Mitä suomalaisten on hyvä tietää Huawein tilanteesta ja puhelimista?

Viestiketju alueella 'io-tech.fi uutiset' , aloittaja Sampsa, 19.05.2019.

 1. LaDeX

  LaDeX

  Viestejä:
  893
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo paljon hehkutettu Huawein oma käyttöjärjestelmä on käsittääkseni vain AOSP:stä tehty Android ilman Googlen palveluja.
   
 2. Centteri

  Centteri

  Viestejä:
  770
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huawei appgallerista löytyy käytännössä kaikki samat sovellukset kuin google playsta. Tarkoittaako tämä uusi tilanne sitä että jos usa ja kiina eivät löydä sopua niin huawein omasta appsigalleriasta ei saa näitä android -sovelluksia..?
  Download software about Communication - Android
   
 3. k1nggg

  k1nggg

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Luultavasti amerikkalasia sovelluksia ei saa.
   
 4. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä mä olen missanut? En löydä tietoa, että Jolla olisi kipannut.
   
 5. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 6. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 7. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Kun tämä nyt väkisin kääntyy politiikkaan niin kommentoidaan nyt sitäkin.
  Joo'o, media ja suuryritykset ovat yhtä valtiovallan kanssa jenkeissä. Varmaan sen takia Trumpista ei ole media ikinä kirjoittanut mitään negatiivistä vaan pelkästään ylistää häntä, kun taas Kiinassa valtaapitäviä saa vapaasti kritisoida ja kansalla on vapaa pääsy ulkomaailmankin mielipiteisiin.

  Eikun mites päin se menikään... :think:
  Eihän niitä rakenneta nytkään, mutta kyllähän tuolloinkin riitti niitä, jotka pyyteettömästi uskoivat progressiivisen itänaapurimme vilpittömään hyvyyteen ja rauhantahtoon, pahoja ahneita kapitalistijenkkejäkohtaan, jotka ovat vain suuryritysten talutusnuorassa vailla oikeaa kansavaltaa.
  Jos nyt unohdetaan se ketkä on hyviksiä tai pahiksia, niin milläköhän logiikalla MAD tässä toimisi kumpaakaan suuntaan?

  Jos me annetaan Kiinalle vakoilumahdollisuuksia, niin Yhdysvallat ei voi vakoilla, koska muuten silloin jos Kiina vakoilisi niin paljon että molemmat tuhoutuisivat... tai jotain... silleen...

  Ja toisekseen jos on tosissaan NSA:sta ja Trumpista huolissaan, niin Huaweien luuri Androidilla ei ole kyllä yhtään sen parempi vaihtoehto kuin mikään muukaan Android. Kyllä ne Huawein luurit todistettavasti kommunikoivat ison G:n kanssa ihan siinä missä muutkin, riippumatta siitä uskooko niiden vuotavan jotain Kiinaankin.
   
 8. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 018
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Jolla ei vaan ratkaise ongelmaa millään tavalla. Ei niitä Googlen ja muiden jenkkiyhtiöiden palveluja tai piirejä saa Sailfish-luuriinkaan, jos valmistaja on Huawei.
  Globaali markkinaosuus ei kerro kaikkea, kuinkakohan iso osa Huawein luureista myydään Kiinan kotimaan markkinoille, siellä käsittääkseni aika vahva markkinaosuus. Siellä ei Play storea ole sallittu tähänkään asti, joten ei muuta mitään. Länsimaissa se markkinaosuus melko todennäköisesti laskee aika lailla.

  Suurimmat voittahat tässä voisi kuvitella olevan puhelinpuolella esim. Xiaomi, Nokia, OnePlus ja Samsung. Applellekin voi valua jotain high endissä, mutta enemmän varmaan Sampan suuntaan kun puhutaan kuitenkin lähtökohtaisesti Androidiin mieltyneistä.
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2019
 9. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jolla on enää 30% työntekijöistä siitä mitä oli heidän hehkutusaikana. Jos oikein muistan Venäjällä oltiin/ollaan(?) kiinnostuneita Jollan elvytyksestä.

  Mitä noihin jämäkäyttiksiin tulee, on näitä muitakin kuten esim Firefox OS, Ubuntu Touch jne. Onhan Huaweilla valinnan varaa, mutta kuten Microsoftkin osoitti eipä se tie ole kovin ruusuinen vaikka raha ei olisikaan ongelma.
   
 10. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Enhän mä ottanut kantaa siihen, onko Jollalla mitään saumoja, vaan kysyin että mistä tieto ”kaatumisesta”. Ja siis tällä tietoahan sellaista ei ole tapahtunut.
   
 11. Beelzebub

  Beelzebub

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tehkää nyt ihmeessä vielä yksi uusi ketku, "Virallinen: Huawei vs. USA poliittinen keskustelu- ja väittelyketju" :cigar2:
   
  halcyon, LaDeX ja Merkath tykkäävät tästä.
 12. Romuvarasto

  Romuvarasto

  Viestejä:
  294
  Rekisteröitynyt:
  28.03.2018
  Sailfish on käsittääkseni ihan toimiva systeemi, ihan riippumatta Jollan mahdollisesta tilanteesta. Tosiaan tälmä hetkellä Jollalla on joku systeemi .imlä ne pyörittää Android-Appeja. Mutta jos Sailfish (tai joku muu Linux) saisi nyt jalansijaa niin onko noista Androidille tehdyistä appeista helppoa/mahdollista/työlästä/mahdotonta tehdä Sailfish-versiot?
   
 13. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  772
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Missä kohtaa pidin Kiinaa jotenkin parempana? Se, että jenkkilä ei ole kovin demokraattinen "demokratia" ei ole sama kuin pitäisi Kiinan systeemiä parempana.
  Mun maailmani on muutakin kuin mustavalkoinen.  Jottei pelkästään asian ohi mene... Saa nähdä mitkä muut kiinaluurit ovat joutumassa seuraavaksi silmätikuiksi ja vastaako Kiina hankaloittamalla amerikkalaisyritysten toimintaa.
   
 14. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 509
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Huawei rauhoittelee huolestuneita: Gmailia voi käyttää kuten ennenkin, tietoturvapäivitykset eivät lopu – 5 kysymystä puhelinkiistasta

  "1. Jos olen juuri ostanut Huawei- tai Honor-puhelimen, kuinka kauan siinä toimivat tietyt palvelut, kuten Gmail ja Google play -kauppa?

  Huawei: Kaikki olemassa olevat puhelinmallit jatkavat Googlen palveluiden käyttöä normaalisti koko elinkaarensa ajan. Gmailia, YouTubea, Google Play -kauppaa ja muita Googlen sovelluksia voi käyttää kuten aina ennenkin.
  "

  Eivät vieläkään missään vastaa suoraan kysymykseen päivittyykö Google Play Services ja sen kirjastot elokuun 2019 jälkeen uusiin versioihin ja jos päivittyvät niin miten monta vuotta tai kuukautta.

  Ilman tuon päivityksiä jossain välissä Gmail, YouTubea yms. sovellukset eivät enää päivity uusiin versioihin kun on pohjilla vanhentunut versio Google Play Servicestä ja sen rajapinnoista ja kirjastoista.

  Voihan se olla että se vanha versio YouTubesta ja muista sovelluksista toimii pari vuotta rampautettuna versiona ja herjaa aina jotain vanhasta sovellusversiosta. Voi olla myös mahdollista ettei vanha sovellus enää onnistu näyttämään YouTuben videoita tai Gmail sovellus pääse käsiksi Googlen sähköposteihin, mutta itse sovellushan toimii puhelimessa tuollaisista "pienistä" rajoituksista huolimatta.

  Jos ei yksiselitteisiä sitovia vastauksia saada Huaweilta ja Googlelta ja lupausta siitä että puhelimen ostohinta korvataa kokonaisuudessaan jos lupauksia ei pidetä esimerkiksi viittä vuotta, niin kannattaa jättää Huawein luurit kauppaan. Jos taas tilanteesta ja vaikutuksista saa yksityiskohtaiset tiedot ja lupauksen siitä että rahat saa takaisin ilman mitään varauksia jos lupaukset pettävät, niin sitten voi olla järkeväkin ostaa Huawein lippulaivapuhelin vaikka pelkäksi kameraksi ja "älyttömäksi luuriksi" jos hinta on kohdillaan vaikka Google Play Servicen ja Google Play kaupan päivitykset loppuisivat kokonaan elokuussa 2019.
   
 15. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 603
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka alla ei olisikaan uusin Play Services, niin ei se estä päivittämästä yksittäisiä sovelluksia uusimpaan versioon. Lisäksi Google on todennut aiemmin, että Play Kauppa jne säilyvät jo julkaistuissa puhelimissa käytössä.
   
 16. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 509
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Ilmeisesti yksittäisten sovellusten päivitys ei onnistu jos alla on liian vanha Play Service versio vaan ensin pitäisi päivittää se Play Service uuteen versioon.

  Voisihan tuota kokeilla kun asentaisi jonkun 5.0 Lollipop androidin custom romin ja samalta ajalta olevan Google GAPPSin jossa on vanha Play Serice versio ja kokeilla asentaa päivittämättö sitä asentaa vaikka uusi Gmail-sovellus ja YouTube-sovellus.

  Googlen mukaan Play kauppa ja Play Service säilyy Huawein puhelimessa, mutta sitä eivät kerro ja täsmennä päivittyvätkö ne uusiin versioihin enää elokuun 2019 jälkeen.
   
 17. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 245
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka aiheeseen liittyykin vahvasti politiikka, niin pidetään kuitenkin mielessä, ettei tässä ketjussa ole tarkoitus keskustella pelkästä politiikasta, vaan ensisijaisesti ketjun aiheesta ja siinä sivussa tarvittaessa aiheeseen liittyen politiikasta. Varsinaiseen politiikka ja suurvaltakeskusteluun foorumilta löytyy sitten oma osionsa.
   
  Beelzebub, Himmler, MikaMM ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 18. halcyon

  halcyon

  Viestejä:
  628
  Rekisteröitynyt:
  09.07.2017
  The Informationin mukaan Huawein oma käyttis ei ole Android-yhteensopiva ja ei ole valmis vielä massajakeluun (väitetysti kaukana siitä). Ken tietää. Näissä kauppasodissa totuus yleensä kuolee ensimmäisenä, kun kaikkea käytetään neuvotteluvipuna. Katsotaan miten tilanne kehittyy, aikaahan nyt on neuvotteluille ainakin tuo 90 päivää, vaikka se loven tekisikin Huawein myyntiin epävarmuuden takia.

  https://www.theinformation.com/articles/huawei-consumer-electronics-chief-braces-for-tough-time

  Huawei Centralin lähteen mukaan Huawein käyttis taas ajaisi suoraan Android-softia. Tiedä sitten.

  Confirmed: Huawei OS will be compatible with all Android applications - Huawei Central
   
  Viimeksi muokattu: 21.05.2019
 19. Janishell

  Janishell

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Tämähän on täysin poliittinen ongelma, sen takia ihmiset politiikasta mielummin puhuu.
   
  Cereal killah ja Beelzebub tykkäävät tästä.
 20. Beelzebub

  Beelzebub

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Tämä. Poliittinen päätös jolla poliittisia seurauksia. Miksi tämä tehtiin nyt "vasta", jos epäilyt olivat jo Obaman kaudella ilmassa?

  Todistusaineistosta ei ole puhuttu sanallakaan, enkä tällä tarkoita etteikö sellaisia valtion sisäisesti olisikaan. Implikaatiot politiikkaan on niin vahvat, etten välttämättä ymmärrä mihin ylläpito nyt haluaa keskustelun ohjautuvan.

  Onko millään tavalla kehittävämpää tai lisäarvoa tuottavampaa spekuloida tuntemattoman tulevaisuuden osalta "teknistä" aspektia asiaan liittyen, kuin siihen johtaneita ja siitä pois pääsemiseen kohdistuvia näkökulmia?
   
 21. sushukka

  sushukka

  Viestejä:
  527
  Rekisteröitynyt:
  16.04.2017
  Olisiko seuraavana kohteena sitten Lenovo? Se olisi melkoinen kirpaisu vähän joka paikassa, myös jenkeissä.

  Eikö se kysymys ole ennemminkin se että pakkoko ne kaikki tiedot on antaa joka paikkaan tai poliittisille tahoille jotka melko todennäköisesti käyttävät niitä myös sinua itseäsi vastaan?

  Tämä on muutenkin mielestäni aika hyvä juttu. Amerikalta aivan emähölmö veto, mutta juuri oikea herätys kaikille tällä pallolla. USA:n globaali ote alkaa olla kestämättömän vahva. Vähän kuin muu maailma olisi jenkkien siirtomaita. Seuraukset näkyvät pitkällä aikajänteellä eikä yhtään USA:n eduksi. Työpöydillä nähdään enemmän Linuxia ja veikkaisin että se hetki sitten uutisoitu Etelä-Koreankin Windows-Linux-transitio oli tämän seurauksena aika helppo päätös. Lisää tullaan varmasti näkemään. Prossupuolella x86:n on vahvasti jenkkien käsissä, mutta Wikin mukaan ainakin Via ja NEC valmistavat myös omia varianttejaan. AMD:lla taisi olla myös joku erikoinen EPYC-diili Kiinassa. GPU-puoli on myös vahvasti USA:n näpeissä ja sille voikin olla vaikea löytää korvaajaa lähitulevaisuudessa. Itse näkisin että ARM-arkkitehtuuriin tullaan satsaamaan entistä vahvemmin ja siellä taas nuo Mali-GPU:t voivat ehkä joskus skaalautua isommiksikin. Applella taas ei ole oikein mitään minkä takia sitä pitäisi oikeasti käyttää ja siten helposti korvattavissa.

  Google Play on paha rasti, mutta muille Googlen palveluille löytyy ainakin melkein yhtä päteviä korvaajia.

  En usko että kukaan oikeasti miettii tässä kovinkaan paljoa miten Huawei selviää vaan todennäköisesti niin yrityksissä kuin julkisissa instansseissa mietitään enemmänkin kuumeisesti sitä kuinka pitkällä aikavälillä vähennetään USA:n otetta välttämättömissä hyödykkeissä ja palveluissa.
   
 22. tatulpin

  tatulpin

  Viestejä:
  814
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ei tietenkään, jos on halua ja varaa siihen. Yleensä ei ole, kun käyttäjiä ei kuitenkaan löydy.
   
 23. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  3 603
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Se riippuu lähinnä siitä, miten yksittäinen sovellus on toteutettu.
  Google lopetti viime vuonna Play Service päivitysten jakamisen Android ICS versiolle mutta nekin voi edelleen käyttää Play Kauppaa ja päivittää sovelluksia.
   
 24. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
 25. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sääli. Nuo Matebookit ovat olleet parhautta Windows läppäripuolella moneen vuoteen. Jos ei siruja enää saa, niin uusia tuskin tulee.
   
  halcyon tykkää tästä.
 26. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse olin juuri pohtimassa nykyisen Dell XPS 15" 9560:n työkoneen korvaamista Matebook X Pro:lla, mutta minkäs teet. Nuo "sukat & sandaalit"-tyyliset Windows-läppärit ei kiinnosta yhtään.
   
  halcyon tykkää tästä.
 27. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä kai noita 2018 malleja vielä varastosta saa Suomessa. Ja Windows update ei ole myyntirajoitteinen, se kun sisältyy jo ostettuun lisenssiin. Sitä uutta mallia saataneen tällä tiedolla kyllä odottaa...
   
  halcyon tykkää tästä.
 28. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Varmasti, mutta haluaako suomalaiset yritykset ostaa Huaweita tällä hetkellä on sitten taas toinen asia. :) Lisäksi yritysmaailmassa 3-5v tukiaika on aika must tämäntyyppisissä hankinnoissa.
   
  Latvus tykkää tästä.
 29. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Saattaapi gigantin ja kumppaneiden outletista saada kohta edukkaita Huawei luureja ja tabletteja :hungry:
   
  KanJu_88 tykkää tästä.
 30. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 540
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei varmaan kannata ostaa mitään Huawein, Honorin (tai zte:n) tuotetta. Saa nähdä miten käy muille kiinalaisille tuotteille, esim Xiaomille?

  Yksi Huawein puhelin on ollut ja toinen ja viimeisin on Honor 6, joka on ollut rikkinäisenä jo tämän vuoden. Omat Xiaomitkin on jo aika vanhoja. Redmi Note 3 ja Redmi Note 4. Noihin sai suht helposti Custom romit ja uusimman androidin.

  Omasta mielestä Huawei/Honor voisi avata bootloaderin lukituksen, jos siitä olisi harrastajille jotain hyötyä? Itse epäilen kyllä, että ei tule lukituksen avausta saataville?

  Sekin taitaa olla harmi, jos Huawei kannettavia ei kannata enää ostaa. Yksi kilpailija pois, niin hinnat saattaa nousta vähän?
   
 31. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  190
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Mitenhän tämä Trumpetti pumpetin tekniikka ban Kiinan ja Jenkkien välillä vaikuttaa Motorolan android puhelimiin? Kiinalainen Lenovohan omistaa Motorolan ja valmistaa puhelimet, mutta suurin osa Motorolan puhelinten tuotekehityksestä ja testauksesta tapahtuu USA maaperällä.

  En ole googlella löytänyt mitään mainintaa asiasta. Asia kiinnostaa itseäni sikäli, että Motorola valmistaa parhaat budget-entry tason android puhelimet, joihin voi vielä itse vaihdella akkua ja ominaisuudetkin ovat suhteelliset hyvät hintaan nähden. IMHO. :confused:
   
  hik tykkää tästä.
 32. hik

  hik

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Niin ja Lenovon läppärit ja tabletit päälle. Mihin raja vedetään. Tuomioistuimilla on paha tapa olla loogisia. Poliitikoilla taas ei.

  Ehkä Lenovo koittaa tehdä pesäeroa.

  Toivottavasti se tehoisi, nimim. Motorolan luurin pari viikkoa sitten ostanut.
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
 33. Mjortten

  Mjortten

  Viestejä:
  20
  Rekisteröitynyt:
  10.04.2017
  Tämä nimenomainen bänni ei kohdistu millään tavalla muihin, kuin US Bureau of Industry and Securityn päätöksessä listattuihin yhtiöihin, jotka ovat kaikki Huaweita ja sen affiliaatteja.
   
  hik tykkää tästä.
 34. hik

  hik

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Juu-u, mutta jos Lenovo/Motorola toimivat jatkossa "isänmaallisesti", toimittavat kielloista huolimatta piirejä Huaweille, tms., niin vaarana on että voivat jossain vaiheessa jatkossa löytää itsensä samaiselta listalta.
  Saattaa olla vaiketa päätöksiä edessä, vääntöä kulissien takana, osakkeenomistajien etu vs. kommunistisen puolueen ideologiat ja niiden vaalijat. En ollenkaan tiedä millä tavalla päätöksenteko toimii Kiinassa.
   
 35. ThinG

  ThinG

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Katsellaan uudelleen/ kolmen kuukauden päästä. Kukaan ei ole varmistanut mitä tapahtuu, oli Trump tai ei

  Pahintahan on vain googlen markkinoiden menetys kaikille uusille asiakkalle kiina/afrikka/Eu toivottavaati vastaa vaikapa appöl kiellolla, olevat kuiten kiinan ihmeitä nekin" Mutta kun applöt tehdään Kiinassa, Merssu
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
 36. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  2 509
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  ZTE ja Huawei on jo ajettu vaikeuksiin Yhdysvaltojen päätöksillä. Seuraavana lienee liipasimella Xiaomi siitä syystä kun se on suurin jäljellä olevista. Tarvittavat tekosyyt kyllä keksii minkä vuoksi se on uhka liittovaltion turvallisuudelle.

  Ilmeisesti tuo Play Service ja sen päivitykset ovat oleellisia androidille ja sille että pystyy päivittämään vanhoja sovelluksia.

  Jos Play Serviceä ovat päivitelleet viime vuoteen saakka Android "Ice Cream Sandwich" versioon joka on 7 vuotta vanha android 4.0 versio, niin se kertoo paljon sen merkityksestä sovelluksille.

  Kun Google Play Service on suljettua Googlen proprietary koodia, niin en ymmärrä miten Google siitä voi enää uusia versioita antaa Huawein käyttöön elokuun 2019 jälkeen kun Trumpilta ja Yhdysvaltain kauppaministeriöltä tullut kieltopäätös. En tiedä onnistuisiko se jos Google tekisi siitä jollakin GNU tms. lisenssillä avointa koodia. En tiedä vaikuttaisiko se kun se on pultattu naimisiin Googlen käyttäjätietojen ja serverien kanssa. Ehkä ne Google Play Services tarjoamat rajapinnat ja kirjastot voisi eriyttää avoimeksi koodeksi jolloin niitä tarvivat kolmannen osapuolen sovellukset toimisivat Trumpin kieltopuhelimissakin.
   
 37. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 540
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ilmeisesti Huawei/Honor kehittelee omaa käyttöjärjestelmää? Saa nähdä.

  Itse voisin mahdollisesti käyttää jotain muutakin kuin Androidia tai Windowsia. Vaikka puhelimella tuleekin käytettyä googlelle tehtyjä sovelluksia.
   
 38. mineraalimies

  mineraalimies

  Viestejä:
  696
  Rekisteröitynyt:
  28.11.2017
  Huawei oli paisumassa liian suureksi ja jenkit pisti pelin poikki.
   
  halcyon tykkää tästä.
 39. ThinG

  ThinG

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Seuraava luuri tulee olemaan kiinalainen. Luulen että NSA joutuu taas miettimään että mites todistat. Nythän on vaikeaa Oikeasti todistaa mitään muuta kuin Trumpin palo (maastopaloja odotellen).
   
 40. ThinG

  ThinG

  Viestejä:
  81
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Offtopic. Kuka jaksais sahata ne pari atlantin piuhaa poikki. Maailma parantuis ainakin joissain laskuissa 60-70‰
  Siis vain yleinen hyvinvointi

  Ymmärtänette vihjeen mutta kuka uskaltaa tehdä maailmankauppaa jos sketsihahmo päättää onko esmes Kone tai fortum liian iso

  Edit by idiot
   
  Viimeksi muokattu: 22.05.2019
 41. hik

  hik

  Viestejä:
  543
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2017
  Wikipedian mukaan Lenovo on maailman isoin tietokonevalmistaja ja 3. isoin puhelinvalmistaja.

  En tiedä onko tieto oikein mutta kaipa suht samat tietoturvajutut koskee puhelimia ja tietokoneita.
   
 42. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös
  Eli olet kommunisti?

  Kiinahan on tällä hetkellä maailman vihollinen nro:1. Kiina toimii salaa taustalla, mutta lonkerot on jo jokapaikassa.
   
 43. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 540
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mitä oikein tarkoitat?

  Itse oon pari Xiaomia tilannut, kun ne saattaa olla vähän halvempia. Lisäksi bootloaderin saa aika helposti auki. Nyt tuo Huawei/Honor vaikuttaa niin arvelluttavalta, että ei sitä tohdi esim seuraavaksi viideksi vuodeksi käyttöön ostaa.
   
 44. jperala

  jperala

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2019
  DNA:n mukaan kyseinen sotku ei vaikuta mitenkään nykyisiin Huawei puhelimiin, mistähän ne käyttispäivitykset sitten heidän mukaan tulee.
   
  k1nggg tykkää tästä.
 45. Deadtheus

  Deadtheus

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  25.04.2017
  Huawein modeemeja uskaltaa kumminkin ostaa vai vaikuttaako ko. hässäkät modeemien firmwareihin?
   
 46. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  En kyllä ostaisi, ellei todella halvalla saa.
   
 47. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ehkä pelaavat aikaa, jonka jälkeen voivat vedota palautuksiin liittyviin ehtoihin? Sotku ei vaikuta ainostaan Huawein puhelimiin vaan koko yritykseen. Aika näyttää kuinka käy.
   
 48. jperala

  jperala

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2019
  Mitä ilmeisemmin, laittelin jatkokysymystä siihen suuntaan, katsotaan mitä vastaavat.
   
 49. jm82

  jm82

  Viestejä:
  5 540
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Entäs sitten tuleviin puhelimiin? Minusta näyttää kyllä nyt erittäin heikolta Huawein/Honorin kannalta.

  Jos ei saa kehittää esim uusia piirejä, niin jää kyllä nopeasti kehityksessä muiden jälkeen?

  BBC: Huawei menettää ARM-lisenssinsä
   
  halcyon tykkää tästä.
 50. jperala

  jperala

  Viestejä:
  125
  Rekisteröitynyt:
  11.05.2019
  Kyllä oma olettamus on että lippulaivaluurin (ostohetkellä) elinkaari on enemmän kuin 5-6 kuukautta :) ei mitään paniikkia ole mutta alkaahan tämä väkisin kiinnostamaan kun uutiset huononee koko ajan.