Pizzan valmistus kotona, reseptit, tekniikat ja välineet

Liittynyt
09.11.2020
Viestejä
638
Pirkka Parhaat erittäin vahvoja 00-pizzajauhoja on tullut viime aikoina käyteltyä pitempiin kohotuksiin.

W350. Hyvin ja helposti saatavilla sekä toimivaa kampetta.

Talvipaistelut terassilla on parhautta. Ei pukkaa soijaa.
 
Liittynyt
13.01.2017
Viestejä
2 053
Hyvin sopii varmasti tuohon 8h+8h kohotuksiin, itse kokeilut välillä 24h RT kohotuksiin virallista AVPN oppia mukaillen, aikataulusyistä ja kokeilumielessä.
Jäi puuttumaan yksi sana eli poolish. Sen takia ymmärrrän nyt tarkemmin pointtisi ettei sovellut Poolish.

Tuo Cuoco vaikuttaa paremmilla hyvällä tavaralta?

Miten ihmeessä tämän jauhon olen missanut. Jatkossa käytän englanninkielistä italianherkkujen sivujen kohdalla ettei lapsuus toistu.


Cuoco flour 00 1kg, Molino Caputo - Italian Herkut
Elastic gluten and soft starch help doughs to get a great hydration. Light, with a perfect rising, satisfy the best maestri pizzaioli’s needs. Ideal for long fermentation and neapolitan classic pizza

Protein 13%
(W 300-320)


Tämä oli myös uusi sivusto vaikka itselläni kohtuullisesti hallussa ulkomuistista W;t ja mitä AVPN tyyliset vaativat.
Jauhot suuhun

1709532719653.png
 
Liittynyt
01.08.2018
Viestejä
26
Ooni Kodan omistajat.. Oletteko asentaneet erillistä luukkua uuniinne? Oonihan ei tuota suosittele, mutta aika moni tuollaista tuntuu suosivan kun lukee reddittiä / noiden luukkujen Amazon / Aliexpress arvosteluja.
 
Liittynyt
06.02.2018
Viestejä
263
Ooni Kodan omistajat.. Oletteko asentaneet erillistä luukkua uuniinne? Oonihan ei tuota suosittele, mutta aika moni tuollaista tuntuu suosivan kun lukee reddittiä / noiden luukkujen Amazon / Aliexpress arvosteluja.
Onko sulla jotain ongelmia lämpenemisen kanssa vai miksi luukku?
 
Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
179
Ooni Kodan omistajat.. Oletteko asentaneet erillistä luukkua uuniinne? Oonihan ei tuota suosittele, mutta aika moni tuollaista tuntuu suosivan kun lukee reddittiä / noiden luukkujen Amazon / Aliexpress arvosteluja.
Kannattaa suosiolla unohtaa mitä amerikkalaiset sanovat, ne ei osaa muutenkaan yhtään mitään.
Toi ooni ryhmä facessa on ihan kamala esimerkki kädettömyydestä.

En keksi mitään syytä miksi tuohon pitäisi joku räpellysluukku asentaa?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 233
Kannattaa suosiolla unohtaa mitä amerikkalaiset sanovat, ne ei osaa muutenkaan yhtään mitään.
Toi ooni ryhmä facessa on ihan kamala esimerkki kädettömyydestä.

En keksi mitään syytä miksi tuohon pitäisi joku räpellysluukku asentaa?
Se luukku kyllä auttaa videoiden ja viestien perusteella aikalailla kaikkeen.
Tuuli ei vaikuta niin paljoa.
Lämpiää nopeammin.
Lämmöt myös kertyy vähän enemmän uunin yläosaan mikä auttaa täytteitä kypsymään.
Nämä ihan vaan mitä itse olen sattunut lukemaan, omaa kokemusta ei ole.
Sanoisin että on se parempi ovella kuin ilman, mutta varmasti pärjää ilmankin.
 
Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
179
Se luukku kyllä auttaa videoiden ja viestien perusteella aikalailla kaikkeen.
Tuuli ei vaikuta niin paljoa.
Lämpiää nopeammin.
Lämmöt myös kertyy vähän enemmän uunin yläosaan mikä auttaa täytteitä kypsymään.
Nämä ihan vaan mitä itse olen sattunut lukemaan, omaa kokemusta ei ole.
Sanoisin että on se parempi ovella kuin ilman, mutta varmasti pärjää ilmankin.
En kyllä näe minkäänmoista hyötyä nykytilaan.
Lämpeää aina puolessa tunnissa tavoitelämpöön ja täytteet kyllä kypsyy siinä 90sec aikana....
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 233
En kyllä näe minkäänmoista hyötyä nykytilaan.
Lämpeää aina puolessa tunnissa tavoitelämpöön ja täytteet kyllä kypsyy siinä 90sec aikana....
No miten olisi vaikka jos se lämpeäisikin 20 minuutissa.
Kyllä siitä ihan oikeaa hyötyä on, se on ihan maalaisjärjellä perusteltavissa.
 
Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
179
No miten olisi vaikka jos se lämpeäisikin 20 minuutissa.
Kyllä siitä ihan oikeaa hyötyä on, se on ihan maalaisjärjellä perusteltavissa.
Kaasukäyttöisiä laitteita ei pidä mennä modaamaan jollakin kiinanpilipali osilla joihin uuni ei ole suunniteltu.
 
Liittynyt
06.02.2018
Viestejä
263
Tuuli ei vaikuta niin paljoa.
Lämpiää nopeammin.
Lämmöt myös kertyy vähän enemmän uunin yläosaan mikä auttaa täytteitä kypsymään.
Pitää varmaan osin paikkansa, Oonissa voi kääntää suuaukon pois tuulesta, mutta omassa vanhassa Cozzessa oli reikiä ympäri uunia, joten vei lämmöt koko uunista vaikka oliskin luukku. Voihan tuo luukku auttaa lämpeämiseen, mutta myöskään ei ole tarkoitus holvata lämpöä sinne sisään. Ooneista on sulanut noita säätönupikoita, kovalla tuulella, mistä tietää vaikka luukkukin voisi aiheuttaa saman ongelman.
En tiedä miten sitä lämpöä kertyisi sinne yläosaan jos siellä ei ole mitään mikä sitä lämpöä varaisi, luukkua ei käytetä paiston aikana tai ainakin kääntelyn voi unohtaa. Ehkä joku muu tuulisuoja voisi olla parempi, en muuta käyttöä tuolle keksi. Omassa Surrientossa on valmistajan toimittama luukku, mutta tuo melkein pakollinen uunin avonaisesta rakenteesta johtuen, eikä uunissa ole mitään ylikuumenevia osia kun on täysin rosterista valmistettu.

Kaasukäyttöisiä laitteita ei pidä mennä modaamaan jollakin kiinanpilipali osilla joihin uuni ei ole suunniteltu.
Kiinasta ne Oonitkin (ja kopiot) tulevat, mutta en silti lähtisi modailemaan kaasuvehkeitä.
 
Liittynyt
15.11.2016
Viestejä
835
Kaasukäyttöisiä laitteita ei pidä mennä modaamaan jollakin kiinanpilipali osilla joihin uuni ei ole suunniteltu.
Sun argumentoinnilta putoaa pohja jo sillä, että Ooni itse valmistaa ovia ja ovellisia kaasukäyttöisiä pizzauuneja.
Ei se uuni siitä muutu sen enempää, jos sen oven tekeekin joku muu, kuin Ooni. Eipähän ole valmistaja vetämässä överikatetta välistä.
Ei mulla kyllä kypsy. Käytössä Koda 12 ja ulkolämpötilat siinä +4c..
Uuni ei ole lämmennyt tarpeeksi, jos ei tuossa ajassa kypsy pizza.
dirtyharry sanoi:
En tiedä miten sitä lämpöä kertyisi sinne yläosaan jos siellä ei ole mitään mikä sitä lämpöä varaisi, luukkua ei käytetä paiston aikana tai ainakin kääntelyn voi unohtaa. Ehkä joku muu tuulisuoja voisi olla parempi, en muuta käyttöä tuolle keksi. Omassa Surrientossa on valmistajan toimittama luukku, mutta tuo melkein pakollinen uunin avonaisesta rakenteesta johtuen, eikä uunissa ole mitään ylikuumenevia osia kun on täysin rosterista valmistettu.
Onhan noihin noita "avonaisia luukkuja", eli yläosa on luukkua ja mahtuu silti kääntämämään, koska alaosa on avoin. Ainakin olettaisi tuollaisessa vähän paremmin sen lämmön jäävän siihen uunin yläosaan, kun ei suoraan posota lämmöt kattoa pitkin ulos.

Vanhassa pellettikäyttöisessä Big Hornissa on luukku ja kyllä se paremmin lämpesi, kun sitä piti kiinni. Tuulisina päivinä myös paistaessa tuli laitettua kiinni.
Nykyisellä Kodalla paistelen sisällä talvikauden, niin ei tarvitse miettiä kylmiä ilmoja ja tuulen suuntaa.

GoDi sanoi:
No miten olisi vaikka jos se lämpeäisikin 20 minuutissa.
Kyllä siitä ihan oikeaa hyötyä on, se on ihan maalaisjärjellä perusteltavissa.
Kyllähän tommoinen 10min nopeammin lämpeäminen olisi loppupeleissä aika paljon. Kaasupullollakin paistelisi monta pizzaa enemmän.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
21.07.2021
Viestejä
179
Sun argumentoinnilta putoaa pohja jo sillä, että Ooni itse valmistaa ovia ja ovellisia kaasukäyttöisiä pizzauuneja.
Ei se uuni siitä muutu sen enempää, jos sen oven tekeekin joku muu, kuin Ooni. Eipähän ole valmistaja vetämässä överikatetta välistä.

Uuni ei ole lämmennyt tarpeeksi, jos ei tuossa ajassa kypsy pizza.
Onhan noihin noita "avonaisia luukkuja", eli yläosa on luukkua ja mahtuu silti kääntämämään, koska alaosa on avoin. Ainakin olettaisi tuollaisessa vähän paremmin sen lämmön jäävän siihen uunin yläosaan, kun ei suoraan posota lämmöt kattoa pitkin ulos.

Vanhassa pellettikäyttöisessä Big Hornissa on luukku ja kyllä se paremmin lämpesi, kun sitä piti kiinni. Tuulisina päivinä myös paistaessa tuli laitettua kiinni.
Nykyisellä Kodalla paistelen sisällä talvikauden, niin ei tarvitse miettiä kylmiä ilmoja ja tuulen suuntaa.

Kyllähän tommoinen 10min nopeammin lämpeäminen olisi loppupeleissä aika paljon. Kaasupullollakin paistelisi monta pizzaa enemmän.
Ei putoa


30min riittää hyvin kodassa lämmittämiseen oli keli sitten vaikka -20c.

Ei mitään järkeä alkaa säätämään
 
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
822
Ooni Kodan omistajat.. Oletteko asentaneet erillistä luukkua uuniinne? Oonihan ei tuota suosittele, mutta aika moni tuollaista tuntuu suosivan kun lukee reddittiä / noiden luukkujen Amazon / Aliexpress arvosteluja.
Meillä Koda 12 lämpeni kelissä kuin kelissä hyvin. Vaihdoin sen sitten myöhemmin isompaan 16 malliin ja lämpeneminen olikin paljon heikompaa. Siihen ratkaisuna ostin luukun ja nyt myöhemmin myös Biscotto kiven. Luukun kanssa pelaa hienosti ja lämpenee nopeasti. Alkuun pidettävä ilman luukkua sen 10min. jotta lämpenee rauhallisesti. Sen jälkeen luukku paikoilleen ja pudotan lämpöjä. Vähän vahdittava peli jotta ei lämpene liikaa, mutta harjoittelulla se hoituu.

Let’s Talk About Oven Modifications

Tässä puhutaan ihan asiaa, mutta lukemalla luukun toimittajan ohjeita pidän käyttöä turvallisena. Luukulla ei ole tarkoitus tukkia uunin suuaukkoa, vaan ainoastaan rajoittaa lämmön karkaamista. Luukkua ei saa laittaa uunin sisälle ja tukkia ilmavirtaa.

IMG_20220724_112847~4.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 927
Täällä käytetty Oonissa omatekoista luukkua ja hyötyjä on. Esilämmitys aina nopeampi, kylmillä keleillä lämmitys nopeampi, kiven puhdistus putipuhtaaksi onnistuu luukun kanssa poltin täysillä. Suosittelen, mutta jokainen omalla tavallaan.
 
Liittynyt
07.07.2017
Viestejä
466
Onko foorumin väellä kokemuksia "Witt Etna Rotantesta" WITT ETNA ROTANTE PIZZAUUNI? Sen saisi tällä hetkellä kotiintoimitettuna ~600€ hintaan Witt -kaupasta.

Oma "harrastus" on aivan alkutekijöissään ja 60€ ostettu Lucifer Ahjo 13 odottaa vielä koeajoa, mutta jo nyt mieli tekee parempaa ja laiskemman miehen versiota, pyörivällä kivellä :).
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
3 233
Ton olis verkkiksen outletista saanu poimittua 300 euron hintaan tässä vuodenvaihteessa :D
Muutaman kuukauden sitä kyttäsin siellä mut sit totesin että tälleen karu 16 omistajana tossa ei ole mitään järkeä, toi witt on niin älyttömän kokoinen laite että se saa isot 16 tuumaiset pizzauunit näyttämään minikokoisilta...

Varmasti hyvää pizzaa tekee ei siinä mitään mutta järkyttävä koko plus se että itse en sit luota paukkupakkasilla että se pyöritys toimii ongelmitta, tai että sitä moottoria kannattaa säilöä talvella ulkona niin sit se säilytys on taas toinen iso ongelma, koska se on niin älyttömän kokoinen...
 
Liittynyt
06.02.2018
Viestejä
263
Onko foorumin väellä kokemuksia "Witt Etna Rotantesta" WITT ETNA ROTANTE PIZZAUUNI? Sen saisi tällä hetkellä kotiintoimitettuna ~600€ hintaan Witt -kaupasta.

Oma "harrastus" on aivan alkutekijöissään ja 60€ ostettu Lucifer Ahjo 13 odottaa vielä koeajoa, mutta jo nyt mieli tekee parempaa ja laiskemman miehen versiota, pyörivällä kivellä :).
Kannattaa ennen uunin päivitystä alkaa vaan tekemään taikinoita ja pizzoja, kotiuunissa tai Ahjolla, näkee edes riittääkö kiinnostus taikinan hieromiseen. Itse aloitin reilu 3v sitten sähköuunilla ja sitten alle 200e Cozzella. Sen jälkeen harrastus veikin mennessään. Hienosta 600€ uunista ei ole oikein iloa, jos ei perusteet ole hallussa tai ainakin Ahjokin riittää hyvin siihen hommaan.
 
Liittynyt
06.01.2017
Viestejä
822
Jos joku harkitsee tai kiusaa itseään ajatuksella päivittää pizzakivi Biscottoon, niin ei ne ylistys tarinat ole satuja. Biscottolla sen kymmenen pizzaa tehneenä ei voi valittaa. Vaikka lämpötila on hieman paistojen välissä karannut, ei pohja ole palanut. Ainuttakaan pohjaa en ole saanut poltettua, vaikka vajaa 500'c on kivellä lämpöä. Ehdoton suositus jos asia yhtään kutkuttaa. Tulee hyvä pizza kesä.

IMG_20240402_174420~2.jpg

IMG_20240401_182140.jpg
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 046
Viestejä
4 189 925
Jäsenet
70 855
Uusin jäsen
Suiza58

Hinta.fi

Ylös Bottom