En ymmärtänyt aloitusta tai ketjun tarkoitusta. Köyhyys alkaa ihmisellä syntyessään ja tarjoaa erilaiset eväät sen kukistamiseksi tai siinä olossa.
Julkisten hyvinvointipalvelujen tarkoitus on ohjata ihmistä työelämään, mutta valitettavan usein tarjolla on vastuunpakoilua.
Köyhyyttä on vaikea katkaista seuraavan generaation, koska ei anneta mahdollisuutta työllistyä hyvin maksavaan työhön.
Miksikö minä olen köyhä tai tartuin aiheeseen? Vanhempani tekivät ikänsä matalapalkkaista työtä, toinen sairastui ja toinen tehnyt samalla palkalla koko ikänsä. Jouduin nostamaan opintolainan ja valmistuin työttömäksi ja yhteiskunta haluu et tungen tärkeää aikaani intin menemiseen, johon vastaan suoraan "missä raha?". Etnisen profiloinnin vuoksi sekarotusta ei palkata töihin jos toinen puolisko ei miellytä. Olen idästä osittain ja se ei vaikuta työntekoon. Kukapa minut ottaisi töihin ja perehdyttäisi jos tarjolla on vain intoa oppia ja tienata?
Tarjolla on minulle usein juuri sitä aivotonta työtä, mistä tienaan yhtä vähän kuin vanhempani eli 1800€/kk. Ei köyhyyskierrettä pysty katkaisemaan ellei työpaikkaa vaihda tai yritä hankkia työkokemusta omalla tavalla. Jokaisessa maassa ovat omat nationalistiset juuret, sekä suositukset imagoon. Harva köyhä elättää vain itseään ja monella on mielenterveys ongelmia läheistensä jaksamisesta. Opin surkean elämäni aikana ettei kannata tietynlaisia polkijoita, eli työnantajia hyödyntää. Työnantaja jos ei palkkaa voi nostaa ilman asiallista selitystä on tienä työpaikan muutos ja harvalla on pysyvä työpaikka. Byrokratian hankasuus ja odotettu lakioppi+tietotaito, sekä vähentynyt asiointipalvelu heikentävät köyhän asemaa suomesssa.
Yhteisön merkitys köyhyyden katkaisemiseen on tärkeä. Voi olla henkisesti köyhä tai materiaalisesti köyhä, mutta se ei muuta poikkeusta ettei rikas voi köyhäillä entistä "rikkaammaksi". Köyhä yhteisö pitää köyhän köyhänä. Kuten keskituloiset toistelee itselleen usein, kukapa köyhän kanssa kauppaa tekisi? Tai kuten perijät toistelee itselleen, mitäpä rengillä tekisi jos ei tuottaa osaa.
Köyhyys voi olla myös pakotettua köyhyyttä, joka johtuu synnynnäisestä poikkeuksista tai työkyvyttömyydestä tai sairastuttuaan erikoisempaan sairauteen. Oletko koskaan tavannut rikasta kehitysvammaista? Oletko koskaan tavannut syövän tai tautipotilaan työelämässä? Elämä on raskasta monella ja mitä raskaampaa elämä on, sitä kovemmin sitä peitellään.
Yhteiskunta ei hyväksy lähimmäisestä välittämisestä ja suositaan laumahenkeä, kunhan teet mitä kirjoitetaan ja et mitä sanotaan.
Ajankäyttö on aiheuttanut ongelmia monelle köyhälle. Leipäjonoon pääsy voi viedä jopa neljä tuntia köyhän päivästä.
Köyhältä halutaan kieltää autoilu, pyhäpäivät ja huvit. Silti ihmetellään katkeroitumista ja sydämmettömyyttä.
Köyhä pääsee vain pois noidankehästä jos pääsee yhteisöön vailla ennakkoluuloja, joka tukee henkisen hyvinvoinnin parantamisessa ja kohentaa elinoloja. Elämä ilman seuraa ja moukkamaisia ihmisiä päivästä toiseen myrkyttää mielen ja samat toksiset ihmiset jakavat neuvoja säästämisestä. Jokainen köyhä tietää, lompakkoa jos ei avaa niin kaikki säästyy.
Mitä säästettävää on jos tuloja ei ole? Mitä sijoittaa jos jokainen sijoitus sisältää riskiä ja huomennakin on syötävä ja juotava?