Sanotaan että tuo voi olla hyvin ongelmallinen, siis ihan kaikilla vanhemmilla rakennuksilla miettien Suomen intoa valvoa noita direktiivejä sekä uutta energia direktiiviä mikä äänestettiin ja hyväksyttiin 14.3.
Käytännössä siis esim. vanhempiesi talon pitäisi:
" Olemassa olevien asuinrakennusten energialuokan olisi oltava vähintään E vuoteen 2030 mennessä ja D vuoteen 2033 mennessä. Muille kuin asuinrakennuksille ja julkisille rakennuksille tavoitevuodet olisivat 2027 ja 2030."
Eli maalämpö, uudet ikkunat jne.. ..mutta jos on esim. vanha hirsimökki niin millä sen saa energialuokkaan D?
"
Mitä tarkoittaa energialuokka D?
Rakennuksen energialuokitus tehdään laskettuun energiatehokkuuden vertailulukuun eli E-lukuun (kWh/m2 vuosi). Tässä luokituksessa energialuokka A on paras ja G huonoin. Uudisrakennusten pitäisi nykyisin olla vähintään luokkaa C. Useimmiten esimerkiksi vanhojen pientalojen energialuokka on luokkaa D tai E.
"
Tässä vielä hieman pohdintaa miten tuo vaikuttaa Suomessa:
valtioneuvosto.fi
Tässä aiempaa artikkelia edellisistä vaatimuksista, missä nuo E ja D olivatkin F ja E, eli niitä kiristetään. Jotenkin tuntuu siltä että Suomessa noita valvotaan hieman tarkemmin kuin monessa muussa EU:n maassa...
Monet pientalonomistajat joutuvat lähivuosina hakemaan energiatodistusta, jos komission esitys menee sellaisenaan lävitse.
www.is.fi
Esim. meillä oli:
Energialuokka
F2013
Ennen ikkunaremonttia ja maalämpöprojektia kun käytössä oli 1980-luvun alun ikkunat sekä samaa ikäluokkaa oleva öljypoltin.