Non-stick Paistinpannut

Pinnoitetut pannut ja "älä kuumenna tyhjänä": kun lorautat hieman öljyä pannulle niin sitähän on vain joissakin kohtaa pannua, eli iso osa pinnoitteesta on kuitenkin ihan paljaana. Tähän perustuen en ole hirveästi stressannut tyhjänä lämmittämisestä kun pitää järjen mukana. Taisi olla noissa ostamissani Sataken pannuissa erikseen maininta, että induktion kanssa ei saa käyttää boostia, mutta tyhjänä kuumentamisesta ei varoitettu.

Toki näinkin, se pannulla oleva vähäinen öljy ei varsinaisesti estä sitä teflonin pilalle palamista. Mutta toisaalta kun sulla on siinä edes vähän sitä öljyä niin se öljy rupeaa kyllä höyryämään/savuamaan(~200°C) ennen kuin se pinnoite kerkeää palaa pilalle(~250°C), missä kohtaa käyttäjä toivonmukaan havahtuu tilanteeseen. Sikäli jos pannulle laittaa edes vähän vettä, niin se rupeaa kiehumaan jo selvästi ennen kuin pinnoite on pilalla. Toki jos on joku paperinohut pannu(joka lämpenee nopeaa eikä tasaa lämpöä) vinossa levyltä niin sellaisen varmaan saa kyllä poltettua karrelle helpostikkin jos lämmittää ilman "kuormaa"...
 
Tähän asti paistinpannut olleet pitkälti Tefalia ja kestäneet aina useamman vuoden, kun on varonut ylikuumentamista ja käyttänyt vain puu- tai muovilastoja, mutta nyt uteliaisuuttani laitoin tilaten (täälläkin kehutun) Satake "Honeycomb" paistinpannusetin (24cm+28cm), kun sai 70 eurolla KitchenOnesta. Ei välttämättä ollut tarvetta uusille, mutta kun varsin hyvään hintaa sai, niin samahan nuo oli jemmaan ostaa. Nyt ehkä tajuaa nakata entiset ajoissa pois, kun alkaa vähänkin tarttumaan uusien ollessa kaapissa odottamassa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
276 428
Viestejä
4 757 897
Jäsenet
77 473
Uusin jäsen
JP18347

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom