Muusikon peli-pc. 1500€ +

Liittynyt
01.09.2024
Viestejä
1
Nyt hintojen nousun kunniaksi taitaa olla aika hankkia uusi pc. Työn alla siis kone jota käytetään pääasiallisesti musiikin tekoon. Hienoa olisi jos FPS pelit ja kevyt videoeditointi luonnistuisi myös. Alun perin pelkkä DAW kone on nyt jotenkin matkan varrella alkanut muistuttamaan enemmän pelikonetta.

Alla AMD:n prosessorilla ja näytönohjaimella varustettu luonnos hintaan 1743,30 €. Prosessorin hinta vaikuttaisi sahaavan ylös ja alas:


Osien valintaa mutkistaa entisestään se, että alun perin tarkoitus oli käyttää Intelin prosessoria mutta viime aikoina kuulunut kaikenlaista epäilyttävää kyseisen valmistajan tuotteista. Mitä koneen käyttöikään tulee, niin valituilla komponenteilla pitäisi pärjätä useampi vuosi ennen kuin päivittäminen tulisi harkintaan. Varsinainen pc:n käyttö musiikin parissa tapahtuisi aika amatööritasolla ainakin toistaiseksi, joten en tiedä onko kyseinen Ryzen 7 7700X prosessori liikaa tai väärä valinta budjettiin nähden. Tarkoitus olisi nauhoittaa yhtä soitinta kerrallaan DAW:iin. Tyyliin alle 10 raitaa + VST pluginit.

Tuon Ryzen prosessorin kanssa olisi ilmeisesti luvassa alikellottamista ja kaikenlaista muutakin säätämistä. Ei kuulosta kovin lupaavalta pc ummikon tapauksessa. Jos sellaisia 12 tunnin peli ja työ sessioita vetää yhtenään, niin kuinka viimeisen päälle optimoitu tuo kotelon/prosessorin jäähdytys sitten pitäisi olla tässä tapauksessa?

Tuossa 2T + 2T kiintolevy ratkaisussa ideana on että toisella levyllä on käyttöjärjestelmä, kaikki ohjelmat ja pelit. Toinen levy sitten toimii tilapäisenä sijaintina valokuville, videoille ja äänitiedostoille. Onko foorumilla musiikin harrastajaa, joka on viime aikoina menestyksekkäästi touhunnut noiden AMD:n prosessoreiden kanssa?
 

Timo 2

Premium-jäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
13 147
Laita 60 € lisää, ja asenna winukka itse, niin saat paljon paremman koneen.


20 € saa pois hieman huonommalla virtalähteellä. (Kuitenkin laatu peli 7v takuulla)
Valotonta versiota jäähystä saisi samantien.

Jos haluaa säästää lisää, niin sitten reilun 200 € saa karsittua ottamalla 7500f prossun.

Tosta lisessi
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
252 279
Viestejä
4 396 075
Jäsenet
72 939
Uusin jäsen
yami

Hinta.fi

Ylös Bottom