Päivitettiin juuri taloyhtiön sisäverkko gigabitti aikaan ja vaihdettiin operaattoria.
Hyvin näyttää liikkuvan tieto. Runkoverkko 1Gbit/s vai 10Gbit/s?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Päivitettiin juuri taloyhtiön sisäverkko gigabitti aikaan ja vaihdettiin operaattoria.
Runkoverkko on 10Gbit/s. Vedettiin keväällä kaikkiin rappuihin kuidut jakamosta, niin saadaan tulevaisuudessa nopeammatkin yhteydet vietyä rappujakamoon asti. Kytkimiksi valikoitu Zyxel xgs1930. Hauska oli myös huomata, että vanhat cat5e kaapelit jaksavat viedä IEEE 802.3bz standardin 2.5GbE ja 5GbE asuntoihin asti.
Cat5e siirtää 2.5Gbit/s ja 5Gbit/s menee cat6 kaapelilla. Tuosta kuidusta on helppo vetää tulevaisuudessa huoneistoihin, jos kerta on rappuun vedetty.
Kyllähän cat5e saattaa myös siirtää tuon 5Gbit/s. Riippuu kaapelista, pituuksista ja toteutuksesta. Jotkut tehtaat tekevät kaapelia vain cat5e-leimalla, vaikka periaatteessa letku voisi täyttää cat6-vaatimuksetkin.
Cat6-kaapeli toisaalta on kaapeli joka täyttää Cat6 kriteerit. Ei siinä tietääkseni mitään paksuus standardia oleJos cat6-kaapeli myydään cat6 leimalla, odotan saavani myös cat6-kaapelia, enkä cat5e. Cat5e on 100MHz ja cat6 on taas 250MHz kaapelia sekä menet ottamaan cat5e kaapelia käteesi ja cat6, niin tuo cat6 on jäykempää. Johtuen sisärakenteesta.
Cat6-kaapeli toisaalta on kaapeli joka täyttää Cat6 kriteerit. Ei siinä tietääkseni mitään paksuus standardia ole
Tai no mitä asentanut cat6-kaapelia, siellä sisällähän on se muovi, joka jakaa parit. Tätähän ei tuossa cat5e:ssä ole. Tuolla saadaan vähemmän häiriöitä verrattuna, mitä cat5e:ssä on.
Mielummin hommaa suoraan oikeaa kaapelia ja nykyään tuolla cat6 verrattuna cat5e ole kauheaa hintaeroa.
Suurin syy miksi toi 802.3bz standardi tehtiin oli, että maailmalla on suuri määrä rakennuskantaa, erityisesti toimistot, joissa on cat5e tasoista sisäverkkoa ja sen hyödyntäminen yli 1Gbit/s nopeudella ei ole mahdollista.
Elisan 50/10 4G
Eihän tästä paljoa köyhdy mutta potuttaa silti. Siis paperillahan lukemat ovat okei mutta käytännössä meno on kyllä niin pirun kivistä, huvittaa kun miettii että vanhalla 13/1 adsl:ällä pysty kevyesti 2 ihmistä katsomaan samalla 1080 videota tubesta ja vielä pelaamaankin ilman pahempia lageja mutta ei tällä.
En uskalla kuvitellakaan milaista 4G-meno on jenkkilässä paikallisilla datasiirtorajoilla/hinnoilla, ideakin jo aiheuttaa miehekästä värinää
Mobiilidata siellä ainakin on kallista. Kiinteistä itselle on muodostunut tästä sellainen käsitys että kuten monessa muussakin asiassa niin myös tässä alueelliset erot ovat todella suuria. Joissain paikoissa nopean kiinteän liittymän saa kohtuulliseen hintaan ja toisaalla porukka voi joutua käyttämään vielä äänitaajuus modeemia koska muuta ei ole tarjolla.Itekkin oon miettiny et kuinka skeidat yhteydet jenkeissä on. Ainoostaan ehkä Google Fiber -alueilla tuntuis olevan kunnolliset yhteydet suht järkevään hintaan. Google Fiber | High Speed Gigabit Internet Service and TV
https://www.speedtest.net/my-result/d/e625886e-3465-4fba-af3c-d69b87c68c75
Telian 100/10, eli aika hyvin.
Technicolor TG799TSvac Xtream ja WLAN. Hyvin on mielestäni toiminut. Toki kuitu talojakamoon ja ethernet kämppään.
Elisa 1000M Kamo testattuna Fast.comissa:
vs. Speedtest.net
Kummasti tuo Fast.com antaa enemmän nopeutta.
Puhelimen 100M 4G:kin tuntuu toimivan vihdoinkin ihan kivasti. Tajusin vihdoin nakata tuon tuplalaajakaistan mukana tulleen 100M liittymän toiseksi simmiksi. Liittymässä kun on vain 50M. Jostain syystä tuolla puhelinliittymän yhteydellä ei ole päässyt sisätiloissa kuin 20-30M nopeuteen. Vaikka sama tarjoaja, eli Elisa.
Testipaikka Järvenpää.
Toteutuviin yhteysnopeuksiin vaikuttavat muun muassa valittu palvelu, käytettävä verkkotekniikka, kiinteistön sisäverkko, häiriötaso, päätelaitteen ominaisuudet ja verkon kuormitus. Yhteysnopeuden vaihteluvälit (Mbit/s): Lataus 1000M 500-750, normaalinopeus 675M ja Lähetys 100M 70-100 normaalinopeus 90M.
SYV,DNA 4G Max ja Samsung Galaxy Note 10.
On kyllä laitettu merkille tuo. Netflix:n pitäisi tietysti itse selvittää ja korjata softansa.Fast.com ei ole kovin luotettava mobiiliverkossa noilla nopeustasoilla, joten en tuolle nopeustestille paljoa painoarvoa antaisi...
On kyllä laitettu merkille tuo. Netflix:n pitäisi tietysti itse selvittää ja korjata softansa.
Tuossa lähti homma laukalle oikein kunnolla, mutta kuka tekisi Netflixille korjauspyynnön esimerkein varustettuna ja mihin se pitäisi lähettää...ken tietää ja pystyy, kannattaisi tehdä.Jep, itsekin saanut 2.3Gbit/s fast.comilla Elisan 5G:ssä. Todellinen nopeus lienee korkeintaan about puolet.
Https pois se s niin näkyy
Elisan Saunalahti Mobiililaajakaista 4G Super 100M
Elisan Saunalahti Mobiililaajakaista 4G Super 100M
Sattui Lounais-Lapista silmään tuollainen kuulutus. Tornion Ala-Vojakkalaan nousemassa uusi 42m korkea masto. Onko TJ74 tietoa tuleeko tuohon Yhteisverkko, ja mitä taajuuksia? Ja missäpäin Ala-Vojakkalaa tuo Liisa niminen tila on?
Vaikuttaisi selvittelyn perusteella Elisan jutuilta.Tulee ilmeisesti tuolle tontille se Ala-Vojakkalan masto. Ainakin karttapaikan mukaan tuo on juurikin kuulutuksessa mainittu 5-56 tontti. Ihan urheilukentän vieressä.
Karttapaikka - Maanmittauslaitos
Olisiko nopeuksien kannalta järkevämpää pitää tuo RJ11 mahd. lyhyenä ja vetää eteisestä RJ45:nen sen vajaa 10m matkan omaan reitittimeensä josta sitten jakaa johdoilla yhteydet kuten ennenkin?
Nyt kun tuo VDSL2+ yhteys on tuloillaan, niin kävi mielessä että onko RJ11 kaapeleissa jotain pituutta jonka jälkeen se rajoittaa nopeuksia huomattavasti. Nykyisen systeemin ylläpitämiseksi ja mahd. vähällä päästäkseni olen ajatellut vetää 10m RJ11 kaaplein eteisestä seinän vierustoja samaan paikkaan jossa nykyisen yhteyden modeemi on.
Olisiko nopeuksien kannalta järkevämpää pitää tuo RJ11 mahd. lyhyenä ja vetää eteisestä RJ45:nen sen vajaa 10m matkan omaan reitittimeensä josta sitten jakaa johdoilla yhteydet kuten ennenkin?
Kyllä.
Se RJ11-piuha on suora jatke sille maassa kymmeniä vuosia maanneelle puhelinkaapelille, joten mitä lyhyempi se on, sitä parempi yhteys. Eli käytä lyhyttä RJ11:sta ja pitempää RJ45:sta.
Okei, kiitos tästä tiedosta. Olisiko teillä, tai jollain muulla, suositella reitintiä tuon RJ45:sen päähän? Vähintään neljä ethernet porttia on oikeastaan ainoa vaatimus, WiFiä ajattelin käyttää tuon Telian tarjoaman modeemin kautta.
edit. vai riittäisikö tähän tarkoitukseen pelkkä Switchi? Kun ei ole muuta tarvetta kuin jakaa yhdestä etherenet piuhasta tuleva yhteys neljään uuteen piuhaan.
Pelkkä kytkin/switchi riittää sen Telian modeemin perään. Kytkimistä kelpaa mikä tahansa 1000Mbit kytkin kun ne on sen verran yksinkertaisia laitteita.