Saako edes kokikseen lantrattuna pelastettua? Rumratingsissa joku vertasi kerosiiniin.
Tämä oli kohtuullisen hirveää, en suosittele kenellekään! Tiedä sitten, mitä "mausteita" tuohon on käytetty, mutta maku muistutti lähinnä valopetrolia. Siitä harvinainen rommipullo, että jää kyllä juomatta.
Minähän se siellä taisin verrata... Sillä juuri yritin lantrata, mutta maistuu läpi. Pahaa on.Saako edes kokikseen lantrattuna pelastettua? Rumratingsissa joku vertasi kerosiiniin.![]()
Tuo ”valopetroli” herätti mielenkiinnon ja etiäisen voisiko joukossa olla trinidadilaista. Kuinka ollakaan valmistajan sivulla mainitaan ”Made with Caribbean rum from Trinidad & Tobago, Barbados, and the Dominican Republic”.. Tätähän täytyisi jostain saada kätösiin. Osa alueen aidoista rommeista tosiaan voisi kuvailla sanoilla valopetrooli tai diesel ja tämä siis hyvänä asiana. Vähän kuin viskien puolella tynnyrivahva Laphroaig tai Lagavulin. Toki tiedä sitten mitä muuta tuohon on laitettu.
Tämä oli kohtuullisen hirveää, en suosittele kenellekään! Tiedä sitten, mitä "mausteita" tuohon on käytetty, mutta maku muistutti lähinnä valopetrolia. Siitä harvinainen rommipullo, että jää kyllä juomatta.
Pampero-putelli tuli alkuvuodesta avattua ja apuvoimien kera hörpittyä. Ensimmäinen fiilis oli lievä pettymys, mutta kun malttoi antaa rommin hetken levätä lasissa, niin oikein mainio tuote. Tuota pulloa näyttää saavan yleisesti vielä reilu 20 eurolla, mikä näyttäytyy viikko viikolta paremmalta diililtä. Näin siksi, että jos ei puhuta mistään perus-Morganeista ja Bacardeista, niin rommien hinnat näyttää nousseen kovaa vauhtia.Näin Joulun alla tuli sitten vihdoin korkattua Pampero.
Edellisestä pullosta on aikaa sen 3 vuotta ellen väärin muista.
Tuollainen ostettiin viikonloppuna kalareissuun. Haju oli kyllä erikoinen eikä maussakaan ollut kehumista.Kotimainen "Ö" tuli heti mieleen, kun aloin lukemaan tätä ketjua ja joku puhui tuolla ylempänä valopetrolin ja dieselin makuisesta/hajuisesta rommista. Itselle nimittäin tuli heti mieleen kun avasi Ö pullon, että tämähän tuoksuu aivan bensalle. Alkoista löytyy välillä pieniä eriä. Ei edes kallis, alle 40€. Ei maistu läheskään niin makealta kuin karibian esikuvat tässä hintaluokassa. Maku on erikoinen, jos vertaa vaikka krakeniin tai tummaan morganiin.
![]()
Missä tällaisia Tastingeja järjestetään ja minkä hintaisia nuo ovat?Diplomatico-tasting jälleen. Nyt ilman lippulaiva Ambassadoria kun ilmeisesti ”sato” ollut sen verran huonoa, että vaadittavat nyanssit puuttuneet makuprofiilista. Sen kuitenkin korvasi itse rommi maestro Nelson Hernandez tislaamolta.
Ihan kivaa lisä detaljia kyseisen rommin valmistuksesta saatiin ja päästiin maistamaan myös new makea suoraan kolmesta eri tislaimesta, ja uudestaan samat liemet vielä kolme vuotta kypsyneinä.
Ja vielä kertauksena: Rommi on täysin ilman makeutta tulleessaan tislaimesta, ja vielä kolme vuotta myöhemminkin. Tislaimesta ei sokeri läpi selviä. Ei myöskään tämän suht makeana profiloituvan Diplomatico-brändin tapauksessa. Kaikki sokeri tulee joko tynnyrikypsytyksen aikana tai sitten lisättynä ennen pullotusta.
Näistä Vintage meni itselläni kärkeen. Planas on kyllä erinomaisen makuinen kirkas rommi. Maestro itse tituleerasi, että Planas on rommien Michael Jackson, väri muuttunut ”valkoiseksi”, mutta kaikki taidot tallella.
![]()
Tämä oli Turussa. Nämä missä itse olen muutamassa Diplomatico-tastingissä ollut ovat olleet maahantuojan, Handpicked Wines Finlandin, järjestämiä paikallisissa ravintoloissa. Yleensä Suomen maahantuojan edustaja itse kertoo rommeista, mutta nyt oli väkeä tislaamolta sekä tuotteen pohjoismaista edustusta myös paikalla eli varmaan osa jotain isompaa kiertuetta uskoisin eli todennäköisesti muissakin kaupungeissa luulisi järjestettävän.Missä tällaisia Tastingeja järjestetään ja minkä hintaisia nuo ovat?