Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Liittynyt
14.06.2019
Viestejä
17
Itse mitoitan taikinan paistopinnan sivuilta löytyvällä laskurilla vaikka en mitään peltipizzaa tee.
Roomalainen peltipizza – Paistopintaa syvemmältä
Tuon laskurin mukainen vesi-jauhosuhde on vetinen n.78% ja voi tuntua jauhoisimpiin taikinoihin tottuneena erittäin hankalalta käsitellä. Tuolta sivulta löytyy myös ohjeet ja video neuvoksi tuohon käsittelyyn.
Suosittelen vahvasti kokeilemaan.
 
Liittynyt
19.02.2017
Viestejä
709
E330 on sitruunahappo, ei natriumbentsoaatti. Sitruunahappo on varsin yleinen happamuudensäätöaine säilykkeissä. Kumpaa tarkoitat?
Sori joo väsyneenä ku kirjottelee ni jälki on mitä on. Natriumbensoaatti on E211. Tuota kun googlailee, niin löytyy ihan tieteellisiä tekstejä, että osa ihmisistä maistaa tuon maun kaiken yli ja toiset ei maista. Esim. nämä Royal 360/175g viipaloitu vihreä jalapeno, royal - foodie.fi ja monet muut jalapenot sekä "peperonit" sisältävät tuota. Jos vahingossa erehdyn ostamaan, niin lentää roskiin heti. Tuskin oon ainut, joka on joskus ihmetellyt jalapenojen outoa makua.
 
Liittynyt
04.12.2016
Viestejä
499
En ole mikään pizzamestari, mutta omaan makuun ylivertaisesti kaikista paras lihatäyte on ollut poronkäristys. Eli jos jää poronkäristyslihaa yli, niin aivan loistava täyte. Ja siis perinte