Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Laitappa vähän kuvia tuosta ritilästä käytössä!

Eipä tuosta oo hyötyä kuin niille jotka ei osaa pizzoja paistella. Facebookin jenkkiryhmissä näitä peukalo keskellä kämmentä Kareneja on paljon.

Jos noin muuten osaa paistaa, niin toi on täysin turha kapistus, kun pizza on sen 90sec uunissa
 
  • Tykkää
Reactions: pig
Eipä tuosta oo hyötyä kuin niille jotka ei osaa pizzoja paistella. Facebookin jenkkiryhmissä näitä peukalo keskellä kämmentä Kareneja on paljon.

Jos noin muuten osaa paistaa, niin toi on täysin turha kapistus, kun pizza on sen 90sec uunissa
Niin paitsi jos teet muitakin kuin napolilaisia pizzoja jotka ovat kauemmin uunissa ja lämpötilat on tarkempia ettei pala.

Ja jos on joku laite mikä helpottaa paistamista ja tekemistä ja lopputulos on hyvä ja maukas ja säästää hermoja niin miksi sellaista ei voisi käyttää?

Jotenkin ihmeellistä että joidenkin mielestä kaikki elämää helpottavat asiat pitäisi kieltää koska ne helpottavat elämää. Ritilä helpottaa ja säästää hermoja eikä sellaista ole pakko käyttää mutta itse en näe mitään syytä olla käyttämättä jos sama lopputulos tulee helpommalla.
 
Viimeksi muokattu:
Tossa on se etu, että herkästi kuumassa uunissa kiekon toinen puoli ja pohja alkaa palamaan ennenkuin toinen reuna on edes alkanut kypsyä ja sitten yrität lapion kanssa sitä irroittaa ja kääntää ja se tarttuu kiinni tai tulee reikä ja kaikki päin helvettiä. Tästä vaiheesta pääsee ritilällä eroon eikä vaikuta juuri lopputulokseen mutta helpottaa paistamista.
Miten tollainen tilanne edes syntyy, että toinen puoli alkaa palamaan ja toinen on "raaka", jonka jälkeen sen saa vielä tarttumaan johonkin kuumaan pizzakiveen kiinni?
Mulla tulee mieleen, että sulla on liikaa täytteitä/nestettä pohjalla ja pohja vettyy, joilloin noita kiviin tarttumisia voi tapahtua. Vaihtoehtoisesti pizzakivi ei ole tarpeeksi kuuma. Toisaalta toi pohjan palaminen ei tue tuota pizzakivi-teoriaa.
Ei pizzan tarvii kovinkaan kauaa olla kivellä, kun sen voi jo kääntää. En mä oo tainnut saada ikinä mitään reikää aikaiseksi pizzaan sen jälkeen, kun sen on uuniin tyrkännyt. Liikkeet pitää olla nopeita.

Mun vinkki amatöörinä on hommata se bambulapio, tehdä pizza suoraan siihen päälle ja sillä laittaa pizza uuniin. Ei tarvitse kuin kevyesti hieroa vehnäjauhoa pintaan enne lätyn laittamista lapiolle, ehkä heilautus-pari lapion päällä täytteiden laiton jälkeen (jotta näkee sen liukuvan siinä hyvin) ja kerta toisensa jälkeen pizza uuniin nätisti nopealla ranneliikkeellä.
 
Miten tollainen tilanne edes syntyy, että toinen puoli alkaa palamaan ja toinen on "raaka", jonka jälkeen sen saa vielä tarttumaan johonkin kuumaan pizzakiveen kiinni?
Mulla tulee mieleen, että sulla on liikaa täytteitä/nestettä pohjalla ja pohja vettyy, joilloin noita kiviin tarttumisia voi tapahtua. Vaihtoehtoisesti pizzakivi ei ole tarpeeksi kuuma. Toisaalta toi pohjan palaminen ei tue tuota pizzakivi-teoriaa.
Ei pizzan tarvii kovinkaan kauaa olla kivellä, kun sen voi jo kääntää. En mä oo tainnut saada ikinä mitään reikää aikaiseksi pizzaan sen jälkeen, kun sen on uuniin tyrkännyt. Liikkeet pitää olla nopeita.

Mun vinkki amatöörinä on hommata se bambulapio, tehdä pizza suoraan siihen päälle ja sillä laittaa pizza uuniin. Ei tarvitse kuin kevyesti hieroa vehnäjauhoa pintaan enne lätyn laittamista lapiolle, ehkä heilautus-pari lapion päällä täytteiden laiton jälkeen (jotta näkee sen liukuvan siinä hyvin) ja kerta toisensa jälkeen pizza uuniin nätisti nopealla ranneliikkeellä.
Pizzauuneissa on eroja. Omassa pitää jatkuvasti pyöritellä koska uunin takaosa on kuumempi kuin etuosa ja siinä vaiheessa kun takaosa alkaa jo palamaan on etuosa vielä suht raaka eikä lapiota välttämättä saa liian löysän kiekon alle joka aiheuttaa ongelmia ja kiirettä.
Kun tuota ritilää käyttää niin kiekon voi kaikessa rauhassa kasata ritilän päällä eikä tarvii pelätä vettymisiä tai repämiä. Myös uuniin laitto on helpompaa eikä tarvitse pelätä että kiekko ei irtoa laudasta tai siihen tulee reikä kun sitä tuoreeltaan kääntelee. Ritilän kanssa ei tarvitse hosua ja kun kiekko on ottanut vähän kiinteyttä niin sitten pois verkolta ja kiven päälle ja jatkaa vanhaan malliin ja lopputulos on varma ja hyvä.

Mikään näistä ei toki ole ongelma jos on hyvät laitteet ja osaa pizzoja tehdä ja paistaa. Itsellä ei kumpikaan ole kovin hyvä joten mielelläni käytän apuja missä pystyn. Ihan vaan jos joku muu kenen taitotason on samaa luokkaa itseni kanssa haluua vähän hommaa helpottaa. En näe syytä hakata päätä seinään jos homman voi tehdä helpommin kun taidot ei riitä.
 
Tuli korkattua pizzakausi ja tällä kertaa kokeilin roman style pohjaa ja se osoittautui oikein hyväksi jos yritetään apinoidan karvaranteiden kiekkoja. Ja pizzauuni löytyy. Tänä vuonna uutuutena kokeilin tälläista pizzaritilää:
Aivan loistava keksintö! Tuota kun käyttää niin ei tarvitse hosua täytteiden kanssa eikä pelätä että uuniin laitto menee vituiks. Taikina ritilän päälle ja täytteet ja ritilöineen uuniin. Hetken kun paistellut ja käännelty niin pois uunista, lapiolla takaisin uuniin ilman ritilää ja pyörittelee niin saa juuri sopivan pohjan eikä tarvii pelkää esim palamista.


"Halkaisija 33 cm, paksuus 0,4 mm. Max. lämpötila 280 astetta. Käsinpesu."

Eikö tuo sula uuniin koko ritilä? :oops:
 
"Halkaisija 33 cm, paksuus 0,4 mm. Max. lämpötila 280 astetta. Käsinpesu."

Eikö tuo sula uuniin koko ritilä? :oops:
Ei se niin helposti sula. Itse ainakin uskalsin laittaa ja hyvin toimi. Onhan siinä ilmaa ja pizza päällä niin ei se niin nopeasti sula. Eikä tota tuntutolkulla uunissa pidetäkkään.
 
Ei se niin helposti sula. Itse ainakin uskalsin laittaa ja hyvin toimi. Onhan siinä ilmaa ja pizza päällä niin ei se niin nopeasti sula. Eikä tota tuntutolkulla uunissa pidetäkkään.

Ei tietenkään tuntikausia pidetä. Mietin vain kun eikö noiden uunien lämpötila saata olla 400 astetta ja ylikin? Siinä on kuitenkin aika iso ero 280 asteeseen.

Enkä epäile toimivuutta, lähinnä otin tuon vain esiin siksi että kannattaa huomioida tuo max lämpötila, jos tuollaisen hankintaa miettii.
 
Onhan ne lämmöt siinä 450-500c.

Toi video oli just sellasta tumpelointia mitä jenkkiläisten Koda ryhmässä Karenit harrastaa. Sitten ne ostaa ton lisäks vielä sen "telaketju" lapion ja ihmettelee miksi muovit sulaa.
 
  • Tykkää
Reactions: pig
Jos ei osaa tai ei ole viimesenpäälle laitteita niin ei ole mitään vääräää tai hävettävää jos käyttää ritilää. Kyllä se aina sen vitutuksen voittaa että kiekot hajoo uuniin tai palaa karrelle tai muuta mukavaa.

Jos osaa ja on vehkeet niin kukaan ei pakota noita käyttämään mutta ei se ole syykään syyllistää tai haukkua niiden käyttäjiä. Pääasia että pizzoista tulee hyviä ja on itse tyytyväinen.

Siks toisekseen, esim roman style ja vaikka new york style pizzat paistetaan kauemmin ja alhaisemmassa (n.300c) lämmossä. Kaikki pizzat ei ole niitä napoli pizzoja.
 
Ei näissä hommissa tarvii olla mitään viimeisen päälle laitteita, tai pakollisia biscotto-kiviä.
Hyvin pärjää markettivehkeillä.
 
Mulla on käytössä niinkin epäortodoksinen tapa että nostan ”kaulitun” taikinan leivipaperin päälle ennen täytteitä ja leikkaan suht tarkasti leivinpaperin pohjan reunoja myöten. Pizza menee paistoon tuon leivinpaperin kanssa. Pohjasta tulee rapea ja pizzan käsittely on todella helppoa liukkaan paperin ansiota. Lisäksi noita pohjia on helppo pinota jos pizzoja on useampi - esim pari viikkoa sitten tuli paistettua pizzat 13hengen mökkiporukalle niin että jokainen sai kasata oman lättynsä. Pohjat tehtiin yhteen pinoon ja siitä aina 3-4 pohjaa oli täytettävänä kun yksi kypsyi grillissä pizzakiven päällä.
 
Karu 16 haussa ratkaisu ettei valokate ottais niin paljoa lämpöä.
Eikös tämä Sadehattu Europlast 100 mm olis kaikinpuolin aika loistava ratkaisu tohon vai missaanko jotain?
Kipinäsuoja olisi ja lämpö leviäisi hyvin, ainoa mikä vähän mietityttää on toi tiiviste, että kestääkö se…
 
Karu 16 haussa ratkaisu ettei valokate ottais niin paljoa lämpöä.
Eikös tämä Sadehattu Europlast 100 mm olis kaikinpuolin aika loistava ratkaisu tohon vai missaanko jotain?
Kipinäsuoja olisi ja lämpö leviäisi hyvin, ainoa mikä vähän mietityttää on toi tiiviste, että kestääkö se…
Ilmastointiputkiin tarkoitettu. Ei tosiaan tiiviste varmaankaan kestä lämpöä. Jos sen poistaa ja pistää jotain palokuitua tiivisteeksi?
 
Onko vinkkejä mitkä jauhot kestävät enemmän hydraatiota? Siirryin 70% taikinoihin tuossa vähän aikaa sitten. Nämä toimivat kivasti kun pizzan voi viskoa uuniin ja Karu 16 liekin voi pitää täysillä ilman että taikina palaa. Voi polttaa päälliset vaikka aivan mustaksi jos siltä tuntuu ilman että taikina palaa.

Nyt viimeeksi käytin noita Pirkan heikompia jauhoja, ne eivät kyllä pysyneet yhtään kasassa noin isolla vesimäärällä. Pizzoista tuli kyllä ihan hyviä loppupeleissä, mutta taikinan käsittely oli hankalaa ja pallot lässähtivät kunnon pannukakuiksi kohotuksen aikana.
 
Onko vinkkejä mitkä jauhot kestävät enemmän hydraatiota? Siirryin 70% taikinoihin tuossa vähän aikaa sitten. Nämä toimivat kivasti kun pizzan voi viskoa uuniin ja Karu 16 liekin voi pitää täysillä ilman että taikina palaa. Voi polttaa päälliset vaikka aivan mustaksi jos siltä tuntuu ilman että taikina palaa.

Nyt viimeeksi käytin noita Pirkan heikompia jauhoja, ne eivät kyllä pysyneet yhtään kasassa noin isolla vesimäärällä. Pizzoista tuli kyllä ihan hyviä loppupeleissä, mutta taikinan käsittely oli hankalaa ja pallot lässähtivät kunnon pannukakuiksi kohotuksen aikana.
Osta Pirkan erittäin vahvoja? En tiedä saako Caputon Cuocoja muuta kuin netistä tilaamalla, kuten monia muita hyviä Caputon jauhoja. Hungry Chefin jauhot taisi myös olla suht vahvoja. Et puhunut mitään kohotusajoista, sekin vaikuttaa jauhojen kestoon, ei niinkään vesimääärä. Toki jauhojen vedensiitomiskyky helpottaa käsittelyä korkeilla hydraatioilla.
 
Kiekko, jossa on pekonia, milanon salamia ja mozzarellaa.

Tehty Herkku Premium Edition Napolilaistyylinen pizzataikina Tipo "00" 300g palloon.

DSC08285.JPG DSC08281.JPG
 
Olen miettinyt sähköpizzauunia talveksi sisäkäyttöön. Esim. Cozze Electric 13 sähköpizzauuni - Grillit | K-Citymarket.fi
Tietysti nämä on tarkoitettu "vain ulkokäyttöön". Näissä riskit taitaa olla rasvapaloissa jos kippaa pekoni-salami-öljypizzan väärinpäin kivelle? Mitä mieltä olette onko typerää tuollaisella alkaa käristää sisällä?

Onhan noita sisäkäyttöönkin tarkoitettuja, mutta hinnat on aika kovia. Esim oonin versio taisi olla jotain 800e kun cozze on 230e
 
Olen miettinyt sähköpizzauunia talveksi sisäkäyttöön. Esim. Cozze Electric 13 sähköpizzauuni - Grillit | K-Citymarket.fi
Tietysti nämä on tarkoitettu "vain ulkokäyttöön". Näissä riskit taitaa olla rasvapaloissa jos kippaa pekoni-salami-öljypizzan väärinpäin kivelle? Mitä mieltä olette onko typerää tuollaisella alkaa käristää sisällä?

Onhan noita sisäkäyttöönkin tarkoitettuja, mutta hinnat on aika kovia. Esim oonin versio taisi olla jotain 800e kun cozze on 230e
En rasvapaloon usko, jos ei rasvaa päädy jotenkin vastuksilla. Käry mahtaa olla tosin aikamoinen kämpässä, kun juustot vetäiset kivelle. Luulen, että suurin syy, että esim. Cozzea ei ole tarkoitettu sisäkäyttöön hyväksytty, ettei noita ole eristetty sen kummemmin ja ulkopinta kuumenee ja lämmittää myös ympäristöä. Kun taas noita sisäkäyttöön tarkoitettuja voi käyttää vaikka keittiön tasolla siinä missä esim. mikroa. Pikaisella googletuksella alla noita halpiksia on myös mainittu sisäkäyttöön, en sitten tiedä onko sen paremmin eristetty vai toivotaanko vain parasta.
Itse paistan ympäri vuoden kerran viikkoon ulkona.


 
Olen miettinyt sähköpizzauunia talveksi sisäkäyttöön. Esim. Cozze Electric 13 sähköpizzauuni - Grillit | K-Citymarket.fi
Tietysti nämä on tarkoitettu "vain ulkokäyttöön". Näissä riskit taitaa olla rasvapaloissa jos kippaa pekoni-salami-öljypizzan väärinpäin kivelle? Mitä mieltä olette onko typerää tuollaisella alkaa käristää sisällä?

Onhan noita sisäkäyttöönkin tarkoitettuja, mutta hinnat on aika kovia. Esim oonin versio taisi olla jotain 800e kun cozze on 230e
Mulla on tuo ollut nyt vuoden. Naurettavan hyvä hinta/laatusuhde. Tehoja löytyy ja sähkön helppoutta ei kukaan voi kieltää. Voin varauksessa suositella jokaiselle joka miettii uunin ostoa ja arvostaa hintaa ja helppoutta. Mutta vain ulkokäyttöön.

Ostin itse tuon sillä ajatuksella, että kyllähän sitä nyt voi sisälläkin käyttää ja niin varmasti voikin. Todellisuudessa tuosta puuttuu kunnon ovi/luukku mikä pitäisi lämmöt/käryt sisällä ja AINA siellä jokin vähän käryää, että ei kiinnosta niitä saada sisälle. Toki jos tuon pistää tehokkaan liesituulettimen alle ja ei lisälämpö sisälle haittaa niin varmaan se onnistuu sisälläkin. Itse olen paistellut mieluummin ulkona, talvellakin. Ovi tuossa siis on sellainen ohut metallin palanen mikä tulee tuohon suuaukkoon eikä se ole mitenkään tiivis tai mitään.
 
Olen miettinyt sähköpizzauunia talveksi sisäkäyttöön. Esim. Cozze Electric 13 sähköpizzauuni - Grillit | K-Citymarket.fi
Tietysti nämä on tarkoitettu "vain ulkokäyttöön". Näissä riskit taitaa olla rasvapaloissa jos kippaa pekoni-salami-öljypizzan väärinpäin kivelle? Mitä mieltä olette onko typerää tuollaisella alkaa käristää sisällä?

Onhan noita sisäkäyttöönkin tarkoitettuja, mutta hinnat on aika kovia. Esim oonin versio taisi olla jotain 800e kun cozze on 230e
Kyllä mä paistelen Ooni Kodalla sisällä talven. Jää sekin hukkalämpö tönöä lämmittämään.
 
Kyllä mä paistelen Ooni Kodalla sisällä talven. Jää sekin hukkalämpö tönöä lämmittämään.

Onko sulla ikkunat ja ovet auki kun poltat uunia? Eikö nestekaasu muodosta palaessaan häkää jos ilmaa ei ole reilusti tarjolla?
 
Harrastaminen on kivaa ja pizzataikina (68%, poolish, 48h CT) onnistui jälleen loistavasti. Emännälle maistuu myös pizza, toista kertaa tällä lomaviikolla pizzauuni lämpiää.
IMG_0761.jpeg

Hyvälle näyttää. Mä olen nyt pari edellistä kertaa vetänyt 3h RT + 48h CT. Kieltämättä poolish antaa lisää makua ja pitkään sitä pelkästään teinkin. Harrastus on sitä jatkuvaa kehitystä ja aina haluaisi parantaa. Spiraali olisi kiva lisä, mutta tuskin sitä tähän hetkeen saan hankittua. Vasta vuosi sitten sain lahjaksi ison yleiskoneen, joka saa nyt riittää.
 
Onko sulla ikkunat ja ovet auki kun poltat uunia? Eikö nestekaasu muodosta palaessaan häkää jos ilmaa ei ole reilusti tarjolla?
Keittiön tuuletusikkuna on auki lämmityksen/paistamisen ajan.
Lämmityskaudella paistan oikeastaan aina sisällä, ku se vaan on niin helppoa ja vaivatonta.
 
Onko sulla ikkunat ja ovet auki kun poltat uunia? Eikö nestekaasu muodosta palaessaan häkää jos ilmaa ei ole reilusti tarjolla?
Nestekaasu ei muodosta häkää tai muutakaan vaarallisia kaasuja. Ei niitä muuten telttalämmittimiks myydä.
 
Olisiko suosituksia nostatusastioiksi eli mikä koko/tilavuus on riittävä... mielestäni yksi pallo per astia, niin helpompi saada mahtumaan jääkaappiin. Toinen mikä mietityttää, että kuinka tiivis astian tulisi olla?
 
Olisiko suosituksia nostatusastioiksi eli mikä koko/tilavuus on riittävä... mielestäni yksi pallo per astia, niin helpompi saada mahtumaan jääkaappiin. Toinen mikä mietityttää, että kuinka tiivis astian tulisi olla?

Kokeilin monenlaisia rasioita, mutta nyttemmin olen kohottanut taikinat tällaisissa lasipurkeissa

Astian on hyvä olla tiivis, mutta ei sen täydy olla täysin ilmatiivis, koska taikinan kohoaminen luo astiaan painetta.
 
Olisiko suosituksia nostatusastioiksi eli mikä koko/tilavuus on riittävä... mielestäni yksi pallo per astia, niin helpompi saada mahtumaan jääkaappiin. Toinen mikä mietityttää, että kuinka tiivis astian tulisi olla?

Mä olen käyttänyt Ingman Creamy jäätelörasioita :) 1l astia/rasia mielestäni aika minimi tuollaiseen käyttöön.
 
Olisiko suosituksia nostatusastioiksi eli mikä koko/tilavuus on riittävä... mielestäni yksi pallo per astia, niin helpompi saada mahtumaan jääkaappiin. Toinen mikä mietityttää, että kuinka tiivis astian tulisi olla?
Itsellä on käytössä Smartstoren laatikko kohotuslaatikkona. Menee sopivasti kuusi pullaa ja pienempi kuin monet kohotuslaatikot, jotka eivät mahdu jääkaappiin. Lisäksi vie vähemmän tilaa kuin sama määrä pyöreitä irtorasioita. Usein teenkin juuri kuuden pizzan taikinan. Jos jää pullia yli tai teen pienemmän taikinan, niin käytän Orthexin 0,75L pyöreitä rasioita. Osui silmiin aikoinaan sopivan halvalla Puuilossa ja nyt taida edes saada noita.
Rasia on hyvä olla tiivis, jotta pitkissä kohotuksissa ei pullan pinta kuivu/nahkoitu. Esim itsellä tuossa kohotuslaatikossa kostutettu keittiöpyyhe välissä yli 2vrk kohotuksissa.

Mä olen käyttänyt Ingman Creamy jäätelörasioita :) 1l astia/rasia mielestäni aika minimi tuollaiseen käyttöön.
En tiedä miten isoja pizzapullasi ovat mutta hyvin riittää pienempikin 240-250g pullille. Jos kohoaa rasian täyteen niin sitten jotain pielessä.
Kertakäyttöön voisin noita jäätelörasioita ottaa, mökkireissulle tms. mutten pidempään, kun ei niitä ole siihen tarkoitettu
.
 
Mites toi nestekaasu pizzauunin käyttö sitten eroaa ihan normaalista ruoanlaitosta kaasuliedellä?
 
Talvihan on juurikin parasta sesonkia ulkopaisteluihin.

Ei tule hiki ja on eräänlaista leirinuotiofiilistä.
 
  • Tykkää
Reactions: pig
Kaasuliedet on suunniteltu sisätiloissa toimimaan ja varmaan ilmanotto keskimäärin toimivaksi niissä olosuhteissa mitoitettu. Jos ei nekään happea saa esim. tukkeutuneen polttimon tai korvausilman puuttuessa, jos vaikkapa vaihtoilmaventtiilit on tukittu, niin voi muodostua häkää.

2009 kuoli kolme häkään mökissä kaasuliedestä:
 
Kyllä kaikki hiiltä sisältävät yhdisteet muodostaa palaessaan häkää, jos happea ei ole riittävästi saatavilla
Joo seison korjattuna, mutta taitaa olla käytännössä aika minimaaliset riskit kun puoli maailmaa käyttää nestekaasuhelloja ja noita käytetään teltta- ja asuntovaunulämmitykseen, mutta kaippa sekin on mahdollista jos kämppä on niin tiivis että nestekaasun poltosta häkämyrkytyksen sais..
 
Joo seison korjattuna, mutta taitaa olla käytännössä aika minimaaliset riskit kun puoli maailmaa käyttää nestekaasuhelloja ja noita käytetään teltta- ja asuntovaunulämmitykseen, mutta kaippa sekin on mahdollista jos kämppä on niin tiivis että nestekaasun poltosta häkämyrkytyksen sais..

Näin näinhän se on. Jos tila olisi niin tiivis ja pieni ettei korvausilmaa tulisi tarpeeksi tai pääsisi poistumaan, niin hyperkapnia (hiilidioksidimyrkytys) tulisi kyllä ensin ja tilanteen eskaloiduttua tajuttomuuteen, tilaan muodostuisi kyllä ajan kanssa myös häkää, mutta sillä ei olisi enää merkitystä
 
Jos oikein tarkkoja ollaan niin...

On tiedossa, mutta olenkin tällainen joka tykkää ottaa riskejä elämässä. Kunnon lasiset rasiat tulevat sitten joskus, kun täydelliset sattuvat nenän eteen.

En tiedä miten isoja pizzapullasi ovat mutta hyvin riittää pienempikin 240-250g pullille. Jos kohoaa rasian täyteen niin sitten jotain pielessä.
Kertakäyttöön voisin noita jäätelörasioita ottaa, mökkireissulle tms. mutten pidempään, kun ei niitä ole siihen tarkoitettu
.

250-300g palloja, melko iloisesti se rasia täyttyy. Mikäköhän sitten on pielessä. :think:
pulla.jpg

Tänään viimeksi taitelin neljä pitsaa, joista viimeisessä kokeilin miten kantarellit sopivat valkoiseen pitsaan. Noh, vähän mauton oli, olisi kaivannut vielä jotain. Aurajuustoa esim.

pitsu.jpg
 
  • Tykkää
Reactions: pig
Tänään viimeksi taitelin neljä pitsaa, joista viimeisessä kokeilin miten kantarellit sopivat valkoiseen pitsaan. Noh, vähän mauton oli, olisi kaivannut vielä jotain. Aurajuustoa esim.
Pekoni ja kantarellit sopii yleensä hyvin yhteen. Toimis varmaan pizzanakin.
 
Itse teen aina päivää ennen Napoletana taikinan ennen pizza päivää. Talvella kääntelen leivinuunissa pizzat. Kesälä joko vähän modatussa tokmannin pizza uunissa tai ihan uunissa. Jos teen uunissa niin yleensä käytän esilämiitettyä valurauta pannua kiven kanssa. Koska pelkkä kivi normaalissa uunissa on aika vajaa esitys. Täytteiden kanssa kannattaa olla tarkka koska jos tomaattikastike ja muut täytteet ovat vielä korkealla vesi sisällöllä tai käytetään rasvaista juustoa niin pohjan kypsyminen ja koostumus kärsii.
 
  • Tykkää
Reactions: pig

Statistiikka

Viestiketjuista
257 000
Viestejä
4 465 826
Jäsenet
73 879
Uusin jäsen
Torvelo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom