Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ohjekirjassa luki näin: "Jos tuote on ollut kallellaan, anna sen olla pystyasennossa 2 tuntia ennen sen kytkemistä "Nyt jos hankin sen, toinen pingviini menee veljelle. En mitenkään saa sitä kuljetettu pystyssä, ellei rullata bussiin ja koko matka siellä ja rullausta myös toisessa päässä. Onko semmoinen pieni automatka vaakatasossa niin pahasta kylmänesteille?
Itsellä tuli kanssa tilattua tuo tokmannin laite kun kuumuus ärsyttänyt kauan mutta nuo laitteet on kaikkialta loppuneet tai monta sataa kalliimpia. Miten tuollainen kannattaisi laittaa kerrostalo yksiössä toimimaan. Itsellä on 30 neliöä sekä ainoastaan parvekkeen ovi on mahdollista avata joten siihen pitäisi viritellä jotenkin tuo poistoletku. Pitemmän aikaa olen miettinyt jos oven kokoisen vanerilevyn laitan ja tiivistän teipillä mutta kysytään nyt täältä ennen kuin alan mitään värkkäämään. Onko jollakin jotain toimivia konsteja?
Ovatko muuten nuo Ulissen ulkoyksikön jalat siinä ulkoyksikössä kiinni niin ettei niitä saisi helposti irti? Saksan Amazonin yhdessa arvostelussa joku valitti että noiden jalkojen ansiosta leveys on lähempänä 30 cm mainostetun 25 cm sijaan. Mietin että kun tuon oman tuuletusikkunan aukipitolaitteen avaus ja ulomman tuuletusikkunan pois nostaminen pulttisaranoilta olisi varmaan itselleni nopeampi/helpompi tehdä kuin letkuhommat mutta jos menee hirveesti tuon 25 cm yli niin sitten alkaa tekemään aika tiukkaa että mahtuuko noinkaan.
28,5 on jalkojen leveys tai itseasiassa syvyys. Eivät tule etureunassa tuolla tavalla yli, vaan ovat sen pystylinjan tasassa tai jopa vähän sisäpuolella. Tiukassa paikassa saattaa vähän taiteilemalla onnistua ujuttamaan ikkunan läpi. Itselläni oli vaakatasossa oleva tuuletusikkuna kapeimmillaan vain 23 cm, joten letkuhommiksi meni...Ovatko muuten nuo Ulissen ulkoyksikön jalat siinä ulkoyksikössä kiinni niin ettei niitä saisi helposti irti? Saksan Amazonin yhdessa arvostelussa joku valitti että noiden jalkojen ansiosta leveys on lähempänä 30 cm mainostetun 25 cm sijaan. Mietin että kun tuon oman tuuletusikkunan aukipitolaitteen avaus ja ulomman tuuletusikkunan pois nostaminen pulttisaranoilta olisi varmaan itselleni nopeampi/helpompi tehdä kuin letkuhommat mutta jos menee hirveesti tuon 25 cm yli niin sitten alkaa tekemään aika tiukkaa että mahtuuko noinkaan.
Mulla auttoi kun vaihdoin putket toisinpäin. Aikaisemmin kuumeni imuputkikin.Tullut seurattua tätä ketjua jostain kumman syystä tänä kesänä ja paljon löytyy asiallista keskustelua.
Kysyttävää kuitenkin olisi: kuinka usein teidän pingut katkoo kompuraa pois päältä?
Itselläni on on vuokrakuution makkarissa Wilfa cool 12 pöhisemässä, joka on modattu 2-putkiseksi. Pahvilaatikosto siis kiertää koneen sivut ja takaosan (koska myös kyljissä aukot lauhduttimelle). Putket kiinnitetty finfoam levyyn tuuletusikkunaan. Imuputki (160mm) on ikkunan alareunassa, ja poistoputki (140mm?) 70cm ylempänä. Foamin sisäpinnasta on metalliritilään/kärpäsverkkoon 6cm ja imu/poisto on erotettu toisistaan myös finfoamilla. Putkien päät menevät siis ikäänkuin "koteloihin".
Kompressori kytkeytyy n. 10min välein pois n. 3min ajaksi, kunnes taas jatkaa. Tavoitelämpötilaa ei saavuteta.
Lauhduttimelle imettävän ilman lämpötila on 10-12*c lämpimämpää, kuin ulkoilma (ikkunassa oleva metalliritilä, jossa aukot alaspäin ohjaa ilmeisesti poistoilmaa ottopuolelle, arvaan että tulee sanomista jos tuon poistaa).
Voiko siis liian lämmin ilma lauhduttimella aiheuttaa jonkin ylikuormasuojan aktivoitumisen vai onko tämä normaalia, että katkoo näin usein?
Kyllä tuo makkarin pitää 23-24 asteisena, mutta nukkumaan käydessä rasittavaa tuo katkominen. Tasainen hurina ei häiritse.
Finnfoamista noita ikkunalevyjä ilmeisesti olette rakennelleet?
Itse huomannut tuplaputkimodatussa 9000 btu CDON pingussa nyt sen, että jäähdyttää merkittävästi paremmin kun puhallin on alhaisella asetuksella.
Oli näköjään pingviinin poistoputken liitos löystynyt, eli puhalsi putken ja sen pingun persuksiin tulevan muovirämmäleen välistä aavistuksen lämmintä ilmaa huoneilmaan. Ihmettelinkin eilen että jotenkin ei oikein tunnu teho riittävän ja tänään huomasin että verho heiluu siinä putken vieressä oudosti. Metri teippiä liitoskohtaan ja taas on tiivis. Pitää työpäivän jälkeen fiksata paremmin ja samalla ruveta suunnittlemaan putken toiseen päähän parempaa levyä tuuletusikkunaan kun nykyinen pahvista ja foamipaloista kasattu tekele alkaa lahoamaan. Finnfoamista noita ikkunalevyjä ilmeisesti olette rakennelleet?
Kysyttävää kuitenkin olisi: kuinka usein teidän pingut katkoo kompuraa pois päältä?
Vanhemmat tai tietynlaiset omakotitalot hengittää paremmin, esim. porukoiden omakotitalo on suht viileä aina kesäisin näilläkin keleillä ja siihen kylkeen laittaisi edes tämmöisen pingun niin kylmäksi saisi helposti.
Mulle tuo vaahtomuovipatjaviritys ei oikein toimi kun ikkuna on sellaisessa paikassa että jos vähänkin viistosti tulee vettä niin vesi osuu vaahtomuoviin ja se imaisee kaiken veden sisuksiinsa. Toinen syy on kissat, pitää olla sen verran jämäkkä ratkaisu että kissat eivät pääse työntämään sitä ikkuna-aukosta ulos. Pitänee siis duunin jälkeen lähteä kiertelemään rautakauppoja ja rakennustavaraliikkeitä jos jostain löytäisi jotain soveltuvaa levyä. Jos vaikka saisi viikonlopun aikana viimeistään tehtyä uuden levyn ikkunaan nykyisen viritelmän tilalle.Itsellä sattui olemaan vanha vaahtomuovipatja, josta leikkasin veitsellä sopivan kokoisen palan tuuletusikkunaan.
Miksi et pidä ilppiä päällä 247?Meillä vuodelta 1974 puutalo 168 m2, ei kovin kummoiset eristeet ts. ohkasesti villaa seinissä, orggisulkoseinärakenne, ei tuulensuojalevyä, lautaverhous. Yläpohja ehkä suurin "energiasyöppö" kun siinä vaan parikyt senttiä villaa. Olkkarissa Toshiba Premium RAS-25 mikä viilentelee suunnilleen 2,5 kW teholla ulkolämpötilassa +35 C (jäähdytystehohaarukka 0,9 - 3,5 kW riippuen kaikesta)... Talon toisessa nurkassa Nedis 12000 BTU (eli mukamas 3,5 kW mutta paskat ole lähellekään...) koska kahteen huoneeseen ei ILPpi yletä millään.
