Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

Tagit:
 1. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 142
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tai sitten vaan yksinkertaisesti kierrättää TV:n äänet preoutit omaavan BD -soittimen kautta, jos jostain moisen bongaa. Esim. Oppo 105 (toki tarvii olla digitaalinen sisääntulo, eli TV :n optical out soittimen optical in). Nuokaan eivät halpoja kyllä ole tai muutenkaan minimalistisen kokoisia. Eipä tuohon mitään maagista pientä taikaboxia ole mikä pitäisi olla vielä edullinenkin.
   
 2. Corn_Holio

  Corn_Holio

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  31.12.2016
  Toi voisikin olla hyvä keskikajarille. Tuommoisesta pianovalkoisesta pinnasta varmaan lähtee hyvin irtikin jos tarve poistaa.
  Etukajarit on kyllä niin hyvännäköiset walnuttina etten tohdi kyllä kalvottaa (rubicon 8).
   
  XDream tykkää tästä.
 3. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Elac 2050 lähtisi 700€ vs. Genen F two aiempi versio 1000€ ja Genen F one uudempi versio 845€. Alkaako tuo Elacin hinta olla jo sellainen, että kannattaisi vetäistä ostohousut jalkaan?
   
 4. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan mielenkiinnosta: miksei F One a-versio ole vaihtoehto? Hintaa käytettynä ~500€, jäisi rahaa sitten kunnolliseen lähteeseen.
   
 5. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olen vähän huolissani siitä, että en olisi loppujen lopuksi tyytyväinen siihen, että se menee alimmillaan 35Hz.

  Ja mietin myös sitä, että ei tässä nykyisessä asunnossa loputtomiin asuta.
   
 6. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 625
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Sanoisin kyllä, että jos subbaria meinaat, niin ei kyllä kannata pelkkään kuulokeliitäntään tukeutua. Tässä on 160 euron kompakti ratkaisu aktiivikaiuttimille:
  TANGENT PREAMPSTER ESIVAHVISTIN - Power.fi
  Kytketään siis vaikkapa telkkarin optiseen liitäntään. Tuossa on jopa subbariliitäntä, mutta oletettavasti siinä on kiinteät säädöt, eli toiminta on vähän arvoitus. Veljelläni on tuollainen käytössä Genelec G Two -kaiuttimien kanssa, ja on varsin tyytyväinen. Äänenlaatu parani selvästi verrattuna aiempaan kuulokeliitäntäratkaisuun. Hänellä ei edes ole subbaria.
   
 7. Outrider

  Outrider

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ihan sama alarajataajuushan noissa A- ja B-versioissa on.
   
 8. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Juu, kyllä näin. Mutta vertasin sitä siis F 2:seen. F1 B versio oli listauksessa sen takia mukana, että siinä olisi lohdutuspalkintona se optinen sisääntulo verrattuna noihin kahteen muuhun verrattuna eikä vahvistinta tähän kohtaan tarvitsisi. Mutta sitten jos vahvistin edes jonkunlainen pitää ostaa, niin F2 A tai Elac 2050 tuntuu heti järkevämmältä.
   
 9. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kiitos tästä. Ja tuo näyttää itseasiassa ihan samalta kuin verkkokaupan Procaster PRE-01. Onko vain eri kuoret? Siirsin tämän vahvari pohdinnan tosin nyt tuonne toiseen ketjuun. Voisi olla potentiaalinen, kun auxiin saisi Chromecast audion kiinni ja sitten ajan kanssa keräilisi rahat vaikka Emotivaan.

  Onko noista subbareista mitään sanottavaa puolesta taikka vastaan noiden 8020D:n kavereina? Nyt tosiaan tuon Elacin saisi 700euroon ja se kieltämättä vähän houkuttaa...
   
 10. HarriK

  HarriK

  Viestejä:
  480
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse valitsisin Elacin, etenkin tuohon hintaan. Noiden Genelecin subbareiden taajuusvasteiden alareuna jää sen verran ylös että ainakin elokuviin Elac antaa uskottavampaa jytinää.

  Lisäksi tuo Elacin sisäänrakennettu DSP auttaa saamaan taajuusvastetta tasaisemmaksi ilman lisälaitteita mikä on mukava lisäbonus.
   
  jkm ja JaySon tykkäävät tästä.
 11. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sattuipa käymään niin, että kaverilla olisi tyhjänpanttina Procaster DE-4337H. On juuri ostanut jonkun Denonin 11-kanavaisen sen tilalle. Jos suostuu myymään sen meikäläiselle niin alkaakohan vaikuttamaan voittajakombolta tuo Procaster, Genelecit ja Elac 2050..
   
 12. khallerz

  khallerz

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Kyllä tuosta äänet läpi tulee enkä äänenlaadussa mitään erikoista huomannut, mutta todella hermoja raastavan turhauttava laite muuten. Ensinnäkin tuohon ei ole haluttu maksaa oikeita lisenssimaksuja kaiken maailman dolby ja dts formaateista joten ne on aivan miten sattuu siellä valikoissa eikä toimi käytännössä ollenkaan automaattitunnistus sisään tulevalle formaatille. Nykyisessä viritinvahvistimessa aina vaihtaa oikean tilan päälle signaalin mukaan ja ei tarvitse miettiä kuuluuko nyt varmasti kaikki oikein vai ei. Tuossa Procasterissa lisäksi ei ole järkevää virtual surround modea joka ainakin omasta mielestä parantaa leffakokemusta huomattavasti 2.1 järjestelmällä.

  Mutta kaikista pahin ongelma on etuvahvistimen releiden naksuminen ja viive. Ne naksahtaa pois päältä välittömästi kun audiosignaali loppuu ja takaisin päälle käynnistyminen kestää ehkä noin 1-2 sekunnin väliltä. Ei kuulosta ehkä isolta ongelmalta mutta tuo oli itselle kuin kiinalainen vesikidutus, pikkuhiljaa alkoi hermot menemään enemmän ja enemmän tuohon. Eli esimerkiksi musiikkia kuunellessa jokaisen biisin välissä kuuluu kovaääninen naksahdus ja äänet häviää seuraavan biisin alusta tuon viiveen ajaksi.

  Tuon laitteen asetusvalikko on myös aivan karsea 800x600 resoluutionen pikselimössö jossa ei ole mitään selityksiä millekkään asetukselle ja osa niistä oli täysin ilman mitään syytä harmaana eikä niitä voinut säätää. Kaikenkaikkiaan turhauttavin elektroniikkalaite mitä minulla on ikinä ollut, en ottaisi edes ilmaiseksi uudelleen.
   
  sirguruz ja jkm tykkäävät tästä.
 13. GoDi

  GoDi

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Osaisko joku kertoa, mulla on nyt wharfedale diamond 10.2 edessä, 10.cc keskellä ja 10.1 takana, nuohan ovat 6ohmin kajareita, niin miten toimisi jos korvaisin tuon 10.cc:n jbl arena 125c:llä joka on 8ohm? Ja mahtako äänimaailma olla ns yhteensopiva kuitenkin?

  Mulla tuo 10.cc alkanut säristä enkä viitsisi maksaa hitosti samanlaisesta, sekä tuo on auttamatta nykyään liian munaton ääneltään kun olohuoneen koko on kasvanut...
   
 14. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 625
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Suurempiohmiset kaiuttimet ovat helpompi kuorma vahvistimelle, eli ero ohmeissa ei sinänsä haittaa. Kaiutin todennäköisesti kuulostaa erilaiselta kuin vanha, mikä voi hieman häiritä. Itse kyllä suosittelisin vaihtamaan mieluummin uuteen Wharfedalen keskikaiuttimeen.
   
