- Liittynyt
- 27.08.2017
- Viestejä
- 322
^Tuollainen tutkimusasetelma on todella epäluotettava. Vähän sama kuin tyydyttyneen rasvan kohdalla. Nuo tutkimukset ovat enemmän sellaista karkeampaa näyttöä, jonka pohjalta voi suorittaa erilaisia spekulaatioita, kuten tutkija tuossa tekeekin.
Kannattaa muistaa mm. kolesterolitutkimukset, joissa LDL-kolesterolia on alennettu lukemattomilla erilaisilla tavoilla, ja aina on saatu sama ennustettava vähentymä verisuonitauteihin. Tällainen on paljon luotettavampaa näyttöä. Samoin kannattanee muistaa ne eläinkokeet, joissa ateroskleroosi saadaan aikaiseksi syöttämällä kolesterolia.
Toisaalta taas kolesterolin paastoarvoista riippumattomat ravinnon kolesterolin vaikutukset, joihin Spence otti tuossa aiemmassa jutussa kantaa, ovat heikommin tunnettuja.
En näe kovinkaan paljon järkeä munien säännöllisessä syömisessä. Maailman pitkäikäisimmätkään populaatiot tai vähiten verisuonitaudeista kärsivät populaatiot ei niitä syö.
Kannattaa muistaa mm. kolesterolitutkimukset, joissa LDL-kolesterolia on alennettu lukemattomilla erilaisilla tavoilla, ja aina on saatu sama ennustettava vähentymä verisuonitauteihin. Tällainen on paljon luotettavampaa näyttöä. Samoin kannattanee muistaa ne eläinkokeet, joissa ateroskleroosi saadaan aikaiseksi syöttämällä kolesterolia.
Toisaalta taas kolesterolin paastoarvoista riippumattomat ravinnon kolesterolin vaikutukset, joihin Spence otti tuossa aiemmassa jutussa kantaa, ovat heikommin tunnettuja.
En näe kovinkaan paljon järkeä munien säännöllisessä syömisessä. Maailman pitkäikäisimmätkään populaatiot tai vähiten verisuonitaudeista kärsivät populaatiot ei niitä syö.
Viimeksi muokattu: