OLED TV- ongelmat

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mani88
  • Aloitettu Aloitettu
Lasketaanko kuolleiksi tuollaisetkin mitkä esimerkiksi kuvissasi näyttää vain siltä kuin pikselin välinen "kehys" on hieman leveämpi jostain reunasta? Siis kuten kuva2:ssa näkyy oikeassa ylänurkassa 3 kpl tai vasemmalla sen kokonaan kuolleen pikselin lähellä 2 kpl sen yläpuolella ja oikealla. Alkaako huolto katsomaan nämä näin tarkkaan ja laskemaan nuokin? Yleensä omat kokemukset näytöistä, että vikojen pitänyt olla sellaisia, että kuka tahansa näkee eka silmäyksellä tai muuten lähinnä vain kyseenalaistetaan asiakkaan aistimuksia ja vaatimustasoa liian korkeaksi.
Siis kyllähän nuo vituttaa, kun on nähnyt kerran ja sitten niitä yrittää kokoajan vältellä ettei näkisi, kun on sopiva kohtaus missä ne näkyy.
Menee kyllä katselukokemus kalliilta hankinnalta.

Itsellä on elcare jatkotakuu 5v missä myös pikseli ja kiinnipalamistakuu. Niin luulisi tuommonen kärpäsen paska reunoilla menevän takuuseen. Ja mitä tuolta redditistä ja avs forumilta ja tästä ketjustakin lukee ja katsoo kuvia, niin yleensä ei jää muutamaan pisteeseen. Omassakin muutamassa kuukaudessa moninkertaistunut. Eli kannataa takuuaikana saada korjauttua.

Juurisyynä on spekuloitu huonoa tiivistystä paneelin reunalla ja alkaisi sitten +3v ikäisenä oireilemaan. Käyttötunnit ei tähän vaikuta.

Ilmeisesti 77 tuumaissa ei ole niin paljon tätä vikaa, ainakaan ei vastaavia kuvia ja raportteja löytänyt niistä? Ehkä suurempi pikselikoko, tai paneelin erilainen leikkaus vaikuttaa tähän?
Eikä myöskään samsungin q oledeista.
Eli woled ongelma. Ainakin wbc paneeleissa, mutta myöskin C2 mallissa on ollut vikaa, joka on aina wbe?

CX kohdalla jos menee takuukorjaukseen, niin tilalle tulee wbe paneeli ja sen ongelmat, mm pinkki heijastuksen esto joka näkyy valkoisella sisällöllä. Lisäksi kalibrointi pitäisi tehdä uudelleen, jos haluaa mahdollisimman hyvän kuvan. Ja voi jotain muutakin yhteensopivuusongelmia olla.
Plussana parempi kirkkaus ja pienempi virrankulutus.
 
Itse katsoin tarkkaan läpi 3,5v vanhan LG cx 65" ja pari puolikasta vihreää pikseliä löytyi. Ei kyllä nuo näy muuten kun laittaa vihreän päälle ja oikein tihrustaa. Tunnit 4065. Gigantin 5v takuu löytyy jos alkaa enempi tulla, pitää nyt seurailla.

Edit: lisätty tunnit
Onko tullut lisää kuvasi kaltaisia puoliksi rikkinäisiä pikseleitä? Tuli katseltua omaa tarkemmin ja kyllä siihen nyt ihan vasta on juuri tuollaisia tullut. Näitähän ei näe kuin nokka ruudussa kiinni. Luetaanko näitä sellaiseksi viaksi, että voi virhevastuuta vaatia tai vakuutusyhtiötä vaivata?

Onko kokemusta kellään miten nuo reagoi, jos ajaa ison putsauksen paneelille? Pimenevätkö kokonaan vai pysyvät ennallaan?
Jos pitää olla kokonaan pimeitä niin minkä verran niitä minimissään vaaditaan?
 
Sonyn supportin vastaus A90J mätänevään paneeliin oli "within specs" koska 99.99% pikseleistä on toimii. Eli ilmeisesti pitäisi olla yli 800 kuollutta pikseliä kun nyt niitä on yhteensä ehkä vajaat 50 joista suurin osa yhtenä ryppäänä ruudun alareunassa. Ei tuo nyt maailmoja kaada kun ylä ja alareunat ovat muutenkin usein mustaa, mutta koska kuolleita pikseleitä ei uutena ollut niin oletus on että ne jatkavat kuolemista.

a90j_defect.jpg
 
Sonyn supportin vastaus A90J mätänevään paneeliin oli "within specs" koska 99.99% pikseleistä on toimii. Eli ilmeisesti pitäisi olla yli 800 kuollutta pikseliä kun nyt niitä on yhteensä ehkä vajaat 50 joista suurin osa yhtenä ryppäänä ruudun alareunassa.
Mielenkiintoinen asennoituminen premium-merkillä asiaan. Jotenkin saanut käsityksen, että LG olisi vaihdellut aika helposti paneelia tuon takia. Liekö sitten vain se, että suurin osa vehkeistä on niitä tälläkin foorumilla ja kommentoimaan sattunut ne jotka ovat saaneet korjautettua takuuseen...?
Vai onko kaikilla ollut joku lisätakuu joka kattaa palamisesta lähtien kaiken?
 
On nää melkoisia noitten " within specsiensä" kanssa. Mulla oli tai siis on Philipsissä 30-40kpl 1-5 pikselin vahvuista koko töllön poikki menevää raitaa mitkä näkyy valkoisella/vaalealla kuvalla, esim. Lätkässä ja hiihdossa. Philips totesi että on standardin mukainen paneeli😆. Pyysin heitä toimittamaan mailiin kyseisen standardin mutta en sitä koskaan saanut.
 
LG B9 65" Oled ei meinaa käynnistyä. 4,5 vanha laite vaatii nykyään käynnistyäkseen toistakymmentä virtanapin painallusta ja käynnistyy naksahdusten saattelemana. Ei ole väliä käynnistääkö kaukosäätimestä vai television virtanapista. Onko muilla ilmennyt vastaavaa ja missä vika mahtaisi olla? Hard reset on tehty eikä auttanut. Tämän tuotteen laatu ei ole ollut mielestäni kovin hyvä sillä heti alkuun tuotteessa oli paneelivika ja sain uuden.

LG OLED65C16LA ja samansuuntainen oire on alkanut ilmaantumaan. Ei lähde ensimmäisestä painalluksesta päälle eikä välttämättä toisestakaan. Naksuu myös, ja tv pitää koko ajan pientä sirinää ja korinaa mitä ei ole ennen kuulunut ainakaan noin voimakkaasti. Johan tuo 3 vuotta kerkesikin olla käytössä.. Tähän ei taida olla mitään fixiä, vaan on ruettava kuumottamaan vakuutusyhtiötä kun takuu ei ole enää voimassa?
 
On nää melkoisia noitten " within specsiensä" kanssa. Mulla oli tai siis on Philipsissä 30-40kpl 1-5 pikselin vahvuista koko töllön poikki menevää raitaa mitkä näkyy valkoisella/vaalealla kuvalla, esim. Lätkässä ja hiihdossa. Philips totesi että on standardin mukainen paneeli😆. Pyysin heitä toimittamaan mailiin kyseisen standardin mutta en sitä koskaan saanut.
Tuo on kyllä jo törkeää, että muka menisi spekseihin tuollainen. Tuosta kannattaa kyllä valittaa edelleen ja kokeilla jotain ylempää porrasta firmassa, jos normituki noin väittää. Tuossahan on laskennallisesti kymmeniä tuhansia kuolleita pikseleitä (ilmeisesti alipikseleitä). Mutta tuo within specs on kyllä legendaarinen juttu ja onhan tuohon tullut itse törmättyä monia kertoa eri merkkien kanssa.

Mutta vielä tähän pikselien kuolemiseen paneelin reunoilla. Onko nyt niin, että LG on ainoa joka näitä viaksi lukee ja on vaihdellut sen takia paneeleita?
Vai onko tänne sattunut kirjoittelemaan vain ne jotka on onnistuneet vaihdattamaa. Olisi mukava tietää missä menee kriteerin raja niillä, että luetaan viaksi?

Toisaalta nuo reunalla kuolleet pikselit on kyllä aika pieni juttu loppujen lopuksi verrattuna tyypilliseen VB:hen, ainakin niin kauan, kun reunoilla näkyviä pikseleitä pitää etsiä nokka kiinni ruudussa.
 
Tuo on kyllä jo törkeää, että muka menisi spekseihin tuollainen. Tuosta kannattaa kyllä valittaa edelleen ja kokeilla jotain ylempää porrasta firmassa, jos normituki noin väittää. Tuossahan on laskennallisesti kymmeniä tuhansia kuolleita pikseleitä (ilmeisesti alipikseleitä). Mutta tuo within specs on kyllä legendaarinen juttu ja onhan tuohon tullut itse törmättyä monia kertoa eri merkkien kanssa
Töllö ollut nyt viikon huollossa Elcarella, katellaan miten hommat etenee...
 
Samsung S90D tuli hankittua viikko sitten, mystisiä hommia DVB-C kaapelivirittimen kanssa Elisan kanavanippu 22 (MUX22 130MHz) kanssa. Tämän nipun kanavat (Jim HD, Liv HD, Hero HD) eivät näy yhtään mitenkään, vaikka signaalia olisi kuinka paljon.

Telkassa oli uusin softaversio 1201 sisällä jo valmiina, ensimmäisessä käynnistyksessä automaattisessa virityksessä nuo kanavat tulivat listalle ja ohjelmaoppaaseen, mutta kaikki niistä ilmoittivat ei signaalia. En siihen silloin kiinnittänyt huomiota, kaapeliverkoissa voi olla ajoittaisia häiriöitä.

Aloin tuota tutkimaan myöhemmin lisää kun kanavat eivät edelleenkään näkyneet. Viritin uudestaan, useammalla antennikaapelilla, ilman modeemin haaroittajaa, eri huoneen rasiasta, kaapelimodeemi pois päältä jne. Diagnostiikka näyttää kaikille muille HD kanaville 1-20 signaalin voimakkuudeksi ja laaduksi koko ajan 100% mutta näille kolmelle kanavanippu 22 kanavalle 0% ja BER ihan tapissaan. Elisan yhteisössä oli puhetta että tuo MUX22 on häiriöherkkä, siellä oli pari aihetta siitäkin. Ostin vielä uuden 1.5m antennikaapelin 120dB suojauksella, ei mitään vaikutusta.

Taloudessa on myös Elisa Viihde boksi joka on verkossa kiinni, kokeilin laittaa tuon saman Samsungissa olevan antennikaapelin siihen kiinni ja virittää DVB-C kanavat sinne. Ja kyllähän nuo kolme kanavaa siellä näkyvät, signaalin voimakkuus 98% - 100%, BER 0, 35-36dB SNR
Ymmärrän, että esim. antennivahvistimen kanssa voi käydä niin, että signaalia vahvistettaessa myös kohinan/häiriön määrä vahvistuu. Mutta se, että signaalin laatu Samsungissa olevinaan jää 0% ja häiriöt ihan täysillä, ei kyllä oikein riitä ymmärrys.

Vertailin noita taajuuksia TV:n ja Elisa Viihde boksin diagnostiikoissa, ainoa ero oli se että Samsung taajuus oli tasan 130.000MHz mutta Elisa boksissa 129.997MHz. Samsungilla voi käsin virittää uuden kanavan, tuo 129.997MHz taajuus näytti osittaista signaalia mutta ei kuitenkaan löytänyt sieltä kanavia.

Eli voiko nyt kyseessä olla joku softabugi vai virittimessä vikaa yksittäisten taajuuksien osalta. Kuulostaa hyvin oudolta, onko kellään ollut mitään vastaavaa?
 
Onko kortinlukijaa telkkarissa? Mulla oli uuden TVn kanssa ongelmia kun kortinlukijaa oli liian vanhaa mallia..
 

Statistiikka

Viestiketjuista
265 756
Viestejä
4 599 598
Jäsenet
75 696
Uusin jäsen
Kimm0Kuu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom