Mitä io-techit katsoo? Arvostele ja kommentoi viimeksi katsomiasi leffoja.

Hellboy

Eli tämä uudelleenbuuttaus. Jotain yksittäisiä ihan ok juttuja, Harbourin Hellboy yksi näistä. Mutta olis ny vaan saanu Del Toro tehdä trilogiansa loppuun.

2/5
 
Kursk.

Ilmeisesti Ranskalaisella porukalla tehty leffa tästä elokuun 2000 suuronnettomuudesta.

Suhtauduin tähän varovaisen positivisesti, ja leffa lunasti odotukset.

Suurin järkytys oli että puhuivat englantia. Siis oikeasti :mad:

Olisiko ollut niin vaikea tehdä tätä Venäjän kielellä?

Arvosana: 8/10

Ihan hyvin tehty, aika hyvin totuutta seuraillut kuvaus tapahtumasta. Ainoa miinus kielen lisäksi että Murmanskin kaupunki ei tainnut esiintyä leffassa kertaakaan? Kuvasikohan ne siellä ollenkaan :D

Jos olisi ollut Venäjän kielellä ja olisi ollut maisemakuvia Murmanskista niin 10/10 olisin voinut antaa. Leffa oli juuri sopivan pituinen, nopeatempoinen, eivät siis tehneet sitä tällaisten leffojen yleistä mokaa että ensimmäinen tunti pohjustetaan juttua ennenkuin mitään kiinnostavaa tapahtuu :tup:
 
Netflix:in tuotantoa The Highwaymen (2019) - IMDb

Pääosissa Kevin Costner ja Woody Harrelson. Hyvää dialogia ja sopivan viipyilevää kameratyöskentelyä. Ihan niin kuin 30-luvulle sijoittuvassa elokuvassa pitääkin olla.
Tää oli kyllä ihan hyvä. Kummatkin näyttelijät yksiä lemppareitani. Pienieleisempi ja vähän realistisempi Untouchables tuli mieleen.
Tosin vaan ihan hyvä, jotenkin mitään ikimuistettavaa ei leffassa ollut, oli vaan toimiva pätkä. Mutta sekin riitää.
 
Lisää dvd:tä:
  • Transporter 2, 2005. Ihan ok, mutta kyllähän tämä jää eka osan jalkoihin. Man on Fire leffasta tulee vaikutteita välillä ja kokonaisuus on aika tasainen, kokki on toki ihan hauska sivuhahmo ja Nauta on nättiä katsottavaa. 2 / 5.
  • Miami Vice, 2006. Leffassa on paljon dialogia puhelimessa, jännitystä yritetään luoda ja huolestuneita katseita, mutta latteaksi tämä silti jää. Toiminta toimii, mutta kokonaisuus ei. 2/5.
  • True Romance, 1993. Mielestäni leffa toimii sen takia niin hyvin, että Tarantino ei ohjannnut tätä. Kässäri on Tarantinon, mutta ohjaus Tony Scottin ja sen takia tämä toimii niin hienosti. Erittäin hyvät hahmot ja muutenkin kaikinpuolin toimiva leffa, 4/5.
  • Aliens, 1986. Mielikuva leffasta oli paljon parempi kuin mitä nyt katsoin. Alku on vahva, keskiosa on taas aika surkea (kun sotilaat tulevat) ja loppua kohden leffa taas piristyy. Aika ei ole oikein kohdellut hyvin tätä leffaa, se näyttää vanheentuneelta ja sotilaat varsinkin vaikuttavat typeryksiltä. 2/5.
 
Kävin leffassa katsomassa Uinu uinu lemmikkini. Aikamoinen pettymys oli, jopa verrattuna keskinkertaiseen alkuperäiseen filmiin. Aineksia oli paljon parempaan jännitykseen, lopputuloksena parit jumpscaret. Näyttelijät hoitivat kuitenkin hommansa valtaosin hyvin. 2/5.
 
Tiger Zinda Hai - Wikipedia

Itse katsoin tässä viikolla tämän. Hiukan erilainen toimintaelokuva (jossain täällä joku tästä elokuvasta jotakin mainitsikin).

Piristävä poikkeus, hienon yliampuvia efektejä.

Juoni nyt ei ollut oikein mistään kotoisin, mutta viihdyttäväksi tätä voisi sanoa.

Lopussa oleva musiikkivideo oli kyllä aika :confused2:.

Eipä ole aikaisemmin oikeastaan mitään noita Bollywood rainoja tullut katsottua, mutta ehkä näitä voisi jopa jatkossa katsoa lisääkin.
 
Naisen logiikka
Suomen kenties huonoin elokuva, jota Spede itsekin häpesi: IL kaivoi arkistoissa pölyttyneen farssin päivänvaloon - katso se täältä!
Omassa huonoudessaan jo klassikko. Tuttuja sketsejä useita mut on uusiakin. Pari aamu herätys vitsiä nauratti, Hannele Lauri vetää Spede imitaation sängyssä klassikkomaisesti. Simon hurjia hyppyjä onnen tuskissaan oli kans kovaa kamaa. Loppuun vielä Simo Tarzanina oli legendaarinen. 10/10

Elitistin arviokin tuli parisen viikkoa sitten, yhden tähden skeidaahan tuo lienee, en aio katsoa :D

Naisen logiikka (1999) :: elitisti.net
 
Tiger Zinda Hai - Wikipedia

Itse katsoin tässä viikolla tämän. Hiukan erilainen toimintaelokuva (jossain täällä joku tästä elokuvasta jotakin mainitsikin).

Piristävä poikkeus, hienon yliampuvia efektejä.

Juoni nyt ei ollut oikein mistään kotoisin, mutta viihdyttäväksi tätä voisi sanoa.

Lopussa oleva musiikkivideo oli kyllä aika :confused2:.

Eipä ole aikaisemmin oikeastaan mitään noita Bollywood rainoja tullut katsottua, mutta ehkä näitä voisi jopa jatkossa katsoa lisääkin.

Netflixistä löytyvää Dangal:ia voisin suositella, itse en voisi vähempää painista välittää mutta elokuva oli todella hyvä. :)
 
Kaikki Star Wars elokuvat parin viikon sisään alla olevassa järjestyksessä.

Episodi I (2/5)
Episodi II (1/5)
Episodi III (3/5)

Rogue One (5/5)

Episodi IV (3/5)
Episodi V (4/5)
Episodi VI (2/5)

Episodi VII (2/5)
Episodi VIII (2/5)

BD julkaisun aikoihin katsottu aiemmin myös Han Solo (2/5)

Episodit IV - VI tullut nähtyä varmaan kymmenisen kertaa, kaikki muut osat parisen kertaa.

Penskana olisi tullut annettua alkuperäisille SW-elokuville 100/5 ;) mutta näin 30v myöhemmin kyllähän maku elokuvien suhteen on muuttunut ja aika lasten elokuvilta nuo nykyisin tuntunevat.

Upea kokemus oli kylläkin katsoa päivän sisään Roque One & Episodi IV, vaikka tyylilaji oli täysin erilainen, elokuvat nivoutuivat omasta mielestäni siltikin hienosti yhteen.

Tulevan IX suhteen ei ole minkäänlaisia odotuksia.
 
En aina jaksa kehua leffoja niin tässä hieman palautetta. Avengers 3.... siis miten kuvaisin sen? Suurella budjetilla tehty leffa. Oliko umpisurkea? Ei. Oliko mahtava? Ei todellakaan ja loppu surkea.

Varoitus spoiler lukekaa vain jos olette nähneet sen elokuvan:
Uusi Captain America ei huonompaa vaihtoehtoa olisi voinut valita lopussa. Enempää en siitä keskustele.

Jos tekevät Avengers 4 elokuvan niin ei enää kiinnosta katsoa se.
Ylipäätänsä ne kuoli jotka halusin että säilyy hengissä ja korvaajat umpisurkeita.

Leffa kesti 3h ja minä jopa haukottelin niin surkea oli välillä.

Annan arvosanan nyt kun olen harkinnut enemmän 4.5/10.
 
Joskus junnuna tämän nähnyt ja silloin tästä jäi paska maku suuhun.
Nyt langan innoittamana päätin katsoa uudelleen ja olihan tämä ihan täyttä timanttia!
Vähän kuin Mad Max vesillä. :lol:

5/5
Minä taas pidin tästä junnuna aivan älyttömästi. Varmasti vähintään 6 kertaa nähnyt kyseisen leffan. Vhs:lle oli tallennettuna. En tiedä miten nykyään iskee :)
 
Ja lisää dvd-arkiston aarteita:
  • The Fly. 1986. Leffa on kyllä yksi kauhuelokuvien klassikko. Hienosti tehty kaikinpuolin. 5/5.
  • Exorcist II: The Heretic. 1977. Jotenkin tämä leffa menee ääripäästä toiseen. Välillä on hienoa tunnelmaa ja välillä on kuin katsoisi jotain Mies ja Alaston ase leffaa. Todella hienot ja typerät kohtaukset vuorottelevat. 2/5.
  • Resident Evil. 2002. Ensimmäinen Resident Evil leffa on kaikinpuolin toimiva ja hyvä. Hyvin tehty pelielokuva, paljon parempi kuin jatko-osat. 4/5.
  • 16 Blocks. 2006. Hyvä ja toimiva leffa, Bruce Willis näyttelee hienosti. Paljon parempi kuin uudet Die Hard leffat. Kokonaisuus yksinkertaisesti toimii. 4/5.
  • Hot Fuzz. 2007. Alkaa todella upeasti ja ensimmäinen tunti toimii hienosti. Mutta sitten kun pitäisi malttaa jo lopetella leffaa, niin se vaan jatkuu ja jatkuu. 3/5.
  • Heat. 1995. Tämä on kyllä ihan klassikko, varsinkin tulitaistelu kaupungissa on upeaa katsottavaa (ja kuunneltavaa) ja leffassa käytetään myös hiljaisuutta todella hienosti hyväksi. 5/5.
 
Kävin sitten katsomassa Avengers Endgamen. Minkähä arvosanan tuolle antaisi... vaikea sanoa, pistetään kouluarvosanoilla 5½

Hyvää:
Juonessa kivasti yhdistelyä aiemmista leffoista vuosien takaa.
Aikamatkailu varauksin. Se on aina hankala aihe, koska aikamatkustus ei usein toimi niin kuin käsikirjoittaja haluaa, siinä on aina paradoksi ellei historia jo kerro että olemme käyneet siellä. Mutta sallitaan nuo aikamatkailun ongelmat, scifiin kuuluu aikamatkailu ja onhan Endgamen versio aikamatkailusta huomattavasti mielenkiintoisempi kuin jokin Paluu Tulevaisuuteen leffan katoavan valokuvat.

Huonoa:
Ei oikein pelkkä kallis CGI riitä tänäpäivänä. Aivan tylsää räiskintää ja naurettavia tappeluita. Supersankarileffat nyt yleensä on harvinaisen hölmöjä idealtaan, koska ei näihin hahmoihin voi mitenkään samaistua (ehkä amerikkalaiset voivat, kun heillä tämä superhero kulttuuri on niin voimakas). Sitä vaan katsoo ilman mitään tunteita. Imeisesti tämänkin leffan lopussa nyyhkykohtauksen oli tarkoitus olla jotenkin tunteellinen, mutta ei se ollut.

Harva scifi-leffa on oikeasti realistinen, mutta eihän tässä ole mitään järkeä että hakataan toisia päähän vasaralla joka painaa pienen planeetan verran. Fysiikka hei! Jos tuo ei tapa niin mikä sitten?
Tätä mättöä kun katsoo, niin alkaa jo jossain Teräsmiehessä olla jo jotain järkeäkin, kun se Teräsmies nyt oikeasti kestää ihan mitä vaan sen päälle heittää, paitsi kryptoniittia, mutta nämä muut supersankarit ovat periaatteessa haavoittuvaisia, mutta missä on se raja? Tulee jumalattomasti pommia niskaan eikä käy mitään, mutta sitten kuitenkin välillä voi ampumalla tappaa, tai veitsi viiltää kuin kenet tahansa kuolevaisen. Joka tappeluissa voimasuhteet vaihtuu oudosti. Eikä tämä pohdinta koske vain tätä leffaa. Taidan olla liian vanha näihin leffoihin, tai sitten liian älykäs, kun aivot väkisin pohtii syytä ja seurausta tai edes jotain konsistenttia haavoittuvuuteen.
 
Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019) - IMDb

Ted Bundyn tarina kerrottuna hänen tyttöystävän näkökulmasta. Ensimmäinen puolisko etenee turhankin nopeasti, hyppien vuoden(?) välein aina Bundyn vangitsemiseen asti. Murhiin ei keskitytä ollenkaan ja Bundyn tekemiset jää lähes täysin hämärän peittoon ennen vangitsemista. Jälkimmäinen puolisko keskittyy oikeudenkäyntiin ja pitää paljon paremmin otteessaan.

3½/5
 
Fast and furious 8
Ei jeesus mitä sontaa sitä tuli taas kateltua kun sipseille piti saada leffa-seuraa. Ei tuota Rodriguezia kykene katsomaan, menis johonkin ö-luokan filmeihin sen räppäri leffatähti wannabeen kanssa. Voisivat ottaa Vinku Kiisselinkin mukaan.
Leffan parhaat kohdat olivat Johnsonin ja Stathamin keskenään naljailut, samojen henkilöiden taistelukohtaukset sekä, näin miehenä, Charlize Theron pahiksena.
Tylysti 0,5/5
Ihmettelen kauhiasti miksi tuli katseltua loppuun.
 
Itsellä on viimeisimmät katsotut leffat John Wick 2 ja Avengers:Endgame. Endgame oli huonompi..

Endgame

Ensimmäinen puoli oli ihan hyvää katseltavaa. Sitten ne rikkoi niiden omia aikamatkustuksen periaatteita ja kaikki meni niin naurettavaksi, että lopusta oli huono nauttia (Itsehän olen ihan sen puolella, että vasara saa painaa puoli planeettaa, mutta niistä omista säännöistä pitää pitää kiinni). Lisäksi siinä kerrottiin varmasti jokaisen tärkeän hahmon tarinat, mutta esim. Wong ei ollut niin sympaattinen, että hänestä olisi kuultu paljon mitään.

Sitten jotain hahmoja kirjoitettiin ulos ja niille fiilisteltiin puoli elokuvaa. Hautajaisetkin oli. Nyt, jos miettii noita katsovansa uudestaan, niin kuinka paljon "replayabilityä" on elokuvalla, jonka kuolemat ja uhraukset ei enää tule yllätyksenä? Minulla on ostettuna blurayna eka Avengers ja sitä katselee välillä mielellään.

Tämä on ylihypetetty leffa, joka lopettaa 11 vuoden saagan. Sen takia se on joidenkin mielestä parasta ikinä ja virheitä suvaitaan. Vähän niinkuin jonkun pitkään jatkuneen tv-sarjan lopetusjakso, jossa suljetaan tarinalinjat ja kerrotaan, että päähenkilöt tekee nyt tätä. Tässä meni sitten 3 tuntia, että ylipitkää paatosta ja en taida katsoa tätä koskaan uudestaan. Sain kuitenkin rahoilleni vastinetta ja olihan se ihan kivaa lauantainviettoa, mutta elokuvana vähän meh. Jos ette tuntisi noita henkilöitä, eikä heidän tarinaansa, niin tuon elokuvan katsominen olisi yhtä tuskaa. Jos löytyy jostain Marvel-ummikko, niin hän kyllä lyttäisi tämän elokuvan. Kouluarvosanoilla 6+.

Valitettavasti tästä on hankala keskustella, kun spoilereilta pitää välttyä. Ehkä elokuvan parasta antia on, että nyt tietää kaiken kaikesta ja turhalla triviatiedolla tulee tyytyväiseksi. Jos joutuu odottamaan tämän katsomista, niin sitten tulee pakostakin spoilatuksi ja uudet leffat jatkuvat ilman poistuneita supersankareita, niin tämä vähän pakotetaan katsomaan.

John Wick 2

Aivan loistava elokuva. Tässä John Wick ampuu porukkaa, eikä elokuva yritä olla liian hieno, vaan keskittyy siihen, että John Wick ampuu porukkaa. Pahis on roolissaan loistava, ja tuo mieleen sen Kaappaus Raiteilla elokuvan pahiksen - tuoden tämän kuitenkin nykyaikaan hienosti niin, että on pelkurirottana pettämässä lupauksiaan ja juoksemassa karkuun jokaisesta taistelusta. Erittäin hyvin näytelty, oli halveksittava ihminen.

Elokuva lunasti täysin odotukset ja oli ehkä vähän ennalta-arvattava, mutta tämäkin oli loistavaa viikonloppuviihdettä. Kouluarvosana 8½.
 
The Dirt

Elämänkertaelokuva, joka kertoo Mötley Crüen tarinan sen perustamisesta vuodesta 1981 vuoteen 2015, jolloin bändi lopetti toimintansa. Perustuu yhtyeen vuonna 2001 julkaistuun omaelämäkertaan The Dirt: Confessions of the World's Most Notorious Rock Band. Elokuvassa käytiin myös hieman läpi jäsenten taustat ennen yhtyeen perustamista, mutta enimmäkseen elokuva käsitteli itse yhtyeen ja jäsenten ylä- ja alamäet kuten mm. Nikki Sixx paha heroiiniriippuvuus ja Vince Neilin tuottama kuolema Hanoi Rocks rumpali Razzlelille ajaessaan kännissä jne.

Itse en ole paljon perustanut Mötley Crüen musiikista, vaikka heillä on pari hyvääkin biisiä, mutta siitä huolimatta leffa oli mielestäni ihan hyvä ja se avasi aika hyvin yhtyeen uraa ja taivalta. Mielestäni myös näyttelijä valinnat olivat tähän leffaan onnistuneet todella hyvin. Arvosanaksi tälle 4/5.
 
John Wick 3

Jatkaa aiempien osien kaavaa, Keanun näyttelemä John Wick pistää porukkaa nippuun. Jos aiemmat osat upposivat niin tulee tästäkin tykkäämään. 5/5.
 
John Wick 3 - jotenkin jätti kylmäksi, ykkönen on edelleen paras näistä.
 
Vanhoja klassikoita katsoin:
Mad Max, 1979. Tämä on erittäin hyvä elokuva, ainakin omasta mielestäni. Yleisesti ottaen on saanut arvostelua osakseen, mutta itse pidän leffan aggressiivisuudesta ja siitä, että leffa on koko ajan vedetty vähän yli. Varsinkin leffan alku esittelee upeaa toimintaa, eikä keskiosakaan itseäni kyllästytä, vaikka siihen on suurin kritiikki osunutkin. 5/5.
Mies ja alaston ase, 1988. Arvelin, että ei tämä jaksaisi enää naurattaa mutta ihan yhtä hyvin toimi kuin aikaisemminkin. Leslie Nielsen on kyllä aivan yliveto tässä leffassa ja alusta loppuun tämä komedia toimii todella hyvin. 5/5.
 
Aladdin (2019) tuli käytyä katsomassa eilen ja omasta mielestä se oli aika keskinkertainen elokuva. Ei mitenkään huono, mutta ei myöskään loistanut millään tavalla. Hauskuutta riitti jonkun verran ja näyttävä elokuva oli, mutta ei yltänyt Viidakkokirjan tasolle, jos verrataan näihin muihin Disneyn rebootteihin. Vanhan kierrätystähän tämäkin vaan on. Alkuperäisen animaation näkemisestä on varmasti vähintään 15v, mutta kyllä se aika hyvin on muistissa kun sitä lapsena on niin monesti katsonut. Paljon pieniä asioita oli tässä muutettu verrattuna alkuperäiseen, mutta kokonaisuus pysyi hyvin samana. Loppu oli ehkä huomattavin eroavaisuus. Leijonakuninkaan teaseri ennen leffaa toi kylmiä väristyksiä, mutta Aladdin ei niitä tarjonnut joten 7/10 imdb:n asteikolla tälle.
 
Aladdin (2019) tuli käytyä katsomassa eilen ja omasta mielestä se oli aika keskinkertainen elokuva. Ei mitenkään huono, mutta ei myöskään loistanut millään tavalla. Hauskuutta riitti jonkun verran ja näyttävä elokuva oli, mutta ei yltänyt Viidakkokirjan tasolle, jos verrataan näihin muihin Disneyn rebootteihin. Vanhan kierrätystähän tämäkin vaan on. Alkuperäisen animaation näkemisestä on varmasti vähintään 15v, mutta kyllä se aika hyvin on muistissa kun sitä lapsena on niin monesti katsonut. Paljon pieniä asioita oli tässä muutettu verrattuna alkuperäiseen, mutta kokonaisuus pysyi hyvin samana. Loppu oli ehkä huomattavin eroavaisuus. Leijonakuninkaan teaseri ennen leffaa toi kylmiä väristyksiä, mutta Aladdin ei niitä tarjonnut joten 7/10 imdb:n asteikolla tälle.
Oon (joutunut) käynyt katsomassa kaikki nuo rebootit leffateatterissa paitti en vielä Aladdiniä, ja minusta kyllä Viidakkokirja oli selvästi huonoin. Se viidakko oli niin eloton cgi-viidakko ja päähahmon näyttelijä huono ja leffan loppu tosi surkea verrattuna alkuperäiseen. Tosin kaikki nuo on olleet korkeintaan meh-tasoa vaikkakin ihan katsottavia. Lapsille suunnatut alkuperäiset oli kuitenkin niin lapsille kuin aikuisille sopivia ajasta riippumatta, nää tuntuu pelkästään varhaisnuorille suunnatuilta ja ovat unohdettu muutamassa vuodessa aina.
 
Oon (joutunut) käynyt katsomassa kaikki nuo rebootit leffateatterissa paitti en vielä Aladdiniä, ja minusta kyllä Viidakkokirja oli selvästi huonoin. Se viidakko oli niin eloton cgi-viidakko ja päähahmon näyttelijä huono ja leffan loppu tosi surkea verrattuna alkuperäiseen. Tosin kaikki nuo on olleet korkeintaan meh-tasoa vaikkakin ihan katsottavia. Lapsille suunnatut alkuperäiset oli kuitenkin niin lapsille kuin aikuisille sopivia ajasta riippumatta, nää tuntuu pelkästään varhaisnuorille suunnatuilta ja ovat unohdettu muutamassa vuodessa aina.
Saattaa olla, että muistan Viidakkokirjan paremmuuden väärin, on senkin ilmestymisestä nyt jo kolme vuotta. Tuossa oot ihan oikeessa, että nuo kaikki on vähän meh-tasoa. Pääosin johtuu varmasti ihan vaan tuosta kierrätyksestä ja itsekin "joudun" noita katsomaan paremman puoliskon kanssa niin ei ennakko-odotuksetkaan niitä kohtaan koskaan isot ole. Leijonakuninkaasta tosin toivon poikkeusta.

Kyllä senkin huomaa että noissa on käytetty vähemmän markkinointiakin. Itsellä on esim. Nalle Puh, Dumbo ja Maija Poppasen paluu menneet ensi-illassa ohi ihan huomaamatta. Tuo Nalle Puh se vasta CGI hahmojen kannalta järkytys onkin.
 
Us (2019)

Paljon hehkutusta saanut, Jordan Peelen (Get Out) toinen kokopitkä.

Lyhyesti: näyttelijät tekevät kauttaaltaan loistavaa duunia. Elokuva on semiviihdyttävä ja hyvin ohjattu. Peele on kylvänyt elokuvan täyteen pieniä viittauksia, joista ainakin iso osa meni allekirjoittaneelta ohi. Harmi vain, että käsikirjoitus muuten ei ole kummoinen. Juoni on nimittäin todella pöhkö kaikin puolin, enkä kuollaksenikaan ymmärrä, miksi se herättää niin paljon keskustelua ja suitsutusta. Suoraan sanottuna vituttaa näin jälkikäteen. Etenkin kun minulla oli jonkinlaisia odotuksia elokuvan suhteen loistavan Get Outin jälkeen. On ihan ok jättää asioita katsojan mielikuvituksen ja tulkinnan varaan, mutta ne juoniaukot mitä tämä elokuva pitää sisällään, eivät enää edes taiteile siinä veitsenterällä.

En halua kuitenkaan spoilata mitään, jos jollain on aikeita katsoa kyseinen elokuva. Ehkäpä joku saa tuosta parituntisesta jotain irti.

5/10
 
Viimeinen päivä käyttää lahjakorttilippu, leffaksi valikoitui Godzilla 2. Viimeisen kymmenen vuoden ehkä turhimmat viettämäni kaksi tuntia, mahdollisesti jopa vieläkin pidemmältä ajalta. Jos ei poika olisi ollut mukana, olisin lähtenyt pois kesken kaiken.

Äärikliseinen cgi-rymistely ilman järkeä. Tosin en muuta odottanutkaan, joten kai puoli tähteä voi antaa tehosteista ja odotusten täyttymisestä :tup:
 
Marvel universumi : Captain Marvel
Visuaalisesti hieno ja vauhdikkaita kohtauksia, juoni, no, aika ohkainen. Vähän oli sellainen pakko tehdä tämäkin leffa, että saadaan ujutettua universumiin taas uusi supersankari(tar). Annan 2/5.
Tosin leffa vähän selvitti Furyn taustoja ja antoi osviittaa siitä, mitä seuraavissa Marvel elokuvissa tapahtumaan.
Sanoisin toimintaleffaksi 3/5, toimintaa makuuni hieman liikaa ja hitaat kohtaukset taasen turhan imeliä. En kyllä Furya ole muissa elokuvissa nähnyt.
kunhan pääsee yli siitä muualla tapahtuvasta, olin jo jättää kesken aatellessani että koko leffa jollain tylsällä planeetalla, alussa ihan hieno kohta se kun maahan saapuu perässään ne shapeshifterit vaan sitten tylsemmäksi muuttuu.
Doctor Strange, myös 3/5 mutta enempi makuuni. Hitaampaa kohtausta alussa. Imelyyttä vähempi.
Oli tämäkin jäädä kesken koska alussa sitä leikkaamista, kuin missäkin tohtoriteeveesarjassa, vaan jatkoin sitten katsomista, vaikka jatkuvasti kaikenmoista tappelua ja loppu jo ihan ufoa, jotenkin pysyi edes maanpinnalla muutoin. Captain Marveli menee jo liiaksi ohi mun mielikuvituksen ja tapahtumat turhan nopeita, hankala pysyä hitaamman mukana. Yöllä aloitin ja aamulla katsoin loppuun, sopiva pituus elokuvalle olisi vähäsen lyhyempi kuin mitä näissä.
 
Bleach

Live action, joka perustuu saman nimiseen manga- ja animesarjaan. Noh, näiltä Netflix adaption leffoilta ei tarvitse suuria odotella ja sama oli tämän kanssa. Kai se on siitä, kun on lukenut mangan ja katsonut animen niin jotenkin odottaa ehkä liikoja myös leffalta, vaikea sanoa. Arvosanaksi annan 2/5


Baby Driver

Löyhästi tulee mieleen Need For Speed tästä elokuvasta. Kaahailua toimien paikallisen rikollispomon luottokuskina maksaen tälle samalla velkaansa pois sekä myöhemmin takaisin tienaamaan keikan verran extraa lattian alle. Elokuva ei sinänsä ole mielestäni niinkään kummallinen, mutta kyllä sen kerran tai pari voi katsoa. Arvosanaksi annan 3/5.
 