Eilenkin oli kyllä kiva tulla himaan, kun täällä odotti paahteisen kesäpäivän jälkeen +21...+22 C huonelämpötila eli oli jopa liian kylmä (jäi Tossu ja Nedis liian isolle, kun luulin että tullaan kotiin joskus klo 16 mutta tultiinkin illalla vasta). Jos ei jäähdytä lainkaan, niin nousee sisälämpö aika lailla +25:een iltapäivästä ja iltaa kohden alkaa olla +26...+27 ts. tukalaksi vetää kun yläpohja luovuttaa energiansa yötä kohden sisällekin, eli parempi ottaa iltaisin ennakkoa, ettei yöllä tule kuuma. Lopun viimein hirveesti ei tarvi energiaa hassata, että mukavalla tasolla jo. Jollain 24:llakin pärjää ihan mukavasti. ILPin joskus jättelen yöksi päälle, mutta useimmiten ei ole öisin päällä sekään (jäähdyttämässä tai kosteudenpoistolla, lämmityskaudella toki 24/7 takkatoiminnolla).
Tota mäkin ihmettelen. Ei tarviis puhaltaa niin kylmää ja täysillä kun sais pitää kämpän tasaisena. Sitten kun sammutelee niin kone joutuu tuuttaamaan kylmempää lujempaa että kämppä taas viileä ja sitten se taas sammutetaan.Miksi et pidä ilppiä päällä 247?
Mulle tuo vaahtomuovipatjaviritys ei oikein toimi kun ikkuna on sellaisessa paikassa että jos vähänkin viistosti tulee vettä niin vesi osuu vaahtomuoviin ja se imaisee kaiken veden sisuksiinsa. Toinen syy on kissat, pitää olla sen verran jämäkkä ratkaisu että kissat eivät pääse työntämään sitä ikkuna-aukosta ulos. Pitänee siis duunin jälkeen lähteä kiertelemään rautakauppoja ja rakennustavaraliikkeitä jos jostain löytäisi jotain soveltuvaa levyä. Jos vaikka saisi viikonlopun aikana viimeistään tehtyä uuden levyn ikkunaan nykyisen viritelmän tilalle.
Samalla jos löytäisi toisen putkenkin niin voisi modata tuon pingun kaksiputkiseksi niin saisi vähän parannettua jäähdytystehoa. Tosin, tuon levyn uusimisella jo saa paljon aikaiseksi, tuntuu tuo nykyinen levy vuotavan jo ilmaa vähän joka paikasta. Olisi vaan pitänyt silloin pari vuotta sitten tehdä jo kunnolla mutta kun oli hoppu saada edes jotain jäähdytystä ja sitten se vaan jäi.
Suurin osa ei vaan ymmärrä sitä fysiikkaa kaiken takana, tai sitten pelätään sähkönkulutusta, vaikka tällä pumppauksella sitä vasta kuluukin. Sama juttu monilla myös märkätilojen lattialämmityksen kanssa ja lopputuloksena rakenteet vain kärsivät enemmän.Tota mäkin ihmettelen. Ei tarviis puhaltaa niin kylmää ja täysillä kun sais pitää kämpän tasaisena. Sitten kun sammutelee niin kone joutuu tuuttaamaan kylmempää lujempaa että kämppä taas viileä ja sitten se taas sammutetaan.
Ilp ei kuitenkaan ole mikään tuuletin mitä räpätään on/off lyhytaikaisen fiiliksen mukaan.
Itsellä on peitelevynä melamiinilevy mikä sahattiin rautakaupassa mittaan. Siisti ja valkoinen, ja ei varmasti pääse kissat läpi. Kiinnitystapa riippuu ikkunan karmeista. Omassa ikkunassa on karmin ulommainen osa alumiinia ja sillä puolella on "syvennys", mikä on hieman leveämpi kuin sisäpuolen puukarmiosa. Sinne syvännykseen laitoin pari sopivan mittaista rimaa, jolloin levy on kiilattu paikalleen. Hyvin on kestänyt vuosia, mutta sauhauspinnat on suojattava kosteudelta vaikka silikoonilla. Muutoin ne imee kuukausien saatossa vettä kuin sieni ja levy turpoaa ja murenee.Mulle tuo vaahtomuovipatjaviritys ei oikein toimi kun ikkuna on sellaisessa paikassa että jos vähänkin viistosti tulee vettä niin vesi osuu vaahtomuoviin ja se imaisee kaiken veden sisuksiinsa. Toinen syy on kissat, pitää olla sen verran jämäkkä ratkaisu että kissat eivät pääse työntämään sitä ikkuna-aukosta ulos. Pitänee siis duunin jälkeen lähteä kiertelemään rautakauppoja ja rakennustavaraliikkeitä jos jostain löytäisi jotain soveltuvaa levyä. Jos vaikka saisi viikonlopun aikana viimeistään tehtyä uuden levyn ikkunaan nykyisen viritelmän tilalle.
Samalla jos löytäisi toisen putkenkin niin voisi modata tuon pingun kaksiputkiseksi niin saisi vähän parannettua jäähdytystehoa. Tosin, tuon levyn uusimisella jo saa paljon aikaiseksi, tuntuu tuo nykyinen levy vuotavan jo ilmaa vähän joka paikasta. Olisi vaan pitänyt silloin pari vuotta sitten tehdä jo kunnolla mutta kun oli hoppu saada edes jotain jäähdytystä ja sitten se vaan jäi.
Suurin osa ei vaan ymmärrä sitä fysiikkaa kaiken takana, tai sitten pelätään sähkönkulutusta, vaikka tällä pumppauksella sitä vasta kuluukin. Sama juttu monilla myös märkätilojen lattialämmityksen kanssa ja lopputuloksena rakenteet vain kärsivät enemmän.
Ite kanssa tilasin kun eihän tuo kovin kallis. Tulee omakotitalon takkahuoneeseen. Ensin ajattelin, että poistoletku terassin oveen jollain virityksellä, mutta sitten hokasin että tuossahan on avotakasta hormi auki taivaalle. Taidan siihen virittää jonku patentin, ylöspäinhän se lämpö nousee...Itsellä tuli kanssa tilattua tuo tokmannin laite kun kuumuus ärsyttänyt kauan mutta nuo laitteet on kaikkialta loppuneet tai monta sataa kalliimpia. Miten tuollainen kannattaisi laittaa kerrostalo yksiössä toimimaan. Itsellä on 30 neliöä sekä ainoastaan parvekkeen ovi on mahdollista avata joten siihen pitäisi viritellä jotenkin tuo poistoletku. Pitemmän aikaa olen miettinyt jos oven kokoisen vanerilevyn laitan ja tiivistän teipillä mutta kysytään nyt täältä ennen kuin alan mitään värkkäämään. Onko jollakin jotain toimivia konsteja?
Ite kanssa tilasin kun eihän tuo kovin kallis. Tulee omakotitalon takkahuoneeseen. Ensin ajattelin, että poistoletku terassin oveen jollain virityksellä, mutta sitten hokasin että tuossahan on avotakasta hormi auki taivaalle. Taidan siihen virittää jonku patentin, ylöspäinhän se lämpö nousee...
Niin ja verovähennyksiin tuon tosiaan voi laittaa kun etätyötilaa sillä jäähdytän
Noissa kannattaa olla tarkkana, eli ei sinne ihan kaikkea voi laittaa, jos se koko omakotitalo ei ole pelkästään työn tekemiseen tarkoitettu tila.Niin ja verovähennyksiin tuon tosiaan voi laittaa kun etätyötilaa sillä jäähdytän
No eipä tuota avotakkaa ole juuri koskaan edes käytetty. Ainakaan oman liki 10v asumisen aikana, joten tuskin siellä tuhkaa juuri on.Toivottavasti on hyvin nuohottu takka, muuten voi olla tuhkaa vähän kaikkialla kun pingviini pölläyttää.
Tulee takkahuoneeseen joka käytännössä nykyisin käytännössä toimii vain ja ainoastaan työhuoneena. Eikä tuolla vehkeellä kyllä tätä koko mökkiä saa jäähdytettyä jos sattuu takkahuoneen ovi jäämään auki. Neliöitä kun on lähes 200.Noissa kannattaa olla tarkkana, eli ei sinne ihan kaikkea voi laittaa, jos se koko omakotitalo ei ole pelkästään työn tekemiseen tarkoitettu tila.
Helle näemmä pehmentäny naapurien päät, 1. kerroksen joku nuori nainen tuulettaa kämppäänsä rappukäytävän ovi ja oma parvekkeen ovi selällään, melkonen läpiveto oli. Ei muuten mutta ulkona ilma on 31 astetta ja siellä alakerrassa ilma oli oikeasti viileää kun viimeksi siitä läpi kuljin.
Juu, aikanaan meilläkin julkisivu- ja parvekeremppa oli just sellaisena pirun kuumana kesänä ja oli tosi kiva olla pussitetussa kämpässä mistä ei saanut mitään muuta luukkua auki kuin asunnon ulko-oven rappuun. Kyllä sinä kesänä meinasi kuolla kämppään kun sisällä lämpöä ei saanut millään alle 30 asteen. Silloin tuli tehtyä pitkää päivää firmalla ilmastoidussa konttorissa ja vietettyä aika paljon aikaa kauppojen kylmäaltaiden lähistöllä ja muiss aedes vähän viileämmissä paikoissa.Joskus miljoonia vuosia sitten edellisessä itsemurhayksiössä tuli parvekeremonttia kesken kesähelteiden ja talon toiselta seinustalta vedettiin kaikki räppänät umpeen muovilla ja ilmanvaihto pois päältä ettei ime hiekkapuhalluspölyä kämppiä täyteen.
Ei ollut ihan yksi tai kaksi asuntoa missä ovet levällään rappukäytävään ja jengi haahuili kalsareissaan pitkin poikin.
Miksi et pidä ilppiä päällä 247?
On/Off ränkläämisestä tänään myös ylen uutisoinnissa:
Ränkläätkö ilmalämpöpumppua päälle ja pois? Ei kannattaisi – näin laite viilentää asuntosi tehokkaimmin
Otin imuputken irti pahvilaatikosta ja kappas, pätkiminen loppui. Lauhdeilma siis liian kuumaa. Sitä ajatteli vain lämpimän ilman nousevan ylöspäin, mutta ei huomioinut räppänän ritilää, joka ohjaa ilman alaspäin.Tullut seurattua tätä ketjua jostain kumman syystä tänä kesänä ja paljon löytyy asiallista keskustelua.
Kysyttävää kuitenkin olisi: kuinka usein teidän pingut katkoo kompuraa pois päältä?
Itselläni on on vuokrakuution makkarissa Wilfa cool 12 pöhisemässä, joka on modattu 2-putkiseksi. Pahvilaatikosto siis kiertää koneen sivut ja takaosan (koska myös kyljissä aukot lauhduttimelle). Putket kiinnitetty finfoam levyyn tuuletusikkunaan. Imuputki (160mm) on ikkunan alareunassa, ja poistoputki (140mm?) 70cm ylempänä. Foamin sisäpinnasta on metalliritilään/kärpäsverkkoon 6cm ja imu/poisto on erotettu toisistaan myös finfoamilla. Putkien päät menevät siis ikäänkuin "koteloihin".
Kompressori kytkeytyy n. 10min välein pois n. 3min ajaksi, kunnes taas jatkaa. Tavoitelämpötilaa ei saavuteta.
Lauhduttimelle imettävän ilman lämpötila on 10-12*c lämpimämpää, kuin ulkoilma (ikkunassa oleva metalliritilä, jossa aukot alaspäin ohjaa ilmeisesti poistoilmaa ottopuolelle, arvaan että tulee sanomista jos tuon poistaa).
Voiko siis liian lämmin ilma lauhduttimella aiheuttaa jonkin ylikuormasuojan aktivoitumisen vai onko tämä normaalia, että katkoo näin usein?
Kyllä tuo makkarin pitää 23-24 asteisena, mutta nukkumaan käydessä rasittavaa tuo katkominen. Tasainen hurina ei häiritse.
Oletko jostain lukenut kyseisen putiikin luotettavuudesta?Mä tilasin äsken tuollaisen: ilppi
En tiedä mitä italiaanot kikkailevat, mutta ilmainen toimitus ja hinta jäi alle 320e. Koska lämmitykselle ei ole käyttöä, niin eiköhän tuo asiansa aja tässä 60 neliön kolmiossa.
Mietin ihan samaa mutta Paypalin kautta maksu joten 180 päivää aikaa vaatia rahoja takaisin, niin uskalsin ottaa riskin.Oletko jostain lukenut kyseisen putiikin luotettavuudesta?
Aika vähän tuntuu olevan mitään yhteystietoja tuolla.
Siinä vaan on se että kyseisellä PayPal tilillä pitää olla rahaa josta ne sen voi ottaa.Mietin ihan samaa mutta Paypalin kautta maksu joten 180 päivää aikaa vaatia rahoja takaisin, niin uskalsin ottaa riskin.
Toki.Kerro jos tulee perille
@masaf2
Faija teki tätä samaa myös, lopputulos oli se että sisäyksikkö veti itsensä homeeseen kun kylmä kenno mihin vettä kondensoituu sammutettiin ja se vesi jäi siihen kennolle eikä haihtunut pois. Tarpeeksi monta kertaa kun teki niin parissa vuodessa oli hometta täynnä koko sisäyksikkö.
No huolto otti sen alas, pesi, desinfioi ja nyt 10v myöhemmin on kuin uusi vielä kun ei SAMMUTELLA SITÄ TURHAAN!
Tai jos sammutat niin kuivattakaa se!
Ei se silti poista sitä faktaa, että pumpun jatkuva on/off-rämppääminen on monessakin mielessä typerää.Tossun Premiumissa on kennon kuivatus jos sammuttaa jäähdytykseltä tai kosteudenpoistolta ts. jälkikäytöllä kuivaa väkisin, tarkemmat parametrit ja ehdot löytyy RAS-25/35 ‐service manualista. Lisäksi erikoispinnoitetut lamellit, jotta ei tartu lika / kasva home ym.
Ja voin pestä pumpun vaikka joka päivä jos huvittaa.
Ei se silti poista sitä faktaa, että pumpun jatkuva on/off-rämppääminen on monessakin mielessä typerää.
OT mutta suositellaanhan autojen ilmastointia käytettäväksi siten, että muutama minuutti ennen perillä pääsyä / sammuttamista se otetaan pois päältä jotta kenno kuivuisi.Muistakaa pistää autotkin pihalla käyntiin 24/7 ja jäähdytys täysille, ettei höyrystimet homehdu jos ovat sammuksissa. Muuten tulee homeet naamalle tai tukehdutte sinne autoon kokonaan kesälomareissussa.
Kuivaisiko lämmin auton moottori tuota ilmastointilaitetta, niin ongelmaa ei varmaan ole samassa mittakaavassa?OT mutta suositellaanhan autojen ilmastointia käytettäväksi siten, että muutama minuutti ennen perillä pääsyä / sammuttamista se otetaan pois päältä jotta kenno kuivuisi.
On.Onko se jatkuvaa rämppäämistä jos pumppu käynnistyy kesähelteellä kerran päivässä ja sammuu kerran päivässä?
Niin no periaatteessahan moottorin lämpö yritetään poissa kennolta, koska se heikentäisi ilmastoinnin tehoa. Toki pysähtyneenä varmaan lämpenee jonkin verran. On siinä silti iso ero lähteä vaikkapa parin tunnin jälkeen liikkeelle, jos ilmastointia on joko käyttänyt viimeiseen asti tai sitten sammuttanut jokunen minuutti ennen parkkia. Sellainen inhottava kostea tuulahdus lämmintä ilmaa tulee autoon jos kennoa ei ole kuivattanut.Kuivaisiko lämmin auton moottori tuota ilmastointilaitetta, niin ongelmaa ei varmaan ole samassa mittakaavassa?
Joissakin autoissa, muistaakseni mm. Volvo ja MB sisäpuhallin käynnistyy/jää päälle sammutuksen jälkeen höyrystimen kuivausta varten.Kuivaisiko lämmin auton moottori tuota ilmastointilaitetta, niin ongelmaa ei varmaan ole samassa mittakaavassa?