Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Viestiketju alueella 'Ruoka & juoma' , aloittaja jonesky12345, 07.11.2016.

Tagit:
  1. thomsom

    thomsom

    Viestejä:
    17
    Rekisteröitynyt:
    14.06.2019
    Itse mitoitan taikinan paistopinnan sivuilta löytyvällä laskurilla vaikka en mitään peltipizzaa tee.
    Roomalainen peltipizza – Paistopintaa syvemmältä
    Tuon laskurin mukainen vesi-jauhosuhde on vetinen n.78% ja voi tuntua jauhoisimpiin taikinoihin tottuneena erittäin hankalalta käsitellä. Tuolta sivulta löytyy myös ohjeet ja video neuvoksi tuohon käsittelyyn.
    Suosittelen vahvasti kokeilemaan.
     
    baggio ja mango tykkäävät tästä.
  2. mango

    mango

    Viestejä:
    684
    Rekisteröitynyt:
    19.02.2017
    Sori joo väsyneenä ku kirjottelee ni jälki on mitä on. Natriumbensoaatti on E211. Tuota kun googlailee, niin löytyy ihan tieteellisiä tekstejä, että osa ihmisistä maistaa tuon maun kaiken yli ja toiset ei maista. Esim. nämä Royal 360/175g viipaloitu vihreä jalapeno, royal - foodie.fi ja monet muut jalapenot sekä "peperonit" sisältävät tuota. Jos vahingossa erehdyn ostamaan, niin lentää roskiin heti. Tuskin oon ainut, joka on joskus ihmetellyt jalapenojen outoa makua.
     
  3. taffeli

    taffeli

    Viestejä:
    353
    Rekisteröitynyt:
    04.12.2016
    En ole mikään pizzamestari, mutta omaan makuun ylivertaisesti kaikista paras lihatäyte on ollut poronkäristys. Eli jos jää poronkäristyslihaa yli, niin aivan loistava täyte. Ja siis perinteinen käristys oikeasta porosta, ei mitään pekonia, sipulia tms. turhakkeita sekaan, vain lihaa käristettynä rasvassa.
     
  4. Je suis Forrester

    Je suis Forrester

    Viestejä:
    6
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Minkälaisella reseptillä? :)
    Kiinnostaisi meinaan myös pikkelöinti..
     
  5. evga1080ti

    evga1080ti

    Viestejä:
    73
    Rekisteröitynyt:
    05.04.2018
    Pitipä tehä ku himo iski siitä kirjottaessa tänään :)


    IMG_20191205_210234.jpg
     
    Kikkoman, tonttuj, FunkyMonkey ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  6. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    576
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016

    Tuleeko sun kotikokissa olevasta taikinareseptistä minkä verran taikinaa?
    Huomenna aion kokeilla väsää sen mukaan, pitäis 2 pizzaa saada tehtyä niin tuleeko siitä sen verran?
     
  7. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 021
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tämä taikinamäärä on sopiva Prisman House brändätylle pizza-alustalle ja en tiedä minkä kokoisia pizzoja olet tekemässä.

    [​IMG]
     
  8. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    576
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Just ton kokoisia, sama alusta, eli pitää ilmeisesti pistää 2x noita määriä, mulla on 7g kuivahiivapusseja, vissii sopiva määrä just tollaseen tuplaan?
     
  9. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 021
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Tuplaa määrä ja kun taikina on tehty, jaa ne omiin kippoihin kohoamaan.

    Itselläni on nykyään 2kpl noita pizza-alustoita, kun välillä pitää saada tehtyä pari pizzaa kerralla ja eri täytteillä.
     
  10. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    576
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Juu itselläni kanssa löytyy kaksi kun pitää vaimollekkin saada tehtyä.
     
    living_death tykkää tästä.
  11. Nikke96

    Nikke96

    Viestejä:
    16
    Rekisteröitynyt:
    12.11.2016
    Jalopenoista vielä sen verran, ei tule enää ostettua normikaupoista purkkikamana koska ovat lötköjä. Turkkilaisesta marketista löysin Burcu merkkistä, on rapeita vaikka ovat siivutettuina liemessä.
     
  12. Manala

    Manala

    Viestejä:
    744
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    Suosittelen kyllä edelleen kaikille Lidlin jalApenojen testaamista. Ovat suht rapsakoita ja niissä on yllättävän hyvin potkua. Parempiakin löytyy, mutta niistä saa maksaa yli 3x kilohintaa.
     
  13. SweeneyTodd

    SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

    Viestejä:
    1 168
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Mitäs nuo sitten maksaa? Silloin harvoin, kun olen jalopenoja tarvinnut, olen raaskinut tuon reilun euron maksaaLa Costenasta.
     
  14. lmu2002

    lmu2002

    Viestejä:
    210
    Rekisteröitynyt:
    08.12.2018
    Omaan konseptiin kuuluu tomaattimurska jonka sekaan sauvasekoittimella sipulirouhetta, basilikaa, mustapippuria, suolaa ja hunajaa. Juustona yleensä jokin Allerum ja lisäksi mozzarellaa siivuina. Taikina yleensä puolet durumia ja puolet perusjauhoa, kuivahiiva, vedenkeittimessä kiehautettu vesi + kylmää hanasta, suola ja oliiviöljy. Käsin sekaisin ja 2-12h nosto riippuen kiireestä. Jos tuon verran vaivautuu ryhtymään niin ei viitsi mitään valmissuikaleita päälle sitten. Palvikinkku, jauheliha, paistettu kana, Snellmanin loistava pepperoni plus vihanteita. Joskus tulee tehtyä sitä semmoista blanco pizzaa missä kastikkeena creme fraiche ja täytteeksi pekoni, sipuli ja perunaa, ja hyvää on aina ollut sekin. Käytössä pizzakivi ja pari pyöreää peltiä joissa kasaus ja kypsytys.
    Oman kokemukseni mukaan ehkä suurin makuun vaikuttava tekijä on juusto. Noi Allerumit on riittävän rasvaisia jotta ei kuivu uunissa ja makuakin riittää.
     
  15. Manala

    Manala

    Viestejä:
    744
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    Jalopenoista en tiedä, mutta ne jalapenot maksavat muistaakseni 0,89€/3,5dl purkki.
     
  16. khyllä

    khyllä

    Viestejä:
    76
    Rekisteröitynyt:
    12.11.2016
    Mitä jalopenot ovat?
     
  17. Janezcky

    Janezcky

    Viestejä:
    50
    Rekisteröitynyt:
    12.11.2018
    niitä mitä myös jalapenoiksi kutsutaan. joskus myös turkinpippureiksi?!
    Yleensä turkinpippurit on kyllä niistä kokonaisista jalapenoista tehtyjä paloja, jalapenot niitä etikkaliemessä olevia. Mutta kaupasta ostan kyllä aina niitä kokonaisia, siivutettuihin lötköihin mennyt maku. Mitenhän noidenkin tuotteiden nimeäminen ja brändääminen on tehty niin epäselvästi?
     
  18. SweeneyTodd

    SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

    Viestejä:
    1 168
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Aloe tykkää tästä.
  19. Jumi

    Jumi

    Viestejä:
    1 119
    Rekisteröitynyt:
    27.03.2017
    Ei ole tullut luettua ketjua kesän jälkeen ja tännehän on tullut monta sivua juttua.
    Mullaki samanlainen tarina. Aluksi valmispohjia tai satunnaista pizzataikinan tekoa ties millä huonolla perusreseptillä, jauhoilla ja miljoonalla täytteellä. Nykyään käytän vain pizzakiveä, oikeita jauhoja ja laadukkaita raaka-aineita. Alkuaikoina olin sitä mieltä että pizzaa voi tehdä miten itse haluaa ja nämä ovat makuasioita, mutta se on muuttunut kun huomasin kuinka paljon parempaa saa aikaan kun hommat tekee oikein. Voi kuulostaa elitistiseltä ja leuhkalta mutta ero on huima vaikka luulisi jo tekevänsä oikein hyvää pizzaa. En ole expertti eikä minulla ole erityisiä kokkaustaitoja. Etsin vieläkin oikeaa taikinareseptiä ja taikinan venytys ei ole vielä kertaakaan ollut kovin helppoa. Aina pitää keskittyä.

