Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Valitettavasti omassa on pesä liian pieni, että noin voisi tehdä. Ei sinne mahdu isoa pitsaakaan. En tiedä mallia mutta jokin Tiilerin takka tuo on; alapesä on todella iso ja leivinuunin osuus vaikuttaa lähinnä afterthoughtilta.
Mulla on kanssa tuommoinen vuolukivinen pikkupesällä oleva takka/leivinuuniyhdistelmä. Olen siinä tehnyt pizzaa ihan siten että lämmittää leivinuunin tosi kuumaksi ja tiputtaa hiilet alas ja suoraan siihen arinalle pizza sitten paistumaan. Pari ensimmäistä tulee todella hyviä, mutta sitten myöhemmin huomaa, että alkaa jäähtymään ja paistoaika pitenee. Eli jos olisi tarkoitus johonkin juhliin paistella pizzaa liukuhihnalla, niin siinä ei oikein toimi, mutta pari pizzaa menee aika hyvin.
 
Tommosen pizzauunin laitoin tulemaan kun on BF tarjouksessa, on siellä muitakin alessa:

 
Tommosen pizzauunin laitoin tulemaan kun on BF tarjouksessa, on siellä muitakin alessa:

Gigantin normihinnalla North pizzauuni on halvempi ja reilusti parempi kuin tuo panetti.
 
Huom, se on ihannelämpötila vain jos pitää napolilaisesta pizzasta.
Jos pitää ohuesta ja rapeasta pohjasta, eli new york style pizzasta niin se tavoitelämpötila pitäisi olla jotain 325-360c väliltä.

On muuten ärsyttävää että ihmiset käyttää vakiona tota että muka kaikki pitäisi noista paksureunaisista pullista- niin kun ei todellakaan ole.
On myös ärsyttävää että kaikki pitäisi olla jotain ömerikkaa, ikään kuin nyyjook olisi joku pitsakeskus, ohutpohjainen on tietenkin roomalainen pitsa ;-) Ja Suomessa turkkilainen ;-D
 
Gigantin normihinnalla North pizzauuni on halvempi ja reilusti parempi kuin tuo panetti.

Saisko perusteluita tälle? Aika vähän juttua löytyy Northista. Näenkö oikein, että olisi joskus ollut 129€ tarjouksessa. Sormi liipaisimella tuohon Panettiin jo. Tarkoitus saada tehtyä talvella keittiössä pizzaa. Ooni Karu 16 löytyy sitten kesäksi.

Tästä varmaan kyse North pizzauuni 205006 (musta)
 
Saisko perusteluita tälle? Aika vähän juttua löytyy Northista. Näenkö oikein, että olisi joskus ollut 129€ tarjouksessa. Sormi liipaisimella tuohon Panettiin jo. Tarkoitus saada tehtyä talvella keittiössä pizzaa. Ooni Karu 16 löytyy sitten kesäksi.

Tästä varmaan kyse North pizzauuni 205006 (musta)
Tekee omaan makuun paremman makuiset pizzat, on paljon helpompi käyttää (panetti on rasittavan matala ja sinne on sen takia hankala saada pizzaa laitettua keskelle kiveä, vs north jossa luukun kun avaa niin kivi tulee puoliksi ulos jonka johdosta pizzan saa hyvinkin tarkasti ja helposti paikalleen.

North on myös esteettisesti aivan nextillä levelillä kauniilla saranoidulla lasiovellaan verrattuna panetin suorastaan hintaisekseen idioottimaiseen hehkuvan kuumaan peltirimpulapaskeeseen, joka tarvii saada aina laskettua käsistä pois kun sinne pistää pizzaa tai ottaa pois.

Panetti myöskin lämmitti ympäristöä tosi reilusti verrattuna norttiin joka pysyy verrattain viileänä, lasiovi pysyy myös viileänä.

Itse jaksoin päivän katsoa panettia, niin perseestä sen käyttö oli, norttiin rakastuin heti ja harkitsen vakavasti että kauppaisin ulkoota löytyvän karu 16 pois kun en näe että hirveesti sitä enää ton jälkeen tulee käytettyä…

Nortti myös siitä todella outo pizzauuni että sillä tulee pakastepizzat ilman sulattamisia paljon paremmaksi kuin tavis uunista, tekee jopa rusticon ja big onen tyyliset pizzat ilman että kuivattaa, matalissa pizzauuneissa kun tollasista korkeista pizzoista kärtsää päälliset reilusti ennen kuin olisi läpeensä kypsää.

Ja on myös tasan ainoa pizzauuni mistä vaimo on ilmoittanut pitävänsä, ja koska noi on sellasia mitä oon raahannut kotiin ja pihalle kymmeniä vuosien varrella testiin, vähemmän yhteisymmärryksessä niin kehu on iso kehu :D

Ei ole koskaan ollut 129e tarjouksessa.
229e on ollut alin hinta, sillä itse nappasin.
Tossahan oli gigantilla ennen normihinta muistaakseni 239 euroa mutta sen jälkeen kun joku sellaisen osti ja jakoi videoita facebookin pizzanpaistajat ryhmässä niin ilmeisesti niin moni osti että hinta nostettiin tohon 269 euroon. 😁
 
Tekee omaan makuun paremman makuiset pizzat, on paljon helpompi käyttää (panetti on rasittavan matala ja sinne on sen takia hankala saada pizzaa laitettua keskelle kiveä, vs north jossa luukun kun avaa niin kivi tulee puoliksi ulos jonka johdosta pizzan saa hyvinkin tarkasti ja helposti paikalleen.

North on myös esteettisesti aivan nextillä levelillä kauniilla saranoidulla lasiovellaan verrattuna panetin suorastaan hintaisekseen idioottimaiseen hehkuvan kuumaan peltirimpulapaskeeseen, joka tarvii saada aina laskettua käsistä pois kun sinne pistää pizzaa tai ottaa pois.

Panetti myöskin lämmitti ympäristöä tosi reilusti verrattuna norttiin joka pysyy verrattain viileänä, lasiovi pysyy myös viileänä.

Itse jaksoin päivän katsoa panettia, niin perseestä sen käyttö oli, norttiin rakastuin heti ja harkitsen vakavasti että kauppaisin ulkoota löytyvän karu 16 pois kun en näe että hirveesti sitä enää ton jälkeen tulee käytettyä…

Nortti myös siitä todella outo pizzauuni että sillä tulee pakastepizzat ilman sulattamisia paljon paremmaksi kuin tavis uunista, tekee jopa rusticon ja big onen tyyliset pizzat ilman että kuivattaa, matalissa pizzauuneissa kun tollasista korkeista pizzoista kärtsää päälliset reilusti ennen kuin olisi läpeensä kypsää.

Ja on myös tasan ainoa pizzauuni mistä vaimo on ilmoittanut pitävänsä, ja koska noi on sellasia mitä oon raahannut kotiin ja pihalle kymmeniä vuosien varrella testiin, vähemmän yhteisymmärryksessä niin kehu on iso kehu :D

Ei ole koskaan ollut 129e tarjouksessa.
229e on ollut alin hinta, sillä itse nappasin.
Tossahan oli gigantilla ennen normihinta muistaakseni 239 euroa mutta sen jälkeen kun joku sellaisen osti ja jakoi videoita facebookin pizzanpaistajat ryhmässä niin ilmeisesti niin moni osti että hinta nostettiin tohon 269 euroon. 😁
pystytkö laittamaan kuvaa ylävastuksista,itsellä Unold pizzauuni ja hivenen ketuttaa kun meinaa jäädä reunat vaaleiksi(liian pienellä alueella ylävastukset)
 
Tekee omaan makuun paremman makuiset pizzat, on paljon helpompi käyttää (panetti on rasittavan matala ja sinne on sen takia hankala saada pizzaa laitettua keskelle kiveä, vs north jossa luukun kun avaa niin kivi tulee puoliksi ulos jonka johdosta pizzan saa hyvinkin tarkasti ja helposti paikalleen.

North on myös esteettisesti aivan nextillä levelillä kauniilla saranoidulla lasiovellaan verrattuna panetin suorastaan hintaisekseen idioottimaiseen hehkuvan kuumaan peltirimpulapaskeeseen, joka tarvii saada aina laskettua käsistä pois kun sinne pistää pizzaa tai ottaa pois.

Panetti myöskin lämmitti ympäristöä tosi reilusti verrattuna norttiin joka pysyy verrattain viileänä, lasiovi pysyy myös viileänä.

Itse jaksoin päivän katsoa panettia, niin perseestä sen käyttö oli, norttiin rakastuin heti ja harkitsen vakavasti että kauppaisin ulkoota löytyvän karu 16 pois kun en näe että hirveesti sitä enää ton jälkeen tulee käytettyä…

Nortti myös siitä todella outo pizzauuni että sillä tulee pakastepizzat ilman sulattamisia paljon paremmaksi kuin tavis uunista, tekee jopa rusticon ja big onen tyyliset pizzat ilman että kuivattaa, matalissa pizzauuneissa kun tollasista korkeista pizzoista kärtsää päälliset reilusti ennen kuin olisi läpeensä kypsää.

Ja on myös tasan ainoa pizzauuni mistä vaimo on ilmoittanut pitävänsä, ja koska noi on sellasia mitä oon raahannut kotiin ja pihalle kymmeniä vuosien varrella testiin, vähemmän yhteisymmärryksessä niin kehu on iso kehu :D

Ei ole koskaan ollut 129e tarjouksessa.
229e on ollut alin hinta, sillä itse nappasin.
Tossahan oli gigantilla ennen normihinta muistaakseni 239 euroa mutta sen jälkeen kun joku sellaisen osti ja jakoi videoita facebookin pizzanpaistajat ryhmässä niin ilmeisesti niin moni osti että hinta nostettiin tohon 269 euroon. 😁
Riittääkö tuossa lämpö hyvin napolilaisen valmistukseen? Arvon tässä parhaillaan tuon ja panettin välillä…

Edit. Oletko mitannut lämpötilaa esim. infrapunamittarilla?
 
Riittääkö tuossa lämpö hyvin napolilaisen valmistukseen? Arvon tässä parhaillaan tuon ja panettin välillä…

Edit. Oletko mitannut lämpötilaa esim. infrapunamittarilla?

Ei ole North pizzauunista kokemuksia mutta epäilen että ei riitä.Itsellä Unold Luigi joka menee noin 420 asteeseen eikä kyllä napolilainen onnistu.
 
Kyllä sillä omasta mielestä ihan tarpeeksi hyvät napolilaiset tulee, joutuu käyttämään tosiaan sitä 400c asetusta 430 sijaan koska muuten pohja palaa.

Veikkaan että optimi olisi pistää se uuni 400 asteeseen ja heti kun pizza uunissa niin nostaa se pyynti siihen 430 asteeseen.

Löytyyhän tosta nyt videoita netistäkin, olisko ollu rgv nimellä, sen maksimi on 450 astetta mutta siinäkin testivideossa tais todeta että 400 on parempi tai palaa.

On siinä uunissa palautusoikeus giganttiin että saathan sä sen palautettua jos ei mielestäsi tarpeeksi hyvä napolilaisia tule…
Itse teen enimmäkseen new york style pizzaa, vaimolle sit taas teen napolilaista ja hänen kommentit on aina vaan et hyvää tai tosi hyvää 😁
 
Juu, alemmalla tavoite kiveen, ja sitten vastukset punaisiksi ennen kun pitsa menossa sisään. Ei nekään ehdi oikein kuumua napolilaisen 90 sekunnissa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
295 714
Viestejä
5 049 094
Jäsenet
80 975
Uusin jäsen
konstadaonly

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom