Palkkakeskustelu

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja H0rna, 05.02.2017.

 1. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sovittua lomaa ei tietenkään voi noin vain muuttaa (toki muuttaminen on työnantajan puolelta mahdollista tietyillä syillä, mutta ei ihan muuten vaan vain), siitä ei ole kysymys vaan siitä, että väitetään, että loman saisi pitää irtisanoutumisaikana vaikka lomaa ei olisi sille ajalle alkujaan sovittu.
   
 2. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 210
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Lomakorvauksen mahdollisuus ei millään tavalla vähennä työntekijän oikeutta pitää lomansa lomana niin halutessaan.
  Erto unohtaa, että työnantajan on määrättävä loma tietyin edellytyksin ja rajoituksin. Työntekijä ei voi loma-aikaa omin päin päättää, mutta työnantajakaan ei tietenkään voi sanella loma-aikoja tai loman pitämättä jättämisiä oman mielensä mukaan. Työsuhteen loppuessa työnantajan on määrättävä loma niin, että lain vaatimukset toteutuvat.
   
 3. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä sun pitäisi lähdettä tuollaiselle väitteelle jo ihan oikeasti alkaa näyttämään tuon pelkän musta on näin sijaan. Erto ja monet muut liitot kun sanovat samaa, että mitään oikeutta pitää kertyneet lomat irtisanoutumisajalla ei automaattisesti ole vaan asiasta voidaan sopia.
   
 4. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 210
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Lauantai on arkipäivä laissa, kyllä. Se mahdollistaa loman määräämisen siten, että lauantai kuuluu mukaan. Loma-ajan palkka on se, mikä palkka muutenkin olisi. Jos lauantaina ei saa palkkaa, ei sitä saa loma-lauantailtakaan. Viiden työpäivän lomasta saa viiden työpäivän palkan, ei todellakaan 5/6.

  Voi, ja olen ollut työpaikassa, jossa näin on sovittu. Tai ei edes sovittu, vaan työnantaja vain määräsi loman työpäiviksi, eikä lauantaiksi. Kuten sanottu, työnantajan mulkkuutta.

  Tuo menee jo vastoin lakia. Vaikka loma olisi esimerkiksi to-pe, ei lauantaita saa tuossa tapauksessa laskea mukaan, koska kolmen päivän tai lyhyempiä lomajaksoja ei saa asettaa vapaapäiville. Jos työnantaja myöntää yksittäisiä lomapäiviä, ei siihen voida yhtäkkiä keksiä lauantaita mukaan.
   
 5. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 210
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Jätät ymmärtämättä tärkeimmän asian. Erto on aivan oikeassa siinä, ettei irtisanoutumisajalla ole automaattista oikeutta lomaan. Jos lomaa kuitenkin on kertynyt riittävän paljon (eli työnantajan näkökulmasta liikaa), eikä sitä siis ehdi antamaan koskaan muulloin kuin irtisanomisaikana, on se annettava. Jos lomaa on vaikka kaksi viikkoa ja irtisanomisaika kuukauden, ei työntekijällä tietenkään ole oikeutta vaatia lomaansa viimeiselle kahdelle viikolle.
   
 6. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lomakorvaus annetaan siltä osalta kuin lomaa ei ole pidetty. Mikä tässä on vaikeaa sinun ymmärtää?

  Ole hyvä ja esitä lähde väitteesi tueksi, että työnantajan olisi annettava pitämätön loma irtisanomisajalle, muuten se on vain anonyymin mutua laista jota vastoin sotii jopa liittojen näkemys.
   
  jarhu tykkää tästä.
 7. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 057
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Meinaat nyt oikeasti, että ERTO tarkoitti tässä vaan sitä, että jos haluat pitää ylimääräistä palkallista lomaa, on tästä sovittava erikseen työnantajan kanssa, sen sijaan että irtisanomisaika olisi aina palkallista lomaa? Älä nyt oikeasti ole naurettava, eiköhän se nyt ole aika selvää, että kun puhutaan lomien pitämisestä oletetaan ensin, että on lomia mitä pitää.

