Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Tämän olen myös kokenut itse siinä mielessä ongelmaksi, että kun pelejä päivitellään(etes ihan vaan qol päivityksiä yms.) nii sitä on lopulta ihan eri peli laadullisesti kuin julkasussa. Alat lukemaan arvosteluja, nii siellä ruoditaan asioita jotka oli ongelma julkasussa, mutta ei koskaan sen jälkeen. Yritäppä siinä sit keskustella jostain pelin laadusta, kun se on kahtena eri ajankohtana merkittävästi erilainen niin laadullisesti kuin pelimekaniikoiltaan. Esimerkkinä nyt vaikka Paradoxin pelit ja tai vaikka Rome 2 Total War.Joka kerta tajuan, etten vain yksinkertaisesti voi suositella yhtäkään Game as a Service -mallin peliä joita olen pelannut, ja nauttinutkin satoja tunteja, koska ne eivät ole tarjolla nyt lainkaan, tai ne eivät ole sitä mitä minä joskus pelasin.
En enää siedä lainkaan tätä kulttuuria, että jotain pitää olla ostamassa ja pelaamassa tietyllä ajanhetkellä, jotta saa oikean kokemuksen, muuten se on menetetty. Ymmärrän toki, että pelejä halutaan kehittää eteenpäin jotta pelaajat pysyvät, varsinkin jos peli tarvitsee toimiakseen kymmeniä tai satoja pelaajia, mutta tämä myös laadukkaasti estää pelien pelaamiset ns. jälkijunassa tai vanhaan palaamiseen nostalgiamielessä.
Mitä et enää siedä videopeleissä, mutta lapsena/nuorena siedit ja se ei sinua haitannut?
Itse en enää jaksa yrittää jotain vaikeaa kohtaa tai vastusta kovin montaa kertaa. Eilenkin jäin C&C Remasterissa yhteen tehtävään jumiin, koitin kaksi kertaa ja enää en siihen koske. Ei vaan riitä kärsivällisyys saatika mielenkiinto, menee hermo ja se siitä.
Myöskään perheellisenä ei enää aikaa ole pelata niin paljoa, se on varmasti se suurin syy siihen, ehkä jopa ainoa, miksi epäonnistuminen turhauttaa niin paljon, siihen kuluu sitä kallisarvoista aikaa.
Aihe ryövätty muualta, mutta keskustelua internettiin vielä mahtuu.
Olen monta kertaa miettinyt top 50 pelejäni ja pohtinut kirjoittavani listaa suosituksena muille - ikään kuin suositukseni muita kiinnostaisivat.
En ole koskaan käsittänyt että tuo ollut jollekin iso haaste, itselleni aiheutti silloin ps1 aikaan ongelmia ainoastaan 180 asteen käännökset eteepäin ajaessa ja peruuttaessa ja Shalom taisin jostain sanakirjasta katsoa vaiko vahingossa keksin sen.Siinähän on tämä kuuluisa intro / "tutorial" semmonen, että ei meinaa ensin läpi päästä, etkä voi skipata eli jos et pääse läpi niin et sitten pelaakaan juonta.
Tulispa tuosta nykyajan versio ja ilman mitään että saa omaa hahmoa ulos, puhdasta rallia ja kytät perässä.
Mä olen joskus kokeilut sitä X360 tai ps3.lla mutta en innostunut siitä kun voit vaihtaa autoa lennosta ja se selitettiin jotenkin että Tanner on koomassa tai vastaavaa mutta voisi yrittää joskus uudestaan.Onko driver san francisco pelattu?
Tästä alkaa varmaan olemaan jo kohta 20v viimeksi pelanut tuota mutta mä en muistellut sitä vaikeana tai no n.s vaikeana, siinä piti kyllä opetella noi 180 käänökset tekemään oikein, en muista pitikö jarrua napauttaa että sai sen oikean asteen siihen ja sitten piti kehittää että teki oikeassa järjestyksessä noi että sulla pysyi n.s rytmi päällä.En muista enää, mutta joku oli vaikea saada tehtyä niin, että peli suorituksen hyväksyy ja aikaraja meinaa, että pitää suht' virheetön sarja saada tehtyä ja oikeassa järjestyksessä.
Tosin kokeilin myöhemmin miten nopsaan saan ite tehtyä huvikseni ja jos en väärin muista niin 40 ... 45 sekuntia oli ihan mahdollista ja varmaan paremmilla taidoilla vielä nopeemmin (PC, näppäimistöllä).
Tuo olisi kyllä nykyään aika jees, välillä ainakin itselläni saattaa olla jopa kuukausien taukoja jonkun pelin pelaamisessa ja sitten ensimmäinen tunti meneekin taas opetteluun. Toinen mikä olisi kiva, olisi joku tehtävälokikirja johon automaattisesti kirjaantuisi meneillään olevat hommat, niitäkin kun on joskus varsin ikävä muistella kuukausien päästä. Tai olisi edes joku savetiedostoon tallentuva vähän pidempi vaikkapa itse kirjoitettava description että vähän pääsisi heti kärryille mihin on jäänyt. Joissakin peleissä tuollainen quest log on toteutettukin ja jopa yllättävän hyvin, kertoo mitä piti tehdä mutta ei paljasta yhtään liikaa.AI hitto, kun peli käynnistyttyään ilmoittaisi: "Edellisestä kerrastasi onkin aikaa, tässä kertaus tärkeimmistä asioista."
Oletko muuten pelannut alkuperäistä Driveriä koskaan?
Siinähän on tämä kuuluisa intro / "tutorial" semmonen, että ei meinaa ensin läpi päästä, etkä voi skipata eli jos et pääse läpi niin et sitten pelaakaan juonta.
PC:lle taisi saada modin, jolla intron sai skipattua, mutta PS:llä siihenpä sitten jäit jos jäit.
Varmaan moni menettikin tämän pelin tuon tutorialin takia.
Mikä on sääli, koska Driver on hyvä peli. On siinä myöhemminkin käsittämättömiä tehtäviä eipä silti ja kesken jäi itseltäkin aikanaan kun loppui into.
Mitä vanhemmaks tulee nii sitä enemmän. Pelit on kyl vakavuudeltaan tasoa Pixar piirretty, vähän kaikille jotain, pikkulapsille ja aikuisille ja kaikkea siltä väliltä. Harva peli pystyy olemaan mitenkää haudanvakava alusta loppuun mikä on kyl sääli.- Hassunhauska huumori. Olen rasistifascisti, mutta Baldur's Gate -sarja olisi ollut paljon parempi jos se vitun Minsc typerine hamstereineen olisi poistettu pelistä ennen julkaisua. Sellainen kjehräh ei oo niin vakavaa -huumori ei vaan uppoa.
Tulee mieleen Far Cry 5, jossa intron autopako on pelin vaikein tehtävä...Oletko muuten pelannut alkuperäistä Driveriä koskaan?
Siinähän on tämä kuuluisa intro / "tutorial" semmonen, että ei meinaa ensin läpi päästä, etkä voi skipata eli jos et pääse läpi niin et sitten pelaakaan juonta.
PC:lle taisi saada modin, jolla intron sai skipattua, mutta PS:llä siihenpä sitten jäit jos jäit.
Varmaan moni menettikin tämän pelin tuon tutorialin takia.
Mikä on sääli, koska Driver on hyvä peli. On siinä myöhemminkin käsittämättömiä tehtäviä eipä silti ja kesken jäi itseltäkin aikanaan kun loppui into.
Fps-rajoitukset. Nykyään tuppaa olemaan jo harvinaisia (vaikka on niitä 30fps välivideoita näkynyt vieläkin), mutta ärsyttävää silti. Muutenkin tuo "60fps on tarpeeksi hyvä" on omasta mielestä ollut todella vanhentunut käsite jo pidemmän aikaa.
Toisena on "immersio". En ainakaan itse uppoa peliin ellei se ole oikeasti hyvä, joten kaikki kikka kolmoset, joilla immersiota yritetään "parantaa", 99% mahdollisuudella tekevät vaan itse pelaamisesta ärsyttävämpää ja surkeampaa, joka sitten vähentää sitä immersiota.
Ihmeellinen varustepanttaus monissa moderneissa open world shootereissa käy kanssa hermoon. Syyllisiä MGS5, FC5 jne. Lähes poikkeuksetta alkuun lyödään käteen Colt 1911 tai joku Mosin Nagant rautatähtäimillä ja viidennen tehtävän kohdalla joku tiputtaa Kalashnikovin. Aseet on tehottomia ja äänekkäitä sohloja ja pelien henki on hiippailu. Äänenvaimenninta ei kukaan suostu myymään sinulle ennen kuin olet vapauttanut viisi aluetta tai kaatanut metsän korkeimman puun silakalla ja sama koskee kiikaritähtäintä sun muuta. Jostain syystä kiikaritähtäimen ja vaimentimen saaminen samaan torrakkoon jätetään johonkin 50% juonesta takana vaiheeseen. Peli menee loppua kohden täydeksi läpijuoksuksi kun osaamisen kasvaessa saa sitten ne hyvät kamatkin ja vaikeuskäyrä heittää häränpyllyä.
Onneksi Ubilla on sentään nuo club rewardsit sun muut prestige weaponsit, joista saa usein parempia aseita jo pelin alussa jollain premium valuutalla (jota ei kaikkea tarvitse oikealla rahalla ostaa).
Just tätä, että voit vetää headshotilla joka vihun, mutta sit tulee se pakollinen välivideo missä ammutaan metristä ohi kuus seitsemän kertaa ja unohtuu ne kaikki kyvyt yms. Mass Effect sortu tähän turhan monta kertaa, missä Shepard ammuskelee jollain pistoolilla jonku perään, vaikka kädessä oli äskön kiikarikivääri ja mahdollisuus nostaa ihmisiä levitaatiolla ilmaan. Tai sit se Tomb Raiderin, "en tapa ketään, voi ei, tapoin jonku, byhhyhhyy" --> välivideota ennen ja jälkeen konekiväärillä kymmeniä henchmenejä aikaiseen hautaan.Pelinsisäisen logiikan muuntelu välinäytöksen ajaksi draaman tai juonenkehityksen vuoksi jurppii ihan kerpeleesti. Ensin olet pelistä riippuen tyyliin jumalan poika tai universumin kovin sälli, vedät kaikkea liikkuvaa ja pomotaistelussa päävastustajan juoksupoikaa turpaan 100-0 kunnes hän on lähes kuollut: sitten tuleekin välinäytös jonka aikana aiemmin köysissä ollut jantteri vetääkin sinua ja tiimikavereitasi pataan koska kaverit maagisesti unohtivat vuosikausia hiomansa taistelutaidot, varastaa tarinan kannalta oleellisen asian aivan nenäsi alta ja paetessaan kuittailee miten onneton säkki päähenkilö on. Välinäytöksen jälkeen pelaajan hahmo taas syö pahiksen kätyreitä aamupalaksi.
Vaatimukset ja näkökannat muuttuu. Itsellä käynyt päinvastoin. Ennen pelasin nopeita räimeitä ja hypi-pompi-kerää-kolikko pelejä ja vastaavia. En tiennyt oliko näissä peleissä jotain taustajuonta tai motivaattoria miksi tehtiin asioita. Nykyään ei kiinnosta pelata peliä yksin jos ei ole hyvää tarinaa ja selitettä miksi asiat on miten on ja mikä on se motivaatio lähteä ratkaisemaan asioita. Pitää olla syy pelastaa joku ja samaistuminen on tärkeää. Toisin sanoen haluan pelaajana pelata, mutta ehdoton vaatimus että minun pitää saada eläytyä ja kokea hahmon kautta asioita jotka säväyttää. Ehkä myös miehinen kyynel olisi hyvä tulla rankoissa hetkissä mutta se piilotetaan nopeasti esittämällä vaikka haukotusta tai aivastusta.Outo muutos tapahtunut mielenmaisemassa +30 ikään päästessä. Nuorempana rakastin tarinavetoisia pelejä ja metsästin sinemaattisia kokemuksia. Nyt ei jaksa niin millään.
Se on kumminkin vähän kökkö. Lähes aina. Usein tarpeettoman monimutkainen. Keskeyttää pelaamisen. Ja väkisinkin tuntuu videopelin kontekstissa tyhmälle. Pakotetuista tekotaiteellisista kikkareista puhumattakaan. Anteeksi Remedy ja Kojima, siltä on vain tuntunut viimevuosina.
