Paljut, kylpytynnyrit, ulkouima-altaat -keskustelua

En ole huomannut ongelmia. Suodatusjaksojen alussa mullakin käy pumput reilun minuutin verran.
 
Varmaan se kuitenkin sen verran "falskaa" tuo huppukin ettei sinne mitään ylettömiä paineita ala kertymään. Pitää laittaa mietintämyssyn alle jos hankkis itsellekin tuollasen. Varmaan talvella vähän auttaus kulutuksen kanssa kun ei pääsis viima piiskaamana niin pahasti.
 
Joo, Finnfoamit lisäsin sinne kylkipaneelien taakse alkuperäisten eristeiden taakse. Kulmat on vielä lisäeristämättä, niihin on haastava saada oikeanlaiset palat - ehkä joku armaflex voisi toimia paremmin.

Huppu on tämä: https://www.amazon.de/gp/product/B07GLL4R3J/
Kiitos, vaikuttaa kyllä pätevältä ja pitääkin laittaa tilaukseen. Vielä kun löytyisi 50cm korkea. 25cm vähän liian matala ja 85cm taas liikaa. Allas on upotettu terassiin ja kannen kanssa näkyvää reunaa on 56cm.

Pitänee kyllä tutkia lisäeristyksen mahdollisuus. Nyt tosin, kun allas on jo upotettuna, niin eihän sinne pääse enää mitään lisäämään, jos ei pura terassia. Eli pitänee askarrella siihän ulkopuolelle hieman lisää finnfoamia tai vastaavaa.
 
Tuo huppuhan on fiksu. Tosiaan korkeus on vähän nafti 25cm mallilla ja taas 85cm on turhan korkea kun terassi kiertää allasta. Onko jollain tullut tuosta välistä jotain korkeutta vastaan?
 
Joo, meillä seisoo allas terassilla joten tuo pitkä on juuri passeli. Ehkä tuo 25cm voisi riittää upotettuun altaaseen? Eihän sen ole tarkoitus kuin peittää kannen helman ja seinälevyjen välinen sauma. Ei tuo ohut kangas sinäänsä mitään eristä.

Tai sitten laittaisi upotettuunkin tuon pitkän version? Eikö sen lopun voisi tunkea sinne altaan ja terassin väliseen tilaan?
 
Viimeksi muokattu:
Itse ainakin pistän kannen päälle kun poistun altaasta. Siinä pakkasessa, märkä saunatakki päällä ei ole motivaatiota kyllä alkaa tunkemaan terassin ja altaan väliin mitään. Homma pitää olla nopeasti hoidettuna.

Täytyy mitata toi oma allas. Keskeltä kantta kansi on ehkä lähes 15cm paksu ja juuri siinä kohdassa on altaan ohjain. Eli siinä on aika paljonkin tilaa täytettäväksi.
 
Ei kyllä meillä mahdu sinne terassin väliin. Taitaa olla 1-2cm vaan tilaa. Mutta jos tuossa ei ole mitään eristävää, niin sitten en koe isoa apua omaan käyttöön, koska allas muutenkin lipan alla ja vielä terassin perällä kulman takana. Tarttis ite väsätä varmaan joku eristävä huppu.
 
Ei kyllä meillä mahdu sinne terassin väliin. Taitaa olla 1-2cm vaan tilaa. Mutta jos tuossa ei ole mitään eristävää, niin sitten en koe isoa apua omaan käyttöön, koska allas muutenkin lipan alla ja vielä terassin perällä kulman takana. Tarttis ite väsätä varmaan joku eristävä huppu.

Vedetään hiukan takaisin, toki se eristää tuulelta mutta ei auta lämmön karkaamiseen altaan suunnasta. En ehkä itsekään laittaisi tuollaista jos allas on muutenkin tuulensuojassa. On tuossa aina oma jumppansa - märässä saunatakissa - kuten Anagondakin totesi. :)
 
Itse olen siinä käsityksessä, kuten tässäkin ketjussa on data näyttänyt, että se ulkolämpötila on pienempi ongelma kuin se että miten paljon tuulee. Eli tuuli vie lämpöenergian altaasta tehokkaammin kuin suurempi DeltaT. Siksi tuo huppu herätti heti mielenkiinnon, uskon että sillä on oikeasti merkitystä koska pysäyttää tuulen kannen ja altaan saumakohdasta.

EDIT: Ketjun data ei ole minun, enkä muista kuka niitä on tänne laitellut. Lämpötila ja kulutus -dataa siis.
 
Itellä on tällainen huppu talvella, mahtuu kansimekanismin kanssakin olemaan ja kätevä poistaa lumi ja jää altaan päältä. Oma allas upotettu terassiin niin tuo on sopivan matala.

 
Juuri noin eli viikottain 40ml ja samoin joka kylvyn jälkeen. Tämä on ollut käytössä nyt n. 4kk ja vesi on ollut yllättävänkin kirkasta, ei biofilmiä tai vaahtoa. Lyhyt otanta toki, mutta aktiivihappeen verrattuna minusta parempi. Klooria en ole käyttänyt.
Ok, tämä voisi nyt olla se vaihtoehto tuolla SPA100:lle. Yksi pullo kuitenkin kestää useamman kuukauden, niin ei paha. Etenkin kun vertaa SPA100, mikä setti (2000ml) maksoi n.100e ja viikoittain laitettiin 125ml. Tosin tilasin suoraan valmistajalta Ruotsista ja hinta oli vähän reilu puolet.
Onko muilla tämän kanssa sellaista, että pienikin määrä poreita aiheuttaa veden samenemisen pienten ilmakuplien takia? Vesi tulee kauttaaltaan täyteen mikroilmakuplia. Jos laittaa kaikki poreet ja pumput täysille, vaahto on luokkaa ysäribileet. Marraskuusta asti ollut tämä aine käytössä, tähän mennessä kylpykertoja vain 3-4. Ennen aineeseen siirtymistä perusteellinen pesu altaalle ja putkistolle sekä veden vaihto. Tämän lisäksi tämä on alkanut yskittämään. Jotenkin ottaa henkeen, ei kuitenkaan biofilmiä eikä havaittavaa hajua. Vesi myös perustilassa tosi kirkas ja kaikin puolin ok.
Toki voisi kokeilla shokkikloorauksen, auttaisikohan se.
 
Itellä on tällainen huppu talvella, mahtuu kansimekanismin kanssakin olemaan ja kätevä poistaa lumi ja jää altaan päältä. Oma allas upotettu terassiin niin tuo on sopivan matala.

Onko tämä sellainen kevytpressua vastaavan tuntuinen? Pistäkkä pari kuvaa, niin saa vähän paremmin kuvaa tuotteesta.
 
Jos laittaa kaikki poreet ja pumput täysille, vaahto on luokkaa ysäribileet.

En ole tuota ainetta käyttänyt, mutta viime kesänä tuli vastaava vaahtoamisongelma veteen. En oikein päässyt selville mistä johtui, päätyikö jonkun mukana pesuainetta veteen vai mikä oli kun muuten vesi oli kirkasta ja hajutonta, mutta ongelma poistui kun vaihdoin osittain vedet (ehkä 1/3 - 1/2) ja shokkikloorasin altaan.
 
Onko tämä sellainen kevytpressua vastaavan tuntuinen? Pistäkkä pari kuvaa, niin saa vähän paremmin kuvaa tuotteesta.
Tuo on aika ohutta sellaista muovisen tuntuista. Kerkesin jo tältä talvelta pakata tuon varastoon, mutta ainakin ekan talven kesti hyvin vaikka välillä aika jäässä oli.
 
Tuo on aika ohutta sellaista muovisen tuntuista. Kerkesin jo tältä talvelta pakata tuon varastoon, mutta ainakin ekan talven kesti hyvin vaikka välillä aika jäässä oli.
Ok, pitää koittaa etsiä joku vähän paksumpi ja minimissään se 30cm korkea.
 
Jos joku on vielä kiinnostunut porealtaan sähkönkulutuksesta, tässä omaa kirjanpitoa (altaalla on oma kWh-mittari).

Allas hankittu syyskuussa 2020. Altaassa on vettä ~1200l, lämpötila lähes aina +37C, kesällä oli pyyntö alempana ja pari pätkää olen testannut economy-modella. Käyttöä keskimäärin 1-2 krt/vk. Sijainti tuulisella paikalla taivaan alla. Pirkanmaan leveyspiireillä.

1-2021: 578kWh, keskilämpötila -5,6C
2-2021: 504kWh, keskilämpötila -8,5C
3-2021: 542kWh, keskilämpötila -1,2C
4-2021: 470kWh, keskilämpötila +3,6C
5-2021: 349kWh, keskilämpötila +9,7C
6-2021: 131kWh, keskilämpötila +18,8C
7-2021: 112kWh, keskilämpötila +20,0C
8-2021: 116kWh, keskilämpötila +14,6C (elokuussa allas oli virroitta 7 päivää, tuona aikana siirsimme allasta hiukan ja samalla paransin runkoeritystä finnfoameilla)
9-2021: 374kWh, keskilämpötila +8,7C
10-2021: 398kWh, keskilämpötila +7,2C
11-2021: 450kWh, keskilämpötila +0,1C
12-2021: 469kWh, keskilämpötila -7,2C (hommasin altaalle suojahupun joka on ollut joulukuusta alkaen altaan päällä 100%, kesäksi otan varmaankin sen pois)
1-2022: 384kWh, keskilämpötila -4,4C
2-2022: 357kWh, keskilämpötila -3,4C
3-2022 (tähän päivään asti): 180kWh, keskilämpötila -1,6C. (tämä kuukausi tullee asettumaan sinne 300-350kWh haarukkaan)

Huomioita: kannattaa lisäeristää runko, jos se vain on mahdollista. Myös suojahupusta on hyötyä etenkin tuulisilla keleillä kun tuuli ei pääse kannen helman välistä altaaseen.

Hankin tämän foorumin hyvät tarjoukset -vinkeistä Flirin puhelimeen liitettävän lämpökameran ja tarkoitus olisi silläkin hiukan kuvailla allasta, mutta pitäisi tehdä se aikaisin aamulla ettei kevätaurinko pääse lämmittämään kantta ja ja kylkiä. Itsellä on sellainen tuntuma että tuo altaani kansi ei ole enää parhaassa vedossa tai onko sitä koskaan ollutkaan.

edit: jokainen voi laskea kustannukset oman sähkösopparin hinnoilla, mutta minulla 2021 oli keskimäärin 1,58e/päivä. 2022 sähkön hinnan nousun (ja huonon sopparin vuoksi) ollaan tällä hetkellä 1,79e/päivä vauhdissa vaikka altaan kulutus on tippunut merkittävästi.

Moro, onko minkä merkkinen allas?
 
Saisiko täältä tukea ajatuksille upottaa ulkoporeallas terassiin, joka olisi tarkoitus lasittaa myöhemmin? Tila ei tule olemaan erikoisen tiivis, vaan ihan perus lasitettu terassi josta puhaltaa sieltä täältä kulmista ja terassin pohjasta läpi.
Porealtaan käytön aikana kaasujousella avattava kansi menisi kohti talon seinustaa, joka vähentäisi toivottavasti taloon osuvien roiskeiden määrää. Voiko tuosta kuitenkin tulla kosteusissue ajan myötä?

Itse mietin plussia ja miinuksia, niin ulkoporeallas olisi päällä 24/7 ja sen hukkalämpö valuisi lasitettuun terassiin, joka vähentäisi lasitettavan terassin lämmitystarvetta. Ehkä.
Toinen plussa on ehkä pienempi lämmitystarve talvella. Miinuksena että todennäköisesti koko lasitettu terassi haisisi uimahallille.
 
puulämmitteisiä paljuja jos ootte hankkimassa, miettikää pariin kertaan et haluutteko poreilla vai ilman. Itse jälkikäteen haluaisin poreilla, saahan niihin jälkiasennettuakin mutta on pienen vaivan takana kuitenkin. Lisäks suosittelen välttämään seillaista yritystä kuin Fimex oy - ostakaa mistä tahansa muualta paljut tms vehkeet. Yleisesti paljuista: kehittiny alkuvuosista paljon kun kaminat tuli ulkopuolisiksi ja lasikuitu sisustat. Helpottaa paljon ylläpitoa ja lämpee nopeammin. Näissä vaan ei kannata käyttää karkeita harjoja pesemiseen koska mitä " röpelöisemäksi pinta menee " sitä paremmin lika yms tarttuu kiinni. Lisänä vielä klooreja ei pahemmin kannata käyttää koska palju saattaa esim lämmetä liikaa = kloori höyrystyy. Happitabletit on hyvä vaihtoehto. Myös vaikuttaa tosi paljon veden puhtauteen käyttäjien omapuhtaus eli jos pidätte vettä vähän pidempään siellä ilman suodattimia niin ehdottomasti aurinkorasvat pois iholta ja pesun kautta =)
 
puulämmitteisiä paljuja jos ootte hankkimassa, miettikää pariin kertaan et haluutteko poreilla vai ilman. Itse jälkikäteen haluaisin poreilla, saahan niihin jälkiasennettuakin mutta on pienen vaivan takana kuitenkin. Lisäks suosittelen välttämään seillaista yritystä kuin Fimex oy - ostakaa mistä tahansa muualta paljut tms vehkeet.
Ihan mielenkiinnosta tosta Fimexistä että mikä siellä mättää?
Ite ostin sieltä paljun muutama vuosi sitten sieltä ja kaikki toimi oikein mallikkaasti. Rahtifirma oli rikkonu puuosia paljusta, niin reklamaatiokin ja korjaus sujui hienosti. Paljukin ollut hintaan nähden oikein hyvä.
 
Saisiko täältä tukea ajatuksille upottaa ulkoporeallas terassiin, joka olisi tarkoitus lasittaa myöhemmin? Tila ei tule olemaan erikoisen tiivis, vaan ihan perus lasitettu terassi josta puhaltaa sieltä täältä kulmista ja terassin pohjasta läpi.
Porealtaan käytön aikana kaasujousella avattava kansi menisi kohti talon seinustaa, joka vähentäisi toivottavasti taloon osuvien roiskeiden määrää. Voiko tuosta kuitenkin tulla kosteusissue ajan myötä?

Itse mietin plussia ja miinuksia, niin ulkoporeallas olisi päällä 24/7 ja sen hukkalämpö valuisi lasitettuun terassiin, joka vähentäisi lasitettavan terassin lämmitystarvetta. Ehkä.
Toinen plussa on ehkä pienempi lämmitystarve talvella. Miinuksena että todennäköisesti koko lasitettu terassi haisisi uimahallille.
Se kosteuden määrä mikä altaan käytön aikana haihtuu ilmaan on ihan jäätävä. Jos siis esim. terassin kattoa ei saa auki tuoksi ajaksi niin unohtaisi tuon idean.
 
Saisiko täältä tukea ajatuksille upottaa ulkoporeallas terassiin, joka olisi tarkoitus lasittaa myöhemmin? Tila ei tule olemaan erikoisen tiivis, vaan ihan perus lasitettu terassi josta puhaltaa sieltä täältä kulmista ja terassin pohjasta läpi.
Porealtaan käytön aikana kaasujousella avattava kansi menisi kohti talon seinustaa, joka vähentäisi toivottavasti taloon osuvien roiskeiden määrää. Voiko tuosta kuitenkin tulla kosteusissue ajan myötä?

Itse mietin plussia ja miinuksia, niin ulkoporeallas olisi päällä 24/7 ja sen hukkalämpö valuisi lasitettuun terassiin, joka vähentäisi lasitettavan terassin lämmitystarvetta. Ehkä.
Toinen plussa on ehkä pienempi lämmitystarve talvella. Miinuksena että todennäköisesti koko lasitettu terassi haisisi uimahallille.
Kuten Zigh sanoi niin kylpiessä kosteutta haihtuu aivan järkyttävät määärät. Eli en ikinä laittais lasitetulle terassille jos yksikin seinä on taloa.
Minulle suuri asia kylpiessä on se että luonto on ympärillä ja näkee tähtitaivaan. Näitä kumpaakaan et lasitetulta terassilta näe, koska lasit menee välittömästi huuruun tai jopa jäähän.
Meillä ainakin toi lämpökatto vuotaa sen verran kosteutta että uskon että sulla olisi aina lasit huurussa/jäässä.

Ja varmasti se lasikoppi haisee aivan karmealle. Uimahallissa on hyvä ilmanvaihto ihan syystä ja silti ne haisee. Voi vaan kuvitella millaset myrkyt tuolla leijuu jonkin kloorikäsittelyn jälkeen.
Meillä ns. bromisuola-allas eli ei ole klooreja, mutta silti vaikka allas on yli 5m talosta eikä lasitettu niin pihalla kun koiraa ulkoiluttaa niin tuonkin haistaa.

Eli mielestäni tässä on vain miinuksia; Kosteusongelmat, haju/myrkky haasteet ja lämpöhukka on silti valtava. Eli fiksumpi työntää se allas suoraan sisälle taloon (kenellä tilaa?).
 
1600l paljuun tuli ajankohtaiseksi hankkia ”kiinteä” suodatin (kuitupalloja) ja pumppu. Kun kokemusta ei ole, niin aika loputon suo kahlata kaikkia vaihtoehtoja läpi. Olisiko tämä esimerkiksi sopiva ympärivuotiseksi suodatinjärjestelmäksi jota ajaisi sitten ajastimen kanssa tarvittavilla sykleillä? Liian pieni, liian iso, muualta edullisemmin?

Osta Swim & Fun Hiekkasuodatin | Jollyroom

edit: linkki
 
Viimeksi muokattu:
Saisiko täältä tukea ajatuksille upottaa ulkoporeallas terassiin, joka olisi tarkoitus lasittaa myöhemmin? Tila ei tule olemaan erikoisen tiivis, vaan ihan perus lasitettu terassi josta puhaltaa sieltä täältä kulmista ja terassin pohjasta läpi.
Porealtaan käytön aikana kaasujousella avattava kansi menisi kohti talon seinustaa, joka vähentäisi toivottavasti taloon osuvien roiskeiden määrää. Voiko tuosta kuitenkin tulla kosteusissue ajan myötä?

Itse mietin plussia ja miinuksia, niin ulkoporeallas olisi päällä 24/7 ja sen hukkalämpö valuisi lasitettuun terassiin, joka vähentäisi lasitettavan terassin lämmitystarvetta. Ehkä.
Toinen plussa on ehkä pienempi lämmitystarve talvella. Miinuksena että todennäköisesti koko lasitettu terassi haisisi uimahallille.

Suosittelen! Tehtiin viimekesänä lasitettu terassi liukulaseilla ja poreallas sinne. Hommattiin Aura Spa pikkupuhuri joka on matala malli niin asensin suoraan terassin päälle, kun olin laiska enkä jaksanut alkaa näpertämään upotusta. Istuu kyllä hyvin mielestäni tuohon.

Tästä kosteushommasta kyllä sain ja saan kuulla vielä monelta, mutta mitä nyt tässä seuraillut niin en kyllä ole huolissani. Jos on hyvät kelit niin avaa yhden seinän laseista ja katselee vaikka sitä tähtitaivasta ja höyryt pääsee pihalle. Tai sitten olen kylvyn jälkeen raottanut lasitusta molemmista päistä ja aika äkkiä on paikat kuivunu.

Kloori haisee, mutta se haisee vaikka se olis avonaisella paikalla. Ei kyllä ole niin paljon tuossa kärynnyt, että olisi haitannut. On olemassa vaihtoehtoisia aineita ni ei käryä. Nyt itseasiassa testissä Spa Marvel tosin muusta syystä kun kloorin hajusta.. Hukkalämpöä ei kyllä tule niin paljoa, että se katosta lämmittäisi

Plussat
+Tuulee, sataa räntää tai rakeita niin pystyy kylpemään
+Terassia pitkin pääsee lyhyttä reittiä siististi altaaseen. Tämä ollut ainakin kovalla pakkasella iso+
+Allasta helppo huoltaa katoksessa säästä riippumatta
+Allas tuulelta suojattu niin sähköä säästyy

Miinukset
-Katoksesta tähtitaivaalle on rajattu näkyvyys

Ja tosiaan kannattaa hommata se kansimekanismi
 
Suosittelen! Tehtiin viimekesänä lasitettu terassi liukulaseilla ja poreallas sinne. Hommattiin Aura Spa pikkupuhuri joka on matala malli niin asensin suoraan terassin päälle, kun olin laiska enkä jaksanut alkaa näpertämään upotusta. Istuu kyllä hyvin mielestäni tuohon.

Ulkoporealtaat on uusi genre itselle, mutta onko noista Aura Span altaista ja juuri tuosta Pikku Puhurista kokemusta, et eroaako se esim. Aresso Momosta mitenkään? Tuleeko samalta tehtaalta Kiinasta ja täällä lätkäistään eri logo päälle?
 
Kiinasta suurinosa tulee, pienillä eroilla eri valmistajilla tuossa hintaluokassa. Kannattaa käydä jossain istumassa jos on vähänkin pidempi henkilö koska tuo pikkupuhuri / momo on pieniä altaita. Itse olen 190cm pitkä ja polvet suussa suurinpiirtein ton kokoisissa joutu istumaan. Meillä kesästä asti ollut Aresso lucca johon oltu tyytyväisiä.
 
Ulkoporealtaat on uusi genre itselle, mutta onko noista Aura Span altaista ja juuri tuosta Pikku Puhurista kokemusta, et eroaako se esim. Aresso Momosta mitenkään? Tuleeko samalta tehtaalta Kiinasta ja täällä lätkäistään eri logo päälle?

Meillä on viime keväästä asti ollut Auraspan Kaaskeri terassilla ja ihan tyytyväisiä on tuohon oltu. Mitä noita katteltiin aikanaan niin tuntui että Auraspan altaissa sai samaan rahaan vähän enemmän kuin muilla, eli altaat on joiltain osin paremmin varusteltuja kuin kilpailijat. Esim tuossa Kaaskerissa on kaksi pumppua hierontasuuttimille ja erillinen suodatuspumppu, mitä monissa edullisemman pään altaissa ei ole. Myös ledit ja lapsia innostavat hupsutteluvesisuihkut oli vakiona mukana, ja hierontasuuttimia aika reipas määrä.

Rakenteeltaankin vaikuttaa kaikin puolin asialliselta ja pinnat pysyneet hyvänä.

Omien kokemusten pohjalta voin siis suositella näiden altaita.
 
En sijoittaisi allasta lasituksen sisään, ellei kyseessä ole joku saunamökki tjsp tai saumoistaan hyvin avonaiset (parveketyyppiset) lasit joista kosteus pääsee pois. Naapuritalossa on amme sijoitettuna katutason terassille, jossa on talon seinät kahdella reunalla, lasitukset kahdella reunalla ja toisen kerroksen parveke siinä päällä. Aina talvella kun siitä ohi käveli, vaikkei amme ollut käytössä (ts. kansi päällä), oli lasitukset huurun tai jään peitossa sisäpuolelta ( = järjetöntä). Voihan niitä lasituksia pitää raollaan kesät talvet, mutta menee koko ajatus niistä sitten. Plussa olisi tuo räntäsateessa miellyttävämpi ammeen käyttö, mutta turhalta riskirakenteelta vähän kuulostaa.

Sijoitin oman ammeen pari metriä talon seinän ulkopuolelle taivasalle jossa on terassi toispuoleisesti, eli kävely saunasta ulkoterassia pitkin pari askelta.

(Kloori ei kyllä ulos sijoitetussa altaassa haise, eli kannattaa ehkä tarkistaa myrkkyjen taso jos oletus on että "haisee ne ulkonakin". ;) )
 
Meilläkin oli sama pohdinta allasta hankittaessa: sijoittaako allas talon seinustalle, lasitetulle terassille vai taivasalle. Päädyimme jälkimmäiseen argumenteilla: lasiterassi on eri tarkoitusta varten (ruokailua ja istuskelua) ULKOporeallas on tarkoitettu ulos. Juurikin parasta on istuskella taivasalla ilman lasikattoa, ja vielä parempaa on jos sataa lunta. :) Altaan huolto on myös helppoa kun allas ei ole lähellä seiniä tai talon muita rakenteita.

Kloori ei tosiaan oikein annosteltuna haise, sitoutunut kloori haisee - jos hajua alkaa esiintyä, vedenvaihto on lähellä.
 
Viimeksi muokattu:
Kloori ei tosiaan oikein annosteltuna haise, sitoutunut kloori haisee - jos hajua alkaa esiintyä, vedenvaihto on lähellä.

Jep, ja mikä voi tuntua takaperoiselta niin kloorin hajusta vedessä voi päästä eroon shokkiklooraamalla, eli tunkemalla sinne enemmän klooria. Tasapainossa oleva allas ei kyllä kovin ihmeellisesti haise juuri millekään.
 
Ulkoporealtaat on uusi genre itselle, mutta onko noista Aura Span altaista ja juuri tuosta Pikku Puhurista kokemusta, et eroaako se esim. Aresso Momosta mitenkään? Tuleeko samalta tehtaalta Kiinasta ja täällä lätkäistään eri logo päälle?

Ei ole muista kokemusta. Itselläni kriteerit oli vähintään 3kw lämmitin, erillinen suodatinpumppu ja balboa/gecko osat. Tuo pikkupuhuri oli myös mitoiltaan sopiva tuohon meille. Tosiaan jos pääsee testaamaan niin parempi. Hyvin tuohon on mahtunut pitempääkin kylpijää. Istumasyvyys on myös joissakin liian "matala" eli olkapäät jää istuma asennossa reilusti veden pinnan yläpuolelle. Tällaista luin jostain keskusteluista niin kannattaa varmistaa sekin.

Tosiaan voisin tarkentaa, että meillä ei ole tiivisrakenteinen terassi eikä siellä talvella ole lämmitystä eikä oleskella. Terassi alapuolelta avoin. Talokin sijaitsee mäen päällä ja tuuli käy joten suurin käyttötarkoitus on pidentää kevät ja syksykausia kun aika hyvin aurinko kuitenkin lämmittelee jos sattuu paistamaan. Järkevällä käytöllä en näe tässä omassa tapauksessa riskiä.
 
Viimeksi muokattu:
Jep, ja mikä voi tuntua takaperoiselta niin kloorin hajusta vedessä voi päästä eroon shokkiklooraamalla, eli tunkemalla sinne enemmän klooria. Tasapainossa oleva allas ei kyllä kovin ihmeellisesti haise juuri millekään.
Juuri näin.
 
Onko suosituksia edullisemman pään pienemmistä 4 hengen poreammeista? Tarkoitus laittaa terasille upotettuna.
 
Suunnitteilla laittaa ulkoporeallas upotettuna patioon. Onko kenelläkään kokemuksia altaan perustuksia tekevistä firmoista Pirkanmaan alueella? Omat timpurintaidot sen verran vähäiset että ei parane lähteä itse kokeilemaan. Allas tulisi todennäköisimmin Auraspa:lta.

Patio olisi ajatus tehdä sitten altaan ympärille myöhemmässä vaiheessa, tälle jo tekijät olemassa.
 
Viimeksi muokattu:
En sijoittaisi allasta lasituksen sisään, ellei kyseessä ole joku saunamökki tjsp tai saumoistaan hyvin avonaiset (parveketyyppiset) lasit joista kosteus pääsee pois. Naapuritalossa on amme sijoitettuna katutason terassille, jossa on talon seinät kahdella reunalla, lasitukset kahdella reunalla ja toisen kerroksen parveke siinä päällä. Aina talvella kun siitä ohi käveli, vaikkei amme ollut käytössä (ts. kansi päällä), oli lasitukset huurun tai jään peitossa sisäpuolelta ( = järjetöntä). Voihan niitä lasituksia pitää raollaan kesät talvet, mutta menee koko ajatus niistä sitten. Plussa olisi tuo räntäsateessa miellyttävämpi ammeen käyttö, mutta turhalta riskirakenteelta vähän kuulostaa.

Myyjät ovat olleet sitä mieltä että voi laittaa lasitetulle terassille ja kuulemma kosteutta tai hajuja ei tule jos kansi päällä. Kaasujousella toimiva kansi varmaan eristää paremmin?
Meillä lasitetun terassin koko on noin 22 m2, niin siinä jäisi tilaa vielä ruokailuryhmälle ja vastaavalle. Itse lasitus ei ole tiivis katosta eikä lattiasta. En tiedä, vähän kaksijakoisia fiiiksiä.

Kaikesta huolimatta eniten käyttöä tulisi varmasti altaalle jos se olisi katoksen alla. Saahan sen siitä jollain projektilla sitten siirrettyä.
 
Kaasujousella toimiva kansi varmaan eristää paremmin?

Kansimekanismilla ei ole vaikutusta siihen miten tiiviisti kansi istuu tai eristää. Avausmekanismi on vain sellainen metalliputki minkä ympärille kansi taittuu kun se avataan, noin yksinkertaistaen eikä aina edes koske kanteen sen ollessa kiinni. (siis kansi ja mekanismi ovat ihan eri osia jne.)

Tässä yksi yleinen malli: CoverMate I » Leisure Concepts

Jännä vaan että oma kokemus tuosta naapurista tuon kosteuden suhteen on eri kuin myyjillä. Samanlainen kansi siinäkin oli kyllä päällä kuin kaikissa muissakin Novitekin ammeissa. Hmm.
 
Joo ei se kansimekanismi eristä enempää ja pitääkin asentaa niin ettei ole mitään jännityksiä siinä kun se on kiinni. Ei tule suljettuna mitään höyryjä meillä altaasta ja lasit on aina kirkkaana. Suunnilleen saman verran neliöitä 24m2. Poraltaasta lähtiessä laitan kannen kiinni ja avaan laseja terassin molemmista päistä sen 20cm ja saunomisen jälkeen höyryt on pois ja lasit kirkkaana.

Lisäys vielä, että kannattaa hommata kansimekanismi joka tulee sen akryylin alareunaan eli tukeutuu osittain siihen
 
Viimeksi muokattu:
1600l paljuun tuli ajankohtaiseksi hankkia ”kiinteä” suodatin (kuitupalloja) ja pumppu. Kun kokemusta ei ole, niin aika loputon suo kahlata kaikkia vaihtoehtoja läpi. Olisiko tämä esimerkiksi sopiva ympärivuotiseksi suodatinjärjestelmäksi jota ajaisi sitten ajastimen kanssa tarvittavilla sykleillä? Liian pieni, liian iso, muualta edullisemmin?

Osta Swim & Fun Hiekkasuodatin | Jollyroom

edit: linkki
Itse tilasin tälläisen Steinbach Speed Clean Comfort Sand Filter System tuli filtteripallot mukana mutta otin samalla 1300g @ 13.5€ mukaan tilaukselle. Näyttäisi kovasti samalta vekottimelta mutta reilusti halvempana! Ihan jämäkän oloinen tuo tilaamani ja mukana tuli jopa teflon teipitkin ja muut ylimääräiset tilpehöörit. Ei ole vielä upotettuna tuonne terassiin piiloon tai muutenkaan testattu paljun kanssa mutta näytti ihan kelpo laitteelta laadun osalta.
 
Steinbachin suodatin täälläkin. Hyvin paljon samannäköinen kuin tuo yllä oleva. Tosin maksoi 94 euroa Amazonissa silloin kun ostin mutta ei ollut ylimääräistä tavaraa mukana.



Tosi tukeva ja jämäkän oloinen. On pitänyt paljun veden kesäisin hyvässä kunnossa.
 
Mekin päädyttiin lopulta Pikku-Puhuriin. Sain hyvää palvelua alusta loppuun asti ja vielä jonkun näennäisen messutarjouksen, joka mahtui vielä kivasti budjettimme sisään.

Muina vaihtoehtoina oli Novitekin Luosto ja Aresso Momo.
 
Mekin päädyttiin lopulta Pikku-Puhuriin. Sain hyvää palvelua alusta loppuun asti ja vielä jonkun näennäisen messutarjouksen, joka mahtui vielä kivasti budjettimme sisään.

Muina vaihtoehtoina oli Novitekin Luosto ja Aresso Momo.

oliko mikä hinta pikku puhurille? Itsellä sama miettinnässä jos tosta pienen alen sais jotakin kautta
 
Huomioikaa sitten, että pikkupuhurinkin istumakorkeus on vain 830mm.

Joo, se on just näin. Kyllähän siinä keskikokoista pidempikin saa olkapäät veden peittoon, mutta onko se asento yhtä mukava kuin 10 cm tai 20 cm korkeammissa altaissa? Ehkä ei.
 
Mikä olisi tämän hetken suositus mahdollisimman helppohoitoiselle kylpytynnyripaketille? Lähtökohtana mahdollisimman pitkä veden vaihtoväli hyvän suodatuksen kautta, ylläpitolämmitys, koko 170 tai yli. Ledit, mukinpidikkeet yms eivät ole välttämättömiä mutta eivät haittaakaan.
 
Viimeksi muokattu:
Itse tilasin altaan fisparsilta, poreilla, valoilla ja lämpökannella. asennus itse terassiin upotuksella + eristys (8vk toimitus)

Kamiina: Täältä

Puhdistus: Amazonista

Ylläpitolämpö: Täältä

Toimitus menee heinäkuuhun, joten sitten selviää miten toimii
 
Olisi sitten uuden kamiinan hankinta edessä, vanha noin 10v merialumiininen paloi puhki. Tiedä oikein miten noin pääsi käymään, ei sitä tietääkseni ole tyhjänä lämmitelty. No uusi lämmitin paljuun pitäisi hankkia ja nyt mietin vaihtoehtoja. Eli laittaako sellainen perinteinen paljunlämmityskamiina, vai joku helpompi missä ei tarvitsisi puiden kanssa tuusata, esim. dieselillä/kaasulla/sähköllä lämpiävä? Nuo varmaan kalliimpia, mutta kallishan tuo näkyy normikamiinakin olevan. Olisi vinkkejä?
 
Haetko siis paljua vai poreallasta?
Jos poreallasta niin omasta kokemuksesta voin suositella että etsit altaan missä on Gecko:n in.clear tai vastaava bromisuodatin. Kuluja tulee hieman ja esim elektrodit joutuu uusimaan tyyliin 5v välein.
Mutta onhan toi nyt älyttömän helppo. Lokakuusta lähtien ollut vesi altaassa ja kerran olen laittanut lisää vettä kun on haihtunut niin paljon. Muuten muutaman viikon välein pessyt suodattimen.
Reissussa oli perinteinen "kloori"-allas ja yllätti miten paljon sitä sai hoivata. Toiselle se on pieni työ mutta oma arki on ainakin turhan hektistä että joka kylvyn jälkeen tekisin jotain ja vaikka ei käyttäisi niin sitä joutuisi hoivaamaan.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 414
Viestejä
4 511 724
Jäsenet
74 368
Uusin jäsen
PerusJantteri

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom