Playstation 5

Liittynyt
28.03.2019
Viestejä
314
Yhtä asiaa olen kyllä jo pidemmän aikaa ihmetellyt näin kuluttajana, aina sieltä PS4 ajoista enenpi vähenpi, että luulisi olevan myös kehittäjille ärsyttävää joutua kehittämään ainakin 2 eri "versiota" peleistä, suorituskyky sekä kuvanlaatu. Osassa pelejä saattaa olla jopa 3 tai peräti 4 eri tilaa mistä valita. Tähän päälle nyt sitten nämä nykyisen sekä edellisen sukupolven tehokkaammat Pro mallit soppaan sekaan vielä.

Sitä en ymmärrä mikseivät esimerkiksi nimenomaan kehittäjät pyri tekemään yhtä, koheesia tilaa missä peli pyörii. 60 kehystä per sekunti pohjana ja siitä lähteä rakentamaan graafisesti niin näyttävää peliä kuin mahdollista, niin resoluution kuin efektien puolesta, kunnes FPS alkaa niiaamaan. Näin ollen ei myöskään kuluisi ohjelmoijilta aikaa koodata useampaa eri versiota pelistä.

Lisäksi Cerny sanoi, että noin 3/4 pelaa pelejä suorituskyky tilassa, joten selkeästi nuo 30fps käyttäjät ovat vähemmistöä (tässähän ei tosiaan ollut mitään yllättävää).
 
Liittynyt
28.03.2019
Viestejä
314
Vielä toinen viesti, nyt kun runosuoni sykkii.

Kautta historian konsoleilla on alkujaan pyritty saamaan kuluttajille suhteellisen edullisesti (verrattuna tietokoneisiin) masiina kotiin millä ovat voineet pelailla. Nintendo on aika hyvin pysynyt tässä mentaliteetissa, mutta selkeästi nyt viimeistään huomaa, että Sony näyttäisi yrittävän saada kaapattua osan PC pelaamista harkitsevia kuluttajia tällä Pro versiolla, hinnan ja tehojen puolesta.

Jos miettii, että henkilö joka ei ole vaikka yli 10 vuoteen ollut pelaamisen parissa (30-40~ v henkilö) ja kotoa ei löydy telkkarin lisäksi muita vehkeitä, niin hänenlaiselle Pro saattaisi olla ihan varteenotettava vaihtoehto.

Sitten taas sellaisille ketkä vuodesta toiseen ostavat ja hankkivat pelejä ja koneita, tämmöinen hinnannousu on suoraan sanottuna törkeä. Nyt ei enään eletä Koviitti aikaa.

Lisäksi, jos tämä on tulevaa uudesta linjauksesta, että fyysisestä mediasta pikkuhiljaa luovutaan, niin olisi jo aika helvetin korkea aika laskea niiden digitaalisten pelien hintoja, kuten jo aikanaan PS3 aikaan "lupailtiin". Jännästi vaan vuodesta toiseen Storessa pelit (normaalihintaisina) 10-15% kalliimpia mitä kaupasta kotiin kannettuna.

PS6 hinta yms. ainakin itsellä päättää sen tuleeko se olemaan viimeinen Sony laite mitä ei enää ostetakkaan. Siihen loppuu ensimmäisestä Pleikkarista alkanut hieno pelaamisen historia.

(Lopuksi vielä, että aivan perseestä kyllä tuo ettei ole jumalauta sitä levyasemaa, itselläkin hyllyssä 4K elokuvia sitä varten ostettu.)
 

finWeazel

Chief Karpfen - ruoKalan C&R
Liittynyt
15.12.2019
Viestejä
8 556
Uskooko joku oikeasti vielä VR:n?
Uskoo, mutta tämä lienee väärä ketju sen puimiseen. Mulle gt7 psvr2:lla pelattuna eniten pelattu ja myös paras ps5 peli. Suurin vika reprojisio 60-120fps mikä tekee suttuisen kuvan. Toivottavast tuo saadaan ps5 pro:lla korjattua.

Metan quest2 lienee myynyt enempi kuin uusin xbox-rauta yhteensä. Quest3+tulossa oleva quest3 halpisversio todennäköisesti tulee myymään enemmän kuin quest2. PSVR2 ei toki myy yhtä kovaa kuin questit, mutta se on ymmärrettävää kun sitä myydään lähinnä pleikkarin omistajille versus quest2/3 jotka toimivat standalone moodissa ilman pc:ta ja pc:n kanssa sekä langattomasti että langan läpi.

Kyllä äijät nyt vitsin keksi. Onko niin tiukkaa, että levyasemaa ei millään saatu mahdutettua hintaan? Melkein tuhat euroa kombosta on kyllä naurettavaa, sillähän saa jo ihan OK-tier tietokoneen, joka on varmasti käytännöllisempi. 600e levyasemalla olisin vielä ymmärtänyt, mutta että 800+levyasema..

Ja siis julkkarista asti hyvin pyörinyt digi-edition maksoi silloin 399,90e.
Perus ps5 levyasemalla maksaa sun ehdottaman 600e tänään. Se inflaatio,...
1726028313671.png

 

muumilapsus

Team SER
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
810
Perus ps5 levyasemalla maksaa sun ehdottaman 600e tänään. Se inflaatio,...

Jos pelkkää 20% inflaatiota tuijotetaan 600€ täsmää, mutta kyseessä 5 vuotta vanha laite jota sony monta kertaa jo muokannut kustannustehokkaammaksi valmistaa.
Toki mikäs siinä jos laite myy, ei se ole tyhmä joka pyytää.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
252 382
Viestejä
4 389 797
Jäsenet
72 988
Uusin jäsen
Jamvli

Hinta.fi

Ylös Bottom