Pariisin Olympialaiset 26.7. - 11.8.

Liittynyt
28.02.2019
Viestejä
423
Sitten on nämä ääritapaukset kuten Caster Semenya jollla on testosteronitaso korkeampi kuin keskiverto länkkäri miehellä. Sinänsä hassua rajoittaa osallistumista, melkein sama kuin joku korkeushyppääjä tai koripalloilija olisi liian pitkä. Joissain kamppailulajeissa on maksimi paino mutta ei kaikissa.
Tästä on taas tehty niin hemmetin vaikeaa ja kunnon woketusta.
Mitä jos vaan tehdään se DNA testi ja katsotaan onko biologisesti mies vai nainen?

Edit. IBA liitto väittää testanneensa Khelif:n ja sen mukaan hän olisi mies. XY kromosomit.
 
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
5 690
Voisitte mennä tänne jatkaamaan tätä keskustelua. Siellä jo tästä onkin keskusteltu.

 
Liittynyt
25.01.2019
Viestejä
4 085
No tänään on lauteilla tuo Taiwanin ’poitsu’ nyrkkeilykehässä. Onneksi alkoi yleisurheilu viimein näissä kisoissa. On niin järjetön lajimäärä, että vähempikin riittäisi.
 
Liittynyt
13.07.2020
Viestejä
719
Pihla on kyllä super. Jotenkin taistelijaluonne (kunnon rocky-meininkiä naisten kärpässarjassa :D), vaikka ulkonäkö ei ehkä alkuun vaikuta siltä (keskittymisen hän on vienyt 10-0 kumpaakin vastustajaa vastaan). Alkuun häiritsi kun jokaisella iskullaan haukkuu vastustajaa huoraksi, mutta ehkä minuutti meni tottua siihen ja oletettavasti sillä on joku tarkoituskin (villiveikkaus, että joku on huomannut pisteiden rekisteröityvän varsinkin pienen maan edustajalle silloin paremmin). Valmentajansa on ilmeisesti kiistanalainen hahmo piireissä, mutta äärimmäisen sopiva tuonne Pihlan kulmaan.

Ainoa suomalainen joka on pärjännyt odotuksia paremmin? Yleisesti en jaksaisi, että mediassa koko ajan päivitellä kuinka taas oli pettymyksiä ja yritystä selittää sitä parhain päin. Häviäminenkin kuuluu urheiluun ja tulevaisuutta varten olisi parempi, ettei urheilijoita vaadittaisi märehtimään sitä huonouttaan kaiken kansan edessä, vaikka tai koska ollaan niin vahingoniloon sortuvia noin muutenkin.
 
Liittynyt
13.07.2020
Viestejä
719
Häiritsee jatkaa offtopicia, mutta en usko, että nuo miehet naisina nyrkkeilijät olisivat mukana olympialaisissa jos lajiliiton kanssa tilanne olisi stabiili. Hyvin mahdollisesti ihan byrokraattinen virhe ja nyt olympiakomiteassa vain puolustavat asiantilaa kasvojen menettämisen pelossa, koska tuo olisi pitänyt osata huomioida jo etukäteen.

Määritelmän pitäisi olla niin, että Y-kromosomi estää osallistumisen naisten sarjoihin. Maailman yksinkertaisin sääntö ja jaottelu. Ainakin näin ihan huippu-urheilussa. Jos jollain muuten naisella (XX) on suurempi testosteroni-arvo, niin luettakoot se geneettiseksi lahjakkuudeksi. Tuntuu yhtälailla väärältä, että jotain neljän sadan ja sitä lyhyempien matkojen juoksijoita vaaditaan syömään jotain hiton epäterveellisia testoblokkereita vain sen takia, että he ovat luonnostaansa sellaisia. Isommat geneettiset poikkeamat, eli vaikkapa XXY:t, kilpailevat saman edellä esitetyn säännön mukaan miesten sarjassa, joka on periaatteellisesti yleinen (mutta käytännössä miesten).
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
1 411
Mielenkiintoinen superraskaan matsi tänään:
Teremoana Teremoana Jr vs. Bakhodir Jalolov

klo 18.54
’I don’t fear him’: Aussie monster’s KO statement
Teremoana Jr is the biggest super heavyweight in Australia’s Olympic history, now he meets the defending gold medallist in a super heavyweight blockbuster and prepares to pull of one of the upsets of the Games.



Tätä ennen toinenkin superraskaansarjan matsi klo 18.38
 
Liittynyt
13.07.2020
Viestejä
719

Vihaan ihan yli kaiken näitä artikkeleita, vaikka onkin haastateltu entistä urheilijaa, nykyistä asiantuntijaa. Jos menestys ei tule ihan itsellään, niin pitäisi tehdä sillä tavalla, että esim. joku yleisurheilu vaikuttaisi jollain tapaa mielekkäältä ammatilta ja eikä niin, että tulevaisuudessa tienaat paljon vähemmän kuin verrokkisi ja kiitoksena siitä uhrauksesta sulle haistatellaan lehdistössä ja pahimmillaan heti suoraan areenalla (Kaj Kunnas oli "mahtava" haastattelija kun lähinnä tarkoituksella yritti itkettää urheilijoita) kun et pärjää maailman huipuille edes, vaikka tekisit SE-tulokset, joka tarkoittaa lähinnä sitä, että kilpailu oli näiden kommenttien laukojien aikaan paljon vähäisempää.

Norjalaiset on jostain syystä nykyään yleisurheilussakin monessa lajissa maailman parhaita vähän niin kuin yhtäkkiä ja en usko, että se johtuu genetiikasta tai valmentamisesta. Jos halutaan ottaa riski Lahti 2001 fiaskosta, niin sitten mekin voidaan pärjätä sillä tavalla, ettei tarvitse urheilijoiden valmistautua ottamaan paskaa niskaan joka tapauksessa kun eivät pärjää. Jos ja kun ei haluta mennä siihen, niin sitten tarvitaan jonkinlainen asenteen muutos jos halutaan edes joskus saada mitaleita varsinkin sellaisissa lajeissa, joiden harrastaminen ei ole täysin riippuvaisia vanhempien tulotasosta.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
248 689
Viestejä
4 335 885
Jäsenet
72 269
Uusin jäsen
Teemu80

Hinta.fi

Ylös Bottom