- Liittynyt
- 14.10.2017
- Viestejä
- 270
Blair's Death Rain -pussin olen vetänyt sellaisenaan pari kertaa. Oli poltetta mutta ei ihan tolkuttomasti, joten makukin tuli esiin. Ovatko nuo Chazzit jotenkin Blair'siin rinnastettavissa chilin määrässä?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Itsekin kokeilin noita Lay's Heinz -sipsejä. Ei niin erityisen hyviä mutta ei pahojakaan, ihan ok mutusteltavaa esim leffaa katsoessa. Aika vahvasti tuli mieleen että söisi ranskanperunoita ketsupilla. Varmaan ensimmäisen kerran tuli mieleen että voisi olla aavistuksen vähemmän jopa makua että olisi tullut perunan maku vähän paremmin läpi, nyt ketsuppimaku tuli ehkä aavistuksen korostetusti esiin. Voisihan noita joskus uudestaankin kokeilla. En tiedä onko jo poistumassa lähikaupasta vai onko vaan niin suosittu maku kun pari päivää sitten otin viimeisen pussin, muita Lay's -sipsejä näytti olevan reippaasti hyllyssä.Piti myös nämä kokeilla, epäilyksistä huolimatta. Vähän kuin tomaatin makuisia etikkasipsejä. Pussi tuli tyhjättyä mutta tuskin toista ostan.
Testasin myös ketsuppilastut ja kyllähän ne muitta mutkitta menivät. Huomasin myös Estrellan uudet Sea salt & Vinegar -lastut. Eihän tästä kauaa ole kun join toisia Estrellan etikkasipsejä...? Nämä kuitenkin tulevat maalaissipsivariaationa, joten katsotaanpa nyt vielä. Juu kyllä, maalaiset tosiaan tekivät ilmeisesti perunalastunsa kivestä, sillä sen verran kitalakea kurittavaa purutuntumaa näissä on taas. Tultuani tajuihin verenhukasta voin sanoa sentään, että ovat parempia kuin ne Salt & Vinegar -överit, koska etikkaa on käytetty fiksummin. En tiedä onko tämä kovuus nyt kuitenkaan kovin imartelevaa perunalastuille, etenkin kun ne oikein sirpaloituvat suussa ensipuraisulla.
![]()
Nämä tuli eilen testattua ja oli kyllä oikein hyviä. Sopivasti pieni tulisuus ja mukavan rapeita. Kyllä näitä tulee ostettua toistekin.Näitä jalapenolastuja löytyi tosiaan täältäkin. Alkuperä näemmä Belgiassa. Osa lastuista oli melko öljyisiä, mutta ohuita ja rapeita olivat kaikki. Jalapenosta taitaa tulla ihan häivähdys tiettyä hedelmäisyyttä ja polte on juuri sopiva perunalastuille, joten se ei turruta aisteja, mutta on läsnä. Tulisuuden ja koostumuksen kanssa siis onnistuttu, mutta maku on muuten aika peruskamaa.
![]()
Halppislastuiksi yllättävän hyviä.Täällä tänään nämä testissä
![]()
Valkosipuli ei tähän kuulu ja päin vastoin sotkee makupaletin.
Jos nyt puhutaan sriracha-kastikkeesta, niin alun perin nimen omaan "pickled garlic" on yhtenä ainesosana. Maistuu hyvin vienosti taustalla. Thaikuissa on tullut nautittua tätä "aitoa" eräitäkin kertoja.Onhan valkosipuli aika oleellinen ja alkuperäinen ainesosa srirachassa.
Pitääpä koittaa etsiä näitä. Tähän mennessä paras on ollut Pirkka Ranch & Jalapeno, mutta yllättävänä kilpailijana tullut toi Pringles Flamin' Cheese.
Nuo ei sitten maultaan ollut lähelläkään Pirkan Ranch & Jalapeno sipsejä. Itsellä jäi pussi syömättä, maistui joltain jalapeno etikkaliemeltäPitääpä koittaa etsiä näitä. Tähän mennessä paras on ollut Pirkka Ranch & Jalapeno, mutta yllättävänä kilpailijana tullut toi Pringles Flamin' Cheese.
Kiitos kaikille sibs asiantuntijoille
Huomasin myös Estrellan uudet Sea salt & Vinegar -lastut. Eihän tästä kauaa ole kun join toisia Estrellan etikkasipsejä...? Nämä kuitenkin tulevat maalaissipsivariaationa, joten katsotaanpa nyt vielä. Juu kyllä, maalaiset tosiaan tekivät ilmeisesti perunalastunsa kivestä, sillä sen verran kitalakea kurittavaa purutuntumaa näissä on taas. Tultuani tajuihin verenhukasta voin sanoa sentään, että ovat parempia kuin ne Salt & Vinegar -överit, koska etikkaa on käytetty fiksummin. En tiedä onko tämä kovuus nyt kuitenkaan kovin imartelevaa perunalastuille, etenkin kun ne oikein sirpaloituvat suussa ensipuraisulla.
![]()
Toi "sirpaloituminen" on pelkästään hyvä asia ja siitä erottaa hyvän sipsin. Taffelit ja Oikiat on semmosia pahvinpaloja missä ei ole sipsien kaipaamaa rapeutta.Suurena etikkasipsien ystävänä ääni näille Estrellan lastuille. Taffelin vastaava sortuu taas siihen helmasyntiin, että lastut ovat kuivahkoja eikä etikkaisuutta ja suolaa ole tarpeeksi. Estrellalle tosiaan miinus vähän turhan ärhäkästä suutunutumasta, eli lastut "sirpaloituu" ensipuraisulla. Kärkipaikkaa omassa rankingissa pitää ne parin vuoden takaiset Estrellan etikkalastut, jotka muuttuivat "uuden reseptin" myötä astetta huonommaksi.
Tässä olet kyllä huomattavan väärässä. Doritos maissilastuja kun ostaa niin johan piisaa makua ja sormet on tahmaisia kuin Hot Rodien aikaan kaheskeetluvulla.Nämä ainakin olivat ihan paskoja, miksi meninkin ostamaan. Ei mitään makua, kuin pahvia söisi.
BBQ-maku kuulosti paperilla hyvältä. Kai se on pakko uskoa että hyvänmakuisia maissinaksuja ei ole olemassakaan.
![]()
Tässä olet kyllä huomattavan väärässä. Doritos maissilastuja kun ostaa niin johan piisaa makua ja sormet on tahmaisia kuin Hot Rodien aikaan kaheskeetluvulla.
En tiiä onko noissa kuinka paljon eroa, mutta kyllä Doritoissa omasta mielestä ainakin mausteita piisaa. Se että tykkääkö ite maissilastuista on sitten eri asia.No pitääpä kokeilla sitten uudestaan. Jotain Doritoksia tuli joskus maistettua ja ei vakuuttanut.
Oho! Nyt on Estrella heittäytynyt ihan villiksi. Ehkä ei tarvi kuitenkaan maistaa.Estrellan summer snack limited edition maku vuodelle 2024 on semieksoottinen sourcream & onion. Aika kova veto.
Nuo Cheesy Jalopenot on itselle juuri sopivan tulisia ja oikeastaan omia suosikkeja nykyään, jos pitää joku yksittäinen pussi nostaa esiin. Habanerot on myös hyviä, mutta alkaa olla naposteluun jo itselle sitten vähän liian räyhäkkäitä.Pari kysymystä liittyen tulisempiin sipseihin.
Maistoin viimeksi ehkä 3-4 vuotta sitten Poppamiehen Cheesy Jalapeno -lastuja, ja ainakin silloin ne olivat sen verran tulisia, että hyvän alun jälkeen suurin osa pussista meni aivan turtuneena, jolloin varsinaista perunalastua tai edes juustoa ei enää maistanut. Myöhemmin täälläkin on taidettu sanoa, että tulisuus nykyään onkin aika maltillinen, mutta rinnalle on tullut tuo Habanero-sipsi. En tiedä miten objektiivisesti näiden jalapenolastujen tulisuutta voi kommentoida, mutta jos jollain on heittää tuoreempia kokemuksia niin voisin yrittää maistaa niitä uudemman kerran.
Onko mitään hyvää kotimaista nettikauppaa, josta voisi tilata Blair'sin tai tarpeen vaatiessa muiden valmistajien chiliperunalastuja?
Blair's Blackit oli kovempia, kuin Poppamiehen Jalapenot, mutta ei noitakaan kannata ns. Hompsia, kyllä kapsasiini turruttaa maku-aistin. Toimii hienosti lastu kerrallaan. Eipähän ainakaan pussi lopu heti.Nuo Cheesy Jalopenot on itselle juuri sopivan tulisia ja oikeastaan omia suosikkeja nykyään, jos pitää joku yksittäinen pussi nostaa esiin. Habanerot on myös hyviä, mutta alkaa olla naposteluun jo itselle sitten vähän liian räyhäkkäitä.
Blair's ei oman käsityksen mukaan enää tee sipsejä ja muutenkin oikeasti tulisia sipsejä on aika heikosti saatavilla pl. nuo poppamiehen. Urjalan Makeistukussa on joskus saatavilla jotain ulkomaalaisia chilisipsejä erinä.
Parempi paperi kuin pahvi mitä Taffelit on.Oli tuo uusi Estrella limited edition sourcream & onion niin koostumukseltaan kuin maultaankin sellaista kuin kovetettua paperia söisi.![]()
Varoituksen sana tosiaan näistä. Ostin sen kummemmin pussia tutkimatta, ja kyseessähän ei ole perunalastuja, vaan tosiaan identtisen muotoisia perunasnackseja. Tehty perunajauheesta. Pussin kyljessä vielä mainostavat, että "elämä on liian lyhyt tuhlattavaksi pahvilta maistuviin sipseihin". Niin tosiaan on. Pahvisia läpysköjä nämä, 1,5/5. Makua on jonkin verran. (muok. No nostin 1,5 muutaman jälkeen, kun makua jonkun verran löytyy)Oli tuo uusi Estrella limited edition sourcream & onion niin koostumukseltaan kuin maultaankin sellaista kuin kovetettua paperia söisi.![]()
Piti ihan tarkistaa ja kyllä tosiaan suolaa 2,6 g/100 g ainakin k-ruoka sivuston mukaan. Estrellan sivuilta en näitä löytänyt. Eipä ole ennen tullu tajuttua katsoa kuinka paljon sipseissä vaihtelee suolan määrä. Estrellan muissa sipseissä näyttää olevan 1,3-1,7 g.Nuo Estrella limited edition sourcream & onion kyllä surkea esitys. Jotain perunamassaa nekin oli ja suolaa oli aivan liikaa. 2.6g / 100g. En ollut ostamassa toista kertaa kyllä.
Piti ihan tarkistaa ja kyllä tosiaan suolaa 2,6 g/100 g ainakin k-ruoka sivuston mukaan. Estrellan sivuilta en näitä löytänyt. Eipä ole ennen tullu tajuttua katsoa kuinka paljon sipseissä vaihtelee suolan määrä. Estrellan muissa sipseissä näyttää olevan 1,3-1,7 g.
Tupla määrä esim. merisuolasipseihin on jo todella paljon. Menee jo noiden limited edition vähemmän rasvaa terveyshyöty hukkaan tuolla suolapitoisuudella.
Onhan se näin ollut jostakin syystä. Mausteita ei voida kuitenkaan lisätä. Taffelin LinsSips Bravossa on jo vähän yritystä ja nämä olleet omia suosikkeja. Täytyy vaan olla tarkkana ettei osta palmuöljyversioita kun niitäkin Ukrainan pula-ajan synnyttämänä alkoivat tekemään.Eikös se ole aina ollu noin että kun vähennetään rasvaa niin lisätään suolaa?
Does not compute. Taffelin chilipähkinöiden jälkeen syödään Taffelin chilipähkinöitä. Ei tarvita muita. Oon koukussa niihin. Muistinko mainita?Suola on kyllä aika arvaamatonta.
Yksi hyvä esimerkki on Taffelin Chilipähkinät joissa on suolaa 2,7g kun taas Xtra (yllättävää kyllä) Chilipähkinöissä on vain 1,6g. Loppupeleissä aika huikea ero ja noiden Xtran jälkeen noi Taffelit tuntuu kyllä överisuolaisilta.
Senkus syöt. Suolaa vaan helvetisti.Does not compute. Taffelin chilipähkinöiden jälkeen syödään Taffelin chilipähkinöitä. Ei tarvita muita. Oon koukussa niihin. Muistinko mainita?
No siksihän naksuja syödään, kun ne on niin pirun terveellisiä. Huuhdotaan alas alkoholittomalla kossulla ihan vain sen hyvän maun takia.Senkus syöt. Suolaa vaan helvetisti.
Voi ne tehdä jokseenkin terveellisestikin pitäen hyvän maun.No siksihän naksuja syödään, kun ne on niin pirun terveellisiä. Huuhdotaan alas alkoholittomalla kossulla ihan vain sen hyvän maun takia.
Lehtikaalisipsit on superhelppo tehdä itse. Repii lehtikaalin sopiviksi paloiksi, pyörittää öljyssä ja heittää pellillä uuniin. Suolaa päälle, kun on sopivasti rapeutunut. Myös perunalastuja saa helposti, kun höylää juustohöylällä siivuja ja muuten sama proseduuri. Todennut, et tulee pienemmällä vaivalla parista perunasta sopiva annos sipsejä kuin lähteä kaupasta erikseen hakemaan. Olettaen tietty, että niitä perunoita löytyy.Samalla tietysti toivoisin kaalisipsejä yms.
Käytämme välttämättömiä evästeitä, jotta tämä sivusto toimisi, ja valinnaisia evästeitä käyttökokemuksesi parantamiseksi.