- Liittynyt
- 06.11.2016
- Viestejä
- 4 250
Meilta meni Nokia alta. Se on Suomen kirous viela sen 10 vuotta.Jälkeen on jääty rajusti oikeastaan kaikista Euroopan maista viime aikoina.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
TechBBS:n politiikka- ja yhteiskunta-alue (LUE ENSIN!)
Politiikka- ja yhteiskunta-alue on TechBBS-keskustelufoorumilla ala-osio, joka on tarkoitettu poliittisten ja yhteiskunnallisten aiheiden sekä niiden ilmiöiden ja haasteiden käsittelyyn.
Ohjeistus, säännöt ja rangaistukset koskevat vain tätä aluetta, muilla alueilla on käytössä TechBBS-foorumin tavalliset säännöt.
Ylläpito valvoo, ohjeistaa ja moderoi keskustelua, mutta ensisijaisesti alueen keskustelijoiden pitäisi pyrkiä aktiivisesti ylläpitämään asiallista keskustelua ja myös selvittämään mahdollisesti syntyviä erimielisyyksiä ilman ylläpidon puuttumista keskusteluun.
Meilta meni Nokia alta. Se on Suomen kirous viela sen 10 vuotta.Jälkeen on jääty rajusti oikeastaan kaikista Euroopan maista viime aikoina.
Punaisenmeren kriisi ja Suomen poliittiset lakot aiheuttivat lisähaittaa ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Lakkojen takia helmi–huhtikuussa menetimme yhteensä noin kolmen viikon tuotannon Henkilöautonrenkaissa ja yhden viikon tuotannon Raskaissa Renkaissa. Poliittisten lakkojen ja Punaisenmeren kriisin negatiivinen taloudellinen vaikutus käyttökatteeseen on noin 20 miljoonaa euroa, josta yli puolet kohdistuu ensimmäiselle neljännekselle.
Meilta meni Nokia alta. Se on Suomen kirous viela sen 10 vuotta.
Se on jollain tapaa etu itselle koska silloin voi laittaa firman pystyyn ja helposti kasvattaa sita kun muut eivat sita ymmarra.Tai 100 vuotta. On tämä Suomi erikoinen paikka asua.
Se on jollain tapaa etu itselle koska silloin voi laittaa firman pystyyn ja helposti kasvattaa sita kun muut eivat sita ymmarra.
Pakko palata tähän ja kysyä mikä kohta osui Nesteeseen ja Lehmukseen?Päinvastoin tunnen aihealueen erittäin tarkasti.
Suomalaiset suuryritykset ovat järjestään ja jatkuvasti rajusti jäljessä uuden teknologian hyödyntämisessä, joka on se ainoa, jolla merkittävää talouskasvua syntyisi. Syy tuohon on johtajien ylisuuret egot, ja ajattelu jossa valtio tarjoaa ilmaiseksi suuryrityksille kaiken samalla kun yritysjohto puuhastelee jonninjoutavissa.
Parikymmentä vuotta nollakasvua on osoitus siitä, että ihan väärät henkilöt ja ideologiat on Suomessa johtopaikoille suuryrityksissä.
Muualla maailmassa ihan eri meno. Vain Suomessa tälläistä.
Pakko palata tähän ja kysyä mikä kohta osui Nesteeseen ja Lehmukseen?
Yritykset | Nesteen toimitusjohtaja lähtee – Ei yllätä, sanoo analyytikko
Matti Lehmus on toiminut Nesteen toimitusjohtajana toukokuusta 2022 lähtien.www.hs.fi
Jotta ei menisi ohi aiheesta niin Neste selvisi pienin vaurioin lakkoilusta 10-15M€. Kiitos ulkomaille rakennettujen toimintojen.
Nyt tuli taisi puuttua ne villat.Me kaikki tiedetään, että, Neste kuuluu Suomessa sarjaan Fortum. Eli ulkomaille perseilemään, ja sitten kun osuu tuulettimeen valtion ja veronmaksajien sylkkyä itkemään. Reilu peli Suomessa.
Ja tietenkin Suomi tavassa edes noista tempuista ei johtajat vaihdu. Jos joku kuvittelee, ettei jossain Etelä-Amerikassa jossain kohtaa lähdettäisi sosialisoimaan tehtaita erehtynee. Riskimarkkina, josta tehdään rahat ja tullaan sitten pummailemaan tuet päälle, kun kansainvälistyminen korahti. Merkittävä osa noista muutoinkin alkaa kuulumaan pahan akseliin länsivaltioiden nimittelyssä.