    Kaikista huonoimman pizzan tein kun käytin X-tran halpis "pizzajuustoraastetta" joka oli oikeasti joku kasvisrasvavalmiste. Nykyään käytän jotain kuivaa mozzarellapalasta (oikea merkki, ei pirkka tai X-tra) josta vuolen ohuita siivuja heti tomaattikastikkeen päälle. 100g / 30cm pizza on tarpeeksi.

    Toinen mitä en käytä enää ovat erilaiset pizzasuikaleet. Ne eivät ole kinkkua nähneetkään eivätkä maistu miltään, toisin sanoen täysin turha täyte vaikka näyttää kuvassa hyvältä. Jos laitan kinkkua niin ostan jonkun 350g palvikinkkupalasen ja leikkaan siitä ananaspalasten kokoisia palasia.

    Tomaattikastikkeen tein aluksi itse kun se oli niin helppoa, mutta nykyään tulee ostettua Mutti Pizzasausea. Toinen hyvä on Makumestarin pizzapyre joka sopii omaan makuhermoon, mutta se maistuu aika paljon läpi eikä siksi ole varmaan kaikkien suosikki.

    Täytteitä laitan erittäin kohtuudella ettei mitään ole oikeastaan päällekäin. Salamia tulee laitettua kyllä enemmän.
     
  20. shaaka

    shaaka

    Viestejä:
    597
    Rekisteröitynyt:
    19.10.2016
    En oo vielä peltiä pidemmälle päässyt, mutta piirakoiden sijaan tykästynyt todella yksinkertaisiin pizzoihin, oikeasti hyvä tomaattikastike + basilika ja mozzarella itsessään on jo hyvä. Viimeksi kun tein pizzaa, niin tuon kombon lisäksi laitoin pekonia pienissä paloissa, oli todella hyvä ja ei ollenkaan liian rasvainen.
     
    Aloe ja rth tykkäävät tästä.
  21. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    576
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Doodiih, tuli väsättyä nyt sit living_deathin reseptillä (vähän muokaten) ekaa kertaa ihan hiton pitkään aikaan pizzaa missä oli hiivaa.
    Pakko kyllä sanoa että nyt tuli vähän helvetin hyvä pohja, ainoa missä mulla kusi oli että tungin liikaa täytteitä, olis pitänyt homejuusto jättää pois kun pistin mozzarellaa ja vähän arvelin väärin miten paljon sitä oikeesti siinä oli niin tuli oma pizzani keskeltä tosi paksuksi täytteistä ja kosteaksi.

    Kohotin taikinaa 6 tuntia saunassa missä lattialämmitys, olikin tullut aika pirusti kokoa lisää :D
    Muutin sit mieleni ton alustan suhteen ja päätinkin tehdä ihan pizzakivillä nuo pizzat ja jätin prisman alustat välistä.
    Hiiva oli tehnyt taikinan niin erilaiseksi että tuon saikin käsin ihan helposti levitettyä paperin päälle, eli en kaulinut.

    Pistin 3dl vettä.
    7g kuivahiivaa.
    n. 7dl manitoba cream jauhoja.
    2tl suolaa
    1tl sokeria
    2rkl auringonkukkaöljyä
    Taikinan käsittelyyn käytin durum jauhoja

    Kastikepohjana tällä kertaa käytin prismasta:
    Coppola polpa + paprika
    sen sekaan:
    Sriracha kastiketta
    Mustapippuria
    Suolaa
    Sokeria
    Valkosipulijauhetta
    Oreganoa

    Kastikkeen päälle pistin:
    Granarolo Mozzarellaa murskattuna ja lisäksi täytteiden päälle vähän valion luomu juustoraastetta.

    Toinen pizza oli tonnikala + kirsikkatomaatti ja muutama pepperonimakkara.
    Toisessa Pepperoni makkaraa, jauhelihaa (maustettuna salsalla), punaisia jalapenoja, sinihomejuustoa ja salamisuikaleita.

    Tonnikalaa pidin 300 asteessa kiertoilmalla kiven päällä ensin paperin kanssa 2min, paperin poiston jälkeen 3min.
    Toista pidin yhteensä ehkä 8min, se oli alempana uunissa niin kesti ilmeisesti sen takia kauemmin kypsyä.

    IMG_20191207_190511.jpg

    IMG_20191207_190521.jpg

    IMG_20191207_192223.jpg

    IMG_20191207_193126.jpg


    IMG_20191207_193317.jpg


    Pakko sanoa että ellei tästä nyt perse rupea ampumaan niin oli kyllä parhaat pizzat mitä väsännyt, ihanan ilmavat ja muhkeat reunat ja pohja silti rapsakka. :tup:
     
    donpeksi, Trilliann, Joenssen ja 7 muuta tykkäävät tästä.
  22. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 021
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Savusuikaleet paistettu pannulla lihaliemen sekä sipulin kanssa tonnikalapurkin öljyssä, tonnikalaa, broileripekonia, mozzarellaa, cheddaria ja sinihomejuustomuruja.

    Jauhoiksi pakon edessä Myllyn paras pizzajauhoja, kun kaupassa ei ollut muutakaan vaihtoehtoa tarjolla.

    DSC03897.JPG

    DSC03899.JPG
     
    donpeksi, evga1080ti, FunkyMonkey ja 3 muuta tykkäävät tästä.
  23. tsop

    tsop

    Viestejä:
    96
    Rekisteröitynyt:
    18.06.2017
    On hyvännäköinen pizza tosiaan!
     
    living_death tykkää tästä.
  24. Groomlake

    Groomlake

    Viestejä:
    139
    Rekisteröitynyt:
    01.02.2019
    Pohjana tortillalätty, Mutti Aromatizza pizzakastike ja shrirachaa. Täytteenä pekonia ja venäläistä meetvusrtia, jotka kevyesti ruskistin pannulla ennen uuniin laittoa sekä mozzarellaa.
    pizza1.jpg pizza2.jpg
     
  25. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 456
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Tein itse pikkelöityjä jalapenoja. N. 500g jalapenoja siivuiksi, 1,5dl vettä 1,5dl väkiviina+omenasiiderietikka, 2rkl sokeri, 1tl suola ja yksi muserrettu valkosipulinkynsi. Nesteet,suola,sokeri kiehauttaen, jalapenot+valkosipuli purkkiin ja mehut niskaan. Hintaa pari euroa.
    IMG_20191207_151228.jpg
     
    Je suis Forrester, tonttuj ja living_death tykkäävät tästä.
  26. PieniLäski

    PieniLäski

    Viestejä:
    23
    Rekisteröitynyt:
    30.04.2019
    Pieni ero tällä viikolla

    IMG_20191208_171552_440.jpg
     
    Kikkoman ja tonttuj tykkäävät tästä.
  27. spede

    spede

    Viestejä:
    2 196
    Rekisteröitynyt:
    16.10.2016
    Pitsapsykoosi ei näytä laantumisen merkkejä, kana-bbq-jalapeno-parmesaani

    pitsapsykoosi1.jpg



    pitsapsykoosi2.jpg
     
    donpeksi, Kikkoman, Powe ja 3 muuta tykkäävät tästä.
  28. rawjunk

    rawjunk

    Viestejä:
    155
    Rekisteröitynyt:
    18.10.2016
    Tuli väännettyä pitkästä aikaa pizzaa ja näköjään aika pienellä harjoittelulla saa jo parempaa kuin keskiverto pizzeriasta pl. uunin asettamat rajoitteet. Oma n. sentin paksuinen pizzakivi ei tunnu varaavan kunnolla lämpöä, että saisi pohjaan väriä. Paistoaika oli n. 8min 250 asteessa kiertoilman kanssa.

    20191208_201939.jpg

    Koitin alunperin tätä ohjetta:



    mutta hiiva oli ilmeisesti vanhentunutta ja Manitoba Creamin jämistä väännetty taikina tuntui vähä kuivalta vaikka nostin veden määrää 60==>65%:iin.

    Tein sitten päivällä varuilta toisen erän tällä ohjeella: Roberta’s Pizza Dough Recipe mikä oli oikein hyvä maultaan ja helpohko käsitellä. Gramma mitat on kyllä omaan mieleen :love:

    Ensi kerralla pitää kokeilla useamman päivän kylmäkohotusta.
     
    Kikkoman ja tonttuj tykkäävät tästä.
  29. Kikkoman

    Kikkoman

    Viestejä:
    33
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Eilen tuli väännettyä pizzaa, kokeilin pistää tuon speden jakaman ohjeen innoittamana vähän reilummin sokeria taikinan sekaan. Heitin myös vanhat hiivat mäkeen ja otin tuoretta kuivahiivaa, jota herättelin noin 5 minuuttia lämpimässä vedessä, kun aiemmin olen yleensä sotkenut hiivan suoraan jauhoihin. Tuloksena oli noin koripallon kokoinen taikina, josta riittää iloa varmasti muutamaksi illaksi.. Taikinasta tuli myös erittäin kuohkea ja pohjan työstäminen oli aika juhlaa, pohjan sai erittäin helposti venytettyä paperinohueksi. Täytteiksi valikoitui tuo Muttin pizzasoosi, kirsikkatomaatti, mozzarella , jalapeño ja parmankinkku.


    Tässä vielä kuva tuotoksesta:

    pitsu.JPG
     
    Viimeksi muokattu: 11.12.2019
  30. Kikkoman

    Kikkoman

    Viestejä:
    33
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Tuli vielä mieleen tuo pohjan työstö, tuohan on aika tekniikkalaji jos haluaa ohuen pohjan ilman reikiä! Oma tekniikka on seuraava: Leivinalustalle reilusti jauhoja, taikinapallo siihen ja aloitan painelemalla kahden käden sormilla taikinapallon keskelle kuopan. Sitten jatkan taikinan painelua keskeltä reunoja kohti, jolloin reuna pysyy kuohkeana. Kun ahio on tarpeeksi iso, alan pyörittelemään pohjaa alustaa vasten samalla venyttäen pohjaa isommaksi. Lopuksi nappaan vielä pohjan reunasta kiinni ja roikutan taikinaa ilmassa samalla hitaasti pyöritellen, jolloin painovoima hoitaa suurimman työn. Jos tulee reikiä, niin reunasta pieni pala taikinaa jolla paikkaillaan.
     
  31. VonKaiser

    VonKaiser

    Viestejä:
    322
    Rekisteröitynyt:
    12.04.2018
    Broileripekoni. Onko mistään kotoisin?
     
  32. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 021
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Yllättävän hyvää ja sitä ei tarvinnut esipaistaa ennen pizzan uuniin laittamista.

    Huomenna varmaan taas pizzakuvia. Taikina on parhaillaan jääkaapissa kylmäkohotuksessa.
     
  33. Manala

    Manala

    Viestejä:
    744
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    Ei. Pekoni yksinkertaisesti tarvii rasvaa.
     
  34. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    576
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    On kyllä joo yllättävän hyvää, ainakin ruisleivän päällä :)
     
  35. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    576
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Miten kauan tota sun taikinareseptillä tehtyä (tupla-annosta) pitäisi kylmäkohottaa?
     
  36. Manala

    Manala

    Viestejä:
    744
    Rekisteröitynyt:
    24.06.2017
    Maistuuko porukalle oikeasti ihan samalle laittaako leivän päälle pekonia vai kalkkunaleikettä? Alan olla vähän huolissani.
     
  37. Robbs

    Robbs

    Viestejä:
    353
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Missäs näin on sanottu? Luetunymmärtämisessä ongelmia?
     
  38. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 021
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    En ole kuin kerran aikaisemmin kylmäkohottanut pizzataikinaa, mutta eiköhän sitä voi kohotella ihan samalla tavalla kuin muitakin taikinoita esim. 1-2 päivää.
     
  39. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    576
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Jos tehdään kylmäkohotus niin pistetäänkö se taikina sitten heti valmistumisen jälkeen vaan ilmatiiviinä jääkaappiin?
     
  40. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 456
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Jep
     
  41. Kikkoman

    Kikkoman

    Viestejä:
    33
    Rekisteröitynyt:
    03.12.2019
    Tuon monsteritaikinan myötä meillä syötiin pizzaa kolme päivä putkeen, siinä tuli samalla hyvin esille taikinan kohotusajan vaikutus makuun. Ero yhden ja kolme vuorokautta kohonneen taikinan välillä oli yllättävänkin suuri, sekä maun että koostumuksen puolesta. Tämän ihmiskokeen perusteella 24h on hieman liian lyhyt aika jos haluaa todella maukkaan pohjan, reunatkin jäivät huomattavasti vaatimattomimmiksi paistaessa. Menee kyllä hieman hifistelyn puolelle, mutta eihän se väärin ole.
     
    Jumi ja living_death tykkäävät tästä.
  42. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 021
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Uutena täytteenä lohta ja noin vuorokauden kylmäkohotus jääkaapissa.

    1.JPG

    2.JPG
     
    donpeksi, GoDi, FunkyMonkey ja 2 muuta tykkäävät tästä.
  43. jonesky12345

    jonesky12345

    Viestejä:
    2 456
    Rekisteröitynyt:
    21.10.2016
    Lohi menee tossa kyllä täysin hukkaan...
     
  44. GoDi

    GoDi

    Viestejä:
    576
    Rekisteröitynyt:
    22.10.2016
    Juu ei sitä kyllä pepperonimakkaran kanssa kannata päällekkäin laittaa :rofl:
     
    living_death tykkää tästä.
  45. Cassu

    Cassu

    Viestejä:
    14
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Tullut tätä ketjua luettua ahkerasti ja kuolattua muiden herkullisen näköisiä pitsoja. Tänään päätin sitten kokeilla vääntää pohjan itse ja 2h kylmäkohotuksella kyllä oikein maukas lätty.
    Innolla odottaen miten pohja vielä muuttuu, kun lopputaikina saa kohottaa itseään rauhassa keskiviikkoon.

    Täytyy vielä täällä kehuttu pitsapelti käydä ostamassa. Nyt mentiin vielä ihan uunipellin kanssa.


    [​IMG]
     
    Viimeksi muokattu: 16.12.2019
    FunkyMonkey tykkää tästä.
  46. living_death

    living_death ★ Still alive ™

    Viestejä:
    3 021
    Rekisteröitynyt:
    15.11.2016
    Nyt oli täytteet kohdillaan ja tuli rapea pohja :hungry:

    Kabablastuja, meetvurstisiivuja, pekonia, mozzarellaa, sinihomejuustoa, emmentaljuustoraastetta, sipulia ja valkosipulia.

    DSC03920.JPG

    DSC03922.JPG

    DSC03925.JPG
     
    donpeksi, Powe, evga1080ti ja 4 muuta tykkäävät tästä.
  47. King Im Jo

    King Im Jo

    Viestejä:
    331
    Rekisteröitynyt:
    14.07.2019
    Lihapullia, metukkaa ja sipulia. Juustona halvinta kermajuustoa.

    IMG_20191219_155531.jpg
     
  48. plari

    plari

    Viestejä:
    8
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    Silloin tällöin tulee pitsaa tehtyä. Uunissa mulla on pohjalla uunipelti mihin olen leikannut pellin kokoisen 20mm paksun vuolukiven, kivilevyn pala muuten maksoi 15€, jostain Tulikiven varastosta jämäpalan hain.

    Uunin lämmöt/tehot vaan ei tahdo riittää oikeaoppiseen pitsan paistoon, lämpeää johonkin 250-270 asteeseen ajan kanssa. Leivän paistoon tuo kivi on kyllä erinomainen.

    Varsinainen kysymys on että jollain varmaan on käytössä pizzakivi grillissä, miten toimii? Onko kukaan mitannut kuinka kuumaksi pallogrillin saa, hiilillä tai briketeillä? Tämän https://www.pizzanapoletana.org/public/pdf/disciplinare 2008 UK.pdf mukaan uunin lämpötila napolilaista pizzaa paistaessa pitäisi olla 485 astetta.
     
  49. nestori

    nestori

    Viestejä:
    158
    Rekisteröitynyt:
    17.10.2016
    Kerran sain sen verran kuumaksi kiven, että pohja mustui täysin pitsasta. Olettaisin että tarpeeksi.
     
  50. plari

    plari

    Viestejä:
    8
    Rekisteröitynyt:
    10.11.2016
    Vaatii taikinalta lämmönkestoa eli ei ainakaan normivehnäjauhoista tehty toimi noilla lämpötiloilla. Paistoaika pitäisi olla 60-90 sekuntia. Voi tietysti olla että kivi kuumenee liikaa verrattuna grillin ilman lämpöön. Perinteisessä pizzauunissahan on avotuli paistotasolla, ei tason alla.