  JaySon tykkää tästä.
 15. GoDi

  GoDi

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Saisi kyllä kuulostaakin erilaiselta, on niin munaton soundi tällä hetkellä...
  Pitää nyt harkita mitä tekee, wharfedalen 10 sarjaa ei löydy enää kaupoistakaan ja eikös se soundi sit diamond 11 kanssa myös olisi erilainen?
   
 16. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 625
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Varmasti olisi joo, mutta toisaalta eri valmistajan tuotteilla ero todennäköisesti olisi suurempi. Jos soundi kuulostaa munattomalta, niin varmaan kannattaisi vaihtaa mieluummin pääkaiuttimet tai hankkia subbari. Keskikaiuttimesta kun tulee vain osa äänestä.
   
 17. jkm

  jkm

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Suositus pääkaiuttimien vaihdolle täältäkin, jos siis tarvetta saada iskevämpää soundia. Ja lisäksi ehkä se subbari.
   
 18. GoDi

  GoDi

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Siis, bassoa kyllä löytyy sen verran että meinaa ikkunat hajota, subbari siis löytyy, mutta tuota keskikaiutinta tarkoitan, kun puhe kuulostaa tosi mitäänsanomattomalta, ei toista matalaa puhetta milläänlailla sen jytevämmin kuin korkeampaa siis...
   
 19. lojumi

  lojumi

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jollei koko settiä halua vaihtaa, vastaus taitaisi olla Wharfedale Diamond CC:n sijaan CS, jossa on isommat keskiäänielementit. Täältä, Torista ja hifiharrastajien myyntiosioista löytyy melko useinkin Diamond-sarjaa, koska ne ovat olleet niin yleisiä. Torissa näytti nytkin olevan tuo Diamond 10 CS -keskikautin mustana myynnissä osana pakettia.
   
  JaySon tykkää tästä.
 20. jkm

  jkm

  Viestejä:
  437
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Joo se on varmaan järkevintä pysyä saman merkin soundissa, jos ei koko settiä halua vaihtaa.
   
 21. GoDi

  GoDi

  Viestejä:
  530
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Valitettavan harvoin tuota kyllä myynnissä on ollut, viimeisen 3kk aikana esim torissa ei ole ollut yhtäkään myynnissä, ainakaan erikseen, tuon näkee kun tallentaa haun niin siinä näkyy myös poistetut, olen kyllä kyttäillyt :(
  Noh ehkä niitä alkaa tulla kun porukat päivittää 11 sarjaan...
   
 22. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kaverilla oli ollut tämä useamman vuoden käytössä aika lailla vastaavassa setupissa kuin minulla tulee olemaan. Eli kaksi genelecciä + subbari. Itsekin kaverilla kylässä useamman kerran käyneenä ja musiikin soidessa en huomannut mitään naksumista ja äänien häviämistä, kun biisi vaihtui. En edes tiennyt, että mikä vahvistin sillä siellä oli. Eikä kaveri nytkään sanonut, että olisi huomannut jotai tuollaista ongelmaa laitteessa. Totesi vain, että hyvä peli se on ollut ja oli siirtänyt sen nyt keittiöön vanhempien geneleccien kaveriksi uuden vahvarin tieltä. Olisiko sinulla ollut sitten jotenkin virheellinen kappale?

  Jos nyt ajattelee, että lähtökohtana oli budjettiratkaisu ja vielä suurempana rajoittavana tekijänä se vahvistimen max 8,5cm korkeus, niin tämä vaikuttaa nyt kyllä oikein passelilta tähän kohtaan, kun nimellisen 50€ maksan tuosta vehkeestä ja pääsen testaamaan sen 0.1 raidankin. Kiitos vain @latexii kun pari sivua aiemmin aprikoi, että Procaster de-4337 voisi olla sopiva minun tarpeisiini mutta siinä kohtaa epäili sen löytämistä. En antanut sille paljon ajatusta, kunnes tosiaan pari päivää sitten juttelin tämän kaverin kanssa ja kyselin sen kokemuksista geneleccien kanssa tavallisella stereoesivahvistimella ilman sitä lfe-raitaa, kun siinä kohtaa vaikutti siltä, että hankin sellaisen perus stereovahvarin. Sitten tyyppi vain totesi, että ei sillä mikään stereovahvari ollut geneissä kiinni ja aina on ollut se lfe-raita ennen sitä uutta denonin 11-kanavaista vahvariakin. Että joku Procaster DE... se oli ja on nyt tuolla keittiössä kiinni kahdessa kaiuttimessa. Olin, että aijaa, no turhaan mä sit kyselen. Hitaasti vasta sen puhelun jälkeen alkoi sytyttämään, että mikä procaster se voisi olla johon saa useammankin aktiikaiuttimen kiinni.

  Elikkä joo, ihan positiivisella mielellä odottelen tuota. Ja nyt on myös tulossa se Elac 2050 Saksasta. Se oli tosiaan b-stockkia ja kun lähetin siitä sähköpostia ja kyselin siitä, niin sieltä kauppias vastasi, että se meni jo mutta jos nyt tilaat b-stockkina sen, niin saat sillä samalla hinnalla vastaavan ihan uuden subbarin. Postikulujen kanssa 720€. Kauppa on tosiaan tämä, jos kiinnostaa CSMusiksysteme GmbH | Ihr Hifispezialist ja sieltä löytyy nytkin paljon kaikkea b-ware kamaa. Toinen mistä löysin elacin b-warena samaan hintaan oli tämä mutta sieltä se ehti mennä Hidden Audio
   
  latexii ja JaySon tykkäävät tästä.
 23. khallerz

  khallerz

  Viestejä:
  425
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tuosta Procasterista on olemassa monta versiota, itsellä oli se uusin missä ei ole enää bluetoothia ja se on ohuempi kun ne aiemmat. Voi olla että vanhemmissa sitten ei ollut tuota ongelmaa.
   
 24. bb12

  bb12

  Viestejä:
  70
  Rekisteröitynyt:
  13.10.2017
  Entäs kun on 2.1 musaa (95%) ja subbari. Ei tee mitään kun ei saa säädettyä tasapainoon. Mikä ratkaisuksi?
   
 25. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 625
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Mikä vahvistin, mitkä kaiuttimet? Luultavasti jokin huonemoodi aiheuttaa korostuman subbarin taajuusvasteessa. Antimode voisi auttaa.
   
 26. Lightfall

  Lightfall

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Hakusessa olisi kaiuttimet musiikki/leffakäyttöön. En tiedä miksi on jäänyt fiksaatio päälle nuoruudesta jolloin kaikilla tutuilla oli tornikaiuttimet, että olisivat jotenkin "paras" vaihtoehto telkkarin/CD systeemin pariksi joten sellaisia on lähinnä tullut katseltua, vaikka kiusallisen paljon tilaa vievätkin. Olen muutamasta liikkeestä käynyt kyselemässä ja arvosteluja lukenut, tuntuu vain että törmään kokoajan toistuviin seikkoihin.

  Hifi-liikkeissä myyjät toteavat ettei alle 700€ saa minkäänlaista hyvää kaiutinparia, ainakaan torneja eikä kuulemma oikein muutakaan. Verkkiksestä ja vastaavista irtoaisi halvemmalla torneja ja kaiutinsarjoja, mutta epäilyttää sitten kuitenkin onko halpaa ja hyvää vieläkään olemassa samassa paketissa. Löytyy valmiiksi Yamahan RX-V483 vahvistin joka tuli hankittua vuosi sitten valmiiksi kaiutinhankintoja varten (toki en ottanut hankkiessa huomioon että aktiivitkin olisivat mahdollinen vaihtoehto)

  Budjetti olisi sinne 500-700€ asti, mielellään toki lähempänä 500€ jos ei suuria kompromisseja tarvitse tehdä. CD-harrastajana olisi myös vanhan pienhifisarjan tilalle hakusessa CD-pääte loputtomien DVD-soittimien testailun jälkeen joista mikään ei toimi aivan toivotusti, mutta se tuskin kuuluu tähän ketjuun.

  Mikäli asia vaikuttaa mihinkään, enimmäkseen tulee metallimusiikkia kuunneltua, välillä elektronista sekoilua siihen kylkeen. Erillinen subbari ei tässä vaiheessa ainakaan ole vielä ostoslistalla eikä taitaisi budjettiin mahtuakkaan.
   
 27. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 337
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Käytettynä esimerkiksi Elac Debut F6. Erinomainen kaiutin hintaansa nähden.
   
  Lightfall tykkää tästä.
 28. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 477
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Klipsch RP-600M kaiuttimet lienee parhaimpia tuossa hintaluokassa, saanut arvosteluissa ylistystä joka puolella.

  Arvostelu:
  Klipsch Reference Premiere RP-600M loudspeaker

  Hinta suomessa, kysymällä varmasti saat alta 700€ kotiovelle:
  Mareksound: Suomen johtava kotiteatterin ja hifin erikoisliike

  Saksasta ~500€ posteineen kysymällä:
  https://www.elektrowelt24.eu/shop/Lautsprecher/Kompakt-/Regallautsprecher/Klipsch/Klipsch-New-Reference-Premiere/Klipsch-RP-600-M-Paar-
   
  Lars_A ja Lightfall tykkäävät tästä.
 29. Lightfall

  Lightfall

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kiitoksia! Nuo Klipschit olivat tosiaan saaneet aikas hyviä arvioita, täytynee ottaa vakavaan harkintaan. Hintakin olisi Saksasta hankittuna aikalailla kohdallaan vaikka postit siihen päälle varmaan lätkäistäänkin. Joissain arvosteluissa tosin oli kritiikkiä, että vaativat tarkkaa laitteistosuunnittelua jotta kuulostavat "parhaalta versiolta itsestään", mutta tämä haisee taas audiofiilien nitpickiltä jossa mikään ei ole tarpeeksi hyvää.

  Ilmeisesti noista Debut F6:sta on uusi versio ulkona, liekkö noissa isompaa eroa sitten vanhan ja päivitetyn MK II mallin välillä, hintataso uutena näkyy olevan melkolailla sama. :think:
   
 30. cman

  cman Make ATK Great Again

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kef LS50 saa käytettynä tuohon budjettiin. Muiskin muistaisin nähneeni R500 käytettynä myynnissä about tuohon hintaan hifi harrastajien foorumin myyntiosassa.
   
  Lightfall tykkää tästä.
 31. pokkus

  pokkus

  Viestejä:
  1 337
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Mä jopa olin jostain lukevinani, että tuo vanha malli oli joidenkin mielestä paremman kuuloinen kuin se uusi. Äänensävyssä oli vissiin jotain muutoksia.
   
 32. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 142
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noin about sadannen kerran voidaan todeta että mikäli haluat hyötyä elokuvakäytössä matalien efektien ääniraidasta (LFE) tarvitset SUBWOOFERIN, vaikka pääkaiuttimesi olisivat super-elac-klipsc potenssiin JBLKEF camouflage -kuviolla höystettynä. Suosittelen katsomaan käytettynä jonkun hifikaiutin valmistajan jalustakaiuttimia (Elac, Klipsch, JBL, Kef, Monitor Audio, Amphion + sata200 muuta) + jotain subwooferia kuten SVS, Klipsch etc. Käytettynä voit nuo jopa saada ehkä tuolla 700e budjetilla.

  Mikäli leffojen oikeat jyrinät eivät kuitenkaan kiinnosta niin osta tornikaiuttimet.
   
  JaySon ja Siitoimenpeku tykkäävät tästä.
 33. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 477
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ilmeisesti subbari on ennemmin tai myöhemmin ostolistalla. Toki tuon subbarin voi ohittaa ostamalla isoilla bassoilla varustetut tornit, mutta väittäisin että kokonaisvaltaisesti paremman setin saa kun ostaa myöhemmin sen subbarin erikseen.
   
 34. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 142
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Elokuvien LFE :tä ei tosin ohjata pääkaiuttimille oikein vaikka olisi miten isot elementit pääkaiuttimissa.
   
  JaySon ja Asmola tykkäävät tästä.
 35. Lightfall

  Lightfall

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Tosiaan juu, jossain vaiheessa oli tarkoitus se subbarikin hommata, tähän budjettiin vain en uskonut sen mahtuvan. Toisena ongelmana toki se, että kerrostalokämpässä tuo subbarin käyttäminen aina hieman hirvittää, mutta sekin lienee säätökysymys.
   
 36. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 477
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Totta. @Lightfall tuolla 700€ budjetilla saisi vielä subbarin kylkeen jos päätyy tuohon Klipsch 600M-pariin, käytettynä vielä paremman.
   
  JaySon ja Lightfall tykkäävät tästä.
 37. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 142
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei sitä kannata hirvitellä. Subwooferissa on yhtälailla volume kun autossa kaasukin. Itse suosittelen tosiaan vahvasti jalustakaiutinparia ja subwooferia. Silloin et ainakaan mistään jää paitsi.
   
  JaySon ja Lightfall tykkäävät tästä.
 38. Lightfall

  Lightfall

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kieltämättä perustelut alkavat siihen suuntaan kallistaa mielipidettä, ja asennuksesta riippuen se saattaisi myös säästää tilaa torneihin verrattuna. Kiitän ja kumarran! :kahvi:
   
  JaySon tykkää tästä.
 39. Bahamies

  Bahamies Tukijäsen

  Viestejä:
  428
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Rahallisesti jalustakaiuttimista saa usein paremman vastineen, mutta tilan kannalta on se ja sama ostaako "tornit" vai jalustakaiuttimet. Jalustakaiuttimet tarvitsevat... jalustan. Jalusta vie tilaa. Tornikaiuttimet eivät tarvitse jalustaa. +/- 0 tilanne mielestäni.
   
  Corn_Holio tykkää tästä.
 40. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 477
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noh, nuohan ovat englanniksi "kirjahyllykaiuttimet", eli eivät tietenkään "vaadi" jalustaa, vaan toimivat myös hyllyllä jolloin vievät paljo vähemmän tilaa.:D Toki jalustalla noiden sijoittelu on helpompaa ja todennäköisesti ne saa soimaan hieman paremmin.
   
  Lightfall tykkää tästä.
 41. Lightfall

  Lightfall

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Hmm, totta tietysti, lähinnä ajattelin että jos nuo saisi esimerkiksi kiinteästi seinään telineellä jolloin alle jäisi tilaa. Olen ainakin joskus nähnyt moisia asennuksia tuttavilla vastaavanlaisissa setupeissa.
   
 42. Asmola

  Asmola Molander Ylläpidon jäsen Team Apex Legends

  Viestejä:
  3 477
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse asensin Klipsch 400M:t 5.1 surroundkajareiksi näillä. Suosittelen, todella tukevat.

  HifiStudio - BTECH BT77 KAIUTINTELINE MUSTA
   
  Lightfall tykkää tästä.
 43. Bahamies

  Bahamies Tukijäsen

  Viestejä:
  428
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Niin kyllähän niistä ääntä tosiaan saa vaikka laittaisi tv-tasolle ruudun taakse, mutta toimivuus on sitten eri asia. Mielestäni siinä vaiheessa kun aletaan satsata hyviin kaiuttimiin, niin kannattaa samalla järjestää niille kunnollinen tila. Eli ei laiteta niitä kaiuttimia ruudun viereen, 50cm kuuntelijan silmälinjan alapuolelle. Kyllä se ääni kuuluu, mutta hukkaan menee rahaa.

  Kannatta sitten ennen kiinteää asennusta vähän testata miltä kaiutin kuulostaa omaan korvaan seinäsijoittelulla ja muutenkin kokeilla hieman erilaisia sijoituksia. Jos refleksiportti on kaiuttimen takaseinässä, niin sen olisi hyvä saada hengittää myös seinän vieressä. Yleensä ottaen seinäkiinnitys on siisti ja akustisesti hyvä vaihtoehto, mutta siitä huolimatta kannattaa ensin testata.
   
  atomi tykkää tästä.
 44. Lightfall

  Lightfall

  Viestejä:
  61
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Juu, tietysti ensin oli tarkoitus testailla eikä ryhtyä heti porahommiin :) Täytyy hieman mittailla ja harkita miten tuo olisi järkevin toteuttaa, mutta eiköhän siihen joku fiksu ratkaisu löydy.
   
 45. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 625
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Riippuu vähän valmistajasta, mutta jalustakaiuttimetkin voivat tykätä siitä, että seinään on vähän matkaa (enemmän kuin refleksiputken hengitysvara). Ihan seinässä kiinni voivat bassot korostua liikaa. Riippuu mallista.
   
  jkm tykkää tästä.
 46. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  977
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Keskikaiutinkysymys! Veikkaan että ainakin @latexii lta löytyy tähän tietoa. :) Itsellä kun on etukaiuttimina nuo Klipschin R-28F:t ja keskellä saman sarjan 25C, vahvistimen oma "kalibrointi" antaa keskarille +0,5dB pääkaiuttimiin verrattuna. Noh, sitten kun katsoo vaikka flixistä leffaa 5.1-äänillä niin dialogit on todella paljon hiljaisemmalla kuin muut äänet. Eli onko ihan ok että veivaa keskikaiutinta sinne +3-4dB pääkaiuttimiin verrattuna jotta dialogi osuu about normaalitasolle? Jos laittaa 2.1-äänet päälle niin dialogi tosiaan huomattavasti suuremmalla äänenvoimakkuudella kun se tulee pääkaiuttimista.

  Lieneekö vaikutusta myös sillä että tein Sonyn vahvarin "kalibroinnin" ihan jonkin verran pienemmällä äänenvoimakkuudella kuin tuota leffaa katselin?

  Nimimerkillä: "Terminator Genisysin efektit vähän yllätti" kun alkoi tapahtumaan dialogin jälkeen. :D Oli vielä antimoden alapään korostus täpättynä päälle.
   
 47. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 625
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Onko sulla mahdollisuutta käyttää desibelimittaria tms? Tai jos on joku testikohina vahvistimessa, niin kuulostaako ääni yhtä voimakkaalta keski- ja pääkaiuttimista? Yksi mahdollisuus on, että on mennyt dynamiikan kompressio pois päältä keskikaiuttimen hankinnan myötä.
   
  JaySon tykkää tästä.
 48. jone1

  jone1

  Viestejä:
  78
  Rekisteröitynyt:
  24.01.2017
 49. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 142
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016

  Hyvin pitkälti ^^ noin. Vahvareissahan on kanavakohtaiset säädöt ja samalla (yleensä) toistuu testikohina sen kanavan sille määritetyn voimakkuuden tasolla. Mittari tuossa olisi hyvä mutta säädä korvakuulolta, jos et mittaria omistanut. Säätö tosiaan tuolta vahvistimen päästä kohinaa kuunnellen koska leffoissa dialogin voimakkuus voi vaihdella leffakohtaisesti. Tokihan myös 2 x 8" -tuumaista soi tuhdimmin kun pari kpl 5,25" tuumaista. Ja kaikki äänen "parannus" toiminnot veke :)
   
  JaySon tykkää tästä.
 50. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 652
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Laita vaan reippaasti lisää volyymiä keskikaiuttimelle, niin paljon kun on tarvetta. Itse veikkaan, että se on sijoiteltu huonosti, niin että esim. matto vaimentaa tai sitten vaan tykkää kovemmasta dialogista ja ei siitä haittaa ole.

  On liian insinööri, jos pitää mittaustuloksia parempana kuin omaa subjektiivista kokemusta.
   
  JaySon tykkää tästä.