Perunalastut

Ajattelin kokeilla näitä Oikia-lastuja ja vaikka maku on valkosipuli ja chili, ei chilistä taaskaan ollut tietoakaan. Sen sijaan valkosipulisipsinä varsin kelpo kamaa. Jotenkin pakkausten ulkonäkö on vähän.... tönkkö, kun ensimmäisenä siitä pitäisi tulla ilmi, mistä mausta on kyse. Joku Musta Jortikka tai Basaarin Bella ei ole kovin informatiivinen kuvaus. Tulee varmaan kokeiltua muitakin.

6430013258718
Meikäläinen ei voi sietää näitä. Ihan käsittämätön jälkimaku jää suuhun, mistä ei pääse millään eroon, vaikka kuinka legoja hinkkaisi.
 
Onhan tuo ihan positiivisesti erottuva hahmobrändäys, tyyliin Smurffi- ja Muumi-limpparit. Toisaalta sellaista suomalaista hulluutta, ettei yritetä olla liian geneerisiä ja kaikkia miellyttävän tylsiä. Nämähän aloitti Real Snack nimellä, jolloin ensimmäisessä designissa pussi oli täynnä viisastelevia kommentteja.

Ostan toisinaan ihan kannatuksen vuoksi vaikka muita olisi useammin tarjouksessa.
 
Noitten "Kaikilla mausteilla" eli nykyään kai Mausteinen Matilda on kyllä ihan hyvä grillisipsi-tyyppinen viritelmä.
 
Oikian sipsit on oikein maukkaita :) Myös se halloweenin lakritsiversio.. niitä olisi voinut ahmia pusseittain :drool:
Pirteää brittaa ja tavis timoa en ole tainnut maistaa.. koska perus sourcream&onion, mitä nyt tungetaan suomalaisille joka tuutista.. oma lemppari on fiini lady claire.. :drool:
"Kaikilla mausteilla" on myös hyvä, pidin näistä jo aiemminkin kun olivat vielä real snacksia :)

Saisipa jostain vielä blairssin jalapeno cheddar -sipsejä.. niitä on kova ikävä :(
 
Kokeilin sitten näitä Oikian Juhlava Kulta -lastuja, joissa makuina on pecorino, hunaja ja chili. Vähemmän yllättäen chilin huomaa ehkä puolivahingossa vasta pussin lopussa, mitään tulisuutta tai sen tapaistakaan ei ole. Suurempana ongelmana juustokaan ei maistu, mutta sen huomaa lievänä epämääräisenä tunkkaisuutena, mikä ei ehkä ole järin iso kehu. Hunaja on sitä mitä perunalastuissa yleensäkin, eli hädin tuskin läsnä. Korkeintaan lastuissa on pieni häivähdys makeudesta. Muistuttaa suurin osin tavallista suolattua perunalastua, mutta hyvin hienovaraisella umamimaisella twistillä. Pussin kyllä söi muitta mutkitta, mutta eipä nyt maun puolesta ollut mikään löytökään.

6430013259135
 
Kokeilin sitten näitä Oikian Juhlava Kulta -lastuja, joissa makuina on pecorino, hunaja ja chili. Vähemmän yllättäen chilin huomaa ehkä puolivahingossa vasta pussin lopussa, mitään tulisuutta tai sen tapaistakaan ei ole. Suurempana ongelmana juustokaan ei maistu, mutta sen huomaa lievänä epämääräisenä tunkkaisuutena, mikä ei ehkä ole järin iso kehu. Hunaja on sitä mitä perunalastuissa yleensäkin, eli hädin tuskin läsnä. Korkeintaan lastuissa on pieni häivähdys makeudesta. Muistuttaa suurin osin tavallista suolattua perunalastua, mutta hyvin hienovaraisella umamimaisella twistillä. Pussin kyllä söi muitta mutkitta, mutta eipä nyt maun puolesta ollut mikään löytökään.

6430013259135

Testasitko käyttää uunin kautta, niin kuin pussin teksteissä vihjataan? :)
 
Tillifaneille voin suositella Pipersin Jalapeno & Dill -sipsejä. Jalapenoa ei niinkään tuossa maista, mutta tilliä sitäkin enemmän. Harmi ettei noita myydä kaupoissa kuin 40g pusseissa ja siinä sitten kilohintaa jo tuleekin. Brittien Amazonista kyllä saisi isompiakin pusseja, mutta tullit, verot ja toimituskulut eivät paljon houkuttele.

5060539321095
Verkkokauppa.comissa oli 150g pusseja 2,99e. En mikään tillifani ole, mutta ei tuossa nyt minusta mikään kovin selkeä tillisyys ollut. Semmonen epämääräinen mausteisuus. Tuntumaltaan kyllä ihan mahtavia sipsejä. Sopiva kevyt tulisuus. Jalapenon makua ois saanut olla enemmänkin.
 
Oikia Rehti Rosetta (juusto & punasipuli) on minusta jees. En edes muista mitä muita makuja olen maistanut mutta en montaa.
Tämä on kyllä selkeästi paras noista. Chiliset ei ole yhtään tulisia, en ymmärrä miksi markkinoidaan chilillä.

Silloin Crysiksen julkaisun aikaan se "kaikilla mausteilla" mustassa pussissa oli kyllä yksi parhaista. En tiedä mitä muuttivat brändivaihdon aikaan, mutta ei ole kyllä yhtään samanlainen enää.
 
En oikein pidä näistä valmiista dippikastikkeista tai dippimausteista.

Tässä oma dippikastikeohje sipseille!

- Kermaviili, ei kevyt
- suolaa maun mukaan, riippuu myös sipsin suolaisuudesta
- mustapippuria myllystä 8-10 pyöräytystä
- paprikaa jauheena tujaus, n. 1 tl
- 1-2tl sweet chili kastiketta
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna, jos ei niin pidä valkosipulista, niin voi laittaa vähemmän tai vaikka myllystä
- limeä siivu puristettuna tai tujaus pullosta (1tl)
- tulista chiliä, 1-1.5M scoville esim Apocalypse Chocolate tai Carolina reaper teelusikan kärki. Tai jos ei löydy schiraza kastiketta 1tl + jotain miedompaa chiliä purkista
- sekoita ja anna seisoa jonkin aikaa
- nauti sipsien tai muun naposteltavan kanssa

Onkos muilla omia sipsidippireseptejä?
 
Viimeksi muokattu:
En oikein pidä näistä valmiista dippikastikkeista tai dippimausteista.

Tässä oma dippikastikeohje sipseille!

- Kermaviili, ei kevyt
- suolaa maun mukaan, riippuu myös sipsin suolaisuudesta
- mustapippuria myllystä 8-10 pyöräytystä
- paprikaa jauheena tujaus, n. 1 tl
- 1-2tl sweet chili kastiketta
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna, jos ei niin pidä valkosipulista, niin voi laittaa vähemmän tai vaikka myllystä
- limeä siivu puristettuna tai tujaus pullosta (1tl)
- tulista chiliä, 1-1.5M scoville esim Apocalypse Chocolate tai Carolina reaper teelusikan kärki. Tai jos ei löydy schiraza kastiketta 1tl + jotain miedompaa chiliä purkista
- sekoita ja anna seisoa jonkin aikaa
- nauti sipsien tai muun naposteltavan kanssa

Onkos muilla omia sipsidippireseptejä?
EI liity sipseihin millään tavalla, mutta itse teen paneroiduille kaloille ja kalapuikoille aina kermaviilikastikkeen eli kermaviiliä, tuoretta tilliä, sitruunamehua ja sitruunapippuria ja kaikki sekaisin. Toimii hyvin ainakin kalan kanssa ja on raikas.
 
Testissä eilen Lays:n Amazonilta tilattu karamellisoitu roosasipuli. Kyllä vaan taas oli maistuvia lastuja tältä ykkösvalmistajalta. Rouskuva rakenne ja melko tymäkän sipulinen sekä rasvainen maku. Ehkä hieman turhankin, sillä hippanen raikkautta olisi tehnyt tästä täydellisen. Voisin ostaa uudelleen, arvio 4/5.


1709386211932.jpeg
 
Viime aikoina harvoin saanut kehua Taffelia, mutta vanha suosikkimakuni Bravo maistuu pitkästä aikaa siltä, miltä se on parhaimmillaan maistunut. Juuri sopivasti mausteita ja sour creamin suhde muihin mausteisiin täysin kohdillaan. Pidin pitään taukoa tuon kanssa, kun kaksi pussia peräkkäin oli silkkaa pettymystä Taffelin tapaan. Eli mausteet loistivat poissaolollaan. Ehkä jätän tällä kertaa yhteen pussiin, ettei tule seuraavalla taas suurta pettymystä. Tämäkin oikeastaan siksi, että en mä noita naksuja ihan joka viikko meinaa muutenkaan ostella.
 
Paikallisesta tokmannista löytyi tällaisia tanskalaisia sipsejä. Piti kokeilla kun hinta alle kahden euron, mutta nämä olikin oikeasti hyviä. Perus ja mustapippuri nyt kokeiltu ja sour cream löytyy myös, mutta sitä tuskin kokeilenkaan kun en sour creamista pidä ollenkaan. Melko suolaisia ja rasvaisia mutta molemmat kokeillut hyviä kettle henkisiä paksumpia sipsejä.
1709410373141.jpeg
 
Viime aikoina harvoin saanut kehua Taffelia, mutta vanha suosikkimakuni Bravo maistuu pitkästä aikaa siltä, miltä se on parhaimmillaan maistunut. Juuri sopivasti mausteita ja sour creamin suhde muihin mausteisiin täysin kohdillaan. Pidin pitään taukoa tuon kanssa, kun kaksi pussia peräkkäin oli silkkaa pettymystä Taffelin tapaan. Eli mausteet loistivat poissaolollaan. Ehkä jätän tällä kertaa yhteen pussiin, ettei tule seuraavalla taas suurta pettymystä. Tämäkin oikeastaan siksi, että en mä noita naksuja ihan joka viikko meinaa muutenkaan ostella.
Oliko koostumus kuitenkin taattua taffelia eli kuin pahvia söisi?`Itte en ole varmaan vuoteen koskenut taffeleihin koska mausteet ja ennenkaikkea se pahvinen suutuntuma.
 
Oliko koostumus kuitenkin taattua taffelia eli kuin pahvia söisi?`Itte en ole varmaan vuoteen koskenut taffeleihin koska mausteet ja ennenkaikkea se pahvinen suutuntuma.
Ei mun mielestä. Verrokkina Pringlesit, joita syön korkeintaan tarjottuna. Ymmärrän kuitenkin, mitä tarkoitat. Suutuntuma voisi olla ehkä hiukan perunalastumaisempi.
 
Ajattelin kokeilla näitä Oikia-lastuja ja vaikka maku on valkosipuli ja chili, ei chilistä taaskaan ollut tietoakaan. Sen sijaan valkosipulisipsinä varsin kelpo kamaa. Jotenkin pakkausten ulkonäkö on vähän.... tönkkö, kun ensimmäisenä siitä pitäisi tulla ilmi, mistä mausta on kyse. Joku Musta Jortikka tai Basaarin Bella ei ole kovin informatiivinen kuvaus. Tulee varmaan kokeiltua muitakin.

6430013258718
Joo, kokeilin myös piruuttani tätä BBC ja olikin ihan tavallista bulkkia kuten vähän odotinkin. Toki mustia lajikkeita ei kuorta lukuunottamatta taida olla mutta hiukan elättelin toivoa että olisi jostain sisältä tummasta laadusta saatu aikaan mustia lastuja värjäämättä. Tavallista rehuperunan paskaa oli. Ehkä violetista perunasta saisi tavallisesta poikkeavia lastuja, odotellessa että joku jaksaa kokeilla.

Ei mun mielestä. Verrokkina Pringlesit, joita syön korkeintaan tarjottuna. Ymmärrän kuitenkin, mitä tarkoitat. Suutuntuma voisi olla ehkä hiukan perunalastumaisempi.
Eikös Pringles ole muutenkin siivutettua kuivaa perunamuusia eli ei perunalastu? En jaksa tarkistaa mutta tuskin perunalastuista niin huonoja saisi.
 
Joo, kokeilin myös piruuttani tätä BBC ja olikin ihan tavallista bulkkia kuten vähän odotinkin. Toki mustia lajikkeita ei kuorta lukuunottamatta taida olla mutta hiukan elättelin toivoa että olisi jostain sisältä tummasta laadusta saatu aikaan mustia lastuja värjäämättä. Tavallista rehuperunan paskaa oli. Ehkä violetista perunasta saisi tavallisesta poikkeavia lastuja, odotellessa että joku jaksaa kokeilla.


Eikös Pringles ole muutenkin siivutettua kuivaa perunamuusia eli ei perunalastu? En jaksa tarkistaa mutta tuskin perunalastuista niin huonoja saisi.
Pringles on perunamassasta valmistettuja.
 
Tällä viikolla vuorossa oli sitten Okeidon Rehti Ryssä tms. Mauksi ilmoitetaan juusto ja punasipuli. Hyvän makuisia toki, mutta lähinnä siksi, koska ovat melko lailla Broadway/Manhattan -sarjaa. Tiheästi poimutettuja kuten edellämainitut. Jännä miten kaikki yritykset tehdä se omanlainen lastu pakkausta myöten silti aina muistuttaa niitä isompia ja tunnetumpia esikuvia. Miten olisi joskus vaikka timjami? Dijon? Sriracha? Tehkää jotain.

6430013250170
 
Estrellan uutuuksia:


Ilmeisesti Lidlin nallesnäksit saivat sen verran kovan huuman aikaan, että kilpailijoidenkin piti reagoida.
 
En oikein pidä näistä valmiista dippikastikkeista tai dippimausteista.

Tässä oma dippikastikeohje sipseille!

- Kermaviili, ei kevyt
- suolaa maun mukaan, riippuu myös sipsin suolaisuudesta
- mustapippuria myllystä 8-10 pyöräytystä
- paprikaa jauheena tujaus, n. 1 tl
- 1-2tl sweet chili kastiketta
- 1 valkosipulin kynsi puristettuna, jos ei niin pidä valkosipulista, niin voi laittaa vähemmän tai vaikka myllystä
- limeä siivu puristettuna tai tujaus pullosta (1tl)
- tulista chiliä, 1-1.5M scoville esim Apocalypse Chocolate tai Carolina reaper teelusikan kärki. Tai jos ei löydy schiraza kastiketta 1tl + jotain miedompaa chiliä purkista
- sekoita ja anna seisoa jonkin aikaa
- nauti sipsien tai muun naposteltavan kanssa

Onkos muilla omia sipsidippireseptejä?
En pidä kermaviilistä,niin käytän Turkkilaista jogurttia ja Shirazaa,helppoa ja nopeaa,muuta ei tarvitse.
 
Mä kyllä syön kanan kanana ja pekonin pekonina. En erityisesti kaipaa noita makuja sipseihin.
En myöskään. Eihän tuo tuote perunalastu olekaan vaan toisentyyppinen läskimättö, jolla on yhteistä sipsin kanssa suolaisuus ja pakkaustapa.

Siannahkasipsit ovat myös hyviä ja paljon aidompi tuote kuin pekonin tai kanan makuinen perunajauhorapsiöljymöykky. Saatavuus Suomesta valitettavasti heikko.
 
Suomen sipsit on siitä metkoja että meillä ei juurikaan ole noita "ruuanmakuisia" sipsejä kun muissa maissa hyllyt on niitä pullollaan. On ribsien, hampurilaisten, kebabin ja friteeratun kanan makuisia, mutta en muista että olisin suomessa nähnyt yhtään tällaista.
 
Suomen sipsit on siitä metkoja että meillä ei juurikaan ole noita "ruuanmakuisia" sipsejä kun muissa maissa hyllyt on niitä pullollaan. On ribsien, hampurilaisten, kebabin ja friteeratun kanan makuisia, mutta en muista että olisin suomessa nähnyt yhtään tällaista.
Myös kansainvälisten merkkien ylivalta onneksi puuttuu kun on tuo kotimainen(ahvenanmaalainen) sipsiteollisuus niin kulttimaineessa. Koskee toki monia muitakin asioita kuten vähittäiskauppaketjuja ja pikaruokaa, hyvässä ja pahassa.

Jos ei olekaan ruokamakusipsejä niin senkin edestä löytyy ruoan makuista shampoota, kuten näkyy toki olevan muuallakin. Melkein kaikki on jotain ananasta, mustikkaa ja kookosta. Pekonia ja bbq-kanaa en ole vielä nähnyt.
 
Kyllä ne (etenkin Lays:n) "ruuanmakusipsit" vaan on parhautta. Cheeseburger, Ribs ja Kräterbutter nyt vain pari mainitakseni. Näihin vielä sopiva dippi, niin johan on komiaa!

Itse taas en ymmärrä laisinkaan mauttomia, erityisesti Taffelin, pahvisipsejä lainkaan. Perunan voi syödä vaikka keitettynä ja on sekin parempaa kuin moiset tekeleet. Tai sitten nämä "kaikessa on ainakin creme fraichea" -maut, joita mahtuu 13 tusinaan.

Pitää olla ballsia ja erottuvuutta, niillä tehdään kunnon lastu!
 
Viimeksi muokattu:
En pidä kermaviilistä,niin käytän Turkkilaista jogurttia ja Shirazaa,helppoa ja nopeaa,muuta ei tarvitse.
Turkkilainen jogurtti on aivan ylivoimaisesti parasta dipeissä.
Imo parasta on se lidlin mutta prisman versio on hyvin lähellä sitä.

Tuo on kätsy kun siitä saa sit annosteltua just sen verran dippiä kun tarvitsee.
 
Paikallisesta tokmannista löytyi tällaisia tanskalaisia sipsejä. Piti kokeilla kun hinta alle kahden euron, mutta nämä olikin oikeasti hyviä. Perus ja mustapippuri nyt kokeiltu ja sour cream löytyy myös, mutta sitä tuskin kokeilenkaan kun en sour creamista pidä ollenkaan. Melko suolaisia ja rasvaisia mutta molemmat kokeillut hyviä kettle henkisiä paksumpia sipsejä.
1709410373141.jpeg

Lähitokmanneissa ei ole ollut kuin tuota mustapippuria, joka on vähän liian voimakas maku. Rakenteeltaan kyllä hyviä lastuja.
 
Kokeilin taas aiemmin vieraaksi jäänyttä makua, Oikian "kaikilla mausteilla" -lastuja, joissa yhdistyvät herkullisesti kasviöljyjen, tomaatin, sipulin, maitodekstriinin, chilin, hiivauutteen, "mausteiden", sinapin, perunakuidun, "aromin", sitruunahapon, viinietikan, mausteuutteiden (paprika) ja kenties pienen määrän MAITOPROTEIINIA maut. Ottiatuota siis.

Kieltämättä tuoksusta tulee vähän mieleen nakkikioskin lihapiirakka kaikilla mausteilla. Poimutettu lastu on aika ruhtinaallisesti maustettu noin määrällisesti ajatellen, mutta överiys onneksi on vältetty mausteseoksessa. Mitenkään voimakkaan makuisiksi näitä ei siis voisi luonnehtia, vaikka sana mausteinen muita mielleyhtymiä saakin aikaan. Monet maut, kuten sinappi, jäävät lähinnä nimiksi tuoteselosteeseen. Etikka tai chili eivät juuri välity, mutta tomaatti/"ketsuppi" on ehkä se joka tulee eniten esille. Lievällä BBQ-tavalla kenties? Ehkä parempi kuin mitä odotin, mutta odotin varmaan jotain outoa sillisalaattia jonkun Iltapulun perunalastutestin perusteella muutenkin. Eli kyllä näitä voi huoletta kokeilla, vaikka mitään tarvetta palata saman pussin pariin ei itselläni syntynyt.

CXn8LNgI4K39YpnadS1-BT.jpg
 
Estrellan uutuuksia:


Ilmeisesti Lidlin nallesnäksit saivat sen verran kovan huuman aikaan, että kilpailijoidenkin piti reagoida.
Noita Fried Chicken Bitesejä oli muutama vuosi sitten myynnissä isommissa pusseissa melkeinpä joka marketissa. Ainakin ulkonäkö oli täysin sama. Ovat muuten erittäin jees, jos kyse on samoista sipseistä. En edes tiennyt, että olivat poistuneet myynnistä.
 
Paikallisesta tokmannista löytyi tällaisia tanskalaisia sipsejä. Piti kokeilla kun hinta alle kahden euron, mutta nämä olikin oikeasti hyviä. Perus ja mustapippuri nyt kokeiltu ja sour cream löytyy myös, mutta sitä tuskin kokeilenkaan kun en sour creamista pidä ollenkaan. Melko suolaisia ja rasvaisia mutta molemmat kokeillut hyviä kettle henkisiä paksumpia sipsejä.
1709410373141.jpeg
Itse bongasin muutama viikko sitten Tokmannilta tämän sarjan sour cream -sipsejä. Heittämällä meni yhdeksi suosikiksi erityisesti hinta-laatusuhteen takia, kun pussi tosiaan alle 2e.

No. Enää niitä ei sitten olekaan löytynyt mistään, edes Googlella ei löydy kuvaa :(
 
Estrellan uutuuksia:


Ilmeisesti Lidlin nallesnäksit saivat sen verran kovan huuman aikaan, että kilpailijoidenkin piti reagoida.
Onko importti tuotteita vai pitäisikö tulla ihan lähikauppoihin valikoimiin?
 
Nuo kaikki Oikiat on ihan kuraa. Just niitä pahvilastuja. Estrella käytännössä ainoa Suomessa jolta löytyy joitain hyviä lastuja ja peruna maistuu perunalta.
 
Nuo kaikki Oikiat on ihan kuraa. Just niitä pahvilastuja. Estrella käytännössä ainoa Suomessa jolta löytyy joitain hyviä lastuja ja peruna maistuu perunalta.
Juuri näin.
Ostin Oikian Valkosipulichililastuja ja valkosipuli maistu ihan kivasti, chilistä ei mitään tietoa mutta se koostumus oli kun styroksia söis.
Estrella ja Lays on sentään vielä hyviä, ohuita ja rapeita.
 
Mun mielestä kyllä oikiat on ihan vitusti edellä pahvitaffelia.
Edelleen ylivoimaisesti parasta on lidlin keltainen pussi sileitä sipsejä :thumbsup:

Estrella olisi kolmosena sit mut mulkut lopettivat BBQ valmistuksen niin ei siellä ole mitään makua enää itelle, kun ei muutenkaan kiinnosta tippaakaan sourcream ja suomessa sitä tungetaan joka helvatan sipsiin.

Ei taida millään valmistajalla enää olla mitään BBQ sipsejä paitsi ne paffelin kammotukset?
 
Mun mielestä kyllä oikiat on ihan vitusti edellä pahvitaffelia.
Edelleen ylivoimaisesti parasta on lidlin keltainen pussi sileitä sipsejä :thumbsup:

Estrella olisi kolmosena sit mut mulkut lopettivat BBQ valmistuksen niin ei siellä ole mitään makua enää itelle, kun ei muutenkaan kiinnosta tippaakaan sourcream ja suomessa sitä tungetaan joka helvatan sipsiin.

Ei taida millään valmistajalla enää olla mitään BBQ sipsejä paitsi ne paffelin kammotukset?
Lays on musta paras BBQ mitä löytyy. Niissäkin aika paljon heittelyä mausteiden määrässä.
 
Mihin muuten viitataan kun puhutaan pahvi-sipseistä? Yksityisten lastun rakenteeseen, makuun vai mihin?
 
Vähän liikaakin tullut syötyä sipsiä enkä ole oikein tuota taffel pahvia kokenut. Sen hiuksiin että laysejä jos laittaa liikaa suuhun niin muuttuvat mutustellessa kuin märäksi pahvimassaksi.
 
Mihin muuten viitataan kun puhutaan pahvi-sipseistä? Yksityisten lastun rakenteeseen, makuun vai mihin?
Mausteet vähentyneet ja rakenne mennyt huonoksi.
Kartanon perunalastut oikein mahtava esimerkki tästä muutoksesta 2010-luvulla, ihan kuin ei olisi enää kunnolla öljyä/rasvaa/mausteita lastuissa. Ennen oli jokainen lastu tasalaatuisen maukas ja ei tuntunut kuivalta missään kohdin.
 
Lays on musta paras BBQ mitä löytyy. Niissäkin aika paljon heittelyä mausteiden määrässä.
Pitääkin tota kokeilla.

Lidliin oli tullut takaisin poimutetut grillisipsit, tuli ostettua heti pussi ja hyviä ovat!
BBQ makuisia eivät valitettavasti kuitenkaan ole…
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 702
Viestejä
4 563 059
Jäsenet
75 010
Uusin jäsen
MrBrutalMachine

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom