Otsalamput, käsivalaisimet, työvalot yms.

Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 149
Tuohon 10440 akku, niin tehoa löytyy..kiinnikelenkki kannattaa tuohon vaihtaa kunnolliseen.
Epäilemättä. Maukka BLF:llä liittänyt arvioonsa karkean mittauksen jopa 343 lumenin valovirrasta 30 sekunnin kohdalla käytettäessä li-ionia. Tykkään itsekin että minilampussa on älytön teho.

Joku muu voi ajatella, että tällaisen hätävaran tulisi kestää pidempään kuin vartti. Tuohan yksitehoisena paahtaa tyhjäksi hetkessä sillä li-ionilla. Saattaa olla kokonaisuutena käytännöllisempi nimh-akulla, jolla kestää yli tunnin.

Toisaalta kysyjän vaatimuksenahan oli joko usb-lataus tai kertakäyttöparisto, joten...

Ehkä myös kertakäyttöisellä litiumparistolla saa hyvän kokonaisuuden ja silti wow factoria sillä, ettei koko paketti paina mitään. En tosin äkkiä löytänyt tietoa, onko kukaan testannut.

Ja onhan siinäkin aina ollut jotain hienoa, että tavallisella alkaleakilla saa suorituskykyä, etenkin pikkusormen kokoisella valolla. Tuollaisessa minivalossa on tosin ainakin omassa käytössäni sellainen ongelma, että käyttö voi olla vähäistä tai olematonta joten paristoa vaihdetaan hyvin harvoin. Siispä alkaleak-ylläri on enemmän kuin mahdollinen.

E: Mainittakoon satunnaisille kokeilijoille, että on todella syytä tietää ennen kokeilua, toimiiko AA- tai AAA-lamppu myös kolminkertaisen jännitteen ja älyttömän purkukyvyn li-ionilla ennen kuin kokeilee. Muuten tulee vain paha haju, palovammat ja/tai palovaara. Kaikki valaisimet eivät tietenkään ota mitä tahansa jännitettä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.04.2017
Viestejä
2 190
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 149
Wuben G1 on pieni ja kevyt, ja USB ladattava. Muutama itellä ja kavereilla käytössä, ei pahaa sanottavaa.

Varmaan toimiva, mutta kirkkaudeltaan lähinnä johonkin 90-luvun Sapphireen verrattavissa jos karkeasti liioittelen.

"high mode (40 lumens / 1.5 h) and low mode (1 lumen/11 h)" tarkoittaa, että joko elektroniikka on perseestä ja low mode erittäin epätaloudellinen - mitä epäilen - tai sitten high mode on 40 lumenia vain käynnistyksessä tai ehkä 30 sekunnin päästä ja himmenee äkkiä. Jos jälkimmäinen, niin on melkoisen himmeä satiainen. Vastaavissa lampuissa on enemmänkin valovirtaa tarjolla pidemmäksikin hetkeksi, kuten varmaankin jäljempänä mainitussa saman brändin G2 ja monissa, monissa muissa.

Ylipäänsä tällä tai edellisellä vuosikymmenellä ajatus jalkamallin muovipalloledistä valaisinkäytössä on aika retroa. Ei jatkoon.

Pikkulampussa voidaan tavoitella ihan älytöntä valovirtaa eli useita satoja lumeneita maksimilla, tai sitten pelkästään jotain noin sadan lumenin tasoa koko käyttöajaksi eli esimerkiksi 30-120 minuuttia tai edes laskien tasaisesti siitä. Kumpikaan ei ole varsinaisesti väärin. Tätä heikommat tuhnut ovat jotain menneisyyden haamuja ja kuuluvat museoon.

Vaikkapa Zanflare F6 on ihan jees, vaikka 10180 lelu onkin, ei täytä edellä mainittuja kriteerejä, painavaa umpimessinkiä ja rungossa on toimimaton pilli(mikä vitun prepperi-idea olevinaan, wtg kiinalaiset). Ainakaan se ei tyhjennä itseään taskussa tai tavaroiden alla nappia painaen, kun on twist-mallia. Toki sekin on museokamaa ja varustettu obsolete micro-usbilla. On se silti vähän kirkkaampi kuin nämä nappipatteri-sapphiret ja vastaavat, lisäksi peräti oikealla peilioptiikalla ja valmistajan ilmoituksen mukaan muistaakseni ihan noin 200lm isoimmalla teholla. Ei siis sinänsä mikään tuhnu vaikka tuota olisi liioiteltu noin 100%. Peräti magneetti perseessä ja kaulaketju mukana ja viinaa ja kaikkea siistiä. Kunhan ostaa version, jossa on se eksoottinen li-ion mukana. Enkä edes tiedä saako enää uutena.

Painonappipellevalot 3 mAh pussiakulla ovat aina tarvittaessa tyhjiä, jos käyttäjä on vähänkään huolimattomampi tai esimerkiksi käyttää käsilaukkua tai farkkuja. Eivät siis sovellu esimerkiksi miehille tai naisille.

USB-ladattavissa pikkulampuissa on yleisesti sellainen ongelma, joka ei ehkä joillekin ole ongelma mutta kuitenkin huomionarvoinen seikka. Powerbankit usein lataavat näitä vain hetken ja lopettavat koska laite ei ota tarpeeksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
793
Melkoista mutuilua edellä. :D

Sulla ei vissiin ollut yhtään kysyjän spekseihin sopivaa mallia suositella? Toi Wuben G1 on varsin passeli juurikin avaimenperäksi, painoa mitättömät 8 grammaa, huomaamaton vaikka takin vetskarin vetimenä jolloin aina automaagisesti mukana.

G2 on jo varsin painava tuohon verrattuna, ja siitä puuttuu mm. näppislukko joka tuossa G1 mallissa on. Jokunen kerta G2 käynnistynyt sen vuoksi tahtomatta. Valotehoahan siinä on toki ihan eri tavalla, mutta niin on kokoa ja painoakin ja muotoilunsa vuoksi kovin erilainen käyttää kuin G1 joka pelaa hyvin yhdellä kädellä kun käyttökytkin on luontevasti valaisimen sivussa. Nämä toki sitten makuasioita mikä kellekkin parempi.

Jos omat kokemukset on jostain 90 luvulta niin kannattaa vaikka itse kokeilla hieman tuoreempaa mallia, sen verran on LED tekniikka kehittynyt, oli emitterin kotelointi mikä hyvänsä. ;)
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 149
Melkoista mutuilua edellä. :D

Sulla ei vissiin ollut
Juu, ei ollut välituntikeskustelua tai isinpippelinmittausta vaan teknistä ja käytettävyyspohdintaa.

Minua ei yhtään haittaa, että joku tykkää jostain mistä itse en, saati että joku on ostanut jotain ja se on täten hyvä. Omat ostokseni ovat valaisinpuolella enimmäkseen huti, ja kehtaan myöntää. Enkä muistaakseni ihan varauksitta suositellut mitään - en näe yleensä syytä sellaiseen. Etenkään avainlutikoissa en, koska ne eivät ole keskeinen kiinnostuksen kohde enkä ole varsinaisesti hyvää vielä löytänyt.

puuttuu mm. näppislukko joka tuossa G1 mallissa on
Tällaisethan tunnetusti toimivat aina yhtä hienosti, oli iso tai pieni lamppu. Mikrolla päälle ja pois -jutut tykkäävät kusta etenkin kaiken romun seassa taskussa pyöriessään, mikä on yksi argumentti kierrettävän puolesta. Se ei tarkoita, että pitäisin yhtä parempana kuin toinen, just sayin.

Jos omat kokemukset on jostain 90 luvulta
Melkoinen jauhotus.

Ajattelin että vertaaminen Sapphireen on sen verran yliampuvaa, että sen huomaisi liioitteluksi. On siinä silti oikeasti myös pointti - kyllähän sen tasoinenkin valo toimii avaimissa edelleen siihen, mitä siitä silloin haettiin. Nyt kuitenkin kai kysyttiin selvästi parempaa vaihtoehtoa, ja totesin että omakaan sivusta heitetty ideani ei ehkä ole ihan sitä mitä kaivataan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 789
Onko kokemusta tälläisestä?


Koodilla WKFC11DE jää hinnaksi 17,71€ ilman akkua. En viitsinyt akulla ottaa, kun ei tietoa mitä sieltä tulee. Otin 2700k version, pitäisikö vielä pistää 4000k tulemaan myös..
 
Viimeksi muokattu:

kibe

Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 632
Onko kokemusta tälläisestä?


Koodilla WKFC11DE jää hinnaksi 17,71€ ilman akkua. En viitsinyt akulla ottaa, kun ei tietoa mitä sieltä tulee. Otin 2700k version, pitäisikö vielä pistää 4000k tulemaan myös..
Kerro miltä tuntuu jos kukaan muu ei tiedä. Ihan hyvältä nuo speksit näyttää, myös akun osalta. Mutta siitähän ei tiedä vastaako todellisuus testiakkua.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 789
Kerro miltä tuntuu jos kukaan muu ei tiedä. Ihan hyvältä nuo speksit näyttää, myös akun osalta. Mutta siitähän ei tiedä vastaako todellisuus testiakkua.
Siinä menee ainakin se pari viikkoa, kun mitä ilmeisemmin toimitus kiinasta.

Ei mitään hajua, että onko tuolla tarjoukset päällä ns. aina vaan vain sillon tällöin.

Amazonissa tuohon normi reilu 30€ hintaan näyttää olevan ja sadoilla hyvillä arvosteluilla.

Pitää se nyt toinen sitten varmaan vaan tilata. Akkuina suosin merkki akkuja, vaikka parisen euroa taisi noiden akku olla lampun kaverina.

Joku previkka
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
90
Itse tilasin TS30 mallisen valaisimen tuossa 2kk sitten wurkkoksen sivuilta. Hoitivat ainakin VAT asiat kunnolla eikä tullut mitään lisäkuluja.
Akun oikeasta kapasiteetista en osaa sanoa. Akku on kyllä suht painava joka tietää yleensä hyvää.
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
793
Ajattelin että vertaaminen Sapphireen on sen verran yliampuvaa, että sen huomaisi liioitteluksi. On siinä silti oikeasti myös pointti - kyllähän sen tasoinenkin valo toimii avaimissa edelleen siihen, mitä siitä silloin haettiin.
Hymiöllä koitin tätä keventää. :giggle: Yritin kaivella Saphirea jostain, semmoinen joskus mullakin oli, mutta ei enää löytynyt. Joku Photonin UV -versio löytyi, normi aallopituuksilla olevat lienee jo muovirunkoisina hajonneet, tai muuten vain hävinneet. Aikoinaan kyllä olivat varsin kyvykkäitä vekottimia kokoonsa nähden.

Mulla on monenlaista avaimenperälamppua ym pientä valaisinta vuosien saatossa ollut, eka kierrettävä oli varmaan MagLiten AAA malli. Jossain vaiheessa EOS oli kova sana, vaikka maalit pikkuhijaa pinnasta hävisikin. Tähän hätään ei montaa kuvattavaksi löytynyt, mutta jokunen sentään. Jostain syystä näitä tuntuu kuitenkin aina ilmestyvän pikkuhiljaa lisää. :)


snaditlamput1.jpg
 

Lare

Error 404
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
3 776
Ledwise Mini otsalamppu tuli tilattua lumiselta 14,90€ hintaan. Ei mitään pakottavaa tarvetta ollut, mutta oli halpa. Vähän hämäävää, kun mainostettiin 600 lumenin valoteholla, mutta todellisuudessa tuo on turbotila, joka kestää 40 sekuntia. Sen jälkeen lamppu sammuu kokonaan. Pienempi teho riittää kuitenkin testin perusteella hyvin metsässä lenkkeilyyn ja auton remppaamiseen. Tuohon hintaan ei voi valittaa ja on näppärän pieni ja huomaamaton.

Autoon olisi hyvä saada talveksi joku taskulamppu, josta ei akku hyydy heti. Aiemmin ollut ladattava eri suuntaan kääntyvä ja magneettinen lamppu, mutta siitä on aina akku tyhjä. Nitecoren kestävä ja vähän kalliimpi taskulamppu ei kuluta levossa virtaa nimeksikään ja tänä syksynä uusitut 2 x Olightin 3400mAh 18650 -akut eivät säikähdä pidempää taukoa ollenkaan. Tuota olen pitänyt nyt autossa. Sitä en tiedä, miten pahasti kova pakkanen syö akut tyhjäksi käyttämättömänä. Varmaan testattava. Tai sitten ostan autoon jonkun ihan halvan 18650-taskulampun johon lyön vanhan 3500mAh-akun ja paremman lampun otan sisälle turvaan.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
4 112
Ledwise Mini otsalamppu tuli tilattua lumiselta 14,90€ hintaan. Ei mitään pakottavaa tarvetta ollut, mutta oli halpa. Vähän hämäävää, kun mainostettiin 600 lumenin valoteholla, mutta todellisuudessa tuo on turbotila, joka kestää 40 sekuntia. Sen jälkeen lamppu sammuu kokonaan. Pienempi teho riittää kuitenkin testin perusteella hyvin metsässä lenkkeilyyn ja auton remppaamiseen. Tuohon hintaan ei voi valittaa ja on näppärän pieni ja huomaamaton.

Autoon olisi hyvä saada talveksi joku taskulamppu, josta ei akku hyydy heti. Aiemmin ollut ladattava eri suuntaan kääntyvä ja magneettinen lamppu, mutta siitä on aina akku tyhjä. Nitecoren kestävä ja vähän kalliimpi taskulamppu ei kuluta levossa virtaa nimeksikään ja tänä syksynä uusitut 2 x Olightin 3400mAh 18650 -akut eivät säikähdä pidempää taukoa ollenkaan. Tuota olen pitänyt nyt autossa. Sitä en tiedä, miten pahasti kova pakkanen syö akut tyhjäksi käyttämättömänä. Varmaan testattava. Tai sitten ostan autoon jonkun ihan halvan 18650-taskulampun johon lyön vanhan 3500mAh-akun ja paremman lampun otan sisälle turvaan.
Kannattaa avata auton hansikaslokerossa olevasta lampusta kierteet, niin ei kuluta yhtään akkua. Ruuvaa sitten kiinni, kun tarvitsee käyttää.
 
Liittynyt
29.04.2017
Viestejä
105
Tuli tilattua Olight i1R-II sekä Olight i3E kun olivat tarjouksessa Valostoressa enkä osannut päättää kumman tilaisi...
 
Liittynyt
21.11.2016
Viestejä
5 812
Onkos kellään sattunut silmään Armytekin pienempiä otsalamppuja tarjouksessa, magneettiladattavana versiona?

Itseltä löytyy Wizard C2 ja tommonen pienempi patukkatuikku, mutta välillä olis hyvä olla vähän pienempi ja kevyempikin otsalamppu mukaan otettavaksi. Mulla on itse asiassa Olightin H1, joka on aikalailla täydellisen kokoinen ja painoinen tähän tarpeeseen, mutta kun siitä on otettava akku pihalle ladattavaksi niin ei ole kauhean kätevä ns. jatkuvassa käytössä ja magneettiladattava houkuttais. Näppäriä ollu noi Armytekit kun heittää vaan piuhan takapäähän kiinni välillä ja aina on lamppu latingissa.

Ei noilla taida edes juuri olla muita pienempiä magneettiladattavia otsalamppuja kuin Wizard C1 eri versioinaan... Ilmeisesti jotain Black Fridayta alkamassa armytek.fi'ssä torstaina, saas kattoa mihin hintaan tuota myyvät silloin, noilla on vaan aika rasvaset toimituskulut (10 eur) mikä nostaa lampun hintaa aika reilusti.

BLACK FRIDAY: BEST PRICES FOR BIG SAVINGS.
-55%:n alennus kaikista "Big Sale" Prime-, Partner- ja Wizard-sarjojen valaisimista.
-41% alennus Viking-, Dobermann-, Wizard- ja Prime -sarjojen klassisista taktisista, monitoimi- ja EDC-valaisimista.
-31%:n alennus halutuista monitoimi- ja EDC-malleista, etsintävalaisimista sekä päivitetyistä taktisista valaisimista: Wizard C2 Pro Max, Wizard C2 WR, Predator Pro Magnet USB, Barracuda Pro jne.
-21%:n alennus kaikista kompakteista Crystal- ja Zippy-sarjojen monitoimivalaisimista + metsästykseen tarkoitetuista ammattilaisseteistä.
 
Liittynyt
01.05.2019
Viestejä
378
Onko jollain kokemuksia Ledlenser MH6 ladattavasta otsalampusta? Näyttäisi olevan Kärkkäisellä 24,90 eur Black Friday hintaan.


Hinta-laatu varmaan ihan kohdallaan?

Toinen mitä mietin ostomielessä olisi Lumisella Ledwise SP. Ominaisuudet lähes samat, joskin Ledwisessa ei valokeilan säätöä, mutta olisi kätevämpi lataus. Tosin laadussa Ledlenser lienee ihan eri maata?

Käyttökohteena auton korjaus pihalla/valaistussa hallissa sekä ulkotyöt& remontointi. Ehkä myös lenkillä satunnaisesti.

E: Ledlenser MH6 meni tilaukseen. Laitan kokemuksia kun pääsen testailemaan.

E: Ensifiiliksiltään akkukotelo/runko vähän muovinen huonolla tavalla. Toivotaan että kestää käyttöä kuitenkin. Valokeilan säätö ihan hyvä. Valotehon ja akun keston osalta en osaa vielä sanoa mitään.

E: Valoteho on riittävä omaan käyttöön. Valoteho riittävä pienemmälläkin teholla lenkkeilykäytössä. Tarkkaan en ole akkukestoa katsonut mutta uskoisin että aika lähelle ainakin Youtube-videolla mainittuja max teholla 5h ja pienemmällä teholla 20 h voisi riittää. Liekö samat lukemat lukeneet tuotepakkauksessa, en pistänyt ylös enkä valmistajan sivuilta löytänyt vastausta. Varsinkin tuohon reiluun 30e hintaan tarjouksesta voin suositella.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
267
Mun lemppari otsavalo, Black Diamondin Iota sanoi sopimuksensa irti ja olen yrittänyt löytää jotain vastaavaa pientä ja ladattavaa otsalamppua, mutta ei ole löytynyt sopivaa. Siis pientä ja ladattavaa. Tehoja ei tartte olla paljon, ei tartte nähdä mitä pellon toisella puolella tapahtuu. Tuntuu että otsavaloissa on menty valotehokiimassa eteenpäin ja sitä myötä koko on kasvanut.

2022-11-30 21.23.25.jpg


Onko suosituksia mistä lähtisi etsimään vastaavaa tilalle?
 
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
4 119
Mun lemppari otsavalo, Black Diamondin Iota sanoi sopimuksensa irti ja olen yrittänyt löytää jotain vastaavaa pientä ja ladattavaa otsalamppua, mutta ei ole löytynyt sopivaa. Siis pientä ja ladattavaa. Tehoja ei tartte olla paljon, ei tartte nähdä mitä pellon toisella puolella tapahtuu. Tuntuu että otsavaloissa on menty valotehokiimassa eteenpäin ja sitä myötä koko on kasvanut.Onko suosituksia mistä lähtisi etsimään vastaavaa tilalle?
Olisiko tämä vastaava, kuin vanha Black Diamond Spot 400-R | Otsalamput | Varuste.net Petzl löytyy myös pieniä ladattavia otsavaloja
 
Liittynyt
29.12.2016
Viestejä
506
Nitecore Nu25 on se seuraaja nu20:lle. Pitäisi olla ihan ok, mulla on vanhempi versio itselläni. Ihan hyvä kantoon. Käyn sen kanssa ihan metsälenkeillä.

Pyörän kanssa sitten tehokkaammat.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
524
Onko kokemusta tälläisestä?
Otin 2700k version, pitäisikö vielä pistää 4000k tulemaan myös..
Tilasin punaisen rungon ja 2700k ledillä. Ensi vaikutelma oli ihan ok lampusta. Ei yhtään hullumpi kun vertailen muihin omiin 18650 lamppuihin.
Lähteekö valoa 1300Lm, sanoisin tuikusta lähtevän.
Kestääkö lampun ledi kuinka kauan täydellä teholla? Se jää nähtäväksi. Täydellä teholla kiva lämmitin sormille. 10s lämmittää kivasti päädyn.
Tätä lamppua ei todellakaan ajeta täysillä tehoilla koko ajan. Sen takia siinä on portaaton valotehon säätö ja kiva muutes onkin.

Perseessä on magneetti ja kupeessa lataus. Napista tehon säätö portaattomasti. Ei yhtään paha panasonic kennolla.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
65

wurkkos fc11 esim. tipauttaa 90s kohdalla tehot ~400 lumenin tienoille, ei ole edes lämpöreguloitu et suomen talves toimis ees vähä pidempään, yksikään tuommoinen sormen kokonen lamppu ei jaksa haihduttaa nykytekniikan ledien hukkalämpöö, et kaikki ne on pitkäs juoksus suurinpiirtein saman tehosia, siksi lumeneita on turha toljottaa, valitsee lamput muiden ominaisuuksien perusteella
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
524

wurkkos fc11 esim. tipauttaa 90s kohdalla tehot ~400 lumenin tienoille, ei ole edes lämpöreguloitu et suomen talves toimis ees vähä pidempään, yksikään tuommoinen sormen kokonen lamppu ei jaksa haihduttaa nykytekniikan ledien hukkalämpöö, et kaikki ne on pitkäs juoksus suurinpiirtein saman tehosia, siksi lumeneita on turha toljottaa, valitsee lamput muiden ominaisuuksien perusteella
Eli et ole edes kokeillu lamppua?
 
Liittynyt
23.02.2017
Viestejä
793
^ Joo jotkut tuntuu tuomitsevan valaisimen pelkkien teknisten speksien perusteella, vaikkei omaa kokemusta tuotteesta olekaan. Olen itse huomannut että käytännön ominaisuudet ja käytettävyys ylipäätään joiltain näyttää unohtuvan.

Ehkä se vaan on sitä että ei joko ole riittävästi kokemusta, ja/tai annetaan joillekin teknisille ominaisuuksille liikaa painoarvoa, huomioimatta sitä että käytännön kannalta näillä ei ole niin suurta merkitystä. :hmm:
 
Liittynyt
07.03.2021
Viestejä
115
Onhan tuo Wurkkosin(kin) tekele ihan helevetin kova kampe vaikka spekseistä nillitetäänkin. Minuutin kohdalla vielä yli 1000 lumenia, eikä stepdownin lopussakaan lamppu ole kuumentunut viitaten tuohon BLF:n revikkaan. Eli on lämmöt hallinnassa ja toisaalta parantamisen varaa löytyy, mutta tuikulle joka maksaa jumalauta parikymppiä niin eihän tuo huono ole.

Sen mitä olen henkkoht havainnut niin kilolumenin tehoja aika harvoin tarvii. Hieman yllättäen kerran kun kirkkaana kesäpäivänä piti paskakaivon pintaa etsiä niin meinasi driverin ja ledin osalta modatun Convoy M1:n tehot loppua, olisiko maltilliset 600 lumenia huippu tuossa lampussa. Pimeässä ja märässä syysmetsässä toki tuntuu ettei mikään valo riitä. Toki jos sieltä metsästä pitäisi joku tai jokin oikeasti löytää niin silloin muutamalla huntilla saa käyttötarkoituksen mukaisia valaisimia. Tosin silloinkaan ei varmasti hyvä budjetti-EDC-lamppu mikään turha kampe ole.

Sen hoksasin edellistalvena kun leikkimielellä otin tuon edellämainitun Convoyn hiihtoreissulle niin parinkympin pakkasessa kierrätyskenno ei enää jaksanut kuin väläyttää tuota huipputehoa. Pitääpä vasiten testata paremmilla kennoilla tänä talvena kyykkäävätkö kaikki yhtälailla. Muutoinhan talvella pärjää hyvinkin pienillä valoilla heti kun lunta löytyy.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
65
juu tarkoitus ei ollut morkata wurkkosta vaan esittää mittaus dataa kuinka kyseinen malli toimii
itekki katellu et wurkkokselta löytyy monta mielenkiintoista mallia ja tosi hyvään hintaan

tarkoitus oli kyllä morkata kaikkia valmistajia lumenrallista ja tavasta ilmoittaa että meidän lampusta lähtee 1300 lumenia 1h20min, joka nyt ei vaan oo mahdollista tuon kokosella rungolla, kaikki ne tippuu parin minutin päästä 500 lumenin tienoille (niitä harjova lukuun ottamatta joissa ei ole mitään suojausta ja polttavat ledit hyvinkin nopeesti)

fc11 specs
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
524
tarkoitus oli kyllä morkata kaikkia valmistajia lumenrallista ja tavasta ilmoittaa että meidän lampusta lähtee 1300 lumenia 1h20min, joka nyt ei vaan oo mahdollista tuon kokosella rungolla, kaikki ne tippuu parin minutin päästä 500 lumenin tienoille (niitä harjova lukuun ottamatta joissa ei ole mitään suojausta ja polttavat ledit hyvinkin nopeesti)
Kai tiedät, että esim, "convoy c8" varustettuna kunnon 18650 akulla, tuikuttaa yli 1k lumenia helposti tunnin. Convoy m3 paritettuna 26650 akulla. Koko taskuun mahtuva ja tunti 1300Lm päällä, ei aiheuta ongelmia. Joten sormen mittanen lamppu kyseessä ja todellakin 2mode tilaukseen jos ylipäänsä ostaa kyseisen lampun.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
3 789
Tilasin punaisen rungon ja 2700k ledillä. Ensi vaikutelma oli ihan ok lampusta. Ei yhtään hullumpi kun vertailen muihin omiin 18650 lamppuihin.
Lähteekö valoa 1300Lm, sanoisin tuikusta lähtevän.
Kestääkö lampun ledi kuinka kauan täydellä teholla? Se jää nähtäväksi. Täydellä teholla kiva lämmitin sormille. 10s lämmittää kivasti päädyn.
Tätä lamppua ei todellakaan ajeta täysillä tehoilla koko ajan. Sen takia siinä on portaaton valotehon säätö ja kiva muutes onkin.

Perseessä on magneetti ja kupeessa lataus. Napista tehon säätö portaattomasti. Ei yhtään paha panasonic kennolla.
Allekirjoitan tämän. Ei aavistustakaan oikeista lumeneista, saatika monta minuuttia mikäkin taso kestää. Eikä liiemmin edes kiinnosta :)

Verrokkina nykyaikaisista 18650 lampuista mitä löytyy, niin on Armytekin otsalamput.

Niihin kun pikaisesti vertasin, niin enemmän valotehoa tästä löytyy. Mekaanisesti oikein asiallinen ja sopii käteen. USB C lataus plussaa niille ketkä sitä kaipaa, itse en. Jos jotain negatiivista pitää hakemalla hakea, niin se on ”digitaalinen” on/off eli lamppu syttyy/sammuu noin 0,5s viipeellä, eikä heti kun napista sammuttaa tai laittaa päälle.

Toinen asia on ns. Normihinta. Näyttää olevan vieläkin ”alennuksessa” eli alle 20€, joka siis vaikuttaa olevan se normaali hinta.

Otitko lamppusi akulla vai ilman? Ilmeisesti ilman ja panasonic oli omia kennoja?

Toimitus tuolta kesti noin viikon. Tilaan varmaan toisen ja kolmannenkin, kun oli sen verran positiivinen tapaus.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
65
Kai tiedät, että esim, "convoy c8" varustettuna kunnon 18650 akulla, tuikuttaa yli 1k lumenia helposti tunnin. Convoy m3 paritettuna 26650 akulla. Koko taskuun mahtuva ja tunti 1300Lm päällä, ei aiheuta ongelmia. Joten sormen mittanen lamppu kyseessä ja todellakin 2mode tilaukseen jos ylipäänsä ostaa kyseisen lampun.
juu, convoy c8 clear xpl-hi löytyy, tässä on selvästi enemmän metallia haiduttamaan lämpöä mutta tosi kuumaksihan tämä tulee, yli 60 astetta aiheuttaa jo palovammoja, harrastajan lamppuja convoyt, varmaan kieltäisivät myynnin suomessa :/

1000 lumenia lähtö ja volttien mukaan tulee alas
c8clearruntime.png
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
524
Otitko lamppusi akulla vai ilman? Ilmeisesti ilman ja panasonic oli omia kennoja?
Ilman akkua luonnollisesti. En oikein luota noihin ns."liekki akkuihin". Hyväkin lamppu on todella surkea, jos siihen ei laita kunnollista 18650 kennoa kiinni.

Nyt on tullut käytettyä sen verran wurkkosta, että voi antaa tuomion. Taskussa tulee kulkemaan hätälamppuna niin kauan kuin toimii.
Sitten tuohon "ostakaa mode2" versio, sen voi unohtaa. Tuossa tuikuttimessa on kummatkin modet sisällä. Sen saa portaalliseksi tai portaattomaksi kummin haluaa pitää.
Tuo vaihto löytyy lampusta. Sitä vaihtoa joutuu hiukan etsiä. Pääsi allekirjoittaneen yllättämään. Passeli lamppu alta 20€.

Ei se silti voita käytettävyydessä 5€ kiinan ihmettä:cool:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 149
Ilman akkua luonnollisesti. En oikein luota noihin ns."liekki akkuihin". Hyväkin lamppu on todella surkea, jos siihen ei laita kunnollista 18650 kennoa kiinni.
Tämä on tärkeää. Nuo ovat ihan realistisesti ajatellen vaarallisia. Ei siis pelkästään paskoja, epäluotettavia ja vastenmielisiä vaan vaarallisia.
 

kuoris

Tukijäsen
Liittynyt
28.06.2017
Viestejä
2 791
Onko tällaista vähän paremmalla akunkestolla?


Joku 20 minsaa kesti täydellä teholla, oliskohan vaan viallinen yksilö kun laskin että 53 minsaa pitäis jaksaa.
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
653
Tähän on vain yksi oikea vastaus ja se on suojapiirillä varustettu akku. Aivan sama kenen valmistama kenno, jos siitä ei löydy piiriä niin en käyttäisi.
Ei saa kaikissa taskulampuissa käyttää suojapiirillisiä. Mulla on kaikki suojapiirittömiä, lampuissa on älyä (LVC; low-voltage cutoff) eli ei vedä akkuja tyhjäksi, mutta saa enemmän virtaa irti ilman suojapiiriä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 149
h

Onko se vaarallinen jos wrapin sisällä on ihan merkki kenno?
No ei - silloin vaan laatutuote myydään rumennettuna lisäkatteella. ;)

Toki joidenkin kalliimpien brändien kelmun alla olevat laatukennot ovat melko luotettavasti asiallisia merkkituotteita, mutta 9000 mAh liekkipaskassa ei ole kyse siitä. Jos kenno ei olekaan puoliksi hiekkaa tai aito paskakenno, se on oletettavasti joku vanha läppäristä purettu SER-kenno jossa jäännöskapasiteetti voi olla esimerkiksi 40% alkuperäisestä.

Tähän on vain yksi oikea vastaus ja se on suojapiirillä varustettu akku. Aivan sama kenen valmistama kenno, jos siitä ei löydy piiriä niin en käyttäisi.
Itse taas käytän lähtökohtaisesti nimenomaan ihan paljaita kennoja joihin ei ole rävelletty mitään virityksiä päälle - poikkeuksena itse tehty lisäeristesukka voi olla hyvä ajatus. Ensinnäkin se, mitä odotetaan suojapiiriltä, pitäisi sujua driverilta. Lisäksi haluaisin tietää varmuudella, että suojapiiri ei ole feikki, suojapiirin johdin on kunnolla kiinni, suojapiirin tarkka tyyppi on ilmoitettu ja datasheet luettu, ja se vieläpä on oikeasti se sama kuin akun kokoonpanija lupaa. Mikäli ehdot eivät täyty, suojapiirin nettoarvo on negatiivinen.

Sanottakoon nyt tässä välissä, että kyllä minullakin on suojapiiriakkuja ja käytän sellaisia. Tämän kökön disclaimerin jälkeen jatketaan saarnaa.

Tietysti sitten on vielä erikseen yhteensopivuuskysymykset, eli joissakin(monissa) valaisimissa mitoitus on vain "bare" kennolle. Joissain taas oikea akku on nimenomaan nännin kanssa rewräpätty laadukas suorituskykyinen kenno, johon kuitenkaan ei ole mitään ylimääräisiä maagisen ajattelun "suoja"piirejä - esim BLF Q8. Tai BLF GT, jonka akustomoduleihin ei kuulu eikä mahdu joku epämääräisesti modifioitu tuote.

Myös kenno itsessään voi tehdä aika paljon turvallisuuden lisäämiseksi tai vähentämiseksi, noin kemian ja laatukontrollinkin puolesta. Laatukennojen datasheeteista löytyy varsin vaikuttavia testituloksia. Esimerkiksi Samsung 30Q ei ole ihan äkkiä samalla riskitasolla kuin joku vuonna 2013 kootusta läppärinakusta vasaralla purettu vanha kaikkein halvin alunperinkin B-tason pötkö.

Li-ion-kennot eivät ole kuluttajatuotteita sellaisenaan. Kuluttajatuotteet ovat sitten taas eri juttu. Jos jossain Motonetin hyllyssä myydään 18650-akkuja amatööreille mihin tahansa käyttöön sillä ajatuksella, että se on yhtä monikäyttöinen ja anteeksiantava tuote kuin NiMH, se saa toki mielellään olla lisäwräpätty ja suojapiirillinen. Ruma arkitodellisuus on kuitenkin se, että tämän tasoinen tuote saattaa olla aika lähellä liekkiakkua ja suojapiiri jopa feikki. Tällöin ainoa "parannus" siitä 26F tms. bulkista on mahdollisesti lisää oikosulkuvaaraa aiheuttava tuntemattomalla laadunvalvonnalla tehty modifikaatio: on lisätty johdinliuska, ehkä aiheutettu sylinterimuotoon pykälä vinoon asetetulla pohjakiekolla ja hitsattu turvaventtiilin päälle. Siinä on paikkoja joissa voi mennä vikaan.

Lyhyesti sanoisin, että kategorinen vaatimus suojapiiristä on taikauskoinen ja epätekninen ajatus. Ja tässähän puhutaan toki taas harrastajan lampuista, ei mistään markettituotteista joiden suhteen voisin olla ihan eri mieltä. Toki niissä lähtisin sille linjalle, että akusto on integroitu ja lataus toimii kuten matkapuhelimessa. Toki akusto voi silti olla sylinterikennoja ja työkaluin vaihdettavissa ilman juotostyötä. Käyttöohjeessa tämän oltava ehdottomasti kielletty. :hmm:

Voisinko kysyä, että minkälaiset lamput vaativat niin kovan purkuvirran, ettei suojapiirillinen akku siihen pysty.
Voit ja saat kysyä. Kysymys on väärä. Rajoittava sähkötekninen tekijä monissa valaisimissa ei ole "purkuvirta" vaan resistanssi, jännitehäviöt ja sovitus. Tällaisessa alkeellisessa virtapiirissä, jossa suurin teho määräytyy jopa vain ledin kynnyksen, akun sisäisen resistanssin ja liitosten häviöiden perusteella, ei kaivata yhtään ylimääräistä kiinan pistehitsausta sarjaan.

Lisäksi fyysinen mekaaninen yhteensopimattomuus on toinen ongelma. Tai ei siis välttämättä edes ongelma, vaan epämääräisten modifikaatioiden käyttö on voitu nimenomaan turvallisuussyistä haluta estää.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 149
Nyt tuli sen verran tajunnan virtaa, että pitää lukea rauhassa viestisi.
Ei, kyllä se oli ihan johdonmukaista, paikkansapitävää ja järkevää, vaikka sisältää myös kertomusta omista valinnoista. Aihehan ei ole sellainen, josta olisi olemassa yksi hyväksytty totuus eikä oma näkemykseni ole täten mitenkään epäortodoksinen tai radikaali. Kysymys ei tosiaan ole mistään henkilösuojaimista tai sähköasennusmääräyksistä tai muusta tarkkaan standardoidusta ja normitetusta alasta, vaan markkinamiesten myymistä "turvallisuusvarusteista" jotka saattavat joskus olla turhia tai pahimmillaan haitallisia. Etenkään ne eivät ole universaalisti tarpeellisia. Kuten sanoin, aihe ei koske ensisijaisesti mitään kaupallisia kuluttajatuotteita.

Ei se tee tekstistä tajunnanvirtaa, jos sanoja on monimutkaista aihetta käsittelevässä kannanotossa paljon. Sekään ei tee tajunnanvirtaa tai WoT jos tekstin ymmärtäminen vaatii pohjatietoja. Ei tuo ehkä huolitelluin viestini saati mikään viimeistelty essee ollut, mutta siitä saa selvää jos aihe on tuttu.

TL;DR:
En kirjoita tajunnanvirtaa ja otan sellaisen syytöksen henkilökohtaisena hyökkäyksenä. Oletan siis, että käsitin väärin ja tuo oli jotakin muuta kieltä kuin suomea.
Olemmeko suunnilleen samalla aallonpituudella, jos laitat "Akku" tuohon Wurkkos FC11 lamppuun, niin sulla on poikkeuksellisen hyvä pikkunen valo.
Lamppua tuntematta en tiedä mahtuuko. Jos oikein päättelin, olit kokeillut. En näe ongelmaa ja voisin käyttää näitä tuotteita ylipäänsä ja peräti yhdistelmänä.

En näe tuossa akussakaan moitteen sijaa. LV:n käsilaukutkin ovat kuulemma tosi hyviä ja viimeisteltyjä. En minä silti maksa18650-akusta 18 euroa kappale - yhtä vähän kuin tuhansia euroja veskasta.

Olen kyllä joskus ostanut Keeppower-brändätyn 18650-akun, joka minulla saattaa vielä jossain jemmassa olla. Veikkaan että se olisi ollut joku muu eli 2,9 tai 3,1 tai ehkä 3,4 Ah, ei tuo 3,5 ampeeritunnin nimelliskapasiteetin versio.

Silti näkisin mielelläni jo myyjän sivuilla tiedon siitä, mistä saan datasheetin suojapiirin ominaisuuksista. Ilman sitä se ei ole lisäarvo vaan tuntematon muuttuja eli haitake.

En myöskään mielelläni asioi kaupassa, jossa kerrotaan, että juuti tämä brändiwräpätty trendituote on "markkinoiden paras 18650-akku". Ei, ei se ole. Parashan riippuu sovellutuksesta ja tuo on tosiaan eri tuote kuin sisällä oleva akkukenno, jonka tarkkaa tyyppiä ei ainakaan heti suvaita suoraan ilmoittaa, eli sekin jää pääteltäväksi. On pakko peräti olettaa, että valmistajakin vaihtelee.

Jos 3,5 Ah Keeppower on Panasonic-kennolla tai vastaavalla, se voi olla joihinkin tarpeisiini yhtä hyvä kuin vaikka 35E. Paitsi että nyt siinä on muutama milli ylimääräistä pituutta, tuntematon modifikaatio ja paksu lisämuovi. Ja alkuperäiset merkinnät piilotettu siten, ettei kennon lajia voi helposti luotettavasti arvioida.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.03.2021
Viestejä
115
No nyt pääsi testaamaan jouluna kotiutunutta Sofirn LT1s-lyhtyä kun kesken saunomisen meni tupa pimeäksi.
Convoyn S2-lamppuja ja muita on muutamia pitkin taloa ripoteltuna joten rouvallakaan ei hätä tullut ja huikkasin että kiikuttaisiko kultaseni yöpöydältä löytyvän lyhdyn saunaan. Lyhdyn valossa hän saapui ja tuumasi, että tällaisen saa tilata toisenkin.

Lyhty kesti olosuhteet kuten pitikin. Sähköjen palauduttua sammutin saunasta valot ja kävin vielä löylyt riipaisemassa lyhdyn kanssa ilman ongelmia. En toki ylälauteille nostanut kuumenemaan.

Parin viikon kokemusten perusteella toinenkin lyhty menee tilaukseen. Säädettävä värilämpötila on ihan huippua, voimakkuuden esivalinnat on sopivia tai jos ei ole niin portaattomasti säätyy. Kompakti lyhty ja 21700-akku kestää riittävän hyvin. Talviset ulko-olosuhteet on vielä kokeilematta vaan eipä tuo ennakkoon epäilytä.
Ei saata kuin suositella! :geek:
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
524
Tämä Lumus clb-01 on todella hyvä "pipo/lamppu" yhdistelmä. Aivan täydellinen lumitöiden tekemiseen iltasin. Toinen talvi perään samalla ja lataus syklejä jo kymmeniä takana.
Äärimmäisen kevyt ja huomaamaton mukana pipossa. Kertakaikkisen mukava käyttää.
Akku kestää monia tunteja ja lataus toimii, mistä tahansa usb portista. Lisäksi itse pipokin on laadukasta työtä. Halpa ja ennen kaikkea toimiva kokonaisuus.

 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
10 149
Tämä Lumus clb-01 on todella hyvä "pipo/lamppu" yhdistelmä. Aivan täydellinen lumitöiden tekemiseen iltasin. Toinen talvi perään samalla ja lataus syklejä jo kymmeniä takana.
Äärimmäisen kevyt ja huomaamaton mukana pipossa. Kertakaikkisen mukava käyttää.
Akku kestää monia tunteja ja lataus toimii, mistä tahansa usb portista. Lisäksi itse pipokin on laadukasta työtä. Halpa ja ennen kaikkea toimiva kokonaisuus.

Valaisinasusteet ovat nerokas idea. Tosin lähinnä ajattelisin niitä kaikenvarana ulos mennessä ja varta vasten ulkotyöhön ottaisin erikseen valonlähteen.

Pitää joskus kokeilla valopipoa. Rumaa joulupaitaa ärsytysvaloilla on testattu, samoin työkäsinettä etusormen kohdevalolla. Jälkimmäisen ongelmana on, että yleensä tarve tulisi työkäsineitä käyttäessä - siis sellaisia jotka suttaantuvat paskaksi ja roskiskuntoon milloin tahansa. Kiinnostava versio seuraavaksi olisi suht salonkikelpoinen talven ulkonahkakäsine vaihdettavalla/huollettavalla valolla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
524
Kiinnostava versio seuraavaksi olisi suht salonkikelpoinen talven ulkonahkakäsine vaihdettavalla/huollettavalla valolla.
Oletko löytänyt sopivia individual käsineitä, jossa kriteerit olisivat sopivia? INyt on testissä Wurthin vanhan klassikon uudelleen tehty lamppu.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
2 578
Onko kellään tietoa mistä voisi hankkia Led Lenser H8R pääpanta pidikkeineen?

En viitsi uutta lampua ostaa sen takia että tarviin uuden nauhan tai lähinnä tuon telineen akkukotelolle.

1674758387579.png
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
225 136
Viestejä
3 980 777
Jäsenet
68 041
Uusin jäsen
Ipsuli

Hinta.fi

Ylös Bottom