OLED-TV

Onks se nyt oikeesti totta et LGn A1 on niin huono kirkkaudelta, että sillä ei tee mitään ellei ole pilkkopimeä huone?
 
Onks se nyt oikeesti totta et LGn A1 on niin huono kirkkaudelta, että sillä ei tee mitään ellei ole pilkkopimeä huone?

Testi tässä linkissä.

"The LG A1 OLED is an excellent TV for pretty much any usage. Deep, inky blacks make it an outstanding choice for watching movies in the dark. The low input lag and nearly instantaneous response times help deliver an amazing experience playing games in SDR or HDR. It's also great for watching sports or TV shows thanks to the wide viewing angles and superb reflection handling, but it can't get very bright, so it's not ideal for a bright environment."
 
Testi tässä linkissä.

"The LG A1 OLED is an excellent TV for pretty much any usage. Deep, inky blacks make it an outstanding choice for watching movies in the dark. The low input lag and nearly instantaneous response times help deliver an amazing experience playing games in SDR or HDR. It's also great for watching sports or TV shows thanks to the wide viewing angles and superb reflection handling, but it can't get very bright, so it's not ideal for a bright environment."
Jep. Esim. ulkoasennuksiin samsung terrace on parempi.
 
Tuossa rtings LG A1 OLED testissä taidetaan tarkoittaa "tavallista" olohuonevalaistusta.

LG C1 OLED testissä on "erittäin valoisa tai aurinkoinen huone": "May not be bright enough for very bright or sunny rooms."
 
Kaverin puolesta kyselen. Miten LG A1:ssä saadaan teksti-tv esille kun sille ei ole omaa nappia?
 
Kaverin puolesta kyselen. Miten LG A1:ssä saadaan teksti-tv esille kun sille ei ole omaa nappia?
Varmaan väärä foorumi kysellä. Moni ei varmaan edes tiedä mikä teksti TV on :)
tai saati sitten nähnyt sitä jossain livenä.
Netistä ovat naureskellet valokuville....ja postanneet niitä hauskojen kuvien ketjuun :)

Vakavasti ottaen, onko tuo ainoastaan A1:sen ongelma ? vai LG:n ?
 
Kävin eilen nappaamassa Philipsin 55OLED935:n verkkiksen tarjouksesta mukaani. Entinen TV on 6v vanha älytön TCL, joten eroa on toki kuin yöllä ja päivällä. Kuvanlaadussa ei olekaan valittamista, käyttöliittymä ihan ok. Kaukosäädin ei ole kaksinen ja tuo jalustana toimiva soundbar aivan turha, mutta toki tarkoitus asentaa muutoinkin seinälle.

Philipsiin päädyin, koska ambilight. HDMI2.1 mukanaan tuomille ominaisuuksille ei TV:ssä ole käyttöä, kun en sillä pelaile tai katsele edes urheilua. Mietin nyt lähinnä, onko tuo pelkkänä TV:nä silti parasta Philipsiä mitä tonnin hintaan saa, huolimatta siitä että hylkään tuon soundbarin. Äkkiseltään en ole parempia vaihtoehtoja löytänyt, ja kun itsellä tuo 55":n kipuraja menee tonnissa, olen hyvin skeptinen että saisin noita Philipsinkään uudempia HDMI2.1 -malleja vielä BF-tarjouksesta tonnilla
 
Viimeksi muokattu:
Vaikuttaisi erittäin, erittäin hyvältä diililtä. Tuskin parempaa tuohon hintaan saa !!
Ja jos vaikka tarjoushintakin unohdetaan, niin silti erinomainen TV !!

Ambilightista aasinsilta bias lightningiin.
Tuli jo viime keväänä hommattua Medialightin bias valot omaan telkkariin. Silloin tuli kokeiltua niitä, mutta jäi vain kokeilun asteelle, koska kesä pukkasi päälle ja oli muuta touhua kuin tuijotella telkkaria iltasella ja valoisaakin riitti pitkälle yöhön. Nyt vasta iltojen pimentyessä ja sisätiloihin siirryttyä virittelin valot lopulliseti paikalleen.. Ymmärrän nyt täydellisesti tuon Philipsin ambilight viehätyksen, vaikka itselläni kyseessä puhdas bias valaistus eikä mikään "tunnnelmavalaistus" niinkuin ambilight on. Voin kuvitella että ambilight on hiton kiva olemassa ja mahtava tunnelmanluoja.

Jo pelkästään bias valaistuskin luo hienoa tunnelmaa olohuoneeseen. Tosin tarkoitus tuossa ei ole pelkkä tunnelman luoja, vaan ihan muut jutut. Nyt kun sitä on käyttänyt jonkin aikaa, niin kyllä se tulee laitettua iltasella päälle lähes aina. Olen tunnistanut sen tarjoavat hyödyt myös käytännössä oledin kaverina. En luopuisi siitä enään.
 
Viimeksi muokattu:
Onks se nyt oikeesti totta et LGn A1 on niin huono kirkkaudelta, että sillä ei tee mitään ellei ole pilkkopimeä huone?

Uskoisin että suurin osa C1:sen (tai muiden OLEDien) omistajista pitää niitä perusasetuksiltaan SDR kuvalla himmeämpänä, kuin mihin tuo A1 kirkkauden maksimissaan yltää. Tuo A1 kirkkaus on varmaan täysillä samaa tasoa kuin C1:sessä kirkkaus 75-80/100 asetuksella. Jos ei A1:sestä perus olkkarivalaistuksessa koe mitään näkevänsä, niin sitten ei varmaan myöskään näe mistään perus led-telkkarista, tietokonenäytöstä tai muustakaan mitään jos huoneessa on valot päällä. On tuo silti kirkkaampi kuin esim mikään plasma-TV on koskaan ollut.

Ennemminkin tuon kirkkauden puute näkyy siinä, ettei HDR kuvassa ole ihan samanlaista wow-efektiä kirkkaimmissa kohdissa, ja kuvan yleisilme on pikkuisen himmeämpi.
 
Ennemminkin tuon kirkkauden puute näkyy siinä, ettei HDR kuvassa ole ihan samanlaista wow-efektiä kirkkaimmissa kohdissa, ja kuvan yleisilme on pikkuisen himmeämpi.

Yleisilme ei yleensä ole himmeämpi jos kalibrointi on kohdallaan, jos nyt käsitämme sanan samalla tavalla. Ero näkyy lähinnä pienissä kirkkaissa yksityiskohdissa, kuten katulampuissa, auringossa, tai päivänvalon heijastuksissa auton pinnasta. Loput kuvasta on tyypillisesti ihan yhtä kirkasta 500nits OLEDilla kuin 2000nits LCD:lläkin, ainakin jos molemmat seuraavat EOTF:ää tarkasti poislukien roll-off. Wow-efektin kyllä allekirjoitan, mikä tulee nimenomaan noiden yksityiskohtien kirkkaudesta ja sen luomasta kontrastivaikutelmasta. Toki jotkut kohtaukset voi olla yleisilmeeltäänkin niin kirkkaita, että ABL iskee OLEDilla. En sitten tiedä, onko se enää järkevää leffantekijältä laittaa sellaisia kohtauksia.
 
Sanokaas fiksummat, mitä tuolla Hobbyhallin tarjousversiolla on eroa vrt. Gigantin ja Verkkokaupan myymät?
Toinen on haettu virolaisesta tukkuliikkeestä ja suunnattu heidän elintasolleen ja toinen on sitten vastaavasti suomeen suunnattu malli. Käytännössä sama laite.
 
Tuo A1 kirkkaus on varmaan täysillä samaa tasoa kuin C1:sessä kirkkaus 75-80/100 asetuksella.
Toi on vähän yksinkertaistettu tulkinta, tai siis pätee vain tilanteissa joissa ABL ei iske päälle. Riippuen sisällöstä ne voi näyttää hyvinkin samalta samalla kirkkaudella, mutta A1 alkaa himmentämään ruutua hieman aikaisemmin siirryttäessä vaaleampaan kuvamateriaaliin.
 
Kirkkaudesta huolestujille tiedoksi, että HDR-leffat ovat yleisilmeeltäänkin himmeitä. Ne on standardin mukaan tarkoitettu katsottavaksi 5nits kirkkaudessa, eli periaatteessa viittä kynttilää vastaavassa valaistuksessa. Jos HDR-leffaa katsoo edes himmeän lampun valossa, on ympäristö jo aivan liian kirkas tarkoitettuun nähden, ja kuvan yleisilme näyttää liian himmeältä oikein toistavalla näyttölaitteella. Kansainvälisen televiestintäliiton suosituksen mukaan HDR-leffan tulisi tarkoituksenmukaisesti näyttää valtaosaltaan samalta kuin SDR-leffan silloin, kun SDR-telkkarissa maksimikirkkaudeksi on asetettu 200 nitsiä. Vain pienten kirkkaiden yksityiskohtien tulisi ylittää tuo 200nits raja, ja leffantekijät ovatkin aika hyvin tämän suosituksen omaksuneet.

Kaikki HDR-telkkarit kykenevät toistamaan kirkkaustasot tuonne 200nits asti identtisesti*. Jos ostat himmeämmän pään HDR-telkkarin, niin se ei tarkoita, että kuvan yleisilme olisi himmeä. Se vain tarkoittaa, että nuo kirkkaimmat pienet yksityiskohdat eivät ole niin kirkkaita. Tämä siis olettaen, että telkkari seuraa kuvastandardia tarkasti. Esim. Samsungilla on ollut tapana poiketa standardista reilusti kirkkaampaan suuntaan, eli kuvantarkkuus on jo lähtökohtaisesti ryssitty siltä osin.

* Poislukien LCD-telkkarien kyvyttömyys toistaa tummaa päätä oikein ja OLEDien kyvyttömyys toistaa yli ~150cd/m2 kirkkautta koko kuvan laajuudella.
 
Hienosti kiteytetty. Lisäisin vielä, että se kirkas objekti on paljon vakuuttavamman näköinen oikeasti mustaa taustaa vasten, kuin hieman valovuotoisempaa harmaampaa vasten. Kontrasti ero on suurempi. Kun telkan vaihdoin pari vuotta sitten, niin vertaillessani mun 2005 vuoden plasman kuvassa oli paljon enemmän sitä "hdr:ää" kuin uudessa halvemman pään Samsungissa. Eikä taatusti maksimikirkkaus ollut plasmassa kummonen.
 
Vissiin amazonista niitä löytää jos sulla ei puhelinta jossa ir-toiminto. Siihen vaan anymote smart sovellus.

Tee ihmeessä se ...toi asbl on super ärsyttävä (tpc=on)...itse otin myös tuon gsr n veke niin ei pumppaa kuva enään tippaakaan. Lupaan että tuosta telkusta tulee ihan eri peli noiden toimintojen jälkeen. Tietty noi saattaa kasvattaa riskiä burn inille kun kuva kirkkaampi mutta toi pumppaus on super ärsyttävää ja omalla toiminnalla ettei jätä staattista kuvas pitkäksi aikaa näkyviin niin ei pitäisi olla mitään ongelmaa.

Käyttäjä: Divvy voi kans heittää omas kokemusta...silläkin noi molemmat kanssa pois päältä
Kake tuli ja otin molemmat pois päältä. Kiitos OLED jumalien nyt on hyvä. Ensin otin pois vain sen TPC mutta se GSR silti alkoi himmentämään kuvaa pidemmän ajan kuluttua kun teki töitä. Kumpikin pois ja nyt on kivan kirkas koko ajan.
 
Laita vaan postittelut. Itsellä siinä vaiheessa että antoivat ohjeet vapaamuotoisen reklamaation tekemiseen. Siinäkin meni vastaukseen yli viikko. Tuntuu että koittavat viivytellä vastauksissa että kiinnostus lopahtaisi
Päivittelehän sitten saatko järkevämpää vastausta! Itsellä myös sama vika..
 
Kirkkaudesta huolestujille tiedoksi, että HDR-leffat ovat yleisilmeeltäänkin himmeitä. Ne on standardin mukaan tarkoitettu katsottavaksi 5nits kirkkaudessa, eli periaatteessa viittä kynttilää vastaavassa valaistuksessa. Jos HDR-leffaa katsoo edes himmeän lampun valossa, on ympäristö jo aivan liian kirkas tarkoitettuun nähden, ja kuvan yleisilme näyttää liian himmeältä oikein toistavalla näyttölaitteella. Kansainvälisen televiestintäliiton suosituksen mukaan HDR-leffan tulisi tarkoituksenmukaisesti näyttää valtaosaltaan samalta kuin SDR-leffan silloin, kun SDR-telkkarissa maksimikirkkaudeksi on asetettu 200 nitsiä. Vain pienten kirkkaiden yksityiskohtien tulisi ylittää tuo 200nits raja, ja leffantekijät ovatkin aika hyvin tämän suosituksen omaksuneet.

Kaikki HDR-telkkarit kykenevät toistamaan kirkkaustasot tuonne 200nits asti identtisesti*. Jos ostat himmeämmän pään HDR-telkkarin, niin se ei tarkoita, että kuvan yleisilme olisi himmeä. Se vain tarkoittaa, että nuo kirkkaimmat pienet yksityiskohdat eivät ole niin kirkkaita. Tämä siis olettaen, että telkkari seuraa kuvastandardia tarkasti. Esim. Samsungilla on ollut tapana poiketa standardista reilusti kirkkaampaan suuntaan, eli kuvantarkkuus on jo lähtökohtaisesti ryssitty siltä osin.

* Poislukien LCD-telkkarien kyvyttömyys toistaa tummaa päätä oikein ja OLEDien kyvyttömyys toistaa yli ~150cd/m2 kirkkautta koko kuvan laajuudella.

Tämä on teoriassa ihan totta, mutta tuohon on kuitenkin poikkeuksia. Esimerkiksi TV-sarjoja ei välttämättä masteroida pimeäkatsomista ajatellen, koska tiedetään että aniharva niitä oikeasti katsoo hämärässä. Toisekseen valmistajilla on tapana antaa joko vaihtoehtoisia, kuvaa kirkastavia kuvatiloja tai Samsungin tyyliin kirkastaa kaikkea, koska reserviä kirkkaudessa riittää. LG:llä on esim tuo kirkkaampi Dolby Vision kuvamoodi, joka ei seuraa referenssiä ja on parempi kirkkaassa katsomiseen. Voisin aika vahvasti lyödä sen puolesta vetoa, että tuo on kirkkaampi kuvatila C-sarjassa kuin A-sarjassa.

Kirkkaat LCD/QLED telkkarit myös usein näyttävät hämärä kohtaukset itseasiassa tummempina kuin esim OLEDit, vaikka ovatkin isompaan kirkkauteen pystyviä. Tämä juuri tuon takia, että saataisiin musta pysymään tummana. Eli moni, joka hankkii kirkkaamman QLEDin, voikin päätyä tilanteeseen missä hämäräkohtauksien katsominen valoisassa on paljon vaikeampaa kuin OLEDilla.
 
Mikähän mahtaa olla tuon 77" A1 mallin jalkojen välinen mitta? Koittanut netin syövereistä ettiä tietoo mutta huonolla menestyksellä , tai sitten vaan oon puusilmä
 
Mikähän mahtaa olla tuon 77" A1 mallin jalkojen välinen mitta? Koittanut netin syövereistä ettiä tietoo mutta huonolla menestyksellä , tai sitten vaan oon puusilmä
No siis, olettaen että kuvat suoraan edestä pitää kutinsa niin sen voi aika nopeasti laskea.
77" A1 on 172cm leveä, ja jos oikein laskin niin jalkojen välissä on 150cm.
Sitten taas jos lasketaan mukaan jalat, niin 156cm. Lienee siis turvallista todeta, että 160cm leveälle tv-tasolle sen voi asettaa.
 
No siis, olettaen että kuvat suoraan edestä pitää kutinsa niin sen voi aika nopeasti laskea.
77" A1 on 172cm leveä, ja jos oikein laskin niin jalkojen välissä on 150cm.
Sitten taas jos lasketaan mukaan jalat, niin 156cm. Lienee siis turvallista todeta, että 160cm leveälle tv-tasolle sen voi asettaa.
Varsin tarkasti laskettu, sillä googlesta hakemalla "lg a1 oled stand width" löyty tämä dokkari, jossa 77" mallille mainitaan jalustan leveydeksi 61,6 tuumaa, joka on 156cm.
 
Kirkkaat LCD/QLED telkkarit myös usein näyttävät hämärä kohtaukset itseasiassa tummempina kuin esim OLEDit, vaikka ovatkin isompaan kirkkauteen pystyviä. Tämä juuri tuon takia, että saataisiin musta pysymään tummana. Eli moni, joka hankkii kirkkaamman QLEDin, voikin päätyä tilanteeseen missä hämäräkohtauksien katsominen valoisassa on paljon vaikeampaa kuin OLEDilla.
Tämä unohdetaan usein kun puhutaan (HDR) LCD televisioitten ylivoimaisuudesta kirkkaassa valaistuksessa.
Kärjistetysti, jos katsoo pääasiassa uutisia, urheilua ja Simpsoneita, niin LCD on parempi. Jos katsoo myös paljon elokuvia ja TV sarjoja, OLED voi olla parempi.
 
Eikö LG C1:ssä voi vaihtaa input-laitteiden nimiä? On sietämätöntä katsoa, kun tv häpäisee hienoa Marantzin av-vahvistinta herjaamalla sitä pilkkanimellä "Marantz Soundbar".
 
Jaahas eli philipsi vihdoinkin tuonut hdmi 2.1 oled laitteita myyntiin.
Sit voiskin taas ruveta katselemaan uutta töllöä, koska ambilight, johan tä E9 onkin yli vuoden ollut :D

Onkohan toi pelaaminen viiveen puolelta millaisessa kunnossa näissä 2021 philipseissä? Tässä LG:ssä kun on markkinoiden pienin niin mietin että tuleeko se oikeasti häiritsevästi tuntumaan jos vaihtaa philipsiin...

LG ei ilmeisesti vielä tämänkään vuoden malleissa ottanut kuuleviin korviin kritiikkiä sitä idioottimaista päätöstä vastaan missä DTS tuki karsittiin pois töllöistä?
 
Täällä ei vissiin ollut mainittu että Vincentin mukaan Sonyn VRR-update on alkanut valumaan Kiinassa 2020-malleille. Saa nähdä kauan menee että tulee tän vuoden malleihin ja pohjolaan mutta sentäs jotain konkreettista.

 
Onkos muuten philipsin oledeissa myös mahdollisuus menun/napin kautta sulkea näyttö? Eli siis ei sulkea koko töllöä vaan pelkästään näyttö.
 
Vähän offtopic mutta kun täällä on paljon LG:n OLED-tv:n omistajia niin menköön tänne:

Kaiuttimien kalibroinnin (Marantzin Audyssey) jälleen kokeilin huvikseni YouTubesta löytyviä 5.1-äänien testejä, käyttäen LG C1:n omaa juutube-sovellusta. Ja kas, kaikissa löytämissäni testeissä käy niin että pää- ja keskikajareiden ääni kuuluu oikeasta paikasta mutta surround-kaiuttimien ääni kuuluukin pääkajareista - oikealta puolelta kyllä eli silloin kun videolla oikeanpuoleinen surround on merkitty aktiiviseksi niin kuuluu oikeanpuoleisesta pääkajarista. Mutta sitten kun testivideolla on lopussa osuus jossa koko setti raikaa niin silloin ääntä kuuluu myös surround-osastolta.

Kumma juttu: leffoja katsoessa ääntä kyllä kuuluu takaviistosta ja Marantzin asetuksissa näkyy että surroundit ovat aktiivisena, ja kaiuttimien levelin säädössä Marantzin omat testiäänet tulevat oikeista paikoista.

Se on tarkistettu, että piuhat ovat surround-rööreissä eivätkä 7.1-järjestelmässä käytettävien surround back -kajareiden lähdöissä.

Viitsisikö joku muukin jolla on sama telkku ja 5.1 äänijärjestelmä (tai 5.0 kuten minulla vielä tällä hetkellä) testata tätä? Mahtaako ongelma olla tuossa YouTube-sovelluksessa vai ARC-liitännässä vai jossain yhteensopivuusjutuissa? Tuo Marantz (SR7009) on jo kai 7 vuotta vanha mutta siis tukee ARCia.

Yritin löytää vastaavaa testiä Netflixistä mutta ei löytynyt. Joidenkin jenkkifoorumijuttujen mukaan siellä on ollut kotiteatterin äänitestejä mutta ne on poistettu.

Täytyy varmaan huomenna testata sekin että laittaa tietokoneen kiinni Marantziin ja ajaa nuo testit koneelta.
 
Vähän offtopic mutta kun täällä on paljon LG:n OLED-tv:n omistajia niin menköön tänne:

Kaiuttimien kalibroinnin (Marantzin Audyssey) jälleen kokeilin huvikseni YouTubesta löytyviä 5.1-äänien testejä, käyttäen LG C1:n omaa juutube-sovellusta. Ja kas, kaikissa löytämissäni testeissä käy niin että pää- ja keskikajareiden ääni kuuluu oikeasta paikasta mutta surround-kaiuttimien ääni kuuluukin pääkajareista - oikealta puolelta kyllä eli silloin kun videolla oikeanpuoleinen surround on merkitty aktiiviseksi niin kuuluu oikeanpuoleisesta pääkajarista. Mutta sitten kun testivideolla on lopussa osuus jossa koko setti raikaa niin silloin ääntä kuuluu myös surround-osastolta.

Kumma juttu: leffoja katsoessa ääntä kyllä kuuluu takaviistosta ja Marantzin asetuksissa näkyy että surroundit ovat aktiivisena, ja kaiuttimien levelin säädössä Marantzin omat testiäänet tulevat oikeista paikoista.

Se on tarkistettu, että piuhat ovat surround-rööreissä eivätkä 7.1-järjestelmässä käytettävien surround back -kajareiden lähdöissä.

Viitsisikö joku muukin jolla on sama telkku ja 5.1 äänijärjestelmä (tai 5.0 kuten minulla vielä tällä hetkellä) testata tätä? Mahtaako ongelma olla tuossa YouTube-sovelluksessa vai ARC-liitännässä vai jossain yhteensopivuusjutuissa? Tuo Marantz (SR7009) on jo kai 7 vuotta vanha mutta siis tukee ARCia.

Yritin löytää vastaavaa testiä Netflixistä mutta ei löytynyt. Joidenkin jenkkifoorumijuttujen mukaan siellä on ollut kotiteatterin äänitestejä mutta ne on poistettu.

Täytyy varmaan huomenna testata sekin että laittaa tietokoneen kiinni Marantziin ja ajaa nuo testit koneelta.
Yksinkertaista. Youtube ei tue, kuin stereo-ääntä.
Aika vaikea siitä sitten lähteä 5.1 -> tekemään, muuten kuin upmixaamalla...
 
Yksinkertaista. Youtube ei tue, kuin stereo-ääntä.

Kuitenkin keskikaiutin soi juuri silloin kun pitää ja muut ovat hiljaa. Piti vielä uudelleen testata ja varmistaa että keskikajarin soidessa pääkaiuttimista ei kuulu pihaustakaan. Näin on, eli ei tuo stereolta kuulosta. Vaikkapa sellainen video kuin "5.1 Channel Audio Test".
 
Kuitenkin keskikaiutin soi juuri silloin kun pitää ja muut ovat hiljaa. Piti vielä uudelleen testata ja varmistaa että keskikajarin soidessa pääkaiuttimista ei kuulu pihaustakaan. Näin on, eli ei tuo stereolta kuulosta. Vaikkapa sellainen video kuin "5.1 Channel Audio Test".
Youtubessa ei ole 5.1-tukea. Ainoastaan stereo.
Vaikkapa tuosta:
 
Menee vähän offtopic, mutta on jännä, että Youtuben suosituksissa, kun uploadaa on stereo ja/tai 5.1 audio. Sample raten kohdalla lukee 96khz tai 48khz. 44.1khz ei ole suosituksissa ollenkaan. Vaikka Youtube ei taida päästää 96khz esim. pihalle. Lieneekö näillä kaikille tulossa tuki/päivitys jossain vaiheessa. Oma veikkaus on, että premium versioon tulee nämä sitten joskus.
 
Youtubessa ei ole 5.1-tukea. Ainoastaan stereo.

Löytyi myös tällainen linkki, jossa väitetään että tuo ominaisuus olisi juuri tullut YouTubeen:

Mutta tämä kaikki kyllä selittää sen, että testivideot eivät toimi surroundien osalta kuten pitää: ominaisuus on sen verran uusi, että LG:n sovellus ei välttämättä ota sitä kunnolla huomioon. Osin kyllä, sillä kuten totesin, keskikanava on erotettu.

Yhteensopivat laitteista tuo sivu kertoo:
"While we don’t have a complete list yet, we have heard that some LG Smart TVs, Samsung Smart TVs, and Chromecast with Google TV work with Dolby Digital 5.1."
 
Tuossa vielä esimerkki yhdestä testistä jota kehotan kokeilemaan vaikka sillä LG:llä jos on useamman kaiuttimen setti:


Tämä kuulosti itselläni oikein hyvältä vaikka yo. testi toimi surroundien osalta väärin, eikä minulla ole läheskään täyttä Dolby Atmos -settiä (eikä YouTube edes tue Armosta), esim. kohdasta 1:24 alkava pätkä:
 
Tuossa lukee, että tuki on Youtube TV:ssä. Mikä on tietääkseni ihan eri palvelu, kuin perus Youtube...ellen sitten ihan väärässä ole?
 
Kirjoitin: "eikä YouTube edes tue Armosta"
Tuokin epäilemättä pitää paikkansa, vaikka sitä en tarkoittanut. Ärsyttävä automaatti"korjaus" (jota en uudesta puhelimesta ole vielä saanut aikaiseksi kytkeä pois päältä).
 
Ja onhan se liene mahdollista, että havaintoni kertovat vain siitä, että Marantz osaa upmixata stereon monikanavaksi aivan helkutin hyvin, mutta ei ihan täydellisesti...
 
Ja onhan se liene mahdollista, että havaintoni kertovat vain siitä, että Marantz osaa upmixata stereon monikanavaksi aivan helkutin hyvin, mutta ei ihan täydellisesti...
Jos helkutin hyvin tarkoitattaa, että jokaisesta kaiuttimesta kuuluu ääntä. Sehän vaan arpoo sitä ääntä sinne, eikä sillä ole mitään tekemistä oikean 5.1 taltioinnin kanssa.
 
Jos helkutin hyvin tarkoitattaa, että jokaisesta kaiuttimesta kuuluu ääntä. Sehän vaan arpoo sitä ääntä sinne, eikä sillä ole mitään tekemistä oikean 5.1 taltioinnin kanssa.
No ei tarkoita, lue nuo muutama aiempi viestini: esim. keskikanavan erottelu toimii täydellisesti.

Oma oletukseni kyllä on, että kyse ei nyt ole upmixauksesta vaan ne 5.1 äänet ovat siellä, mutta LG:n juutuuba-softa ei osaa käsitellä niitä vielä ihan täysin sataprosenttisen oikein.
 
Itse pidän youtube sovelluksessa stereo-tilan päällä, koska auto-tila laittaa Dolby surroundin päälle. Inhottavaa kuunnella musiikkia kun laulajan ääni tulee keskikaiuttimesta, surround-kaiuttimista kuuluu sitä sun tätä jne.

Marantz/Denon sivuilta:
Sound mode type
Dolby Surround

Description
This mode uses Dolby Surround Upmixer to extend various sources to natural and realistic multi channels for playback. Use ceiling speakers such as top middle speakers to realize a three-dimensional sound field.
 
Inhottavaa kuunnella musiikkia kun laulajan ääni tulee keskikaiuttimesta, surround-kaiuttimista kuuluu sitä sun tätä jne.

Samaa mieltä. Itse vaihtelen stereo- ja surround-tiloja sisällön mukaan, onneksi vahvistimen kaukosäätimessä on sitä varten pikanäppäimet.

Mutta mennäkseni vähemmän offtopic-asiaan: LG:ssä (siis C1) on Tidal-sovellus. Se toimii hienosti, jos laitan jonkin video mixin pyörimään, mutta jos haluan kuunnella sieltä jotain pelkkää audiota sisältävää mixiä (vaikka omia soittolistojani), niin yleensä soitto pysähtyy yhden biisin lopulla ja seuraava pitää laittaa manuaalisesti. Jos täällä on muita LG-Tidal-käyttäjiä, niin esiintyykö samaa ongelmaa?

Lisäys: vielä ennen postausta googlasin asiaa ja osumia tulikin aika paljon, esim.
LG Tidal App randomly cuts playing music

Tidal-musan kuuntelen tavallisesti verkkosoittimesta, mutta tuota LG:n ominaisuutta olisi kyllä kiva välillä käyttää, koska silloin näkisi aina levynkannen ja esittäjän&biisin nimen ruudulla.
 
Pitkästä aikaa tuli siirryttyä takaisin kaapeli tv:n pariin, kun vuosia olin käyttänyt Telia TV:n IPTV palveluja johtuen aiemmin huonosta kaapeli TV singaalista. Nyt sitten todettu, että kaapelin kautta ei enää kuva veny ja pauku, niin saatoin viimein luopua ylimääräisistä Telian palveluista ja samalla sain C Moren halvemmalla. Mutta törmäsinkin ongelmaan, että ilmeisesti CI+ kortti ei toimikkaan tässä LG C9 telkkarissa ja ei toiminut edellisessäkään telkkarissa, joka sekin LG:n OLED töllö.

Sen sijaan että se tekisi mitä pitäisi, niin peruskanaviltakin häviää singaali. Kortinlukija on varmaan liki 10 vuotta vanha ja olin ymmärtävinäni, että vika voisi piillä juurikin siinä, kun tuoreempaa versiota on olemassa. Joten tämän haluaisin varmistaa. Korttilinkitykset on toki tehty. Onneksi sentään Chromecastin kautta sain formulat näkyviin ilman korttiakin.

Toinen kysymys mikä on askarruttanut on C9:n bluetooth audio. Tuntuu olevan vaikeuksia saada liitettyä kuulokkeita tai kaiuttimia bluetoothin kautta. Yhdet kiina halpis kuulokkeet sain paritettua nätisti, mutta Sonyn WF-1000XM3 kuulokkeitten kanssa oli parituksen kanssa ongelmia, mutta nekin sain lopulta yhdistettyä. Mutta yksi kaiutin, mitä en ole saanut paritettua, eli Flexound Humu. Aina kun yritän parittaa sen, niin kaiutin kyllä löytyy, mutta yhdistäessä kaiuttimen paritusvalo häviää, mutta telkkarissa vaan jää pallukka pyörimään kaiuttimen kohdalla ja ei lopeta ennen kuin telkkarin sammuttaa ja antaa olla sammuneena jonkin aikaa. Se kun tekee nopean uudelleen käynnistyksen, niin tila ei nollaudu vielä.

Saitko koskaan Humua yhdistettyä bluetoothilla C9:ään? Itselläni ollut sekä Humu että LG CX jo pitkään, mutta vasta nyt kokeilin ensimmäistä kertaa parittaa niitä, ja tuloksetta.
 
Saitko koskaan Humua yhdistettyä bluetoothilla C9:ään? Itselläni ollut sekä Humu että LG CX jo pitkään, mutta vasta nyt kokeilin ensimmäistä kertaa parittaa niitä, ja tuloksetta.
En saanut. Ajoittain tulee kokeiltua, kun telkkariin tulee päivityksiä, mutta tulos on sama. 48" CX itellä monitorina, jossa myös kokeilin ja tulos sama. Kai se on uskottava, että jostain syystä nämä eivät vaan paritu.
 
No ei tarkoita, lue nuo muutama aiempi viestini: esim. keskikanavan erottelu toimii täydellisesti.

Oma oletukseni kyllä on, että kyse ei nyt ole upmixauksesta vaan ne 5.1 äänet ovat siellä, mutta LG:n juutuuba-softa ei osaa käsitellä niitä vielä ihan täysin sataprosenttisen oikein.
Joo tuo onkin eri asia jos kerran se ääni onkin siellä lähteessä jo eri kanavissa. Käsitin alkuperäisen viestisi väärin.
 
Onkos muuten philipsin oledeissa myös mahdollisuus menun/napin kautta sulkea näyttö? Eli siis ei sulkea koko töllöä vaan pelkästään näyttö.

Et tainnut saada vielä vastausta, joten vastaan: On.

Olen ollut kyllä erittäin tyytyväinen tuohon Philipsin 935:een. Soundbarin heivasin hitoille ja löin töllön seinään kiinni, mutta silti tuohon tonnin hintaan tarjoaa nähdäkseni vastinetta rahalle.
 
Viimeksi muokattu:
Alkaa kyllä tuo philipsin 806 oled huolella houkuttelemaan korvaamaan LG:n E9...
Paperilla näyttäis olevan aikalailla sama töllö mutta kirkkaammalla hdr:llä ja ambilightilla.

Eikai noissa philipsin malleissa nyt ole mitään muuta miinuksia kuin että vain 2 hdmi paikkaa tukee täyttä hdmi 2.1 (vrr yms)?
Miinuksilla tarkoitan esim lg:n idioottimaista päätöstä jättää DTS tuki pois töllöistä, tai panasonicin täysin vajaavaista sovellustukea.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 403
Viestejä
4 494 522
Jäsenet
74 205
Uusin jäsen
tuhkaluukku

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom