Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

Tagit:
 1. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itseasiassa totta joo, eipä tuo (konvertointi) toimi kun kalleimmissa malleissa.
   
 2. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 610
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Se LFE-kanava on 10 desibeliä voimakkaampi kuin muut raidat. Sen idea on juuri se, että sinne on laitettu matalat taajuudet, joita tavalliset kaiuttimet eivät yleensä toista hyvin. Sen takia se on usein ihan järkevää tiputtaa pois.
   
 3. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Huh, tuntuu, että tässä ihan tajunta laajenee. Miten minulla on sellainen olo, että kovin moni ei ymmärrä vaikka tuon yamahan suhteen, että siitä jää .1 kanava kuulumatta kokonaan näissä leffoissa ym ja näitä kuitenkin nähdäkseni markkinoidaan 2.1 setteihin koteihin? Mihin tarkoitukseen se subwoofer liitäntä sitten oikein on..?
   
 4. Janda

  Janda

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Jos kaipaa pientä AV vahvari niin Onkyolla on, ainakin ollut tällaisia:
  https://www.richersounds.com/onkyo-txl50-black.html

  Muistaakseni tuosta oli halvempi 2.1 versiokin.

  Itselläni on yllä mainittu marantz, ja vaikka se vähän matalampi on niin se on silti syvä ja iso rotisko.

  LFE-raidan pois jättämiseen ei kuitenkaan kuole, matalia ääniä on mukana muutenkin. Jos mahdollista niin kannattaa kokeilla 2.1:stä ilman sitä AV vahvaria. Jos se miellyttää itseä niin eihän sitä järeämpää systeemiä ole pakko ostaa.
   
 5. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kovin moni ei varmastikaan ymmärrä joo, mutta kovin moni ei jää myöskään kaipaamaan jotain sellaista mitä se ei ole koskaan kuulutkaan. Itsellä oli parhaimmillaan (naapurin mielestä pahimmillaan...) 4 kpl 800 litraista torvisubwooferia ryydittämässä leffoja.. ja vahvistin hajosi ja siirryin hetkellisesti tavan stereovaffariin .. voi v*ttu isolla veellä miten surkeille kuulosti leffat.

  Se subwoofer -liitäntä on ihan subwooferin käyttöä varten. Aivan tuikitarpeellinen liitäntä esim. musiikkikäytössä jos pääkaiuttimet ovat pienet eikä toista matalaa bassoa. Tällöin voit ottaa sen subwooferin käyttöön tuota liitäntää hyödyntäen ja taas on musiikin alapäässä ponnekkuutta.
   
  hsalonen ja JaySon tykkäävät tästä.
 6. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  976
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mielestäni seuraava kiteyttää olennasen. Jos haluaa hyvää ääntä, ei kannata tinkiä hyvästä äänestä. :D Eli ei jätetä olennaisia kanavia pois ja katsotaan että laitteilla on ylipäätään mahdollisuus toistaa haluttu alue..
   
 7. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Tietääkseni noissa Onkyo malleissa ei ole pre-outteja, jos haluaa niitä aktiivikaiuttimia käyttää. Vähän kalliimmasta ja isommasta Marantz NR1510 mallista pitäisi pre-outit löytyä.
  Olen samaa mieltä LFE-raidasta. Ei sen puuttuminen välttämättä haittaa. Ei ainakaan, jos ei ole koskaan kuullut millainen kunnon kotiteatterisetti voi parhaimmillaan olla :)
   
 8. jkm

  jkm

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
 9. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 610
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Äänentoistossa pätee se, että tieto lisää tuskaa. ;) Jos ei tiedä paremmasta, ei osaa sitä välttämättä kaivata. Mutta joo, jos hankkii subbarin sillä ajatuksella, että voi nauttia leffojen ja sarjojen kanssa hyvästä bassotoistosta, niin mielestäni on säästöä väärässä paikassa, jos ei hanki AV-vahvistinta.
   
 10. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 11. Janda

  Janda

  Viestejä:
  586
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Ihmisillä on kuitenkin erilaisia painotuksia ja tilanteita. Vaikka ei olisi rahasta kiinni niin AV-vahvistimet isoja ja ehkä rumiakin. Pätevä 2.1 vahvari ilman dekoodausta voi kuitenkin olla huomattavasti pienempi.
  Lisäksi omassa käytössä subbari nyt ei ole niin tärkeältä tuntunut, tunnelman kannalta pidän takakiuttimia tärkeämpinä. Mutta se nyt on ehkä eri juttu.
   
 12. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Makuasioita... Itse olen jo vuosia tyytynyt 2.1 ääniin lähinnä tilanpuutteen vuoksi. Välillä setissä on ollut monikanava vahvistinta ja välillä järeää stereovahvistinta. Aina jää jotain puuttumaan. Stereovahvistimella LFEen puute leffoilla on liikaa ja monikanavavahvaimella musiikin toistosta jää aina jotain puuttumaan. Markkinoilla on muutama "riittävä" vahvistin molempiin, mutta toistaiseksi ei luonto ole antanut periksi sijoittaa niin paljoa rahaa harrastevälineisiin :(
   
 13. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vielä kysymys tästä: eikö sellainen kotiteatterivahvistin nimenomaan riittäisi, missä olisi pelkästään subbarille preout? Kun eikö ne genelecin kaiuttimet tule joka tapauksessa kiinni itse subbariin? Vai tarvitseeko siis niille kahdelle kaiuttimellekin ne preoutit ja jos kyllä niin miksi subbariin liittäminen ei tässä tapauksessa käy, jos subbari olisi jo kiinni preoutissa?

  Lähetetty minun Pixel 3 laitteesta Tapatalkilla
   
 14. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Luulen, että tällä minun pitääkin nyt lähteä liikkeelle mutta pitää nyt vain selvittää tarkkaan, että tiedän nyt varmasti mitä olisin jatkon kannalta tekemässä.

  Lähetetty minun Pixel 3 laitteesta Tapatalkilla
   
 15. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 599
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Eikö noilla laitteilla yleensä ole aika suuri toleranssi jännitteiden heilahteluille? Pitää olla aika suuria häiriöitä verkossa että se vaikuttaisi ääneen.
   
 16. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 610
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Ei riittäisi. Jos vahvistimessa on subbarille preout, niin sieltä tulee vain subbarille tarkoitettuja taajuuksia. Monona.

  Genelecit ovat aiheuttaneet suomalaiskansallisen ongelman, koska muualla maailmassa ei ole suosittuja kuluttajatason aktiivikaiuttimia (jotka tarvitsisivat AV-vahvistimen). Aiemmin aktiivikaiuttimille löytyi liitäntöjä edullisemmistakin AV-vahvistimista, mutta ei enää.
   
 17. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Näinhän sitä luulisi, mutta valitetavan usein tämä ei pidä paikkaansa. Pitää myös muistaa, että vaikka kaiuttimien häiriönsuojaus olisikin kunnossa, ei kaikkien muiden ketjussa olevien laitteiden suojaus ole välttämättä samalla tasolla. Esimerkiksi Genelecien omat suojapiirit ovat hyviä, mutta niihin liitettyjen laitteiden häiriönpoistot voi olla kovasti puutteellisia (esim. televisiot), jolloin mahdolliset häiriöt/pohjakohinat tulevatkin äänilähteestä.
   
 18. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 610
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Juu, ongelma on yleensä siinä, että kotona on metrin levyinen tv-taso, johon mahtuu juuri ja juuri nykyajan telkkari, ja alempana olevat tasot on sitten suunniteltu lähinnä jotain blu-ray-soitinta ja digiboksia varten. Vaikea siihen on mitään kunnon AV-vahvistinta laittaa. Itselläni on Ikean 160 senttiä leveä tv-taso, jonka päälle mahtuu mukavasti AV-vahvistin. Puolisonkin mielestä näyttää hyvältä. Telkkari on tosin seinällä, joten nykytilanteessa pienempikin tv-taso riittäisi.
   
 19. fob

  fob

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Nyt on kyllä hienoa informaatiota. Kiitos kaikille! :tup:

  Koonsa ja (käsittääkseni) ominaisuuksien puolesta sopiva AV-viritinvahvistin olisi Marantz NR1510 (Marantz US | NR1510)

  Väännetääs nyt vielä rautalangasta:
  - Jos valitsen aktiivikaiuttimet + subbarin, miten ääni käyttäytyy jos tulee vaikkapa Netflixistä 5.1 signaalina sisään ja ulos 2.1 setuppiin noista esivahvistetuista liittimistä? Toimiiko LFE ja kuuluuko ääni muutenkin "oikein", eli mitään informaatiota ei häviä jos 5.1 ääni downmixataan(?) 2.1 ääneksi? Toki siis varmasti vaikuttaa ääneen dialogin ja surround-efektien osalta, mutta mitä muuta?
  - Sama kysymys, mutta passiivikaiuttimien kera siten että ainoastaan FR/FL on kytketty (muut napattu asetuksista pois päältä)?

  Koitin tuota laitteen manuaalia hieman selata, mutta ei oikein osunut silmään kun ei tiedä mitä hakea.
   
 20. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Downmiksaus tehdään niiden kanavien osalta jotka setistä puuttuu. Joku viisaampi voi kertoa miten se tehdään, mutta olettaisin ainakin että keskikanavan ääni miksataan etukaiuttiimiin ja varmaan osa takakanavienkin äänistä.
   
 21. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 610
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Jos on kotiteatterivahvistin ja 2.1, niin mitään ääntä ei joudu "hukkaan". Jos ei ole subbaria, niin sitten LFE-kanavan käyttäytyminen riippuu asetuksista. Oletuksena kanava heivataan mäkeen, mutta sen voi ohjata myös pääkaiuttimille. Tavallisten passiivikaiuttimien kanssa tämä ei ole välttämättä suositeltavaa, koska ne joutuvat toistamaan taajuuksia, jollaisia niitä ei ole suunniteltu toistamaan. Jos kaiuttimessa on refleksiputki, sillä on tietty viritystaajuus, jota alempia taajuuksia se ei toista kunnolla ja bassoelementti voi suurilla äänenvoimakkuuksilla alkaa "lepattaa" holtittomasti kun refleksiputki ei rajoita ilmavirtausta tarpeeksi. Aktiivikaiuttimissa on yleensä suojaus tätä vastaan, esim. Geneleceissä leikataan pois liian matalat taajuudet.

  Ja juu, keski- ja takakanavien ääntä ohjataan kyllä pääkanaviin, jos kyseisissä kanavissa ei ole kaiuttimia.
   
  fob ja jkm tykkäävät tästä.
 22. Pow_82

  Pow_82

  Viestejä:
  299
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässähän taitaa olla viimeisen sivun keskusteluissa haettu vahvari/esivahvari, jolla saisi aktiivisen 2.1 systeemin rakennettua, ilman että mitää menisi hukkaan, ei edes LFE.
   
 23. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  ^ Tuo saattaa olla poikkeus monien joukossa.. Manuaalissa oli kuin olikin jopa maininta LFE : stä (jollain tavalla) siltihän tuon toiminnasta kannattaa varmistua vaikkapa jollain testilevyllä. Fyysisesti näköjään samaa kokoa kun Marantz NR -sarja.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2019
 24. Tersi

  Tersi

  Viestejä:
  412
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Ei elokuvissa ole ainoastaan 5.1-ääniraitoja.

  Minulla on aikaisemmin ollut 5.1 ja 7.1 monikanavajärjestelmät kodin äänentoistona. Nykyään olen vuosia käyttänyt vain kahta etukanavaa äänenlaadullisista syistä musiikkia kuunnellessa. Subbareita on välillä ollut ryydittämässä alapään toistoa 1 kpl ja välillä 2 kpl. Tällä hetkellä systeemini on 2.1.

  Elokuvat ja tv-sarjat tulee silti nautittua laadukkaalla äänentoistolla. Ääniraita on stereo, jonka vahvistimeni dekoodaa ja syöttää pääkaiuttimille ja subilleni.

  Jos ostaisin AV-vahvistimen, käyttäisin elokuvien monikanavaraitaa (5.1, 7.1, atmos jne.) Tällöin vahvistimeni dekoodaisi signaalin käytössä oleville kanaville/kaiuttimille. Kanavien, jotka ei ole käytössä, signaali koodattaisiin olemassa oleviin kaiuttimiin tai jäisi kuulumatta riippuen AV-vahvistimesta.

  TL;DR: leffoissa on stereoääniraita, jonka miksaaja/masteroija on luonut kaksikanavaseteillä toistettavaksi ja niihin on kaikki elokuvien ääni-informaatio tallennettu. Mitään ei jää kuulumatta (vahvistimesta johtuen) kuunneltaessa 2.1-seteillä.

  P.S. Miksaaja/masteroija on voinut luoda enemmän ääniä/ääniefektejä monikanavaraitoihin, jolloin elokuvaelämyksestä saanee tyypillisesti enemmän irti monikanavaseteillä.
   
 25. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Tuo on varmasti ainoa huokean hintainen 2.1 vahvistin, joka tukee monikanavapurkua ja omaa LFE-kanavan. Tuota "samaa" tuotetta saa myös Onkyo merkkisenä. Valitettavasti tuota laitetta vaivaa tehonpuute, eikä tuo äänenlaadullisestikkaan pärjää kunnon stereovahvistimelle.
  Jos hinta ei ole este ja kunnon 2.1 laite kiinnostaa, niin Arcam SR250 tai LINNin vahvistimista löytyy toimivia pelejä :D
   
 26. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 609
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä on kyllä 100% totta. Olen elänyt puhtaasti stereolla pari vuotta ja huomaan kyllä eron.

  --

  Olen vielä radikaalimpi kuin sinä. Mielestäni jopa semmoinen satasen markettikuminapönttö saa leffoihin enemmän fiilistä.
  Nyt ei ole semmoista, vaan semmoinen pieni söpö 8" Dayton Ultimax (tms) ja silläkin tulee hyvä fiilis.
   
 27. ssg

  ssg

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Omistin aikaisemmin Wharfedale 9 -sarjan 5.1 järjestelmän. Nyt tuosta jäljellä on enää TX-SR607 -vahvistin sekä BKE XXLS400 subwoofer.

  Näille pitäisi löytää pari jalustakaiuttimia eli 2.1 järjestelmä. Onkyo saa kelvata vielä kun 4K ei ole ajankohtainen ja omistan miljoona konsolia niin tuo toimii kätevästi hubina. Wharfedalet olivat erittäin tummat ja "mutaiset". En loppupeleissä tykännyt yhtään ja 5.1 koin lähinnä hankalaksi verrattuna sen tuomiin etuihin. Myös Wharfedale 9.2 etukauttimina olivat isot(22,3x36x30) ja epäkäytännölliset joten jotain pienempää. Muutan parin viikon päästä uuten kämppään joten täysin kaikki mittasuhteet eivät ole tiedossa, mutta ehdottomasti haluan jotain minimalistisempaa kuin mitä tuo 5.1 oli. Asunto on kuitenkin 52 neliötä joten ei se olohuone mitenkään iso voi olla.

  Käyttötarkoitus on konsolipelaaminen ja satunaiset TV-sarjat ja leffat.

  Mielessä vuosia on ollut Amphion Helium 3. Nyt kun vähän näitä katsellut niin ehkä jopa piemmät Helium 410. En ole kyllä vuosiin katsellut kaiuttimia niin ei ole mitään hajua näistä. Jos hintarajana on 700e uutena ja mitä nuo Helium 3 ovat, mutta edullisemmatkin kelpaavat mitä vaihtoehtoja kannattaa harkita?

  Yksi villi idea olisi toki myydä subwooder ja mennä pelkällä 2.0 systeemillä niin minimalistusuuden saisi maksimoitua, mutta löysin autopelit pari kuukautta sitten vuosien tauon jälkeen niin ehkä sitä bassoa voisi moottoriääniin haluta.
   
  Viimeksi muokattu: 20.10.2019
 28. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 469
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Klipsch RP-600M pari?

  Klipsch Reference Premiere RP-600M loudspeaker Page 2
   
  samamies tykkää tästä.
 29. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 140
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Elac (nauhadiskantin omaavat) tai Klipsch
   
 30. jkm

  jkm

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Vaikka itse en pidä oikein tuosta Klipschistä merkkinä, niin noi kuussataset olisi kyllä kiva kuulla omassa kodissa. Saattaisi jopa tykästyä. Arvosteluiden perusteella vaativat tosin laadukkaan vahvistimen ja pitkän sisäänajon, 50-100h.
   
 31. ssg

  ssg

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Klipsch RP-600M vaikuttaa kyllä hyvältä. Arvosteluja lukemalla ehkä liiankin hyvältä. Kukaan ei ole oikeastaan sanonut mitään pahaa. Pitää katsoa minkälainen setup mahtuu tohon asuntoon. Voisi jopa harkita tuon XXLS400 myymistä minimalistisuuden vuoksi.
   
 32. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Klipschejä en ainakaan kuulematta ostaisi, vaikka kuinka hyvät arvostelut olisikin saaneet. Nuo torvikaiuttimet eivät sovi kaikille. Onko muuten väliä ovatko hylly- vai lattiakaiuttimet? Entä kelpaako käytetyt?
  Subbarin myymistä en ainakaan suosittele, jos jalustakaiuttimissa meinaat pysyä :D
   
  Viimeksi muokattu: 21.10.2019
 33. ssg

  ssg

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En usko että menee emännältä läpi lattiakaiuttimet. En itekkään ole koskaan ollut niiden suuri fani.

  Mareks on onneksi ihan tuon uuden kämpän vierrssä niin pääsee helposti kuuntelemaan.
   
 34. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Totesin jo kauaa aikaa sitten, että ne jalustat vievät ihan yhtä paljon lattiatilaa ja ovat vielä rumemmatkin kuin nätisti suunnitellut lattiakaiuttimet, sitä paitsi kotelon isompi tilavuus tuo ääneen sitä "ison" kaiuttimen tuntua. Jos kaiuttimen oikeasti joutuu sijoittamaan tasoon tai hyllyyn, niin sittenhän ei jää paljon vaihtoehtoja.
  Jos on Mareks ihan naapurissa, niin mikäs ongelma sulla on? Sovit vaikka ennakkoon kuuntelutuokion ja otat session parhaat kaiuttimet kotikuunteluun vähäksi aikaan. Samalla varmasti selviää se subbarinkin tarpeellisuus :)
   
 35. xJBEZx

  xJBEZx

  Viestejä:
  92
  Rekisteröitynyt:
  31.03.2017
  Klipschien koko ei ole sitten sieltä siroimmasta päästä. Itse vaihdoin aikoinaan wharfedalit Aurelia Aniara kaiuttimiin ja subbarin kanssa riittävät jos ei huonekoko ole liian iso. Wharfeihin verrattuna paljon selkeämmät ääneltään ja alkoi dialogistakin saada selvää. Muutenkin äänenlaatu on omaan makuun ollut loistava. Nykyään itsellä ovat siirtyneet lähikenttään tietokoneen kaiuttimiksi ja siinäkin toimivat mallikkaasti.
  Kokonsa puolesta saattaisi mennä emännällekkin läpi.
   
 36. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Mareksin alle 700 euron kaiuttimista itsekin suosittelisin tuota Aniaraa tai sitten tuo aiemmin mainittu Helium3. Suomalaisilla kaiutinmerkeillä harvemmin menee pahasti metsään :)
   
 37. Corn_Holio

  Corn_Holio

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Olen tässä keräillyt haluamaani kaiutin sarjaa käytettynä ja löytynyt vaan väärän värisenä (keskiääni valkoinen,etuset walnut). Mikä olisi paras tapa verhota nämä mustaksi? Joku akustinen kangas?
  Huone mallia hiilikellari, eli ei saa näkyä kun tykillä katsoo leffoja.
   
 38. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Jos ulkonäön ei tarvitse kestää katseita, niin mattamustalla sprayllä koittaisin. Toki elementit pois ennen maalausta :D
   
 39. XDream

  XDream

  Viestejä:
  812
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Pienellä askartelulla dcfix on ihan hyvää tavaraa kaiuttimien kalvottamiseen. Hyvä puoli sekin että jälleenmyyntiä ajatellen kalvot saa irti eikä pitäisi jäädä pahemmin jälkiä.
   
  Lars_A tykkää tästä.
 40. Lars_A

  Lars_A

  Viestejä:
  178
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Täältä kans ääni DC-fixille, yllättävän helppoa laittaa ja halpaa kuin saippua. Jälki niin siistiä kuin vaan jaksaa nähdä vaivaa.
   
 41. Chewchelios

  Chewchelios

  Viestejä:
  9
  Rekisteröitynyt:
  02.12.2018
 42. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 469
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nuo ei itseasiassa edes omasta mielestä kuullosta kovin "torvimaisilta" mitä olen verrannut tuttava hifistien-setuppeja, itsellä RP-6000F:t. Parasta noissa on todella loistava stereokuva, en sitten tiedä onko se vain oman huoneen ja sijoittelun hyvyyttä, mutta ääni tulee todella "leveästi", velipoika yllättyi tuosta myös. @ssg kannattaa käydä kuuntelemassa tuo Klipschit, itsellä musiikin kuuntelun määrä yli tuplaantui kun sai nuo Klipschit.
   
 43. jkm

  jkm

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Varsinkin noista RP-600M sanottiin, että sitä torvimaisuutta ei kuule, nimenomaan musiikin kanssa. Leffoissahan nyt menee melkein mitkä pöntöt tahansa, kunhan dialogista saa edes selvää..
   
 44. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 469
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä takakaiuttimina RP-400M:t, eikä niissäkään torvimaisuus tule esille. Tänään juuri asentelin ne uusiin telineisiin, hyvin pysyy vaikka suht kookkaat ovatkin, jos jollakin hyville seinätelineille tarvetta.

  HifiStudio - BTECH BT77 KAIUTINTELINE MUSTA
   
 45. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  976
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Chewchelios , itse jättäisin tuon vahvarin ja kattoheijasteet kauppaan. Tykkään kanssa noista Jamoista ulkonäöllisesti ja ne vissiin ovat ihan hyvät hintaisekseen - tosin siinäkin odottaisin tarjouksia kuten BF. Muistaakseni noita on aiemmin näkynytkin jo alessa.

  Vahvariksi joku XT32:n sisältävä laitos. Ja myöhemmin subbari jos leffailet ja pelaat paljon.
   
  Chewchelios tykkää tästä.
 46. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kävin eilen Helsingin audiokaupassa juttelemassa ja hakemassa lisää ajatusta tähän meikäläisen probleemaan genen 8020D kaiuttimista ja mikä subbari/vahvari niiden kaveriksi. Seuraavaa kävi ilmi:

  - Elac 2050 ei toimi pelkästään telkkarin 3,5mm kuulokeliitännän kautta vaan vaatii jonkun vahvarin väliin.
  - Genen F2 aiempi versio toimii suoraan kuulokeliitännästä. Uudempiversio tietty digiaudioliitännästä.
  - Jos aiemman version F2:sta löytää vaikka 1000€ hintaan, niin kannattaa ostaa se enemmin kuin uudempi versio F1:stä?
  - Kannattaa miettiä haluaako 2.1 järjestelmässä tehdä LFE-kanavan puuttumisesta kynnyskysymystä varsinkin, jos tilaa on rajallisesti kotiteatterivahvistimelle eikä ole aikomusta mennä 2.1 setupista eteenpäin. Näin myyjä oli toiminut omassa 2.1 setupissaan, koska iso vahvistin tilanpuutteen vuoksi ei ollut realismia.
  - TV:n 3,5mm liitäntää käyttäen signaalinlaatu ilmeisesti jättää joka tapauksessa toivomisen varaa…

  Eli jos ostan Genen vanhan version subbarista, niin silloin kannattaisi ennemmin tai myöhemmin ostaa se jokin vahvari, koska suoraan telkkarin 3,5mm liitännästä vedetty liitos ei ole paras mahdollinen enkä myöskään ilman sitä saa mitään älyä kaiuttimiin. Jos ostan uuden version F1:stä tai F2:sta, niin tällöin pärjään ilman vahvistinta mutta perse ei kyllä kestä F2:sen hintaa.

  Elac 2050 suosittelivat eniten, koska tehokkaampi kuin F2, menee matalammalle ja selkeästi halvempi kuin F2 eikä hassumman näköinenkään mutta sen kanssa pitäisi samantien ostaa vahvistin. Lisäksi Elac pitäisi jotenkin yhteensovittaa 8020D jakotaajuuden kanssa (?) ja tämä kuulosti mystiseltä mutta onko se sitä? Totesivat myös, että jos joskus tulevaisuudessa asuntokuvio muuttuu ja alkaakin tehdä mieli vaikka sitä 5.1 systeemiä, niin Elac tarjoaa senkin suhteen eniten vastinetta ja tulevaisuusvarmuutta.

  Jos totta puhutaan, niin tällä hetkellä noiden 8020D:n kaveriksi tekisi eniten mieli tuota Elaccia. Mikä täällä on näkemys? Tietty vahvaria sitten kaivataan…
   
 47. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hämmennetään soppaa vielä tällaisella HDMI-DAC -vaihtoehdolla. Eli nappaa telkkarin HDMI ARC signaalista digiäänen ja kääntää sen analogiseksi signaaliksi Geneleceille. Mulla oli tuollainen ennen Anti-modea ja oli varsin toimiva mielestäni. Hinta satkun luokkaa.

  AU-1HARC - HDMI to Stereo Audio (2 Phono) ARC extractor - CYP Europe

  Tuossa oli plussana se, että volumen säätö onnistui telkkarin kaukosäätimella. Tämä olisi siis aika näppärä ratkaisu noiden vanhempien G-subien kanssa.
   
 48. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Töllön kaikki HDMI liittimet ovat käytössä, niin tämä ei tule kyseeseen. On Panasonicin viimeistä plasma linjaa vuoden 2012 ST50.
   
 49. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Toki vastaavia DACeja on myös optisella tulolla. Tällöin volumesäätö tapahtuisi Genelecin subin säätimellä, joka säätää koko järjestelmän äänenvoimakkuutta.
   
 50. nakuli

  nakuli

  Viestejä:
  195
  Rekisteröitynyt:
  11.12.2016
  Entäs tuollainen MC-700 siihen saat aktiivit kiinni, subbarin ja LFE-matskukin kuuluu :cigar2:
   
  Outrider tykkää tästä.