Kyllä. Vaikkapa Last of Us II kosketti, shokeerasi ja kuljetti dialogia kauniisti välidemoissaan eteenpäin. Mutta vaikka se on elokuvamaisten pelien virstanpylväs, on se edelleen minusta hyvin irtonaisia paloja liimattua tarinaa pelaamisen väleissä. Juuri tappanut satoja vastuksia pelissä ja yhtäkkiä välidemossa se yksikin on muka niin sydäntä riipaisevan koskettava ja iso juttu. Usein videopeli muuttaa tarinan tyhmäksi (ja tarpeettomaksi) ja vice versa. Leffat leffoina, pelit peleinä. Kenties poikkeuksena lukuun jotkin interactive story "pelit".
Pelissä voitte antaa minulle tarinan ja motivaattorin luokkaa "pelasta prinsessa tai maailma" sekä seuraavan haasteen joka minun pitää kiehtovilla pelimekaniikoilla ratkaista tai suorittaa. Ei oikeasti tarvitse yrittää paljon enempää. En ainakaan jaksa katsoa varttia kun 3d hahmot hörisevät toisilleen tasojen välissä.
Nykyään en enää siedä sitä, jos open world -pelin kartta on täynnä vaikka mitä tauhkaa. Kymmeniä ja kymmeniä sivutehtäviä, kysymysmerkkejä, mielenkiinnon kohteita ja ties mitä siellä täällä - aiheuttaa vain ahdistusta.
Tykkään kyllä avoimen maailman peleistä, mutta se informaation määrä kartalla on välillä uuvuttavaa. Cyberpunk 2077 on pahimpia esimerkkejä - loistava peli siitä huolimatta. Esim. Skyrimin kartta on paljon nautittavampi.Eikös se tarkoita, että open world ei oo vaan sun juttu? Ite oon enemmän sitä mieltä, että open world -pelissä pitää nimenomaan olla paljon tekemistä siellä maailmassa tai se olisi sitten parempi tehdä putkijuoksuna. Esimerkkinä tästä vaikka cyberpunk. Se ois voinut olla oikein loistava peli, jos ei oltais yritetty lähteä mahdottomaan ja tehty vaan suosiolla paljon putkimaisempi toteutus.
Nykyään en enää siedä sitä, jos open world -pelin kartta on täynnä vaikka mitä tauhkaa. Kymmeniä ja kymmeniä sivutehtäviä, kysymysmerkkejä, mielenkiinnon kohteita ja ties mitä siellä täällä - aiheuttaa vain ahdistusta.
Mass Effect 3:ssa taas saa sivutehtäviä vain kuulemalla jonkun juttelemassa jollekin, kun juoksee ohiEi ole edes mikään uusi ongelma. Meinasin aikoinaan lopettaa Baldur's Gate II:sen kesken jo alussa, kun alkoi vituttamaan se ettei voinnut edes paskalle mennä ilman että kaiken maailman jantterit tulivat avautumaan ongelmistaa ja pyytämään apua.
En siedä enää helpolla vaikeustasolla pelaamista. Ennen otti aina pattiin kun kuolo korjasi, niin pelasin helpolla. Nykyään pelaan aina vaikemmalla tasolla, ja hankaan munat vaahdossa niin kauan kuin onnistuu. Pitäsikö kokeilla Dark Soulseja?.
Varmasti mainittu nämäkin, mutta laitetaan silti.
Tämä on täysin oma ongelma ja pelit voisi pelata kevyesti, mutta minkäs tekee, kun on perfektionisti.
Pelien aivan turhat keräily roskat, mitä erinäköisempiä lappuja ja kippoja mitä kerätään pitkin peliä. Näistä ei mitään muuta saa kuin jonkun saavutuksen piilotettuun pelitiliin.
Tavaran piilottaminen kaikkien pöytien yms juttujen alle mihin pitää osata kyykistyä löytääkseen.
Ylipitkät tutorialit, jossa on pakko hiiviskellä jonkun ketun perässä 5min ampuakseen sen nuolella. Todennäköisesti olet jo ennen tutorialia tappanut kymmeniä näitä.
Vie kauheasti pelin tarinasta, kun joutuu joka huoneessa jokaisen nurkan ja kolon tutkimaan olisiko siellä jotain. Unohtaa aina koko tarinan kun tehtävien välissä on kuusi tuntia tutkinut jotain laaksoa kukkasista.
Tietysti pelit voisi pelata vain päätehtävää pelaten ilman turhia nuuskimisia ja aloittaa vaikka uudelleen missä keräilee kaiken, mutta itsellä ainakin pelejä on niin paljon listalla ja aikaa pelaamiseen ei niin paljoa ole, että kauheasti kahteen kertaan jaksaisi pelata. Omaa tyhmyyttä ja lähinnä vaan oma jääräpäisyys vituttaa.
Vähän alkaa mennä ohi aiheen, mutta tämän allekirjoitan täysin. Tämä haju tulee useimmista peleistä läpi erittäin selvästi, ja se ei ole kovin hyvä haju. Kyllähän tällaisiakin pelejä pelaa enemmän tai vähemmän mielellään (jos siis peli muuten miellyttää), mutta niistä jää silti puuttumaan jotain.Nykypelejä yleisesti paljon parjaankin ja syykin on tuossa. Pelit tehdään liian analyyttisesti. Ne haisee yritykseltä tehdä kaikki oikein, analytiikan pohjalta tietysti kunnioittaen maailman jokaista yksittäistä pientäkin poliittista liikehdintää joissa on räjähdyavaara. Mutta on täysin hengetöntä, kliiniseksi kuristettua paskaa jossa ei ole ihmissielua ollenkaan mukana vaan se on koneella luotu jokaista yksityiskohtaa myöten, laskelmoidusti. Mikä myös ruokkii siis keskivertokuluttajan aivojen koukutusmekanismeja tuhlaamaan siihen paljon lisää aikaa=paljon lisää rahaa =90% mainstream peleistä "nykyään".
Viihteen suurkuluttajana pahin harrastukseni vihollinen on siis kylmä kapitalismi joka on vienyt pelialaltakin sen parhaan terän kuten musiikille ja elokuville on käynyt.
Pienenä yksityiskohtana tuli mieleen lopputekstit, jotka ennen jaksoi katsoa jo siinä toivossa, että niiden jälkeen tulisi jotain. Nykyään niitä ei enää jaksa, koska niihin menee niin paljon enemmän aikaa kuin ennen. Tuntuu sille, että "vain" vartin kestävät lopputekstit alkavat olla harvinaisuus. Osaltaan kyse on varmasti siitä, että yksittäisilläkin peleillä yksinkertaisesti on paljon enemmän tekijöitä, mutta toisaalta minusta tuntuu, että lopputeksteissä listataan nykyään myös paljon porukkaa, jota ei ennen olisi listattu. Ei hirveästi kiinnosta niiden kymmenen markkinointitiimin jäsenten nimet, kun tyypit eivät ole tehneet mitään itse pelin vaan "vain" sen menestyksen eteen. Onneksi lopputekstit voi nykyään jo ohittaa eikä lopputekstien jälkeen taida nykyään yleensä edes olla mitään kiinnostavaa.
Vähän alkaa mennä ohi aiheen, mutta tämän allekirjoitan täysin. Tämä haju tulee useimmista peleistä läpi erittäin selvästi, ja se ei ole kovin hyvä haju. Kyllähän tällaisiakin pelejä pelaa enemmän tai vähemmän mielellään (jos siis peli muuten miellyttää), mutta niistä jää silti puuttumaan jotain.
Näkisin itse jos välivideot vituttaa, johtuu se siitä että ne on huonosti toteutettu tai sitten koko tarina on surkea eikä kiinnosta pelaajaa.
Tämäpä tämä. Pidän nykyään laiskana pelisuunniteluna ikonispämmiä, joka kaupan päälle tuhoaa immersion ja muistuttaa harvinaisen selkeästi siitä, miten pelit eivät ole kokonaisuuksia vaan läjä yhteen ympättyjä irrallisia pelimekaniikkoja.Tämä kirjoitus tiivistää hienosti yhden nykypelejä vaivaavan ongelman:
It's time for open world games to ditch the question marks
Let's have less emphasis on the destination, and more on what happens on the road.www.pcgamer.com
Enempää ei kerkee kirjotella kun pitää lähteä Cyberpunkkiin siivoamaan karttaa.