Mitkä kaiuttimet ostaisin? - yleisthreadi

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja Kautium, 19.10.2016.

Tagit:
 1. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 138
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Yleensä noi mittauskorjaukset mitataan useasta paikasta ja jos joku asia / esine demppaa vaikka 7 :stä mittauspisteestä mitattuna ja yhdestä (jossa henkilö saattanee istua) ei demppaa niin kyllähän tämä keskiarvo eli lopullinen korjaustulos on vaimeaan päin ikäänkuin kallellaan.. En muuten tiedä (enkä ole testannut) jos mittaa kaikki samasta pisteestä niin tuleeko softalle suru puseroon (?) herjaako se että siirrä perkele sitä mikkiä enempi tai homma ei jatku...

  Itse olen tottunut käyttämään mittaria koska korva nyt vaan rekisteröi aivan erilailla matalat vs korkeat taajuudet (fletcher munson)
   
  JaySon tykkää tästä.
 2. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  976
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hei kiitos vastauksista kaikille! Tuo on vaivannut tovin mieltä mutta tämä helpotti. :) Kaikki äänenpaskennokset tosiaan olen ottanut pois päältä heti alkuun :D

  Tuossa Sonyn vahvarissa nyt ei juuri muuta "kalibrointia" ole kuin laittaa etäisyydet kohdilleen ja paikkaa mahdolliset dB-erot eli sävysäätöjä tuskin on minkäänlaisia. Mustiin juuri että onhan mulla antimoden mittamikki ja se mittapalikka niin otan sillä ehtiessäni db-tasot pihalle, korvakuulolta tosiaan tuon pienen keskarin (dB)korotuksen jälkeen ei sen äänenvoimakkuus ainakaan liiaksi kohonnut. ja toki voi olla että sitä keskikajaria voisi hieman etupäästä nostaa että osuisi paremmin spottiin, nyt ampuu ehkä hiukan alas, ei tosin paljoa mutta silti.

  Eli ensin korvakuulolta ja kun inspiroidun kaivamaan mittarin esiin niin pitää mustiella miten helvetissä tuo REW toimikaan..

  Kiitos! Neuvonne tulivat tarpeeseen. :)
   
  Viimeksi muokattu: 04.11.2019
 3. Höyrykone

  Höyrykone

  Viestejä:
  163
  Rekisteröitynyt:
  30.12.2016
  Tarvitsisin kaiuttimille telineet jotka menevät todella lähelle kiinni seinää. Seinään en haluaisi porata reikiä joten lattiatelineet pitäisi olla, sattuuko kukaan tietämään sopivaa?
   
 4. jkm

  jkm

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Itse olen korvakuulolta säätänyt nuo. Testisignaali vahvarista tuntuisi olevan täysin/hieman eri kuin mitä tulee ulos esim. Njetflixistä. Samoten tuntuu, että osasa leffoja on surroundit huomattavasti kovemmalle miksattu, kuin toisissa. Eli vaatinee pidempiaikaista elokuvanautintoa ja testailua, että löytyy se oma setuppi.
   
  JaySon tykkää tästä.
 5. Sorbuss

  Sorbuss

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  20.01.2018
  Varmaan ihan perus kaiutinjalusta paras tähän?
   
 6. Pesari

  Pesari

  Viestejä:
  738
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2018
  Kysytääs täältä, kun tuo bluetooth kaiutin -ketju vaikuttaa aika hiljaiselta.

  Eli duunissa tulee päivittäin kuunneltua 4h-6h musiikkia tai podcasteja. Nykyisen jbl charge 4 tilalle nyt hakusessa parempi kaiutin, kun tuntuu ettei sen äänenlaatu varsinkaan kovemmilla volyymeillä ole hirvittävän hyvä.

  Kattelin minirigin tuotteita ja sieltä esim. bundlena 2.1 setti 2x minirig 3 ja minirig 3 subbari. Ongelmana on ettei näitä oikein pääse testaamaan missää. Onko jollain kokemusta näistä? Hintaa näillä on myös reilusti (400£+24£ postit), mutta olen valmis myös maksamaan hyvän sattuessa kohdalle.

  Minirigissä plussaa on akun kesto ja yksiköiden koko. Subbari on aikalailla nykyisen jbl kokoinen ja kaiuttimet saisi hyvin levitettyä työpisteeni reunoille.

  Joku muu mikä?

  Vaatimuksena siis, että tuotetta voi käyttää akulla ja sillä saa bluetooth yhteyden puhelimeen. Ei haittaa, jos kahden eri yksikön välille jotuu vetää esim. aux-piuhan kuten minirigin setissä. Kannettavuus, pitää mahtua normaaliin reppuun. Akun kesto nyt vähintään se 8h.

  Haussa ei ole ehdottomasti 2.1 tai 2.0 settiä vaikka sellainen löytyi esimerkkiin ja tästä kiinnostaisi kuulla kokemuksia, jos joltain löytyy.
   
  Viimeksi muokattu: 05.11.2019
 7. JSoi

  JSoi

  Viestejä:
  297
  Rekisteröitynyt:
  14.02.2017
  Jos budjetti kestää niin Naim Muso Qb voi olla ihan varteenotettava vaihtoehto.
   
  Pesari tykkää tästä.
 8. Pesari

  Pesari

  Viestejä:
  738
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2018
  Tosiaan kaikenlaisia vaihtoehtoja saa heitellä ja hoidan tutkimustyön perästä. Ongelmana tosiaan on se etten tiedä mitä kaikkea maailmalla on tarjota :lol:
   
 9. cman

  cman Make ATK Great Again

  Viestejä:
  462
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tossa Naimissa ei ole kai akkua. Noi akulliset 2.1 järjestelmät on melko niche tuote joten niitä taitaa olla melko vähän markkinoilla. Mutta yks vaihtoehto vois olla Aurelia Miniara, siihen saa kyllä subbarin kytkettyä jälkeenpäin koska siinä on myös linjaulostulo. Itse Miniaroista löytyy niin akuton kuin myös akullinen versio. Plussaa tietysti siitä, että kotimainen tuote.
  Miniara - Aurelia - HiFi kaiuttimet | Testivoittajat | Kotiteatterit

  Mutta jos akkua ei välttämättä tarvitse niin sitten tarjontaa on huomattavasti enemmän. Jos pakka kestää niin pistä Kef LSX tai vaikka Dali Kubik Free. :::smoke
  Näistä saa rakennettua myös 2.1 järjestelmän.

  EDIT: Akullisista bluetooth kaiuttimista B&O Play Beolit 17 taitaa olla sieltä paremmasta päästä. Noita saa kaks kpl. paritettua myös stereotoistoon mutta yhdellä voi aloittaa.
   
  Pesari tykkää tästä.
 10. Pesari

  Pesari

  Viestejä:
  738
  Rekisteröitynyt:
  21.09.2018
  Jäi mainitsematta, että akku käyttöisyys on ehdoton. Ja lisäksi 2.1 ei ole mikään mitä erikseen haetaan. Kyseinen minirig vain sattui silmään ja näiden tuotteiden mahdollisuus tähän.
   
 11. Masatir

  Masatir

  Viestejä:
  97
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  No nyt on vahvari ja subbarikin kotona eli koko 2.1 setti on valmiina. Muutama kysymys tuon subbarin liittämisestä. Onko siis tuon subbarin liittäminen tuohon Procasteriin tosiaan niin yksinkertaista, että vedän vain procasterin sub-outista mono rca-piuhan subbarin line-in L/LFE-tuloon? Esim tämä: Hama RCA - RCA -audiokaapeli, 1,5 m 21,99

  Näin ainakin subbarin ohjekirja sanoi, että sen subbarin toisen line-in R-tulon voin jättää tyhjäksi. Ja sitten procasterin speaker-setupissa olen valinnut 5.1 konfiguraation ja merkinnyt, että ainoastaan kaksi etukaiutinta ja subwoofer ovat läsnä ja muita kaiuttimia ei ole läsnä. Ja lisäksi se cutoff frequency on 80Hz eli sitä alemmat taajuudet menee subbarille ja sen yläpuoliset etukaiuttimille ja sen jaon tekee nimenomaan vahvari?

  Siinäkö se on? Ja sitten tietty elacin omalla huonekorjaimella vielä säädän subbaria?
   
 12. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 611
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Juuri näin. Sitten vielä kaiuttimien keskinäiset äänenvoimakkuudet sopiviksi. Matalia taajuuksia käsitellään monona, koska korva ei pysty erottamaan suuntaa näin matalilla taajuuksilla.
   
  JaySon tykkää tästä.
 13. Benji

  Benji

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Kotiin pitäisi hankkia "stereot", eli joku sound system. Mietin, että voisi olla kätevä hommata joku bluetooth kaiutinpari. Voisi toistaa ääntä puhelimesta ja sijoittelukin voisi olla helpompaa kun ei olisi ns. keskusyksikköä vaan pelkät skobet. Jotain tämän tyylistä ehkäpä: Ruark Audio MR1Mk2 Aktiivinen Bluetooth-kaiutinpari
  Kommentteja ja ideoita otetaan ilolla vastaan. Budjettina tuo esitetty alkaa olla ylärajoilla, ehkä jopa vähä yli.
   
 14. Siitoimenpeku

  Siitoimenpeku

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  Noista linkkaamistasi ei ole kokemuksia, mutta suosittelen lämpimästi Klipschejä. Jos uudet haluat niin esimerkiksi R-41PM on noin 400e. Käytettynä sitten halvemmat, tai sitten voit ostaa pykälää paremmat. Tuossa vielä suomeksi arvostelu:
  Klipsch R-41PM -langattomat aktiivikaiuttimet testissä - AudioVideo
   
 15. Awelonian

  Awelonian Residentti maahanmuuttaja

  Viestejä:
  1 446
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  • Budjetti? Kuinka paljon olet valmis laittamaan rahaa projektiin?
   • 200 - 500€
  • Käyttökohde ja tarpeet? Oletko hankkimassa kaiuttimia tietokoneeseen, kotiteatteriin, parvekkeelle vai saunaan jne?
   • TV:n viereen menevä stereopari. Pelaaminen ja elokuvat/sarjat.
  • Muuta huomioitavaa:
   • Minkä kokoisen setin haluat, 2.1,5.1, 7.1 vai jotain siltä väliltä?
    • 2.0 riittää, koska downshiftaus nykyisestä 5.1 setistä on se mitä ajetaan takaa. Aktiivikaiuttimet? Onko olemassa kahdella optisella inputilla?
  Elikkäs haluaisin ja tarvisin jonkun hienon ja söpön 2.0 viritelmän. En kaipaa enää kotiteatteria ja muutenkin laadukas kaiutinpari riittää. Kaksi inputtia optiselle olisi ihan kiva olla, bluetooth kanssa jos ihan pakko. Muuten mennään vaan millä voidaan. Onko ehdotuksia? Mä en tiedä näistä mitään.
   
 16. Benji

  Benji

  Viestejä:
  350
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Kiitos Klipsch-vinkistä. Pistetään korvan taa, potentiaalinen vaihtoehto!
   
  Siitoimenpeku tykkää tästä.
 17. Diplomaatti

  Diplomaatti

  Viestejä:
  171
  Rekisteröitynyt:
  30.07.2019
  Ihastuin gigantissa käydessäni kef q150 ääneen vaikka kuuntelupiste oli mitä oli. Huomasin verkkiksessä tuon KEF R100 olevan 499e hintaan.

  Aion bf:n kohdalla ostaa oledin, vahvistimen ja kaiuttimet ainakin 3.0 kuten nytkin ja miksei subiakin kerralla.

  Ajattelin että noin pari tonnia menis telkkariin ja noin tonnin luokkaa vahvistin ja kaiuttimet. Subi nyt optiona sitten päälle koska sijoittelu sille on haastava kun tulee tv-tason sisään.

  Vahvistimeksi denon 1500-3500. Eli tuohon nyt menisi 300-600e. Keffit saisi tuohon rahaan jos denon 3500 ja R100 pääkaiuttimiksi sekä joku keskikaiutin.

  Odottaisitteko Black fridayhin?
   
 18. Siitoimenpeku

  Siitoimenpeku

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  Sehän on oikeastaan jo aivan nurkan takana niin miksi ei odottaisi. Tietysti jos nyt tulee jokin mahdottoman hyvä tarjous niin kannattaa tarttua. Tai ehkä ei, mistä näistä tietää:lol:
  Eli tuuripeliähän se on aina..
   
  hsalonen tykkää tästä.
 19. cman

  cman Make ATK Great Again

  Viestejä:
  462
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Keskikaiuttimeksi yksittäinen R100 poikittain, jos yksittäisen jostain löydät. Tuossahan on koaksiaalielementi, joten ei ole väliä onko kaiutin pystyssä vai vaakatasossa.
   
 20. komu

  komu

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Menin ostamaan Klipschin R-51PM aktiivikaiuttimet Telian tarjouksesta:
  Klipsch R-51PM -aktiivikaiutinpari - Telia

  Minkälaista jalustaa suosittelisitte? Käykö joku ihan Ikean sivupöytä noiden alle, ei nimittäin TV-tasolle mahdu.
  Entäs subwoofer? Osaisiko joku suositella perushyvää, 200-250 e hintaluokkaan mahtuvaa subia noiden kanssa? Olohuonekäyttöön tulee siis telkkarin kaveriksi.
   
  Siitoimenpeku tykkää tästä.
 21. Villelj

  Villelj

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Ekaa kertaa aktiivikaiuttimia ostamassa niin mikäs olisi hyvä pari olohuoneeseen LG C8 kaveriksi?
  Töllötin seinässä ja ämyrit tulisi TV tason sivuille joihinkin jaluistoihin kun tornimallisia aktiivi kaiuttimia en oikein löytänyt...
  Pitäisi olla "pienet ja sirot" että vaimokin tykkää. Genelec Genelec G One B -aktiivikaiutin, 1kpl, musta 320,00 kelpaisi varmaan enemmän kuin hyvin mutta pari hinta vähän liian iso tähän budjettiin mutta antaa osviitta mitä haetaan
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2019
 22. XDream

  XDream

  Viestejä:
  811
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Lähtisin liikkeeseen sellaisilla kaiuttimilla joissa on dac jo sisäänrakennettuna niin et tarvi erillistä esivahvistinta tai hdmi arc muunninta kaiuttimien väliin.

  Av-vahvistin on siinä mielessä helpoin tv:n kaveri että toimii hdmi cec avulla automaattisesti tv:n omalla kaukosäätimellä sekä käynnistyy/sammuu television mukana. Lähtisin sillä ja perushyvillä passiivikaiuttimilla liikkelle. Nuo G1 on myös armottoman pienet tuottamaan olohuoneeseen tasapainoista vokaalitoistoa.
   
 23. jkm

  jkm

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Genelecejä liikkuu käytettynä myös aika hyvin. Hinta/mallitietoisena niiltä markkinoilta voisi löytyä parempaan hintaan.
   
 24. Villelj

  Villelj

  Viestejä:
  211
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Entäs jos yllättäen budjetin tuplaa ja ostaa suoraan esim tälläiset niin ei tarvitsisi telineitäkään miettiä.. HifiStudio - KLIPSCH R-26PF MUSTA AKTIIVIKAIUTIN

  Vai onko vahvistin +passiivi edelleen huomattavasti parempi vaihtoehto
   
 25. Siitoimenpeku

  Siitoimenpeku

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  Itse omistin hetken aikaa Klipschin R-28F parin ja en pitänyt kyllä yhtään. Nämä olivat toki passiivit, mutta silti. Ääni oli jotenkin tunkkainen ja voimaton. Vaihdoin nämä RP-28F -sarjaan ja alkoi tapahtua.
  Mielestäni tuolla rahalla saa muilta merkeiltä paljon parempia kaiuttimia, kukaan tutuistani ei ole tykästynyt tuohon halvempaan R-sarjaan..
   
 26. XDream

  XDream

  Viestejä:
  811
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Itse valitsisin vahvistimen+passiivit ihan käytettävyyden helppouden vuoksi.

  Esim:

  https://www.amazon.de/dp/B07DTTQW2M


  Ja kaveriksi Klipsch RP600m tai vaikka Qacoustics 3020i / 3050i

  Jos vahvistimeen ja huonekorjaimeen haluaa panostaa enemmän niin tilalle Denon X3500H.
   
  Viimeksi muokattu: 14.11.2019
  Siitoimenpeku tykkää tästä.
 27. hsalonen

  hsalonen

  Viestejä:
  9 601
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse olen ajanut puhtaalla stereolla pari vuotta. Suosittelen nykyään edelleen AV-vahvaria ja passiivikaiuttimia.

  Peruskäytössä ei ole parempi, mutta jos myöhemmin haluaa elokuvaelämyksiä ja vähän munaa siihen toistoon, niin saa parhaiten lisättyä subbarin toistoketjuun. Kyllä elokuvissa tai jopa pleikkaripeleissä hyötyy siitä subwooferista.
   
 28. JaySon

  JaySon

  Viestejä:
  976
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  @Siitoimenpeku , saatko tarkentaa miten nuo R:t oli tunkkaisen kuuloiset? Ja millä vahvarilla niitä käskytit? Kysyn siis siksi koska RP-sarjalaisissahan on hillitympi ylärekisteri kuin R:issä. Itsellä on R:t enkä heti keksisi niitä voimattomiksikaan sanoa. Eikä tämä ollut puolustelu omia skobeja kohtaan vaan ihan siis oma kokemus ylipäätään. :) Muuttuiko sulla sijoittelu tai muuta kaiuttimien vaihdon yhteydessä?
   
 29. Sabotaasi

  Sabotaasi

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  17.09.2019
  Kaiutin hankinta myös ajankohtainen täällä. Vahvistimeksi tuli Denon X3500H. Noita Klipschin rp600m haaveillu hetken, mutta hinta hiukan liikaa. Jos malttais kuun loppuun odotella.
   
 30. Siitoimenpeku

  Siitoimenpeku

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  Olen kovin huono termein kertomaan miksi ja miltä mikäkin mielestäni kuulostaa. Mutta mielestäni niistä puuttui se jokin, RP-sarja on mielestäni paljon kokonaisvaltaisempi ja täyttää tilan paremmin. Sijoittelu pysyi samana kuten johdot yms. Sonyn str-1080 oli vahvistimena tuolloin. Eivät RP:tkään kuulostaneet niin hyvältä kuin nykyisellä Denonin 4500:lla. Luultavasti moni olisi noihin tyytyväinen, itseltä jäi vaan uupumaan se "vau-efekti".
   
  JaySon tykkää tästä.
 31. Siitoimenpeku

  Siitoimenpeku

  Viestejä:
  72
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2018
  Onko hyllykaiuttimet pakolliset vai onko tornimallit pois suljettu? Käytettynä kannattaa katsoa, torissa on aika ajoin kohtuu hintaisia
   
  JaySon tykkää tästä.
 32. Sabotaasi

  Sabotaasi

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  17.09.2019
  Hyllykaiuttimilla pakko mennä. Juu, täytyy toria myös seurailla.
   
 33. asvi

  asvi

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2018
  Terve!

  Nyt olis tarkoitus hommata puuttuvat palaset 5.1 paketista, eli mielipiteitä takakaiuttimista otetaan vastaan.
  Valmiina löytyy Denon X2500H vahvistin, Dali Zensor 7 etukaiuttimet sekä Klipschin R-112SW subi.

  Kun kyse tavallisesta olohuoneesta, niin takakaiuttimien sijoitus tuottaa vähän harmaita hiuksia. Tilanne on siis se, että sohva on kiinni takaseinässä jossa sattuu myös olemaan kaksi isoa lähes koko seinän peittävää ikkunaa.
  Eli luultavasti tässä tapauksessa jotkut mahdollisimman pienet kaiuttimet hakusessa.

  Kumpi asennustapa tässä tilanteessa olisi parempi? Kaiuttimet heti sohvan viereen jalustoille, vai kaiuttimien asennus ikkunan väleihin kiinni?

  Ja budjettia en ole määritellyt. Ostetaan sen hintaiset, jotka tästä tilanteesta parhaiten suoriutuvat ja tuo lisää fiilistä leffojen ja sarjojen katseluun.

  p.s voiko takakaiuttimia asentaa katon rajaan?

  kiitos etukäteen vastauksista.
   
 34. XDream

  XDream

  Viestejä:
  811
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2017
  Eikös ne kuuluisi dolbyn suositusten mukaan suoraan sivuille korvan korkeudelle, 7.x setissä on sitten taakse sijoitettavat kanavat erikseen.

  Mulla oli ennen olkkarissa kaiuttimet ja laitoin 4.1 systeemissä takakaiuttimet kuuntelupaikan taakse katonrajaan kiinni. Lopputulos oli leffoissa hyvä ja antoi hyvän immersion takaa tulevista äänistä vaikka tuo nyt onkin suosituksista hyvin kaukana. Huomasin muuten tässä taannoin että audiotubettaja zeos (zreviews) on tehnyt samanlaisen systeemin.

  Nyt on atmos setti pienemmässä huoneessa 4.2.1 ja takanavat suoraan kuuntelupaikan sivuilla.
   
  Viimeksi muokattu: 17.11.2019
 35. asvi

  asvi

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  26.03.2018
  Ok. Itse asiasta hyvin vähän tietävänä oletin, että kaiuttimet täytyisi saada edes hieman kuuntelupaikan taakse. Mut jos näin ei ole, niin helpottaa huomattavasti tätä hommaani, nimittäin saan kyllä sohvan viereen erinomaisesti jalustat.

  Onko sillä hirveetä merkitystä millaiset purkit tohon sohvan viereen ostan?
   
 36. jkm

  jkm

  Viestejä:
  434
  Rekisteröitynyt:
  23.06.2017
  Kyllä ne kannattaa olla samaa sarjaa, eli Zensor ykköset vaan ostoslistalle.
   
  JaySon ja asvi tykkäävät tästä.
 37. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  777
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Genelecin jatkotakuusta kysymys. Noihin saa rekisteröimällä sen 3 vuoden jatkotakuun, mutta onko tuolla rekisteröinnillä jotakin aikarajaa hankinnasta? Asia päässyt kokonaan unohtumaan ja nyt on jo useampi kuukausi hankinnasta. G:n sivulta en asiasta löytänyt pikaisella tarkastuksella, vain että takuu alkaa hankinnasta.
   
 38. Samat

  Samat

  Viestejä:
  889
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Ei tuolla Genen sivuilla ainakaan mitään asiasta mainita, eikun vaan rekisteröimään ja tarvittaessa firman aspaan yhteyttä.
   
 39. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  777
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Hyvin tuo rekisteröinti näytti onnistuneen, ei ollut aikarajoituksia. Kiitoksia kannustuksesta :D
   
  Samat tykkää tästä.
 40. Kerros talosta

  Kerros talosta

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2019
  Ensimmäinen postaus foorumille hyvän keskustelun innoittamana!
  • Budjetti? Kuinka paljon olet valmis laittamaan rahaa projektiin?
  ~5000€
  • Käyttökohde ja tarpeet? Oletko hankkimassa kaiuttimia tietokoneeseen, kotiteatteriin, parvekkeelle vai saunaan jne?
  5.1 kotiteatteri, olohuone ~20 neliötä kerrostalossa. Käyttö n 50% PS4, 30% musiikin kuuntelu, 20% Netflix.

  Ensimmäinen ajatus:
  • Eteen 3x Genelec Three
  • Taakse 2x Genelec Two
  • Vahvistin Denon AVR-X3500H
  • Ei subbaria (muutan uuteen asuntoon ja naapuriviha -> tämän seurauksena tarpeeton subbari heti alkuun jännitti).

  Jalostunut ajatus:
  • Eteen 2 x Genelec 8330 +GLM paketti
  • Keskelle Genelec Three
  • Taakse 2 x Genelec Two
  • Subbari Bowers & Wilkins ASW610 + korjain DSPeaker anti-mode 8033
  • Vahvistin Pioneer VSX-LX504 tai Onkyo TX-RZ740
  Perusteluita:
  • GLM etukaiuttimille, sillä kriittisimmät ja käytössä myös musiikin kuuntelussa.
  • Muille ei huonekorjausta, koska ei yhtä kriittisiä.
  • Subbari riittävän pieni, jotta ei naapurit pelästy ja korjain hoitaa tasot kohdilleen.
  • Vahvistin jompi kumpi ylläolevista, sillä nämä halvimmista päästä missä pre-outit sekä Sonos tuki, mikä paremmin tuettu erinäköisissä smarthubeissa (Cozify, Ikea Trådfri tms) kuin HEOS. Eli ajatuksena saada ohjattua samalla softalla kuin valot, verhot jne.
  Mitä ajatuksia? Onko mielipiteitä kumpi vahvistin tai tuleeko mieleen muita parempia mitkä ajavat saman asian? Onko tuo huonekorjaus etukaiuttimille sekä subbarille järkevä ilman muita? Tuleeko mieleen muita parempia subbareita kerrostaloon?

  Ampukaa alas tai kehukaa, kiitoksia!

   
 41. Bahamies

  Bahamies Tukijäsen

  Viestejä:
  423
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  1. Lohkaise tuosta budjetista sopiva summa akustiikan parantamiseen. Huono akustiikka, huono sointi.

  2. GLM vs muut huonekorjaus-softat on varmaan ihan oma keskustelunsa, mutta koska rakennat kotiteatterisettiä, niin GLM on tuskin sinulle käytännöllinen vaihtoehto. Osta mielummin AV-vahvistin, joka hoitaa kaiken Anthem ja NAD voisivat tarjota budjetillasi aika kovia laitteita. Näistä löytyy aikalailla se paras korjain, jota kuluttaja voi tarvita ja samalla saat korjaukset kaikille kanaville. Mikset korjaisi kaikkia, jos se on mahdollista samaan rahaan?

  3. Miksi Genelec? Vahvistin+passiivikaiutin-yhdistelmällä saat enemmän vastinetta rahalle. Kotimaastamme löytyy myös loistavia passiivikaiuttimia, jos kotimaisuus on olennainen osa hankintoja.

  4. Älä osta yhtä pientä subbaria leffoille, osta kaksi. Äänenlaatu ottaa ison harppauksen eteenpäin. Naapurisi eivät tiedä kaiuttimien kokoa, jos et niitä luukuta kohtuuttomasti. Iso subbari soi myös hiljaa, mutta pieni ei lujaa. Leffakäytössä kapasiteettia kannattaa olla mielummin liikaa, kuin liian vähän. Kaikkea vahvistintehoa ei kannata ulosmitata tietenkään jatkuvasti...

  5. Marssi liikkeeseen kuuntelemaan. Arvosteluja lukemalla et voi tietää mikä kuulostaa sinulle hyvältä, joten suoraan liikkeeseen. Älä edes mieti kaiutinvalintoja ennen sitä.
   
  Kerros talosta, khallerz ja JaySon tykkäävät tästä.
 42. Kerros talosta

  Kerros talosta

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2019
  Kiitoksia!

  1. Akustiikka on todella hyvä pointti ja sitä en ollutkaan pohtinut, ainakaan tarpeeksi. Pitää vähän neuvotella vaimokkeen kanssa miten tuon hoitaisi, mutta kyllä nähdäksesi ainakin semmonen moderni kirjahylly tarvitaan takaseinälle (=diffuuseri) ja kiva kahvipöytä nurkkaan (bassoansa). :)

  2. Anthem ja Nad varmasti hyviä, mutta niissä puuttuu tuo Sonos tuki mikä Pioneerissa ja Onkyossa on. Onko käsitystä näiden huonekorjaimista kunhan saan akustiikan kuntoon? Onko tuolla DSPeakerilla mitään virkaa jos hoitaa korjauksen vahvistimessa?

  3. Genelecceihin olen kallistumassa kun olen käynyt kuuntelemassa, niissä mukavan kliininen ääni ja tulee kivasti kaikki äänet korvaan mikä hyvä etenkin pelatessa. Käyn kuitenkin vielä kuuntelemassa passiivisia jos vaikka innostuisi.
   
 43. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 611
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Tuossa Denon AVR-X3500H:ssa on ihan hyvä huonekorjain. Jos hankit sen, et tarvitse Antimodea subbarin kanssa. Miksi ajatus "jalostui" sellaiseksi, että ei Denonia? Sonos-tuen takia?

  Nuo DSP-Genelecit ovat kyllä sen verran kalliita, että tosiaan samassa hintaluokassa on monia laadukkaita kaiuttimia, joiden vastetta voi korjata hyvin vahvistimen huonekorjaimella.
   
  JaySon tykkää tästä.
 44. Bahamies

  Bahamies Tukijäsen

  Viestejä:
  423
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2017
  Minä ainakin katsoisin jonnekin NAD:n (Dirac) ja Anthemin (ARC) suuntaan, jos budjetti on 5000€. Audyssey on hyvä, mutta nuo ovat parempia. Muutenkin NAD:t ja Anthemit ovat mielestäni pykälää parempia laitteita kuin Denonit ja Marantzit ainakin AV-vahvistimien suhteen.

  Mihin Sonos tukea tarvitaan? Eikös Sonoksiin voi yhdistää ilman, että ne yhdistää AV-vahvistimeen?
   
  XDream tykkää tästä.
 45. Jambi

  Jambi

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  24.08.2019
  Suhiseeko sulla noissa diskantit? Mulla pitää niin kovaa suhinaa ettei näitä ainakaan työpöydällä voi käyttää. Tämä siis heti kun virtajohdon laittoi seinään kiinni, ilman mitään muita liitäntöjä. Mutella tuo suhina loppuu.
  Muuten kyllä pidän kaiuttimista, mutta tuon takia nämä lähtee kyllä palautukseen. Tiedä sitten onko tämä ominaisuus vai maanantaikappale?
   
 46. Kerros talosta

  Kerros talosta

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2019
  Ajatuksena hommata Cozify tai vastaava, jolla ohjaan koko kämpän valot, verhot jne ja myös kaiuttimet ml tämä 5.1. setti mitä nyt speksailen. Eli painan napista ja stereot käynnistyy, verhot laskeutuu, valot himmenee, imuri lopettaa, leivänpaahdin alkaa paahtamaan jne jne. Eikä niin, että jokaiselle omat sovellukset.

  Sonos vaikuttaisi olevan yleisesti tuetuin älykoti-hubeissa ja nuo Onkyo/Pioneer tukevat Sonosia. Kompromissi vahvarin laadun kanssa, mutta yksinkertaistaa kokonaisuuden käyttöä.
   
 47. komu

  komu

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  26.02.2019
  Tsekkaan kun pääsen kotiin töistä mutta en ole ainakaan huomannut. Mulla tosin kuunteluetäisyys pitempi, olohuoneen sohvalta n. 2,5 m päästä en ole ainakaan huomannut yhtään suhinaa. Optisella kiinni TV:ssä suoraan.
   
 48. khallerz

  khallerz

  Viestejä:
  420
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Aivan järkyttävä suhina oli itselläkin kun tilasin tuollaiset puoli vuotta sitten. Pistin takasin ja ostin käytetyt Genelecit, en voisi olla tyytyväisempi.
   
 49. GoDi

  GoDi

  Viestejä:
  523
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kirjoittelin aikaisemmin ja kyselin että toimisiko jbl:än keskikaiutin wharfedalen 10 sarjan keskellä korvaamassa 10.cc:n, vastausten perusteella jäin odottamaan josko ihme tapahtuisi ja löytyisi se 10.CS käytettynä järkevään hintaan, ja nyt viimeinkin onnistuin bongaamaan sen hyvään hintaan torista ja sain eilen kotiin.

  Ongelma: mulla oli hyvin hyvin tarkkaan mitattuna sen sijoitus, kävin ostamassa 5cm paksun 60cm hyllylevyn joka olisi tullut vanhojen 110x 5cm ja 90x 5cm hyllylevyjen päälle joiden päällä tv nyt on jotta 10.cc mahtui ilman että tuli kuvan eteen.
  Jokaisessa pirun liikkeessä oli ton 10.CS syvyydeksi ilmoitettu 23cm, joka on ihan täysin paskapuhetta, pölysuojan ja takana olevien johtoliittimien kanssa tuon syvyys on 30cm, eikä niin mitään toivoa saada sitä mahtumaan tohon tv tasolle ilman että tv tippuu tv tason taakse (sekä ruutu pienenee kun tv etäisyys kasvaa) :facepalm:

  Ratkaisin ongelman nyt niin että pistin ikean pienen kangasrahin tohon tv tason eteen, kävin autotallissa väsäämässä kaiuttimelle aluslevyn ja siihen sellaisen kappaleen jolla sain kaiuttimen osoittamaan vähän ylöspäin ja pistin sen rahin päälle, lopputulos oli yllättävän vähän silmiin käyvä (vaimon hyväksymä :rofl:) sekä antoi tuoda tv:n lähemmäksi tv tason etureunaa (koska tuo rahi on matalampi eikä tv tasolla enää tarvitse tilaa kajarille), tässä pohdin vaan että onko tuo sointi nyt vituillaan kun se kajari tuli noin 35cm lähemmäksi kuin ennen?
  On siis huomattavasti lähempänä nyt kuin vasen ja oikea etukaiutin
   
 50. pau

  pau

  Viestejä:
  106
  Rekisteröitynyt:
  09.09.2018
  Maalaisjärjellä pääsee pitkälle. Eikait sitä tarvitse yöllä huudattaa äänentoistoa. Pärjätty kerrostalossa ihan hyvin vaikka välissä ikkunat helisee.

  Itse varaisin 300€ budjetista MiniDSP 2x4 HD taajuuskorjaimelle. Siihen on saatavilla netistä ~3000 elokuvan basso (LFE track) korjain jolla saa elokuvan kuin elokuvan kuulostamaan parhaimmalta subwoofer murina elokuvalta mitä tarjolla. Jos nyt johonkin sijottaa niin tolle kyllä pistän peukkua. Asennus/käyttö on helppoa kuin windows ohjelma. Ennen elokuvaa lataa korjatun LFE Track parameter listan, jonka jälkeen se muuttaa elokuvan parhaaksi bassomätöksi mitä maa päällä kantaa. Esim. War or the Worlds pod emerge scene jota itse käytän vertailuna edelleen.

  https://www.avsforum.com/forum/113-subwoofers-bass-transducers/2995212-bass-eq-filtered-movies.html

  (linkin takaa löytyy enemmän tietoa BEQ käyristä)

  Muista kysymyksistä summaisin seuraavasti,

  Subwoofer, Osta kalliimpi kuin kuvittelen tarvitsevasi. (tässä näkyy ero parhaiten jos missä) Refleksiputkella saat noit 4x tehot vastaaviin suljettuihin. eli sitä suosisin.

  Kaiuttimet 5kpl on hyvä lähtökohta tähän en pistäisi budjetista kuin murto-osan. Erot on luokkaa kultakorva laatu kaiuttimilla ja muutenkin kilpailtuin ala vahvistimien kanssa joten halvalla saa ns. hyvää.

  Vahvistin, tästä etsisin sellaisen missä on hyvä huonekorjain. Olohuone ei ole ikinä optimaalinen, jolloin huonekorjaimella saa ihmeitä aikaan.

  Akustiikkaan en sijoittaisi summan mutikassa vaikka yllä ehdotettiin. Aivan turhaa yrittää olohuoneeseen rakentaa akustiikkaa ennen kuin on selvittänyt mihin siellä kannattaa äänentoisto sijoittaa.

  Ensin hommaisin aiemmin mainitsemani MiniDSP ja siihen kylkeen UMIK:n ja katsoisin miltä huonemittaukset näyttää. sitten voi vetää paremmin johtopäätöksiä, minkä sortin akustiikkaa tarvitsee.