Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
No niinpäs olikin, 9400 näytti graphics score.Toi on kokonais pisteet ei Gpu pisteet?
2070 Strix pitäs olla vakiona 9200 luokkaa ja kellotettuna 9800p (Gpu pisteet)
2200 rpm? eikö toi ole ihan suihkumoottoriin verrattava melu?
en usko
On se toki äänekäs jos on tottunut hiljaisiin.2200 rpm? eikö toi ole ihan suihkumoottoriin verrattava melu?
Kyllä se rpm vaikuttaa paljon siihen äänekkyyteen kuten itsekkin sanoit 1000rpm tuskin kovin äänekäs voi olla.Yksi tietokonemaailman turhimmista yksinkertaistuksista on ajatus siitä, että RPM == melutaso. Se ei nimittäin ole. Melutaso koostuu tuulettimen sisäisestä värinästä ja sen aiheuttamasta turbulenssista ilmavirrassa. Molemmat kyllä kasvavat, kun kierroksia lisätään, mutta muut tekijät ovat erittäin merkittäviä absoluuttiseen melutasoon. Tätä voi miettiä vaikka hyrrän kautta. Hyrrä on efektiivisesti "tuuletin" nollalapakulmalla. Ja jos sen kärki on kunnossa ja sitä pyörittää kovalla ja tasaisella alustalla, niin kierrosluku ei vaikuta sen pitämään ääneen juuri mitään. Mutta se ei sitten liikuta ilmaakaan, siksi lapakulmaa on pistettävä mukaan. Ja laakerointi kanssa.
Esim. uudemman pään Strix-mallit on ihan hyvässä maineessa huolimatta siitä, että ainakin 2080 (ja 2080 Super) on tuunattu jäähyn osalta noin 2000 rpm:ään. Lyhyesti voisi kai sanoa, että jos tuuletin pyörii esim. max 1000 RPM, niin se todennäköisesti on suht hiljainen. Mutta vastaavasti ei voi kategorisesti sanoa, että jos tuuletin pyörii 1500 tai 1800 tai 2200 rpm, niin se on yksiselitteisesti suihkukone.
Ja ihan tiedoksi että 2080 Strix löytyy myös eikä ole lähelläkään 2000rpm.Esim. uudemman pään Strix-mallit on ihan hyvässä maineessa huolimatta siitä, että ainakin 2080 (ja 2080 Super) on tuunattu jäähyn osalta noin 2000 rpm:ään.
Kyllä se rpm vaikuttaa paljon siihen äänekkyyteen kuten itsekkin sanoit 1000rpm tuskin kovin äänekäs voi olla.
Ellei ole rikki.
1800rpm ja 2200rpm voi toki 2200rpm tuuletin olla taajuudeltaan hiljaisempi mutta ei se tee siittä siltikään hiljaista.
Esim. alle 1400rpm pyörivät alkaa sitten oikeasti olemaan jo hiljaisempia.
Yleensä tälläisissä halppis pulijäähyissä on halppis tuulettimetkin jotka ei yhtään auta kun se yhdistetään +2000rpm nopeuksiin.
En ole vielä yhtäkään hiljaista +2000rpm jäähyä nähnyt, siedettäviä kyllä.
Tämä on toki subjektiivistä ja olen tottunut GamingX/Strix/Trio/vesi jne.. näitä on yli kymmenen (16kpl)tälläkin hetkellä koneissa koska hiljaisuus on tärkeää.
Ja ihan tiedoksi että 2080 Strix löytyy myös eikä ole lähelläkään 2000rpm.
73c ja alle 1300rpm silentmode.
Perf.modessa alle 1700rpm ja alle 70c
Ajelit strixiä sitten perf modessa etkä hiljaisessaOlen omistanut 2080 Strixin, ja kyllä se nyt kuule vaan pyörii 1950-1970 RPM. Haluatko käppyrät? Voin kaivaa, tiedät varmaan että tallentelen niitä aika tavalla. Ajettuna täsmälleen samassa kokoonpanossa kuin tämä nyt kiistan ytimessä oleva PNY 2060 Super.
Lämmöt riippuu toki kuormasta, mutta en näe mitään syytä keskustella mistään muusta kuin worst case scenariosta. Strixissä on toki silent bios kanssa, ikinä en siihen puuttunut itse.
Muilta osin sä sorrut tuossa just siihen, mitä kuvasin edellä. Katsot vain yhtä suuretta ja sitten heittelet asioita järjestykseen sen suhteen. Ja tietenkin, koska totuus näkyy yhdestä lukemasta, pystyt myös heittelemään faktoja tämän kyseisen jäähyn melutasosta ilman henkilökohtaista kokemusta. Easy living.
Ajelit strixiä sitten perf modessa etkä hiljaisessa
Ja ilmeisesti koppa on kuuma jos noin paljon ottaa kierroksia tai sitten olet itse ne säätänyt manuaalisesti korkeammiksi.
hiljaisessa tilassa ei rpm nouse ainakaan yli 1400rpm ellet pelaa saunassa.
Vai testaatko furmarkilla/kellotettuna?
meinaan noi Rpm lukemat kertoo että on jotain vikaa ohjaimen kontaktissa/tahnoissa jos vakiona ajelet SilentModessa ja yli1900rpm ottaa.
Mulla 2080Ti Strix pyörii n.1900rpm niin en ymmärrä miten 2080 pääsee samoihin lukemiin ellei joku ylläolevista seikoista ole kyseessä.
E. Eikä ainakaan mitenkään sen erillaisempi ympäristö ole minulla koska Io-Tech sai myös Rtx2080Ti Strixille n.1900-1950rpm testissään.
Aika moni arvostaa 0db ominaisuutta niin siksi Silentmode on juuri se ainut oikea Strixiin.Kuten sanottua, silent modeen en koskenut edes koemielessä. Itselleni täysin turha. Niin oli itse asiassa performance modekin lopulta, koska säädin itse. Mutta P mode oli vähän sinne päin kuitenkin.
Techpowerup mittasi 2080 Superista 1952 rpm. Perus-2080:lle eivät julkaisseet sitä tietoa. Koppa on Define R6 nopeilla Silent Wings 3:silla. Ja kuorma on sellainen, millä power limit on tapissa. Furmarkia siihen ei tarvita, itse asiassa mahtaako se edes nostaa power limittiä tappiin kun power viruksilla sitä throttlataan jo ennakoivasti.
No Strix ei mene temp limitteihin alle 1400rpm eli jäähdytys toimii optimaalisesti toisin kuin esim. Pny joka menee temp limit rajoille.No nyt on aika todeta, että ollaan vaan totaalisesti eri mieltä. Mä en näe mitään järkeä ajaa Turingien tuulettimia alle sen rajan, joka häiritsee pelatessa. Lämpö on kellojen vihollinen numero yksi, ja mä haluan ne kellot mitkä sirusta on tarjolla.
Sen verran nyt kuitenkin, että PNY ei "vaadi" yhtään mitään. Mä voin ihan hyvin tiputtaa sen rundit 1500:aan, mutta sitten ollaan siellä Nvidian temp limit -rajalla. Joillekin sekin voi olla tosi jees, joten turha puhua "vaatimisesta".
2070Strix just tuoreeltaan testattuna kellotettunaItsekin ostin 2070 strixin juuri hyvän jäähyn ja suht korkean powerlimitin takia. Performance modella käytän juuri sen takia että saan max kellot käyttöön. Yleensä kellot pidemmässä ajossa pysyy 1980mhz. Tosin tällä hetkellä asunto n. 6 astetta lämpimämpi kuin talvella niin vaikuttaa kyllä koneenkin lämpöihin ja laskee 1965mhz. Silent biossilla lämpenis enemmän ja laskis varmaan tuosta vielä.. Toki tuulettimet käy kovempaa mutta itseä ei hirveästi haittaa kun 95% ajasta käytän headsettiä.
Haluan jäähyjen olevan mahdollisimman hiljaisia ja jos haluan lisää kulkuja niin sitävarten on nämä vesijäähyt että samalla pysyy myös hiljaisina.
Sellaisen 50mhz eroja et kyllä huomaa ilman yläkulman Fps mittaria etkä huomaa kyllä isompaakaan eroa kelloissa ilman yläkulman Fps mittaria.Kellot throttlaa Turingeilla alkaen 40 asteesta. Valitettavasti siinä ei lämpöjä saa pysymään ilmajäähyllä vaikka kuinka laittaisi kierroksia. Siksi kompromissi on haettava ylempää, parhaana semirealistisena vaihtoehtona alle 60 astetta mutta esim. tuon PNY:n kohdalla valmistaja on ihan itse hakenut järkevän optimin reilusta 70 asteesta. Ja luonnollisesti speksannut tuulettimen sen mukaiseksi.
Vastaavasti itselläni ei ole 25 vuoden aktiiviharrastamisen aikana tainnut kertaakaan hajota yksikään tuuletin näytönohjaimesta, tai sen puoleen kotelotuulettimistakaan. S939-emosta hajosi piirisarjan tuuletin, joka kyllä oli toimiessaankin niin kauhea että ei edes juurikaan harmittanut. Sähköisellä puolella vikaantuneista on kyllä jokunen ruumis kaapissa, yksi passiivinen näyttis ja yksi referenssi-AMD ainakin. Ehkä lämpöjen takia, kumpikin aika kuumia tapauksia?
Sellaisen 50mhz eroja et kyllä huomaa ilman yläkulman Fps mittaria etkä huomaa kyllä isompaakaan eroa kelloissa ilman yläkulman Fps mittaria.
Aika houdini on jos ton huomaa, sitten vielä free/gsync niin Fps erojen havainnointi entisestään vaikeutuu.
Lämpötilan tipauttaman core kellojen vaikutuksen voi havaita parhaiten jos pelaa vaan 3dmarkkeja.
2070Strix just tuoreeltaan testattuna kellotettuna
GpuUsage 99%
1995mhz, 67c, fan 37% eli alle 1200rpm ja
lämpötila sisällä n.22c
Taisi olla 1.050Juu meillä kotona sellainen sopiva 26c sisällä
Ihan mielenkiinnosta minkälaiset voltit noilla kelloilla? Ja minkälaisessa kotelossa? Itse säätänyt afterburnerin curvella että nousee 1.025 siinä se talvella pitää kellot tuossa 1980mhz lämmöt juurikin tuossa 66-68c eikä hakkaa powerlimittiin ja nyt kesällä nousee lämmöt tonne 70-72 niin laskee 1965mhz.
Täytyy ihan mielenkiinnosta vielä testata tota quiet biossia että mitä vaikuttaa lämpöihin/kellotaajuuteen/tuuletinnopeuksiin.
Voin vakuuttaa ettei huomaa.Kun ei anna sen tiputtaa kelloja, niin ei tarvitse arpoa huomaako vai ei.
Tämä toimii hyvällä jäähyllä,mutta huonolla jäähyllä ei taida onnistua esim se 1000-1200rpm joten sitä ei silloin saa haluamakseen jos jäähdytystehoa ei piisaa.Vastaavasti tuulettimien äänentasoa ei tarvitse arvailla. Sen voi asettaa juuri sellaiseksi kuin omat korvat antaa anteeksi.
Voin vakuuttaa ettei huomaa.
tai jos 1-2fps kykenee erottamaan 70-100fps haarukassatoimivan pelin aikana niin on kyseessä jo melkoinen tarkkaavaisuus.
Tämä toimii hyvällä jäähyllä,mutta huonolla jäähyllä ei taida onnistua esim se 1000-1200rpm joten sitä ei silloin saa haluamakseen jos jäähdytystehoa ei piisaa.
Ja jos ei ole 0db tilaa niin silloin siellä on myös lukittu Min arvo tuulettimen pyörimis nopeudelle idlessä jota ei voi laskea.
Ja painottaen se tuulettimen pienin pyörimisnopeus on usein aivan liian korkea ohjaimissa joissa ei ole 0db ominaisuutta
Luulen kanssa että sitä filosoviaa joutuu melkoisesti soveltamaan jos tuon 2fps eron meinaa huomataNo et sä kyllä mun puolesta voi vakuuttaa yhtään mitään. Mulla on omaan filosofiaani olemassa perusteet juurta jaksaen, ja mikään siinä ei perustu uskomuksiin vaan tutkimukseen ja kokeiluun. Kuten tuossa aiemmin kuvasin, niin on olemassa tilanteita joissa 0,5 fps ero on erittäin huomattava: kuva on joko virheetön tai se välkkyy riippuen ko. erosta.
Luulen kanssa että sitä filosoviaa joutuu melkoisesti soveltamaan jos tuon 2fps eron meinaa huomata
Vähän sama kun joku sanois mulle että pystyy hengittämään tunnin veden alla ilman laitteita.
Tämä toimii hyvällä jäähyllä,mutta huonolla jäähyllä ei taida onnistua esim se 1000-1200rpm joten sitä ei silloin saa haluamakseen jos jäähdytystehoa ei piisaa.
Ja jos ei ole 0db tilaa niin silloin siellä on myös lukittu Min arvo tuulettimen pyörimis nopeudelle idlessä jota ei voi laskea.
Ja painottaen se tuulettimen pienin pyörimisnopeus on usein aivan liian korkea ohjaimissa joissa ei ole 0db ominaisuutta
En puhun LG tai alle sync rajasta vaan 50mhz vaikutuksesta Fps jota ei normaali ihminen huomaa kuin fps mittarista.Mikä sulle on liian vaikeaa ymmärtää siinä, että LG:n Gsync (eikä se ole ainoa) alkaa pumpata näytön kirkkautta kun frame rate tippuu alle syncin alarajan? Kyse ei ole siitä, että huomaako kuvan päivitystaajuuden eroa (mikä olisikin mahdotonta käytännössä alle 10 fps erolla), vaan siitä että huomaako kun näyttö muuttuu stroboksi.
Juu se vaan tuppaa näissä 0db ohjaimissa olemaan että ovat häiritsevän äänekkäitä idlessä.Jos ei kotelo ole korvan vieressä pöydällä niin ei kyllä hitaasti pyöriviä tuulettimia kuule ollenkaan. Sitten jos on vielä kuulokkeet käytössä saa aika paljonkin olla kierroksia ennen kuin kuuluu ollenkaan.
Minulla on tuossa koneessa 14x120mm tuulettimet jäähdyttimillä (Työpöytäkäytössä ~800rpm) ja 2x140mm kotelotuulettimet (Työpöytäkäytössä ~250rpm) ja emon VRM tuuletin 40mm (Työpöytäkäytössä ~900rpm) ja ei tuota kyllä kuule ollenkaan.
Kone on pöydän alla.
Eri asia toki sitten jos kone on pöydällä korvan vieressä, silloin kuuluu herkästi pienetkin äänet.
En puhun LG tai alle sync rajasta vaan 50mhz vaikutuksesta Fps jota ei normaali ihminen huomaa kuin fps mittarista.
50mhz vaikutus entistä olemattomampi tilanteessa jossa Fps alle 60 esim raskas 4K peli tms. tilanne.
Eli sun pelit pyörii sitten niinkin matalalla kui 47-48fps, Ok..No tämä on sitten sulle liian vaikea asia ymmärrettäväksi. 50MHz tarkoittaa Turing-kelloilla n. 2,5% mikä shader-rajoitteisessa pelitilanteessa tarkoittaa esimerkiksi 47 vs 48 fps. Ja kuten olen koittanut rautalangasta sulle vääntää, niin 47 fps vilkkuu erittäin näkyvästi ja 48 fps ei vilku pätkääkään. Se on itselleni se näkyvin erotilanne.
Eli sun pelit pyörii sitten niinkin matalalla kui 47-48fps, Ok..
Aika heikosti tuntuu tuolla Rtx2060Superilla sitten toimivan, ehkä koneessa jotain muuta ongelmaa?Prossu pullonkaulana tms?
Täällä 2060S kyllä menee heittämällä yli 60fps ja jopa 100fps ja peleissä on ne optionsitkin ettei tarvitse alle 60fps pelailla.
Mutta 50mhz ja 1-2fps ei se homma voi olla kiinni ja jos se on niin melkein pitäisin itse tuossa vaiheessa hetken taukoa.
Kannattaa katsoa onko lfc tuettuna näytössä, jos syncin alarajalla paukuttaa. Eikö nuo g-syncit ole premiumominaisuuksilla usein varustettu?
Jep ymmärsin että sun worst case scenaario on vissiin kiinni siittä jos kellot tippuu 50mhz takia sen ~1-2fps.Sulla on hyvin vähän ymmärrystä grafiikkaputken toiminnasta. Jos sun average fps on 70-80 niin voit olla satavarma, että sun hetkelliset minimit on alle 50. Jos sulla olisi kapasiteettia lukea ja ymmärtää mun viestejä, niin ymmärtäisit että mun filosofia perustuu absolute worst case scenarioiden vähentämiseen ja niiden vaikutusten minimointiin. Esimerkiksi tällä OLEDilla pelatessa tavoite on yksinkertaisesti parhaat mahdolliset kuvanlaatuasetukset siten, että yksikään frame time ei ole yli 20,83 millisekuntia (1000ms/48fps). Siis yksikään yksittäinen piirretty kuva ei viivy ruudulla yli tuon. Average fps on mulle lähes yhdentekevä. Benchmark-tulos on mulle täysin yhdentekevä. Kaikki tähtää siihen, että minimoidaan aika jonka kaikkein raskain piirrettävä frame pysyy ruudulla.
Sulla menee toi ymmärrys juuri niiden simppeleimpien yksinkertaistusten mukaan. RPM == melutaso. Average fps == pelikokemus. Kallein tuuletin == paras näytönohjain.
Kyllä RPM mulle tärkeä koska vaikuttaa suoraan äänekkyyteen ja siksi 2080Ti vesillä jota pääasiassa käytän koska ilmajäähyllä epämielyttävän äänekäs kellotettuna.Sulla menee toi ymmärrys juuri niiden simppeleimpien yksinkertaistusten mukaan. RPM == melutaso. Average fps == pelikokemus. Kallein tuuletin == paras näytönohjain.
Jep ymmärsin että sun worst case scenaario on vissiin kiinni siittä jos kellot tippuu 50mhz takia sen ~1-2fps.
En jaksa keskustella asiasta koska en muutenkaan harrasta kyseisiä alle 60fps pelaamisia ja tuossa omassa käytössä olevassa lg 77"oledissa on Free/Gsync joten ei tuota ongelmaa jos coren kellot laskee 50mhz ja fps vähän seilaa.
Kyllä RPM mulle tärkeä koska vaikuttaa suoraan äänekkyyteen ja siksi 2080Ti vesillä jota pääasiassa käytän koska ilmajäähyllä epämielyttävän äänekäs kellotettuna.
Kotelossa on 2 setuppia,toinen on testailuja varten koska on lian li pöytäkotelo kyseessä.
Avg fps?
Mun minimi Fps aina niin korkeat ettei ikinä tule olemaan ongelmia.
Kallein tuuletin? en tiedä niiden tuulettimien hintoja mutta jäähyt usein kalliimmissa ohjaimissa parempia.
Vesijäähy maksoi kuitenkin melkoisesti joten voi kai sanoa että tekee myös näytönohjaimesta paremman en tiedä tekeekö parasta,tuskin.
ööh..Mua ei kauheesti kiinnosta elottoman elektroniikan luonteenpiirteet.Eli sä et tunne edes oman rautasi luonteenpiirteitä? No ei mulla sit enempää.
Hyvää juhannusta!
Sun pirkkakorttis suoritutuu pirkkakortin tavoin ja jos pirkkaa suosivana olet tyytyväinen siihen. Kaikkille se kaikkein halvin ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto.Eli sä et tunne edes oman rautasi luonteenpiirteitä? No ei mulla sit enempää.
Hyvää juhannusta!
Sun pirkkakorttis suoritutuu pirkkakortin tavoin ja jos pirkkaa suosivana olet tyytyväinen siihen. Kaikkille se kaikkein halvin ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto.
onpas täällä vaan ollu nokittelua puolin ja toisin ilman pienintäkään asiaa
Mut juu, kyselin siitä biosista ja kukaan ei osannut vastata joten kokeilin, sisällehän se meni heittämällä ja toimiikin vielä täysin ok. Eli siis msi armor oc:hen msi gaming z bios.
Tuommosen tuloksen mie sillä nyt sit sain https://www.3dmark.com/3dm/47883559