Muutama välihuomio A90J:stä:
Käyttöjärjestelmä ( Google TV ) ei ole ihan yhtä hyvä yhdistelmä kuin erillinen TV ja Chomecast with Google TV. Järjestelmän lataus kestää kauemmin kuin erilisellä Google TV palikalla, ja joskus siiryttäessä TV kanavien puolelta Koti näkymään ( Google TV ), on ihmeellinen "lautausvaihe " ( Google TV:n ikonit ei heti näy ).
Entiten kaukosäätimeni oli täysalumiinen, tässä on etukansi alumiinia ja takaosa muovia. Ei varmasti ole yhtä kestävä. En tiedä miten muilla, niin kyllähän tuolla kaukosäätimelllä on taipumus silloin tällöin tipahdella lattialle. Aika näyttää onko riittävän vahvaa tekoa. Muistelen joskus kun LG:n muovinen kauko ei kestänyt tuota ja lopulta hajosi. Sonyn täysalumiinen kauko oli taas aivan maata. Parketti sai ottaa kolhut vastaan, ei kauko. Tää A90J:n kauko on sitten noiden puolivälistä. Ikävä huomata että säästetty tuossakin käyttämällä muovia.
Ääntä pääsyt nyt jonkin verran vertailemaan vanhaan, jossa oli tuollainen Sonyn soundbar systeemi (ei mikään high end) Sanoisin että A90J:n äänet ovat paremmat. Käytän aina äänilähteen arvioimiseen aina
Robert Crayn Right next door kappaletta. Tuo erinomaisesti esiin korkean ja matalan pään äänet ja kun sitä on aina tullut käytettyä vertailuun, niin sen tuntee todellä hyvin ja sävyerot osaa tunnistaa hyvin. Eli TV:n omat äänet ovat yllättävän hyvät, ei sen kaveriksi ainakan mitään edullista soundbaria kannata hankkia. Joskun pitäis jaksaa viritellä vielä TV toimimaan keskikajarina omaan 3.1 systeemiin. Voi olla että sävyero muun systeemin kanssa voi tulla liian isoksi ja tuosta ominaisuudesta ei käytännössä sitten ole hyötyä. Hyvä puoli tässä on se, että oma 3.1 systeemi ei ole mitään high endiä, joten siinä mielessä se voisi jopa onnistuakin. Mutta harvoin tulee tuota enään käytettyä, joskus oli 5.1, nyt enään 3.1 ja kohta varmaan 1.0
Hieman ehtinyt testailla SDR:llä noita D-Nicen asetuksia. Taitaa olla niin, että värit ovat luonnolisemmat kuin OOTB asetuksilla. Eli kyllä sen äijän puheissa järkeä taitaa olla.
Sitten sellainen asia, että jos joku vielä arpoo sitä, että kelpaako OLED valoisassa huonessa katseluun, niin ainakaan tämän kanssa ei ole mitään ongelmaa, ja numeroiden valossa ei pitäisi monella muullakaan siten olla. Hieman ihmettelen tuollaisia huolia.
Heijastuksia ruudusta tietysti tulee ( ikkunat sivulla ja edessä ), mutta niin oli aikaisemminkin.
TV:n takana olevien liitäntäjen luukut/peitelevyt ovat aika onneton eritys. Olisivat voineet jotain jämäkämpää ja toimivampaa keksiä.
EU normin mukainen varoitus sähkönkulutuksen kasvusta kun vaihtelee kuvatiloja, on SYVÄLTÄ. Eihän tuosta tietysti haittaa ole yhtään jos ei koske asetuksin, mutta jos haluaa käyttää noita eri asetuksia aktiivisesti, niin ärsyttäähän tuo. Turhanpäiväistä paapomista.
Ei kuva virheetön ole, lähdemateriaalin laatu vaikutttaa paljon miten virheet esiintyy ( kuten aina ). Kyllä niitä sieltä pystyy pongaamaan halutessaan.
Tuo XR prosessorin toiminta alkaa myös hahmottumaan. Se taitaa ihan oikeasti keskittyä esittämään kiinostavan kohteen mahdolilsiman hyvin, jättäen taustalla olevat jutut vähemmälle huomiolle. Jos ruudulta katsele kaikka sellaista mitä ei pitäisi katsoa ( mm taustoja ) niin välillä huomaa että tuo on varmaan tahallaan "huononnettu", kun sitä vertaa siihen mihin katselufokus pitäisi olla. Vaikea asia selittää tämä. Vähän kaksiteräinen miekka tuo juttu, mutta kuitenkin positiivisen puolella.
Palan vielä tuohon Bad Boys for Life (IMAX Enhanced) elokuvaan, katselin siitä pätkiä uudemman kerran, ja hemmetti että se näyttää hyvältä tuolta Bravia Coresta striimattuna. Kertakaikkiselta karkilta. Netfilxin 4k HDR jää TODELLA kauas tuosta laadusta. Vastapainoksi katsoin illlalla Netflixista Bad Trip elokuvan (HD) ja oli kyllä häiritsevän huono kuva, oli asetus mikä tahansa. Ihmeelisen rakeinen kuva. En tiedä missä vika , striimissä , elokuvassa, vai telkkaissa.