Sosialismi sopii varmaan tähän ketjuun.No mikä ratkaisuksi? Sosialismi ja puolue pistää yritykset kasvuun? Ei tämmöisen kirjoittelusta ole mitään hyötyä. Se ei tuota muutoksia, kerro uutta tietoa tai aiheuta keskustelua.
No mikä ratkaisuksi? Sosialismi ja puolue pistää yritykset kasvuun? Ei tämmöisen kirjoittelusta ole mitään hyötyä. Se ei tuota muutoksia, kerro uutta tietoa tai aiheuta keskustelua.
SampoTexaalle kirjoitin. Olisi pitänyt lainata mutta laiskuus iski ja ajattelin että asiayhteydestä selviää.Sosialismis jutut varmaan selkeästi vasemmisto ketjuun. jatkoin sinne.
Saisiko jotain referenssejä tuohon? Sen mitä kuuntelen oikeaisto porukkaa niin ovat sitä mieltä että Suomi on heti kommunismista seuraava.Tässä ketjussa oikeistoporukka tuntuu elävän fantasiassa, että Suomi tai Eurooppa olisi jotain mitä ei ole. Eli sellainen markkinatalousmaa.
Saisiko jotain referenssejä tuohon? Sen mitä kuuntelen oikeaisto porukkaa niin ovat sitä mieltä että Suomi on heti kommunismista seuraava.
Suomessa , pienten pääomien maassa on yksityisen rahan puutteessa valtio ottanut myös riskiä. Välillä hyvin tuloksin, välillä sitten kosahtanut pahasti, näinä aikoina toki niitä riskejä realisoitunut.Ratkaisuksi se, että riskiä sopii ottaa, mutta ei niin että valtio tarjoaa sitten tiskiä kun kosahtaa.
Tuhon voi sanoa että ei, olet väärässä, mutta voi toki olla että viittaamasi kirjoitukset on mennyt ohi, ja joku kirjoittaja ja toinenkin on jossain fantasiassa. Tai mahdollisesti sitten fantasioissa joku muu, tai väärinkäsityksiä.Tässä ketjussa oikeistoporukka tuntuu elävän fantasiassa, että Suomi tai Eurooppa olisi jotain mitä ei ole. Eli sellainen markkinatalousmaa. Oikeasti pienet piirit päättää, ja kun kosahtaa lähtee soitto VVM:n. Sitten kaikkeen aina syyllisiä muka duunarit ja työttömät.
Tai jos kikkailet sitten markkinatalousmaa termillä, eurooppaan mahtuu monenalista maata ja varmaan monenmielestä sekataloutta ja pohjoismaissa on vahva julkinen rooli.
Tuota, korona aikaan vedettiin aika vahvasti vasemmalle.Joo mutta heti kun tulee pikku kriisi vaikka korona, niin valtion pitää tulla auttamaan. Ei Suomessa nykyään sellaista oikeaa oikeistoa ole. Kyse on siitä, että kun sopii minulle niin oikeistoajattelu, ja kun sopii minulle niin vasemmistoajattelu. Ideologiat on romutettuina jossain.
Koronatukien tarvetta tuskin kiistettiin, vaan pidettiin tarpeellisena, se mistä keskustelua oli niiden suuruus ja miten jaetaan. Muistettava että valtio myös puuttu mm yrittämiseen, liikkumiseen, jne.
Joo, jatkon ajatus oli että jatkaa kuka tahansa, niin olisi siirto valmiina.SampoTexaalle kirjoitin. Olisi pitänyt lainata mutta laiskuus iski ja ajattelin että asiayhteydestä selviää.
Me kaikki tiedetään että sä vaihdat taas aihetta, huomasitko? Nyt ei enää puhutakaan aiheesta jota lainasin eli siitä missä suomalaiset suuryritykset on teknologisesti perässä ja johtajat puuhastelee jonnin joutavia.Me kaikki tiedetään, että, Neste kuuluu Suomessa sarjaan Fortum. Eli ulkomaille perseilemään, ja sitten kun osuu tuulettimeen valtion ja veronmaksajien sylkkyä itkemään. Reilu peli Suomessa.
Ja tietenkin Suomi tavassa edes noista tempuista ei johtajat vaihdu. Jos joku kuvittelee, ettei jossain Etelä-Amerikassa jossain kohtaa lähdettäisi sosialisoimaan tehtaita erehtynee. Riskimarkkina, josta tehdään rahat ja tullaan sitten pummailemaan tuet päälle, kun kansainvälistyminen korahti. Merkittävä osa noista muutoinkin alkaa kuulumaan pahan akseliin länsivaltioiden nimittelyssä.
Nyt ei enää puhutakaan aiheesta jota lainasin eli siitä missä suomalaiset suuryritykset on teknologisesti perässä ja johtajat puuhastelee jonnin joutavia.
Eikös se lue tuossa lainauksessa, eli vientialat määrää maksimi tason.Hoitajien isot palkankorotukset hermostuttivat työnantajat – nyt hallitus valmistelee lakia, jotta vastaava ei toistuisi | Kotimaa | Yle
"Hallitus valmistelee parhaillaan lakia, jossa yleinen palkankorotusten taso sidottaisiin vientialojen sopimiin korotuksiin. "
Mitens tämä oikein nyt menee? Sovitaan paikallisesti, ja sitten yleinen palkankorotusten taso on sidottu? Mihin se sidotaan paikallisella sopimisella?
Ei matalapalkka-alat tule koskaan kirimään korkeampipalkkaisia töitä. Eikai tosin mikään estäisi houkuttelemassa töihin erilaisilla lisillä. Jos vaikkapa hoitajia ei löydy, eikai mikään estä lisäämästä 300e kuukausittaista lisää hoitajille koskematta tuntipalkkoihin?Eikös se lue tuossa lainauksessa, eli vientialat määrää maksimi tason.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että matalapalkka alat ei millään voi kiriä kuilua korkeampi palkkaisiin töihin vaan se kasvaa loputtomasti.
Jos yleiskorotus on vientialoilla esim. 1%, niin paikallisesti voidaan sopia, että palkkoja korotetaan 0-1%.
Eikös se lue tuossa lainauksessa, eli vientialat määrää maksimi tason.
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että matalapalkka alat ei millään voi kiriä kuilua korkeampi palkkaisiin töihin vaan se kasvaa loputtomasti.
Jos yleiskorotus on vientialoilla esim. 1%, niin paikallisesti voidaan sopia, että palkkoja korotetaan 0-1%.
Sitähän yritettiin ja nyt varmistetaan ettei se toistu.Ei matalapalkka-alat tule koskaan kirimään korkeampipalkkaisia töitä. Eikai tosin mikään estäisi houkuttelemassa töihin erilaisilla lisillä. Jos vaikkapa hoitajia ei löydy, eikai mikään estä lisäämästä 300e kuukausittaista lisää hoitajille koskematta tuntipalkkoihin?
Onhan niistä. Aika kroonisesti mutta kansalaiset on varmaan aika tottuneita että hoitajalle ei pysty soittamaan ja sieltä soitetaan takaisin 1-3 päivän sisällä ym. Koitin just siirtää neuvola-aikaa ja vapaita aikoja ei ole 2kk sisällä. Ja toki ongelmat on välillä aika paikallisia.mutta ilmeisesti hoitoalalla ei ole tekijöistä pulaa, niin ei tarvitse maksaa.
EDUSKUNTA hyväksyi täysistunnossa 8. toukokuuta työtaisteluoikeuden rajoittamista koskevat lakiehdotukset äänin 107–57.
Lakiehdotusten myötä työrauhan rikkomisesta tuomittavia sakkoja korotetaan, niin sanottuja myötätuntotyötaisteluja rajoitetaan, poliittisten työtaistelujen kestoa rajataan ja työtaistelutoimiin liittyvää ilmoitusvelvollisuutta laajennetaan.
Työministeri Arto Satonen (kok) sanoo IS:lle, että päätös on merkittävä.
– Nyt meillä on pelisäännöt poliittisille lakoille ja myötätuntolakoille. Selvästi näytti kansanvalta voimansa, sillä äänestystulos oli hyvin selvä. Myös osa oppositiosta äänesti esityksen puolesta, Satonen sanoo.
Lakien voimaantulo tarkentuu Satosen mukaan vielä, kun asia etenee valtioneuvostoon ja presidentin esittelyyn.
– Mitään estettä ei ole sille, että lait voivat tulla voimaan ennen 1. heinäkuuta. Mutta tarkkaan päivään en pysty vielä ottamaan kantaa.
Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen sanoi IS:lle maaliskuussa, että lakimuutos koskee pelkästään poliittisia lakkoja. Kun syksyllä taistellaan työehtosopimuksista, ei ole rajoituksia, ”taivas on kattona”.
– Vaikka oltaisiin kuukausi, puoli vuotta tai vuosikin lakossa, Lehtonen sanoi IS:lle.
Hallitus ei ole puuttunut työmarkkinoihin siten kuin oppositiopuolueet ovat väittäneet. Hallitus sen sijaan ajaa lakimuutoksia, jotka eivät käsittääkseni ole vaikuttaneet työsopimuksiin. Oma työehtosopimus ei ainakaan olen hallituksen ajaman politiikan takia muuttunut mihinkään. Onko jollain? Työntekijä- ja työnantajaliitot sopivat työmarkkinaosapuolina työehdoista, ei hallitus.Onhan se kätevää hallitukselle/työantajille kun nyt työntekijöihin kohdistetut kurjistukset saadaan jatkossa läpi ilman soraääniä. Näin tasapuolisesta asetelmasta onkin hyvä lähteä syksyn työmarkkinaneuvotteluihin..
e. yleislakkoa vaan tulille jos ruvetaan liikaa vittuilemaan
Nyt siis ei saa työehtosopimus hässäköissäkään enää lakkoilla yli kahta viikkoa? Mahtavaa. Eli kaikki pitää sen jälkeen hyväksyä tai tulee sakkoa?
Mistä ihmeestä tuollaista luit?
Nyt siis ei saa työehtosopimus hässäköissäkään enää lakkoilla yli kahta viikkoa? Mahtavaa. Eli kaikki pitää sen jälkeen hyväksyä tai tulee sakkoa?
Kyllä saa ja niihän tuossa linkkaamassani jutussa ja sitaatissa Turja nimenomaan totesi: vain taivas on rajana. Jatkossakin saa lakkoilla työrauhan ulkopuolella vaikka kuinka paljon siitä omasta TESistä. Nyt rajoitetaan poliittisia lakkoja ja tukilakkoja. Mutta ei niitä varsinaisia lakkoja.
Tukilakko on käytännössä sitä että isommalla porukalla puututaan johonkin. Tuleekohan seuraavaksi samalla perusteella muita rajoituksia lakkojen osallistujien määriin? Ensin vaikka että ettei Helsigissä saa lakkoilla jos Tampereella tietyn alan työntekijöille ei makseta tarpeeksi. Sitten että toisessa firmassa työntekijät ei saa lakkoilla kun toisessa firmassa maksetaan alipalkkaa. Lopuksi ettei lakko saa olla enempää kuin 1 työntekijä eikä muut saa olla "tukilakossa" tämän yhden puolestaKyllä saa ja niihän tuossa linkkaamassani jutussa ja sitaatissa Turja nimenomaan totesi: vain taivas on rajana. Jatkossakin saa lakkoilla työrauhan ulkopuolella vaikka kuinka paljon siitä omasta TESistä. Nyt rajoitetaan poliittisia lakkoja ja tukilakkoja. Mutta ei niitä varsinaisia lakkoja.
Tukilakko on sitä, että jos PAM:in tarjoilijat eivät saa riittävän isoa palkankorotusta, niin AKT sulkee satamat vipuvarreksi neuvotteluihin. Onneksi sitä rajoitetaan.Tukilakko on käytännössä sitä että isommalla porukalla puututaan johonkin. Tuleekohan seuraavaksi samalla perusteella muita rajoituksia lakkojen osallistujien määriin? Ensin vaikka että ettei Helsigissä saa lakkoilla jos Tampereella tietyn alan työntekijöille ei makseta tarpeeksi. Sitten että toisessa firmassa työntekijät ei saa lakkoilla kun toisessa firmassa maksetaan alipalkkaa. Lopuksi ettei lakko saa olla enempää kuin 1 työntekijä eikä muut saa olla "tukilakossa" tämän yhden puolesta
Veikkaan että nykytoimien takia tulee hyvin kallis neuvottelukierros kohta, josta varmaan taas koitetaan syyttää työntekijäpuolta vaikka tilanteeseen mennään nyt täysin tietoisesti.
Entäs kun mäkkärin purilaisenpaistajat on lakossa kun hesen purilaisenpaistajat ei saa tarpeeksi vessataukoja? Pitäisikö sitäkin rajoittaa?Tukilakko on sitä, että jos PAM:in tarjoilijat eivät saa riittävän isoa palkankorotusta, niin AKT sulkee satamat vipuvarreksi neuvotteluihin. Onneksi sitä rajoitetaan.
Riippuu ainakin siitä minkälaiset tessit on kyseessä. Jos hesen purilaisten paistajat on samassa tessissä mäkkärin purilaisten paistajien kanssa ja molemmilla on samat ehdot mutta hese rikkoo niitä ja mäkkäri noudattaa niin miksi ihmeessä mäkkärin purilaisten paistajat olisi lakossa?Entäs kun mäkkärin purilaisenpaistajat on lakossa kun hesen purilaisenpaistajat ei saa tarpeeksi vessataukoja? Pitäisikö sitäkin rajoittaa?
Muutetaan tilanne aiempaan että lakon syynä olisi liian pienet palkat, mutta joita pelkästään hesen tyypit saisi ja kyseessä olisi palkkaneivotteluihin liittyvä lakkoilu.Riippuu ainakin siitä minkälaiset tessit on kyseessä. Jos hesen purilaisten paistajat on samassa tessissä mäkkärin purilaisten paistajien kanssa ja molemmilla on samat ehdot mutta hese rikkoo niitä ja mäkkäri noudattaa niin miksi ihmeessä mäkkärin purilaisten paistajat olisi lakossa?
Näillä kahdella esimerkillä ei ole mitään tekemistä tukilakon kanssa.Muutetaan tilanne aiempaan että lakon syynä olisi liian pienet palkat, mutta joita pelkästään hesen tyypit saisi ja kyseessä olisi palkkaneivotteluihin liittyvä lakkoilu.
...
Entäs sitten kun hesen purilaisenpaistaja #1 haluaisi saman palkan kuin paistaja #2, pitäisikö tässäkin kieltää tukilakkoilu siltä paistajalta #2?
Nyt siis spekuloin tilannetta että TES neuvottelut alkaa, hesen porukka saa minimipalkkaa ja mäkkärin porukka saa suurempaa. Sitten kun neuvotteluissa ei saada muuten minimipalkkaa nostettua niin lakkoillaan, myös ne mäkkärin tyypit jotka muutenkin saa jo isompaa palkkaa.Näillä kahdella esimerkillä ei ole mitään tekemistä tukilakon kanssa.
TES määrittelee minimipalkat ja mikäli Mäkkäri ja Hese kuuluvat saman TES:in piiriin, niin minimipalkat ovat molemmissa samat. Minimipalkasta poikkeamalla rikotaan työehtosopimusta ja tämä ei liity tukilakkoihin millään lailla.
Toisessa esimerkissä oletettavasti molemmat tienaa minimipalkan, toinen on vain neuvotellut itselleen paremman palkan. Tukilakko ei liity millään tavalla tähän. Sen sijaan pyrkisin purilaistenpaistaja #1:stä parantamaan omaa tuottavuutta, jolla voisi perustella esimiehelleen korkeamman palkan.
Toisessa esimerkissä oletettavasti molemmat tienaa minimipalkan, toinen on vain neuvotellut itselleen paremman palkan. Tukilakko ei liity millään tavalla tähän. Sen sijaan pyrkisin purilaistenpaistaja #1:stä parantamaan omaa tuottavuutta, jolla voisi perustella esimiehelleen korkeamman palkan.
Jos työehtosopimuksessa (jonka piirissä molemmat ovat) on määritetty minimipalkka, jota kumpikin purilaisketju noudattaa, niin eihän siinä ole mitään perustetta minkäänlaiselle tukilakolle. Eri asia on sitten, jos minimipalkkoja neuvotellaan ylöspäin ja toinen ketju ei ole vielä uuden minimipalkan tasolla. Tuossa tosin ei ole tukilakosta kyse, kun saman työehtosopimuksen neuvotteluosapuolia kaikki. Tukilakoissa on yleensä kyse eri työehtosopimuksen piirissä olevien solidaarisuuslakoista, joissa ei ole päätä eikä häntää ja siksi niitä ei tulisi ikinä sallia. Kyse oli aiemmassa esimerkissä kuitenkin yksilöistä. Yksilöiden välillä voi olla palkkaeroja ja mielellään kuuluukin olla. Onhan se aika masentavaa ja motivaatiota vähentävää, jos se osaamaton sekä laiska työtoveri saa saman kuin sinä, joka käännät kolme kertaa nopeammin niitä pihvejä.Kyllähän se nimenomaan olisi tukilakko, jos Mäkkärin työntekijät menisivät lakkoon siksi, että Hese maksaa Hesen työntekijöille liian pientä palkkaa.
Ja tällaisia tukilakkoja pitäisi ehdottomasti rajoittaa, jopa kieltää. Miksi ihmeessä tukilakolla pitäisi saada aiheuttaa vahinkoa työnantajalle, joka on hoitanut asiansa oikein ja mallikkaasti?
Jos työehtosopimuksessa (jonka piirissä molemmat ovat) on määritetty minimipalkka, jota kumpikin purilaisketju noudattaa, niin eihän siinä ole mitään perustetta minkäänlaiselle tukilakolle. Eri asia on sitten, jos minimipalkkoja neuvotellaan ylöspäin ja toinen ketju ei ole vielä uuden minimipalkan tasolla. Tuossa tosin ei ole tukilakosta kyse, kun saman työehtosopimuksen neuvotteluosapuolia kaikki. Tukilakoissa on yleensä kyse eri työehtosopimuksen piirissä olevien solidaarisuuslakoista, joissa ei ole päätä eikä häntää ja siksi niitä ei tulisi ikinä sallia. Kyse oli aiemmassa esimerkissä kuitenkin yksilöistä. Yksilöiden välillä voi olla palkkaeroja ja mielellään kuuluukin olla. Onhan se aika masentavaa ja motivaatiota vähentävää, jos se osaamaton sekä laiska työtoveri saa saman kuin sinä, joka käännät kolme kertaa nopeammin niitä pihvejä.
Jos voimassa olevassa työehtosopimuksessa on määritetty minimipalkka ja työntekijät saavat sen yli, niin ei ole mitään perustetta lakkoon.Miksi nyt sotket tuon minimipalkan tähän? Ei siitä ole kyse. Kyse on siitä, että että Hesen työntekijät menevät lakkoon, koska haluavat isompaa palkkaa. Ja nyt jos Mäkkärin työntekijät menevät lakkoon siksi, että haluavat Hesen työntekijöille paremman palkan, niin se on nimenomaan ja kirjaimellisesti tukilakko.
Jos voimassa olevassa työehtosopimuksessa on määritetty minimipalkka ja työntekijät saavat sen yli, niin ei ole mitään perustetta lakkoon.
jos ovat samassa tessissä, niin silloin kyseessä ei ole tukilakko.Hohhoijaa. Jos työehtosopimus ei ole voimassa, ja Hesen työntekijät nimenomaan haluavat isompaa palkkaa.
Miten voi olla noin vaikea ymmärtää? Tukilakko tarkoittaa sitä, että ollaan lakossa jonkun toisen osapuolen vaatimusten vuoksi, eikä vaadita itse itselle mitään. Se on tukilakko. Ymmärrätkö?
Silloin palkasta tietenkin neuvotellaan ja työntekijäliitto ei hyväksy sopimusta ennen kuin Hesen luottamusmies on tyytyväinen. Mutta koska Hesen ja Mäkkärin työntekijät ovat samassa liitossa ovat he kaikki saman lakon piirissä. Tämä ei ole tukilakko.Hohhoijaa. Jos työehtosopimus ei ole voimassa, ja Hesen työntekijät nimenomaan haluavat isompaa palkkaa.
Ei siinä ole mitään vaikeaa ymmärtää ja ymmärrystä helpottaa, kun kertaa ensin termit. Mäkkärin ja Hesen työntekijät ovat sama osapuoli työmarkkinaneuvotteluissa.Miten voi olla noin vaikea ymmärtää? Tukilakko tarkoittaa sitä, että ollaan lakossa jonkun toisen osapuolen vaatimusten vuoksi, eikä vaadita itse itselle mitään. Se on tukilakko. Ymmärrätkö?
Ei siinä ole mitään vaikeaa ymmärtää ja ymmärrystä helpottaa, kun kertaa ensin kertaa termit. Mäkkärin ja Hesen työntekijät ovat sama osapuoli työmarkkinaneuvotteluissa.