OLED-TV

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja escalibur, 20.10.2016.

 1. k334

  k334

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  No johan on yksilöllisiä eroja, omassa muuttui 53 vai 54 refrence black 16 harmaaksi, kannattaa kokeilla tikulta tai smartsharella pyöräyttää testitiedosti niin ei ainakaan mikään sotke välissä.

  1-Black Clipping.mp4 linkki testipätkään.

  avs foorumilla on kyllä seuraava saarna "You should only be able to see 17 if there is nothing else brighter than 17 on the screen, and you in a pitch black room,"
   
  Viimeksi muokattu: 13.05.2019
 2. Make73

  Make73

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  09.06.2018
  Tuosta LG:n gammahäröilystä on täällä kuitenkin varoiteltu, joten toivon mukaan on se edellinen fw versio kovalevyllä tallessa ja voi pakittaa sihen, ohjeet/linkki ohjeeseen täällä ollut jo muutamaan kertaan.

  Itse tosi tyytyväinen tuohon C8:n uusimpaan (beta) 05.10.00 versioon, näyttää taas kuva siltä mitä pitääkin.
  Ehkä se tietynlainen latteus kuvaan voi tulla myös siitä jos ne kaikkein tummimmat sävyt on liian kirkkaita, nyt on lähellä oikeata ja kuvassa on sellaista "syvyyttä" mitä aina välillä vuosien mittaan on kalibroinnilla kuvaan saanut.
   
 3. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 238
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Jos on jo valoisuusanturit kytketty pois päältä, niin eipä juuri muuta saa tehtyä. Mä olen huomannut, että Netflix tuota tosiaan harrastaa, koska jos esim. katsoo 4k UHD levyjä, ei moista ongelmaa ole (HDR matsku pysyy nättinä eikä tummene kuin helvetti, kuten esim. Sabrinassa tekee). Ite käytän vielä Netflixin kanssa HDR Elokuva -tilaa, jolloin se ei himmene ihan niin paljon. Mutta jännää että efekti vaivaa tosiaan Netflixiä.
   
 4. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Onko tuossa jotain auto logo dimmingiä? Ainakin LG:ssä logo dimming aiheuttaa tuollaista kuvan pimentymistä joissain tilanteissa.
   
 5. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Ei auttanut factory resettikään tähän B8 firmwareen. Nyt on vaihtoehtona joko hirveä black crush tai täysin haalistuneet kirkkaat värit. Ilman kalibrointilaitteita tuota kuvaa ei ainakaan enää kuntoon saa. Voisi sanoa että hieman ketuttaa tällä hetkellä.
   
 6. Thurios

  Thurios

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  25.02.2017
  En jaksa lueskella hirvittävästi ketjua taaksepäin. On tämmöinen B8 tulossa varmaan lähipäivinä. Kannattaako siis firmware päivitykset jättää tekemättä, tai käyttää jotain tiettyä vanhaa versiota? Onko jollain heittää linkkiä mistä näitä kannattaa ladata töllöönsä? Oliko rollback firmwarelle mahdollinen ja saako joku siihen ohjetta? Onko kaikilla uuden firmiksen kanssa ongelmaa vaiko vain osalla?

  Kiitos jo etukäteen.

  EDIT:
  Edellisellä sivulla olikin ohje tikulta rollbackkiin käyttäen google play kautta löytyvää sovellusta. Toimiiko tuo myös B8:lla ja mikä on nyt suositeltu firmware versio tälle töllölle? Tuli mieleen myös että eihän töllössä ole automaattisesti firmware päivitys päällä, tai että kysyy edes halutaanko asentaa?
   
  Viimeksi muokattu: 14.05.2019
 7. mupelo

  mupelo

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  17.05.2019
  Moro murmelit.

  Olen tässä ostamassa uuteen kotiin uutta ykköstelkkaria ja finaaliin ovat nyt päässeet näillä näkymin 65" Philipsin 903 ja LG:n C8. Mielipide näistä on poukkoillut eessuntaassun, mutta nyt näyttäisi siltä, että Philipsin 903 olisi viemässä pidemmän korren. Pääsyynä tähän parempi liiketoisto ja löysin myös Tubesta aika kattavan sokkotestivideon, jonka Philips vei nimiinsä aika selkeästi. Vastustajina LG:tä, Panasonicia ja Sonyä samasta hintaluokasta. Toki ambilight ja Bowers & Wilkinsin äänentoisto avittavat asiaa.

  Nyt kysynkin teiltä arvoisat käyttäjät, varsinkin kun täällä näyttäisi olevan aika paljon LG:n leiriläisiä, missä LG:n C8 päihittää Philipsin 903:sen? Ainoa merkittävä asia mikä itselleni tulee mieleen on Dolby Vision, mutta kuinka suuri merkitys tällä on? 903 tukee HDR10+:aa, mutta tästä ei ole kai Netflixin suhteen paljon hyötyä? Jos Netflix on television katsomisessa suhteellisen suuressa roolissa, niin onko täten kuva LG:n C8:ssa parempi mitä 903:sessa? Tai onko se niin paljon parempi, että tuo hieman huonompi liiketoisto unohtuu upean HDR-kuvan ansiosta? Toinen pienempi etu C8:ssa on pienempi input lag, mutta ehdin nykyään pelailla ehkä kerran parissa kuukaudessa, joten tuo ei nouse kovin merkittävään rooliin. Käyttöliittymän suhteen Oreokin on kai ihan pätevä?

  Sonyn AF8 oli myös listoilla kotvan aikaa, mutta sen astetta himmeämmän kuvan takia putosi poies finaalipeleistä.

  Kaikenlaiset kommentit ovat tervetulleita, vielä olisi noin kuukausi aikaa hämmästellä tilannetta ennen muuttoa.
   
 8. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Onhan tämä hieman sellaista Porschen ja Ferrarin vertailua, eli eipä kumpaakaan voi huonoksi sanoa. En tiedä onko tuossa liiketoistossa noiden välillä oikeasti mitään eroa, jos ei käytä liikkeenpehmennyksiä? Jos jollain on tietoa tuosta, niin tarkentakoon. Liikkeenpehmennyksen käyttö elokuvissa ja sarjoissa on kuitenkin omissa kirjoissani samaa tasoa kuin kokiksen kaataminen 12-vuotiaaseen single malttiin, joten liikeprosessoinnin eroilla ei ollut omassa valinnassani minkäänlaista merkitystä.

  Tykkään pitää kuvan kirkkautta SDR-materiaalilla(kin) varsin korkealla, joten LG:n vähemmän aggressiivinen koko ruudun kirkkausrajoitin Philipsiin verrattuna teki itselleni LG:stä turvallisemman valinnan. Myös Dolby Vision oli plussaa, sillä Netflixiä tulee katsottua enimmäkseen ja siellä kaikki HDR materiaali on DV-tuella. Käytännösä DV merkitys OLEDilla painottuu siihen, että telkkarin kirkkaus saadaan tehokkaammin hyödynnettyä eri kohtauksissa. En myöskään itse kovin innostu Androidista tai Philipsin (omasta mielestäni) aika sekavista kuvasäädöistä.

  Philipsin valttikortti on luonnollisesti ambilight. Itse en osaa kaivata kun en ole sellaiseen päässyt tottumaan, mutta tietyissä tilanteissa se kyllä varmaan olisi kiva lisä. Äänentoistolla ei myöskään mitään väliä koska en ikinä käytä telkkarin omia kaiuttimia.

  Valinta kannattanee tehdä aika pitkälti sen mukaan, kumpaa laitetta saa houkuttelevampaan hintaan ja kumman vahvuudet sopivat paremmin omaan käyttöön.
   
  hmb tykkää tästä.
 9. mupelo

  mupelo

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  17.05.2019
  Kiitos oivasta vastauksesta! Jotenkin tuota Philipsin kuvaa on kehuttu eri arvosteluissa vielä enemmän mitä C8:n ja tosiaan olen muutamastakin testistä lukenut negatiivisia kommentteja LG:n liiketoistosta. Paha sitten sanoa kuinka suuri se ero on, mutta vähän se kyllä huolestuttaa. Esim. erässä arvostelussa verrattiin 903:sen ja C8:n kuvaa keskenään, materiaalina taisi olla Pomon keikkatallenne, siinä mainittiin että Philipsiin verrattuna LG:n kuva oli jopa nykivää. Ei se kovin hyvältä minun silmääni kuulosta. Mutta minkälaisia kultasilmiä nuo arvostelijat sitten on, on taas toinen asia.

  Mutta onko nyt niin että Netflix tukee vain Dolby Visionia ja HDR10+:sta ei ole mitään hyötyä? Paitsi jossain Amazonin palvelussa?
   
 10. Jarkki86

  Jarkki86

  Viestejä:
  182
  Rekisteröitynyt:
  15.09.2018
  Eikös se mene netflixissäkin niin että mikäli dolby vision tukea ei ole, käyttää se automaattisesti hdr10?

  Hyviä töllöjä ne on molemmat, viimeaikoina vaan lg on tainnut sössiä päivityksillään kuvanlaadun, ainakin tummasta päästä.

  Käyttis on tottumiskysymys, molempia käyttäneenä en voi tehdä suurtakaan eroa, lg:ssä on "ilmahiiri" mutta sellaisen saa ostettua ebaysta philipsiinkin. Oreon myötä ainakin oma philips muuttui sujuvaksi käyttää. Androidille on myös parempi sovellusvalikoima.

  Eikös 903 pitäisi olla kirkkaudeltaan samaa luokkaa c8:n kanssa...jokatapauksessa tässäkään vanhemmassa 9002 oledissa en ole havainnut alb toimintaa vaikka se olevinaan herkkä onkin.

  Hinta ja mieltymykset ratkaisee.
   
 11. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  HDR10+ on aika kuolleena syntynyt formaatti ja en jaksa uskoa että se kokee muuta kuin HD-DV:n kohtalon. Netflixissä kaikki HDR-materiaali on tosiaan dolby visionilla, mutta mikäli DV tukea ei löydy, näkyy sisältö aina perus HDR10:llä. Dolby Visionin puute ei siis estä HDR sisällön katsomista, mutta kuvanlaadussa voi olla jotain eroja.

  OLEDien kohdalla "huonosta" liiketoistosta puhuminen on aika harhaanjohtavaa. OLEDeissahan liiketoisto on likipitäen täydellisen terävä, eli ei mitään blurria, haamukuvia tai muuta liikettä "luonnollisesti" pehmentävää virhettä. Toisille tämä on hyvä asia, toiset kokevat kuvan hieman nykivämmäksi kuin LCD:illä keskimäärin. LG:n liikkeenpehmennysalgoritmit eivät vaikuttaisi olevan ihan yhtä hyviä kuin muilla valmistajilla, minkä vuoksi niillä ei saa aikaiseksi ihan niin saippuaoopperamaisen sulavaa liikettä kuin muilla malleilla. Omaan silmään tuollainen saippuaoopperafiltteröity liike näyttää niin kamalalta, että nuo liikeprosessoinnit ovat tasan ensimmäinen asia jonka kytken telkkarista pois päältä mallista ja merkistä riippumatta. Jos niitä ei käytä, kaikkien OLEDien liiketoisto lienee aika lähellä identtistä.

  Philips 903 ja LG C8 HDR kirkkaus on aika pitkälti sama molemmissa. SDR puolella Philipsin ABL on mitatusti jonkin verran aggressiivisempi. Tällä voi olla merkitystä jos on tapana säätää kuva hyvin kirkkaaksi. Itse pelasin tässä varman päälle ottamalla LG:n

  Nuo LG:n softapäivitykset ovat sitten ihan oma lukunsa. Sekä C8 että B8 saivat juuri firmwaret, jotka vetävät koko gammakäyrän ja kalibroinnit ihan päin helvettiä. C8:lle on vissiin korjauspatchi tulossa jo beta-vaiheessa, B8:sta ei ole vielä tietoa. Jos tällä hetkellä kumman vain ostaisin, kytkisin automaattiset päivitykset pois ennen nettiin liittämistä ja asentaisin firmwaret vasta kun todistetusti toimivat sellaiset on julkaistu.
   
  hmb tykkää tästä.
 12. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 080
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuo liiketoiston erot tulee nimenomaan vain "liikeparannukset" päällä. Ilman niitä kaikki nyky-OLEDit ovat samalla viivalla. "Nykiminen" on melko samanlaista kuin kuvaputkitelkkareilla tai plasmoilla. LCD:n hidas vasteaika pehmentää matalan kuvataajuuden haittavaikutusta, ja taitaa porukka olla vuosien varrella tottunut siihen niin nopeat telkkarit näyttävät verrannollisesti nykiviltä. Liikeparannukset päällä Sony on kuulemma kiistaton voittaja. Philipsin tilannetta en tiedä, mutta ainakin tällä LG:llä näkee silloin tällöin artifakteja suht miedoillakin asetuksilla. Kytken ne joka tapauksessa pois päältä.

  En tiedä minkä ostaisin tänä päivänä. LG on ryssinyt niin perkuleesti tuon 8-sarjan macroblockingin kanssa, että saattaisin sen takia katsella muualle. Toisaalta oma B7 on moitteeton. Toivottavasti 9-sarja korjaa tuon ongelman ja valtakunnassa taas kaikki hyvin. LG:llä pidän bonuksena DV:tä, kun Netflix tukee sitä melko kattavasti. LG:llä on myös mielestäni paras HDR10 tone mapping, joka säilyttää parhaiten yksityiskohdat kirkkaissa sävyissä. Sonyllä on parempi liiketoisto liikeparannukset päällä. Philipsillä on ambilight, jos sellaisesta tykkää. Philipsin ja Sonyn mahdollisista ongelmista ei ole minulla tietoa.
   
 13. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  911
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Kirkkauksista...
  Vertailussa E8 vs 903:
  E8: LG OLED 65″ E8 | TEST | Telewizor 4K UHD, ThinQ z technologią Ultra HD Dolby Vision
  903: Philips OLED+ 903 | TEST | Android TV z dźwiękiem Bowers & Wilkins i Ambilight
   
 14. GoDi

  GoDi

  Viestejä:
  404
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itselläni on muutaman kk vanha täydellisesti toimiva firmware edelleen LG B8 sisässä, nämä kolme osoitetta kun blokkaa modeemista niin ei tule enää ilmoituksia firmware päivityksistä, mutta kaikki muu kuten sovellukset ja sovelluskauppa toimivat täydellisesti:
  (huom, aiemmin tässä ketjussa mainitut jos kaikki blokkasi niin ei toiminut sovelluskauppa)

  snu.lge.com
  su.lge.com
  lgtvonline.lge.com

  Eli noihin firmware päivityksiin ei kannata pelästyä nyt ostaessa, sinne ei varmaankaan ole noita uusimpia paskasti toimivia firmwareja tungettu, niin senkus blokkaa päivitykset niin saa nauttia hyvästä kuvasta eikä tarvii katsella "päivitys saatavilla päivitetäänkö nyt" viestejä...

  Tohon LG:n liiketoistoon...
  Itsehän ekana viikkona kun ostin telkkarin niin tännekkin valitin että liiketoisto on suolesta, mutta siihen kyllä tottui hyvin nopeasti, ja vaikka mulla on nykyään makkarissa se tv minkä liiketoistoon tota silloin vertasin ja pidin jälkimmäistä suvereenina, niin en kyllä enää nykyään huomaa mitään eroa noissa, paitsi jos on 60fps lähde niin LG on sulavampi.
  Eli selkeästi silmillä vain kesti tottua siihen oledin tapaan missä ei tule mitään häntimistä mikä saa kuvan näyttämään sulavammalta.

  Itse pidän liiketoiston parannuksia päällä, omaan silmään ei saippuaefektiä tule, varmaan sekin tottumuskysymys...
   
 15. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ MurottajaSince2004

  Viestejä:
  716
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Mistähän se tämmöinen satu on lähtenyt liikkeelle? Kyllä jokainen voi ihan omin silmin todeta millaista mössöä se liiketoisto on OLEDilla ilman interpolaatioita ja BFI moodeja. Olisiko liikeresoluutio luokkaa 360p nopeahkossa sivuttais pannauksessa. Tämän voi jokainen todeta jos omistaa OLEDin ja menee UFO-test sivulle. UFO smearaantuu pitkin näyttöä kun ankan paska.

  https://www.blurbusters.com/faq/oled-motion-blur/

  OLEDin nopea pixel response pääsee oikeuksiinsa kun framerate on lähempänä 1000Hz.
   
 16. Tinde71

  Tinde71

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  11.01.2019
  Onko tietoo milloin toi c8 betaversiosta tulee jakelukelpoinen?
   
 17. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  867
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Philipsin 55POS9002 hajosi ukkosen johdosta ja vakuutuksesta tulossa tämän takia korvausta. Nyt vaan tarvitsisi katsella uutta 55" OLED:ia tilalle.
  Philips toki olisi mielessä koska Android TV ja Ambilight.
  Ymmärsin, että 803:n ja 903:n välillä ei olisi juuri muuta eroa kun 903:n parempi äänentoisto? Hintaeroa kuitenkin pari sataa.

  Toki jos LG tai Sony on jollakin tavalla parempi, niin noitakin voisi ehkä harkita. E8 mallia näyttäisi ainakin saavan 1299e.

  Max budjetti on 1400e.

  Edit:
  803 varattu kun oli näppärästi saatavilla lähi Gigantista.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019
 18. Apari

  Apari

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko netflixissä olevassa silta sarjassa (ainakin 4 kaudella 1 jaksossa) teillä muilla havaittavissa tummissa kohdissa pahaa palikoitumista vai voiko kyseessä olla päivityksen aiheuttama ongelma, kun ei ole aiemmin tullut omalla E6:lla vastaavaa vastaan?

  E: näköjään ongelma olikin vain Apple 4k tv:n netflix appissa. Telkun omassa appissa ei vastaavaa näkynyt juurikaan.
   
  Viimeksi muokattu: 25.05.2019
 19. dropadrop

  dropadrop

  Viestejä:
  119
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2018
  Musta 803 näytti paljon paremmalta kuin 903 55” koossa, isommassa se 903’n kaiutin dominoi vähemmän joten oli paremmat suhteet.
   
 20. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 637
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joo, muuta eroa ei pitäisi olla kuin soundbar. Tuo 65" -malli muuten löytyy myös Gigantin Outletista hintaan 1799 euroa ja sen voisi saada vielä parisen sataa halvemmalla jos hyväksyvät tarjouksia. Vähän aikaan sitten tuo oli viikonlopputarjouksessa hintaan 1599 € ja itse en silloin ehtinyt ostaa, mutta Outletin kautta laitoin tarjousta ja sain tuohon tarjoushintaan.
   
 21. HikinenM

  HikinenM

  Viestejä:
  176
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ole satua, paitsi vertaaminen CRT ja Plasma telkkuihin. Kyllä OLEDin Pixel response ajat ovat käytännössä olemattomat. Ongelma tulee tuosta yhdistettynä sample-and-hold tekniikkaan joka saa kuvan nykimään. Myös rtings.com mainitsee siitä uusimassa LG C9 videossaan ja tekstissään. Mutta myös tuo mistä sinä puhut on käytännössä sama asia eri nimellä. Sekä LCD että OLED televisioissa esiintyy tuota.  LG C9 OLED Review (OLED55C9, OLED65C9, OLED77C9)
  "10 Response Time

  80% Response Time : 0.2 ms
  100% Response Time : 2.4 ms

  Like all OLED TVs, the LG C9 has a nearly-instantaneous response time. There is some very subtle overshoot in near-black scenes, but this shouldn't be very noticeable.

  This extremely fast response time can cause the image to stutter, which may bother some people."

  "5.0 Stutter

  Frame Hold Time @ 24 fps : 39.3 ms
  Frame Hold Time @ 60 fps : 14.3 ms

  Due to the nearly instantaneous response time of the LG OLED C9, 24p motion can appear to stutter, as each frame is held static onscreen for nearly the entire time. This can be especially noticeable in slow panning shots when watching movies.

  If this effect bothers you, you can either enable the TV's OLED Motion feature, which can help a bit, or enable the C9's motion interpolation feature."
   
  hmb tykkää tästä.
 22. Sonyttelija

  Sonyttelija

  Viestejä:
  139
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  TM 10/2019 on testannut Philips 65OLED903-television. "... tuottaa oikein säädettynä parasta koskaan nähtyä laajasävykuvaa..." Plasma-telkuista tuttu kuvan kirkkkauden pieneneminen kun kuvassa on laajoja vaaleita alueita vaivaa myös Philipsiä (tv-kuva, bluray). Äänentoisto on myös poikkeuksellisen hyvä kunhan ei luukuta täysillä.
   
 23. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ MurottajaSince2004

  Viestejä:
  716
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kyllä minä tiedän että pixel response time on nopea OLEDissa. Alkuperäinen väite oli kuitenkin jotain muuta.

  Liiketoisto on siis surkea OLEDissa johtuen framen piirtotekniikasta. Pixel response time on tosin erinomainen. C10 malliin kun tulee 120Hz BFI säädettävällä pulssin pituudella niin olisi jo aika makea pelitelevisio.
   
 24. Desgorr

  Desgorr

  Viestejä:
  867
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuota 903:sta tuli pohdittua juuri paremman äänentoiston takia, mutta en sitten viitsinyt tuosta maksaa 200 euroa extraa ja tosiaan näytti olevan aika massiivinen tuo soundbar ruudun alaosassa.

  Ehdin jo tuon 55" 803:n hakea ja jää palauttelut tältä erää. Isompikin olisi toki olkkariin sopinut. 1199e tuli kuitenkin Gigantista hintaa 3 vuoden takuulla. Liekö ollut asiakaspalautus kun paketti oli kertaalleen avattu ja päällä Gigantin teipit. Sivussa myös tarra jossa luki Päivitetty ja valmiina asennettavaksi. Noh samapa tuo jos ei mitään vikoja ilmene.
  Gray uniformity ainakin pikaisesti tutkailtuna näytti olevan parempi mitä vanhassa 9002:ssa. Muutenhan tuo taitaa olla lähes sama malli 9002:n kanssa sisuskaluja myöten? Design vain hieman erilainen.

  Nopeaa oli kyllä toiminta Turvalla kun eilen illalla laitoin korvaushakemuksen vetämään hajonneista kamppeista ja tänään oli klo 12 myönteinen päätös katsottavissa :tup: Ennen ei ole onneksi tarvinnut kotivakuutukseen turvautua, mutta kiva nähdä että tuokin toimii. Mitä tuossa kuulin, niin aika monella muullakin oli tästä kerrostalosta töllö tuon salaman ansiosta hajonnut.
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019
 25. Thurios

  Thurios

  Viestejä:
  82
  Rekisteröitynyt:
  25.02.2017
  Huomasin sellaisen ongelman LG B8 alkuperäisellä firmwarella (en muista mikä mutta tarvittaessa tsekkaan) että ARC kautta äänet Denoniin eivät toimi 5.1 tilassa. Ääni leikkautuu poikki parin sekunnin välein. Jos vaihtaa äänitilan PCM eli käytännössä stereoon, niin silloin tuo lakkaa. ARC toimii myös normaalisti live TV:n kautta kun äänet tulee luonnollisesti stereo lähteestä. Nvidia Shieldin kautta olen normaalisti Netflixiä käytellyt ja muutenkin toimii hienosti esim Dolby Atmos äänet Kodista, joten ihmettelenkin nyt suuresti mistä voi ongelma johtua? Onkohan tässä mahdollista että tuo TV ja vahvistimen välissä oleva HDMI kaapeli ei ole riittävän laadukas, sillä normaalisti se välittää kuvaa vain yhteen suuntaan, eikä kuljeta ääntä lainkaan? Onko jollain muulla samaa ongelmaa, sillä Googlauksella löysin useita kohtalontovereita? Onko kenties jostain firmware päivityksestä ollut apua ARC ongelmiin? En viitsisi ruveta päivittämään muuten toimivaa firmistä, etenkään kun ei ole takuita siitä että auttaa yhtään mitään. Seuraavaksi lähtee kaapeli vaihtoon, mutta en odota liikoja.

  EDIT:
  HDMI kaapelista oli kiinni. Vaihdoin Nvidia Shieldin kaapelin TV:n ja vahvistimen väliin ja lähti hienosti workkimään. Että jos jollain on vastaavia ongelmia, niin luultavasti HDMI 1.4 version kaapeli aiheuttaa ongelman. Kuva näkyy 4k Dolby Vision mutta äänille ei jääkkään enää kaistaa.
   
  Viimeksi muokattu: 24.05.2019
  cman tykkää tästä.
 26. Aatsipoppaa

  Aatsipoppaa

  Viestejä:
  40
  Rekisteröitynyt:
  19.05.2018
 27. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 637
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Veikon koneessa Philips 65OLED903 tarjouksessa:
   
 28. Make73

  Make73

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  09.06.2018
  Vincentin C9 revikka:


  Alkaa olla melkolailla siloiteltuja nämä HDTVtest.uk:n revikat.
  Syykin jo yhdessä aiemmassa videossa selitettiin eli valmistajat tykkää kyttyrää liian kriittisistä ja virheet esiintuovista arvosteluista, eikä irtoa sponssattuja matkoja erilaisiin messuihin yms.
  Niin ja onhan tuokin testikappale hänen yhteistyökumppaniltaan saatu lainaksi, tuskin on heidänkään etu jos kovasti tylytetään.

  Siihen aikaan olivat parasta antia kun niitä julkaistiin heidän nettisivuilla, jossa oli myös mittaustulokset saatavilla.

  Onneksi on Rtings vaikka jotkut sitäkin kritisoivat.

  C9:ssä siis samanlainen kompromissi tummien sävyjen hienoisen tukkoisuuden ja välkynnän suhteen.
  Aivan kuten näissä viimeisimmissä C8 beta firmware versioissa, jotka varmaan kohta tulevat julkiseen jakeluun.
  Muistelisin että alkupään OLED-telkuissa musta oli tehtaalla jo oletuksena säädetty aavistuksen tukkoon johtuen artifakteista ja suttuisesta screen uniformitysta.
  Saas nähdä kauanko menee että oikeasti nähdään ne kaikkein tummimmatkin sävyt ilman että siitä aiheutuu jotain muuta häröä kuten tuota välkyntää.

  Ei kuitenkaan pidä suurennella ongelmaa, omalla kohdalla se ei häiritse mitenkään.
  C8 ja 05.10.00 kalibroituna.
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2019
 29. Tpk

  Tpk

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2019
  Kysytäänpä tässä. Philips 803/903 töllö. Miten tuohon saa Bluetooth yhteydellä kuulokkeet liitettyä? Koitin kahdella eri kuulokkeella ja se ei vain löydä mitään kun laittaa töllöstö search bluetooth device. Kuulokkeet molemmat pairint moodilla ja ilman koitettu....
   
 30. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  911
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Esim tuollaisella ProCaster Bluetooth Audio Receiver & transmitter BT-03 NFC - langaton Bluetooth-audiovastaanotin ja lähetin 39,90 €

  Television bluetooth ei tue ääntä. Kts käyttöohjeen sivu 30: https://www.download.p4c.philips.com/files/5/55oled803_12/55oled803_12_dfu_fin.pdf
   
  Viimeksi muokattu: 26.05.2019
 31. Tpk

  Tpk

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2019

  Ni ilmankos se ei onnistu.. Kiitos paljon tästä!

  Näin tuon kohdan mutta ajattelin manuaalinen liittyvän useisiin töllöihin ja omaa mallia se ei koske.

  Ihan tyhmä kysymys. Miksi ihmeessä se ei tue ääntä näin kalliissa hintaluokassa... Ja mitä tuohon sitten saa liitettyä bluetooth yhteydellä?
   
  HeEBELI tykkää tästä.
 32. Tpk

  Tpk

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2019
  Kun se bluetooth ei tue ääntä niin ei varmaan service menu kautta pysty asialle mitään tekemään....?
   
 33. tohtori-no

  tohtori-no

  Viestejä:
  153
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  no ei oikeen kun se bt piiri ei tue sitä ominaisuutta...
   
 34. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  911
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Bluetooth ei liene huulisynkan osalta kovinkaan luotettava systeemi. Äänen ja kuvan kun pitäisi televisiosta tulla samaan aikaan. Musiikin kuuntelu on tietenkin sitten eri juttu.

  Esim kaukosäätimen äänihaku ja peliohjaimet käyttävät BT:tä myös.
   
 35. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  317
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Bluetoothiin on tällä hetkellä vasta kehitellä speksi, mikä tulee monikanavaääntä ja eri audiokanavien synkronointia. Eli katsotaan sitten parin vuoden päästä.
   
 36. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  Otin LG supportiin yhteyttä noista B8 .65 firmwaren gammaongelmista. Siellä ei oikein uskottu että päivitys voisi noihin vaikuttaa, ja sitten ulkomaan päästä saatiin vastauksena vain linkki rtings-kalibrointiohjeisiin sekä suositus säätää HDMI-black leveliä. Molemmat vinkit aika hyödyttömiä kun telkku oli jo alunperin rtings-ohjeiden mukaan kalibroitu ja mustan tason ongelma on olemassa ihan natiiviapplikaatioilla, joissa HDMI-mustan tasoa ei luonnollisesti edes voi säätää.

  Laitan tännekin linkkinä nuo pari kuvaamaani videota mustan tasosta, jotka laitoin supportiin. Ilmeisesti näissä ei heidän mielestään ollut mitään merkittävää ongelmaa.  Ensimmäisessä videossa näkyy, miten 2% gray slide on täysin pikimusta, ja tulee näkyviin vasta about kirkkaudella 56+.  Toisessa videossa näkyy, miten tumman harmaat sävyt ovat täysin mustina normikirkkaudella, ja vasta kirkkaus yli 60/100 alkaa nostaa pohjamustan tasoa.

  Molemmissa tapauksissa siis oikea pohjamusta tuli asetuksella 50/100 ennen tuota uusinta firmwarea. Luonnollisestikin kirkkauden säätö noin korkealle haalistaa sitten kaikki kirkkaat värit näyttämään harmailta, eli joutuu tekemään kompromisseja joko mustan tai kirkkaiden värien toistossa.
   
  hmb tykkää tästä.
 37. Tpk

  Tpk

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  18.05.2019
  Onko kukaan törmännyt valmiisiin kuva asetuksiin tuolle philips 803/903? Aika huonosti löytyi äkkiä etsittynä
   
 38. HeEBELI

  HeEBELI

  Viestejä:
  911
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Kokko78 tykkää tästä.
 39. Rantakemisti

  Rantakemisti Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 637
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse asettanut näillä asetuksilla oman 65OLED803.

  Screen Shot 2019-05-01 at 21.05.18.png Screen Shot 2019-05-01 at 21.05.41.png
   
 40. Make73

  Make73

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  09.06.2018
  Sinne on käytännössä täysin turha olla yhteydessä ja kun kyselin edes perustason teknisestä tietämyksestä, niin vastasivat että LG Nordicilla ei teknistä tukea ole olemassa.
  Mitä lukenut isommilta foorumeilta, niin muualla tilanne on ihan yhtä lohduton.

  Alpha 9 fw 04.10.5x versioilla jotkut kertoivat saaneensa tummaa päätä paremmaksi säätämällä 20-pisteellä alimpia luminansseja ylös, mutta ei se tuohon 1-4% tukkoisuuteen auta kun ensimmäinen säätökohta on 5%.
  05.10.00 betan pistin omaani ja sillä 5-100% on suunnilleen sama kuin viime syksyisellä 04.10.15 versiolla, mutta 1-4% ei ole.
  Päädyin lopulta kirkkauden asetukseen 52, jolla en käytännössä menetä mitään silmin havaittavaa eikä ole myöskään välkyntää.
  Samaan lopputulokseen olisi päätynyt tuolla .15 fw versiolla kirkkaudella 49.
   
 41. k334

  k334

  Viestejä:
  440
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Lg 2018 mallien ei pitäisi tukea 1440p aka 2560x1440 60hz resoluutiota mutta ainakin Sekiro toimi Full screeninä HDR päällä ja Windows antoi vaihtaa kys reson myös? Skaalaako nuo jotenkin 4k alaspäin vai mikä juju tuossa on.
   
 42. specops

  specops

  Viestejä:
  47
  Rekisteröitynyt:
  01.12.2016
  Mä en nyt ihan täysin ymmärrä tuota kirkkauden säädön ongelmallisuutta. Koko säätö on käsittääkseni olemassa juuri siksi, että paneelivarianssin tuomat epätäsmällisyydet saadaan sillä korjattua. Maailman sivu on ollut telkkareita, joissa kirkkautta ja kontrastia on jouduttu säätämään hyvinkin 10 pisteen verran. Myös oma B8 (jota en ole .65 firmikseen päivittänyt) vaatii kirkkauden nostoa pykälään 56, että alimmat mustat saa näkyviin. Okei, teoreettisesti tämä saattaa vaikuttaa kirkkaampiin tasoihinkin, mutta kyllä mun oma tulkinta on, että nyt ollaan aika teoreettisten haittojen äärellä. Eli näkyy varmaan kyllä mittarilla, mutta näkyykö oikeasti silmillä... Ehkä, jonkun silmillä, mutta ei kyllä omillani. Paljon oleellisempana pidän sitä, että kuinka tasainen paneeli on niillä 1-5% tasoilla (mikä sekään ei ole ihan niin kriittistä kuin mitä OCD-piru korvaan huutelee).
   
 43. Make73

  Make73

  Viestejä:
  441
  Rekisteröitynyt:
  09.06.2018
  Omalle kohdalle ei ole osunut TV:tä jossa kirkkautta on tarvinnut oletuksesta säätää, yhtään.
  Tämä C8 uusimmalla beta firmwarella on ensimmäinen.
  Noin 20-30 eri mallia on tullut säädeltyä viimeisen 10 vuoden aikana.
  Mutta onko se ongelma, ei ole. Kunhan lopputulos on hyvä.
  Tietysti ideaalitilanne olisi että Tauno Tavallinen voisi nostaa TV:n laatikosta ilman että sen säätöihin tarvitsee kajota, virta päälle ja katsomaan.
   
 44. M.H.82

  M.H.82

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Tänään haettu 65 LG B8 Gigantista, myivät samaan hintaan kuin verkkokauppa vinkkauksen jälkeen. Tarjosivat myös Philipsin 803 mallia samaan hintaan, päädyin kuitenkin Lg:seen kun ei tuo ambilight ja android kiinnostaneet. Molemmat varmasti hyviä valintoja :blush:
   
 45. PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼

  PÌÎUW®[ªøËrhl¾ÇÌ°1¿¼ MurottajaSince2004

  Viestejä:
  716
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se taitaa tehdä niin että skaalaus tapahtuu GPU:lla 4k resoluutioon jonka se lähettää telkkarille. Tässä ei sinällään ole muuta ongelmaa kuin että jos haluaa HDR:n niin signaalin täytyy olla vain chroma 4:2:0 samplattu tai 8bit väreillä.

  Minulla ainakin näkyy OLEDin resoluutioiksi nVidia control panelissa liuta resoja mutta niissä on 4k maininta perässä.
   
 46. Venom-

  Venom-

  Viestejä:
  30
  Rekisteröitynyt:
  20.01.2017
  Tuli hetki sitten hankittua tuo LG C8 55" millaisilla kuva asetuksilla ajelette tuota? en jaksaisi koko ketjua käydä läpi, kiitos ja kumarrus.
   
 47. Divvy

  Divvy

  Viestejä:
  1 080
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laita sekä SDR että HDR-puolella kuvatilaksi Technicolor Expert, säädä SDR-puolella OLED Light mieleisellesi tasolle, jätä HDR-puolella vakioksi. Älä koske mihinkään värisäätöihin.
   
 48. baileys

  baileys

  Viestejä:
  32
  Rekisteröitynyt:
  20.07.2018
  Ei pistänyt paikallinen Gigantti pricematchia 65 B8.. kuulemma syynsä ettei nettihinta ollut reagoinut.. Tiiä sitte. Liekkö eri sisäänostohinnat. En alkanu enempää siinä kyseleen. Jännä että jotku sitten saavat :hmm
   
 49. Asorb

  Asorb

  Viestejä:
  522
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2017
  On se ongelma kun aluksi musta on juuri oikealla tasolla tuolla 50-säädöllä, ja sitten tulee firmware joka "ei vaikuta kuvanlaatuun", mutta jonka jälkeen kirkkaus täytyy nostaa tasolle 60 saakka. Tuo oli ennen päivitystä niin extreme asetus, että kuva näytti paljon haaleammalta kuin jollain halvalla IPS:llä, jos tuonne 60 asti säätöä väänsi. Jos edes olisi joku tieto että tuo päivitys tarkoituksella muokkaa kuvaa, tai edes että kyseessä on bugi joka korjataan, niin asia nyppisi vähemmän. Mutta kun virallinen kanta on että kuvittelen koko asian eikä tuo päivitys muuta mitään, niin kyllähän se ärsyttää. Tuo kuva näyttää nyt vähän siltä kuin olisi gamma 1.9, ja kyllähän se jonkin verran normaalia haaleammalta näyttää. Ei kyse nyt ihan maailmanluokan erosta ole, mutta kiusa se pienikin kiusa.
   
  hmb tykkää tästä.
 50. axxu

  axxu

  Viestejä:
  307
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Päivitystä kiinnipalamiseen. Nyt B7 ollut noin 1,5v käytössä. Käyttö hyvin suurelta osin tietokoneen näyttönä. Kaikki varotoimet tehtynä eli mustaksi kaikki mitä saa, piiloon kaikki mitä menee. Näytönsäästäjä lyhyellä viiveellä.

  Nyt aloin ihmettelemään kun määrätyillä sävyillä näytön yläreunassa näkyy aavistuksen kirkkaampi suorakaide poikittain. Paikansin sen samaan kohtaan jossa selaimen osoiterivi. Luultavasti käynyt niin että kun tuokin on niin mustaksi säädetty kuin vain saa, niin nyt kaikkialla muualla ovat ledit kuluneet enemmän.

  Muutin nyt sen valkoiseksi ja seuraan tasoittuuko väri tuolla alueella.