Pankit

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Myrkky, 23.11.2016.

 1. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 442
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Luottokorttilanka löytyy jo, pankeista ei taida olla vielä omaa ketjua, en ainakaan löytänyt.

  Tulipa mieleen kun lukaisin IS:n uutista kuinka asiakasta kyykytetään siitä että asiakas tallettaa rahaa tililleen, ja joutuu siitä kuultavaksi. Ainakin Nordea kunnostautunut tässä, kommenteissa, ja OP kanssa, kaipa muitakin, en lukenut kaikkia.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-2000004878417.html

  Tapaus siis että uutisen henkilö laittoi panoautomaattiin noin tonnin, ja sitten tuli kutsu pankkiin kuultavaksi että mistäs tuollainen summa on löytynyt:eek:

  Jos nyt veisi tukun rahaa konttoriin, ja sieltä alettaisiin kyselemään kaikenlaista, niin mitä sinne pitää sanoa? Itsensä myyminen, huumeiden & aseiden myyminen, noita jutun kommenteissa.

  Kun se nyt ei ensinnäkään kuulu pankille mistä ne massit on hankittu, ja kuittipakkoa ei ole yksityisten kaupoissa, tai kauppakirjoja. Joo tiedän että pitäisi verottajalle kertoa jos kerää vaikka pulloja, mutta just joo ja ihan varmaan.

  Kokemuksia ja mielipiteitä?:psmoke:
   
 2. Chekkit

  Chekkit

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se on laki. Pankit eivät voi sille mitään, paitsi tietysti jättää täyttämättä lakisääteinen velvollisuus, joka nyt ei liene kovin järkevää.

  Kyseessä on kokonaisarvio, kuinka paljon mies yleensä tienaa? Paljonko on mennyt nigerialaiskirjeisiin? Entä kuinka monta epäilyttävää rahansiirtoa on ulkomailta tai ulkomaille?
  Et tiedä? Ei kukaan tiedä paitsi pankki ja asiakas, 1000e ei ole itsessään syy kutsuun ystävällisiin keskusteluihin.

  Kannattaa valehdella mahdollisimman paljon, hyvä myös läpällä ilmoittaa että tulee pankkiin aseistettuna.
  Huoh.

  Nii siis elikkäs kyllä kuuluu. Sanoo laki.
   
 3. Kuvaaja

  Kuvaaja

  Viestejä:
  1 093
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Että ihan tonni? Varmaan kyseessä joku kansainvälinen terroristi. Eiköhän jutun taustalla ole pyrkimys hankaloittaa käteisen käyttöä ja siten nopeuttaa kaikenlaiseen bittirahaan siirtymistä. Pankeille tämä on mieleen, kun bittien käsittely on käytännössä ilmaista ja erilaisten korollisten luottojen tuputtaminen on helpompaa. Valtio taasen pääsee entistä tarkemmin syynäämään kansalaisten asioita. Win-win -tilanne siis. Toistaiseksi ei ole ollut haittaa. Onhan tuollainen pomottaminen kurjaa ja vaihtoehtojen rajaaminen ikävää, mutta ei tuota suuntausta mikään ole kääntämässäkään.
   
 4. anonyymi

  anonyymi Vieras (tunnus poistettu)

  Ei oo kyllä ikään kyselty rahojen perään vaikka pariatonniakin kiikuttanu pankkiin. Kai se o naamasta kiinni sitten.
   
 5. Repro

  Repro

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyseessä on rahanpesulaki, mitä Nordea varsinkin noudattaa tarkkaan. Vaikka rahat olisi tullut vaikka mistä, niin nehän on voineet tulleet, kavereiden pokeripeleistä,klapien myynnistä,kirppikseltä...
   
 6. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 442
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No eihän tämä ihan uusi juttu ole. Aikanaan myin ladan velivenäläiselle, siinä kun dollareita vaihdettiin markoiksi, niin kaikenlaista kysymystä tuli vastaan tälle venäläiselle, mistä rahat, oletko töissä?? Lopulta akka luovutti kun asia ei edennyt, markat tiskiin ja menoksi. Tämä oli aikaan CCCP, joten ei ole tavallaan paljoa muuttunut.
  Tietysti nyt on nykyään ja ajat erilaiset.

  Saahan nähdä, pitäisi yhden sukulaisen pankkiasiat siirtää toiseen pankkiin, koska nykyisesssa pankissa ei ole palveluja, ja konttorikin on kaukana. Mitä muualta ymmärtänyt, niin pelkän tilin avaaminenkin voi olla melkoista kuulustelua, - ja mene sinne sitten dementikon kanssa...

  Mitähän se pankki sitten tekee jos yrittää tallettaa käteistä, eikä asiakas suostu kertomaan - soittaa poliisille, verottajalle, ei ota rahoja vastaan, jäädyttää tilin:think:
   
 7. Repro

  Repro

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Myrkky, kokemuksella, onnea vaan. Toivottavasi olette sopinut papereilla, että voit sopia pankkiasioista kaikkien asianomaisten kanssa.Pankissa toivo, että dementikko omaisesi on sillä hetkellä samaa mieltä, kuin on ajateltu.
  Ja jos saat tilinkäyttöoikeudet, niin tallenna kaikki itse. Ja tietenkin kaikki kuitit talteen.
   
 8. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 442
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitoksia, edellisessä pankissa on jo tilinkäyttöoikeudet - en tosin ole kertaakaan joutunut käyttämään. Edunvalvojalla ei ole mitään järjestelyä vastaan. Kyse on vain käyttötilistä, varsinainen rahatili säilyy edelleen toisessa pankissa, missä mulla ei ole ko. tilille oikeuksia, vain edunvalvojalla on. Edunvalvoja tosiaan varoitti että voi olla nihkeää luvassa. Tosin olen itse sen uuden pankin vanha asiakas, jos siitä nyt mitään apua on. Ja tämä omainen nyt sitten on ihan kysymysmerkki, miten käyttäytyy ja muistaa mitä pitää sanoa.

  Juuri näin:tup:
  (siis omista asioista, itse nyt joudun jossain kohtaa omalla ajalla toisen asioita hoitamaan, ns. vapaaehtoisesti. No silti)
   
 9. Repro

  Repro

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Myrkky,
  Nyt, oletko ainut tilinkäyttöoikeudet hoitaja, miksi edunvalvoja hoitaa loput
   
 10. jumr

  jumr

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei itseltä ole ikinä mitään kyselty vaikka isompiakin summia tulee kannettua konttoriin/talletusautomaattiin, max n.20k kerralla on tullut vietyä. Yritystoiminnasta tulleita rahoja ja pankki sen tietääkin ilman mitään selvittelyjä.
  Kai se siis aina tilanteesta riippuu, eikä summista. OP on pankkina.
  Talletusautomaatissakin talletan rahat omalle käteistilille ja sitten vasta siirrän yritystilille, koska yritystilillä vievät välistä sen verran enemmän käsittelykuluja.
   
 11. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 442
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Edunvalvoja on sen takia etten itse halua monestakin syystä hoitaa koko rumbaa, ja siitä tulisi vaan sotatila loppupeleissä + maistraatille selvittelyt yms touhu mihin en halua osallistua. Tuo käyttötilin oikeudet sain pankista, kun valvottava suostui siihen. Sattui niin että tupsahti vähän turhan paljon rahaa vahingossa sille tilille, ja edunvalvoja nakitti minut hoitamaan homman. Kun valvottavaa itseään ei voi laskea yksin hoitamaan sellaisia summia, ja valvoja itse ei pankiin sijainnista yms. syistä voinut lähteä asiaa hoitamaan. Valvottavalla on käyttötili mihin tulee pieni "viikkoraha" ja sitten nostorajoitukset toki. Paljoa siellä ei ole.
  Ja tosiaan edunvalvojalla ei ole oikeuksia tuohon käyttötiliin, olisi pitänyt olla, mutta nyt meni näin. Tämä on siis vähän mutkikas kuvio. Kyseessä ei siis ole kunnallinen edunvalvoja, vaan ihan asianajaja.
   
 12. AnanasJumala

  AnanasJumala

  Viestejä:
  10
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Ikävä kyllä nää kyselyt tulee viranomaisvaatimuksista. Itse niitä joudun työn puolesta täyttelemään. Kyse on vaatimuksesta tuntea asiakas ja mistä varat tulevat. Käytännössä, mikäli asiakas ei vastaisi kysymyksiin tai herää epäilys siitä pitäisi tehdä rahanpesuilmoitus. Ks. alla oleva lainaus poliisin sivuilta:

  Valvottavia summia on laskettu, joskus aikoinaan se oli noin 10k€ nyt se on vissiin alhaisempi...
   
 13. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 596
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  S pankkiin kannattaa avata tili jos käteistä pitää saada tilille. Voi viedä rahat vaikka yöllä lähi alepaan niin ei tarvitse jonottaa. Sitten vaan tilisiirtoa jonkun muun pankin tilille jos tarvetta on.
   
 14. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 785
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Aikaa cccp ruplia ei saanut viedä maasta ulos(ikinä en ole yrittänyt vaihtaa pankissa :D:D).Melko varmasti se kassaneiti on soittanut poliisille jos/kun veli venäläinen tulee pankkin vaihtamaan dollareita markoiksi.. :D

  /edit
  Niiden pitää vain kysyä tollaista eikä arvioida että puhutko totta eli voit säveltää noille ihan mitä haluat ja ne sitten kai kirjoittaa ne ylös ja lähettää eteenpäin.sääli ettei täällä makseta spermanluovutuksta mitään,olisi kiva nähdä pankkineidin ilme kun tyyppi tuo 1000€ ja selittää mistä on saanut rahat.Heittäisi vielä jotain rahojen tahmaisuudesta.:rofl:
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 15. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 633
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pankithan joutuu ton kyselyn tekemään mikäli asiakkaan tilillä tapahtuu jotain "normaalista poikkeavaa" eikä niinkään siitä summasta kyse.

  Sinällään perseestä että pitää kaikena maailman selvityksiä tehdä. Mitähän pankki sanois jos ilmoittaa että kirjallinen postin kautta lähetetty selvitys rahojen alkuperästä 5e ja paikan päälle tuleminen selvittelemään 20e. Tietysti vetoavat johonkin lakiin mutta jos rupeis inttämään että aika on rahaa eikä rupee ilmaseks selvittää ja että voivat sitten karhuta "palvelumaksua" joltain muulta taholta takaisin.
   
 16. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 195
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Tämä on nimenomaan se pointti tuossa.
  Jos meikäläinen joka ei ikinä oikeastaan talleta rahaa tilille ja harvoin sitä edes nostaa sieltä, menisi ja tallettaisi tonnin tilille niin melko varmasti tulisi lakisääteinen rahanpesukysely perään pankista.

  Aika jäätävää touhua ja "lillukanvarsia" Timo Soinin sanoin mun mielestä, mutta laki on laki ja Suomessa sitä tietysti sovelletaan tiukimman mukaan valvontaan. Vaikka Vantaalainen Jani-Petteri pesiskin tonnin rahaa Talletus-Oton kautta, niin se osaa luultavasti selittää rahojen alkuperän riittävällä tarkkuudella pankkineid... toimihenkilölle, jota itseäänkään asia tuskin paljoa kiinnostaa ja valvonta jää tähän.
   
 17. Chekkit

  Chekkit

  Viestejä:
  282
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Luulen että pankkki sanoisi että herra on hyvä ja vaihtaa pankkia mikäli ei ole tyytyväinen. Vähän samantasoista läppää kuin jos sanoisi poliisille että puhaltaminen alkometriin maksaa 200e hähähähää, owned.
   
 18. Immo Kuutsan tukka

  Immo Kuutsan tukka

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kerrot, mistä ne rahat on, tai sepität jotain. Mikä tässä on ongelma?
  Kerran vein tiskille muutaman tonnin ja riitti, että sanoin myyneeni omaisuuttani. Talletusautomaattiin olen työntänyt tonneja, eikä koskaan ole tullut kyselyitä perään.
   
 19. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 785
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  No se juttu tossa oli että tyyppi oli pistänyt sinne talletusautomaattiin jonkun tonnin niin pankki soitellut perään että tules tänne selittämään mistä olet ne rahat saanut.Alkaisi tollainen itseänikin ärsyttää.
   
 20. Immo Kuutsan tukka

  Immo Kuutsan tukka

  Viestejä:
  107
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Luultavasti epäilyttävä ja paska asiakas, kun näin on toimittu:D Kyllähän pankeille likainenkin raha kelpaa, mutta joutuvat pakotettuina kyselemään typeriä.
   
 21. yero

  yero

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näin se tietysti on, mutta tämä huomioiden Nordean toiminta on äärimmäisen puusilmäistä:
  - ei oteta talletuksia vastaan konttorissa
  - laitetaan talletusautomaatti
  - soitellaan asiakkaalle perään ja kutsutaan erikseen kuultavaksi konttoriin sen jälkeen, kun tämä käyttää automaattia

  versus:

  - otetaan talletuksia vastaan konttorissa ja täytellään tarvittavat lipareet samalla
   
 22. greenlight

  greenlight BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  1 636
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei liity. Se on ylireagointia, tiedä sitten mistä syystä. Jos kyttää pienen rahan asiakkaita, niin voi kusettaa sitten isompien kanssa rauhassa? Esimerkiksi Osuuspankki kyselee vuosittain asiakkaidensa "taustatietoja". Olen monta kertaa vastannut vittuillakseni, että minulla on kytköksiä ulkomaisiin hallituksiin jne. eikä siitä ole koskaan seurannut mitään.
   
 23. yero

  yero

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin, meikäläisellä on tämän elämän mittainen kiintiö täynnä Nordeaa. Ja jos on olemassa jälleensyntyminen ja jos jotain oppia voisin siirtää tästä elämästä seuraavaan, niin se olisi: ei koskaan Citibank eikä Nordea.
   
  Viimeksi muokattu: 24.11.2016
 24. Mane

  Mane

  Viestejä:
  645
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tästä on tosin aikaa jo muutama vuosi mutta ainakin vielä silloin Raumalla Säästöpankin konttorissa pystyi tallettamaan 1000-2000e (tarkkaa summaa en muista) käteistä ihan ilman mitään kyselyitä tai ihmettelyä.
   
 25. RDennis

  RDennis

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  27.10.2016
  "Okei. Me pidentäänkin näitä rahoja sulle sivussa (vedoten rahanpesulakiin) sen aikaa että toi sun hinnastos asettuu siihen nollan tienoolle."

  Ei kannata alkaa vääntään. Kyllä sielläkin osataan olla hankalia. Vaihtaa pankkia jos tuntuu pahalta.
   
 26. LiceMan

  LiceMan

  Viestejä:
  169
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kyllä itelle danskesta tullut mitään kyselyitä kun muutama vuosi sitten talletin 1500€ käteistä tililleni. Onkohan laki muuttunut?
   
 27. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 442
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Meni vähän neuvostoliitto ja venäjä sekaisin, siis tämä episodihan tapahtui joskus vuoden -91 jälkeen, kun ryssät osti suomen tyhjäksi vanhoista Ladoista, my bad.
   
 28. valvoline

  valvoline

  Viestejä:
  109
  Rekisteröitynyt:
  16.01.2017
  Viimeksi muokattu: 15.12.2018
 29. Taika-Jim

  Taika-Jim

  Viestejä:
  885
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Yllättävän vaikeaa Nordealla ainakin huomattavien rahasummien siirto. On henk. koht. neuvojaa, rahoituspäällikköä ja sun muuta. Rahat saajan tilile ja kätellään, no ei käy. Paperia ja lippulappua pitää allekirjoitta. Seuraavan kerran menee jutut ilman pankin interventiota;)
   
 30. TCan

  TCan

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  05.08.2018
  Onko muilla alkanut Nordean tunnuslukusovellus tökkiä viimeisen parin viikon aikana? Kirjautumistapahtuma ei aina ilmesty sovellukseen taikka pin-koodin näppäilyn jälkeen "pyörä jää pyörimään" eikä mitään tapahdu ennenkuin pakottaa sovelluksen pois päältä ja uudelleen päälle. Aiemmin toiminut erinomaisesti. Nyt ongelmaa esiintyy jatkuvasti.
   
 31. rogerpe

  rogerpe Make ATK Great Again

  Viestejä:
  35
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kyllä kaikilla olisi hyvä olla kaksi korttia, itselläni on Bank Norwegian OP:n kaverina. Molemmat ovat kyllä Visan kortteja, mutta aika harvinainen tilanne saa olla jos kumpikaan kortti ei toimisi... Eipä tarvitsisi jättää tavaroita kassalle jos OP:n järjestelmät jälleen kaatuisivat.
   
 32. pähk1nä

  pähk1nä

  Viestejä:
  484
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Ei ongelmaa ainakaan iPhonella tai iPadilla.
   
 33. digifi_

  digifi_

  Viestejä:
  6
  Rekisteröitynyt:
  27.03.2017
  Androidissa (Pie) softa toimii paremmin mobiili-yhteydellä kuin WLANin kautta, jälkimmäinen aiheuttaa ihmeellistä hidastelua ja jumittelua.
   
 34. Zyrppa

  Zyrppa

  Viestejä:
  1 288
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tai sitten pitää aina mukana sen verran käteistä, että jos maksujärjestelmät kaatuu niin saa ostokset maksettua.
   
 35. Verity

  Verity Mitä häh? Tukijäsen

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Samaa ongelmaa ollut Android Piellä. Pidempään jo sitä, että kirjautumistapahtuma ei ilmesty sovellukseen ja nyt välillä myös sitä, että itse mobiilipankki vain jumittuu siniseen ruutuun. Jos kirjautumisikkuna tulee esille, aina olen kyllä siitä vaiheesta päässyt eteenpäin.
   
 36. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 195
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ei ole pätkinyt viimeisten viikkojen aikana sen enempää tai vähempää kuin yleensäkään. Mulla on softa käytössä sekä ipadissa, iphonessa että androidissa, viimeisessä useimmin. Joskushan tuo jää johonkin perätilaan ja tunnistuspyynnöt ei tule perille viiveettä tai ollenkaan, mutta aina lähtenyt toimimaan sillä että sulkee sen ohjelman moniajoikkunasta. Tokikaan en puhu kerroista, jolloin koko systeemi on ollut alhaalla, vaan vain "softan pätkimisestä".

  Liekö taas kyse jostain virransäästön aiheuttamasta perseilystä, kun softa jää "auki" mutta siltä katkotaan yhteydet. Parempi olisi kun koko prosessi tapettaisiin aina sulkemisen yhteydessä jotta se alustaisi itsensä uusiksi joka kerta kun otat sen esiin.
   
 37. podopado

  podopado

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  27.07.2017
  Yhesti on pankissa joutunut "selvittämään" rahojen alkuperää ja siinä vähän menin hämilleni että mitä vastata kun rahat ei ollu mistään tietystä lähteestä vaan oli vaan sattunut kerääntymään käteistä omaisuuden myynnistä, Veikkausvoitoista, velkasaatavista yms. Vastasin sitten ylimalkaisesti että kirjaa sinne vaikka Veikkausvoitto jolloin virkailija naurahti mutta ei häntä sen enempää kiinnostanut tivata asiaa.

  Yleensä käytän käteiset elämiseen mutta tuolla kertaa oli muutama tonni kerääntynyt niin päätin tallettaa tilille.
   
 38. Myrkky

  Myrkky

  Viestejä:
  4 442
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jotain luin että pankki oli pyytänyt jotain todisteluja jopa Veikkausvoitosta. Tarina kertoo.. jos maksaja on Veikkaus Oy, niin pientä rajaa.
  Itsekin jotain ylimääräisiä kerran joutunut laittamaan tilille kun ei kotona viitsi säilyttää, mutta eipä ketään kiinnostanut.
   
 39. James

  James

  Viestejä:
  760
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Henkilöasiakkaat

  Tilapäinen häiriö
  Tilapäisen häiriön vuoksi Nordean tunnuslukusovelluksella tai tunnuslukulaitteella ei voi tunnistautua verkko- tai mobiilipankkiin tai muiden palveluntarjoajien palveluihin. Korjaamme vian mahdollisimman pian. Pahoittelemme häiriöstä aiheutuvaa haittaa.

  ---

  Tosi kiva. Nyt huomaa että ei olisi kannattanut luopua tunnuslukutaulukosta. Onneksi satun olemaan useammankin pankin asiakas niin kirjautuminen tunnistautumista vaativiin palveluihin, joita nykyään riittää ja tarvitsee, kuitenkin onnistuu.
   
 40. k334

  k334

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Soitin hiljattain Nordeaan ja kysyin voinko Visallani tallettaa käteistä 250e Ottoplus automaattiin, alkoivat tivaamaan mistä rahat on peräisin, kysyin että ovatko tosissaan että parinsadan päältä kysellään? Kuulemma olivat, nyt on lähetettävä heille kuva passista tai tulee "jatkotoimenpiteitä":wtf:
   
 41. James

  James

  Viestejä:
  760
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Minkälaista korttia (?) tarkoitat tuolla "Visallani"? Itse olen käyttänyt kyllä ilman ongelmia noita automaatteja, mutta toisaalta en ole mihinkään soitellut niiden käytöstä. Kyllähän ne automaatit kyselevät ja varoittelevat kaikenlaista rahanpesusta itsekin, ja kai ne kuvaavatkin vielä kaiken? 5000 euroa tai jotain sinne päin kai noilla pystyy kerralla tallettamaan jos oikein muistan. Mukavaa että joku vielä onnistuu nykyään "ilmaiseksi", eli paperirahan lainaaminen pankille.
   
 42. k334

  k334

  Viestejä:
  478
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Visa Electron, en ollut varma voiko myös sillä tallentaa vai pitääkö olla jokin Debit/Luotto vastaava kortti.
   
 43. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 785
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  heh,jollain s-pankin kortilla voi pistää kaupan kassalla(alepa yms) ihan normaalisti tollaisen summan tilille joka näkyy siellä samantien eikä kysele mitään.Eikös sun olisi vaan kannattanut mennä sinne automaatille ja pistää ne rahat sinne tilille(näkyy käsittääkseni 2pv päästä)?.K-kaupoissa pitäisi myös pystyä pistämään tilille/nostamaan rahaa jos olen oikein käsittänyt.:kahvi:
   
 44. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 785
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Viron poliisi otti kiinni 10 entistä Danske Bankin työntekijää rahanpesuepäilyjen vuoksi

  Johtunee noista jutuista että joku nordea ja danske bank on vetänyt noi jutut vähän överiksi.
   
 45. James

  James

  Viestejä:
  760
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllä automaatilla laittaessa on näkynyt rahat heti tilillä, ainakin Nordeassa.
   
 46. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 195
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Näköjään sormenjäljellä pääsee edelleen mobiilipankkiin, mutta vahvistukset ja tunnistukset ei tietenkään toimi. Onneks on itselläkin S-pankin tunnukset ja Mobiilivarmenne rinnalla niin harvoin on kaikki sökönä samaan aikaan...
   
  James tykkää tästä.
 47. eba

  eba Tukijäsen

  Viestejä:
  38
  Rekisteröitynyt:
  04.09.2018
  Auton myytyäni 1,5v sitten kävin iskemässä ottoplussaan 1,5k käteistä, eikä Nordeasta koskaan kyselty tuon perään. Varmaan nyt Dansken sekoilujen jälkeen pankit alkanut vähän seurailemaan noita tarkemmin.
   
 48. joku

  joku

  Viestejä:
  873
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Danskebankissa myös näkyy tallennetut rahat heti.
   
 49. TSN

  TSN

  Viestejä:
  296
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huomasin, että Nordean verkkopankissa itse verkkopankkiin lisättyjen laskujen eräpäivät muuttuvat "automaattisesti" nykyiseen päivään. Ei kovin järkevä uudistus.

  Hienoahan se on jos joka laskun voi aina maksaa viimeistään eräpäivänä, mutta joskus nyt sattuu joku lasku siirtymään parin päivän päähän seuraavaan palkkapäivään. Nyt ei Nordean listauksesta näekään mistään sitä alkuperäistä eräpäivää, jonka olen sähköpostista tai paperilaskusta palveluun kirjannut. Kaikki ryhmittyy siihen nykyisen päivän alle.

  Mielestäni sen mitä kirjaan verkkopankkiin pitäisi pysyä. Ei pankki saa itse mennä muuttelemaan eräpäiviä, tms.
   
 50. runboy93

  runboy93

  Viestejä:
  1 560
  Rekisteröitynyt:
  01.08.2017
  OP tulossa myös mukaan

  Myös OP alkaa periä maksuja ahkerilta käteisnostajilta

  Onneksi itse käytän korttia enemmän kuin käteistä, ja voisi vielä enemmän siirtyä kortin käyttöön.