Robottiruohonleikkuri kokemuksia

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sampsa, 10.06.2018.

 1. Telaketju88

  Telaketju88

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Tuolta paikasta joku oli saanutläytetyn
  Minkälaisia kokemuksia lähipiirissä oli?
  Mietin RC308u :n ostamista tuohon 700e hintaan. Onko tuo sinun ostamasi noin 2x parempi, hinnassa kun on eroa paljon.
   
 2. ohjaaja

  ohjaaja Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En osaa paremmuuteen ottaa kantaa, tyytyväisiä ovat olleet. Ostamaani mallia ei kummallakaan ole, toisella vastaava 3-5 vuoden ikäinen ja toisella halvempi malli. Gardenan leikkuujälki on ainakin hyvä, leikkaamattomia alueita ei jää ja on hiljainen.
   
  Telaketju88 tykkää tästä.
 3. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 559
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko näissä roboteissa äänessä/leikkuu tehossa eroa tavalliseen työnnettävään leikkuriin?
   
 4. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  2 006
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Niimpä näyttää. Eipä mitään muuta kuin lyijyakkuja varastoida täytenä.

  Ehkä on puskuria, ehkä ei. Yleismittarilla selviää mitä se tekee. Jos se ladataan täyteen niin 8S1P paketilla se jännite olisi siis 4.2V*8=33.6V.
  Toivottavasti näiden akut on rajoitettu kuten sähköautoissa, siinä olisi paljonkin järkeä eliniän kannalta mutta kuten veikkaat niin voi olla että haluavat myydä uusia akkuja..

  Paras olisi toki joku 50% mutta parempi tuokin kuin täynnä. Lisäksi jos kennon jännite on 4V tai alle niin li-ioni ei edes tyhjäänny niin paljon itsestään vs yli 4V. Siinä mielessä turha vetää täyteen ennen varastointia kun kuitenkin tippuu se varaustaso eikä saavutettu yhtään mitään.

  Jos akku on kiinni niin vaikka leikkurin elektroniikka onkin "sammuksissa" kuluttaa se jonkin verran jotta se voi herätä napin painalluksiin. Lisäksi jos siinä tikittää joku sisäinen kello niin tottakai sen ylläpito kuluttaa..
  En tiedä minkälainen elektroniikka näissä on mutta kun kerta akun vaihtoa ei ole tehty vaikeaksi ohjekirjan perusteella niin itse nyppäisin sen irti varastoinnin ajaksi kun en itse näe mitään syytä pitää jonkun ruohonleikkurin akkua kytkettynä silloin kun se kerää pölyä varastossa talven yli.
  Enkä usko että se siitä tykkäisi kyttyrää, vilkaisin jonkun Landroidin ohjekirjaa ja ainoa maininta sen irroittamisen suhteen näytti olevan että working schedule resetoituu tai sillä saa resetoitua sen. Varmaan se mahdollinen kellokin resetoituu jne.​
  Ja mitä tuohon "ohje on jäänne" tulee niin voi se osittain olla se tai sitten se että kun ihmiset jättää sen akun kiinni varastoinnin ajaksi niin Landroid pelkää että se toosa imee akun liian tyhjäksi varastoinnin aikana joten suosittelevat sen lataamista.

  Hyvä lämpötila :tup:

  ---

  Eipä tuo varastointi tapa nyt niin kriittistä kuitenkaan ole kun oletettu käyttöikä varmaan jotain viiden vuoden luokkaa tjsp?
  Mutta ei siitä nyt haittaakaan ole. Pidemmän päälle kuitenkin menetetty kapasiteetti tarkoittaa pienempää leikkausaluetta mistä selviää yhdellä latauksella.
  Kausittain se akku ei kuitenkaan näe hirveää määrää niitä syklejä kun sitä kapasiteettia on jonkin verran ylimääräistä että se pääsee takaisin telakkaan ja purkuvirta ei ole kovin suuri ja ja ja. Oikeastaan ainoa negatiivinen asia on se mahdollinen auringonpaiste, jotkut kennot on herkempiä kuin toiset ja li-ionithan operoivat mieluiten huoneenlämpöisinä.
  Toivottavasti kukaan ei kuitenkaan säilö tällaista huoneenlämmössä ja täyteen ladattuna :D Voisi harmittaa muutaman vuoden päästä jos kausittain kapasiteetti tippuu käytössä X prosentin ja varastoinnissa enemmän...
   
 5. pipo

  pipo

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Näissä kuulet puhallusäänen terän pyörimisestä ja ruohonkorren katkeamisen. Siitä voi päätellä äänen kovuuden.

  Robotin on tarkoitus ajaa usein (päivittäin), joten normileikkurilla ei ole "mitään" mahdollisuuksia päästä yhtä hyvään työn jälkeen.
   
 6. tkhyla

  tkhyla

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  Robotti-imurin hommanneena ja yllättyneenä kuinka loistava peli tuo oikeasti onkaan (Neato D6) niin nyt olisi vuorossa ruohonleikkuri.
  Mutta tässä hieman yrittänyt tutkia näitä niin vaikuttaa aika suolta. Merkkejä ja malleja on niin hitosti. Imureistä löytyi paljon enemmän kokemuksia ja testejä.

  Itselläni nurmikkoala on vajaa 1000 neliötä. Juuri mittasin niin tarvisin 250 rajanauhaa maahan. Ala on todella monimuotoinen ja itseäni mietityttää, että
  talon takaa pitäisi kiertää terassin vierustaa noin 60cm leveää kujaa 10 metrin matka. Pystyykö nämä koneet tuollaiseen?

  Imureissa paremmissa malleissa robotti piirtää kartan itselleen laserin avulla. Näissä leikkureissa ei taida samanlaista systeemiä olla?
  Onko merkkien välillä suurta eroa alueen suunnistuksessa kuinka kukin sen toteuttaa, mikä hyvä mikä huono?

  Itse kaipaisin puhelin apia josta voisi seurata edistymistä ja tehdä tarvittavat säädöt. Ryobi Roboyagi kytkeytyy wifi verkkoon ja luvataan Android & iOS appit mutta ei ainakaan suomen iOS storesta löytänyt ko. apia lainkaan.
  Ilmeisesti näissä ruohonleikkureissa ei ole tuo wifi niin default kuin imureissa. Toimivat SIM kortilla siis pääsääntöisesti jos yleensä on jokin yhteys ulkomaailmaan?

  Husqvarna hinnat kovat, Gardena hieman edullisempi. Mistähän sitä lähtisi eteenpäin? :)
   
 7. ohjaaja

  ohjaaja Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  272
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Leikkuutehoa ei toki voi siinä mielessä verrata ettei sillä robotilla kovin pitkää ruohoa kannata ajaa. Mutta kuten jo sanottu sen onkin tarkoitus antaa leikata koko ajan ja leikkuujälki siksi parempi.

  Muista en tiedä mutta Gardenan ohjeita etukäteen lukeneena siellä oli ainakin mainittu että kapean käytävän läpi kannattaa vetää hakukaapeli jolloin leikkurin pitäisi löytää paremmin kujan läpi.
   
 8. spengele

  spengele

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Ei ole kuin vähäisiä kokemuksia yhden valmistajan laittteesta, mutta worx ainakin löytää vaikeisiinkin paikkoihin ja softalla voi vähän käskyttää sitä ajamaan tiettyjä alueita. Itselläni on yksi n. 40cm kapea käytävä ja netissä joku testasi, että vielä 10cm käytävä onnistuu worxilta. Sinne löytäminen voi olla hankalaa, kun sinne pitäisi osua tietyssä kulmassa, mutta juuri noilla softan zone määrityksillä koneen voi pakottaa sinne kapeaan käytävään. Varmaan muutkin myydyimpien merkkien leikkurit pystyy nykyään ajamaan kapeita käytäviä.

  Mulla meni btw n.600m2 alueeseen n.300m johtoa, kun on kanssa vähän erikoisen muotoinen nurmi ja monta väistettävää istutusaluetta tai puuta.
   
 9. omen4

  omen4

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018
  Mitenhän paljon noiden leikkurien akut tykkää kyttyrää jos tukiaseman asentaa eteläpuolelle käytännössä suoraan aurinkoon, mutta rakentaisi sille puusta katoksen, että kone olisi latauksen aikana ainakin osittain varjossa? Konehan kuitenkin aurinkoisellakin säällä sahailee pihalla..
   
 10. tkhyla

  tkhyla

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017

  Itse itselleni, tutkiessani lisää näitä leikkureita niin ilmeisesti vain Husqvarnassa X-malleissa olisi mukana kunnollinen puhelimella ohjaus. Monissa merkeissä on BT yhteys ohjaukseen mutta tuo ei aja kyllä sitä mitä etä-ohjaukselta haen. 10m etäisyys ei ole itselleni vielä "etäohjausta" :)
   
 11. aikonen

  aikonen

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näitä leikkureitahan ei varsinaisesti ole tarkoitus etänä sen suuremmin ohjailla. Idea on, että kerran laitetaan ajoalueet kuntoon ja tämän jälkeen unohdetaan kesäksi koko leikkuri. Leikkuri ajelee yksikseen kesän halutulla alueella :)
   
  Romu tykkää tästä.
 12. Antares_Ferox

  Antares_Ferox

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Robottileikkureista ei mitään käsitystä kun en ole koskaan "käyttänyt", mutta ei kai tuollaista voi vain "unohtaa" koko kesäksi? Esim. viime kesä oli sen verta kuiva että jos olisi robotti jokapäivä ajellut, niin olisiko ollut kesän lopussa enää vihreästä nurmikosta jäljellä muutakuin muisto?
   
 13. aikonen

  aikonen

  Viestejä:
  85
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oma leikkurini on ohjelmoitu ajamaan iltapäivästä iltaan. Silloin kun pahin auringonpaiste on leikkuualueelta mennyt pois. Ei ainakaan viime kesänä nurmikko palanut, vaikka olikin kuuma kesä.
   
 14. Antares_Ferox

  Antares_Ferox

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No palaminen riippuu hyvin pitkälti maaperästä. Jos on paljon multaa ja kostea maaperä niin sitä ei saa palamaan, mutta jos on kuivempi maaperä niin en kyllä itse ajelisi (enkä aja) joka päivä. Kuiva maaperä niin nurmi saattaa palaa jopa ilman leikkaamistakin.
   
 15. Mteho

  Mteho

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos on pidempi hellejakso tai jostain muusta syystä haluan ettei leikkuri aja ollenkaan, niin otan joko piuhan seinästä tai laitan kiven ohjauspaneelin luukun eteen.
   
 16. tkhyla

  tkhyla

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  Itse olin kuvitellut ennen sen paremmin tutkimista, että myös näissä leikkureissa kaikki säätö tehtäisiin puhelimella niin kuin imureissa. Puhelimesta ajastukset, manuaalisesti päälle ja pois silloin kuin haluaa, yms.
  Ilmeisestä nämä leikkurivalmistajat eivät ole vielä panostaneet tähän "helppokäytöisyyteen ja mistä vaan ohjaukseen" niin kuin imuripuolella. Kuulin muutenkin tampereen otrasta, että ruohonleikkurit ovat vielä suomessa hyvin harvinaisia verrattuna muihin pohjoismaihin. Yleistymässä vasta tänne suomen perukoille.
   
 17. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 347
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Tämä ketju innoittikin sitten kirjoittelemaan. Tuossa yksi päivä kotona ihmettelin, että mikä hitto jurnuttaa tien viereistä ojaa pisin, kun alueella vielä rakennetaan yms. Sehän olikin jonkun roboleikkuri lähtenyt seikkailemaan omille teille. En tiiä miten mahtanut langat katketa vai mitä, mutta eikö noiden nyt pitäisi myös jotenkin pysähtyä itsekseen mikäli pääsevät karkuun? Vai onko ne sellaisia, että meneen niin pitkään, kunnes akku loppuu?
   
 18. Mteho

  Mteho

  Viestejä:
  55
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itsellä on siis useamman vuoden vanha Worx, jossa ei ole tukea etäohjaukselle. Ostaessa en kokenut sitä tarpeelliseksi enkä koe yhäkään omassa omassa käytössä. Jos piha olisi suurempi tai leikkuri vaikka kesämökillä, niin olisihan etäohjaus kätevä.
   
 19. omen4

  omen4

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018
  Tuli tuo myRobotCenterin RC308u tarjouskone tänään ja ihan käyttämätön ja 2018 malli tuli. Eli ainakin täältä plussat tuolle liikkeelle toistaiseksi.
   
 20. Stunna

  Stunna

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Tunnistaako robottileikkuri kuinka hyvin yksittäiset pienet puut ja puskat vai pitääkö merkitä aina erikseen, entäs lasten lelut, polkupyörät vastaavat?
   
 21. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Robomoweissa tuo ohjaus kyllä hoituu puhelimella mutta juurikin Bluetoothin kautta. Ainakin tuossa 308 mallissa on niin onneton tuo lähetin että alle 5m päässä pitää olla luuri että yhdistää...

  Ei sen puoleen, kyllä se silti voittaa sen jos asetuksia pitäisi itse roboon näpytellä.

  Itse en ole mitään puskia ja puita rajaillut. Välillä se niihin törmäilee mutta ei se niitä vahingoita. Kunhan pitää huolen että nurmikko jatkuu niihin asti tai laittaa juurelle vaikka kiviä/mursketta. Jos puskan juurella on pehmeää multaa, on riski että Robo kaivaa itsensä sinne jumiin kääntyessään.
   
 22. omen4

  omen4

  Viestejä:
  68
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018
  Itseasiassa mulla on tuo 2018 vuoden RC308u malli autotallissa latauksessa ja iPhonen bluetooth yhdistää siihen olohuoneesta. Juuri testasin kun katsoin missä vaiheessa ensilataus menossa. Matkaa talliin n.15m ja kolme seinää välissä eli ei ainakaan tuossa huono yhteys ole. Uskoisin siis, että sisältä onnistuu koneen paimennus kun se nurmikolla pyörii.

  Jostain keskustelusta luin, että mitä enemmän rajaisi alueita niin sitä vähemmän veisi akkua ja leikkaisi nopeammin kun ei jokaisesta osumasta vaihda suuntaa. Tiedä sitten, itse ajattelin valaisinpylväätkin kiertää langalla niin saa reunaleikkauksella ne siistimmäksi (tai näin oletan vs törmäily).
   
 23. valexi

  valexi

  Viestejä:
  794
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Se akun säästäminen törmäämisestä johtuu siitä, kun törmätessään kaikki nuo leikkurit pysäyttävät terän turvallisuussyistä. Sitten kun leikkuri on kääntynyt, niin se kiihdyttää terät taas täyteen vauhtiin. Rajalankaan tullessa leikkuri ei sammuta terää vaan kääntyy toiseen suuntaan ja jatkaa leikkaamista.
   
  omen4 tykkää tästä.
 24. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Olen ottamassa Worx M800 (WG790E.1) käyttöön vajaan 700 m2 nurmikkoalueella, joka on hyvin monimuotoinen ja jolla on paljon saarekkeita. Rajalankaa kului pikkusen vajaa 350 metriä.

  Nyt olen muutaman kerran havainnut, ettei Worx jaksa akullaan kotiin, vaan jää jumiin kiertämään isompaa saareketta. Onko muilla olllut vastaavia ongelmia? Apu ja vinkkejä kaivataan.
   
 25. pipo

  pipo

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Uudet Worxit saavat lisäpalikoilla tuollaiset ominaisuudet. "Silmät näkevät" esteen ennen osumaa ja magneettilisäpalikalla saa keskeltä nurmikkoa rajattua raja-lankaan kytkemättömällä langalla puskat ja muut epämääräiset istutukset joihin ei saa törmätä tai niitä ei näe.

  Onhan saareke erotettu riittävän etäälle rajasta ja saarekkeen rajasta erottavat langat täysin kiinni toisissaan? Pääseekö leikkuri koskaan takaisin telakkaan jos esim. laitat sen palaamaan heti alettuaan? Jos akku vähenee paluutasolle juuri saareketta kiertäessä, niin sitten en osaa edes arvata ratkaisua.
   
 26. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Jos ei tuo paluureitin lyhentäminen onnistu em. ehdotuksella, kannattaa säätää leikkurin leikkuuaika lyhyemmäksi. Jos siis leikkuri leikkaa nyt 30min ennen paluuta telakkaan, tämän ajan lyhentäminen 20min pitäisi auttaa siihen että virtaa akussa on vielä kotiinpaluuseen. Menetetyn leikkuuajan voi kompensoida sitten tiheämmällä leikkuuvälillä.

  Tietämättä millainen piha on, yksi vaihtoehto voisi olla myös telakan sijoittaminen toisin. Lähinnä siis että jos on joku "pääalue" jossa robo 90% ajasta pyörii, sijoittaa telakan heti sen jälkeen myötäpäivää. Tietysti ongelma tulee sitten näissä 10% tapauksista jos/kun akku loppuu sinne sivualueelle ja on taas koko kierros tehtävä telakkaan.

  Vaikka tuo jokaisen puun ja pensaan kiertäminen tavallaan on hyvä törmäilyn välttämiseksi, en usko että sillä akunkäytön kannalta on mitään merkitystä. Aika harvoin se kuitenkaan esim puunrunkoon törmää niin että pysähtyisi, jos taas osuu siihen vinottain niin leikkuri vaan korjaa suuntaa ja jatkaa matkaa runkoa pyyhkien.

  Tuo pyöritettävä huiska taas on niin kevyt, että enemmän virtaa vie käpyihin/keppeihin osuminen kun sen uudelleenstartti.
   
 27. Ohhoh

  Ohhoh

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2019
  Meillä käy noin jos leikkuri lataukseen lähtiessä osuu ensimmäisenä hiekkalaatikkoa ympyröivään rajalankaan.
  Silloin jää pyörimään hiekkalaatikkoa ympäri kunnes akku loppuu.
  Sinällään leikkurihan toimii oikein tuossa eikä tuota voi oikein välttää jos pitää rajata alueita pois.
  Olen harkinnut että laittaisin nuo hiekkalaatikolle menevät langat kauemmaksi toisistaan jolloin lankojen väliin jäisi pieni leikkaamaton kaistale ja leikkuri ei jäisi enää kiertämään laatikkoa.
   
  Viimeksi muokattu: 08.05.2019
 28. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Mielestäni Worx ei toimi oikein. Olisiko Worxin ongelma juuri nuo isot saarekkeet? Meillä saarekekehän kieräminen liittyy kahteen isompaan saarekkeeseen, joista toinen on lähinnä ympytän muotoinen, halkaisijaltaan noin 7 metriä ja toinen lähinnä neljön muotoinen, kooltaan 6x6 metriä. Worx ei ilmeisesti osaa keskeyttää tuota kehän kiertämistä ajoissa. Pienempien saarekkeiden, esim. yksittäisten puiden osalta, reilu kierros riittää, Worx lähtee hakemaan rajalankaa muualta.

  Auttaisiko ohjelmistopäivitys+ nykyisellään meillä käytössä versio 2.66.
   
 29. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Onko Worxissä tuollaista asetusta? Käsittäkseni Worxissä voidaan asettaa leikkuuajan ja latausajan yhteisaika per päivä, mutta ei yksinomaan leikkuuaikaa.
   
 30. spengele

  spengele

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Siis kiertääkö sulla leikkuri nuo saarekkeetkin palatessa laturiin ja reunaleikkusmoodilla? Jos näin on, niin voisitko vaikka piirtää miten olet rajajohdot vetänyt, sillä mun leikkuri ainakin ohittaa kaikki saarekkeet reunaleikkauksella ja sama tapahtuu laturiin ajaessa. Uudempi softaversio käytössä.
   
 31. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Ei kierrä reunaleikkausmoodilla. Kun palaa laturille, saarekkeen osuessa kohdalle se kierretään reilun kerran ja sitten jatketaan matkaa. Ongelmaksi tuntuu muodustuvan isot saarekkeet, joihin Worx jää silloin tällöin jumiin looppiin eli ajaa akun loppuun
   
 32. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Mikä versionumero?
   
 33. Laissez-Faire

  Laissez-Faire

  Viestejä:
  42
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Muutaman vuoden vanha Gardenan pikkumalli pärjää ainakin hyvin monenlaisten rajaamattomien esteiden kanssa. Kunhan este on a) niin iso ettei sen yli pääse ajamaan b) niin iso/pieni ettei siihen jää kiinni. Mulla on lähes kaikki pensaat ja puut rajaamattomia. Ehkä ihan hentoja puuntaimia tms voisi robo vahingoittaa mutta semmoisia olen joskus rajannut laittamalla ympärille kiviä joihin robo tökkää. Kun vähän kasvavat ei robo tee enää vahinkoa.

  Terassin, kukkapenkkien yms. reunat on hyvä rajata esim. laatoilla, hiekalla, tms sektorilla joka erottaa ne nurtsista. Itse käytin tuohon kuorikatetta.

  Suurin ongelma omalla pihalla on ollut kivillä reunustettu kukkapenkki, jossa osa kivistä on niin matalia että robo pääsee sopivasta kulmasta ajamaan pyöränsä kivelle ja jää jumiin. Noita olen sitten tässä kesä kesältä käännellyt siten että jyrkempi sivu nurtsille päin.. Ei ole jaksanut alkaa rajalankaa vetämään tuon ympäri.
   
 34. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  virallisella worxlandroid.com sivulla 2.66 (pvm 30.10.2017) ohjelmisto on uusin, mitä robolleni tarjotaan.
   
 35. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Eilen illalla tutkin tarkemmin Worxin käyttäytymistä latausaseman etsinnän & isomman saarekkeen osalta. Robo kiertää saareketta (ympärä/soikio, halkaisija n 7 metriä) hartaudella, reilu kymmenne kertaa ja jossain vaiheessa tulee timeout for home searching -ilmoitus ja robo sammuttaa itsensä eli ei aja akkua loppuun toisin kuin olen aikaisemmin ilmoittanut. Käytössäni oleva ohjelmisto (version 2.66) on uusin, mitä valmistaja mun M-mallille tarjoaa.

  Pienemmistä saarekkeista robo selviää reilulla kierroksella ja lähtee etsimään reunakaapelia muualta. Eli vaikuttaa bugilta softassa.
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2019
 36. spengele

  spengele

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Vieläkin vähän vaikeuksia hahmottaa tuota sun ongelmaa. Onko sulla saarekkeiden rajaukset tehty näin?

  Capture.PNG

  Mun leikkuri on siis M142E (M700), jolle on softaversio 2.74.
   
 37. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  On.

  Tilanteen selvittämiseksi kysyn, mitä sun Worx tekee kun se kohtaa saarekkeen matkalla lataukseen? Vaihtaa suuntaa kuten nurmikkoa leikatessa vai alkaa kiertää saareketta?
   
  Viimeksi muokattu: 10.05.2019
 38. E_Mustakari

  E_Mustakari

  Viestejä:
  520
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kuten tuohon yhteen toiseenkin ketjuun kirjoitin, otsikon räikeän kirjoitusvirheen voisi poistaa. Jos kolmoisyhdyssana otsikkona on liian vaikea olisi nykyistä parempi vaikka "Kokemuksia robottiruohonleikkureista".
   
  ohjaaja tykkää tästä.
 39. spengele

  spengele

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  23.01.2017
  Aa, tarkoitat siis, että leikkuri törmää saarekkeeseen silloin, kun se lähtee etsimään rajajohtoa akun ollessa vähissä tai työajan päättyessä. Enpä ole tainnut edes seurata miten leikkuri käyttäytyy tuossa tilanteessa.

  Voisin kokeilla tuota laittamalla painikkeesta leikkurin ajamaan kotiin ja asettaa leikkurin siten, että se osuu pakosti ensimmäisenä saarekkeeseen.

  Tähän voisi varmaan auttaa se Worxin off limits anturi, jota käyttämällä voi tehdä kokonaan erillisiä saarekkeita. Siinä on kai joku magneetti, joka reagoi siihen mukana tulevaan johtoon. Johto taitaa tuossa olla jotain erilaistakin.
   
 40. ap003

  ap003

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.06.2017
  Näin itse kokeilin kun havaitsin ongelmia Worxin kanssa.

  Sulla taitaa olla uudempaa mallia leikkurisi, mulla vm 2018.
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2019
 41. DaKyy

  DaKyy

  Viestejä:
  445
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omalla pihalla pyörii Worxin Landroid S mallin vehje nyt kolmatta kesää. Valmistajan suositus koneelle taitaa olla maksimissaan 500m², mutta omalla pihalla taitaa olla noin 700 neliötä nurmikkoa.

  Androidiin löytyy softa ja leikkuri on Wifillä yhteydessä talon sisäverkkoon. Pieniä katveita verkossa toki on, eli jos leikkuri jää jumiin kantaman ulkopuolelle, ei siitä puhelimeen tule ilmoitusta. Muuten softa ilmoittelee leikkurin mahdollisista ongelmista.

  Miinukset:
  - Leikkuri on varustettu kahdella vetävällä pyörällä ja yhdellä vetämättömällä. Tämä ei ole optimaalinen omalla, melko epätasaisella pihalla, joten leikkuri voi jäädä jumiin pieneenkin kuoppaan. Näitä paikkoja pitää aluksi hieman tasoitella, että leikkuu olisi suht autonomista. Seuraava leikkuri melko varmasti neljällä renkaalla.
  - Edelliseen liittyen, vehkeen jäädessä jumiin latausasemaan pyrkiessään, renkaat jäävät kaivamaan kuoppaa. Tästä jää ikävät jäljet nurmikolle. Tähän on tullut parannusta toki uusien firmisten myötä, ja vehje yrittää nykyään pakitella pois näistä ansoista -> ajaa uudestaan samaan kuoppaan pakituksen jälkeen :facepalm:
  - Leikkaa kerralla todella pienen kaistaleen, eli terä on turhan pieni. Aiheuttaa tämän kokoisella nurmikolla sitä että vehje on melkein aamusta iltaan töissä.

  Plussat:
  + Vehje on melko kevyt, joten se kiipeää suhteellisen jyrkkääkin mäkeä ylös. Robotti leikkaa myös kadun varressa olevan "ojan" nurmikot mukisematta. Itselle jää vain jyrkimmät osat ojasta trimmattavaksi. Puhutaan noin 2-3m² alueesta kokonaisuudessaan.
  + Ainakin Android-versio softasta on suht helppokäyttöinen ja toimiva. Tilanne ei toki aina ole ollut tällainen, eli joskus viime vuonna alkoi homma vasta olemaan siltä osalta kunnossa.
  + Leikkurin firmistä on pari viime vuotta päivitetty ahkerasti. Tälle vuodelle tuli uudet mallit, joten voi olla jatkossa hiljaisempaa siltä kantilta - lisäominaisuuksia tähän lienee enää turha toivoa.
  + Reunaleikkuu. Leikkaa todella läheltä reunaa. Ajaa nurmikon vieressä olevan kivetyksen reunassa olevat ruohonkorret matalaksi.
  + Edullinen hankintahinta. Taisi olla edullisin mitä pari vuotta sitten oli markkinoilla.
  + Kestävä. Nykyiset statsit: 904km ajettu, työskentelyaika 1056 tuntia.
  + Alueiden määrittely. Oma piha on robottileikkurille melko haastava. Kaksi erillistä nurmialuetta, välissä on talo ja asfalttipiha. Leikkuri mönkii toiselle alueelle asfalttipihan ja talon välissä olevan noin 50cm leveän hiekka/sepelikäytävän läpi noin 10m matkan (menee myös talon kuistin ali). Hyvin se kuitenkin sen läpi kulkee. Samalla reitillä on myös latausasema, talon kuistin alla sateen suojassa. Softalla pystyy opettamaan leikkurille eri alueet. Perustuu käytännössä siihen, että leikkuri kulkee rajalankaa pitkin niin pitkälle, että tietää olevansa oikealla alueella. Softalla sitten pystyy vielä määrittelemään montako prosenttia leikkuuajasta se milläkin alueella viettää. Omalla kohdella toinen alue on hieman pienempi, niin olen jakanut leikkuuajan 60/40.
  + Varaosat suhteellisen edullisia

  Tässä nyt jotain kokemuksia. Robottileikkurista en kyllä enää luovu.
   
 42. tkhyla

  tkhyla

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  Tuossa uudessa Worx Landroid sarjassa (2019) näyttää olevankin mielenkiintoisia optioita. Modulaarinen kokoonpano, osta lisävarusteita mitä haluat.
  Ultraääni törmäyksen esto, off limit magneettinauhan tunnistus ilman rajanauhaa nyt mielenkiintoisimpina. Isona plussana mobiili appi wifi yhteydellä. (omassa tulevassa leikkurissa pitää olla mobiili remote ohjaus/seuraaminen)
  Näiden jälleenmyynti on vaan suomessa aika heikko vielä. Bauhaus sekä Clas Ohlson joihinkin malleihin. Olisi selvästi halvempi kuin esim. Husqvarna.

  Robotti kuume vaan kasvaa ja kasvaa :)

  Yksi iso miinus löyty nyt tuosta Worx sarjasta. Meteli 67db vs Husgvarna 58db. Tuo on aika iso ero jo ainakin paperilla. Millainenhan tuo ero on luonnossa...
   
  Viimeksi muokattu: 11.05.2019
  DaKyy tykkää tästä.
 43. pipo

  pipo

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Oma tämän vuoden Worx WR142E on kyllä jo niin hiljainen, ettei se voi ketään haitata. Tiedä sitten miten ovat äänentason mitanneet.

  Edellinen Worx leikkasi miten sattuu, lopputuloksen ollessa toki hyvä. Tuore malli tuntuu ajelevan hieman järjestelmällisempiä kuvioita.
   
 44. tkhyla

  tkhyla

  Viestejä:
  196
  Rekisteröitynyt:
  07.02.2017
  Sama 67db sanoo speksit tuolle sinun mallillesi. Katsoin juuri oman robo imurini Neato D6 mallin äänen joka on speksien mukaan juuri sama 67 (64-67 lähteestä riippuen). Tuo on omasta mielestäni liikaa jota haluaisin jatkuvasti kuunnella. Todella harmi jos tuo lukema pitää paikkaansa. Ovat pilanneet hyvän laitteen liian kovalla äänellä pyörimään jatkuvasti puutarhaan. Kun katselee muita merkkejä niin ovat 60db tasossa järjestäin. Husgvarnoja pyörii 3kpl jotta saadaan sama ääni aikaiseksi. Tarvis jossain päästä kuulemaan tuo Worx livenä. 315x Husgvarnan olen kuullut ja se on hiljainen.
   
 45. pipo

  pipo

  Viestejä:
  118
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  On se robotti sitten imuri tai leikkuri, se hoitaa homman silloin kun ei ole itse lähistöllä, jolloin äänitasolla ei ole mielestäni merkitystä. Väittäisin että napuriin asti ääni ei kantaudu millään leikkurilla.

  Mitään pihaa ei tarvitse leikata koko aikaa ja grillijuhlien ajaksi leikkuriin voi laittaa parkkiin. Näissä robottileikkureissa on varmasti hyviä ominaisuuksia, joita saa rahalla lisää. Äänitason puolesta malleja ei kuitenkaan kannata rajata, jos tämä Worx edustaa äänekkäintä mallia.
   
 46. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Juurikin näin. Itsellä myös niin leikkuri kuin imuritkin juuri siksi että hoitavat hommat kun kukaan ei ole kotona.
  Hyvin harvoin tuo oma robomow enään sekoilee. Olisiko kaksi kertaa tänä vuonna jäänyt jumiin? Syynä siis juurikin yllämainittu eli pehmeä maa johon renkaat ovat kaivautuneet.
   
 47. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Tuli tuossa bauhaussissa huomattua, että ryobilla tullut myös robottileikkuri. Pelkkä robotti jotain 995€ (näyttää olevan muuallakin). Sitten siihen pitää ostaa vielä asennuspaketti pinta-alan mukaan, jossa tulee langat ja akut. Isoin paketti on 3000m^2 nettisivujen mukaan.
  Kooltaan tuo näytti paljon isommalta kuin oma vanha worx landroid.

  Eikö tämä ryöbi ole ihan laatumerkki ainakin akkuporakoneissa ja mitä niitä muita on? Tässä näyttää olevan kolme harjatonta moottoria. Ei itselläni tarvetta tolle, kun oma worx toimii vielä ihan hyvin, mutta varmaan yksi vaihtoehto, jos joku tarvitsee tollasta. Esim. jos pihan jostain syystä kasvaa isommaksi, niin ostaa vaan uuden akun ja langat.
   
 48. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Yksi juttu perinteisellä leikkurilla on se, että jos terä on tylsä niin ruoho kuivuu nopeammin. Tätä ongelmaa ei pitäisi tulla robottileikkurilla, jossa terät ovat partaveitsen teräviä. Jos viime kesänä kuivui nurmikko, niin se kuivui joka tapauksessa. Vähemmän roboleikkureiden pihoilla.
  Kyllähän ne worxin terät tulee kerran kuussa ite vaihdettua, sitä ei varmaan mikään iot vielä tänäpäivänä hoida.
   
 49. Antares_Ferox

  Antares_Ferox

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuota terän terävyyttä en olekkaan ajatellut tuolta kantilta ja voi kyllä pitää paikkansa.
  Pitääkin ottaa koneiden terät teroitukseen ja laittaa kunnon terään.
   
 50. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Omassa Worxissa (WG791E.1) ilmoitettu 63db. Tuo on omiin tarpeisiin hiljainen. Kadulla ohimenevät eivät vielät välttämättä tuota huomaa äänestä. Taas oma puolikuuro koirakaan tuota kuule, niin siinä mielessä vähän huono. Taas makuuhuoneeseen kuuluu vain pieni ääni. Sen verran että jos lämpimänä kesä aamuna sattuu heräämään itsestään ja kuulee tuon hiljaisen äänen, niin voi vain hymyillä ja jatkaa unia tietäen että nurmikko on taas hoidettu. Toki jossain vaiheessa pakko herätä kun naapuri leikkaa polttiksella ruohoa.
  Jos omistaa omastamielestään liian äänekkään leikkurin, niin ehkä noita voisi kokeilla äänieristää päältä. En tiedä onnistuuko. Eikös suurin ääni kuitenkin tule siitä että terä viiltä heinää. Pieni ääni myös kiekon pyörimisestä. Koneen alta äänet eivät kunnolla pääse, vaan siitä rungon läpi.
   
  Viimeksi muokattu: 12.05.2019