lähtökohtaisesti en juo bensaa / dieseliä, vaan luruttelen ne tankkiin.
 
Viimeksi muokattu:
Kotimainen "Ö" tuli heti mieleen, kun aloin lukemaan tätä ketjua ja joku puhui tuolla ylempänä valopetrolin ja dieselin makuisesta/hajuisesta rommista. Itselle nimittäin tuli heti mieleen kun avasi Ö pullon, että tämähän tuoksuu aivan bensalle. Alkoista löytyy välillä pieniä eriä. Ei edes kallis, alle 40€. Ei maistu läheskään niin makealta kuin karibian esikuvat tässä hintaluokassa. Maku on erikoinen, jos vertaa vaikka krakeniin tai tummaan morganiin.

16606_1.jpg

Tuollainen ostettiin viikonloppuna kalareissuun. Haju oli kyllä erikoinen eikä maussakaan ollut kehumista.
 
Onko tuo petroolinhaju nyt hyvä vai huono ominaisuus noissa paremmissa? Itelle jäi epäselväksi.
 
Kai se riippuu mistä tykkää. Enemmän tämä liittyy tiettyjen karibialaisten rommitislaamojen profiiliin. Itse tykkään jos nyt esim. Caronista tai Foursquaren rommeista kysymys. Tarvisi varmaan ostaa pullo tota ”Ö:tä” että onko kyse samantyyppisestä petroolihajusta vai mikä juttu. Onko toi Ö ihan täällä tislattua ja yritetty matkia jotain Karibian rommia vai sisältääkö ns. ”aitoa” tavaraa?

Edit: näköjään lukee etiketissä, että paikallista.

Monestihan näihin liittyy, että ollaan totuttu jonkin tietyntyyppiseen rommin makuun, jota pidetään ainoana oikeana kun muusta ei ole kokemusta. Eli esim. Baltic-rommi tai kapteeni ja mitä makeampi sen parempi. Kaikki muu tuntuu sitten vähän funkyltä tähän verrattuna varsinkin jos se kirottu sokeri puuttuu. Mutta ei näissä edelleenkään mitään väärää tai oikeata ole mitä kuuluu juoda tai miten. On vain makuasioita ja mielipiteitä.
 
Viimeksi muokattu:
Diplomatico-tasting jälleen. Nyt ilman lippulaiva Ambassadoria kun ilmeisesti ”sato” ollut sen verran huonoa, että vaadittavat nyanssit puuttuneet makuprofiilista. Sen kuitenkin korvasi itse rommi maestro Nelson Hernandez tislaamolta.

Ihan kivaa lisä detaljia kyseisen rommin valmistuksesta saatiin ja päästiin maistamaan myös new makea suoraan kolmesta eri tislaimesta, ja uudestaan samat liemet vielä kolme vuotta kypsyneinä.

Ja vielä kertauksena: Rommi on täysin ilman makeutta tulleessaan tislaimesta, ja vielä kolme vuotta myöhemminkin. Tislaimesta ei sokeri läpi selviä. Ei myöskään tämän suht makeana profiloituvan Diplomatico-brändin tapauksessa. Kaikki sokeri tulee joko tynnyrikypsytyksen aikana tai sitten lisättynä ennen pullotusta.

Näistä Vintage meni itselläni kärkeen. Planas on kyllä erinomaisen makuinen kirkas rommi. Maestro itse tituleerasi, että Planas on rommien Michael Jackson, väri muuttunut ”valkoiseksi”, mutta kaikki taidot tallella.

82B58C0C-3622-425A-B9CA-0C065B05B91B.jpeg
231EB368-F24B-401E-9CCB-70D9501934FB.jpeg
895AEDDB-06CE-4BFC-8DAD-4FD3F6FA9465.jpeg
A056DD9F-E6D7-4770-99A9-34F4A8B1A67D.jpeg
 
Viimeksi muokattu:
Diplomatico-tasting jälleen. Nyt ilman lippulaiva Ambassadoria kun ilmeisesti ”sato” ollut sen verran huonoa, että vaadittavat nyanssit puuttuneet makuprofiilista. Sen kuitenkin korvasi itse rommi maestro Nelson Hernandez tislaamolta.

Ihan kivaa lisä detaljia kyseisen rommin valmistuksesta saatiin ja päästiin maistamaan myös new makea suoraan kolmesta eri tislaimesta, ja uudestaan samat liemet vielä kolme vuotta kypsyneinä.

Ja vielä kertauksena: Rommi on täysin ilman makeutta tulleessaan tislaimesta, ja vielä kolme vuotta myöhemminkin. Tislaimesta ei sokeri läpi selviä. Ei myöskään tämän suht makeana profiloituvan Diplomatico-brändin tapauksessa. Kaikki sokeri tulee joko tynnyrikypsytyksen aikana tai sitten lisättynä ennen pullotusta.

Näistä Vintage meni itselläni kärkeen. Planas on kyllä erinomaisen makuinen kirkas rommi. Maestro itse tituleerasi, että Planas on rommien Michael Jackson, väri muuttunut ”valkoiseksi”, mutta kaikki taidot tallella.

82B58C0C-3622-425A-B9CA-0C065B05B91B.jpeg
231EB368-F24B-401E-9CCB-70D9501934FB.jpeg
895AEDDB-06CE-4BFC-8DAD-4FD3F6FA9465.jpeg
A056DD9F-E6D7-4770-99A9-34F4A8B1A67D.jpeg
Missä tällaisia Tastingeja järjestetään ja minkä hintaisia nuo ovat?
 
Missä tällaisia Tastingeja järjestetään ja minkä hintaisia nuo ovat?

Tämä oli Turussa. Nämä missä itse olen muutamassa Diplomatico-tastingissä ollut ovat olleet maahantuojan, Handpicked Wines Finlandin, järjestämiä paikallisissa ravintoloissa. Yleensä Suomen maahantuojan edustaja itse kertoo rommeista, mutta nyt oli väkeä tislaamolta sekä tuotteen pohjoismaista edustusta myös paikalla eli varmaan osa jotain isompaa kiertuetta uskoisin eli todennäköisesti muissakin kaupungeissa luulisi järjestettävän.

Tämä maksoi 29€.
 
Ei ole hinnalla pilattu. Ilmeisesti pääsy avoin ettei tarvitse mihinkään yritykseen tai kerhoon kuulua.
 
Laitetaan nyt jotain tähänkin ketjuun kun hiljaista ollut. Pusser's Coronation Reserve lasissa. Ihan jepa rommi perinteisessä laivastovahvuudessa 54,5%. Tulee myös oivallinen rommitoti luita lämmittämään.

20231027_224543.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Tuli muuten käytyä reilu kuukausi sitten Mauritiuksella Chamarelin rommitehtaalla vierailulla, tasting oli sen verran antoisaa, että kaikkea ei pystynyt ottamaan :dead:

Mutta erittäin mielenkiintoinen vierailu, näki koko prosessin sokeriruon syötöstä murskaimeen ja siitä eteenpäin pulloon.

Maistaa sai ensimmäisestä rapiat 70% tisleestä eteenpäin

IMG_20230915_141444.jpg


IMG_20230915_142713.jpg


IMG_20230915_142623.jpg


IMG_20230915_142131.jpg


Tuossa myös paikallisen Labourdonnais panimon tuotetta marketissa.

IMG_20230919_164113.jpg
 
Tässä on nyt parina päivänä innostuttu maistelemaan tuota Plantationin 20th juhlavuosi rommia.

Täytyy todeta vain, että hintalaatusuhde on omaan makuun enemmän kuin kunnossa. Tätä naukkailtu niin raakana (ei uskoisi 40% viinaksi), kuin niin kevyinä ja ei niin kevyinä rommikola juomina.

Kolmas pullohan on jo nyt tuossa aukaistu, ensimmäinen oli impulsiivinen ostos. Toinen lähti mukaan, kun kaveri maistoi ensimmäisestä ja ei ole yhtään rommin ystävä. Pullohan tyhjeni alta aika yksikön ja uusi oli haettava. Kolmanen hain kaappiin pieniä siemauksia varten tarjoiltavaksi.

Ja tästä nyt sitten innostuneena laitoin tilaukseen tuon Fiji vintage 2004 putelin. Olisin halunnut 2001 versiota, mutta alkon nettikauppa ei sitä sallinnut, enkä nyt jaksa ajella toiselle puolen Suomea tai tilailla ulkomailta. Mielenkiinnolla odottelen mitähän tuleva pullo tarjoaa.

Lämpimästi voin tuota n.60e pulloa suositella. Jos tykkää tummista rommeista ja ei halua maksaa itseään aina kipeäksi, niin tässä on sitä jotain.
 
Plantation tuottaa kyllä ihan kivoja rommeja. Sikäli ei nyt kannata sitten pettyä jos olet tykästänyt tuohon Plantation 20th Anniversaryn XO:n makumaailmaan, joka on hyvin makea. Tuo 2004 Fiji on täysin kuiva ilman lisättyä sokeria ja stydympi muutenkin, pääset siis kokeaan rommin aidoimmillaan.
 
Plantation tuottaa kyllä ihan kivoja rommeja. Sikäli ei nyt kannata sitten pettyä jos olet tykästänyt tuohon Plantation 20th Anniversaryn XO:n makumaailmaan, joka on hyvin makea. Tuo 2004 Fiji on täysin kuiva ilman lisättyä sokeria ja stydympi muutenkin, pääset siis kokeaan rommin aidoimmillaan.

Siis tarkoituksella tilasin sen vastapainoksi, tietäen kuivaksi. Muutenkin tuo oma rommin/ alkon juominen on aina ollut lähinnä juurikin maistelua ja on mukava olla pientä vaihtelua.

Onhan toi XO aika makiaa, maistuu raakanakin jopa hieman rommikolalta :D Hyvässä mielessä siis.
 
Kelit on sellaiset, että tekee mieli rommia.. ja ehkä hiukan vettä viereen.

20240106_221918.jpg

Pusser's perus rommia on tullut nautittua joskus, on hyvää tavaraa. Toimii loistavasti vain ihan raakana tai sitten drinkeissä kuten painkiller.
Tuo 75% ois varmasti kokeilemisen arvoinen, on nimittäin kylmä talvi. :D
 
Oletteko rommikolaan laittaneet jotain laatukamaa vai meneekö perus Negritalla? Omasta mielestä noi paremmat menee hukkaa kolan kanssa, mutta toisaalta vaalea on turhan mautonta.
 
Viimeksi muokattu:
Oletteko rommikolaan laittaneet jotain laatukamaa meneekö perus Negritalla? Omasta mielestä noi paremmat menee hukkaa kolan kanssa, mutta toisaalta vaalea on turhan mautonta.
Mielestäni paras rommikola mitä maistanut tulee Pusser'sista, viimeksi kun jostain perus Original tilasin niin 20€/pullo, näyttäähän tuokin toki alkossa olevan 43€ että kaipa se Suomi-hinnoilla laaturommiksi voi laskea :cigarbeye:
 
Oletteko rommikolaan laittaneet jotain laatukamaa vai meneekö perus Negritalla? Omasta mielestä noi paremmat menee hukkaa kolan kanssa, mutta toisaalta vaalea on turhan mautonta.

Se riippuu vähän fiiliksestä, haluaako tehdä drinkin vai raakana. Kyllä se laatukama kokiksen kanssa on vähän eri asia vs esim negrita. Enkä koe pilaavani hyvää rommia kolalla, jos näin toimin.

Tuossa ylhäällä mainittin tumman Plantationin. Se oli kyllä ihme tavaraa, kun lasiin kaataessa n. 40/60 - 50/50 suhteella viinaa ja kokista, ei se viina maistunut siitä läpi millään muotoa ja oli nannaa :D Oikeastaan vähemmän maistui kuin se, että olisi 1/10 negriitaa pohjalla ja loput kokista. Kuivempi Fiji edition meni myös kolan kanssa, tuoden siihen pikantin "savun" aromin. Mutta sitä tuli siemailtua enempi raakana.

Makukysymyksiä nämä....
 
Se riippuu vähän fiiliksestä, haluaako tehdä drinkin vai raakana. Kyllä se laatukama kokiksen kanssa on vähän eri asia vs esim negrita. Enkä koe pilaavani hyvää rommia kolalla, jos näin toimin.

Tuossa ylhäällä mainittin tumman Plantationin. Se oli kyllä ihme tavaraa, kun lasiin kaataessa n. 40/60 - 50/50 suhteella viinaa ja kokista, ei se viina maistunut siitä läpi millään muotoa ja oli nannaa :D Oikeastaan vähemmän maistui kuin se, että olisi 1/10 negriitaa pohjalla ja loput kokista. Kuivempi Fiji edition meni myös kolan kanssa, tuoden siihen pikantin "savun" aromin. Mutta sitä tuli siemailtua enempi raakana.

Makukysymyksiä nämä....
Sehän on selvä että laadukkaampi kama ei maistu läpi samalla lailla kuin partavesi. Eikä minun makuun rommikola voi olla kuin tuo 40/60 suhde, jokon tosin lisäilen vähän kolaa kun lasiin mahtuu. Suomalaisten baarien 4cl kötöstelyt ei ole rommikolaa nähnytkään. Usein tulee kuitenkin tehtyä jostain halvasta tummasta rommista tuo juoma. Brugal on hieman parempaa kuin Negrita ja se on hyvä rommi tuohon kolan kanssa miksailuun.
 
Itselle on jäänyt mieleen Mt Gay Black Barreliin tehty rommikaakao. Tuossa rommissa oli ns karhea suutuntuma ja se toimi muistaakseni hyvin juomissa. Eipä taida vieläkään Suomesta saada...
 
Pusser's perus rommia on tullut nautittua joskus, on hyvää tavaraa. Toimii loistavasti vain ihan raakana tai sitten drinkeissä kuten painkiller.
Tuo 75% ois varmasti kokeilemisen arvoinen, on nimittäin kylmä talvi. :D

Itselläni ensikosketus tähän rommiin tapahtui turkulaisessa Pikku Havanna -ravintelissa kun ilta oli jo siinä ”saisiko herroille olla vielä jotain” -pisteessä ja osoitin sitten kyseistä pulloa ”jospa tuota vihreää :hmm:”.. baarimikko hymyili ja teki työtä käskettyä. Noh.. muistikuvat päättyivät siihen, mutta kotiin oli jotenkin päästy.

Joo tuo ”vihreäleimanen” on yllättävän hyvä talousrommi. Menee sellaisenaan (veden kanssa) tai sitten rommitotiin. Rommikolaa tulee harvemmin tehtyä, mutta eiköhän se siihenkin sovi. Tuossa on jonkin verran makeutta, mutta ei mikään överi. Makumaailmaltaan ehkä jopa parempi kuin taannoinen Coronation Reserve. Tummaa palanutta sokeria, aistit vievät äkkiä sokeriplantaaseille.

Noita 151-rommeja olisi mielenkiintoista enemmänkin testata. Ilmeisesti näistä saa pitkälti kiittää kanadalaisia ja eritoten Hudson's Bay Companya, joka roudasi viinaksia Karibialta Hudsoninlahden kireisiin pakkasiin. Tarinat kertovat, että jopa perinteinen laivastovahvuinen (54,5%) rommi olisi mennyt jäähän ja pullot haljenneet, joten siksi tarvittiin vahvempaa tavaraa. Toki varmasti logistisilla syilläkin oli fiksumpaa roudata mahdollisimman vahvaa tavaraa. Ennen Yhdysvaltain kieltolakia nämä kulkivat nimellä ”32 overproof”, joka viittaa brittien käyttämään proof-asteikkoon. 100 proof ("at proof") = 57,14% ja täten 32 overproof olisi 1,32*57,14%=~75,5%. Jenkit käyttää US proof-asteikkoa, jossa 100 proof = 50%. Kieltolain päätyttyä ja US markkinoiden auettua nämä nimettiin uudestaan US proof systeemin mukaisesti, hence 151 rum.
 
Viimeksi muokattu:
Oletteko rommikolaan laittaneet jotain laatukamaa vai meneekö perus Negritalla? Omasta mielestä noi paremmat menee hukkaa kolan kanssa, mutta toisaalta vaalea on turhan mautonta.

Ite olen sitä mieltä, ettei ainakaan kalleimpia juomia lantrata yhtään millään. Rommikolalle sitten on omat halvemmat romminsa. Just joku perus Captain Morgan, Kraken tai Havana Clubin Anejo Special. Jälkimmäistä voin ainakin ite suositella rommikolaan.
 
Erilaiset spiced-rommit toimivat loistavasti kolan kanssa. Tosin oma all-time favorite tällä kombolla on Wood´s old 100 proof navy rum. Harmi vaan, kun sitä ei oikein mistään löydy (saa laittaa vinkkiä)... Sen sijaan perus-Morganit on niin kauheita, että teollisuusalkoholi maistuu limpparinkin läpi.
 
Erilaiset spiced-rommit toimivat loistavasti kolan kanssa. Tosin oma all-time favorite tällä kombolla on Wood´s old 100 proof navy rum. Harmi vaan, kun sitä ei oikein mistään löydy (saa laittaa vinkkiä)... Sen sijaan perus-Morganit on niin kauheita, että teollisuusalkoholi maistuu limpparinkin läpi.
Morgan on kyllä yliarvostettua kuraa ja ennemmin vaikka sitä Negritaa tuossa hintaluokassa. Nämä Gold versiot on taas kummallisia ja niissä on joku makea ja vaniljan maku usein, joista en tykkää. Yksi ihan hyvä oli Lemmy tai Motörhead, en muista kumpi :)
 
Kas kun löytyikin suosikkia yhdestä verkkokaupasta, niin laulatettiin sitten kunnolla - 400€ rommitilaus sisään. :D

Edit. Tänään jo saapui, tasan viikko tilauksesta., kotiovelle herkkulähetys hyvin pakattuna ja täysin ehjänä. Nyt löytyy mm. Pusser's Gunpowder Proofia ja Wood's old 100 proofia riittävästi.
 
Viimeksi muokattu:
the-duppy-share-aged.jpg


Tällaista tuli ostettua ihan Alkosta synttäreille.

On muuten mahtavan makuinen rommi huoneenlämpöisenä lasista, pähkinät tulee ekana mieleen mausta ja tammitynnyrit.
Kolan kanssa totta kai miksailin myös drinkin ja toimii.
Tässä ei ole sitä niin sanottua teennäistä imelyyttä kuin joissakin muissa tämän hintaluokan rommeissa on, tuntuu aidolta tavaralta ja silti potkii ja toimii.
Mitään pahaa sanottavaa tästä ei kyllä keksi, muuta kuin Suomen Alkon hinnat. Pitää netistä ehtiä tämä.

Tämä on kyllä premium mixeri jos rommikolat tai cuba libret haluaa, mutta itse taidan nauttia tämän aromilasista sellaisenaan.
Loistava tuote tähän hintaluokkaan. :tup:
 
coffee.jpg


Dead Man's Fingers Coffee Rum.
Tällainen tuli hommattua muiden perustarvikkeiden mukana.
Täytyy sanoa että yllätti positiivisesti, odotin jotain laimeaa tai pahaa.

Jo korkin aukaistua pölähti kivat kahvin aromit ilmoille.
Itse olen kahviaddikti, ja nyt kahviarominen rommi niin kyllä iskee kuin tuhat salamaa.
On kuin vahva kahvi kunnon potkulla, rommin ollessa siinä taustalla kivasti.
Tämä varmasti toimii iltapäiväkahvin seassa työpäivän jälkeen.
Raakana huoneenlämpöisenä aivan loistava tuote.

Se, onko tämä sitten rommia, siitä voi varmaan väitellä loputtomiin.
Sokkotestissä tämä menisi varmaan likööristä.
Mutta maku ratkaisee. Joskus voi irroitella näillä makurommeilla vaikka snobit ei siitä tykkääkään.

Suosittelen kahvin ystäville. Tuo 37,5% ei kyllä maistu tässä ollenkaan, suorastaan petollisen herkullinen.
 
Itse tykkään vaalaiste rommeista ja muistan joskus ysärin lopulla teininä oli baarissa Bacardi Limon paukkuja. Siis BL ja siihen spriteä. Oli joku vissin spnsori tai jotain kun oli halpoja paukkuja, en vaan muista paljon markoissa oli mutta aina pöydälle tilattiin prikallinen kerralla.
Nyt pitkästä aikaa löyty paikallisesta pikkualkosta niin pitihän se heittää nostalgiatrippi ysärille ja hyväähän se oli.
1713366991967.png
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 296
Viestejä
4 503 263
Jäsenet
74 378
Uusin jäsen
Jani Vuorinen

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom