Miten kämppä viileämmäksi?

Onko kokeneemmilla pingviinien käyttäjillä arvioita tai tietoa siitä kuinka paljon teidän pingviininne kuivattavat ilmaa?

Itsellä on kaksiputkiseksi modattu Ströme 12C, josta otto- ja poistoputket on suht-koht tiiviisti osoittamassa pihalle. Seuraavanlaisia lämpötila- ja ilmankosteus-tuloksia on tällä hetkellä (muutaman tunnin ajon jälkeen):

47% @ 21.7C = 7.64 g/kg, makuuhuoneessa (jäähdytettävä tila)
40% @ 26.8C = 8.93 g/kg, olohuoneessa (seuraava tila)
39% @ 27.4C = 9.04 g/kg keittiössä (viimeinen tila)

Jäähdytysteho tuntuu mielestäni kohtuulliselta ottaen huomioon lämpökuorman, mutta mites tuo ilmankosteuden muutos?


Lisähuomiona, että Airlock 1000 ikkunatiiviste on ihan käypä peli, poislukien että vetoketjut ovat aika hankalia hanskata kun putkia on kolme (2 sisään, 1 ulos). Ja ilmeisesti asennus olettaa, että ikkuna johon asennetaan on tiivis saranan puoleiselta sivulta myös ikkunan ollessa auki? Tämä aiheutti minulle hieman hankaluuksia tiiveyden saavuttamisessa, mutta materiaalia oli onneksi riittämiin.
 
Viimeksi muokattu:
Tuskin inssit tehtaalla huvikseen tehneet siihen on/off‐nappulaa

Turhahan sitä ois pyörittää huvikseen turhaan / kämppää liian kylmäks (jolloin lämpö- ts. kylmähäviötkin kasvaa) ihan vaan sen takia, että uutisessa ja täällä sanotaan niin (luultavasti jotta pumppukauppiaat saa aiemmin lisää bisnestä uusien muodossa...). Tarpeen mukaan käyttö ja täysin turhan käytön välttely, sanon ainakin minä näin ammattinikin puolesta. Eihän ny mitään modernia rakennustakaan jäähdytetä koskaan turhan takia "no pidetäänpä nyt jäähdytys 24/7 ettei suorahöyrystyspatteri vaan homehdu", vaan tarpeen vuoksi (tilakohtainen tarpeenmukainen) siihen asti kun on sopiva tai tarve loppuu (esim. neukkari tyhjenee) ja sitten vältellään lisää jäähdyttämistä kaikin konstein mahdollisimman pitkälle. Jos koko maailma pitäs huvikseen pumppuja päällä 24/7 niin aika turhaan menis sähköä.

Niin mikä pumppu sinulla olikaan? Sellainen jossa vain on/off -nappula ja on -asennossa puhaltaa täysillä? Jos niin, suosittelen kyllä päivittämään nykyaikaiseen jossa voi säätää halutun sisälämpötilan, esim, 23 astetta. Se sitten sammuu itsekseen kun tavoite on saavutettu ja muutakin automatiikkaa takana. Tuskin täällä suomen ilmastossa tuolla +23 astetta pyyynnillä pumppu kovin usein käy turhan vuoksi. Sitten jos illaksi/yöksi tahdot kylmempää, niin voit säädellä siitä lämpötilaa alemmas iltaisin.
Sori jos näin itsestäänselvyyksiä pitää kirjoitella, mutta vaikuttaa kyllä vähän kuin siellä olisi joku iänvanha 1800-luvun karvalakki ILP käytössä :P
 
...arvioita tai tietoa siitä kuinka paljon teidän pingviininne kuivattavat ilmaa?...
Kosteusmittari - Suomen Lämpömittari Oy
Hain tuollaisen tänään ja se näyttää ihan mitä sattuu.
Pidin pari tuntia kostean pyyhkeen sisällä ja säädin niin että näyttää 98%, toin olohuoneeseen niin nyt näyttää 7% :rolleyes:
Ohjeet kalibrointiin täältä.
Mittari voidaan kalibroida helposti mittarin alaosassa olevasta ruuvista. Kalibrointi on helppo tehdä:

- Kietomalla mittari muutamaksi tunniksi kosteaan pyyhkeeseen ja kääntämällä säätöruuvia niin, että mittari näyttää noin 95 %. Tällä helpolla menetelmällä saavutetaan riittävä tarkkuus huoneilman kosteuden tarkkailuun.

- Tarkempi kalibrointi voidaan suorittaa laittamalla pieneen lasiastiaan ruokasuolaa ja vettä siten, että suola kostuu kokonaan, mutta vesi ei ole juoksevaa. Tämä lasiastia laitetaan 2 litran minigrip-pussiin mittarin kanssa, suljetaan huolellisesti ja annetaan olla vuorokausi. Tämän jälkeen säädetään mittari painamalla pieni ruuvimeisseli pussista läpi mittarin säätöruuviin ja käännetään mittarin näyttämäksi 75 %. Tämä menetelmä takaa erittäin tarkan mittaustuloksen.

Olisi ollut mielenkiintoa seurata kuivaustehoa.
 
Sain vihdoinkin pistettyä ILP:n sähkömittariin pulssilaskurin kiinni, ei siinä mennytkään kun 9 vuotta.
Viimeisen 24h tehot näyttävät tältä:
1626376733566.png

Sisälämpötila mitattu kauimmaisesta huoneesta, mukavan tasaisena pysyy. Se mihin olen itse kiinnittänyt huomiota tämän vajaan viikon ajalta kun tarkempaa dataa on kertynyt, että vaikka onkin invertteripumppu, niin näyttää tuo tehonsäätö tekevän aikamoisia pykäliä. Tuo klo 21 tienoilla oleva piikki syntyi, kun jouduin hetken pitämään kämpässä läpivetoa päällä.

Päiväkulutukset ja keskilämpötilat olleet nyt:
1626378573887.png


Vaikkei tämä nyt paljoa maksakaan, niin vähän harmittaa se, että on nyt pörssisähkösopimus voimassa ja normaalista kesästä poiketen hinnat poikkeuksellisen korkeella.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt on itselläkin muutama tunti ollut finnfoam-levy ikkunassa ja ero vanhaan, pikkuhiljaa hajoilevaan ja ilmaa vuotavaan levyyn on kyllä huikea. Nyt jaksaa jäähdyttää vaikka ulkona olikin yli 30 astetta, entinen viritelmä imi raoistaan niin paljon lämmintä sisään että jäähdytysteho loppui kuin seinään kun ulkona meni yli 28 asteen.

Seuraavaksi pitäisi lähteä metsästämään toista putkea ja tehdä kaksiputkimodaus, sillä varmaan saa vielä vähän lisää puhtia. Ajattelin toki sen verran eteenpäin että finnfoamin alalaitaan jätin tilaa toisen putken läpiviennille ettei tarvitse heti hakea uutta levyä.
 
Hei.
Tuossa kalliimmissa ilma puhalletaan ylöspäin, onko tästä jotain erityistä hyötyä?
 
Hei.
Tuossa kalliimmissa ilma puhalletaan ylöspäin, onko tästä jotain erityistä hyötyä?
Onhan tuossa nuo ilmanohjaimet, joilla puhallussuuntaa saa muutettua. Kalliimman hyöty on siinä, että sen jäähdytysteho on 3,5 kW, 1,5 kW enemmän kun halvemmassa.

Edit. Saattaa tuosta ylös puhalluksen mahdollisuudesta olla se hyöty, että voi ampua kylmän ilman kattoon ja sieltä se sitten leviää paremmin pitkin huonetta aiheuttamatta ikävää vedontuntua tai viimaa lähellä oleskelijoihin.
 
Nyt kun asiaa on tullut haudottua tässä pitkät ajat, laitoin äskettäin tilaukseen saksasta uusimman R32 argon.
. ...
päivitellään kun saa laitteen kotiin
Update.
kuriiri poika soitti tänään to 15.7 aamulla ja toimitti odotetun paketin kotiin. Tilauksen tein siis ma 5.7 aamuyöstä.
Paketti sisälle ja takaisin nukkumaan.

Unien jälkeen kerkesin hetken touhuamaan ja laittamaan laitteen kylmäaine linjat +4m jatkopalan kuntoon.
töpseliä en tänään vielä ehtinyt laittamaan seinään, kun pitikin lähteä jo töihin.
päivitellään
 
Ehdottomasti tuo kalliimpi tuo pienempi pitää meteliä ja saa kesällä lämmöt siihen 25-27 tuntumaan.
 
Olen modaamassa trotec pac2600x kaksiputkiseksi.
Kumpaan ottoaukkoon teen boksin josta putki lähtee?
Laitteessa siis ylhäällä irroitettavalla suodattimella oleva ja alhaalla myös ritilän takana ilman suodatinta.
Molemmat tuntuvat "imevan" ilmaa kun kättä edessä käyttää.
 
Olen modaamassa trotec pac2600x kaksiputkiseksi.
Kumpaan ottoaukkoon teen boksin josta putki lähtee?
Laitteessa siis ylhäällä irroitettavalla suodattimella oleva ja alhaalla myös ritilän takana ilman suodatinta.
Molemmat tuntuvat "imevan" ilmaa kun kättä edessä käyttää.
Yläosan ritilää käytetään sisäilman viilentämiseen. Alaosan ritilää käytetään itse jäähdytysprosessiin.

Lisää laatikko ja putki alaosan ottoaukkoon.
 
Ehdottomasti tuo kalliimpi tuo pienempi pitää meteliä ja saa kesällä lämmöt siihen 25-27 tuntumaan.

Toi kalliimpi pitää helvetinmoista meteliä (Nedis siis). Tai miten sen suhteuttaa, mutta ei varmasti kukaan nuku lähimaillakaan edes peltorit päässä.
 
On.

Lue nyt vaikka ensin pariin kertaan se aiemmin linkitetty artikkeli aiheesta kun et muuten usko. Eikun niin, se olikin pumppukauppiaan salaliitto. Käytä ja elä miten haluat, sama se minulle.
Ei ole. Ihan eri asia sammuttaa se kerran päivässä, kuin 10 kertaa.
 
Viimeksi muokattu:
Ei ole. Ihan eri asia sammuttaa se kerran päivässä, kuin 10 kertaa.
Jos artikkelissa sanotaan "Älä sammuta ilmalämpöpumppua kesälomareissun ajaksi", niin kyllä ainakin itse näkisin tuon päivittäsen päälle-pois rumban jatkuvana rämppäämisenä siihen verrattuna.. :hmm:
On myös aika eri asia sammuttaa (ja käynnistää) se kerran päivässä, kuin käynnistää keväällä ja sammuttaa syksyllä.
 
Päivitin oman kesäkuussa ostetun 9000 BTU Deltacon (Deltaco Smart Home AC, cooling/heating, R290 White and black) nyt tuohon 12 000 BTU Nedikseen (Ilmastointilaite Nedis SmartLife, 12 000 BTU). Laitteet olivat saman hintaisia, ja lopulta taskuun jäi ihan mukava summa Deltacon myynnin jälkeen.

Kuten aiemmin keskusteltu, niin laitteethan ovat lähestulkoon identtisiä niin ulkoisesti, sisäisesti (sen verran mitä näkee), kaukosäätimen ja lisävarusteiden osalta. Eli eiköhän ne tule samalta tehtaalta, tai ainakin laitteen pohja samalta bulkkivalmistajalta. Alla pieni vertailu Deltacosta ja Nediksestä.

Deltaco:
+Hieman hiljaisempi, ainakin lyhyen käytön perusteella
+Mukana tulee ikkunatiiviste (eli siis Ikkunatiiviste Airlock 100 - TROTEC tyylinen ikkunakangas)
+Mukana tulee veden poistoputki (sinänsä arvoton, mutta vaatii vaivaa hakea rautakaupasta)
+Sisältää lämmitystoiminnon. Suurimmalle osalle hyödytön, mutta ainakin oma kämppä on sen verran viileä alkutalvesta että olisin tätä mielellään kokeillut
+Kolmen vuoden takuu
-Vain 9000 BTU
Huom: Tätä sai viime talvena 180€ hintaan, vastaavalla hinnalla loistava hinta-tehosuhde!

Nedis:
+Huomattavasti parempi hinta-tehosuhde näillä OVH-hinnoilla
+Paketoitu paremmin, menee vähemmän todennäköisesti rikki postituksessa
-Aivan hitusen äänekkäämpi, ainakin lyhyen käytön perusteella.
-Vähemmän lisävarusteita mukana (ikkunatiiviste, vesiletku). Onneksi myytäessä puuttuvat lisävarusteet jäivät omaan käyttöön :tup:
-"Vain" kahden vuoden takuu

Omalta osaltani ensimmäinen Multitronicin Deltaco oli mennyt rikki Postin hellässä käsittelyssä, onneksi olin tilannut laitteen aivan alkukesästä niin sain heti uuden tilalle. Tokmanni oli lähettänyt Nediksen särkyvänä pakettina, mikä varmasti edesauttaa ehjänä perille saapumista. Noh, onhan tuo Nediksen kaukosäätimen näyttö osittain rikki (ei näytä kaikkia tietoja uusilla pattereilla) ja laitteen power-nappi lopetti toimintansa muutaman minuutin jälkeen. Onneksi kaukosäädin ja WLAN-ohjaus sentään pelittää, pitää laittaa takuuseen sitten alkusyksystä.

Deltacoa käytin ~20m^2 olohuoneen viilentämiseen, yöllä sen teho riitti myös jonkun verran makuuhuoneen viilentämiseen (kun ovi jätetty auki). Nedikseen päivityksen toiveena on, että viileä ilma leviää edes hieman enemmän muualle kämppään. Paljoa en odota, mutta ei tästä toivottavasti huonommaksi voi mennä. Onneksi kaksiputkimodi oli sentään plug & play, kun laitteiden kuoret ovat identtiset siltä osin.

Voin päivitellä myöhemmin, kuinka suuren eron huomaan viilennystehossa 9000 BTU vs 12 000 BTU.
 
Viimeksi muokattu:
Onko se jatkuvaa rämppäämistä jos pumppu käynnistyy kesähelteellä kerran päivässä ja sammuu kerran päivässä? :D Voi hyvää päivää sentään... Yöllä lisäksi viilenee, niin jo saavutettu kylmä riittää. Huvikseen voisi rajoittaa kompuran 50 %:lle ja käyttää tasaisemmin mutta ei nyt oikein keksi miksi (paitsi hyötysuhde kasvaa hieman niin säästyy penni).

Tuskin inssit tehtaalla huvikseen tehneet siihen on/off‐nappulaa ja aikaohjelmia jne. Kestäähän laakerit / kompura jne. kauemmas tulevaisuuteen jos käyttöaste on kesällä 50 % vs 100 %. Esim. puhaltimien kestovoidellut laakerit mitoitettu kestään 40 000 h tietyssä olosuhteessa (kuumassa ja kosteessa = täällä kestää pidempään). Ei nyt sinällään väliä mulle vaikka laakeritkin vaihtaisin vaikka vuosittain, mutta monelle muulle lienee kun maksaa... Säästyy sitä pumppua sinne lämmityskaudelle, niin saapi sitten maksettua ittensä paremmin takaisin pidempänä käyttöikänä.

Turhahan sitä ois pyörittää huvikseen turhaan / kämppää liian kylmäks (jolloin lämpö- ts. kylmähäviötkin kasvaa) ihan vaan sen takia, että uutisessa ja täällä sanotaan niin (luultavasti jotta pumppukauppiaat saa aiemmin lisää bisnestä uusien muodossa...). Tarpeen mukaan käyttö ja täysin turhan käytön välttely, sanon ainakin minä näin ammattinikin puolesta. Eihän ny mitään modernia rakennustakaan jäähdytetä koskaan turhan takia "no pidetäänpä nyt jäähdytys 24/7 ettei suorahöyrystyspatteri vaan homehdu", vaan tarpeen vuoksi (tilakohtainen tarpeenmukainen) siihen asti kun on sopiva tai tarve loppuu (esim. neukkari tyhjenee) ja sitten vältellään lisää jäähdyttämistä kaikin konstein mahdollisimman pitkälle. Jos koko maailma pitäs huvikseen pumppuja päällä 24/7 niin aika turhaan menis sähköä.

Sitä paitsi, sammuuhan se pumppu/kompura kumminkin yöllä kun viilenee ja jäähdytystarve vähenee vai pitääkö yön pyynniksi laittaa illalla 17 astetta, että saadaan täydet jäähdytystehot irti 24/7?

Ja varmaan sitten pingviinit kans 24/7 käyttöön etteivät homehdu?

Muistakaa pistää autotkin pihalla käyntiin 24/7 ja jäähdytys täysille, ettei höyrystimet homehdu jos ovat sammuksissa. Muuten tulee homeet naamalle tai tukehdutte sinne autoon kokonaan kesälomareissussa.
Kämppä ei viilene liian kylmäksi jos lämpötilan säätää sopivaksi.
 
Sitä paitsi, sammuuhan se pumppu/kompura kumminkin yöllä kun viilenee ja jäähdytystarve vähenee vai pitääkö yön pyynniksi laittaa illalla 17 astetta, että saadaan täydet jäähdytystehot irti 24/7?

OT, mutta pingviinin tapauksessa pyynniksi pitää laittaa pienin mahdollinen lämpötila, jotta sitä pystyisi käyttämään yöaikaan. Tasaisessa kompuran hurinassa nukkuminen vielä onnistuu, mutta kompuran jatkuva käynnistyminen ja sammuminen ovat kyllä sellaista ryskettä, etten ainakaan itse enää saisi nukutuksi :D
 
Joo mutta vaikka 25 C pyynnillä tulee ns. katkokäyntiä (ja ei nyt puhuta mistään on-off-malleista vaan uusimmista mahdollisista invertterikoneista) kun ei enää osatehoillakaan saa niin vähäistä tehoa kuin tarvisi/riittäisi (riippuu toki kämpästäkin... ja mitä pienemmät Hz kompuralle niin sitä huonompi taajarin hyötysuhde, huonompi puhaltimien hyötysuhde jne., tosin jos esim. Tossun Premiumissa pakkorajoitetaan ulkoyksikön ottovirtaa niin hyötysuhde jopa paranee joissain olosuhteissa... Tällaista 75% tai 50% virranrajoitustoimintoahan ei juuri missään ole pl. Toshiba Premium ja ...+ jne.) ja sitten sen jälkeen jäähdytetään "vähän liikaa" kun imuilman anturi taas havaitsee, että nyt taas... Eli siinä sopivan rajoilla saadaan aaltoilevana huonoa hyötysuhdetta ja periaatteessa yöllä tuhlataan 20-30 wattia sisäpuhallinenergiaakin turhaan ns. sisäyksikön valmiuspuhalluksessa. Kaikki turha on kuitenkin turhaa.

Noh, jokainen kiinnostunut ja halukas voinee jatkaa tätä keskuskelua Lämpöpumppufoorumin puolella.
 
Täytyy olla tyytyväinen.
keskiviikkona tokmannilta tilattu 309 euron Nedis tuli kotiin tänään postin tuomana. Ääntähän tuo pitää, mutta jos vaihtoehtona 30c päivällä ja 27-28c yöllä niin valinta on helppo.
Toimituksen nopeus kyllä yllätti, odotin sen tulevan viikon päästä, Pisteet tokmannille ja postille.
 
Viimeksi muokattu:
Täytyy olla tyytyväinen.
keskiviikkona tokmannilta tilattu 309 euron Nedis tuli kotiin tänään postin tuomana. Ääntähän tuo pitää, mutta jos vaihtoehtona 30c päivällä ja 27-28c yöllä niin valinta on helppo.
Toimituksen nopeus kyllä yllätti, odotin sen tulevan viikon päästä, Pisteet tokmannille ja postille.

Pitikö Omapostista valita toimituspäivä ja -aika, vai toiko Posti kysymättä ovelle?
 
Pitikö Omapostista valita toimituspäivä ja -aika, vai toiko Posti kysymättä ovelle?
Tilatessa valitsin kotiinkuljetuksen, eilen tuli tekstari ja s.posti jossa sai valita toimituspäivän ja tuodaanko sisälle vai jätetääkö oven ulkopuolelle. Toimituksen aika oli 12.00- 16.00, Jakaja kyllä soitti ennen tuloa, tuli kyllä jo 11.00 tienoilla,
 
Tilatessa valitsin kotiinkuljetuksen, eilen tuli tekstari ja s.posti jossa sai valita toimituspäivän. Toimituksen aika oli 12.00- 16.00, Jakaja kyllä soitti ennen tuloa, tuli kyllä jo 11.00 tienoilla,
Taisit tilata keskiviikkona toimistoaikaan (8-16) jos sait jo tänään laitteen? Oma illalla tilattu ei ole vielä edes saapunut Postille
 
Ainakin itsellä piti valita. Toki ikkunassa 8-11 tuotiin klo 7:30 kysymättä ovelle.
Tilatessa valitsin kotiinkuljetuksen, eilen tuli tekstari ja s.posti jossa sai valita toimituspäivän ja tuodaanko sisälle vai jätetääkö oven ulkopuolelle. Toimituksen aika oli 12.00- 16.00, Jakaja kyllä soitti ennen tuloa, tuli kyllä jo 11.00 tienoilla,

Kiitos tiedosta. Hyvä tietää, niin ei tarvitse päivystää kotona koko päivää.

Taisit tilata keskiviikkona toimistoaikaan (8-16) jos sait jo tänään laitteen? Oma illalla tilattu ei ole vielä edes saapunut Postille

Itelläkin illalla tilattu, lähetetty, mutta ei ole Posti vielä hakenut.
 
Onko jollain jotain viisasta sanottavaa siihen, että jos kaksiputkimodillisella pingviinillä lauhduttimen tuloilma otetaan ulkoa auringonpaisteen puolelta, niin voiko kokonaisuus toimia huonommin kuin sama pingviini yksiputkisena? Itse ajattelisin tämän olevan mahdollista, koska jos lauhduttimelle imetään esimerkiksi 35...40-asteista ulkoilmaa 22...26-asteisen sisäilman sijaan, kylmäaineen lämpötila lauhduttimessa ei pysty laskemaan niin matalaksi kuin pitäisi, mikä näkyy heikentyneenä jäähdytystehona.
 
Oma Nedis tuli laitettua itsekin käyttöön nyt, mutta vähän arveluttaa onko kylmäaineet karanneet. Pitäisikö näiden puskea heti kylmää ilmaa vai kestääkö jonkun aikaa? Miten tätä voisi selvittää?
 
Oma Nedis tuli laitettua itsekin käyttöön nyt, mutta vähän arveluttaa onko kylmäaineet karanneet. Pitäisikö näiden puskea heti kylmää ilmaa vai kestääkö jonkun aikaa? Miten tätä voisi selvittää?
Oman annoin olla noin puoli tuntia paketista purun jälkeen paikoillaan ja sitten vasta päälle, kyllä siinä taisi jokunen hetki mennä ennenkuin rupesi kylmää puskemaan.
 
Oma Nedis tuli laitettua itsekin käyttöön nyt, mutta vähän arveluttaa onko kylmäaineet karanneet. Pitäisikö näiden puskea heti kylmää ilmaa vai kestääkö jonkun aikaa? Miten tätä voisi selvittää?
Itselläni Argo Hope -pingviini lähtee puhaltamaan viileää ehkä 5-10min päästä käynnistyksestä jos on oikein kuuma, sitä ennen tulee sellaista vähän haaleaa ilmaa. Jossain 25 asteen sisäilmalla ja viileämmällä alkaa vähän nopeammin kylmää puskemaan.
 
Kyllä täällä ainaskin Nedis puhaltaa about heti kylmää. Just testasin niin 5 sekuntia menee kompuran startin jälkeen, että tulee selkeästi kylmää ja 10 sekuntia siitä paljo kylmempää ja ekan minuutin jälkeen ei kylmene enää havaittavasti lisää.

Edit: toki lähtötilanne viileessä huoneessa sisälämpö +23,0 C/50%RH ja kennossa varmaan jonki verran viileyttä kun pörisi ainakin puoli h sitten... Pingu 23:een säädetty (heitin 22:lle niin hörähti käyntiin testatakseni teille).
 
Viimeksi muokattu:
Viallinen yksilö siis näköjään tuli itselle ja kylmäaineet karanneet. Sääaseman anturi suoraan ilmavirrassa näyttää ~26°C ja kompressori on pörissyt jo ainakin puoli tuntia. Kulutusmittarikin näyttää vain ~550W vaikka maksimi pitäisi olla reilusti yli kilowatin.

Tuuletinasento ykkösellä ja pyyntiä kokeiltu sekä 16°C ja 22°C. Ei eroa.
 
Onko jollain jotain viisasta sanottavaa siihen, että jos kaksiputkimodillisella pingviinillä lauhduttimen tuloilma otetaan ulkoa auringonpaisteen puolelta, niin voiko kokonaisuus toimia huonommin kuin sama pingviini yksiputkisena? Itse ajattelisin tämän olevan mahdollista, koska jos lauhduttimelle imetään esimerkiksi 35...40-asteista ulkoilmaa 22...26-asteisen sisäilman sijaan, kylmäaineen lämpötila lauhduttimessa ei pysty laskemaan niin matalaksi kuin pitäisi, mikä näkyy heikentyneenä jäähdytystehona.
Viisaasta en tiedä, mutta korkeampi lauhduttimen tuloilman lämpötila varmasti vaikuttaa jäähdytysprosessin hyötysuhteeseen huonontavasti. Mutta vastapainona taas yksiputkisena vetää kämppään 200-400 m³ tunnissa lämmintä ulkoilmaa, niin mututuntumalta väittäisin, että huonontuvasta hyötysuhteesta huolimatta kokonaisuus kaksiputkisena on parempi.
 
Viimeksi muokattu:
Viallinen yksilö siis näköjään tuli itselle ja kylmäaineet karanneet. Sääaseman anturi suoraan ilmavirrassa näyttää ~26°C ja kompressori on pörissyt jo ainakin puoli tuntia. Kulutusmittarikin näyttää vain ~550W vaikka maksimi pitäisi olla reilusti yli kilowatin.

Tuuletinasento ykkösellä ja pyyntiä kokeiltu sekä 16°C ja 22°C. Ei eroa.
Kas kun ei tuo mene mihinkään vikatilaan. Luulisi tuon nyt havaitsevan jos kylmäaineet ovat karanneet. Tapahtuuko kuivaustilassakaan mitään ?
 
Kas kun ei tuo mene mihinkään vikatilaan. Luulisi tuon nyt havaitsevan jos kylmäaineet ovat karanneet. Tapahtuuko kuivaustilassakaan mitään ?
Kuivausmoodiin siirtyessä kompressori sammuu välittömästi ja ruutuun tulee "dr" kuivausmoodin merkiksi.
 
Kanttii laittaa palautukseen ja odottaa takuuhuollosta uusi tuote tilalle. Liekkö postimiehellä tärähtäny se vähän liikaa. Eikös täällä joku taannoin käytetyn ostanu ja totesi rikkonaiseksi. Kuljetus on kyllä aina riskialtista.
 
  • Tykkää
Reactions: jad
Kuivausmoodiin siirtyessä kompressori sammuu välittömästi ja ruutuun tulee "dr" kuivausmoodin merkiksi.
Käyttäytyypäs kyllä oudosti. Muutamien eri pingviinien huoltomanuaaleihin kun olen tutustunut, niin kaikissa on kuivauksen toimintalogiikka ollut sellainen, että kompressori käy jatkuvasti ja sisäilmapuhallin käy minimiteholla. Ainoastaan höyrystinkennon jäätyminen tai lauhduttimen ylikuumeneminen sammuttaa kompressorin.
Jos annat tuon olla kuivausmoodissa, niin yrittääkö se edes käynnistää kompressoria missään vaiheessa ?
 
Jos annat tuon olla kuivausmoodissa, niin yrittääkö se edes käynnistää kompressoria missään vaiheessa ?
Totta, kompressori käynnistyy parin minuutin kuluttua. Mutta "viilennetty" ilma on silti anturin mittaamana ~26°C nyt 5min käynnissäolon jälkeenkin.
 
Paska vaan että on Tokmannilta nuo loppu, josko saavat lisää ennen helteiden päättymistä.

Oli tuosta ilmankosteudesta juttua ja totesin että mittari näyttää pyyhekalibroinnin jälkeen mitä sattuu.
Kokeilen vielä suolakalibrointia eli vuorokausi tuossa ja sitten ruuvataan 75%:iin.
Ilmankosteusmittarin kalibroitia.jpg
 
Ja vastauksena siihen kysymykseen mitä luulen että yritettiin kysyä:
Voit hankkia pingviinin kerrostalokämppään ihan huoletta, jos joku valittaa ns. normikäytöstä niin voit melko huoletta unohtaa valitukset. Nämä kun ei vaadi mitään kiinteää asennusta ja muutoksia rakenteisiin
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 115
Viestejä
4 571 818
Jäsenet
75 381
Uusin jäsen
haarakiilagefilus

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom