Pörssisähköohjaus made easy

Liittynyt
30.08.2022
Viestejä
29
Avaisitko vähän, kuka/ketkä ovat porssarin takana? Sivulta ei löydy yhteystietoja, eikä uuden käyttäjän rekisteröitymisen yhteydessä ole saatavilla käyttöehtoja, vaikka ne pitäisi hyväksyä.

Myöskään rekisterinpitäjää ei löydy.
 

tk-

Liittynyt
25.08.2023
Viestejä
103
Avaisitko vähän, kuka/ketkä ovat porssarin takana? Sivulta ei löydy yhteystietoja, eikä uuden käyttäjän rekisteröitymisen yhteydessä ole saatavilla käyttöehtoja, vaikka ne pitäisi hyväksyä.

Myöskään rekisterinpitäjää ei löydy.
Äh, ne käyttöehdot ja rekisteriseloste on jääneet tuon sivustopäivityksen yhteydessä vielä piiloon. Mehän sinällään ei edes kerätä juuri mitään tietosuojadataa paitsi toki kodin koordinaatit sekä ip-osoite. Mutta ne on kaikki listattu varmuudeksi siellä tietosuojaselosteessa vaikkei niitä nyt aukottomasti pysty kenenkään henkilötietoihin yhdistämään, kun tilin voi halutessaan tehdä täysin anonyymisti.

Eli samat henkilöt on edelleen tämän projektin takana jotka ”omalla naamallaan” projektia mm. Tekniikan Maailman jutussa esittelee. Laitan sivustolle tämän päivän aikana nuo linkit käyttöehtoihin sekä rekisteriselosteeseen.


EDIT: Nyt on em. asiat jälleen kunnossa ja hetken piilossa olleet vanhat tekstit palautettu näkyville. Kiitokset muistutuksesta!
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
11.09.2020
Viestejä
115
Saattaa hiukan mennä otsikon ohi, mutta täältä selvästi löytyy aiheesta tietoa niin kysyn kuitenkin.

Sähkölämmitteisen talon lämmitystä olisin ohjaamassa, luultavasti Shellyt ja Pörssäri apuna. Kun en tiedä mistä löydän sähkärin, joka osaisi sen kytkeä niin yritän ensin itselleni piirtää kokonaiskuvaa että osaan edes kertoa mitä haluan.

LVV on helppo, millä tahansa Shelly Prolla ohjataan kontaktoria, jolla 3*1kW vastukset haluttuun aikaan päälle. Sitten olisi mm. kaksi muuta kolmivaiheista lämmityskohdetta.

Tähän liittyen ensimmäinen kysymys, kun noi kaksi muuta kohdetta on luonteeltaan eri tyyppistä lämmittämistä, niin voiko näitä kolmea eri kohdetta ohjata samalla Shelly Pro 3:lla ja kontaktoreilla? Siis kun niiden haluttu ohjelma on erilainen, niin pystyykö niitä ohjelmoimaan toisistaan riippumatta?

Ja oikeastaan sama kysymys: voiko Pro 4PM:lla vastaavasti ohjata peräti neljää kontaktoria, joilla kytketään 3-vaiheisia kuormia? Ja niihin tietenkin halutaan useita eri ohjelmia. Toki virtamittaus jää siinä hyödyntämättä, mutta tulee silti hankintakustannuksiltaan ainakin Pro 1:siä halvemmaksi.

Hintaero yksikanavaisiin Shellyihin muodostuu merkittäväksi, kun niitä ohjattavia kohteita on yhteensä useita. Osa kohteista on ihan pörssisähkön hinnan mukaan automatisoitavia ja osa mukavuuden takia erikseen.

Ja samalla vaivalla olisi kiva ohjata muutamaa muutakin pistorasiaa.
 
Liittynyt
05.04.2024
Viestejä
19
@_pete_ Jos on paljon ohjattavia kuormaa, niin harkittavaksi tulee myös Raspberry ja siihen kiinni relekortti. Esim. 8 releen kortti maksoi pari vuotta sitten kun itse sellaisen hommasin noin 25 euroa.

Täältä löytyy kytkentöjä myöten tutoriaali.


Markus
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 799
Viestejä
4 298 891
Jäsenet
71 702
Uusin jäsen
suppas

Hinta.fi

Ylös Bottom