  Irtisanominen ei muuta työnantajan eikä työntekijän velvollisuuksia irtisanomisaikana. Samat työt tehdään ja samat lomat pidetään kuin olisi pidetty jos työ olisi jatkunut, ellei muuta sovita.

  Tuo sinun tulkintasihan tarkoittaisi sitä, että työntekijällä ole irtisanomisaikaa ollenkaan kesäisin, vaan hän voi koska vaan ilmoittaa, että moro, mää lähden tasan nyt, ja irtisanomisaika olisi vain palkallista lomaa. Jokainen varmasti ymmärtää jo ihan maalaisjärjellä, että homma ei toimi noin.
   
 8. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 210
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Näytä itse liiton näkemys, jonka mukaan loman voisi jättää antamatta. Lainasit puutteellista artikkelia, jossa ei sanota mitään juuri siitä asiasta, josta nyt puhutaan.

  Laki määrää, miten vuosiloma on annettava. Jos on esimerkiksi lomakausi, työnantajan on sijoitettava sille 24 päivää lomaa. Työnantaja ei voi päättää jättää lomaa antamatta.

  On tilanteita, joissa laista ei aiheudu, että vuosiloma olisi annettava ennen kuin työsuhde loppuu. Esimerkiksi lomakauden ulkopuolella yli 24 päivää pitämätöntä lomaa on sellainen. Vasta tällöin tulee kysymykseen lomakorvaus.
   
 9. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 210
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Älähän olkiukkoile siellä.
   
 10. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koita nyt sisäistää mitä siinä lukee. Tässä vielä toinen rautalanka by Super.

  upload_2019-8-17_16-46-47.png
  Usein kysyttyä vuosilomasta

  Siitä TEK näkemys
  upload_2019-8-17_16-49-49.png
  Vuosiloma

  Tehy:
  upload_2019-8-17_16-53-55.png
  Lomakorvaus


  Mitään oikeutta pitää loma edelleenkään ei ole, loma määrätään työnantajan puolelta ja siitä voidaan myös sopia. Jos lomaa ei ollut määrätty irtisanoutumisajalle (kannattaa myös huomata, ettei sitä edes voida määrätä jos irtisanoutuu kesälomakauden ulkopuolella) sitä ei ole oikeutta pitää. Loman pitämisestä toki voidaan sopia työnantajan ja työntekijän kesken.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2019
  mmst1 ja penttip tykkäävät tästä.
 11. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 210
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Jatkat saman asian vänkäämistä. Tuossa ei sinänsä ole mitään virheellistä. Se ei vain kerro asiasta puoliakaan. Kirjoittaja ei lisäksi näemmä osaa perustason kielioppisääntöjä :bored:
   
 12. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sinulla on selvästi ongelmia myöntää olevasi väärässä. Ei tästä kannata sinun kanssasi kyllä enempää sillä et esitä yhtäkään lähdettä väitteellesi.


  Lisättäköön vielä graafisen puolen näkemys: Työehtosopimus - Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry
  upload_2019-8-17_17-4-57.png

  Kannattaa huomata, että he ovat nimenomaan sopineet, että heidän alallaan voidaan loma sijoittaa irtisanomisajalle ilmoituksella muista aloista poiketen.
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2019
  penttip tykkää tästä.
 13. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 210
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Siis että työntekijä voi ilmoittaa pitävänsä loman. Se on varsin eri asia kuin se, että työnantajan on määrättävä loma tiettyyn aikaan ja että työntekijällä on oikeus saada lomansa pidettyä.
   
 14. Mechanical Man

  Mechanical Man

  Viestejä:
  1 233
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Viimeiset rautalangat.

  Työnantaja määrää loman (toki tulee kuulla työntekjiää yms.) työnantajan on määrättävä loma yhden kuukauden ilmoitusajalla (poikkeustapauksissa 2:n viikon).
  Jos irtisanoutumisaika on alle yhden kuukauden seuraa tästä suoraan, ettei lomaa ole edes mahdollista määrätä vaan se voidaan ainoastaan sopia (sopiessa ei luonnollisesti tälläistä yhden kuudauden ilmoitusaikaa ole, mutta mitään velvollisuutta sopia ei työnantajalla ole).
  Jos loma määrätään, voidaan loma määrätä 24 päivää ylittävältä osalta talvilomakaudelle ja 24 päivän osalta kesälomakaudelle
  Tästä seuraa se, että lomaa ei voida määrätä kuin korkeintaan 6 päivää talvilomakaudella irtisanoutumisajalle ja korkeintaan 30 päivää kesälomakaudelle, vuosilomaa ei siis voida edes määrätä puolet vuodesta pidettäväksi kuin korkeintaan 6 päivää.

  Jos irtisanoutumisaika olisi 4kk ja irtisanoutuminen tapahtuisi kesäkuun alussa, tulisi lomat silloin pitää irtisanoutumisajalla sillä lomakausi loppuisi ennen työsuhteen päättymistä. Siltä vuodelta kertyneet lomat taas ei edes ole määrättävissä jolloin ne on automaattisesti maksettava lomakorvauksena (ellei toisin sovita).

  Jos taas irtisanoutumisaika olisi lyhyempi, ei mitään velvollisuutta määrätä lomasta ole ainakaan siltä osin kuin loma mahtuisi työsuhteen päättymisen jälkeiseen aikaan. Jos on, sinun on esitettävä lähde. Itse olen päinvastaisia lähteitä esittänyt lukuisia. Lisäksi olen esittänyt miksi väittämäsi ei voi edes pitää paikkaansa vähintään puolet vuodesta.


  Tästä vielä Pro:

  upload_2019-8-17_18-26-8.png

  Lomakorvaus työsuhteen päättyessä (17 §)

  upload_2019-8-17_18-28-24.png
  Vuosiloman antamisajankohta (20 §)
   
  Viimeksi muokattu: 17.08.2019
 15. rth

  rth

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos nyt palataan aiheeseen, niin 18,50€/h, asfalttihommia. Eräs pienempi paikallinen, joten työnkuvaan kuuluu oikeastaan kaikki kaluston siirroista pohjatöihin ja huoltoihin.
   
  drealz ja shuvl tykkäävät tästä.
 16. Javaq

  Javaq

  Viestejä:
  324
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ihan kohtuullisen kuuloinen tuntiliksa noista hommista. Tuleeko tuohon päälle vielä lisiä?
   
 17. rth

  rth

  Viestejä:
  238
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Korkeintaan yölisiä jos tehtäis. Ylityöt alkaa vasta viikkotuntien ylittyessä 40 eikä päiväkohtaisesti. Itse tykkään, saa tehdä monenlaista ja hyvin vapaasti. Pienemmässä firmassa on muutenkin etunsa.
   
 18. eba

  eba Tukijäsen

  Viestejä:
  46
  Rekisteröitynyt:
  04.09.2018
  3100€/kk, IT-tuki. Vakkarina ollut jo useamman vuoden.
   
 19. Rokkijani

  Rokkijani

  Viestejä:
  754
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Aiemminkin täällä maininnut, mutta edelleen siivooja ja tuntipalkka 10,70. Neljättä vuotta nyt ollut. Laskujen jälkeen itselle jää jotakuinkin sama kuin työttömänä ollessa tukiviidakossa (välillä enemmän), mutta ei tulisi mieleenkään jäädä vain pötköttelemään. Missaisin kaikki pöntöt, jotka näyttävät siltä kuin paska olisi haulikolla sinne ammuttu. Sellainenkin ihme kuin pisuaariin paskoja olisi kokematta.

  Jotenkin aidosti hyvä mieli, kun tekee jotain, millä on merkitystä ja menee sinne, missä sitä paskaa on. Olen siis pääasiassa kohteissa, joissa tekemistä oikeasti on. En tykkää siisteistä toimistoista, joissa huiskitaan vähän pölyjä. Kunnon paskaa se pitää olla.

  Ainut, mikä joskus vituttaa on tyhmät ihmiset, mutta sellaista se on varmaan kaikkialla, mitä tekikään.
   
  Laissez-Faire, bimbobob, Trotor ja 38 muuta tykkäävät tästä.
 20. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 296
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Arvostan! Joskus on tullut mentyä sellaiseen kuvailemaasi julkiseen vessaan ja kummasti on pystynyt pinnistää seuraavaan kohteeseen, vaikka siihen olisi kohtuu pitkäkin aika.
   
  eba ja Rokkijani tykkäävät tästä.
 21. Str88

  Str88

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  23.08.2019
  Palkat bruttona ilman lisiä. Vuosittaisissa ansiotuloissa sisällytettynä ylityöt ja bonukset

  Koulutus automaatioinsinööri:
  Vuosi, palkka, titteli, vuosittainen ansiotulo
  2011, 1000€ / kk, Harjoittelija 5 500 €
  2012, 2200€ / kk, Projekti-insinööri 20 000 € + 3 000 € päivärahoja
  2013, 2450€ / kk, Projekti-insinööri 50 000 € + 13 500 € päivärahoja
  2014, 2750€ / kk, Projekti-insinööri 60 000 € + 9 500 € päivärahoja
  2015, 3150€ / kk, Automaatioinsinööri 48 000 € + 6 000 € päivärahoja
  2016, 3400€ / kk, Automaatioinsinööri 46 000 € + 1 000 € päivärahoja
  2017, 3400€ / kk, Automaatioinsinööri 61 000 € + 7 000 € päivärahoja
  2018, 3550€ / kk, Automaatioinsinööri 66 000 € + 800 € päivärahoja
  2018, Valmistuminen YAMK
  2019, 4200€ / kk, Tuoteinsinööri (arvio) 55 000 € + 1 200 € päivärahoja
   
  Viimeksi muokattu: 23.08.2019
  Mechanical Man, Dummy, shuvl ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 22. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 296
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kovat on bonukset, kun palkkatulo ~35k , mutta vuosiansio 60k. :think: vuonna -14 siis.
   
 23. shuvl

  shuvl

  Viestejä:
  407
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tai sitten ylitöitä jonkin verran?
   
 24. Seizera

  Seizera

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Omat tutut jotka automaatioinsseinä heiluvat, niin ylitöitä saavat välillä painaa aivan hulluna. Tehtaiden ja linjastojen käyttöönottoa /saneerausta.

  Lähetetty minun SM-G950F laitteesta Tapatalkilla
   
  shuvl tykkää tästä.
 25. H0rna

  H0rna

  Viestejä:
  1 573
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jopas tuli kunnon ketku kun palkasta kerroin :D
   
  shuvl tykkää tästä.
 26. ikuhappy

  ikuhappy

  Viestejä:
  495
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Kertoo taas hyvin siitä, että ei se nominaalinen brutto kk-palkka ole kovin hyvä mittari. 2013 on tulot olleet kk-palkaksi muunnettuna yli 5000€/kk eli lähes tonnin enemmän kuin nyt 2019 vaikka virallinen palkka oli 1750 €/kk pienempi.

  Juurikin päivärahat, km-korvaukset, alan yli-/yö- tms. haittatyökorvaukset vaikuttaa ja ovat osa "palkkaa". Esim. työehtosopimuksesta riippuu paljon kuinka iltatyötä korvataan. Esim. kaltaisellani ylemmällä toimihenkilöllä ei tunneta ilta- tai lauantailisiä, vaikka joskus (yli-)töitä täytyy silloinkin puskea. Lisistä 50% kk-palkan päälle saava duunari (tai ainakin duunariliitot) tietenkin valittaa pientä kk-liksaa verraten sitä suoraan meidän toimistotyöläisten peruspalkkaan.

  Sitten pitäisi melkein vakioida myös lomien määräkin. Julkisen pidemmät, erit. tietysti opettajat, mutta muutenkin, koska lomaa kuluu vain 5pvä/vko ja kertymäkin on 3pvä/kk kun on tarpeeksi vuosia alla. Eli vuodessa yli 7 viikkoa vrt yksityisen 5 viikkoa.
   
  eba tykkää tästä.
 27. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Itseäni kiinnostaa eniten normaalin työajan palkka. Ei minua kiinnosta jos joku painaa peräsuoli pitkällä tai vetää joka päivä täyttä päivärahaa eli yli 10 tuntia reissussa. :)

  Eli siis kiva että laitoit kk-palkan erikseen tohon! :tup:
   
  Wilmo, eba, nakkirakki ja 8 muuta tykkäävät tästä.
 28. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 634
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Päivärahat ja kilsat kuitenkin monessa hommassa on hyvinkin merkittävä lisä. Eli jos vaikka työpaikan vaihtoa miettii niin kannattaa nuo ottaa huomioon. Verottomana kun tulevat niin joku 1000€/kk on sama kun saisi palkkaa 2000€/kk enemmän. Eivät tietysti eläkettä kerrytä eikä lomarahaa. Mutta tuntuu että kohta kaatuu koko eläke homma kuitenkin omaan mahdottomuuteensa.
   
 29. saan

  saan

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Usein reissupäivät myös lisää elinkustannuksia (mitä varten päiväraha on) ja vapaa-aika hotellilla ei ole todellakaan täyttä vapaa-aikaa.
   
  Mechanical Man, eba, shuvl ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 30. Jakuza

  Jakuza

  Viestejä:
  88
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2017
  Omien ja muilta kuultujen havaintojen perusteella reissupäivät päin vastoin yleensä tuntuvat pienentävän elinkustannuksia kun kaikki ruuat, vuokra-autot, bensat ja muu liikkuminen ym. tulee ilmaiseksi. Sitä päivärahaa ei siis kulu mihinkään vaan se jää täysmääräisenä käteen ja päälle vielä säästää ruuat, bensat, alkoholijuomat ja kaiken muunkin. Hotellista yleensä löytyy salit, uima-altaat, saunat ym. vielä lisäksi ihan ilmaiseksi. Toki siellä reissussa sitten ollaan töissä 24 tuntia vuorokaudessa että eipä siitä kummonen tuntipalkka jää kuitenkaan käteen, minkä takia ei itseä kyllä nuo turhat työreissut juuri kiinnosta.
   
  Randomizer tykkää tästä.
 31. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  On. Mun pointtini on se että näkee mimmosta se liksa olis niillä spekseillä mitä itselle kelpaisi. Eli käytännössä jos mun palkka olis nyt 3000 ja tässä joku esimerkkipostaaja jolla olis 4000 reissujen ja ylitöiden kanssa ja peruspalkka olisikin vaikka 2500, niin voisin todeta että okei, ei ole mua varten tuo. :)

  Tai jos sama ala, niin näkisi helpommin onko oma liksa linjassa, kun ei mitään kummempia lisiä, ylitöitä tai reissuja ole.
   
 32. Colle

  Colle

  Viestejä:
  138
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Kaivinkoneenkuljettajana 2480e/kk brutto. Vuositulot vaihdelleet siinä 34000-40000eur, välillä ylitöitä ja päivystyksiä jne työkomennuksia riippuen hommista.
   
  mopnex, Awelonian ja shuvl tykkäävät tästä.
 33. HarhaanJohtaja

  HarhaanJohtaja

  Viestejä:
  268
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Kilometrikorvaus ja päiväraha

  Päiväraha on korvausta tavallista suuremmista ruokailukuluista. Jos työmatkaan sisältyy ilmainen tai työnantajan kustantama ruokailu (kokopäiväraha/kaksi ateriaa, osapäiväraha/yksi ateria), päiväraha on puolet edellä mainituista määristä.
   
 34. saan

  saan

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2017
  Sen takia tuossa oli "usein lisää kustannuksia", jos ne ei lisää on oikeutettu vain 1/2 päivärahaan(ellei tee veropetosta..) 1000 päivän paikkeilla omat reissupäivät usealle eri firmalle useaan eri maahan ja harvoin paljoa yli 50% päivärahoista jäi yli.

  "saa lennellä ja asua hotelleissa.."
   
  Ponsu tykkää tästä.
 35. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 634
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo, mutta hotelli aamiaista ei lasketa ja yleensä saa yhden ilmaisen aterian ja en minä ainakaan paljoa sitä enempää syö, joten omalla kohdalla lähes koko päiväraha jää aina säästöön. Se on totta että jossain hotellissa illalla voi olla aika ankeaa, tosin onko nyt kotonakaan aina niin hehkeää? Ja varsinkin kun pääsee uusiin maihin ja kaupunkeihin niin itsestäni monesti ne illat tuntuu enemmän lomalta. Tietysti sitten kun on paikoissa joissa on ollut jo sen sata kertaa aiemmin niin voi olla tylsä viikko.

  Kotimaan reissuilla km korvauksistakin jää aika kivasti käteen. Dieseliä kuluu alta 5l/km ja korvaus kuitenkin 0,43€/km. Toki autokin kuluu jne. Mutta jää siitä rahaa hyvin yli kun pitää järkevää autoa
   
  Trotor tykkää tästä.
 36. SampoTexaa

  SampoTexaa

  Viestejä:
  721
  Rekisteröitynyt:
  14.05.2017
  Noin 10 reissun jälkeen tajuaa että jokainen hotellihuone on identtinen, vain kuosit on erilaisia. Hlvetin tylsää ja monista reissaajista tuleekin yksinäisiä alkoholisteja.
   
  eba ja saan tykkäävät tästä.
 37. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 634
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  On tuo minusta silti ihan mukavaa vaihtelua. Tietysti eri jos olisi kokoajan reissussa, mutta olen vain n viikon kuukausittain ulkomailla niin ei tuohon niin ehdi kyllästymään. Samaa tahtia menty jo päälle 11 vuotta ja minusta ihan ok.
   
  Trotor tykkää tästä.
 38. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 190
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Pidemmillä reissuilla päiväraha on kyllä niin kusinen korvaus siitä, että olet 24 tuntia päivästä töissä.
   
  Mechanical Man, Awelonian, Randomizer ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 39. Nurffe

  Nurffe

  Viestejä:
  372
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei se herkkua joo ole eikä päiväraha kummoinen reissussa ole. Jos työkaveri reissussa mukana eikä ihan jossain kalastajakylässä keskellä mitään ole niin homma ei ihan niin perseestä ole kun sentään ulos tulee oluelle lähdettyä :D Itse kyllä kuitenkin pääsääntöisesti reissussa painan töitä hereilläoloajan. Silloin ei kerkeä tuhlaamaan olemattomia päivärahojaan kun johonkin safkaan sekä ylityöt kasvattaa palkkapussia. Vapaa-aika kun reissussa ei kuitenkaan ole sitä oikeaa vapaa-aikaa niinkuin kotona, joten sama painaa ihan huolella töitä jos siihen kerta on mahdollisuus
   
 40. J45U

  J45U

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Tässä taas haku päällä ja testailin tuota tuntopalvelua. Melkein kokonaiset 5 tähteä kohdeyrityksellä.
  Jos noita vertailee koviin faktoihin eli tilinpäätöstietoihin ja verotustietoihin, niin päädytään hieman eri tulokseen.
  Toki, laskentatavoissa voi olla jotain, mitä ei voi tietää esim. koulutuspäivien osalta.

  Mutta jos esimiesasemassa oleva it-manager tienaa bruttona noin 3600/kk, niin ei se kyllä ole mielestäni mikään hyvä liksa missään päin Suomea?
  Ja vastaavasti, myyjäkin tienaa bruttona 3100/kk. Toki, myyjät tienaa usein "hyvin" ja voisi tienata tässä tapauksessa enemmänkin.

  Itse olin ajatellut, että tuo 3600 olisi aika minimipyyntö, mutta tuon tiedon valossa se taitaa olla ihan utopiaa.
  Firma mainostaa, että löytyy etuja, mutta ei erittele niitä mitenkään.

  Ja koulutuspäiviä firmassa kertyy alle päivä per nuppi. Parina aiempana vuotena ne on ollut vajaat 3 päivää.
  Nyttemmin henkilöstön määräkin on vähentynyt 10 % ja koulutuspäivät laskenut samalla sen ~70 %.
  Ei vaikuta paperilla kovinkaan edistykselliseltä firmalta, vaikka onkin erittäin vakaalla pohjalla eikä tule kärsimään talousmyrskyistä ts. YT ei kovin helposti käynnistetä.
   
 41. Tatuks

  Tatuks

  Viestejä:
  622
  Rekisteröitynyt:
  21.12.2016
  Ei mun mielestä reissaamisessa ollut mitään ongelmaa. Autossa kuuntelin äänikirjoja, kävin iltaisin kävelyillä kaupungeissa ja keksin paljon muutakin tekemistä. Toki töihin meni iso osa ajasta.

  Suomessa kun yöpyi Sokos hotelleissa niin sai aamiaisen ja iltaruoan veloituksetta ja siihen päälle vielä bonuksia ja ilmaisia öitä itselleen. Päivärahojen ja kilometrien jälkeen jäi ihan kivat massit itselleen joten ei sitä matkustamista nähnyt kuin työnä.
   
  Trotor tykkää tästä.
 42. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  Riippuu vähän minkälaista elämää kotona on. Vaimo ja pari lasta vaikka, niin viikot poissa ei ole oikein pitkän päälle mukavaa. Tiedän, kun olin jonkin verran reissussa lasten ollessa pieniä. Monesti 2 viikon reissuja eri puolille tätä palloa... ja nyt vaikka lapset on jo isompia ja pärjäävät omillaan, niin mulla ois kotona kaikkea harrastetta, joka häiriintyy pahasti, kun reissaa enemmän. Ja kyllä lapsetkin tarttee esim. koulunkäynnissä vähän tukea (lukio). Ja muutenkin perheen kanssa olo on mukavaöpaa kuin hotellikuolema...

  Reissaan nytkin kausiluontoisesti onkin verran. Tänä vuonna tainnut olla 4 täyttä viikkoa ja muutamia lyhyempiä reissuja. Yhtään enempää en kyllä kaipaakaan. Mullla kyllä reissaaminen ei juuri palkkapussissa tunnu. No päivärahat tulee, mutta kyllä ulkomailla illalla ulkona syöminen aina myös jotain maksaa. En koskaan syö mitään pikaruokaa kylläkään.
   
  Mechanical Man, eba, saan ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 43. J45U

  J45U

  Viestejä:
  380
  Rekisteröitynyt:
  20.04.2017
  Eikö noihin yleensä laiteta asiakkaan nimi mukaan, niin menee ns. firman piikkiin?
  Oli asiakas mukana tai ei...:vihellys:
   
 44. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  No eipä meillä ainakaan. Ja 15v reissasin ihan oman firman hommissa, ei missään asiakascaseissa..
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 45. J23

  J23

  Viestejä:
  28
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  Kun tekee viikon 12h työpäiviä, saa suunnilleen 3,5 viikon palkan.

  Päivärahat vähän riippuu maasta ja miten lounas tapahtuu. Ite yleensä joudun tyytymään asiakkaan tiluksilla olevaan ruokalaan, jossa ruoka ei kovin kummoista ole, muttei maksakkaan oikeastaan mitään. Jossain Norjassa illallinen maksaa halvimmillaankin yli 20€, mutta esim. Singaporessa harvemmin joutuu maksamaan yli 10€. Molemmissa kuitenkin päivärahan suuruus melkein samat.

  Kukin voi tehdä omat johtopäätökset, onko omasta mielestään työ tuon arvoista.
   
 46. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Itsellä ei ole kun avopuoliso, mutta en mä silti poissaolosta nauti. Kotona on mukava olla silti, ja etenkin vähintään tulla yöksi kotiin. Mutta kaikilla on omat juttunsa, jollekin toiselle sopii hyvin tommonen ja siinähän sitä sit tienaa :)
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 47. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  No mulla on kiinteä kk-palkka. Siinä ei paljon työmatkat tilipussia lihota. Itse olen ollut aina ylempi toimihenkilö ja silloin ei liiemmin ylityökorvauksia maksella. Toki otan sitten vapaapäiviä työmatkoilla urakoimisen vastapainoksi aina silloin tällöin. En valita, palkka on hyvä ja just nyt on reissaamisen määrä ihan järkevä. Mutta en kyllä enää lähtisi 50+ reissupäiviin vuodessa.
   
  Mechanical Man tykkää tästä.
 48. Dummy

  Dummy

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  15.08.2019
  Jos saisi vielä tiedustella, että paljonko kiinteä kk-palkkasi on?
   
 49. Honzo

  Honzo

  Viestejä:
  563
  Rekisteröitynyt:
  06.02.2017
  En nyt tarkkaa laita, mutta yli 2xsuomalaisen keskipalkka :)
   
 50. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 296
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Oletko muuten pks:lla, vai missä töissä?