Osakkeisiin sijoittaminen - mistä aloittaa?

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Purple, 17.10.2016.

 1. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  4 970
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Joo, ja juoksukilpailu on helppo voittaa kun vaan ottaa pidempiä askelia ja tiheämmin kuin kukaan muu kilpailija.
   
 2. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei niinkään vastaus hkultalalle, vaan yleisemmin muille. Tässä on yksi esimerkki hyödystä jonka arvopaperihajautuksesta saa: salkusta löytyy todennäköisemmin tappiolla olevia arvopapereita, joiden realisoinnin avulla verojen maksua voi siirtää myöhemmäksi.

  Jos koko salkku on pelkkiä arvonsa tuplanneita etf:iä, niin sieltä ei voi nostaa mitenkään rahaa verottomasti.

  Jos 2/3 on arvon tuplanneita etf:iä ja 1/3 satunnaisesti valikoituja osakkeita joista osa on +200% ja osa -50%, niin niillä -50%:llä voi veivata verojen maksun myöhäisemmäksi.
   
  tomppal tykkää tästä.
 3. brainsurgery

  brainsurgery

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Tää olis kyllä aivan kauhea skenaario. Yritän kaikin keinoin vältellä.
   
  Rames, wii4ever, demo69 ja 12 muuta tykkäävät tästä.
 4. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 190
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mä en nyt tajua, mutta tästä saa kuvan, että olisi parempi, että osa sijoituksista on tappiolla, ettei tarvitse maksaa niin paljon veroja. Ei kai tuo nyt mitenkään kokonaistuoton kannalta voi olla toivottu tilanne vaan kyllä mieluummin kaikki sijoitukset olisi voitolla ja myydessä maksetaan sitten verot voitosta.
   
  rodder, ihvon, qtba ja 6 muuta tykkäävät tästä.
 5. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 190
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mietin juuri samaa... :)
   
 6. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei siellä etf:n sisälläkään kaikki osakkeet ole voitolla. Jos voisit muodostaa sen etf:n itse kuluttomasti erillisistä osakkeista, niin mahdollisessa realisointitilanteessa voisit toteuttaa myynnit veroitta, kun yhden wrapper-etf:n tapauksessa et.

  Tottakai se olisi toivottavaa, että jokainen ostettua arvopaperi olisi voitolla. Mutta kunnolla hajautetulla salkulla se ei ole mahdollista kuin lottovoittotuurilla.

  Se, että sinulla ne tappiolliset osakkeet ovat etf:n sisällä, etkä voi hyödyntää niitä veroveiveinä on selkeä taloudellinen rasite etf:lle suorien ostojen sijaan.
   
  antm tykkää tästä.
 7. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 190
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mutta edelleenkin siellä etf:n sisällä olevat osakkeet olisi parempi kaikkien olla plussalla kun myyt kuin että jotkut niistä olisi miinuksella. Ei voi olla mitenkään tavoiteltava tilanne, että osa sijoituksista on miinuksilla vaan kyllä tavoite on se että kaikki olisi plussalla.

  Edit: teit näköjään ninja-editin.
   
 8. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ymmärrän @zepi pointin, mutta siltikin perustallukka saa paremman hajautuksen siitä ETF:stä kuin suorista osakesijoituksista.
   
 9. brainsurgery

  brainsurgery

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Tappiot on vähennetty jo ETF:n sisällä.
   
 10. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 024
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Omistusten suhteessa kyllä, mutta, mikäli olisi erillisinä arvopapereina, voisi myydä vaikka kaikki tappiolliset (ja ostaa takaisin, jos näkee kannattaviksi omistuksiksi) voitollisten myyntien vastapainoksi välttyen silloin jopa kokonaan veroseuraamuksilta (jolloin korkoa korolle kasvamaan jäävä varallisuus on mahdollisimman suuri tarvitun rahanoston jälkeen).

  Laskennallista verovelkaa jää toki salkkuun enemmän, mutta se on korotonta vivutusta, kunnes omistukset realisoi.
   
  brainsurgery tykkää tästä.
 11. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tottakai olisi parasta jos kaikki vaan raketoisi, mutta kun ei raketoi.

  Esim. Itselläni on salkussa EXS1:stä (DAX30 ETF) sekä erillinen erä Bayerniä, joka kuuluu tuohon etf:ään.

  Sen jälkeen kun Bayern osti Monsanton, sen osakekurssi on romahtanut ja sijoitukseni on painunut miinukselle. Minkäs sille mahtaa. Samaan aikaan DAX30 on reilusti plussalla ostohinnasta katsottuna.

  Nyt jos myyn EXS1:set pois voitolla, niin veroseuraamuksia tulee paljon. Jos samalla myyn myös Bayernit pois ja ostan ne huomenna takaisin, veroa ei tarvitse maksaa ja mulla on enemmän pääomaa kiinni sijoituksissa kuin pelkkää ETF:ää ostaneena olisi.

  -> parasta tietty olisi jos en olisi ostanut tappiolle mennyttä osaketta ollenkaan, mutta parempi sentään, että mulla on sitä erä erillisenä, kuin että kaikki olisi ETF:n sisällä. Nyt voin viivästyttää veron maksua johonkin hamaan tulevaisuuteen.
   
 12. brainsurgery

  brainsurgery

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  07.07.2017
  Joo mutta nyt ollaan aika kaukana siitä ETF:llä indeksisijoittamisesta. Vastaava skenaario olisi se, että ostat kaikkia niitä ETF:n sisältämiä osakkeita samassa suhteessa missä ei tietenkään ole mitään järkeä.

  Hyvähän se on olla useita eri arvopapereita niin voi tehdä juuri tuon kuvaamasi vero"kikkailun" mutta silloin väkisinkin ottaa näkemystä tiettyjen osakkeiden suuntaan. Eikä se sinänsä huono asia ole etenkään, jos osaa hommansa.
   
 13. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Perustalukalle ETF:t varmaan sopii parhaiten, mutta tämä finanssialan "hajautus"mantra on täysin väärä sillä; vaikka salkussasi olisi pelkkiä yhdysvaltalaisia yhtiöitä, kassavirtoja katsomalla selviää että vaikka yhtiö on "jenkki" niin 3/4 kassavirrasta voi olla 'international' eli muualta kuin usa:sta. Sama pätee moneen helsingin pörssin yhtiöön. Toisin sanoen tämä ainainen 'ainoa tapa saada todellinen hajautus on ostaa etf tai rahastoja' on aikamoista puppua.
   
 14. Datsyuk13

  Datsyuk13

  Viestejä:
  796
  Rekisteröitynyt:
  02.02.2017
  Onhan noissa veivauksissa riskinsä. Pitää olla ainaki tonneja pelissä ja on tiedettävä tarkkaan mitä tekee. Nordnet nappaa harvoin kauppaa käyvältä 7 tai 9e per kauppa ja sekin menee kahteen kertaan. Sitten jos sattuu käymään niin kivasti, että firma antaa positiivisen tulosvaroituksen just sinä aamuna ku et omista sitä. Siinäpä meneekin yhtäkkiä kenties monen kymmenen veivauksen "säästöt" kankkulan kaivoon. Parinkin prosentin nousu vituttais jo ihan tarpeeksi pelkän veron siirron takia. Joskus ne verot pitää kuitenki maksaa. Osakesäästötili on hieno keksintö verotuksen suhteen :)
   
 15. Incredible Buff

  Incredible Buff

  Viestejä:
  1 199
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri näin, mutta edelleen tuo vaatii perehtymistä ja väittäisin, että sille perustallukalle, joka sijoittaa säästääkseen, tuo mantra on ihan paikkaansa pitävä.
   
 16. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 874
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kai kukaan noin ole väittänyt? Vai onko? Ja on ehdottomasti niin, että noteerauspörssi tai noteerausvaluutta ei kerro vielä juuri mitään yksittäisen osakkeen hajautuksesta: tuotot voivat tulla mistä päin maailmaa tahansa hyvin erilaisilla riskeillä, kuten totesit. Aika usein ajatellaan, että noteerausvaluutta määrittää valuuttariskin, mutta sekään ei pidä paikkaansa. Lisäksi hajautukseen vaikuttaa toimialajakauma. Esim. ilmastotalkoot voivat vaikuttaa johonkin toimialaan voimakkaasti, vaikka kansainvälinen hajautus olisi kunnossa.

  ETF on kuitenkin usein helppo tapa toteuttaa hajautus ja ohje varmaan yleensä suunnattu niille, joilla on kiikarissa 1-2 suomalaista firmaa kapealta sektorilta. Mutta että ainoa tapa, ei tietenkään. En muista kenenkään noin väittäneen ainakaan täällä.
   
 17. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Tuskin täällä kukaan vastaavaa on väittänytkään, tai aikanaan en ole huomannut, mutta tämä on usein yleinen finanssialan mantra jota syötetään joka paikassa. Aloitteleva sijoittaja ja varmaan moni muukin saa tästä sellaisen kuvan että se ETF/rahastosijoittaminen on jotenkin ylivoimaista mitä tulee hajautukseen, ja siten riskienhallintaan. Helppoa toki ja sehän se pointti kai onkin.
   
 18. OD.

  OD.

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Miten etf/rahasto ei olisi aloittelijalle ylivoimainen tuote hajautukseen ja riskienhallintaan?
   
  Datsyuk13 tykkää tästä.
 19. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kai tämä threadi sinänsä indeksisijoittamisesta olekaan?

  Kaikki EUNL:iin on mainio tapa aloittaa ja jatkaa pitkällekin.

  Sitten jos salkku paisuu kuusinumeroiseksi ja ostoja tapahtuu edelleen, niin vaikka arpomalla toteutettu pieni stock-picking ei välttämättä ole enää huono lisä siihen kylkeen, koska siitä saa melkein väkisinkin tuon mainostamani veroedun mikäli niitä realisointeja joutuu tekemään.

  Normaalisti pariakymmentä yksittäistä firmaa ostamalla joku yksittäinen on sitten miinuksellakin.

  Toki jos on niin nero, ettei mikään sijoitus koskaan mene mönkään, niin mikäs siinä on salkkua kasvatellessa.
   
 20. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 874
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No, enpä ole koskaan nähnyt yhdenkään finanssitalon väittävän, että hajautus onnistuisi AINOASTAAN rahastoilla. Ja kyllä, rahastosijoittaminen on aika monelta kantilta tarkasteltuna "ylivoimainen" (mitä se sitten tarkoittaakin) tapa hajauttaa: halpa, helppo, jopa yksi tuote riittää, parhaimmillaan verotehokas, ei tarvitse selvitellä firmojen liiketoimintaa, eivät spekuloi vaan sijoittavat indeksiin jne. Sijoittaminen on helpompaa ja halvempaa kuin koskaan ennen. Mutta ei tuo tietenkään ainoa tapa ole.

  Mun mielestä on vain hyvä, että ihmisille jäisi edullisista rahastoista kuva, että niihin sijottaminen on "ylivoimaista". Se on paljon parempi tilanne mielestäni kuin päinvastainen, jossa kuvitellaan että pelkästään yksittäisiin talvivaaroihin sijoittaminen on tavoiteltava tapa toimia ja onnistua. Yhä Suomessa on liikaa 1-2 osakkeeseen sijoittavia lottoajia. Hajautus heillä ei todennäköisesti ole kunnossa.

  Ja lisähuomiona: mulla on suurin osa salkusta suorissa sijoituksissa, koska olen sijoittanut jo tovin ja vasta viime aikoina aloittanut myös säännöllisen ETF:iin sijoittamisen. Balansointi on hidasta, sillä verovelka on isoa. Eniten nousseet erät tuottaneet 2500%, joten myyminen balansoinnin takia ei oikein houkuttele.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019
  muronsyöjä ja hmb tykkäävät tästä.
 21. Tc4pb

  Tc4pb

  Viestejä:
  535
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2017
  Samaa mieltä. Esim. täällä keskustelusta saa kovin yksipuolisen kuvan asiasta ja siksi kommentoin.
   
  Paapaa tykkää tästä.
 22. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä on stock-pickingin ”huono puoli”. Kerran kun onnistuu ostamaan kahdella tonnilla AMZN:ää vuonna 2009 hintaan 70usd/kipale ja odottaa 10v, jolloin osake on 1970usd/kipale, niin salkun tasapaino on aivan killissä, eikä mitään ei ole enää tehtävissä.

  Karmea kohtalo :D
   
 23. Neurovelho

  Neurovelho

  Viestejä:
  185
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  On. Ne vähintään joka toisella tämän ketjun sivulla mainitut halvat indeksi ETF rahastot Nordnetin kk-säästämisen kautta.

  Kompassi 50:n juoksevat kulut 1,40% vuodessa on laillistettu ryöstö. Ainakin Dansken nettisivujen mukaan tuossa oli vielä 1% merkintä- ja lunastuskulut.
  Näin nollakorkojen sekä maltillisen inflaation aikana (ja muutenkin) välttäisin kalliita yhdistelmärahastoja. Jos välttämättä haluat pitää puolet sijoituksista koroissa, niin Bank Norwegian maksaa 0,75% korkoa talletustakuun piirissä olevalle tilille. Joku toinen vastaava pankki voi maksaa vähän parempaakin korkoa, en ole viime aikoina seurannut tilannetta.
   
 24. taffeli

  taffeli

  Viestejä:
  215
  Rekisteröitynyt:
  04.12.2016
  Täällä on mollattu noita pankkien rahastoja, mutta itsellä säästöpankin viittä eri rahastoa, joissa tuotto tänä vuonna +1-14% (yht. ~+6%) vs Nordnetin ETF:t, superrahastot yms. luokkaa 1%. Pankki vetää kyllä välistä, mutta näillä prosenteilla ei paljon väliä.

  Lyhyt otanta, mutta osaakohan joku spekuloida mistä moinen johtuu?
   
 25. edup

  edup

  Viestejä:
  2 096
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan siitä että olet lotonnut sinne poikkeuksellisen hyvät rahastot. Nappaat vaan ne niitä lähinnä vastaavat ETF:t vertailuun niin samat tuotot niillä pitäisi olla, pienemmillä kuluilla vaan.
   
 26. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  438
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  -.-
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2019
 27. Pertti_Pasanen_Spede

  Pertti_Pasanen_Spede

  Viestejä:
  950
  Rekisteröitynyt:
  10.03.2017
  Ei kukaan sun juttuja tosissaan ota
   
  Freeze, antm, keijo-pc ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 28. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Optimaalisin tilannehan olisi jos olisi ostanut esim. 50,000€:lla Applea vuonna 2001. Laittaisi nyt vain IB:lle noston 30k€ marginaalille, kävisi hakemassa uuden auton kaupasta käteisellä ja elokuun 15 päivä osingot kuittaisivat itestään sen marginaalivelan pois. Verot osingoista kerkisi maksaa kyllä myöhemmistäkin osingoista.

  Mutta koska ennalta ei tiedä miten sijoitukset kehittyvät, kannattaakin varautua erilaisiin skenaarioihin. Tietenkin olisi kivaa, jos kaikki sijoitukset olisivat voitolla mahdollisimman paljon. Yleensä kuitenkin osa sijoituksista ei kehity suotuisasti, rahastoissa sitä ei välttämättä huomaa, jos kokonaisuus on plussalla. Ison rahaston sisällä kuitenkin monet osakkeet on aina tappiolla.
   
 29. njs

  njs

  Viestejä:
  227
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onhan tuo kallis yhdistelmärahasto, kulut 1.4% ja lunastus 1%. Jos pitkällä tähtäimellä säästää niin turha sitä on korkoihin rahojaan laittaa. Lisäksi nuo kulut vie keskimääräisistä vuosittaisista tuotoista helposti kolmanneksen jos ei ylikin.

  Tuottoisampaa ehkä, järkevyys riippuu mitä haluat. Mutta sanotaan näin, että harva säästäjä joka on asioihin perehtynyt laittaisi tuollaiseen rahojaan :)
   
 30. jinx1980

  jinx1980

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  pong:) mielestäni TWS:stä on lähtenyt ”kaikki” viivästettyä kurssia myöden (tai sitten se pitää valita sarakkeeseen erikseen). Bid ja askissa ei ainakaan näy enää mitään kun aiemmin ”show delayed data” painamalla sai ne näkyviin. Kuitenkin kun menee ostamaan niin jonkun ”perushinnan” se tickerille arpoo jonka olettaisin olevan reaaliaikainen ask-taso, yleensä olen tuosta pistänyt limitin päälle ja nostanut hintaa 0,1 ja jos ei mee läpi niin 0,1 pykälissä kunnes menee läpi.

  Ja tuo katoaminen on tapahtunut jo pari kuukautta sitten...

  IBKR:ää en oo nyt ostamiseen muutamaan kuukauteen käyttänyt, mutta mielestäni siinä on sama efekti...

  Liian monimutkaisia himmeleitä yksinkertaiselle ihmiselle :)

  Ja ittee kyllä tuo aivoon kanssa vaikka periaatteessa asialla ei ole mitään merkitystä, mutta ei luulisi brokerille viivästettyjen tasojen näyttäminen mitenkään tappiollista olevan (etenkin kun ne on näkynyt) ja toisaalta googlesta ne kuitenkin näkee. Tuskin kukaan day-trader muutenkaan viivästetyillä pelaa että ei niiden näyttäminen luulisi olevan keneltäkään pois. Aspastahan tuota toki voisi kysyä, kaiketi vaikka heti, eiks se ole 24/7/365 toisin kuin muilla ”virka-aikaan”:)...
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2019
 31. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  438
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  -.-
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2019
 32. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Jos ei jaksa maksaa niin, Yahoo Financesta saa ainakin osaan reaalidatan. Ei kaikkiin. Mut itse käyn paljon kauppaa pilkeillä, eli toimarit voimassa kunnes toisin todistetaan. Ei tarvii reaalidataa välttämättä. Kuitenkin 50e/kk on kymppitonni pääomasta pois nettonykyarvona.
   
 33. OD.

  OD.

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  On se gulliveri ihme sälli, kun on löytänyt sijoitusinstrumentit joilla ei voi hävitä. Lyhyt, pitkä, nousee, laskee. Aina voittaa!
   
 34. Sakkez

  Sakkez

  Viestejä:
  162
  Rekisteröitynyt:
  03.11.2016
  Voisi saada jopa mielenkiintoista keskusteluakin asiasta aikaiseksi jos ulosannista saisi jotain selvää. Ärsyttää kun haluaisi oppia uutta sijoittamisesta ja sitten puhutaan vain lyhenteillä ja katkonaisilla lauseilla. Itse olen vain tylsä indeksisijoittaja, kun amerkin ostettiin. Ehkä voisi miettiä suoriakin osakesijoituksia harrastemielessä, kun se osakesäästötili tulee. Näin opiskelijana ei kauheasti kannata treidalla kun kela rankaisee kyllä.
   
  tuoppi´ tykkää tästä.
 35. OD.

  OD.

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Meinasin vaan, että aika ruusuista kuvaa annat noiden optioiden yms käytöstä. En väitä tietäväni niistä mitään, mutta ei ne riskittömiä ole.
   
 36. gulliver

  gulliver

  Viestejä:
  438
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2017
  -.-
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2019
 37. buk

  buk

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Otsikon mukaisesti neuvoa kysyisin kokeneimmilta:

  Mulla on tili Nordnetissä ja jotain rahastoja ja kotimaisia osakkeita on tultu osteltua. Kysymys on, että mitä ja miten pitää toimia, jos haluaa ostaa esim. USA-osakkeita (coca-cola jne.). Ihan vaihe vaiheelta jos saisi listauksen työvaiheista. Ilmeisesti valuutan vaihdossa voi jotenkin säästää. Tosiaan ostot tapahtuisi Nordnetin kautta kun sellainen on. Sijoitettava määrä per kerta satasista tonniin.
   
 38. amoult

  amoult

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  21.12.2016
  @buk avaat ensin valuuttatilin (Salkku -> oma salkku -> valuuttatilit -> avaa tili). Sitten vaihdat samasta näkymästä euroja dollareiksi ja osakkeiden ostaminen tapahtuu ihan samaan tapaan kuin kotimaistenkin.

  Lisätietoja:

  Ulkomaille sijoittaminen - osakkeet, osingot ja verotus - Nordnet

  Kannattaa myös huomioida, että ihan parin sadan ostoksissa välityspalkkion osuus nousee prosentuaalisesti turhan isoksi
   
 39. Leatherman

  Leatherman

  Viestejä:
  205
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Nuo pienemmät ostokset saattavat olla halvempia oman pankin kautta kun taas sitten isommat summat Nordnetin kautta. Eli kannattaa hinnastoa tsekkaa kunnolla ennen kun alkaa pienillä summilla ostelemaan ulkomaalaisia osakkeita.
   
 40. OD.

  OD.

  Viestejä:
  710
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jos haluaa ostaa pieniä määriä ulkomaalaisia osakkeita, niin suosittelen tutustumaan esim. Degiron tarjontaan.
   
 41. S@ber

  S@ber

  Viestejä:
  629
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  OP juuri luopui 1% välityspalkkioista, joten Nordea (1% katto) tarkistamatta edullisin alle 800e kauppoihin. Huono puoli sitten ettei kaikki ulkomaiset ole ostettavissa. Esim täälläkin mainittu Maxar Technologies tai vaikka kannabis osakkeet.
   
 42. Vipu

  Vipu

  Viestejä:
  569
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tarviiko ton valuutta muunnoksen kanssa leikkiä jos laittaa EUNL:ään säästöjä?
   
 43. Paapaa

  Paapaa

  Viestejä:
  2 874
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei. Se on noteerattu euroissa.
   
 44. snu

  snu

  Viestejä:
  33
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos laittaa viestiä Nordean verkkopankissa saa noita auki kaupankäyntiin.
   
 45. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  623
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Muistaakseni niillä ei ole kuin NYSE ja Nasdaq päälistat. Esim. over the counter ja monet muut ei onnistu. Ja siis noilta päälistoiltakin jonkun on joskus pitänyt ostaa just sitä symbolia tai vaatia se sinne listoille. Muuten ne ei ole siellä ja pitää erikseen pyytää. Niillä on jokin aatamin aikainen järjestelmä siellä siis käytössä.
   
 46. Exe

  Exe

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Miten tuota Nordnetin salkkuraporttia oikein pitäisi tulkita. Tuon käppyrän mukaan salkku on 108,5, eli ymmärtääkseni 8,5 % plussalla. Kuitenkin jos vertaan alhaalta löytyviä markkina-arvoja ja hankinta-arvoja, niin noista laskien tulos on n. 4.5 % plussalla. Mistä ero johtuu? Osinkoja on kertynyt tähän mennessä hyvin vähän, joten niidenkään ei pitäisi sotkea asiaa.
   
 47. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huomioitko valuuttakurssit ja salkussa olevan käteisen?
   
 48. Exe

  Exe

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Käteistä salkussa ei ole. Valuuttakurssien suhteen olen aika ummikko (miten valuuttakurssit asiaan vaikuttavat?), mutta suurin osa rahastoista/osakkeista on kuitenkin noteerattu euroina.
   
 49. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 627
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nordnet laskee käsittääkseni salkun tuoton euroissa, eli jos ostit 100usd hintaista osaketta, jonka hinta on nyt 110usd, mutta usd on vahvistunut samalla 1.4 -> 1.2, niin voittoa on

  1-(110/1.2)/(100/1.4) = 28%, ei vain +10% kuten suorasta kurssista kävisi ilmi.
   
 50. tuoppi´

  tuoppi´ Köyhä

  Viestejä:
  1 364
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Se raportti piirtyy päivä kerrallaan eikä säädy myöhemmän tilanteen mukaan ja se esittää salkun prosentuaalista muutosta.