Edelleenkään vähennyksen jälkeenkään ei silti veronmaksajilla maksateta yhtään mitään, kun se itse verovelvollisuus ei siitä mihinkään katoa vaan ainoastaan siirtyy toiseen ajankohtaan eli myyntihetkeen.
Lykättyveronmaksua, jos sen veron aidosti maksaa silloin, se miten silloin myyntivoitto lasketaan ja miten siitä verotetaan on toki riski verottajalle että veroja tulevaisuuteen siirtävälle.
Mutta asuntosijoittaja laskee että tuo on hänelle huomattava etu, ihan niillä tämänpäin oletuksilla riskillä.
Siitä seuraa se että asuntosijoittaja on valmis maksamaan asunnosta enemmän, omistusasumista suunnitteleva kokee sen epäreiluksi kilpailueduksi (unohtaa ne kaikki muut edut mitän hänellä on)
.
Toki voi ajatella että jos yritys ostaa koneita tuotantovälineitä, jne. riippumatta ostaako velalal vai ei, niin poistoja tekee. Mutta tässä asuntosijoittaja kuviossa se yrittäjä tekee poistoja lyhennysten verran, mutta sillä ei ole mitään tekemistä sen tuotantovälineen arvonkanssa, vaan päinvastoin asunnonarvo on vai noussut, vaikka vuokralainen on sitä kuluttanut parhaan mukaan. sijoittaja ei maksa siitä veroa, eli sekin lykätty sinne hämärään horisonttiin.
Parempi tuote kuin jotkut kuori , eläkesäästötilit yms. Täsä on vain muitakin haittoja kuin verottajan häviäminen.
ja myy sen asunnon ennen kuolemaansa.
Hyvä huomio, tämä ihan unohtu, tätä aihetta jossain keskustelussa aikoinaan käsiteltiin.
Tuosta edusta, niin ei kovin pitkään aikaa kuin oli laajemmin juttua sijoittaja/isännöinti/välittäjä välisestä riidasta missä kiisteltiin korvauksista kun oli myyty osake missä yhtiölainen osuuden luvattiin olevan vähennettävissä ja kävikin toisin, vaikka summat oli varmaan paisuteltuja, niin isosta asiasta kyse ostajalle.
Toinen mikä nostaa, niin on se että noille yhtiöaina asuntomarkkinoille pääsee pienellä rahalla, eli siellä kilpailee sellaiset sankarit jotka ei saisi asuntolainaa.