• TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)

    Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.

    Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.

    Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.

Polittiset asiat videopeleissä

Miksi tummaihoiset hahmot videopelissä on oletusarvoisesti jotain poliittista, mutta valkoihoiset ei? Onko valkoihoisuus joku normi tässä maailmassa? Onko se joku normi videopeleissä, mitä tehdään globaaleille markkinoille?

On aika helkkarin helppo hyväksyä että moninaisuutta tuodaan videopeleihin markkinointisyistä, koska ne markkinat ja etenkin niiden kasvun mahdollisuudet on ihan jossain muualla kuin keski-ikäisten pohjoismaisten miesten joukossa. Mutta väite että se automaattisesti olisi poliittista pitäisi pystyä myös todistamaan. Mitä poliittista on tummaihoisessa toimintasankarissa mitä ei olisi valkoihoisessa?

Tummaihoinen pelihenkilö japaniassa on poliittista, kun asiassa ei huomioida niin tummien kuin japanialsistenkaan mielipidettä. Jotka ovat suunnilleen, että:

 
Tummaihoinen pelihenkilö japaniassa on poliittista, kun asiassa ei huomioida niin tummien kuin japanialsistenkaan mielipidettä. Jotka ovat suunnilleen, että:


Siis niiden japanilaisten jotka ovat jo käyttäneet Yasukea eri peleissä vuosikymmenten ajan?
 
Tummaihoinen pelihenkilö japaniassa on poliittista, kun asiassa ei huomioida niin tummien kuin japanialsistenkaan mielipidettä.
Eli siis, kertauksena:
Yasuke on ollut hahmona japanilaisessa populaarikulttuurissa ainakin 60-luvulta lähtien. Se on ilmeisesti toiminut inspiraationa ainakin yhdelle manga/anime sarjalle tummaihoisesta samuraista (Afro Samurai). Yasuke on ollut hahmona ainakin kolmessa japanilaisten pelistudioiden videopelissä (Nioh, Nioh2 ja Samurai Warriors 5) ja toiminut inspiraationa neljännelle (Guilty Gear Strive).
Mutta nyt kun Ubisoft ottaa sen hahmoksi Assasin’s Creediin, niin se on ongelma koska?
 

DA veilguard on, ainakin ennakkovuotuojen mukaan, vetämässä taas uuden vaihteen silmään tässä asiassa. Omat sietorajat alkaa pikkuhiljaa lähestyä tässä aiheessa.

Tämäkin yhden tubettajan mielipide. Itellä lähti ennakkotilaukseen. Peleissä on aika paljon muutakin sisältöä kuin hahmon ihonväri/sukupuoli.
Kuvitelkaa miten hienoa olisi kun sarjana tulisi ulos Dustbornin ja Unkown 9 kaltaisia mestariteoksia.
Mitähän vikaa U9:ssä? Päähahmolla "väärä" ihonväri?
 
Tummaihoinen pelihenkilö japaniassa on poliittista, kun asiassa ei huomioida niin tummien kuin japanialsistenkaan mielipidettä. Jotka ovat suunnilleen, että:


Referoimaton youtube-video perusteluna jepa jee.

Myynti- ja arvostelumenestys Nioh:issa on muuten pääosassa valkoihoinen brittisamurai keskellä Japanin historiaa. Ihan eri asia?
 
Järjetöntä että tämä piti tänne puskea. Ensin sensuroitiin ja bännättiin peleihin liittyvä keskustelu peleihin liittyvissä ketjuissa. Sen jälkeen kun tälle tehtiin oma ketju niin sekin piti viedä pois pelialueelta ettei pelaajat saisi vahingossakaan tietää heihin kohdistuvasta propagandasta. Nyt sitten ketju on käytännössä päällekkäin politiikka-alueen woke-ketjun kanssa. Seuraavaksi varmaan kaikille eri viihteen muodoille pitää tehdä oma ketju jotta saadaan maksimaalinen fragmentaatio ja jokainen ketju voi kuolla rauhassa. :facepalm:

Ghost of Yotei ketjuun ei ole tullut kohta kuukauteen yhtään uutta viestiä sen jälkeen kun pelistä keskusteleminen kiellettiin sen omassa ketjussa.
Miksi tummaihoiset hahmot videopelissä on oletusarvoisesti jotain poliittista, mutta valkoihoiset ei?
Pikaisen haun perusteella en ole nähnyt muiden sanovat tällaista kuin sinun. Tarkenna hiukan.

Onko valkoihoisuus joku normi tässä maailmassa?
Unohtuiko nyt jotain? Onko tummaihoiselle vaihtoehtona vain valkoihoinen?

Yleisesti ottaen valkoisuus on normi suurimmassa osassa asioita koska valkoinen mies on rakentanut suurimman osa ihmiskunnan sivistyksestä ja saavutuksista. Valkoisuus on myös luonnollisesti normi kulttuureissa, rooleissa ja alueissa joissa suurin osa ihmisistä on valkoisia.

Esim. Jos saamme muutaman vuoden päästä pelin Ukrainan sodasta ja pelin päähahmona on ylipainoinen amerikkalainen musta nainen joka heiluttaa persettä rintamalinjojen edessä rap-musiikin tahdissa niin peli on woke ja siten kasa paskaa jota en ainakaan aio itse ostaa.

Onko se joku normi videopeleissä, mitä tehdään globaaleille markkinoille?
Kyllä ja on aina ollutkin?

On aika helkkarin helppo hyväksyä että moninaisuutta tuodaan videopeleihin markkinointisyistä, koska ne markkinat ja etenkin niiden kasvun mahdollisuudet on ihan jossain muualla kuin keski-ikäisten pohjoismaisten miesten joukossa.
No ei todellakaan ole. :rofl:
Pelaajat ja varsinkin ne pelaajat joilla on pääomaa ja ovat valmiita sitä käyttämään ovat käytännössä +90% valkosia ja aasialaisia miehiä jotka kokevat DEI/woke-saasteen pelialallaa iljettävänä. Tämän takia woke-tuotannot ylipäätään floppaavat jatkuvasti ja firmat pesevät käsiään SBI:n kaltaisista propagandatoimistoista.

Se syy miksi tätä paskaa pusketaan peleihin on julkisen sektorin tai isojen pääomasijoittajafirmojen ohjaama kiristys joka tulee yleensä ESG-rahoituksen tai regulaation kautta:
Mutta väite että se automaattisesti olisi poliittista pitäisi pystyä myös todistamaan.
Ei enää nykyään. Woke/DEI kulttuurin pakotuksen myötä jos pelissä on pienintäkään epänormalisaatiota niin silloin woke on oletus ja pelin pitää todistaa ettei ole sellainen.

Mitä poliittista on tummaihoisessa toimintasankarissa mitä ei olisi valkoihoisessa?
Ei lähtökohtaisesti varmaan mitään? Ei kukaan pitänyt esim. Halo:n kersantti Johnsonia, GTA:SA:n CJ:tä, GTA V:n Franklinia tai muitakaan ei-valkosia pelihahmoja poliittisina koska a) hahmot olivat uskottavia ja b) tuona aikana pelifirmojen motivaatiosta ei ollut epäselvyyttä.

Musta päähahmo ei tee pelistä wokea, mutta käytännössä yhdessäkään woke-pelissä ei ole normaalia valkoista heteromiestä päähahmona ja siksi kaikki poikkeamat siitä antavat aina syyn epäillä woketusta. Tämä on toki kontekstisidonnaista kuten nähdään vaikka Assassin's Creed Shadowsin kohdalla. Kun kyseessä on samurai/ninja-peli niin silloin oletuspäähahmo on japanilainen mies ja poikkeamat siitä aantavat syyn epäillä muuta.
 
Viimeksi muokattu:
Järjetöntä että tämä piti tänne puskea. Ensin sensuroitiin ja bännättiin peleihin liittyvä keskustelu peleihin liittyvissä ketjuissa. Sen jälkeen kun tälle tehtiin oma ketju niin sekin piti viedä pois pelialueelta ettei pelaajat saisi vahingossakaan tietää heihin kohdistuvasta propagandasta. Nyt sitten ketju on käytännössä päällekkäin politiikka-alueen woke-ketjun kanssa.
Mietin tätä myös mutta sitten hoksasin että eihän täällä nämä toverit mitään pelejä pelaa, kunhan ovat auttamassa poliittisen propagandan puskemisessa. Tässä tapauksessa on oikea paikka. Niille joita pelaaminen todella kiinnosta on tosiaan harmi ettei VIDEOPELEISTÄ voi keskustella VIDEOPELI alueella.

Nuo yksittäisten pelien ketjut kuolee melko ripeästi. On käynyt ilmi että niissä ei saa keskustella pelin hahmoista. Siksipä suurimmassa osassa yksinpeliketjuissa on vain uutislinkkejä copy-pastettuna ,nolla kontsaa, eikä mitään pintaa syvempää keskustelua. Feikki geimereiden Mekka :lol:
 
Pelaajat ja varsinkin ne pelaajat joilla on pääomaa ja ovat valmiita sitä käyttämään ovat käytännössä +90% valkosia ja aasialaisia miehiä jotka kokevat DEI/woke-saasteen pelialallaa iljettävänä. Tämän takia woke-tuotannot ylipäätään floppaavat jatkuvasti ja firmat pesevät käsiään SBI:n kaltaisista propagandatoimistoista.

Taitaa kuitenkin olla niin, että 90% pelaajista ei välitä tuosta DEI/woke:sta suuntaan tai toiseen. Ainakaan niin paljoa, että sillä olisi vaikutusta ostopäätöksiin. Loput 10% sitten vääntävät suuntaan tai toiseen.

Tämä "woke-tuotannot floppaavat jatkuvasti" on taas näitä niin cherry-pickattuja väitteitä kuin vain voi olla. Osa peleistä, tai mistä tahansa tuotannoista, floppaa aina. Nykyään sitten kun se woke-leima lyödään vähintään joka toiseen tuotantoon, niin on sitten helppo huudella "Go woke, go broke" kun keskittyy vain niihin flopanneihin.
Mutta yllättäen nämä woketuksesta valittavat sitten unohtavatkin kaikki ne menestyvät woke-leimatut pelit. Esim. nyt vaikkapa Elden Ring, Cyberpunk 2077, Spider-Man 2 ja Gods of War Ragnarök.
 
Koko ilmiö somessa tuntuisi olevan lähinnä sama asia kuin taapero olisi oppinut uuden sanan ja käyttää sitä jokaiseen väliin tietämättä yhtään sen tarkoitusta.

@gintonic45 Ei taida myöskään löytyä yhtään esimerkkiä pelistä joka on flopannut pelkästään woken takia? Ei ole, koska niin ei ole käynyt.
Tämä asia on täällä toistettu monen eri henkilön toimesta, mutta toistanpa taas. Peli on woke kun se floppaa -> Peli ei ole woke kun se ei floppaa vaikka se muutoin kriteerit täyttäisikin.
 
Pelaajat ja varsinkin ne pelaajat joilla on pääomaa ja ovat valmiita sitä käyttämään ovat käytännössä +90% valkosia ja aasialaisia miehiä jotka kokevat DEI/woke-saasteen pelialallaa iljettävänä.
Oisko tälle jotain lähdettä? Aika eksakti heitto. 90+% aasialaisia ja valkoisia voisi pitää paikkansakin, mut naiset on jenkeissä 40+% ja aasiassa 48%, joten toi 90+ miehiä ei todellakaan voi pitää paikkaansa. Lisäksi lauseessasi yhdistät että käytännössä kaikki pitäis deiwokea iljettävänä, joka ei varmasti pitä paikkaansa, ainakaan siinä määrin kuin tässä keskustelussa deiwoketus on esitetty.

Edit:
Sen jälkeen kun tälle tehtiin oma ketju niin sekin piti viedä pois pelialueelta ettei pelaajat saisi vahingossakaan tietää heihin kohdistuvasta propagandasta.
Jos toi 90+% väittämäsi on totta, niin miksi tästä pitäisi pelialueella olla ketju. Hehän tietävät jo kaikki heihin kohdistuvasta propagandasta ja homma on ihan taputeltu.
 
Viimeksi muokattu:
Mitähän vikaa U9:ssä? Päähahmolla "väärä" ihonväri?

Huono peli jota ei markkinoitu juuri ollenkaan. Jotkut anti-wokettajat ovat käyttäneet tilaisuuden hyväksi ja puhuvat kovaan ääneen että peli epäonnistui woketuksen ja sen vuoksi että Sweet Baby Inc. oli mukana pelin kehityksessä.

En usko sekuntiakaan että peli epäonnistui woketuksen takia. Pelkästään trailerin katsomalla näkee että se on niin hajuton ja mauton keskinkertainen pökäle että ei ihme että ketään ei kiinnosta varsinkaan kun ei peliä ole edes markkinoitu kunnolla.
 
Koko ilmiö somessa tuntuisi olevan lähinnä sama asia kuin taapero olisi oppinut uuden sanan ja käyttää sitä jokaiseen väliin tietämättä yhtään sen tarkoitusta.

@gintonic45 Ei taida myöskään löytyä yhtään esimerkkiä pelistä joka on flopannut pelkästään woken takia? Ei ole, koska niin ei ole käynyt.
Tämä asia on täällä toistettu monen eri henkilön toimesta, mutta toistanpa taas. Peli on woke kun se floppaa -> Peli ei ole woke kun se ei floppaa vaikka se muutoin kriteerit täyttäisikin.
Ei ihmekkään kun ollaan pihalla eikä tiedetä mistään mitään kun määritellään ne omat merkitykset sanoille ja sitten vielä uskotaan näihin omiin fantasioihin.
Pelit ovat wokea silloin kun ne floppaa, esim Forspoken, Saints row, Suicide squad. Pelit eivät menetä woke statusta vaikka myisikin hyvin esim Spider-man 2, God of war ragnarok, Alan wake 2.
 
Pelaajat ja varsinkin ne pelaajat joilla on pääomaa ja ovat valmiita sitä käyttämään ovat käytännössä +90% valkosia ja aasialaisia miehiä jotka kokevat DEI/woke-saasteen pelialallaa iljettävänä. Tämän takia woke-tuotannot ylipäätään floppaavat jatkuvasti ja firmat pesevät käsiään SBI:n kaltaisista propagandatoimistoista.

Se syy miksi tätä paskaa pusketaan peleihin on julkisen sektorin tai isojen pääomasijoittajafirmojen ohjaama kiristys joka tulee yleensä ESG-rahoituksen tai regulaation kautta:
Hulvatonta esittää Mark Kerniä ja Fox Newsiä jonain todisteena siitä, että tämä ajattelutapa on yleistä pelialalla. Kern ei ole tehnyt mitään muuta merkittävää elämässään kuin epäonnistunut. Hänen ainoa huomattava panos on ollut työskentely Blizzardilla yli 20 vuotta sitten, josta hän sai kenkää. Sen jälkeen hän on käyttänyt kaiken aikansa ihmisten huijaamiseen erilaisilla kickstartereilla ja äärioikeiston torvena. Yhtäkään peliä hän ei ole tehnyt yli 15 vuoteen, ja silloin jos hänestä pelialalla puhutaan, niin se on varoittavana esimerkkinä tyypistä, jonka kanssa ei ikinä pitäisi tehdä yhteistyötä.

Kernin perseilyjä:
Musta päähahmo ei tee pelistä wokea, mutta käytännössä yhdessäkään woke-pelissä ei ole normaalia valkoista heteromiestä päähahmona
Ai? No katsotaanpas vaikka niitä pelejä, missä tämä teidän painajaismainen Sweet Baby on ollut konsultttina.

Assassin's Creed Valhalla: default hahmo valkoinen heteromies
Dungeons & Dragons Dark Alliance: defaulttina kaksi valkoista heteromiestä (kolme jos Drizz D'Urden lasketaan mukaan)
Gotham Knights (defaulttina kolme valkoista heteromiestä, yksi nainen)
God of War Ragnarok: valkoinen heteromies pääosassa
Marvel's Spider-Man 2: pääosassa valkoinen heteromies
Alan Wake 2: pääosassa valkoinen heteromies

ja tulossa ensi vuonna:

Contraband: pääosassa valkoinen heteromies
Marvel's Wolverine: pääosassa valkoinen heteromies

Näistä peleistä kaikki paitsi Gotham Knights ja Dungeons and Dragons olivat hittejä. Ragnarok, Spider-Man ja Alan Wake suorastaan massiivisia hittejä, joista viimeisintä juhlitaan vieläkin uudella julkaisulla ja lisäosalla.
 
Mark "9-vuotias ei ole tarpeeksi kaunis" Kern. Mies joka kieltämättä ymmärtää miten tehdään floppi.

Ei ihmekkään kun ollaan pihalla eikä tiedetä mistään mitään kun määritellään ne omat merkitykset sanoille ja sitten vielä uskotaan näihin omiin fantasioihin.
Pelit ovat wokea silloin kun ne floppaa, esim Forspoken, Saints row, Suicide squad. Pelit eivät menetä woke statusta vaikka myisikin hyvin esim Spider-man 2, God of war ragnarok, Alan wake 2.

No tämä selittääkin. Pelistudiot ajavat massiivista anti-woke enemmistöä nurkkaan. Tekemällä woke-floppien seassa myös woke-myyntimenestyksiä. Everything is woke.
 
Oletan, että sulla on Nolanin Batmanit boikotissa? Olen aika varma, että 2000-luvulla olisi löytynyt sopivista alkuperistä olevia näyttelijöitä ilman, että pitää castata valkoihoisia noihin rooleihin.

Tai sanotaan nyt vaikkapa, että Rege-Jean Page olisi seuraava Bond. Barbara Broccoli sitten ilmoittaisi, että harkittuaan useita eri näyttelijöitä, niin valko- kuin tummaihoisia, Rege oli paras rooliin.
Olisko sulla ongelmaa tuon kanssa?
Ei, en usko että Nolan sekä muut tuon elokuvan tekijät ovat rasisteja. Tämä on muuten yksi syy miksi pidän wokeaatetta pahana: Täysin viattomien ihmisten leimaaminen rasisteiksi on tämän aatteen kannattajissa todella yleistä.

Minä en Bondeista välitä, mutta en myöskään vastusta ihonvärien valintaa taiteellisesta syistä. Poliittiset syyt on siis ainoa jonka kanssa minulla on ongelma. Eli jos fanit haluavat taiteellisista syistä Bondiin valkoisen näyttelijän, koska hahmo on valkoinen, niin se on täysin ok minulle.
Jotain keinoja ilmeisesti on? Haluaisitko kertoa millä prosessilla videopeliä pelatessasi päädyt tuohtumaan pelissä esiintyvien hahmojen ihonväreistä?
Se on case by case. Onko sinulla joku peli mielessä joka on mielestäsi väärin tuomittu yleisesti wokeksi?

Voin kaivaa netistä asiaan liittyvät todisteet ja katsotaan erovatko meidän näkemykset.
Pelihahmon toimesta, vai mitä ihmettä? Anna konkreettinen esimerkki pelistä jossa tuota koit ja pahastuit.
Ei vaan pelintekijöiden toimesta.

Jos tehtäisiin Black Panther -peli, ja rasistisista syistä pelintekijät vaihtaisivat valkoihoisen hahmon päärooliin, niin ei sinulla olisi mitään ongelmaa ymmärtää tätä. Ja kukaan joka ei tietäisi metatietoa että kyseinen hahmo on alunperin musta, ei voisi tietää että pelissä olisi mitään rasistista.

Leikit vaan tahallasi tyhmää.

Eivätkä nytkään noin tee. Eikä tuota unso muutekaan kukaan muu kuin joku Ben Shapiron medialukutaidottomien seurapiireissä.

Mutta sen sijaan jos taidehistoriaa aletaan katsomaan, niin se suosituin taide on aina ollut progressiivista ja "wokea". Oli kyseessä sitten MGM studioiden musikaalit tai Star Trek.
Star Trek ei ole wokea, vaan lähinnä liberaalia.
 
Kiinnostaisi tietää mikä tekee Forspokenista woken? Tummaihoinen naispäähahmo?
Entäpä Suicide Squad?
Uusin Saints Row? Onko huono käsikirjoitus / buginen peli yhtä kuin woke?
 
Onko ne pelintekijät tyhmiä kun pitää olla tuollainen konsultti yritys kuin sweet baby inc kertomassa miten pitää dei ottaa peleissä huomioon? Ois kyllä hieno jos tulis intiaanineista vastaan lehmipojat kunnon fps peli. Pystyykö muuten missään pelissä ampumaan intiaaneja?
 
Onko ne pelintekijät tyhmiä kun pitää olla tuollainen konsultti yritys kuin sweet baby inc kertomassa miten pitää dei ottaa peleissä huomioon? Ois kyllä hieno jos tulis intiaanineista vastaan lehmipojat kunnon fps peli. Pystyykö muuten missään pelissä ampumaan intiaaneja?
Konsultteja on käytetty pelialalla jo vuosikymmeniä ja SBI on narratiiviseen suunnitteluun erikoistuva toimisto, joka auttaa tekijöitä kirjoittamaan mm. dialogia. Koko salaliittoteoria heidän DEI-pakotuksista lähti Kiwi Farmsilta ja parilta äärioikeistoöyhöttäjältä, joista ainakin toinen, eli Tim Pool, on venäläisten vaikuttajien taskussa.

Alkuperäiskansoja on mukana molemmissa Red Dead Redemption -peleissä.
 
Se on case by case. Onko sinulla joku peli mielessä joka on mielestäsi väärin tuomittu yleisesti wokeksi?
Kysyin sinulta esimerkkiä kokemuksistasi ja prosesseista joiden seurauksena pahastut kun näet erivärisiä ihmisiä videopeleissä.

Voin kaivaa netistä asiaan liittyvät todisteet ja katsotaan erovatko meidän näkemykset.
Ei kiinnosta että mitä löydät netistä. Kerro omista kokemuksistasi. Käytännön esimerkein.

Ei vaan pelintekijöiden toimesta.

Jos tehtäisiin Black Panther -peli, ja rasistisista syistä pelintekijät vaihtaisivat valkoihoisen hahmon päärooliin, niin ei sinulla olisi mitään ongelmaa ymmärtää tätä. Ja kukaan joka ei tietäisi metatietoa että kyseinen hahmo on alunperin musta, ei voisi tietää että pelissä olisi mitään rasistista.

Leikit vaan tahallasi tyhmää.
Et tahallasi suostu antamaan yhtäkään käytännön esimerkkiä.

Alkaa vaikuttaa siltä että esittämäsi ongelma pelien poliittisesta sisällöstä ja kokemastasi mielipahasta ei välttämättä perustu lainkaan omiin kokemuksiisi.
 
Ei kiinnosta että mitä löydät netistä. Kerro omista kokemuksistasi. Käytännön esimerkein.
Sitten et ymmärrä asiaa. Pelintekijät ajavat pahaa aatetta: totta kai tällaisesta asiasta etsitään tietoa netistä. Voi olla keissistä riippuen esim twiittejä jossa mainostavat että kannattavat aatetta, voi olla että ovat palkanneet rasistisen konsulttifirman yms. Toki pelin sisäiset asiat ovat lähes varma merkki aatteen kannatuksesta, mutta kyllä usein muutakin todistetta löytyy.
 
Sitten et ymmärrä asiaa. Pelintekijät ajavat pahaa aatetta: totta kai tällaisesta asiasta etsitään tietoa netistä. Voi olla keissistä riippuen esim twiittejä jossa mainostavat että kannattavat aatetta, voi olla että ovat palkanneet rasistisen konsulttifirman yms. Toki pelin sisäiset asiat ovat lähes varma merkki aatteen kannatuksesta, mutta kyllä usein muutakin todistetta löytyy.
Ei näytä löytyvän kun sun pitää jatkuvasti palata takaisin näihin tekaistuihin lässytyksiin. Jos ongelma olisi oikeasti olemassa ja niin helposti osoitettavissa niin luulisi sulla olevan heti antaa konkreettisia todisteita, jotka on nähty olevan ongelma.
 
Pelintekijät ajavat pahaa aatetta
Onko sulla omakohtaisia kokemuksia tuostakaan?
Miten pahuus liittyy pelihahmojen ihonväriin?

Montako kertaa olet videopeliä pelatessasi pahastunut pelihahmojen ihonväreistä? Koitko silloin pahuutta?
 
Ei, en usko että Nolan sekä muut tuon elokuvan tekijät ovat rasisteja. Tämä on muuten yksi syy miksi pidän wokeaatetta pahana: Täysin viattomien ihmisten leimaaminen rasisteiksi on tämän aatteen kannattajissa todella yleistä.

Minä en Bondeista välitä, mutta en myöskään vastusta ihonvärien valintaa taiteellisesta syistä. Poliittiset syyt on siis ainoa jonka kanssa minulla on ongelma. Eli jos fanit haluavat taiteellisista syistä Bondiin valkoisen näyttelijän, koska hahmo on valkoinen, niin se on täysin ok minulle.

Star Trek ei ole wokea, vaan lähinnä liberaalia.

En missään vaiheessa väittänyt, että Nolan olisi rasisti. Mutta skipataan tuo olkiukko ja keskitytään varsinaiseen aiheeseen.

Okei, eli siis ongelmaa aiheuttaa vain poliittiset syyt. Mutta Star Trek on ok? Tähän pitää sitten kysyä, että mitenkä sä määrittelet nuo poliittiset syyt?

Eli siis, kommunisti kirjoittaa hänen oman utopistisen tulevaisuuden, jossa ihmiskunnan täydellistä kehitystä kuvaa sosialistinen utopia, jossa kaikki eri rodut ja kansat elävät sulassa sovussa keskenään. Sitten kyseinen kommunisti luonnollisesti castaa näyttelijät vastaamaan tuota maailmaa. Tuo on ok.
Eli siis oman poliittisen aatemaailman maalaaminen siihen teokseen ja sen perusteella tehtävä castaus on ok.

Mutta mikä sitten ei ole ok? Joku tekninen castaus, jonka tavoitteena on tasoittaa eri ihmisryhmien tuloeroja oikeassa maailmassa ilman linkkiä siihen varsinaisen teoksen maailmaan? Ok, ehkä, mutta miten hitossa pystyt erottelemaan nuo siitä, että ne teoksen tekijät haluavat ihan sinne teokseenkin sitä diversiteettiä?
 
Siis yritetäänkö täällä kertoa että mikään asia ei voi olla woke koska jossain elokuvassa joskus oli tietyn värinen hahmo ja/tai siinä käsiteltiin politiikkaa?
Haluatteko kenties perustella miten tämä yhtälö toimii?
 
Siis yritetäänkö täällä kertoa että mikään asia ei voi olla woke koska jossain elokuvassa joskus oli tietyn värinen hahmo ja/tai siinä käsiteltiin politiikkaa?
Haluatteko kenties perustella miten tämä yhtälö toimii?
Ei. Lähinnä halutaan saada selvyys niistä prosesseista jotka määrittävät että mikä on ns. wokea ja mikä ei.
 
En missään vaiheessa väittänyt, että Nolan olisi rasisti. Mutta skipataan tuo olkiukko ja keskitytään varsinaiseen aiheeseen.
Ymmärsin että väitit että Nolan vältti mustia näyttelijöitä poliittisista syistä. Hyvä että et näin ajattele.
Okei, eli siis ongelmaa aiheuttaa vain poliittiset syyt. Mutta Star Trek on ok? Tähän pitää sitten kysyä, että mitenkä sä määrittelet nuo poliittiset syyt?

Eli siis, kommunisti kirjoittaa hänen oman utopistisen tulevaisuuden, jossa ihmiskunnan täydellistä kehitystä kuvaa sosialistinen utopia, jossa kaikki eri rodut ja kansat elävät sulassa sovussa keskenään. Sitten kyseinen kommunisti luonnollisesti castaa näyttelijät vastaamaan tuota maailmaa. Tuo on ok.
Eli siis oman poliittisen aatemaailman maalaaminen siihen teokseen ja sen perusteella tehtävä castaus on ok.
Mutta mikä sitten ei ole ok? Joku tekninen castaus, jonka tavoitteena on tasoittaa eri ihmisryhmien tuloeroja oikeassa maailmassa ilman linkkiä siihen varsinaisen teoksen maailmaan? Ok, ehkä, mutta miten hitossa pystyt erottelemaan nuo siitä, että ne teoksen tekijät haluavat ihan sinne teokseenkin sitä diversiteettiä?
Lähinnä sanoisin että en kannata pahoja aatteita. Toki myös päälleliimattu tyyli, jolla wokeaatetta ajetaan, ei ole kovin taiteellinen ja huonontaa minusta teosta politiikasta huolimatta.

Jos wokeihmiset loisivat alusta asti vaikka maailman jossa valkoset ihmiset olisivat ansaitusti ali-ihmisiä sun muuta, niin se olisi paljon taiteellisempi ja saattasin sellaisesta jopa pitää. Kun rasismi kuuluu itse maailman eikä ole päälleliimattua, niin sen yhteyden oikean maailman rasismiin tavallaan pelatessa unohtaa kun syventyy teokseen.
 
Ai, oikein pakotuksia mainostetaan heidän sivuilla? No näytä toki missä ja miten.
Vaikka sinulle selittäisi asian, ei siitä olisi mitään hyötyä. Kuvittelet että DEI puskeminen heidän toimesta on salaliittoa vaikka ovat olleet hyvin avoimia tästä ja saisit asian selville simppelillä googletuksella. Mainitsit tyypilliset propaganda buzzwordit kuten "äärioikeisto" ja "salaliittoteoriat" ja tietenkin kontroversiaalin "venäjän" joka kertoo että sinulla on jo tietty ajatusmailma ja oma agenda jota yrität puskea.

Esitit ensiksi väitteen että tämä olisi salaliittoa, harrasta vähän medialukutaitoa ja ota selvää oliko se salaliittoa, kerro sen jälkeen näytteiden kera ajatuksesi. Palataan sitten asiaan mikäli haluat oikeasti keskustella.
 
Vaikka sinulle selittäisi asian, ei siitä olisi mitään hyötyä. Kuvittelet että DEI puskeminen heidän toimesta on salaliittoa vaikka ovat olleet hyvin avoimia tästä ja saisit asian selville simppelillä googletuksella. Mainitsit tyypilliset propaganda buzzwordit kuten "äärioikeisto" ja "salaliittoteoriat" ja tietenkin kontroversiaalin "venäjän" joka kertoo että sinulla on jo tietty ajatusmailma ja oma agenda jota yrität puskea.

Esitit ensiksi väitteen että tämä olisi salaliittoa, harrasta vähän medialukutaitoa ja ota selvää oliko se salaliittoa, kerro sen jälkeen näytteiden kera ajatuksesi. Palataan sitten asiaan mikäli haluat oikeasti keskustella.
Eli mitään faktaa ei sinulla ollut, mutta muut ovat väärässä kun eivät näe salaliittoja johon on kuitenkin räikeitä todisteita. On se vaikeaa.
 
https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1AVTZPJij5PQmlWAkYdDahBrxDiwqWMGsWEcEnpdKTa4/htmlview#gid=0

Tuolta voi katsoa eri pelien woketuksen asteen. En muuten tajunnut että esim. Counter Strike 2 on täysin woken mädättämä.

Järki sanoo että pakkohan ton olla parodiaa, mutta toisaalta, on maailmassa kummallisempaakin tapahtunut.
Tuo on varmaan tällä hetkellä hauskin sivusto, mitä netistä löytyy. Heti alussa Starfieldin "improbably diverse characters" vinkuminen pelistä, joka sijoittuu tuhansia vuosia tulevaisuuteen avaruuden kaukaisimmille rajoille, sai aikaan kunnon naurut.
 
Eli mitään faktaa ei sinulla ollut, mutta muut ovat väärässä kun eivät näe salaliittoja johon on kuitenkin räikeitä todisteita. On se vaikeaa.
Eli mitään näyttöä salaliitosta ei ollut. Asia on sitten sillä selvä.
Voimme siis kiittää woketusta siitä että saatiin mainitsemasi mestariteokset :kippis:
Oliko se woke osuus peleistä juuri se mitä toivoit näiltä ja mikä teki näistä peleistä "mestariteoksia"?
 
Toivon hyvää peliä ja en onneksi ole niin suppeakatseinen että ärähtäisin woketukselle.
Haluatko kenties kertoa miten se woketus teki näistä sitten mestariteoksia? Nuosta sitäpaitsi jokainen on sarjan edellisiin peleihin verrattuna objektiivisesti huonompia pelillisesti että kerronnallisesti. Ja näissä edellisissä peleissä ei ollut woketus niin suuresti esillä jos sitä ylipäätään oli ollenkaan.
 
Nuosta sitäpaitsi jokainen on sarjan edellisiin peleihin verrattuna objektiivisesti huonompia pelillisesti että kerronnallisesti.

Mun mielestä ainakin Alan Wake 2 on objektiivisesti parempi kuin Alan Wake 1. NIin pelillisesti kuin kerronnallisestikin.
 
Haluatko kenties kertoa miten se woketus teki näistä sitten mestariteoksia?
Kyseessähän nyt oli tämmöinen sarkastinen heitto jonka satuitkin ottamaan tosissasi. Yleinen tarinankerronta ja struktuuri kyseisissä peleissä uppoaa itselleni, jonka takia pidän niitä mestariteoksena. "Woketuksella" ei sinällään näin aikuisten oikeasti ollut merkittävää tekijää oman kokemukseni kannalta, mutta ei se kokemusta huonontanut.
Nuosta sitäpaitsi jokainen on sarjan edellisiin peleihin verrattuna objektiivisesti huonompia pelillisesti että kerronnallisesti.
Kannattaa ottaa sanakirja esille ja opetella termit kohdilleen, tietty ulosantisi perusteella ei yllätä pätkän vertaa että näiden asioiden tietotaitosi on päiväkotilaisen luokkaa.
 
Mun mielestä ainakin Alan Wake 2 on objektiivisesti parempi kuin Alan Wake 1. NIin pelillisesti kuin kerronnallisestikin.
Ei ole. Parit esimerkit nopeasti. Toivat mukaan RE peleistä tutut backtracking puzzlet, mutta epäonnistuivat mielenkiintoisten kenttien tekemisessä, jonka vuoksi nämä puzzlet toimi RE peleissä hyvin. Sitten pelin päämekaniikka eli valo ja miten sitä käytetään vihollisiin on myös muutettu siten että siinä ei ole mitään järkeä. Aikaisemmassa lamppu oli tähtäin ja siitä tuleva valo teki aina jotain. Uudemmassa sen sijaan lamppu ei tee mitään ellet käytä patterilatauksia. Aikaisemmin pelattavuus oli jouhevaa, uudessa on tahallaan mutkistettu asioita. Epilepsia jumpscaret ja mindplacet ovat surkea lisä. Uudempi on myös tylsempi ja etsit johtolankoja että näkymätön seinä aukeaa jossain. Tämä on yksinkertaisesti surkeaa pelisuunnittelua. Tätä odotettiin 14 vuotta.
Kerronnallisesti sitten taas ei voi olla hyvä sellainen joka pilaa kaanonin vaihtelemalla hahmoja. Saga anderson ja Alex casey pohjustettiin Quantum breakissa. Vain Alex casey hahmo säilyi ennallaan, toinen pilattiin SBI feattaamana. QB:ssä myös pohjustettiin koko AW2 tarina spiraaleineen.
Et saa mitenkään väännettyä AW2:sta kerronnallisesti parempaa. Se on kuin märkä tuhnu verrattuna ykköseen jota tuki hyvä kirja sekä TV sarja joilla pohjustettiin pelin tapahtumat.

Kannattaa ottaa sanakirja esille ja opetella termit kohdilleen, tietty ulosantisi perusteella ei yllätä pätkän vertaa että näiden asioiden tietotaitosi on päiväkotilaisen luokkaa.
Kannattaa myös ottaa sanakirja esille. Sulla on mennyt sanat "keskinkertainen" ja "mestariteos" sekaisin. Tosin järjettömän huono maku asioiden suhteen ei yllätä, kun ottaa huomioon miten ahkerasti täällä puollustellaan tätä äärivasemmiston agendaa.
 
Ei ole. Parit esimerkit nopeasti. Toivat mukaan RE peleistä tutut backtracking puzzlet, mutta epäonnistuivat mielenkiintoisten kenttien tekemisessä, jonka vuoksi nämä puzzlet toimi RE peleissä hyvin. Sitten pelin päämekaniikka eli valo ja miten sitä käytetään vihollisiin on myös muutettu siten että siinä ei ole mitään järkeä. Aikaisemmassa lamppu oli tähtäin ja siitä tuleva valo teki aina jotain. Uudemmassa sen sijaan lamppu ei tee mitään ellet käytä patterilatauksia. Aikaisemmin pelattavuus oli jouhevaa, uudessa on tahallaan mutkistettu asioita. Epilepsia jumpscaret ja mindplacet ovat surkea lisä. Uudempi on myös tylsempi ja etsit johtolankoja että näkymätön seinä aukeaa jossain. Tämä on yksinkertaisesti surkeaa pelisuunnittelua. Tätä odotettiin 14 vuotta.
Kerronnallisesti sitten taas ei voi olla hyvä sellainen joka pilaa kaanonin vaihtelemalla hahmoja. Saga anderson ja Alex casey pohjustettiin Quantum breakissa. Vain Alex casey hahmo säilyi ennallaan, toinen pilattiin SBI feattaamana. QB:ssä myös pohjustettiin koko AW2 tarina spiraaleineen.
Jaksoit kuitenkin pelata tarinan läpi?
 
Kannattaa myös ottaa sanakirja esille. Sulla on mennyt sanat "keskinkertainen" ja "mestariteos" sekaisin. Tosin järjettömän huono maku asioiden suhteen ei yllätä, kun ottaa huomioon miten ahkerasti täällä puollustellaan tätä äärivasemmiston agendaa.
Aaaaasia selvä. Onneksi en jaa samaa makua kanssasi, en tiedä miten pärjäisin päivittäisessä elämässä, saatikka pelejä pelata joissa sattuu olemaan hahmo joka edustaa mitään vähemmistöä. Kuulostaa aika kurjalta, toivottavasti saat apua.

Mutta edelleen, opettele termit kohdilleen. Mene vailla takaisin pulpetin ääreen.
 
Ei ole. Parit esimerkit nopeasti. Toivat mukaan RE peleistä tutut backtracking puzzlet, mutta epäonnistuivat mielenkiintoisten kenttien tekemisessä, jonka vuoksi nämä puzzlet toimi RE peleissä hyvin. Sitten pelin päämekaniikka eli valo ja miten sitä käytetään vihollisiin on myös muutettu siten että siinä ei ole mitään järkeä. Aikaisemmassa lamppu oli tähtäin ja siitä tuleva valo teki aina jotain. Uudemmassa sen sijaan lamppu ei tee mitään ellet käytä patterilatauksia. Aikaisemmin pelattavuus oli jouhevaa, uudessa on tahallaan mutkistettu asioita. Epilepsia jumpscaret ja mindplacet ovat surkea lisä. Uudempi on myös tylsempi ja etsit johtolankoja että näkymätön seinä aukeaa jossain. Tämä on yksinkertaisesti surkeaa pelisuunnittelua. Tätä odotettiin 14 vuotta.
Kerronnallisesti sitten taas ei voi olla hyvä sellainen joka pilaa kaanonin vaihtelemalla hahmoja. Saga anderson ja Alex casey pohjustettiin Quantum breakissa. Vain Alex casey hahmo säilyi ennallaan, toinen pilattiin SBI feattaamana. QB:ssä myös pohjustettiin koko AW2 tarina spiraaleineen.
Et saa mitenkään väännettyä AW2:sta kerronnallisesti parempaa. Se on kuin märkä tuhnu verrattuna ykköseen jota tuki hyvä kirja sekä TV sarja joilla pohjustettiin pelin tapahtumat.
Mun mielestä objektiivisesti sä olet väärässä. Patterilataus parantaa hommaa, lisää haastavuutta. Objektiivisesti parempi asia. Mindpalace oli myös mun mielestä objektiivisesti parannus alkuperäiseen.
Lisäksi myös mielestäni tuo kahden hahmon kautta pelattava tarina on objektiivisesti parempi kuin tuo alkuperäisen yhden henkilön tarina. Mielestäni Saga Anderson on myös objektiivisesti erittäin hyvä videopelihahmo ja objektiivisesti en välitä tippaakaan siitä, että mitä jossain hemmetin easter egg teaserissa oli vuonna miekka ja kivi.
 
Viimeksi muokattu:
Kerronnallisesti sitten taas ei voi olla hyvä sellainen joka pilaa kaanonin vaihtelemalla hahmoja. Saga anderson ja Alex casey pohjustettiin Quantum breakissa. Vain Alex casey hahmo säilyi ennallaan, toinen pilattiin SBI feattaamana. QB:ssä myös pohjustettiin koko AW2 tarina spiraaleineen.
Waken tekijät ovat monta kertaa sanoneet, että tämä vale ei pidä paikkaansa. Maailma on myös heidän luoma ja sitä on muutettu aiemmin monta kertaa. Esim.American Nightmare poistaminen kaanonista. Mutta hyvä tietää mikä siellä taustalla oikeasti "pilasi" pelin.
 
Meneekö tämä jo yli? Caves of Qud sai vihdoin julkaisupäivämäärän. Tässä ote pelin Discordista. Ja kyllä, saat bannia jos et kunnioita näitä.

Pelin historiassahan on jo draamaa tästä kun Sseth teki videon pelistä ja vitsaili queer Questin antajasta joka huipentui hänen banneihin Discordista ja kinasteluun Twitterissä jossa tekijä kutsui Ssethiä fasistiksi. Sekä tietenkin pieni ahdistelu kampanja Ssethin faneilta.

Screenshot_2024-10-22-21-20-55-13_572064f74bd5f9fa804b05334aa4f912.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Waken tekijät ovat monta kertaa sanoneet, että tämä vale ei pidä paikkaansa.
Haluan kyllä nähdä tämän missä näin mainitaan ja mikä se vale on? Tämä taulu jossa AW2 tarina kerrottu on käsittääkseni jokin Samin oma ajatusvirtamuistio, mutta käytännössä miltein jokainen pointti taulusta löytyvästä asiasta löytyy AW2 tarinassa.
Tämän lisäksi ovat maininneet haastattelussa miten Saga hahmoa on muuteltu ulkoisten tekijöiden palautteen perusteella. Ja siitä miten SBIn keulakuva, Kim Belair on ollut mukana tässä suunnitteluprosessissa.
Kim Belair on se tyyppi joka sanoo, että tee pelistä woke TAI MUUTEN! Jos haluat tietää enemmän niin Youtubeen "kim belair gdc" niin löytyy klippi tästä psykoottisesta ajatusmailmasta jossa videopelejä aktiivisesti paskotaan.

Mun mielestä objektiivisesti sä olet väärässä. Patterilataus parantaa hommaa, lisää haastavuutta. Objektiivisesti parempi asia. Mindpalace oli myös mun mielestä objektiivisesti parannus alkuperäiseen.
Lisäksi myös mielestäni tuo kahden hahmon kautta pelattava tarina on objektiivisesti parempi kuin tuo alkuperäisen yhden henkilön tarina. Mielestäni Saga Anderson on myös objektiivisesti erittäin hyvä videopelihahmo
Tämähän on subjektiivinen postaus.
ja objektiivisesti en välitä tippaakaan siitä, että mitä jossain hemmetin easter egg teaserissa oli vuonna miekka ja kivi.
Tämä on taas siksi koska videopelit eivät kuulu niihin suurimpiin harrastuksiisi. Olet kasuaalinaputtelija joka luulee että mielipiteesi olisivat jotenkin valideja sellaisesta aiheesta josta et oikeastaan tiedä mitään. Pahinta on kun ne mielipiteet sekoittuvat faktoihin ja esitellään sellaisinaan ilman mitään perusteluja.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 280
Viestejä
4 507 780
Jäsenet
74 347
Uusin jäsen
Si-Pe

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom