Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

Tagit:
 1. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 601
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Myös aktiivit on tarjouksessa:
  Klipsch R-41PM -aktiivikaiutinpari - Telia

  Mutta aktiiveissa ja vahvistimen puuttumisessa on yksi paha puoli: LFE jää puuttumaan ja se on elokuvissa todella kiva. Eli tehosteraita on koodattu erikseen ja en vielä ole nähnyt, että se oikein olisi miksattu stereoraitaan. Ja olin puhtaasti stereona pari vuotta.

  Eli aktiiveilla voi tulla huonompi hyöty subwooferista.

  --

  Lisäksi, Klipsch sekä subwooferiin ja kaiuttimiin on pelkästään ulkonäköasia. Subwooferin ei tarvitse olla samaa merkkiä, kuin kaiuttimet, eikä se vaikuta toistoon millään lailla, jos ostaa eri merkin subwooferin. Ne vaan näyttää samalta, niin etu samasta merkissä on käytännössä siinä.

  Tarjouksessa nuo Klipschin subwooferit on yleensä hyvää vastinetta rahoille.
   
 2. rewind

  rewind

  Viestejä:
  459
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Itse en ole oikein ikinä hiffannut miksi ostaa studiomonitoreja elokuvia/tv-ohjelmia (tai edes musiikin kuuntelua) varten. Onhan niissä tarkka ääni, mutta ainakin itselle iskee kuunteluväsymys vähän ajan kuluttua. Siksi valitsinkin olohuonekäyttöön pehmeämpiääniset B&W:t, joita jaksaa kuunnella vaikka koko päivän.

  Yksilöllistä toki, mutta kannattaa ottaa huomioon kaiuttimia valittaessa. Päivän parin testi kotona paljastaa jo aika paljon mitä ja mistä korvat tykkää.
   
  Siitoimenpeku, Dualram ja hsalonen tykkäävät tästä.
 3. Tiktaali

  Tiktaali

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  08.06.2018
  @rewind on asian ytimessä. Kaiutin/kaiuttimet ostetaan itselle siihen käyttöön mihin sen uskotaan olevan paras mahdollinen suhteessa hintaan. Useasti sitten petytään kun se hankittu laite, kaverin kehuma, ei vastannutkaan mielikuvaa.

  Kotikuuntelu on ehkä se paras vaihtoehto, jos on mahdollista järjestää niin. Kokeilee jos kauppias suostuu kotikuunteluun.

  Isommissa liikkeissä on kuunteluhuoneitä joita kannattaa hyödyntää, he tietysti haluavat tuputtaa niitä omia "kannatavampia heille" tuotteita. Ottakaa omaa musiikkia/leffa mukaan ja olkaa tosi kriittinen kuinka musiikki/leffa kuuluu halutuista laitteista. Kuunteluhuone on kaikujen suhteen minimaalinen eikä vastaa kotiolosuhteita. Kotona kumminkin saa lopulta kuunneltua onko se hankittu laite edes siellä päin mitä on ajatellut.

  Pitäkää oma kriittinen mielipide kaupassakin, sinähän maksat sitten laskun.
   
 4. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 599
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Kuunteluväsymys tai aivojen turtuminen tulee väistämättä jos musiikki pauhaa tuntikausia, mutta jos pilkkua viilataan niin kuunteluväsymystä aiheuttavat loudness- masteroidut äänitteet eivätkä kaiuttimet. Studiomonitoreilla eron tuon tyyppisen roskan ja laatuäänitteiden välillä huomaa helpommin kuin kohteliaammilla kaiuttimilla. Puhumattakaan tarkoituksellisista yksityiskohdista jotka jälkimmäisillä voivat jäädä kokonaan huomaamatta.
   
  latexii tykkää tästä.
 5. Rotiskossi

  Rotiskossi

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olisi tarkoitus saada pätevät aktiivipöntöt tietokoneelle peli ja musakäyttöön kuulokkeiden kaveriksi. Mulla on kuulokevahvarina Soundblaster ZXR, pystyisikö sen liitäntöjä jotenkin hyödyntämään esimerkiksi näiden kanssa Klipsch R-41PM -aktiivikaiutinpari - Telia ? Vai onko aktiivikaiutinten kanssa mitään väliä ovatko ne PC:ssä kiinni USB:llä vai toslinkillä?
   
 6. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  1 136
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  usb häiriöherkempi, toslinkissä ei sähköö kule. tuski huomaat mitää kun käytät usb
   
  Rotiskossi tykkää tästä.
 7. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 601
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  USB:ssä voi tulla maalenkki, jos huonosti käy. Jos pörisee jatkuvasti, niin kannattaa vaihtaa usb->toslink. Jos ei ole tätä häiriötä, USB on ihan yhtä hyvä.
   
  Rotiskossi tykkää tästä.
 8. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 138
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No varmaan siksi että ne studiomonitorit saavat mm. elokuvien ääniraidan esim. dialogin suhteen kuulostamaan sellaiselta kun sen pitääkin.

  Minä ainakin haluan kuulla äänet niin aitona kun mahdollista, oli ne sitten rasittavia tai ei, eikä minua täten kiinnosta äänien "pehmentäminen" mitä se sitten ikinä käytännössä tarkoittaakaan. Yhtälailla voisin kysyä miksi esim. dialogi pitäisi kuulostaa pehmeämmälle ?
   
  Warfe tykkää tästä.
 9. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 611
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Leffa/tv-käytössä kaiuttimet ovat aika paljon kauempana kuin studiossa, joten huoneen vaikutus on suurempi eikä soundi ole niin analyyttinen.

  Jos nyt Geneleceistä puhutaan, niin nimenomaan kotiteatterikäytössä Genelecit ovat aika suosittuja. Leffoja ja tv-ohjelmia ei miksata soundiltaan niin ärsyttäviksi kuin vaikkapa nykyajan pop-musiikkia, joten tarkasta toistosta ei ole haittaa.
   
 10. Torninvartija

  Torninvartija

  Viestejä:
  21
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No Genet kuitenkin tuli. G2+F1 setti. Ajellaan nyt tietsikalla näitä ensin ja mietin sitten, meneekö jatkossa telkun jatkoksikin...? Kiitokset muuten tuosta tori-vinkistä. En ois ite tullu ajatelleeksi. Huutoa kattelin joskus ja tarjonta oli heikkoa. Oma paketti löytyi kuitenkin torista ja ihan uudenveroista tavaraa sain. Huomenna sitten säätämään... :hungry:
   
  Warfe, JaySon ja Outrider tykkäävät tästä.
 11. rewind

  rewind

  Viestejä:
  459
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Totta osaltaan. Kyllä itselle korvien rasittuminen tapahtuu jo puolen tunnin kohdalla, jos ääni on tarpeeksi "terävää". Ääni alkaa tuntumaan ärsyttävältä, oli se sitten lyttyyn vedettyä nykymusiikkia tai sitten jotain muuta.

  Ymmärrän tuon aitouden tavoittelun, mutta elokuvissa ja "taustamusiikin" kuuntelussa en pitäisi sitä niin tärkeänä, koska erot eri kaiuttimien välillä ei kuitenkaan ole ratkaisevia tässä tapauksessa, jos nyt puhutaan kalliimman hintaluokan laitteista ja jätetään ne markettipöntöt pois laskusta.

  Musiikkia ja ääniraitoja tehdessä analyyttinen ääni on enemmän kuin tärkeää, koska silloin erottaa ne virheet paremmin ja säädöt onnistuvat helpommin.

  Kotioloissa kaiuttimien tarkkuudella taas ei ole niin suurta merkitystä, koska olosuhteet ovat muuten kaukana studio-olosuhteista. Kaikuja yms on yleensä niin paljon, ettei voida studiokaiuttimillakaan puhua aitojen äänten tavoittelusta. Ennemmin siinä tapauksessa ostaa omaan korvaan sopivat kaiuttimet, mutta kuitenkin niin, että laatu on sieltä kärkipäästä.

  Juurikin tämä mitä sanoit, eli huoneen vaikutus voi olla kotona erittäinkin suuri, jolloin studiomonitoreista vähän menee se hyöty. Toki dialogi voi tulla hieman paremmin läpi, mutta kotiolosuhteissa kaikki laadukkaat kaiuttimet ovat suurinpiirtein samalla viivalla. Haittaa niistä monitoreista ei välttämättä ole, muttei niitä kannata lähteä ostamaan sen takia että paperilla ovat parempia.

  TL;DR: Testatkaa ja vertailkaa eri kaiuttimia AINA kotona ennen ostamista. Korvat ja kuuntelutilat ovat yksilöllisiä, eikä yksi ratkaisu sovi kaikkiin.
   
 12. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 138
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse en tätä allekirjoita. On aivan turha väittää että hintaluokan pysyessä samana esim. Noesis RT215:n ja vaikkapa Amphion Kryptonin välillä ei olisi eroja, jopa ratkaisevia jos leffakäytöstä puhutaan. (Noesis RT215 tuottaa ~120dB @ 20hz.. 15" -tuuman elementit). Soppaa voisi lisää hämmentää vaikka paneelikaiuttimilla. Aika kuuro saa kaveri olla jossei noiden välillä eroja huomaisi, tai sitten ei ole vaan koskaan kuullut oikeasti "isoa ääntä".


  Kaikuja on joo enempi tai vähempi, onneksi huonekorjaimet on nykyään keksitty. Nekään ei kaikkia ongelmia todellakaan poista mm. jälkikaikua, mutta auttaa kivasti etiäpäin. Jopa mm. Genelecin omassa studiossa jouduttiin sähköisesti suorittamaan korjauksia kun siellä tuli käytyä. Eli eipä sekään studio ole "täydellinen" saatikka sitten monen oma kuuntelutila.

  Mutta eipä se ole väärin tavoitella luonnollista ääntä ja vaikkapa luonnollista (suoraa) vastetta toistolle. Yhtälailla korville sopivat kaiuttimet voivat olla ne monitorit, "hifi" kaiuttimien sijasta.

  Huone kyllä vaikuttaa eniten tuohon toistoon.. Ne 2000€ hifikaiuttimetkaan eivät kuulosta parin sadan pirkkapurkkeja paremmalta siellä kumisevassa betonikuutiossa tai muussa umpisurkeassa kuuntelutilassa. (tällöin kannattaa satsata akustiikkaan / huonekorjaimeen tai ostaa kuulokkeet suosiolla)
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2019
 13. Bahamies

  Bahamies Tukijäsen

  Viestejä:
  423
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Hintaluokka on muutenkin vähän onneton mittatikku kaiuttimien kanssa. Kaiuttimia on rakenteiltaan niin erilaisia ihan jokaisessa hintaluokassa. Huone vaikuttaa ääneen kaikilla, mutta suuntaava kaiutin, esimerkiksi tuo Noesis, on paljon immuunimpi huoneheijastuksille diskantti- ja keskialueella, kuin joku normaali jalustakaiutin ilman suuntainta. Itse ainakin tykkään suuntaavamman kaiuttimen tarkasta stereokuvasta ja isompien elementtien tuomasta helppoudesta (ja tietenkin siitä että tarvittaessa laitteet toistavat leffatkin auktoriteetilla). Ei sillä etteikö suuntavuudella olisi ongelmia, stereokuva puoltaa herkemmin puolelta toiselle, jos et istu aivan keskellä kaiuttimien välissä ja tämän vuoksi hyvä kuuntelualue on pienempi. Tosin tähänkin tottuu ja en itse tuosta enää niin välitä.

  Kannattaa ehkä mieluummin siis vertailla rakenteeltaan vastaavia kaiuttimia, kuin tiukasti jotakin hintaluokkaa. Kotioloissa suinkaan kaikki kaiuttimet hintaluokastaan eivät ole samalla viivalla, hifiliikkeen kuunteluhuoneessa ne erot kutistuvat. Parempi akustiikka antaa vähemmän suuntaaville kaiuttimille mahdollisuuden saattaa enemmän suoraa ääntä kuulijan korviin. Kotioloissa sointi saattaakin muuttua hyvin paljon, kun huone ei tue sointia lainkaan samalla tavalla.

  Kuunteluväsymyksen suhteen olen itse siitä samaa mieltä, että pidän kanssa vähän pehmeämmästä diskantista. Riipivä diskantti vie nautinnon koko kohtauksen annista ainakin minulta hyvin nopeasti, vaikka se miten "kuuluisi" ollakin riipivää.
   
 14. rewind

  rewind

  Viestejä:
  459
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Puhuin äänenlaadusta/tarkkuudesta/sävystä, en paineesta tai kykeneväisyydestä toistamaan koko äänialaa.

  Samaa mieltä akustiikan ja huonekorjaimen osalta, eikä tietenkään ole mitään väärää tarkan ja suoran vasteen tavoittelussa. Ei pidä kuitenkaan olettaa ilman kokeilua, että kaiutinmerkki X sopii itselle tai kuulostaa omassa kämpässä hyvältä sen vuoksi, että sitä käytetään studiossa tai että se on testimenestyjä ja kaveritkin suosittelee.
   
 15. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 138
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ok. Luulin että puhuttiin aitoudesta. Itse leffoja katsellessa haluan että se, vaikkapa nyt sitten haulikon / tykin ääni kuulostaa myös siltä.. Samoin toki myös muut äänet. (toki näitä nyt ei ikinä voida 1:1 mitoittaa.. yllättäen). Elokuvissa vaan tarvitaan sitä äänenpainetta /headroomia ja "slämmiä". Eikä niinkään "hifistynyttä soundia"


  "Kylläpä tuo räjähdyksen sävy oli saanut ylleen vilpittömän läpikuultavan verhomaisen piirteen.." :rofl:. Sry mutta en osaa oikein sijoittaa kaiuttimen sävyä esim. suuren äänenpaineen tapahtumiin joita elokuvissa on aaaaikas paljon.

  Sattuneesta syystä en enää koskaan kotiteatteriini kanna mitään Monitor Audio, Amphion, B&W etc. tuotteita.. Vaan mennään oikeasti dynaamisilla DIY -toistimilla
  Mm. diskanttitoteutus / suuntaavuus merkkaa aika paljon tarkkuudessa. Kuten bahamies tuossa yllä totetaa ja onhan tuo monia purkkeja kotiin raahanneena itse todettu.

  Äänenlaatuun /sävyyn etc. en ota kantaa koska on niin ympäripyöreen paska keskusteluaihe.. Aika harva sokkona osaa esim. tunnistaa erihintaiset toistimet sävyn perusteella jos muut taustatekijät on vakioitu (teho, tila, vaste etc). Onhan noita testejä nähty.

  Fiksua tosiaan onkin mennä avoimin mielin kuuntelemaan erilaisia kaiuttimia ja jopa erilaisia kaiutintoteutuksia.. (Eikä vaan niitä miljoonia perus pönttöjä nappidisuilla). + ottaa sellaista matskua mukaan jolle sitä toistinta hakee.
   
  Viimeksi muokattu: 29.08.2019
 16. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 611
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Genelecillä kyllä G- ja F-sarjat on tarkoitettu nimenomaan kotikäyttöön. Itse näkisin, että Genelecit ovat suosittuja Suomessa siksi, että ne ovat laadukkaita ja tyylikkäitä kotimaisia kaiuttimia. Aktiivitoimisuus on myös plussaa monelle, kun ei välttämättä tarvita erillistä vahvistinta. Se, että niitä käytetään myös studiomonitoreina, on sivuseikka.
   
 17. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Geneleceissä on myös aika toimivat säädöt huonesovitusta varten. Esim omassa käytössä 8020B-pari vaati bassodipin asentoon -6dB soidakseen hyvin. En tiedä, miten näppärästi tuo on perusvahvistimella ja passiivipöntöillä tehtävissä. Toki hyvällä huonekorjauksella varustettu vahvistin pystyy parempaan.
   
 18. Ronkeli

  Ronkeli

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Snadisti menee ohi ketjusta, mutta menkööt. Mistä tukevat kaiutinjalustat genelec 8040-sarjalaisille? Kaiuttimet painavat n. 10kg kappale, joten jalustat saisivat olla suht tukevat. Jalustat tulisivat tv-tason viereen, eli pakollisena ominaisuutena on joko riittävä korkeussäätö tai vaihtoehtoisesti mahdollisuus kallistaa kajareita yläviistoon.
   
 19. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  447
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tämä ei varmaan hirveästi auta, mutta tuollaisia joskus haaveilin: g-stands On vaan hirvittävän hintaisia ja varmaan haastava saada Suomeen. Harkitsin jopa 3d-mallintavani ja teettäväni jossain konepajalla moiset.
   
 20. Mestaritonttu

  Mestaritonttu

  Viestejä:
  1 599
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tai työpöytäkäyttöön mitoitetut jalustat ja sitten kallistaa iso-podista jos jalustojen minimikorkeus on liikaa. Saksalainen Gravity SP 3202 on erittäin tukeva ja siihen käy paljon isompikin kaiutin, itsellä on G4:ten alla nuo. Minimikorkeus noissa on 90 cm.
   
 21. kempula

  kempula

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  08.10.2017
 22. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 611
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Kokeile. Suurin osa tietokonekaiuttimista lienee kytketty juuri noin.
   
 23. Zoldie

  Zoldie

  Viestejä:
  19
  Rekisteröitynyt:
  02.04.2017
  Itellä oli aluksi suoraan kiinni emolevyssä kuvailemallasi liitännällä, ei mitään suhinaa eikä pörinää. Nykyään välissä on Focusrite Scarlett Solo, mutta vain jotta saan instrumentin liitettyä siihen.
   
 24. k334

  k334

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Miten ootte laittanut keskikaiuttimen, tv tasossa ei paikkaa. Ostin RP-600C kun löytyi halvalla ulkomailta mutta en tajunnut minkälainen möhkäle tuo on, tv alle pistin mutta tv nousee liian korkeaksi, TV taakse joku teline minkä päälle vai miten:wtf:
   
 25. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  975
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @k334 , Itsellä vähän samaa ongelmaa sillä käytössä on R-25C ja joka on näköjään vain reilun sentin matalampi kuin tuo sinun RP.

  Mitään muuta edes etäisesti järkevää paikkaa sille en nyt ole löytänyt kuin tv:n alle. Tai jos tarkkoja ollaan niin nostin tv:tä erillisellä lisäpalikalla ja laitoin keskarin sen eteen.

  Ei kyllä mikään nätein Inno-design ole tuo. Ainoana hyvänä puolena oli että hommasin aiemmin oikeasti matalan tv-tason tämän pitäen mielessä niin se nyt menettelee kunnes keksin jotain fiksumpaa.

  Sit joskus kun tv vaihtuu 75":ksi niin tv menee seinälle ja sit tuumaan tuon uusiksi. :)
   
 26. HikinenM

  HikinenM

  Viestejä:
  266
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Joskus tein Diy ratkaisun ja tein hyllyn television päälle. Kiskot kiinnitin telkkarin seinäkiinnitysreikiin. Aika ruma, mutta ei mahtunut iso keskikaiutin muuten.

  E: Hieman tähän tyyliin.
  https://images.app.goo.gl/g8Bf83FKhpXurMqZ7
   
  JaySon tykkää tästä.
 27. k334

  k334

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Metrin kiskonpätkät ja kulmakannattimet saa biltemasta pilkkahintaan, sitten vaan kun keksisi tuon käypän ruuvin.
   
 28. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 138
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Dali Opticon 5 (valkoinen) demopari ihan edukkaasti Helsingin hihistudiolla (499e kpl, ovh 799e)
   
 29. LJ123

  LJ123 BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  112
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Genelecit on parhaat kaiuttimet. Musiikki niistä kuulostaa juuri siltä kuin masteroija/tuottaja on suunnitellut.
   
 30. khallerz

  khallerz

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei välttämättä, 70-luvun lopulta lähtien 2000-luvun alkuun alan standardina toimi Yamaha NS10 -kaiuttimet, joissa ei todellakaan ole tasainen taajuusvaste niinkuin Geneleceissä on.
   
 31. Stickist

  Stickist

  Viestejä:
  24
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2017
  Off topic, mutta NS10 pointtihan on se, että se toistaa "juuri väärät" taajuudet liiankin hyvin, joten sillä löydät miksausvaiheessa ongelmakohdat kovinkin helposti. Nyt kun olet equttanut ne hankalat taajuudet NS10 siedettävän kuuloiseksi, niin johan ne kuulostavatkin hyviltä kohdekaiuttimilla, kuten vaikka Geneleceillä. Masteroija/tuottaja on siis käyttänyt työkalua juuri siten kuin työkalua kuuluukin, työkaluna. Kukaan ei NS10 käytä kotikäytössä, koska SE soundi ei ole tuottajan kuluttajan kuultavaksi suunnittelema.
   
  khallerz tykkää tästä.
 32. Dualram

  Dualram

  Viestejä:
  390
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Aikaisemminkin kysynyt, mutta kerta vielä. Lattiakaiuttimet joilla pärjää ilman subbaria, mutta kotelolla ei sais olla hirveesti syvyyttä. Piste 12" on ostoslistalla ykkösenä, mutta nyt tuli vastaan nämä: Magnat Transpuls 1500. Audio pron drumfiret ei käy. Hintaluokka jotain alle 1700 pari.
   
 33. Gate

  Gate

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Ite ottaisin gradientin revot tai evit. Käytettynä joutuu haalimaan.
   
  Ihmemies ja Dualram tykkäävät tästä.
 34. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 257
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Ikean Sonos kaiuttimista vähän teknisempää tarkastelua:

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Eli Ikea Symfonisk kaiutin vastaa raudaltaan lähes täysin Sonos Play:1 kaiutinta. Hintaa kun katsoo niin aika helppo päättää kumpi kannattaa ostaa.
   
 35. hazaski

  hazaski

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Itse juuri hommasin Yksisilmäiset veljekset 12 tuumasena, ja kun jo nämä toistaa hyvin matalia taajuuksia ilman subiakin, ja vielä soi muutenkin hyvin niin Pisteet olisi varmasti melko loistavat, kun niiden pitäisi olla reippaasti paremmat kuin nämä. Sitten jo ehdotetut Gradientin Revot tai Evit, mutta luulisin että myöskin 1.X (tai 2.X mutta aika harvinaisia) sarja toimisi kohtuullisesti ilman subia, kunhan vahvistimesta löytyy tehoa.
   
 36. Mustang243

  Mustang243

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tuli viikonloppuna pyörähdettyä Ikeassa ja tuo kyllä kuulosti hyvältä. Aluksi luulin, että jossain nurkassa on joku isompikin kaiutin, kun sen verran muhkeat äänet oli tuon kokoiseksi purkiksi :) Melkein tuli ostettua ihan vain tuon takia vaikken sitä olisi edes tarvinnut.
   
 37. Tiihokatti

  Tiihokatti

  Viestejä:
  1 257
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Kalliimmassa pöytälampussa pitäisi olla vielä parempi äänenlaatu kuin tuossa hyllykaiuttimessa, tosin onhan tuossa hintaeroa.
  Hetkinen, olipas omituinen lause...
   
  JaySon tykkää tästä.
 38. Ihmemies

  Ihmemies

  Viestejä:
  599
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Revoja voin suositella. Tosin ei nekään mitkään taikakaiuttimet ole, omassa huoneessa on 45Hz taajuudella 18dB korostuma kuuntelupaikalle Revolutionien kanssa. Hyvältähän ne kuulostavat sitten, kun pahimmat piikit equttaa pois. MKIII maksoi 2200€ käytettynä vuosi sitten, vanhempia luulisi saavan halvemmallakin.

  Evit mkII 1250€ Tampereelta: Gradient Evidence – Hifihuone
   
  Viimeksi muokattu: 09.09.2019
 39. Mustang243

  Mustang243

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Jaa nuossakin oli kaiuttimet. Katsoin vain kauempaa, että ompas erikoisen näköisiä valaisimia, mutten käynyt tutkailemassa :lol:
   
 40. k334

  k334

  Viestejä:
  547
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Tuli hahmoteltua tätä mutta todettua että tuo RP-600C on liian raskas (RP-400C ehkä mennyt...) ja en uskalla sitä noihin tv vesa kiinnikkeistä lähtevään telineeseen ripustaa koska kajari painaa yli puolet TV koko massasta ja siitä kun se johonki muljaahtaa/vääntää tv runkoa niin se on menoa se.

  Sahasin vanhasta tasosta jalat pois ja laitoin RP-600C TV alle (55B8) Tuossa toimii kun jalusta mätsää 1=1 kajarin kanssa, loppuvuodesta ajattelin päivittää 65C9 jolloin ei enää onnistu eli tv-tasoa keksittävä johonka kajari sujahtaisi.

  RP-600m on kehuttu phantom center, kuitenkin keskikajaria nyt käytellyt niin ei siitä huvita luopua, etenkin kyljeltään katsoessa ja jos haluaa ilman tekstityksiä katsoa se on merkittävä parannus.
   
 41. loopster

  loopster

  Viestejä:
  124
  Rekisteröitynyt:
  26.12.2016
  Torissa näkyy olevan myynnissä ProAc Studio 150 pari asialliseen hintaan.

   
 42. Diplomaatti

  Diplomaatti

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  Ilmeisesti ei hifi-messuillakaan ole tavalliselle kuluttajalle enää mitään mukavia diilejä mitä joskus muinoin oli. Ylimieliset high-end kauppiaat räkimässä kattoon ja kiroamassa, kun kauppa ei käy.

  Joten mistä ja milloin kannattaa bongailla fiksuja settejä esim. Alkuun nyt 3.0 setupilla
   
 43. Siitoimenpeku

  Siitoimenpeku

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  En havainnut yhtään tarjousta, muutenkin hinnat alkaen malleja oli vain kourallinen. Korva tietysti tykkää 100 ke setupista, mutta eihän se kovin realistinen haave ole.
   
 44. Diplomaatti

  Diplomaatti

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  Näköjään mennyt siihen. Kauppiaiden mielestä tulee vain hiekkaa näyttelytiloihin jos tulee kuuntelemaan 100ke setuppia eikä ole aikomustakaan ostaa.

  Kerran tälläistä tulee eikä raha kelpaa, niin tilataan ulkomailta sitten.
   
 45. Millennium edition

  Millennium edition

  Viestejä:
  100
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2016
  Vanhat Logitechin z3 (2.1) alkavat olla vaihtokunnossa. Uudet tulisivat tietokoneella pelaamiseen ja sarjojen katseluun.

  Hinta saisi olla enintään 100€. Dac:in perään tulisi. Mieluiten 2.0 ettei tarvitsisi potkia ontoa laatikkoa kokoajan edestä.

  Creativen t40 on tätä hetkellä harkinnassa, mutta löytyisikö parempaa vaihtoehtoa?
   
 46. ikuhappy

  ikuhappy

  Viestejä:
  570
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Saivat kuitenkin Audio Prot jäädä. Osin ääni on selvästi tottumiskysymys - vanhat korostaa juuri puhetaajuuksia ja ne siksi selkeämpiä. Toisaalta ko. äänet ovat hieman "kovia" kun näissä Audio Proissa on pehmeämpi ja täyteläisempi soundi (edelleen kuvailut täysin epä-audiofiilin fiiliksellä). Kelvollinen basso ilman subbaria myös plussaa näin kerrostaloasukkina - voi huoletta katsella vähän myöhempäänkin, kun vanhassa Logitechin 2.1 setissä oli pakko vääntää basso nolliin, ettei subbari kumissut.

  Iso plussa näissä on myös se, että aiempaan, lähtökohtaisesti pc-käyttöön tehtyyn settiin, verrattuna saa purkit reilusti erilleen ja stereokuvan siten paljon paremmaksi - vanhoissa ei johdot riittäneet kuin 160cm väliin(ei-standardi, joten ei pysty pidentämään), nämä nyt metrin isommalla välillä. Tämän vuoksi ei myöskään soundbarit alle metrin pituisuuksineen kelpaa - eikä nuo barit kunnolla tuohon telkun eteen edes mahtuisi.
   
 47. Gate

  Gate

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Tänään hifimessuilla käyneenä. Suosittelen tutustumaan Larsen merkkiin. Tosin koekuuntelu ilmeisesti aika etäällä https://www.audioshop.fi/ Oli mieleen painuvat kajarit hintaluokassaan.
   
 48. zombie

  zombie

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  13.02.2017
  Suosituksia ~100€ 2.0 seteistä missä sub out? Jamo SUB210 lojuu nurkissa kun P404 pari pimeni. Pöydälle tulossa koneen kaveriksi joten etusäädöt & kuulokeliitännät yms plussaa.

  E: Prkle nykyisessä emossa onkin subille paikka, pitää kokeilla miten käytännössä pelittää.
   
  Viimeksi muokattu: 17.09.2019
 49. Mason

  Mason

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mitkä kajarit Larsenilta?
   
 50. Gate

  Gate

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  22.11.2018
  Nyt kun sivuilta katsoi, niin näyttivät ihan 8, mutta hinnan perusteella (joka on vähemmän kuin sivuilla) olivat 6.
   
  Mason tykkää tästä.