Moi Mobiili

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Beaver, 16.03.2017.

Tagit:
 1. megro

  megro

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  04.10.2018
  Moi-liittymästä otsikon mukaisesti siis kysymys, mistä ongelma kohdallani alkoi. Edellisen, DNA-liittymäni, IPv4 oli vaihtuva julkinen ja kuten mainittu porttiohjauksella sai yhteyden ulkoa, kun käytti sallittua porttia linkkisi mukaisesti. Moin IPv4 on NATattu, mutta IPv6 julkinen, joten yritän sillä nyt saada homman toimimaan toistaiseksi laihoin tuloksin.
   
 2. jjjjussi

  jjjjussi pelinjohtaja Team Intel Team Android

  Viestejä:
  2 091
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Soittivat DNA:lta ja tarjosivat 50 megan rajatonta nettiä (4 sentin puhelut/tekstiviestit), mutta nyt en enää muista hintaa, saattoi olla 6,90 €, mutta kun saattoi jopa olla sen 5,90 €. Onko muille tullut soittoja?

  Edit. oli vähän kiirettä töissä ja siksi halusin lopettaa puhelun nopeasti. Ja kun tässä nyt vuosi tullut Moilla mentyä niin vain kerran on data ylittänyt tuon 4 gigaa.
   
 3. MeKaVe

  MeKaVe

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2018
  Hyvää päivää! Mullakin on ollut MOI:n liittymä jonkin aikaa sitten. Milloin mahtaa tulla tuki VoLTE/VoWiFi:lle ??
  Siis MOI:lla :) Mutta olen saanut paremman tarjouksen Elisa:lta (19.9 € / kk 24 kk ajan). Maksaa tolla mun
  käytöllä siis MOI:lla sen 28 € / kk (rajaton data/puhelut) plus päälle vielä sms/mms joita lähetän yleensä vaan
  muutaman. Puheluita tulee yleensä yli 300 min. / kk:ssa ja dataa menee yli 50 Gt kuukaudessa. Moi saisi mie-
  lestäni tarkistaa vähän hintoja kilpailukykyisemmiksi kun saa muilta noita tarjouksia. Siis nykyisessä liittymäs-
  sä rajaton 200 Mbs data. Pitäisi hinnan jonkin verran tippua että menisin takaisin MOI:n :) Datan jaan
  myöskin läppäriini (Hotspot). Ainoa netti yhteys kotona siis ei WiFi:ä. Ja tota EU/ETA dataa myöskin saisi vielä
  vähän nostaa. 1 tai 2 Gt dataa saa menemään aika äkkiä :) Tosin harvoin tarvitsee edes EU/ETA dataa.
  Joten ainakin pysyn toistaiseksi Elisa:ssa
   
 4. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 531
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Sehän VoLTE/VoWiFi tuki on äärettömän surkea kaikille kolmella Suomen matkapuhelinverkolla. Tukevat varmaan alle yhtä puhelinmallia tuhannesta mitä on olemassa.

  Eiköhän tuo Moin VoLTE/VoWiFi tuki mene suoraan sen mukaan mikä on DNA-operaattorille tuki niille. Toki voi olla myös suppeampi tuki. Laajempi ei ainakaan.
   
 5. MeKaVe

  MeKaVe

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2018
  Jep. Mulla itellä on OnePlus 5 puhelimena. Ainoa joka tukee on Elisa jota käytän VoLTE puheluihin. Toivottavasti tulee myöskin MOi:in. Ei ainakaan vielä tukenut kun kysyin chat:ssä!
  Ei ilmeisesti toimi vielä vaikka DNA:n verkko tukee muutamalle puhelimelle ?? Mutta en ole kauheasti perehtynyt noiden tekniikkaan...
   
 6. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  880
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  eilen ihmettelin et on kovin hiljaista puhelimessa, ei uudenvuoden toivotuksia eikä mitään. Aamulla sitten tuli kasa viestejä ja rupes tulee puheluita häätäisiltä ihmisiltä kun ovat jo luulleet että on sattunu jotain vakavaa, kun numeroon ei ole saanu yhteyttä koko päivänä ja yönä, muutaku vasta tänä aamuna. Liekkö johtunu moi:sta ettei oo linjata toiminu. Puhelimessa kyl linjatolpipssa ollu pykäliä koko illan
   
 7. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  527
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Miten pitkään kestää simin toimitus tällä hetkellä?
  Kesällä tais 1,5 viikkoa mennä, että onko vielläkin yhtä hidasta?
   
 8. Sturmgeschütz

  Sturmgeschütz

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
 9. Hellsinki

  Hellsinki Kapteeni pienkonekorjaaja Tukijäsen

  Viestejä:
  847
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Tarkoitus tappaa kilpailu
   
 10. Dafur

  Dafur

  Viestejä:
  49
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Tämähän se.
   
 11. henkilöllisyyS

  henkilöllisyyS

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  Hinnat varmaan nousevat 10€roon vuoden sisällä. En ymmärrä ollenkaan tätä kauppaa, käytettiin markkinointiin isoja summia ja voitettiin asiakkaita. Sit kun vihdoin alkoi olemaan mahdollista tienata niin myyvät pois? Tajusikohan dna että yhteistyö oli virhe alusta alkaen sillä omat asiakkaat siirtyivät moille ja he tekivät pitkän ja halvan sopimuksen moin kanssa päivästä 1? Vai loppuiko moin rahat, ja kilpailuttivat elisan kanssa kuka halusi ostaa asiakkaat.. Veikkaan että 11.8 nostavat hintoja
   
 12. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 265
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Toivottavasti kauppojen myötä saataisiin vihdoinkin pitkään toivottu mobiilivarmenne käyttöön.
   
 13. henkilöllisyyS

  henkilöllisyyS

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  Hanki Nordea, ovat kaikkia muita pankkeja kilometrejä edellä, itse en maksa siitä mitään ja käytän sitä jos pitää tunnistautua.

  Edit: En edes tietänyt että mobiilivarmenne oli mahdollisuus koska käytän nordeaa mutta nopeasti katsottuna vaikuttaa riskiltä. Joku soittaa operaatoille ja teskentelee olevansa sinä (jos hänellä on sinun sotu game over) Tätä kautta voi varmaan tehdä paljon haittaa, en suosittele mobiilivarmennetta.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 14. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 466
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mistäs sitä tietää mitä tuolla taustalla on tapahtunut. Ehkä rahoitus olisi loppunut ja voitolle pääseminen kestikin kauemmin kuin odotettiin alkuperäisissä suunnitelmissa. Ei kait tuo lafka vielä voittoa kerennyt tekemään, eikös tulos ollut tähän asti aina miinuksella? Tai sitten oli edelleen epävarmuutta tuon toiminnan kannattavaksi saamisesta ja DNA teki lopulta tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä.

  Tuskin tuo DNA:n ja Moin sopimus nyt muutenkaan ikuinen oli, joten eiköhän DNA olisi voinut vain savustaa Moin nostamalla verkon vuokrahintoja tai kokonaan kieltäytymästä jatkoyhteistyöstä. Mikäli siis näiden välillä tuli jotain kränää ja Moi haluttiin lopulta myös DNA:n toimesta pois pelistä.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  Elvis Jagger tykkää tästä.
 15. henkilöllisyyS

  henkilöllisyyS

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös
  Jez, olen pahoillani mutta et ole kovin terävä. Osaanotot.

  Toinen asia mikä varmasti vaihtuu on että jatkossa lasku maksetaan pankin kautta, että dna säästää visan kulut.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
  Jonasz tykkää tästä.
 16. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 265
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Käyttäisin mielelläni esim. Kelan ja muiden viranomaisten sivuilla asioidessa sen sijaan, että naputtelisin jatkuvasti pankkitunnuksia joka palveluun erikseen, saatika kuljettaisin niitä mukana kodin ulkopuolella.

  Kaikilla muilla teleoperaattoreilla tämä on ollut jo pitkään mahdollista, mutta Moi on aina mobiilivarmennetta tiedusteltaessa ilmoittanut, että tulossa pian.

  tunnistus.PNG
   
 17. henkilöllisyyS

  henkilöllisyyS

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  Nordea toimii sovelluksen kautta, ei tarvi kantaa mukana mitään. Siinä pitää vaan muistaa kahdet numerosarjat, mutta se on moninkertaisesti turvallisempi. Muut pankit ovat sitten eri asia, nordea on muita todella paljon edellä.
   
 18. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 466
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiitos turhasta nollapalautteesta. Näissä voisi ehkä hieman avata enemmän asiaansa. Pelkkä toisen yleinen haukkuminen ilman perusteluja ei anna sinustakaan kovin viisasta kuvaa. Älykkäämpi ihminen korjaisi viestissäni mahdollisesti väärin olevat asiat esimerkiksi vasta-argumentein tai omilla perustelluilla näkemyksillään menemättä henkilökohtaisuuksiin.

  Mobiilivarmenteen hankkiminen vaatii sen varmenteen erillistä aktivointia olemassa olevaan puhelinliittymään, joka tehdään joko myymälöissä henkkareilla tai verkossa pankkitunnuksilla. Ei sitä mobiilivarmennetta saa yhtä helposti tilattua jonkun toisen tiedoilla kuin pelkkää puhelinliittymää. Eihän tuollaisia, esim. Kelan kaltaisiin, henkilökohtaisiin palveluihin kelpaavaa tunnistautumismetodia nyt puhelimitse pelkän sotun perusteella myönnetä...
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2019
 19. IcePen

  IcePen Typo Generaatroti ;-)

  Viestejä:
  5 081
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Telia lanseerasin sen oman Dot liitymä tyyppinsä niin tuo voi olla DNA:n tapa vastata siihen kun Moihan toimii vähän samalla periaateella kuin Telian Dot.

  Ts Moi:lla on valmis ja toimiva laskutusjärjestelmä joustavaan kortilla maksamiseen ja siihen liittyvään Appin ja Moi:n ostamalla DNA saa ne käytöönsä.
   
 20. henkilöllisyyS

  henkilöllisyyS

  Viestejä:
  75
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2018
  Mielestäni piikitys oli paikallaan :) ei sitä noin vakavasti tarvi ottaa. Toisaalta fiksu olisi jättänyt kommentoimatta.

  Avaan vähän, eli jos tämä pitäisi paikkansa, niin eikö se olisi aika itsestään selvää että Dna mielummin nostaisi hintojaan kuin ostaisi pois? Myös se että tekivät häviötä selittyy mainostamisesta ja siitä että voitto tulisi vasta vuoden/kahden jälkeen uuden asiakkaan hankkimisen jälkeen koska CAC oli kokea.

  Voi olla että on turvallista (katsoin vain nopeasti läpi), on kuitenkin edelleen kysymyksiä, ja uskon että pankkitunnistautuminen nordean kautta on paljon turvallisempaa. (Esim olet mennyt henkkareillasi tiskille ja saanut varmenteen, jonka jälkeen soitan tiedoillasi asiakaspalveluun ja sanon että unohdin jonka jälkeen ne sen antavat. Tätä ei voi tapahtua nordean kautta. Voi toki olla että tämä ei mahdollista.
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
 21. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 466
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En oikein ymmärrä miten henkilökohtaisuuksiin menevä piikittely kuuluu asialliseen keskusteluun. Selvästi joku muukaan ei ollut samaa mieltä, kun viestistä napsahti varoitus/huomautus. Ja ei, en itse raportoinut tuota viestiä minnekään jos joku sattuisi niin ajattelemaan.

  Aika vaikea tässä tapauksessa ottaa asiaan kantaa, faktatietoa on tarjolla melko vähän joten periaatteessa kaikkien osapuolien arviot perustuvat lähinnä mutuun. Kauppasummaa ei kerrottu, jos DNA sai ostettua Moin kohtuullisen halvalla niin miksi lähteä kokeilemaan muita vaihtoehtoja joiden lopputulos on avoin? Hintojen nostolla tai yhteistyön päättämisellä todennäköisesti saisi Moin pois pelistä mutta miten se päättyisi? Menisikö Moi yksinkertaisesti vain konkkaan (ja koska?) vai hakisiko se kenties yhteistyökumppania kilpailijoilta eli Telialta tai Elisalta? Tai myisikö Moi DNA:n ruvetessa vaikeaksi sen firmansa asiakkaineen, tietojärjestelmineen ynnä muineen kilpailijoille DNA:n sijaan. Tai jos kilpailijoita ei olisi yhteistyö kiinnostanut (tuskin olisi) ja firmaa ei olisi lopulta myyty kenellekkään niin mitä tapahtuu Moilla oleville asiakkaille? Nyt DNA sai ostettua Moilta brändin, tietojärjestelmät ja asiakkaat eikä tarvinnut lähteä riskeeraamaan sen mitä jos skenaarion kanssa mikäli ei olisi nyt ostanut Moita. Ostosummaa ei kerrottu mutta DNA:n mukaan oston ei pitäisi juurikaan vaikuttaa tulokseen, joten tuo ostosumma tuskin on kovin merkittävä ollut DNA:n tasoiselle firmalle. Sen sijaan pienemmän Moin näkökulmasta ostosumma on voinut olla sellainen, että siitä ei kannattanut loppupeleissä kieltäytyä. Miksi siis lähteä (DNA:na) siihen pienimuotoiseen uhkapeliin siitä mitä yhteistyön vaikeuttaminen olisi aikaansaanut kun näin asia saatiin hoidettua helposti ja pr-kannaltakin aika tyylikkäästi. Lisäksi DNA:n suunnitelmien kannalta se Moin omistuksen saaminen voi olla hyödyllisempää kuin vaikkapa Moin yritystoiminnan täysi loppuminen. (Ja mitä esim. luulet Moin asiakkaiden olevan mieltä DNA:sta, jos yhteistyö päättyisi ja Moi kertoisi lopettavansa liiketoimintansa DNA:n vaikeaksi heittäytymisen takia?)

  Ja onhan tuo nyt ihan itsestäänselvää, että toistaiseksi tehty miinus tuloksessa selittyy aggressiivisella mainonnalla ja liiketoiminnan aloituskuluilla. Alussa on eniten kuluja ja vähiten tuloja, hyvin yksinkertainen asia varmaan kaikille. Mutta jos rahat nyt yksinkertaisesti loppuivat kesken ja voittoa tulisi vasta vaikka vuoden tai kahden päästä niin ei sitä liiketoimintaa hirveästi pysty jatkamaan. Ehkä tuolla on ollut vastoinkäymisiä tai jotain muuta sisäpiirin tilannetietoa mitä me emme tiedä. Tuskin nyt rahoittajatkaan olisivat tämän kaiken jälkeen hälvenneet, jos voiton kerääminen vuoden päästä olisi täysin varmaa. Tai sitten vain voittoa piti saada jo aikaa sitten ja rahoittajien luotto alkoi loppumaan. Selkeästihän tuolla kuitenkin on jotain taustalla, ei kannattavaa yritystä huvikseen myydä. Tietty myös tuo joidenkin mutuilema vaihtoehto olisi mahdollinen eli tarkoituksena oli alunperin myydä firma jossain kohtaa kilpailijalle ja nyt oli hyvä hetki. Operaattoribisnes on kuitenkin aika raakaa täällä Suomessa tuollaiselle pienelle toimijalle, etenkin kun liiketoimintasi riippuu täysin siitä, että joku operaattori vuokraa verkkoa sinulle. Käytännössähän kaikki kolme suurta ovat tehneet esimerkiksi erikoistarjouksia Moita vastaan, joten kuinka pitkään tuollainen pieni firma pystyy taistelemaan jättiläisiä vastaan?

  Mahdollisuuksiahan on vaikka mitä ja taustalla voi samoin olla ties mitä. Tuskin kenelläkään on faktatietoa asiasta pl. Moin henkilöstöllä. Tai jos on niin mielelläni toki kuuntelen. Mutta onhan nämä pienten operaattorien visiitit yleensä Suomessa melko lyhyitä ja sille nyt on syynsä. Tuskin meillä olisi käytännössä vain kolme suurta operaattoria, jos tuollainen 10 hengen pikkupuljun toiminta olisi helppoa ja kannattavaa. Kuinka paljon katetta tuollainen yksi 6€ liittymä ylipäätään voi tuoda? Siis tottakai pienelläkin katteella voi pärjätä mutta silloin pitää kyllä saada noita liittymiä myytyä melkoinen määrä. Moilla ei vain niitä asiakkaitakaan ihan hirveästi tainnut olla.

  EDIT: Eli lyhyesti ideani tässä kommentissa "Tuskin tuo DNA:n ja Moin sopimus nyt muutenkaan ikuinen oli, joten eiköhän DNA olisi voinut vain savustaa Moin nostamalla verkon vuokrahintoja tai kokonaan kieltäytymästä jatkoyhteistyöstä. Mikäli siis näiden välillä tuli jotain kränää ja Moi haluttiin lopulta myös DNA:n toimesta pois pelistä." oli se, että Moi tiedostaa heidän olevan riippuvaisia DNA:sta ja samaan aikaan yhteistyö saattoi alkaa olemaan heikoilla jäillä. Samalla myös DNA tiedosti, että Moin ostaminen on fiksumpaa kuin tuo yhteistyön vaikeuttaminen. DNA:lla nyt kuitenkin melkoinen etuasema tässä tilanteessa siinä mielessä, että he voivat melkein todeta "joko ostamme teidän tai yhteistyö päättyy kokonaan". DNA yhteistyön päätyttyä Moi olisi joutunut lopettamaan toiminnan kokonaan, ellei jokin muu operaattori suostuisi yhteistyöhön. Ja aika epätodennäköistä, että Telia tai Elisa kaipaisivat mitään Moilta. Muutenkin helpompi siirtää Moin asiakkaat DNA:lle, kun verkko säilyy samana. Eikös nyt muutenkin ole aika normaalia poistaa pieniä (mutta hyvillä pohjilla olevia) kilpailijoita erityisesti ostamalla ne itselle. DNA halusi päästä eroon Moista ja mielellään ostamalla tämän ja sillä oli myös hyvät keinot pakottaa toinen myymään firma.

  Mobiilivarmennepalvelu avataan henkkareilla myymälässä tai pankkitunnuksin netissä. Sen jälkeen asetat itse sille puhelimellesi sen tunnistautumiskoodin, jota käytetään mobiilivarmenteen hyväksynnässä. Kirjautuessasi vaikka Kelan sivuille mobiilivarmenteella syötät puhelinnumerosi kirjautusmissivulle, jonka jälkeen sinulle lähetetään puhelimeen tunnistautumispyyntö. Puhelimeesi tulee siis jokin ilmoitus luokkaa "Palvelu X pyytää tunnistautumista, jatkatko eteenpäin?" ja tuosta palvelusta ilmoitetaan vielä yksilöllinen koodi, jonka pitää täsmätä puhelimen ja sen nettisivun kirjautumisnäkymässä. Hyväksyttyäsi tämän syötät sen itse asettamasi mobiilivarmenteen tunnistautumiskoodin tuohon ilmoitukseen, jonka jälkeen se lähettää varmennuksen sivustolle ja kirjaa sinut sisään. Kirjautumiseen tarvitaan siis se laite, jossa on sinun numerollasi varustettu SIM ja se itse asettamasi tunnistautumiskoodi.

  En oikein ymmärrä mitä olet saamassa sieltä asiakaspalvelusta esittämällä toista henkilöä. Meinaatko tosiaan, että ne antaisivat sieltä suoraan puhelimitse sen itse asettamasi tunnistautumiskoodin (saati, että näkisivät sitä?). Ja vaikka antaisivatkin niin edelleen tarvitset sen laitteen, jossa se SIM on, se pelkkä tunnistautumiskoodi ei riitä. Mutta todellisuudessahan ne joko sulkisivat sen mobiilivarmenteen ja pyytäisivät tilaamaan sen uudelleen tai resetoisivat sen, jolloin aktivointiprosessi alkaisi alusta (ja taas tarvitset henkkarit tai pankkitunnukset). Todennäköisemmin kuitenkin toteavat, että tuollaista asiaa ei hoideta ollenkaan puhelimitse ja ohjeistavat sinut menemään myymälään tai sinne operaattorin itsepalvelusivustolle hoitamaan asian. Eihän tuollaisia tunnuksia millä pääsee esim. Kelaan anneta pelkällä sotulla, johan yksinkertaisempi maalaisjärkikin sanoo sen. En ymmärrä miksi edes ajattelet, että operaattori voisi toimia noin typerästi kun tiedostat, että pankkikaan ei tekisi näin. Esimerkiksi Elisalla tuo toimii vielä niin, että jos liittymä tai siinä oleva mobiilivarmenne suljetaan niin sinun pitää hankkia vielä kokonaan uusi SIM, ennenkuin voit edes aktivoida sitä mobiilivarmennetta uusiksi. Ei se mobiilivarmenne varmasti täysin pankkitunnusten veroinen ole turvallisuudeltaan mutta ei sitä nyt sentään noin yksinkertaisesti yhdellä puhelinsoitolla koijata..

  Esimerkiksi Elisan sivuilla lukee näin:
  "Mitä teen, jos unohdan tunnuslukuni?
  Uuden tunnusluvun voit käydä asettamassa osoitteessa www.elisa.fi/varmenne kohdasta Käytä ja hallitse Mobiilivarmennetta. Itsepalveluun kirjautumisessa käytetään tällöin pankkitunnuksia. Itsepalvelussa voit myös asettaa uuden tunnusluvun lukkiutuneen tilalle.
  Tunnusluvun voit uusia myös myymälässä: Katso lähin Elisa myymälä osoitteesta elisa.fi/myymalat. Tarvitset henkilöllisyystodistuksen. Myymälässä sinulle vaihdetaan uusi SIM-kortti, johon rekisteröidään Elisa Mobiilivarmenne. Uudesta SIM-kortista veloitetaan voimassaolevan hinnaston mukaisesti."

  Ja sinä vielä piikittelet minua asioista, mihin ei ole yksiselitteistä faktatietoa saatavilla, vaikka itse mutuilet ihan mitä sattuu asioista, joihin löytäisi faktatietoa minuutin Googlettamisella... Hyvin menee. :tup:
   
  Viimeksi muokattu: 12.01.2019
  tatulpin tykkää tästä.
 22. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 531
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Aika pienellä työntekijämäärällä ovat tuota Moi-operaattoria pyörittäneet:


  DNA ostaa Moi Mobiilin

  "Moi on toiminut vuodesta 2016 lähtien palveluoperaattorina DNA:n matkaviestinverkossa. Sen palveluksessa on noin 10 henkilöä."​

  Jos miettii jotain perinteisiä operaattoreita, niin niiden hyppyritukkien työntekijämäärä taitaa olla suurempi kuin 10 jo yhdessä Prismassa tai Citymarketissa.
   
 23. Luukkonen

  Luukkonen

  Viestejä:
  2 623
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä epäilen että se hyppyritukka siellä prismassa ei ole operaattorin palkkalistoilla.
   
  akir0 tykkää tästä.
 24. Habazon

  Habazon

  Viestejä:
  1 270
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Screenshot_20190117-162549.png
  Tossa on OPn näkemys kaupasta.
   
  tarmo2011 tykkää tästä.
 25. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 571
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli siis myös Elisalla ja Telialla oli mahdollisuus ostaa Moi, mutta dna teki luultavasti parhaan tarjouksen.

  Ja jos Moi olisi mennyt konkurssiin, niin dna:lle olisi tullut siitä kuluja. Moi oli kumminkin tappiollinen yritys ja dna sai silti mukavasti tuloja Moilta.


  Toivottavasti myös Elisalta ja Telialta tulisi jotain hyviä ja edullisia liittymiä. Nyt Moilla on suht halvat hinnat.
   
 26. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  527
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siis miten helvetissä toimii tuo julkinen IPv6 oikeen Moilla?
  ite en saa kuin natatun IPv4 osotteen ja ZTE MF286 on siltaavana ja sen perässä Asus RT-N56U.
  Mitä helvetin poppakonsteja tässä nyt pitäs tehä?!
   
 27. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  527
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ilmeisesti julkinen.dna.fi APN näyttäs kuitenkin antavan kelvollisen julkisen IP:n, mutta en vaan saa porttia auki tosta reitittimestä. Plexin ja kiinalaisen älypistorasian portit on kyllä auki Upnp:llä.
  Mutta TCP portti 6420 ei vastaa vaikka se toimi loistavasti entisellä ADSL yhteydellä ja samoilla asuksen asetuksilla.
   
 28. puik

  puik

  Viestejä:
  512
  Rekisteröitynyt:
  12.12.2016
  DNAlla on jonkun verran portteja estetty, mutta noin isolla numerolla olevan luulisi olevan auki. Muistelisin, että joku täällä aiemmin ei saanut toimimaan.
   
 29. jkaart

  jkaart

  Viestejä:
  527
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Auki sen pitäs olla minunkin mielestä, mutta ei kuitenkaan ole.
  Ongelma tuntus olevan siinä, että joku tarjoilee 10.xxx.xxx.xxx verkon wan osotetta asuksen reitittemelle. Mutta silti plex servu pelaa, älypistorasia pelaa ja dy.fi:n dynaaminen dns vastaa pingiiin.
  Miten tuo voi olla mahollista, että toimii mutta ei kuitenkaan toimi?

  Edit: Eipä toi näytäpuhelimellakaan antavan julkista IPv4 osotetta moin liittymällä vaikkka on toi julkinen.dna.fi käytössä... :(
  Antaa saman 10.xxx.xxx.xxx verkon osoitteen.
  Kunpa ois tuon tienny niin olisi säilyttäny kuitenkin vielä entisen ADSL liittymän.

  Täytyy todeta jälleen, että halvalla ei saa hyvää.
   
  Viimeksi muokattu: 26.01.2019
 30. Suolamuikku

  Suolamuikku

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Meinasin vaihtaa MOIlta Elisalle ihan muuten vaan, niin tuli viesti "salaisesta edusta" joka oli vuodeksi rajaton data ja rajattomat puhelut, tulihan se otettua, 6€ kuussa niistä ihan jees diili mielestäni.
   
  vialho tykkää tästä.
 31. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Halutaan vissiin ihan kunnolla rajata noita 6e liittymiä jos jatkossa yli menevät gigatavut 2,5€.
   
 32. jjjjussi

  jjjjussi pelinjohtaja Team Intel Team Android

  Viestejä:
  2 091
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  milloin tuo muutos. sinällään ei vaikua kun 1.5 vuoden aikana vain kerran mennyt 4.5 gigaan dataa.
   
 33. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Uusille asiakkaille jo voimassa, vanhoille tulee ensi viikolla mahdolliseksi vaihtaa. Vanhoille asiakkaille pitäisi säilyä vanhat liittymät hintoineen ellei mene päivittelemään.

   
  (⊙_☉) tykkää tästä.
 34. a85

  a85

  Viestejä:
  655
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Näköjään DNA:n sormet pelissä näissä uusissa liittymissä. Kauankohan menee että valikoima uudistuu ja 6e simmi poistuu? :vihellys:
   
 35. living_death

  living_death ★ Still alive ™

  Viestejä:
  2 265
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Täällä 3 x 6€ liittymää ja dataa on ollut käytettävissä yhteisestä datapoolista 12Gt/kk ja kertaakaan ei ole mennyt yli.

  Muuttuuko tässä mikään tämän suhteen ja mitä tuossa uudessa tarkoittaa "Mutta enintään +8€/kk!" kohta?

  moikka.PNG
   
 36. tatulpin

  tatulpin

  Viestejä:
  827
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tekstarit ja puhelut maksaa maksimissaan 8€/kk/simmi, mikäli vaihdat tuohon uuteen pakettiin, vanhat säilyy ennallaan.
   
  (⊙_☉) tykkää tästä.
 37. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis tuo koskee vain puhelut+SMS, niille tuli joka pakettiin hintakatto. Toki sekin on tuplasti suurempi 6e simmeille :rofl:
   
 38. _j03_

  _j03_

  Viestejä:
  1 405
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nimenomaan kyllä sanotaan että kaikki simmit pitää vaihtaa uusin paketteihin jos yhden päivittää.
   
  tatulpin tykkää tästä.
 39. S@ber

  S@ber

  Viestejä:
  606
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  MOI onkin tarkoitettu juuri yleisölle joka ei sitä 6e simmiä enempää tarvitse. Tai useammalla 6e simmillä pärjäisi vaikka perheen kesken. Rajaton datakin on vielä edullinen, mutta jos tarvitsee puhelut/tekstarit hoitaa perinteisesti.
   
 40. Jezme

  Jezme

  Viestejä:
  4 466
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän tuo Moi näyttäisi nykyään olevan ihan hyvä sekakäyttäjillekin, kun 6€ simmissä on 8€ maksimihinta min/txt ja 18€ datasimmissä 4€. Tosin tuon uudistuksen myötä perussimmin ylimääräinen data otti hinnoittelultaan pienen kolauksen. Olisivat voineet siinäkin datalle asettaa jonkin hintakaton, joka olisi kuitenkin korkeampi kuin rajattomassa liittymässä. Mutta juu, eipä tuo Moi ennen ollut kuin oikeastaan niille jotka tarvitsevat 1) vain 4GB dataa tai 2) rajattomat min + 4GB dataa tai 3) rajattoman datan. Rajaton kaikki ei ole koskaan ollut Moin kohderyhmä ja turhaa sinne lähteä kilpailemaankaan kaikkien muiden operaattoreiden kanssa kun voi koittaa etsiä vähän muunlaisia kohderyhmiä.