- Liittynyt
- 16.10.2016
- Viestejä
- 1 056
Aloitetaanpa tännekin ketju aiheesta, josko saisi vähän keskustelua aikaan. Rommi kun mielestäni on pahasti aliarvostettu ja mm. viskin ja konjakin varjoon jäänyt juoma. Irkkubaareja joista saa kymmeniä eri viskejä löytyy pienistäkin kylistä, mutta ravintoloiden rommivalikoima on yleensä naurettavan pieni: valikoimasta löytyy tyypillisestä pari eri rommia (Bacardi tai Captain morgan), joita lähinnä käytetään drinkkien tekemiseen. Myöskään alko ei tässä suhteessa ole sen parempi, valikoima on vain murto-osa konjakeista tai viskeistä. Onneksi nykyään on helppo tilata ulkomailta, tässä säästää myös selvää rahaa (katso ketju aiheesta).
Tykkääkö muut rommeista? Vaaleaa, maustettua vai tummaa? Juotko sekoitettuna vai siemailetko aromilasista sellaisenaan?
Tykkääkö muut rommeista? Vaaleaa, maustettua vai tummaa? Juotko sekoitettuna vai siemailetko aromilasista sellaisenaan?
Itse lähdin liikkeelle tummista ns. premium rommeista, käyttäen lähteenä lähinnä www.rumratings.com sivustoa. Tilasin puolenkymmentä pulloa, mm. Diplomatico Reserva Exclusiva, Ron Zacapa 23, Plantation 20th anniversary, Ron Centenario 20y. Nuo maistuivatkin loistavasti, todennäköisesti juuri aloittelijalle sopivan makeutensa ja helppoutensa vuoksi. En vielä tiennyt sen kummemmin eri rommityypeistä tai että niitä olisi jolloin tapaa muokattu tai makeutettu keinotekoisesti.
Jossain vaiheessa sitten perehdyin tarkemmin aiheeseen, ja halusin maistaa jotain ns. oikeaa rommia, mihin ei ole lisätty sokeria tai makuaineita. Ostin muutaman pullon, mm. Admiral Rodney, Bristol Classic cuban rum, Appleton estate 12y ja Rum Sixty Six. Voi pojat, kylläpä nämä olikin vaikea pala noiden "siirappisten" jälkeen. Jonkun aikaa noita tuli maisteltua ja kyllähän ne alkoi sitten mukavasti maistua, särmää ja luonnetta oli niin eri tavalla kuin noissa ensin hankituissa. Toki nuo sokerilla terästetytkin edelleen maistuvat, mutta jollain tapaa mielestäni liiallinen sokeri monesti hioo ja pyöristää niitä liikaa, moni rommille tyypillinen maku peittyy sen alle. Itse en tuota rumratings.com ole enää hetkeen käyttänyt rommin valitsemiseen, siellä kun katsoo vaikka top 40 listaa niin eipä siellä montaa rommia ole missä ei olisi reilusti lisättyä sokeria (lista rommien sokeripitoisuuksista).
Jossain vaiheessa sitten perehdyin tarkemmin aiheeseen, ja halusin maistaa jotain ns. oikeaa rommia, mihin ei ole lisätty sokeria tai makuaineita. Ostin muutaman pullon, mm. Admiral Rodney, Bristol Classic cuban rum, Appleton estate 12y ja Rum Sixty Six. Voi pojat, kylläpä nämä olikin vaikea pala noiden "siirappisten" jälkeen. Jonkun aikaa noita tuli maisteltua ja kyllähän ne alkoi sitten mukavasti maistua, särmää ja luonnetta oli niin eri tavalla kuin noissa ensin hankituissa. Toki nuo sokerilla terästetytkin edelleen maistuvat, mutta jollain tapaa mielestäni liiallinen sokeri monesti hioo ja pyöristää niitä liikaa, moni rommille tyypillinen maku peittyy sen alle. Itse en tuota rumratings.com ole enää hetkeen käyttänyt rommin valitsemiseen, siellä kun katsoo vaikka top 40 listaa niin eipä siellä montaa rommia ole missä ei olisi reilusti lisättyä sokeria (lista rommien sokeripitoisuuksista).
Viimeksi muokattu: