1. TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

  Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

  Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

  Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Postin Lakko 2019

Viestiketju alueella 'Politiikka ja yhteiskunta' , aloittaja Tico, 11.11.2019.

Tagit:
 1. Jurppii

  Jurppii BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  "Jorma" on luultavasti aivan ylipalkattu noin keskimäärin jos neuvotteluvaraa ei ole yhtään ylöspäin. Erilaisten jormien etuja ja palkkoja on vuosikymmenestä toiseen hilattu ylöspäin lakoilla uhkailevien AY-pamppujen toimesta tai kun on mennyt hyvin niin muuten vaan perustellen sillä, että onhan sitä varaa maksaa nyt. Jousto alaspäin on sen sijaan olematon ja huonoihin aikoihin tai kovenevaan kilpailuun ei voi reagoida kuin potkimalla ulos ylihintaista väkeä. "Saavutetuista eduista ei tingitä" ja palkat eivät ole enää missään suhteessa työpanoksen arvoon. Eihän siitä ole kymmentäkään vuotta kun paperimiestenkin palkkoja perusteltiin sillä, minkä kokoinen siivu ne ovat yhtiön kulurakennetta. Mitä merkitystä sillä pitäisi olla? Työntekijä voi sijoittamisen kautta päästä osille firman menestyksestä, ei sitä rahaa ole työntekijöille tarkoitus jakaa paitsi tietenkin kannustimina onnistumisesta palkkioksi.
   
  88K ja Bladekill tykkäävät tästä.
 2. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 541
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitäs postin johtajat voivat sille että laki velvoittaa kantamaan kirjepostin samaan hintaan ja aikaan niin Pihtiputaan peräkylän mummolle kuin Helsingin keskustaan?

  Näitä huolia ei ole postin kilpailijoilla.
   
 3. Vertigo

  Vertigo

  Viestejä:
  57
  Rekisteröitynyt:
  21.12.2016
  Hetkinen, eihän postinjakajia, tai postin lajittelijoita*(joita tuossa on esimerkinomaisesti karrikoiden listattu) olla siirtämässä, vaan pakettienlajittelijoita.

  Toisekseen, pakettilajittelijathan ovat jo siirretty Postin Palvelut Oy:n alle kuunalussa(hyväksytty 1. syyskuuta?), ja silloin asiasta ei sen suuremmin kukaan kitissyt? Toisekseen, näiden siirretyn 700(?) työntekijän palkkojen sovittiin pysyvän ennallaan vuoteen -22 asti.

  Eli PAU yrittää nyt myllyttää noita jo siirrettyjä takaisin oman liittonsa alle, vaikka asia ei siis PAUlle enää varsinaisesti kuulu...

  Kannattaa lukaista tämä mielipidekirjoitus, ihan mielenkiintoisia näkemyksiä: Näkökulma: Mikä on Antti Rinteen rooli Postin lakossa: PAU:lla suora yhteys pääministerin esikuntaan?

  * jos jollain on faktaa tästä että onko postin- ja pakettien lajittelijat käytännössä sama asia, vai onko näillä kahdella erilliset toimenkuvat, niin olisi hyvä tuoda mukaan keskustelua selventämään...
   
 4. Mika__

  Mika__ Make ATK Great Again

  Viestejä:
  1 793
  Rekisteröitynyt:
  25.01.2019
  Vertigo voisi myös tutustua aiheeseen ennen kirjoittelua, nousihan siitä hälinä samantien. Eikä palkat samoina pysy, tuntipalkka on laskettu viiden kuukauden keskiarvoksi. Samalla työaikaa lisätään ja edelleen ne arkipyhät eivät enää ole arkipyhiä.

  Mitenkäs, pitäisikö 2022 sen lajittelijan elää myös palkallaan?
   
  Mop ja Hemmo P tykkäävät tästä.
 5. Tlapio

  Tlapio

  Viestejä:
  647
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tuo kyllä kertoo kuinka pihalla osa on normaalista elämästä. Ai että "Jorma" sijoittaa tulonsa jotta saa ensi kuussa kaupasta leipää.
  Minusta tuntuu että "Jormat" on alipalkattuja tässä maassa.
   
 6. Jurppii

  Jurppii BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Jos jormilla ei ole rahaa laittaa firmaan sijoittamalla, ei heille kuulu osuutta firman omistajien voitoista. Toki kannatan motivoivaa tulospalkkausta ja kannustinjärjestelmää jos jorman duuni on sellaista, että sen voi hoitaa hyvin tai huonosti ja sillä on edes pieni vaikutus yhtiön tulokseen.

  Jos jormat olisivat alipalkattuja vaikkapa satamoissa ja paperitehtailla, ei sinne varmaan yrittämälläkään saisi jonneja vähän edullisemmalla hoitamaan saman homman :vihellys:

  Jos haluat alipalkattuja nähdä niin katso perushoidon ja sairaanhoidon työntekijöiden suuntaan. Siellä lakkoiluun puututaan lakikeinoin ja irtisanoutuminenkaan tai alan vaihto ei ehkä pelasta työvelvoitteelta. Koulujakin on taidettu käydä vähän satama-jormaa enemmän. Sitten taas on lääkärit, jotka "lakkoilee" hoitaen minimihommat ja vedättää markkinoita rajoittamalla ihan härskisti omaa liksaansa.
   
  88K tykkää tästä.
 7. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 370
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Se ei ole yksilön ongelma vaan yhteiskunnan. Jos se on kuitenkin niin sydämen asia niin ei kait se ole sitten kuin tehdä ja lopettaa valittaminen? Se vain on elämän realiteetti että monimutkaisesta työstä mihin on vaikea saada tekijää maksetaan kovempi hinta kuin yksinkertaisesta työstä jonka voi tehdä kuka tahansa. Jokainen valitsee elämässä omat arvonsa kuten senkin paljonko raha merkkaa tai sen paljonko kollektiiviset yhteiskunnan ongelmat harmittaa ja voi sen perusteella tehdä päätökset.

  Jos hypoteettisesti tapahtuisi tilanne missä kaikki postilaiset uudelleenkouluttautuisivat paremmin palkatuille aloille ja posti ei meinaa enää saada työvoimaa niin tällöin kysyntä kasvaa ja silloin noista hommista maksetaan enemmän. Tosielämässä hommat eivät toki pompi ääripäihin vaan markkina balansoi itsensä. Jos postin tarjoama korvaus on "ei asianmukainen" niin silloin työlle ei löydy tekijöitä ja palkka nousee.
   
 8. Piccolo

  Piccolo

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Pointti onkin että onko oikein että yhtiö joka tekee plussa tulosta laskee työntekijöiden palkkaansa. Onko tärkeämpää että yhtiö hyötyy rahallisesti enemmän kuin aiemmin vai se, että yhtiön työntekijät saisivat hyvän korvauksen työstään?
   
 9. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Edelleen kiinnostaa miten tälläinen "se on vaan elämän realiteetti" ja "jokainen pärjää omillaan" yhteiskuntamalli eroaa anarkiasta?
   
 10. jko

  jko

  Viestejä:
  39
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä kitisi jo silloin, ja toisekseen PAU ajaa jäsentensä etua, joita luultavasti suurin osa näistä pakettilajittelijoista edelleen on. Jos työnantaja muuttaa käytettävää työehtosopimusta ei se tarkoita sitä, että työntekijät siirtyvät automaattisesti myöskin toiseen ammattiliittoon, vaan suomessa ihmiset saavat itse valita mihin järjestöön kuuluvat.
  Tässä vielä linkki teollisuusliiton TES:siin johon posti pakettilajittelijat siirsi, jokainen voi itse katsoa miten hyvin tuo soveltuu pakettilajitteluun.
  Jakelu - Teollisuusliitto
   
 11. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 188
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Jokainen voi miettiä omalle kohalleen miltä tuntus jos sanotaan että palkka laskee 40 prossaa. Ite vetäsin turpaan esimiestä ja lähtisin kortistoon.
   
  Piccolo tykkää tästä.
 12. ATE

  ATE

  Viestejä:
  6 744
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Purra twiittaa tällaista.

   
  Samat, Nuppi, Nikosaurus ja 7 muuta tykkäävät tästä.
 13. Brainsome

  Brainsome BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  30.08.2019
  Et kai nyt sentään vetäisi turpaan AY-kavereitasi Antti Rinnettä ja Sirpa Paateroa, jotka ovat tämänkin asian masinoineet?

  Valtio tuki Postin lajittelijoiden siirtoa – näin Paatero kierteli suoraa kysymystä

  Koko hommanhan lakkoineen päivineen näyttää olevan AY-liikkeen false flag -operaatio, jolla on vain tarkoitus lisätä vastakkainasettelua ja sitä kautta AY-liikkeen valtaa.
   
 14. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 188
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Vois lakon lopettaa oikeastaan saman tien ja varhaisjakelun myös. Stadi on menetetty.
   
 15. Kizmo

  Kizmo

  Viestejä:
  1 541
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos esimies edes ehdottaisi mitään tuollaista niin laittaisin välittömästi avoimen työhakemuksen jokaiselle keskeiselle kilpailijalle ja ilmoittaisin että irtisanoudun välittömästi uuden paikan löydyttyä.

  Ja hakemukseen voisi vielä laittaa syyksi nykyisen työnantajan huonon henkilöstöpolitiikan.

  Tälleen olen kerran vaihtanut työpaikkaa ja se toi myös ihan ok palkankorotukset.
   
 16. celeb

  celeb

  Viestejä:
  256
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Ei näin. Jos työvoimaa ei saada tasan sillä palkalla mitä työnantaja on valmis maksamaan, se tarkoittaa sitä että sosiaaliturva on liian korkea, samoin kuin työntekijöiden palkkavaatimukset. Varmasti löytyy maahanmuuttajia joille työ kelpaa myös hieman pienemmällä palkalla. Jos mietitään vaikka maahanmuuttajaa joka tienaa keskimäärin vaikka 300€/kk maassaan mistä on kotoisin, tonnin kuukausipalkkakin olisi hänelle ruhtinaallinen summa.

  Elämme globaalissa markkinataloudessa.
   
 17. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  5 116
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Itse lähden tästä kauppaan hampstraamaan kulutustavaraa, odottelen harmageddonia mielenkiinnolla ja varaan poppareita valmiiksi. Melkein toivon, että koko maa hajoaa käsiin ja jäljelle jäävät hajoavat pakkoruotsiinsa, ihan v*tun sama...
   
 18. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Emme elä, onneksi, vaikka jotkut sitä kovasti tuntuvat haluavan.

  Ps. Internationalismi on kommarien juttuja.
   
 19. Brainsome

  Brainsome BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  30.08.2019
  Juuri tilasin Saksan Amazonista tavaraa. Miten selität tämän?
   
 20. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Miksi minun tarvisi selittää tämä. Selitä itse miten tämä todistaa jotain.
   
  Hemmo P tykkää tästä.
 21. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  10 048
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan jokaisen pitäisi elää palkallaan ja siksi tukilakotkin ovat ennakkoviisautta - kun oma ala on seuraavana ja palkat menee uusiksi kautta linjan, kun valtio saadaan maksamaan osa.
   
  Mop tykkää tästä.
 22. Brainsome

  Brainsome BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  30.08.2019
  Jos ostan jotakin, niin kyse on liiketoimesta. Markkinatalous perustuu liiketoimiin. Koska Saksa ei ymmärtääkseni ole osa Suomea, niin saksalaisen toimijan kanssa toimiminen on globaalia kanssakäymistä. Tällöin kaupankäynti saksalaisen toimijan kanssa edellyttää globaalia markkinataloutta.

  Jos tapahtuma olisi jotenkin ainutkertainen (kukaan muu ei kävisi koskaan missään kauppaa ulkomaalaisen toimijan kanssa), niin olisi aika prameaa puhua globaalista markkinataloudesta. Voin kuitenkin kertoa, että ihan mukavasti virtaa tavaraa (ja palveluitakin) valtioiden rajojen yli ympäri maailman.
   
 23. Piccolo

  Piccolo

  Viestejä:
  261
  Rekisteröitynyt:
  05.01.2017
  Maahanmuuttajallaan on maassaan myös pienemmät menot kuin Suomessa. Maahanmuuttajan kotimaassa vastaavasta työstä kuin Suomessa maksettaisi 200€/kk
   
 24. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  881
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Postilla ei eletä globaalissa markkinataloudessa. Pomot nostaa "tilanteessa jossa """ei ole varaa""" maksaa duunarille palkkaa", seitsennumeroisia bonuksia. Palkoista puhumattakaan.

  Tämä on silkkaa ahneutta johdolta.
   
  Topixx ja P.a.s.i tykkäävät tästä.
 25. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  10 048
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  edit: tässä oli paljon tekstiä, mutta sitten luin oleskeluluvista enemmän (oma kokemus rajoittuu yhteen yksittäistapaukseen). Onko tuossa twiitissä kysymys pysyvästä oleskeluluvasta vai jatkosta siihen edelliseen? Saako uudella luvalla tukia?
   
  Viimeksi muokattu: 20.11.2019
 26. j1m2

  j1m2

  Viestejä:
  669
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yllättävän hyvin paketit kulkee ainakin Kuopiossa lakosta huolimatta,kaksi ulkomaan pakettia on tullut lakon aikana ja molemmat ihan ajallaan.Viimeinen tuli maanantaina suomeen ja tänään kävin hakemassa automaatista.
   
  Brainsome tykkää tästä.
 27. Hemmo P

  Hemmo P

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Saa. Ekalla turvapaikkaan perustuvalla luvalla duuniin ja kun on duuni niin saa asumisperusteisen olen jolla saa samat tuet kuin pottunokkakin.
   
  hsalonen tykkää tästä.
 28. FireFly Renaissance

  FireFly Renaissance

  Viestejä:
  4 173
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No ensinnäkin Saksa kuuluu Suomen kanssa Euroopan vapaakauppa-alueeseen, mutta ei globaaliin vapaakauppa-alueeseen, eli ihan vituiksi meni jo siinä kohtaa. Toisekseen Saksassa toimii ihan samankaltainen ei-kapitalistinen säädelty markkina ja sosiaalijärjestelmä kuin Suomesssakin. (tämä on toki toivottavaakin, koska vain idiootti harrastaisi vapaata kauppaa esimerkiksi kommunistien kanssa)
   
  Hemmo P tykkää tästä.
 29. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 868
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä ketjussa ei nyt ole enää hetkeen kirjoitettu siitä, mitä ketjun otsikko velvoittaa... Seuraavasta offtopicista tulee suoraa varoitusta.

  Maahanmuuttokeskustelulle on myös oma ketjunsa, missä se saa luvan pysyä.

  Edit: 20 viestiä offtopicia poistettu.
   
  Groomlake tykkää tästä.
 30. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  5 116
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Kello on 23.38, eikä missään ole mitään tietoa tämän päivän neuvottelujen kulusta?

  Mutta ehkä se on toisaalta hyvä asia, että sentään juttua riittää osapuolten välillä... Etenkin näin myöhään vielä.

  Edit: Nyt tuli tieto että neuvottelut on jäissä eikä uusia tapaamisia ole sovittu.
   
 31. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 262
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ministeri Sirpa Paatero (solisaliratti) se vain tykittelee ja heittelee löylyä kiukaalle. En tiedä miksei kukaan ymmärrä piilottaa Paateroa vaikka jonnekkin perunakellariin lukkojen taakse ilman mitään yhteyttä ulkomaailmaan.

  :lol:

  Uutissuomalainen: Ministeri Sirpa Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahtia

  "Työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen tiistaina. Uutissuomalaisen mukaan Sirpa Paatero (sd) olisi valmis Postin pilkkomiseen kahdeksi yhtiöksi.
  Postilakon sovittelu jatkuu keksiviikkona vaikeassa tilanteessa. Työntekijöitä edustava Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU hylkäsi valtakunnansovittelijan sovintoesityksen tiistaina. Palvelualojen työnantajat Palta olisi hyväksynyt ehdotuksen.

  Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd) väläyttää Postin pilkkomista kahteen yhtiöön. Näin kertoo Uutissuomalainen.

  Uutissuomalainen on viidentoista suomalaisen sanoma- ja kaupunkilehden yhteinen uutistoimitus.

  Toinen yhtiö hoitaisi Uutissuomalaisen jutun mukaan pakettiliiketoimintaa ja toinen postimerkillisen kirjepostin.

  – Tämä on yksi vaihtoehto, että meillä olisi kaksi eri yhtiötä ja osoitteellisen kirjepostin palvelu olisi julkista palvelua, jonka valtio hoitaisi, Paatero sanoo Uutissuomalaiselle. ....
  " Loput linkin takaa:​

  Uutissuomalainen: Ministeri Sirpa Paatero väläyttää Postin pilkkomista kahtia

  En tiedä miksi Sirpa Paatero ei ymmärrä olla hiljaa. Lakko pitäisi nyt saada ratkaistua ja sitten joskus sen jälkeen voisi alkaa miettiä uusia liikkuja vaikka Postin pilkkomiseksi ja vaikka maaseudun postin jakelupäivien harventamiseen vaikka yhteen viikossa.

  Ilmeisesti Paatero oli myös itse sen päätöksen takana että pakettilajittelijat siirrettiin PAU:n sopparista paskaan Medialiiton soppariin ja palkoista leikattiin 35-40 prosenttia.

  Voisi kuvitella ettei jouluna Sirpa Paateroa ministerin kiireet enää paina vaan saanut monoa oikein urakalla siitä luottamustoimesta, koska kyseessä on kävelevä katastrofi joka on jollakin ihmeellä oppinut esimerkiksi puhumaan ja kävelemään vaikka älynlahjat ovat mitä ovat.
   
 32. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 262
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Postin työriitaan ei saatu keskiviikkona ratkaisua – PAU: keskeiset asiat yhä ratkaisematta

  "KOTIMAA 20.11.2019 23:49 | PÄIVITETTY 20.11.2019 23:51
  STT

  Postin työriidan sovittelu päättyi myöhään keskiviikkoiltana. Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU tviittasi myöhään illalla, että sopua ei ole löytynyt eikä uutta sovintoehdotusta ole jätetty.

  PAUn mukaan osapuolet kävivät päivän aikana neuvotteluja eri asioista, mutta keskeiset asiat ovat edelleen ratkaisematta. PAU kertoi, että sovittelun jatko jäi sovittelijan uuden ilmoituksen varaan.
  "​
   
 33. dot1q

  dot1q

  Viestejä:
  881
  Rekisteröitynyt:
  03.05.2018
  Itse odotellut pakettia joka postitettu 7.11. "Posti - Economy" sopparilla. Ja odottelen yhä. Siinäs odottelen, paree että pitävät puolensa nyt.
   
 34. Vihuri

  Vihuri

  Viestejä:
  724
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Valitettavasti pitää sanoa, etten ole lakon aikana eroa huomannut, kirjeethän tulevat normaaliaikanakin miten ja milloin sattuu, jaetaan postilootaan naapurille kuuluvaa postia jne.
  Silleen ihan normitilanne.
   
  taxman ja Topixx tykkäävät tästä.
 35. Brainsome

  Brainsome BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  30.08.2019
 36. PenttiMatikaisenKurupumi

  PenttiMatikaisenKurupumi

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  draco76 ja shaminy tykkäävät tästä.
 37. Vihuri

  Vihuri

  Viestejä:
  724
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Näin HSL-alueen linja-autonkuljettajana toivoisin, että ensi maanantaina ei olisi AKT:n tukilakkoa.Että sopu löytyisi ennen sitä!
  Mutta ilmoitin tänään työnjohtoon, että voin tehdä tarvittaessa pitemmän päivän, että kansalaiset pääsevät aamulla töihin ja illalla takaisin. En ole liiton jäsen, huoli pois.

  Olen eläissäni ollut yhdessä ainoassa liitossa, avioliitossa, ja siinäkään en enää aikoihin. Ajattelin nyt loppuelämäni mennä ihan liittoutumattomana :D

  Eli minäkin toivoisin, että järki saisi voiton tuossa tyhmässä kiistassa. Ei ole oikein alentaa kenenkään palkkoja tuollaisilla leikkureilla, vaikken nyt erityisesti ammattiliittoja rakastakaan (saati vihaa).
   
  demo69, Focus0 ja Paapaa tykkäävät tästä.
 38. Karhukainen

  Karhukainen

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Ei taida loppua tämä lakko ihan lähiaikoina. Varmaan sitten kun PAU:n lakkokassa kumisee tyhjyyttään, tokko siihen montaa viikkoa menee. Hyvää joulua.
   
 39. HTK12

  HTK12

  Viestejä:
  754
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  Miten firman pomo voi olla noin tyhmä? Edelleen tavara kulkee, jos siitä on valmis maksamaan (luulisi olevan, jos firman toiminta on siitä kiinni). Esim matkahuolto kuljettaa myös paperit. Ero hinnassa on muutoma euro vrt. kirje. Tilanne on tilapäinen, muutomassa viikossa ei vaikuta mitenkään merkittävästi firman kassaan. Hakkuu työmaat ei ole kiinni parista eurosta. Ellei matkahuolto kelpaa, niin kuriirit (UPS, fedex jne).
   
  taxman tykkää tästä.
 40. Bladekill

  Bladekill

  Viestejä:
  1 370
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mikä tämä plussatulos on? Posti group on tehnyt tappiota viimeiset 3v.
  Toiseksi ei siinä ole mitään oikeaa tai väärää eikä kuka tahansa kadun tallaaja tiedä mitä kaikkea yrityksen sisällä tapahtuu. Pelkkä hetkittäinen voitto/tappio-tulos ei selitä mitään. Jos ei maistu niin kannattaa vaihtaa.

  "Jokainen pärjää omillaan" on sinun omaa tuotantoasi joten siihen varmaan tiedät itse paremmin vastauksen.
  "Se on vaan elämän realiteetti" eli siis tässä tapauksessa "kysynnän ja tarjonnan laki" ja "anarkia" taas ovat 2 täysin eri asiaa. Ensimmäinen on taloustieteellinen teoria ja jälkimmäinen on yhteiskuntajärjestelmä tai jos haluaa olla nokkela niin sen puute.

  Sosiaaliturva toki vääristää markkinoita, mutta työnantaja ei ole sen maagisempi entiteetti kuin työntekijä eikä itsekään tiedä aina tarkkaa työn hintaa. On paljon yrityksiä jotka maksavat liian vähän ja sitten joko menevät nurin, saavat kaikista paskimmat työntekijät tai nostavat palkkatarjoustaan.

  Todellakin elämme. Ainoastaan Pohjois-Korean kaltaiset valtiot eivät elä vaikka Suomessa sitä tietyillä aloilla vääristetäänkin samalla kun muilla aloilla joudutaan rehellisesti kilpailemaan globaalilla skaalalla.

  Tässä ei enää voisi olla enempää väärässä. Vapaassa markkinatalodessa ei edes teoria tasolla ole mitään rajoitteita sille missä ja miten kauppaa käydään. Edes valtiot itsessään eivät ole välttämättömiä. Kommunismissa taas ei yleensä pääse maahan sisälle eikä ainakaan ulos.
   
 41. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 205
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Lukematta juttua tuossa ilmeisesti nojataan siihen "laskua ei tarvitse maksaa, jos et ole saannut sitä".

  Digilasku tai e-lasku olisi hyvä vaihtoehto paperijaolle. Paperillisen ei tulisi olla oikeus, koska se voi muutenkin hävitä postissa sen toimiessa normaalisti. Nyt pienyritykset kärsivät tuosta paperilaskusta, ellei toisin sovita.

  *********
  Ja mitä tulee vanhuksiin, niin oma nyt jo edesmennyt isoäiti oppi käyttämään nettiä, verkkopankkia ja Iltasanomien sivua vasta yli 80-vuotiaana vanhalla mäkillään. Samaa tapahtui hänen saman ikäisten serkkujensa piirissä. Tiskillä laskujen maksaminen kun kävi aina vaan kalliimmaksi.
  Kun puhutaan "elinikäisesti oppimisesta" tai "elinikäisestä oppimisvelvollisuustavotteita", se on ristiriidassa nykyajan vanhusten ja ylemmän keski-ikäisten miesten suhteen. Jälkimmäisissä on niitä jääriä vielä, jotka eivät periaatteessa halua oppia käyttämään nettiä, koska "teinit aina istuu näytön äärellä" ja vanhukset passivoitetaan tähän yhteiskunnan kautta.
  Ensimmäisellä on "aivovamma" ja jälkimmäisellä useimmin alentunut taso, mutta päänsisäisistä sairauksista potevat vanhuksethan muutenkin tulee asettaa jonkun edunvalvojan, hoitajan tai omaishoidon piiriin talousasioissa.

  Ei voi olla siten mikään muu, kuin "paperillinen" ja teennäinen este tuo laskutustapa ja siten postin tulevaisuus, joka väkisinkin tulee muuttumaan tulevaisuudessa.
   
 42. draco76

  draco76

  Viestejä:
  3 267
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2018
  Ei kohta 90 vuotiaalla mummollani päässä ole vikaa, pihatyötkin sujuvat omakotitalossa. Kyllä hän varmaan oppisi nettipostin käytön puhelimella, tietokonetta hän tuskin hankkisi. Huononäköiselle puhelin ei vain ole hyvä, en itsekään sillä maksa laskuja.
   
 43. antero

  antero

  Viestejä:
  3 009
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Jotenki tuntuu että tuo 40% on ase jota käytetään jotta saadaan etuoikeus lakkoon.
  En usko että vakituisilta pudotusta tapahtuu, kun palkkaa ei voi laskea yksipuolisesti.
  Toki jos vaihtoehtona tarjotaan potkut tai uusi sopimus tilanne on erilainen.
  Silloin lakkoilu vain lisää potkujen mahdollisuutta.
  Postkinjakajat ei varsinaisesti ole mitenkää haluttu ryhmä työmarkkinoilla joten kannattaa varmaan miettiä tarkkaan.
  Viimekädessä asia menee että työnantaja joko maksaa palkan tai ei maksa, se ei ole työntekijän päätettävissä mitä sille kuullu maksaa.
  Tyhmässä ryhmässä on toki helpompi huudella vaatimuksia, mutta ei se mitenkää varmaa ole että haluttu sanoma menee perille.

  Ei kukaan mene kauppaankaa ja kerää korillista tavaraa ala luettelemaan: tuosta maksan tämä summan ja tuosta sen verran.


  Aika käsittämätön kirjoitus, suurin osa oikeista yrittäjistä on sähköisessä laskutuksessa eikä kirjanpitäjätkää tai viranomaiset halua paperia.
  Paperilaskun käsittely muutenki on viikkoja hitaampaa kuin sähköisessä muodossa.
  Ensin postitetaan skannauspalveluun josta ne sähköisesti siirtyy käsittelyyn.
  Sähköpostillakin lähetetty lasku on pätevä.
  Maatilat on tehneet paperityöt sähköisesti jo pitkään johtuen EU:n vaatimasta byrogratiasta.

  Mitkää mummot tuskin on hakkuukoneen asiakkaista ja jos on niitä ei ole monta ettei laskua saa vietyä jos puut saa samalta seudulta kaadettua.

  Yrittäjät on kyllä mestareita keksimään tekosyitä miksi laskuja ei ole maksettu, suuri osa maksaa vasta kun ensimmäinen kehoitus on laitettu.
  Toki laskua ei tarvitse maksaa koska sitä ei ole eikä ole tiedossa. Toki puhelimellakin voi asian hoitaa ja varmistaa.
   
  Viimeksi muokattu: 21.11.2019
 44. namlepo

  namlepo

  Viestejä:
  1 188
  Rekisteröitynyt:
  02.06.2018
  Juuri niinhän posti nyt tekee. Ja laskee palkkaakin yksipuolisesti.
   
  taxman ja draco76 tykkäävät tästä.
 45. Jurppii

  Jurppii BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  10 236
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2017
  Oletan, että lainaamasi kirjoittaja tarkoitti yksipuolista sopimista, jossa toinen ei voi kieltäytyä kaupasta.
   
 46. antero

  antero

  Viestejä:
  3 009
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Onko se fakta vai oletus?

  Minun mielestä PAU lakkoilee melko tiuhaan varmuuden vuoksi.
  Tosivat julkisuuteen sopimuksia jossa näkyisi pakka ja vaatimus allekirjoitukseen.
  Ilman sellaista sopimusta ei palkkaa voi laskea.

  Kumma kun eivät huutele postin laatikko jakelijoiden 3pvä / viikko sopimuksista jossa suurempi pudotus.
  Hirveä itku jostain pakettilajitteloista.
   
 47. itarumaa

  itarumaa

  Viestejä:
  1 231
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos nyt olen ymmärtänyt oikein, niin ne paketin käsittelijät on jo siirretty toiseen sopimukseen, mutta PAU haluaisi silti, että ne olisivat osa neuvottelua. Posti taas on sitä mieltä, että siirto on jo tapahtunut eikä heitä voi ottaa mukaan neuvotteluun.

  Mielenkiintoinen juttu, jos kumpikaan ei tästä asiasta mieltään muuta, niin lakko voi jatkua vaikka kuinka pitkään. Sen lisäksi olisi sitten neuvoteltavana muiden Postilaisten sopimukset.
   
 48. Manager2k

  Manager2k Tukijäsen Team Ryzen

  Viestejä:
  893
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Yllä oleva tiedota on HSL:n nettisivulta 18.11.2019. Helsinkiläisenä duunarina ja nykyään kun ei autoakaan ole niin piti jo tässä soitella ja varmistaa kyyti työmatkalle jos toi toteutuu mikä uhkaavasti siltä näyttää. Jännä että vasta lakon alkaessa tiedetään vaikutukset. Eikös työnantajilla ole kuitenkin aika hyvin tiedossa missä liitoissa heidän työntekijät on vai istutaanko siellä hsl:llä kädet ristissä ja lasketaan vahvuus lakon alkaessa. Helpottais hieman suunitelmia jos tietäis edes viikonloppuna mitkä linjat/vuorot jää ajamatta.
   
 49. dominik

  dominik

  Viestejä:
  1 183
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2018
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus - jätetään tämä toisten käyttäjien nimittely pois keskustelusta
  Kaikki kuskit on oletuksena lakossa. Työnantaja toivoo tietysti, että rikkureita tulee vuoroja ajamaan, kuten tuo yksi syöpäläinen täälläkin jo ilmoitti olevansa. Osa esimiehistäkin varmaan joitain vuoroja ajaa.
   
  taxman tykkää tästä.
 50. JCSH

  JCSH

  Viestejä:
  5 837
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mikä vitun rikkuri se on kun sanoi että ei kuulu AKT:seen?
   
  Vihuri, dot1q ja testeri tykkäävät tästä.