Montako jäsentä tuollaisessa on, kymmeniä vai ihanko peräti kolminumeroinen luku? Yliopisto-opiskelijoita on läsnäolevaa yli sataviisikymmentätuhatta. Korkeakoulutettuja on aikuisväestöstä pikkuisen yli kolmasosa.*TIRSK* Sopivan korkeakoulutettu yliopiston ala niin varisverkosto on tuttua huttua.
Tämä taas on ihan tuubaa. Kas voin kokemuksella sanoa, että opettajat on varsin tottuneita siihen, että heidän duuniaan arvostelevat koulutustasosta riippumatta ihan kaikki mahdolliset vauvasta vaariin, mediasta etujärjestöihin ja poliitikkoihin, myös tutkijoilla on usein mielipiteitä. Se on arkipäivää.Ja vitut. Ongelma on siinä, että opettajat kokevat ettei heidän tekemisiään saa tarkastella alempiarvoiset tai huonommin koulutetut. Omaa tekemistään pitäisi saada jatkaa halutulla hyväksi kokemallaan tavalla, eikä tällainen ulkopuolinen ilmiantokampanja tee ainakaan omalle tekemiselle kunniaa jos siinä moitittavaa on.
Jokainen voi omalle kohdalleen miettiä tilanteen jossa joku ulkopuolinen alkaa kritisoimaan tekemisiäsi töissä tietämättä asiasta tuon taivaallista.
Jokainen kun pitää itseään kouluasiantuntijana, kun on aikanaan siellä vähintään yhdeksän vuotta istunut, vaikka siitä olisikin jo kymmeniä vuosia. Sitten vielä nuorilla lapsettomilla naisopettajilla on vielä erityiskerroin, he eivät usein äitylien mielestä voi ymmärtää kasvatuksesta mitään, kun ei kerran omia lapsiakaan ole.
Tämä on siis ihan opettajien arkipäivää. Niin oikeassa elämässä kuin sosiaalisessa mediassa ja keskustelupalstoillakin. Ammatinvalintakysymys, se pitää sietää. Mutta poliitikoinnin halpahintaiseksi välineeksi ei tietenkään pidä alistua. Niin kuin ei kenenkään muunkaan.