Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei ole, kaikenlaisessa muussa käytössä.Onko Pihole pyörimässä ja kuinka kauan?
Piti kaivaa kaapin perukoilta vanha miniläppäri, että sai piholen pyörimään kun taas muistikortti teki tenät raspberryssä. Muistaakseni ostin kyllä viimeksikin "kunnollisen" kortin siihen. Tarkoitus olisi kuitenkin laittaa myös muuta kevyttä raspberryn pyöritettäväksi, mutta ei kyllä tule mitään jos menee pari muistikorttia vuoteen.
Kyllähän tuo kovasti päivitti rpi-updatella ja sen jälkeen tuli aika hyvin vielä kernerliä ihan apt-get update / upgradellakin, vaikka aiemmin tuumaili ettei päivityksiä ole.
Ahkeraan ole noita apt-get päivityksiä ajellut, mutta eka kerta reiluun puoleentoista vuoteen oli rpi-update.
Kiitos tästä vinkistä.
Onko jotain valmista suomilistaa piholeen, tuntuu puskevan kaiken maailman kasino androidohjelmiin
Rikkinäiset sivut johtuvat tuosta juvanderin listasta. Pi-hole blokkaa vain ja ainoastaan DNS-tasolla, ei DOM-tasolla kuten Adblock Plus tai uBlock Origin. Custom listat saavat siis sisältää vain listan domaineja, ei mitään tyylimäärittelyjä kuten tuossa on.
Elisan boksi Zyxel VMG3925-B10B home networking valikosta ei äkkiseltään ULA juttuja löydy..hmm.
Mulla tämä sama boksi, mutta oon sen verran vielä kujalla näistä asioista niin ei aukea, että mitä asetuksia muutetaan ja mistä.
Saiskos joltain vähän selvennystä?
Riittää että otat DHCP pois. Sen jälkeen tuo pihole jakaa dhcpltä osoitteet. Ei tarvitse muuta.
Pihole dhcplle kerrot, että jakaa haluamaltasi alueelta osoitteet ja gateway on tuo modeemisi osoite.
EDIT: Hidas (sieltä tulikin jo vinkkejä)
Ei ole tuota reititintä, mutta jaetaan nyt omat kokemukset...
Täällä reititin hoitaa DHCP:n ja PiHole pelkästään DNS-liikenteen (eli mainosten blokkaamisen).
1. PiHolelle annetaan muuttumaton (staattinen) IP, jotta reititin osaa ohjata DNS-liikenteen aina PiHolen kautta.
2. Kerrotaan reitittimelle, mihin osoitteeseen DNS-liikenne ohjataan (eli PiHolen osoite).
. . .
Ota nyt ihan ensteks reitittimen asetuksista back-upit.
(jos asetukset menee pieleen, niin saat helposti palautettua nämä vanhat)
EDIT: mulla näköjään eri lähestymistapa, mutta toimii se näinkin
Kuva nro 1: anna olla ympyröity kuten se on kuvassa.
Kuvat 2 ja 3 tuonne ei tarvi tässä mitään tehdä.
Kuva 4 tuolla juuri annetaan PiHolelle staattinen IP. (eli kiinteä IP)
a) Etsi PiHole reitittimen clientti-listalta.
b) Ota ylös PiHolen Mac-osoite.
c) Annat PiHole:lle kiinteän IP:n kiinteäksi esim. 192.168.10.30. ja tänne tosiaan tarvitaan tuo Mac-osoite (kuvan 4 valikko).
d) Kuvan 1 kohtaan "DNS Values" klikkaat "Static" ja laitat tuon PiHolen IP:n (192.168.10.30).
Noilla uskoisin, että alkaa toimii.
Ja Pihole päivitykset voi tarkistaa käskyllä pihole -upNo nyt aukes! Sain piille staattisen IP:n ja vedetään viel apt-get päivitykset ja varmaan piin päivitykset ni pääsee testaamaan.
Muistakaa ostaa laadukas poweri piille. Mulla on joku ebaysta ostettu missä lukee kyllä 2,5A ja piti olla ihan piille tarkotettu, mutta saan melkein kokoajan Undervoltage herjaa. Tilasin jo toisen powerin Amazonista.
Noniin nyt on pi hole pyöriny vajaan päivän ja olisi seuraavia kysymyksiä ja huomiota:
- Samsungin älytöllössä ei toimi Ruutu ja Yle Areena vaikka disabloi pi holen. Palautin modeemiin alkuperäiset asetukset niin taas toimii. Onko tässä nyt joku IPv6 ongelma tms? Vai pitäisikö kokeille niin, että pi hoitaa tuon DHCP serverin?
Tämä vähän hämää kun tuohon ei pysty laittamaan pelkkää DNS server 1:stä vaan vaatii myös tuon toisen. Jossain olin näkevinäni, että piin IP oli ilmoitettu 192.168.10.100/24 niin laitoin tuohon DNS server 2 sen 24 loppusen. En tosin tiedä onko tuo oikein...
/24 ei ole IP vaan aliverkonkoko.
Kaikki muut toimii ok, vain TV ei pelaa?
Nyt tarvisi varmistaa se Pi-hole osoite + mitä DNS osoitetta se Pi käyttää omiin kyselyihinsä.
Jos kerran Netflix ja Jootooba toimii, niin Pihole nyt sitten blokkaa jonkin sellaisen osoitteen, jota Ruutu&Areena tarvitsevat toimiakseen. Tarkasta pi-holen listalta, että mitä se on blokannut niihin aikoihin, kun käynnistät telkun ja kun käynnistät sen sovelluksen.
Ihan testauksen vuoksi, valitse disable Pi-holesta, sen jälkeen käynnistä telkku ja testaa, että kaikki toimii.
Ja niinkuin aikasemmin mainitsin niin Piholen disablointi ei auttanut vaan vasta kun muutin modeemista DNS Values kohdasta asetukset takaisin oletuksiksi niin videot lähti toistumaan.
Kaikki puhelinten älylaturit kannattaa unohtaa, samoin nuo Kiinan ihmeet.Joo, ei kyllä powereissa kannata missään nimessä pihtailla, tuli sitten tietokoneen sisään tai syöttämään jotain laitetta. Virhetilanteesta syttyvä tulipalon riski kuitenkin kasvaa.
Raspin virallinen lähde maksoi viime vuonna 9.95€ ja Kiinasta olisi varmaan saanut hieman alle puoleen hintaan. Eli ei taloutta kaada.
Ja niinkuin aikasemmin mainitsin niin Piholen disablointi ei auttanut vaan vasta kun muutin modeemista DNS Values kohdasta asetukset takaisin oletuksiksi niin videot lähti toistumaan.
Tuossa on nyt sellainen juttu, että ohitat koko pi-holen ja sen mainostenpesuominaisuuden. Jotta pi-hole toimii, niin clientin DNS-asetuksen tulee osoittaa vain ja ainoastaan pi-holen IP-osoitteeseen. Vaatinee vähän selvittelyä, että minkä osoitteen pi-hole blokkaa, joka estää sen videon näkymisen. Pi-Holen kun laittaa disable-tilaan, niin mitään DNS-kyselyä ei suodateta. Voi olla, että sulla on jokin muu asia pielessä jo alunperinkin, eli esim. koko DNS ei toimi pi-holesta.
Ja vielä pari juttua.
Sain SSH:n toimimaan... Olin unohtanut laittaa puttyn palomuurin ehtoihin .
Query logissa kellonaika on 2 tuntia pielessä. Pii antaa kuitenkin date komennolla ihan oikean ajan... Muilla ollu vastaavaa ongelmaa? Oon tähänkin koittanu kaikkea mahdollista mitä on netistä löytynyt ohjeita.
Ja mystisesti myös undervoltage herjat hävinneet vaikka edelleen sama poweri ...
Mulla oli sama ongelma query login kellonajan kanssa. Sain redditistä vastauksen, että tuo luo tuon kellonajan selainkohtaisesti. Kannattaa siis tarkastaa, että onko muilla selaimilla sama ongelma.
Mulla ratkaisu oli, että piti säätää Firefoxin about:configista privacy.resistFingerprinting takaisin falselle, kun olin foliohattuillut sen trueksi.
Tuossa varmaan sama kuin itse huomasin Lumia 1020:en käytöksestä. Kun osoitteen blacklistaa ja laite sitten huomaa että verkkoyhteydessä on "vikaa", se yrittää jatkuvalla syötöllä.
Nyt sai pi-hole lähteä. Alkuperäinen tarkoitus oli saada youtubesta mainokset pois, mutta eihän se onnistu mitenkään.
Kun käytin noita valmiita listoja, niin liian usein se blokkasi domaineja joita ei saa blokata ja niitä sai olla vähän väliä whitelistaamassa.
Oli se silti kokeilemisen arvoinen, ei sillä.
Nyt pitäisi keksiä jotain muuta käyttöä tuolle raspberrylle.
Youtube-mainosten eston yrittämistä: I think I've managed to block YouTube ads (with caveats) : pihole
Onko teillä jotain scriptejä piholen kanssa millä päivitätte sitä?
pihole -up
Kokeilin, mutten kyllä saanut mitenkään hyviä tuloksia aikaiseksi.Kokeilitko tätä:
Juu mutta onko kukaan ajastanut cronilla? Kun katselin, että ajaa mutta ei oikeasti aja vaikka ajaa scriptillä.ssh:lla yhteys -->Koodi:pihole -up
#!/bin/sh
pihole -g -up
pihole -up
No mikset laita suoraan croniin tuota "pihole -up" komentoa? Ja sen perään tarvittaessa tuo "pihole -g -up? Sulla on ehkä käyttöoikeuksissa jotain häikkää siinä skriptissä? Koita 0777.Juu mutta onko kukaan ajastanut cronilla? Kun katselin, että ajaa mutta ei oikeasti aja vaikka ajaa scriptillä.
Käsin ajettuna scripti kyllä toimii.
Auto Update Pi-HoleKoodi:#!/bin/sh pihole -g -up pihole -up
Pitää kokeilla tuota. Taisin antaa 0755 maksimissaan mutta ehkä se ei vaan riitä.No mikset laita suoraan croniin tuota "pihole -up" komentoa? Ja sen perään tarvittaessa tuo "pihole -g -up? Sulla on ehkä käyttöoikeuksissa jotain häikkää siinä skriptissä? Koita 0777.