Viimeinen päivä käyttää lahjakorttilippu, leffaksi valikoitui Godzilla 2. Viimeisen kymmenen vuoden ehkä turhimmat viettämäni kaksi tuntia, mahdollisesti jopa vieläkin pidemmältä ajalta. Jos ei poika olisi ollut mukana, olisin lähtenyt pois kesken kaiken.
Itse kävin aikoinaan "ensimmäisen" Godzillan katsomassa leikkaustoipilaana ja vielä valitettavasti 3D-näytöksessä. Huonolaatuinen cgi oli 3D-filtterin läpi niin onnetonta mössöä, ettei siitä oikein erottanut yhtään mitään. Hetken ajan kokeilin jopa katsoa elokuvaa ilman laseja, sillä se vaikutti näyttävän aivan samalta niinkin päin. Mitään järkeä ei siinäkään rainassa ollut.
 
Glass 2019

Trilogian päätösosa. Niin siis minkä? Aivan. M. Knight Shyamalan alkaa todella vaikuttamaan jo epätoivoiselta. Kuudes aisti oli aikoinaan ihan hyvä tekele puutteineen ja Unbreakable kolahti allekirjoittaneeseen melko kovaa. Split oli ihan hauska, kiitos James McAvoyn, pois lukien tuo typerä lopun paljastus, mikä sitoi löyhästi Unbreakablen ja Splitin osaksi samaa universumia.

Tuossa Unbreakablen ja Splitin välissä ollaankin nähty sen tason paskaa kyseiseltä ohjaajalta, että on pakko ihmetellä miten miestä ei ole pakotettu vaihtamaan alaa. Toki ihan jokaista miehen pökälettä en ole nähnyt, eli jossain vaiheessa olen ottanut opiksi.

No mikä tämä Glass on sitten miehiään? Yksi tylsimmistä, itseään toistavimmista, rautalankaa vääntävimmistä elokuvista mitä olen kuunaan nähnyt. Elokuva ei toimi millään tasolla, vaikka mukaan onkin kärrätty jo harmaantuneet Bruce Willis ja Samuel L. Jackson McAvoyta kirittämään. Hauskana yksityiskohtana mukana on Spencer Treat Clark, joka uusii roolinsa Bruce Willisin hahmon poikana Unbreakablesta.

Itsenäisenä teoksena minun on vaikea uskoa, että Glass kolahtaa keneenkään. Trilogian - mitä kukaan ei odottanut, saati edes kaivannut - päätösosana ehkäpä vielä vähemmän. En ymmärrä miksi tämä elokuva ikinä näki päivänvalon. Kai se pitää aina vuosikymmenen välein muistuttaa itseään, että Shyamalan ei osaa tehdä elokuvia ja mikäli tämä höpöhöpöuniversumi saa jatkoa, niin tiedänpähän toivon mukaan pysytellä jatkossa kaukana.

3/10
 
Dark Phoenix - Leffassa nähdään hyviä näyttelijäsuorituksia, mutta muuten tämän olisi voinut jättää katsomatta.
2/5
 
Glass 2019

No mikä tämä Glass on sitten miehiään? Yksi tylsimmistä, itseään toistavimmista, rautalankaa vääntävimmistä elokuvista mitä olen kuunaan nähnyt.
3/10

Juurikin tämä. 3 kertaa koittanut tuota pökälettä katsoa ja vieläkään en ole päässyt lopputeksteihin asti. Veikkaan kyllä etten pääsekään, mutta tuskin hirveästi menetän.
 
Dark Phoenix - Leffassa nähdään hyviä näyttelijäsuorituksia, mutta muuten tämän olisi voinut jättää katsomatta.
2/5
Samoilla linjoilla. Ei yllä samalle tasolle edellisten x-men elokuvien kanssa, muistuttaa enemmän DC-elokuvien masentuneisuutta kuin Marvelin elokuvaa tunnelmaltaan. Saa nähdä miten tarina jatkuu seuraavaksi kun Disney osti Foxin itselleen.
 
Hotel Mumbai (2018).

Tämän vuoden yksi parhaista elokuvista joita olen katsonut.

Itse elokuvasta tai tapahtumasta johon elokuva perustuu en etukäteen tiennyt tai ainakaan muista.

Elokuvassa ei selitellä, eikä kaunistella, suosittelen mutta ei heikko hermoisille.

Hotel Mumbai (2018) - IMDb
 
Nämä Marvelin elokuvat sikseen. Luin pentuna noita niin paljon että en varmaan osaa objektiivisesti suhtautua.

Viime yönä tuli katsottua Miami Vice, Michael Mann versio. On se kova. 5/5

Puhumattakaan miu kaikkein aikojen lempparista eli Collateral.

Mutta joo. Pistäkäähän Miami Vice pyörii.
 
The Swiss Army Knife

Paljon haukuttu/hypetetty leffa jossa Harry Potter näyttelee jatkuvasti piereskelevää ruumista.
En syty pieruhuumorille, enkä välitä lajityypistä "elämänmakuinen komedia", mutta leffa oli sen verran luova ja hyvin tehty, että vaikka kumpaakin edusti, niin oli yllättävän mukava.
Harry Potteri siis pieree paljon ja tämän ympärille on tehty mitä absurdimpia ideoita, ja muutenkin leffassa puhutaan jatkuvasti masturboimisesta, paskasta yms.
Yllättävästi homma ei ole mautonta, vaan leffalla onkin ihan vakavissaan tehty sanoma häveliäisyydestä, yksinäisyydestä, ja luonnollisuudesta.
Ei ollut mielestäni tekotaiteellinen, eikä mauton, vaan kaikinpuolin hyvä fantasia-draama omituisen asetelman ympärille, ja erittäin hyvällä visuaalisella toteutuksella.
 
Hotel Mumbai tuli nautittua. Mielestäni kaikin puolin kliseinen hollywood-lätty. Surkean epälooginen juoni ja hahmot naurettavia karikatyyrejä. Tietenkin sopivasti hollywood-tyyliin tositapahtumasta saatu tehtyä vähemmän mielenkiintoisempi kuin mitä se oikeasti oli. Ei ainakaan itselle uponnut edes action-paukkuna.
 


Hei sinä stadilainen tai stadin lähellä asuva fantasiaelokuvien rakastaja!

Tiesitkö, että ylikalliissa, huonosti suunnitellussa Oodi kirjastossa, josta et tule löytämään lainattavia kirjoja laisinkaan. Isännöi kansallisen audiovisuaalisen instituutin elokuvateatteria Kino Reginaa?

Reginalla on koko kesän aikana meneillään taruolentojen, romantiikan ja fantasiaseikkailuelokuvien Fantastista teematapahtuma! Näe upean kauniit fantasiaelokuvat, joihin ei ruudun valoa tarvitse nostaa, koska elokuvien kulta-aikoina pystyit vielä näkemään, mitä helvettiä siellä kankaassa oikein pyöri.

Excalibur elokuvan on ohjannut brittiläinen John Boorman, jonka aiempi fantasia sci-fi seikkailu Zardoz antoi meille luokkasodasta kertovan elokuvan. Samalla kun Sean Connery palkitsee katsojan tiukoilla miesstringeillään. Tämän elokuvan ansiosta Boorman päätti, että hänen seuraava elokuvansa saisi vaihtui vapauttavista stringeistä Germaaniskelttiläisten Kuningas Artturin fantasiaeepokseksi.

Tähän kahden ja puolen tunnin elokuvaeepokseen on tuotu useampi kansantaru, jossa Excalibur-miekka toimii punaisena lankana pitäen tarinan kasassa. Elokuva ei tarinankerronnassa aivan täydellisesti onnistu, mutta sekavalainen elokuva ainakin onnistuu tuomaan kolminäytös rakenteen. Elokuva ei pysy kasassa aina, mutta sekavalaisesta elokuvasta kyllä näkee tarinankerronnasta tutun kolminäytösrakenteen.

Excalibur elävöittää kansaneepoksen sen hienon upeille eläinteemaisille haarniskoilla. Richard Wagnerin Nibelungin sormuksesta ja Carl Orffin O Fortuna oopperoista otettu musiikki antaa elokuvalle majesteettisen tunnelman, joka yhdistää Arturin ja Sigurdin, tai siis Saksalaisille Siegfriedin eepokset hyvin yhteen. Siitähän elokuvassa onkin aika lailla kyse mielestäni. Eurooppalaisen mytologisen eepoksen tuominen isolle ruudulle.
 
Viimeksi muokattu:
Black Panther oli tullut tuonne netflixiin ja päätin sen katsoa. Mitään en oikeastaan tiennyt juonesta, eli pystyin katsomaan ilman mitään odotuksia. Aiemmin olen katsonut Thor Ragnarök, joka oli yllättävän hyvä. Mutta noin muuten Marvel leffat on olleet omaan makuun turhan keskinkertaisia. Black Panther oli mielestäni kehuttu mediassa, joten oli mielenkiintoista nähdä mikä siitä tekee hyvää. Aloitin elokuvan katsomisen ja noin 12 minuutin kohdalla aloin pohtimaan ensimmäisen kerran että onko tämä näin huono. Ikävä kyllä tämä oli aivan hirveätä paskaa mitä olen katsonut vähään aikaan. Juoni oli tyypilliseen tapaan keskinkertainen, joka ei toisaalta yllättänyt. Elokuvasta puuttui se nokkeluus mitä oli esimerkiksi Ragnarök leffassa. Eihän Ragnarök juoni ollut myöskään ihmeellinen, mutta se oli sentään viihdyttävä sekä hauska. Black Pantherissa näyttelijät tuntui kuin ne olisi olleet vihreänkankaan edessä koko ajan. Fiilis oli kuin olisi katsonut jotain halpaa tv-sarjaa. Tehosteet tuntui kuin nekin olisi revitty 90-luvun Star Warsista. Harvoin törmää elokuvaa, joka on niin keskinkertainen sekä hajuton kuin tämä tekele. En suosittele tätä elokuvaa kenellekään.

0/5
 
Tykkäsitkö Killmonger pahiksesta? Hän taisi olla elokuvan kehutuin osa. Ohjaaja Ryan Googlerin Adonis Creed (Rocky reboot) oli kyllä paljon parempi elokuva taistelukohtauksiltaan, kuin Mustan Pantterin tietokone-efekti splätti. Tuli taas tehtyä video Kino Regina kokemuksestani:



Ensisilmäyksellä elokuva saattaa vaikuttaa vain kauniisti kerrotulta kostotarinalta, mutta se on paljon enemmän kuin miltä se näyttää. Conan barbaari sekoittaa fantasian, filosofian, toiminnan ja yksilökeskeisyyden. Luomalla näistä neljästä teemasta lempielokuvani kautta aikojen.

Elokuva tuo täydellisesti esille Hyboborian luojan Robert E. Howardin ajatusmaailman yhteiskunnasta. Tarina varkaan seikkailuista läpi paskaisten kaupunkien, joka samalla ryövää varakkailta ulkomaalaisilta kirkoilta heidän rikkauksiaan. Conan seikkailee paikasta toiseen, iskee kameleita turpaan, eikä jää loisimaan pitkäksi aikaan yhteen pisteeseen.

Robert E. Howard oli epäsosiaalinen, mahdollisesti introvertti, joka näki kuinka hänen pienestä kotikylästään tuli öljybuumin takia tuli suurasutettu, rikas ja niin sanotusti sivistynyt kaupunki. Howard näki kuinka pienen tiivis yhteisöstä tuli kulttuurisesti rikkaampi ja ei pitänyt näkemästään. Howardin kuuluisa lainaus ”barbarismi voittaa aina” kaikuu elokuvan viestissä, jossa ongelmat alkavat ja päätyvät miekan heilautukseen.

Howardin kirjoitustaidot toivat kirjallisuuteen väkivaltaa ylistävät pulp-seikkailut, joita tähditti maanläheiset antisankarit, kaihtamatta kuitenkaan nykyisempää psykologisia ja teologisia aiheita. Maailma pelastetaan suosiota kasvavasta rauhanuskonnosta ja sankari pelastaa maailman surmaamalla pahiksen. Näin Pulp toimii. Syvällisiä aiheita ei kaihdeta, kunhan vain muistaa, että ihan viihtyvyyden kannalta, ongelmat voi aina ratkaista silpomalla vastustajan pään irti.

Ja tästä syystä Conan Barbaari on vain se täydellinen elokuva. Ei raudan arvoitus ole kyse verestä ja terästä vaan mielen terästä. Siitä itsevarmuudesta ja asioiden keskittymisestä. Oli se sitten pään katkominen tai elämän tarkoituksen ratkominen.
 
Us (2019)

Paljon hehkutusta saanut, Jordan Peelen (Get Out) toinen kokopitkä.

Lyhyesti: näyttelijät tekevät kauttaaltaan loistavaa duunia. Elokuva on semiviihdyttävä ja hyvin ohjattu. Peele on kylvänyt elokuvan täyteen pieniä viittauksia, joista ainakin iso osa meni allekirjoittaneelta ohi. Harmi vain, että käsikirjoitus muuten ei ole kummoinen. Juoni on nimittäin todella pöhkö kaikin puolin, enkä kuollaksenikaan ymmärrä, miksi se herättää niin paljon keskustelua ja suitsutusta. Suoraan sanottuna vituttaa näin jälkikäteen. Etenkin kun minulla oli jonkinlaisia odotuksia elokuvan suhteen loistavan Get Outin jälkeen. On ihan ok jättää asioita katsojan mielikuvituksen ja tulkinnan varaan, mutta ne juoniaukot mitä tämä elokuva pitää sisällään, eivät enää edes taiteile siinä veitsenterällä.

En halua kuitenkaan spoilata mitään, jos jollain on aikeita katsoa kyseinen elokuva. Ehkäpä joku saa tuosta parituntisesta jotain irti.

5/10

Itse en antaisi edes 5/10. En kyllä pystynyt katsomaan kokonaan. Vajaan tunnin katsoin ja totesin, että oli niin surkea, että kesken jäi.


Glass 2019

Trilogian päätösosa. Niin siis minkä? Aivan. M. Knight Shyamalan alkaa todella vaikuttamaan jo epätoivoiselta. Kuudes aisti oli aikoinaan ihan hyvä tekele puutteineen ja Unbreakable kolahti allekirjoittaneeseen melko kovaa. Split oli ihan hauska, kiitos James McAvoyn, pois lukien tuo typerä lopun paljastus, mikä sitoi löyhästi Unbreakablen ja Splitin osaksi samaa universumia.

Tuossa Unbreakablen ja Splitin välissä ollaankin nähty sen tason paskaa kyseiseltä ohjaajalta, että on pakko ihmetellä miten miestä ei ole pakotettu vaihtamaan alaa. Toki ihan jokaista miehen pökälettä en ole nähnyt, eli jossain vaiheessa olen ottanut opiksi.

No mikä tämä Glass on sitten miehiään? Yksi tylsimmistä, itseään toistavimmista, rautalankaa vääntävimmistä elokuvista mitä olen kuunaan nähnyt. Elokuva ei toimi millään tasolla, vaikka mukaan onkin kärrätty jo harmaantuneet Bruce Willis ja Samuel L. Jackson McAvoyta kirittämään. Hauskana yksityiskohtana mukana on Spencer Treat Clark, joka uusii roolinsa Bruce Willisin hahmon poikana Unbreakablesta.

Itsenäisenä teoksena minun on vaikea uskoa, että Glass kolahtaa keneenkään. Trilogian - mitä kukaan ei odottanut, saati edes kaivannut - päätösosana ehkäpä vielä vähemmän. En ymmärrä miksi tämä elokuva ikinä näki päivänvalon. Kai se pitää aina vuosikymmenen välein muistuttaa itseään, että Shyamalan ei osaa tehdä elokuvia ja mikäli tämä höpöhöpöuniversumi saa jatkoa, niin tiedänpähän toivon mukaan pysytellä jatkossa kaukana.

3/10

Komppaan tätä arvostelua. On ennenkin tullut katsottua M. Night Shyamalanin leffoja ja suurin osa kauheeta kuraa. Jos olisin tiennyt, että tämäkin on miehen tuotoksia, niin olisin osannut jättää väliin. Avoid.
 
Pet Sematary (2019), en tiedä vaikuttiko se että katsoin alkuperäisen elokuvan muutama kk sitten mutta kyllähän tämä oli vähintään yhtä huono kuin lopputekstien myötä soiva coverikin Ramonesin alkuperäisestä Pet Sematary soundtrackista.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 278
Viestejä
4 486 107
Jäsenet
74 132
Uusin jäsen
Jaakko0000000

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom