Minkä puhelimen ostan?

Mitäs puhelinta raati suosittaa 200e-250e hintaan? Käytettykin käy kunhan akku on vielä kunnossa. Oiskos Samsung S20 FE 5G ok hankinta vielä? Käyttö lähinnä whatsapp, hyvä akunkesto ja kohtalaisen kamera vaatimuksena.
 
Tuo on kyllä ihme touhua Xiaomilta, että jatkaa aneemisen hidasta USB2.0 käyttöä edelleen kaikkein kalleimmissakin laitteissa kun kilpailijat alkoi siirtyä USB3.x aikaan jo joskus 2015 aikoihin. Kestää mukavat pari tuntia tyhjentää kuvat ja videot PC:lle USB2.0:n yli.

En ole varma noista työpöytäkäytöistä, kuinka moni oikeasti jaksaa kytkeä puhelimen ulkoiseen näyttöön ja näppikseen tuohon tarkoitukseen että sohii mobiili-exceliä, jolla ei paljoa tee? Toki noissa nopeissa SD8xxx prossuissa vääntöä löytyy melkein mihin vain, mutta työpöytäkäyttikset toimivat paremmin siinä työpöytäkäytössä ja mitä ison ruudun peleihin tulee, telkkarissa on monesti jo kiinni pleikka tai vastaavaa. Itselle nopea puhelin on vain mukavuuslisä, eli kun sillä surffaa tai pelaa, niin ei tarvitse kärsiä lagaavaa kokemusta, vaikka toki hitaampikin prossu usein riittäisi tähän tarkoitukseen.

Kamerasta samaa mieltä. Niin hyviä kun nämä "computational photography" kuvat puhelimista usein ovatkin, niin ne eivät aina toimi. Kuten tuossa joku kommentoi aikaisemmin ettei lapsesta saa kuvia. Joo, ei saa, koska siitä useiden kuvien pinoamisesta puhelimen tekoälysoftalla ei ole mitään apua, kun lapsi juoksee alta pois ekan framen jälkeen. Jäljelle jää yhden framen kuva algoritmien käsiteltäväksi, mikä ei riitä, eli softa ei pysty parantamaan laatua enää lähes lainkaan. Tarvitaan iso kenno ja iso valovoimainen linssi, jotka tuottaa tarpeeksi valoa nopeasti, eli riittävän kuvanlaadun 1/100s valotuksella siitä lapsesta leikkimässä hämärässä huoneessa.

Laitetaan spoilerihin kun kuitenkin joku kokee offtopicina.
Hyvä pointti tiedostonsiirto, jota itsessään, jota en edes ajatellu. Kun sitä muistia on vaikkapa sen 128 gigaa niin luulis sitä johonkin käytettävänkin ja tosiaan voi olla aika tuskaa siirrellä tiedostoja. Toki se onnistuu WLANin yli.

Kyllä mä sen ymmärrän, että pöytäkonetta noilla ei realistisesti korvata jo sen takia, että halutaan vastailla siihen puhelimeen koko ajan ja rampata sen kanssa jossain ja näiden moniajo on edelleen vähän mitä on, siinä, missä pöytäkone on koko ajan auki, jolla saa paljon raskaampaakin tehtyä, mm. videoeditointia yms. Tosin monen perustarpeen se voisi korvata ja miksi vain mobiili-Exceliä?
Hiljalleen ohjelmia tulee enemmän ja enemmän ARM:lle natiivina kun Apple avasi pelin ja niitä tulee valtavasti enemmän kun MS:n ja Qualcommin yksinoikeussopimus päättyy. Eli ihan ne normaalit softat pyörii ARM:llä. Toki tällä hetkellä edes Libreofficesta ei ole ARM versiosta binäärejä, mutta monista ohjelmista on jo. x86:n emulointi toimi lähinnä vain Applen vehkeillä, mutta kuten totesin, odotellaan kun MS:n ja Qualcommin diili päättyy.
Windowsin ARM versio ei ole siis mikään rampautettu mobiiliversio kuten RT oli aikoinaan, se on ihan samanlainen työpöytäversio kuin x86-64, joskin buginen. Tietty luontainen ohjelmien rajoitus tulee arkkitehtuurista ja kunnollisen x86 emulaation puutteesta. Lähinnä ajan kysymys.

Onhan monilla siinä kuuluisassa peruskäytössä tabletti korvannu perinteisen läppärin tai pöytäkoneen jo kauan sitten. Realistisesti ottaen se Excelikin on aika marginaali juttu ja väittäisin, että tänä päivänä 95% kuuluisasta "peruskäytöstä" on nettiselaimen käyttöä.
En vaan ymmärrä, miksi pitäisi olla hitaampi ARM rauta vaativampien juttujen suorittamiseen kun voisi vaan kytkeä sen tehokkaamman haluamiinsa oheislaitteisiin. Asus yritti tätä modulaarikonseptia joskus 2010 taitteessa, että varsinaisia tietokoneita on yksi eli siis kännykkä, joka telakoituu isompaan näyttöön, johon saa tarvittaessa näppiksen ja vielä lisää akkua, toki propietary liittimin ja sen aikaiset tehot oli mitä oli, mutta itse idea ei sytyttäny ollenkaan tavallisia kuluttajia.

Siinähän se pointti onkin, että mitään Pleikkaa ei tarvitse olla. Monelta ei löydy ja miksi löytyisikään kun ovat vain hitaita PC:itä joka tapauksessa. Onko niille enää edes oikein mitään yksinoikeuspelejä? Last of Us PS3:lla tulee mieleen ja sitä ei oikein voi emuloidakaan, mutta nyt tulee PC:lle.
Samaan aikaan löytyy keskustelua miten Steam Deck on hyvä emulaattoriksi... Facepalm. On joo, mutta melkoinen ylilyönti.
En näe mitään syytä heitellä puolta tonnia konsoliin, eikä sitä tilastollisesti ole todellakaan jokaisella. 50% pelimarkkinoista muuten on jo mobiilipelejä, konsoleilla ja PC:llä kummallakin noin neljännes, joten näen kyllä ihan syyn miksi sekä valmistajilla, että käyttäjillä luulis olevan halua ja kykyä saada mobiilipelit isommalle ruudulle.

Ja näin nykypäivänä vois mainita myös sähkönsäästön ja ekologisuuden, miksi ihmeessä pitäis olla joku isokokoinen meluisa sähkösyöppö ajamassa yksinkertaisia juttuja telkkarin alla ja kesällä vielä kuumentamassa asuntoa kun vastaava laite löytyy jo jokaiselta taskusta. Tai jos se onkin joku hyvin pieni ja vähävirtainen tietokone, niin miksi siis laitteita tarvitaan kaksi? Tai jos varmuuden vuoksi tarvitaan niin miksi ihmeessä toiseksi valikoituu se, josta puuttuu puolet asioista, mihin toinen kykenee, valmius mobiiliuteen sanan jokaisessa merkityksessä.
Vakavaan simupelaamiseen ja muuhun on sitten oikeat PC:t, tiedän, mutta se vasta marginaalipuuhaa onkin.

Ja luonnollisesti siis noiden päällä ajettais työpöytäkäyttöön hiirellä soveltuvaa ikkunointia.

Joka tapauksessa, vaikkei keskivertokuluttaja tuosta innostu nytkään, niin ihan jo tiedostonsiirron takia luulis olevan nopeampi USB, tilastojen valossa noin neljännes on käyttäny Samsungin käyttäjistä on käyttäny Dexiä eikä sen kuvan ym. syöttö lisääminen nopeampaan USB:hen niin suurta hintalisää tuo, etteikö se kannattais tehdä kun käyttäjiä on noinkin merkittävä osuus.

Mites nykyään tuo sormenjälkilukija ja sen turvallisuus? Omalla piirillä ilmeisesti, mutta miten murtoherkkiä mahtavat olla? Redmissä en etäisestikkään uskaltanut käyttää sitä, mutta alkavatko olla Paranoid Android tyyppiselle yksilölle "tarpeeksi" turvallisia?

Miksi tämä huolettaa? Jos joku haluaa sormenjälkesi tai DNAsi niin sehän on kaikista helpoin hankkia, oli kyseessä sitten valtiollinen toimija, mainostaja, utelias naapuri tai kuka tahansa. Mieti minne kaikkialle noita jälkiä jää ja kuinka helppoa ne on noukkia. Tietty valtiolliselle toimijalle kerääminen elektronisen laitteen kautta on helpointa, mutta ikäänkuin ei tarvittaessa saisi sormenjälkeäsi muutoin. Ja tokihan tuon toiminnan voi automatioida peitetysti. Varsinaisesti laillista se tuskin olisi monessakaan maassa, vaan piilotetuilla käyttöehdoilla toki, aivan kuten tapahtuu nytkin laitteiden kanssa.
On kyllä viimeisempiä asioita turvallisuudessa, jota miettisin.

Sama koskee myös naamataulua, tosin sillä tunnistautumista en käyttäisi ollenkaan missään. Vanhemmissa Samsungeissa tais olla iiriksen tunnistinta yms, jota on vielä kelvomminen, mutta naaman tunnistus ei sitä ole. Ei vaikka, kattois IR:llä, että onko lämpöä taustalla.

En siis tekis valintaa sen perusteella, Xiaomi ja vastaavat olis toki rajattu pois alkuunsa jos yksityisyys ja tietoturva kiinnostaa vakavasti. Toki niiden hinta-laatu suhde oli vanhemmissa laitteissa ja käytettynä täysin lyömätön ja käyttiksen vaihtamalla ihan päteviä.
Uusissa puhelimissahan ne ei enää ole edes kilpailijoihin nähden halpoja, joten se ainoa syy hankkia niiltä mitään katosi. Ja varsinkun tuo kyllä mainittu USB 2.0 ns. huippulaitteissa on jo vitsi.

Mitäs puhelinta raati suosittaa 200e-250e hintaan? Käytettykin käy kunhan akku on vielä kunnossa. Oiskos Samsung S20 FE 5G ok hankinta vielä? Käyttö lähinnä whatsapp, hyvä akunkesto ja kohtalaisen kamera vaatimuksena.

"Kohtalainen kamera" on melkoisen tulkinnanvarainen asia kuten täällä on nähty. Tuollaiseen käyttöön lähtökohtaisesti käy mikä tahansa vehje, itse suosittelisin melkein mitä vaan parin-muutaman vuoden ikäistä Snapdragon 835 ja siitä ylöspäin olevaa laitetta. Akkukesto on käytetyissä yksilöllistä, lähtökohtaisesti mitä isompi akku ja pienemmällä viivanleveydellä tehty prossu, sen parempi. Hintataso on puolet tuosta.

Jos se "kohtalainen kamera" on paremmasta päästä ja liikkuvan kohteen kuvaamiseen, niin aivan kuten todettu, se ei hirveästi parane tonninkaan laitteella kun tulee fysiikka vastaan. Säästyneellä satasella lisäksi käytetty järkkäri.
 
Mitäs puhelinta raati suosittaa 200e-250e hintaan? Käytettykin käy kunhan akku on vielä kunnossa. Oiskos Samsung S20 FE 5G ok hankinta vielä? Käyttö lähinnä whatsapp, hyvä akunkesto ja kohtalaisen kamera vaatimuksena.
Ostaisin tuon aiemmin mainitun motorola edgen 269e hintaan
 
Olisi pieni ongelma, pikkusisko tarvitsisi uutta puhelinta, kun vanha ip7 hajoaa käsiin ja tallennustilakin ihan tapissa (32gt). Mikään muu ei tietenkään kelpaa kuin iPhone, joten onko mitään ehdotuksia, miten saisi ostettua vaikka käytettynä omenan, jossa olisi tilaa mieluiten se 128gt, tai vähintään 64, jolla menisi sitten taas muutaman vuoden? Hintahaarukka 200-300e rajaa vaihtoehtoja tietenkin roimasti:D Kiitos jo etukäteen, jos joku osaa auttaa:)
Edit: Uus puhelin saatu hankittua
 
Viimeksi muokattu:
Olisi pieni ongelma, pikkusisko tarvitsisi uutta puhelinta, kun vanha ip7 hajoaa käsiin ja tallennustilakin ihan tapissa (32gt). Mikään muu ei tietenkään kelpaa kuin iPhone, joten onko mitään ehdotuksia, miten saisi ostettua vaikka käytettynä omenan, jossa olisi tilaa mieluiten se 128gt, tai vähintään 64, jolla menisi sitten taas muutaman vuoden? Hintahaarukka 200-300e rajaa vaihtoehtoja tietenkin roimasti:D Kiitos jo etukäteen, jos joku osaa auttaa:)

Vaihtokapula.fi, swappie, fonum.. esim:

 
Google Pixel 6 Pro ja 7 Pro olisivat aika ihanteellisia korvaajia, mutta niillä on sitten hintaakin ja ovat aika painavia.

Motorola Edge 30 saisi nyt aika edukkaasti Proshopilta, lähtisin ehkä sillä kokeilemaan miten tottuu vähän pitkulaisempaan puhelimeen. On kevyt, ohut ja vanillamainen Androidi. Näytönkin pitäisi olla hyvä ja prossutehoa on riittävästi sulavaan käyttämiseen. Suojakuorilla saisi tuohon lisättyä hieman leveyttä että ei tule virhekosketuksia. Mukana ilmeisesti tuleekin jonkunmoiset kuoret ja jopa laturi, mikä on tänä päivänä melkeinpä harvinaisuus. Motorola Edge 30 5G 128GB/8GB - Meteor Grey | Varastossa | Edullinen (löytyy myös "Aurora Green" värisenä samaan hintaan)

Harmi kun tuossa Motorola Edge 30 on vain kahdeksi vuodeksi android päivityksiä. Tietoturvapäivityksiä sentään kolmeksi vuodeksi. Olisi kyllä houkutteleva tarjous!
 
Ostaisin tuon aiemmin mainitun motorola edgen 269e hintaan
Jos löydät uuden Samsung A52S:n vielä jostain tuohon hintaan niin vahva suositus sille. On kyllä mainio luuri IMO(ja on pitkät päivityslupaukset), "vaarallisen" lähellä Samsungin S-sarjan luureja jopa ominaisuuksiltaan/tehoissa. Taisivat itsekin tajuta kun sitten tuli A53 joka selkeä downgrade.

Edit. Jaa, tämä oli siis tarkoitettu käyttäjälle @tanaxiel
 
vaihtoehdoiksi alkaa muodostuu nothing phone, oneplus10t ja pro.. onko 10pro noista hintasa väärti, vai onko nothing se mikä kannattaa? Specsi tärkeys akku-toimivuus/sujuvuus-kamera
Vai löytyykö joku muu luuri kilpaileen tuohon?
Vai onko vaan viisain odottaa uusi oneplus ja toivoa että 10pro hinta laskee sen myötä..
 
Vai löytyykö joku muu luuri kilpaileen tuohon?
Vai onko vaan viisain odottaa uusi oneplus ja toivoa että 10pro hinta laskee sen myötä..
Ainakin lyhyen vilkaisun perusteella muutaman arvion mukaan Nothing Phonessa akunkesto jättää toivomisen varaa, joten jos se on tärkeä tekijä, niin kannattanee vielä varmistella asia vaikka jostain YouTuben arviosta. Yleisesti ottaen se tosin on ollut oikein kehuttu puhelin.
 
Tullut uuden puhelimen hankinta ajankohtaiseksi (nykyinen puhelin Samsung A20e hommattu vuonna 2019) ja olen katsellut tuota Samsungin A53 5G mallia. Nyt olisi Telian asiakasetuna kyseisen puhelimen 256gb versio hintaan 349 €, kannattaako lyödä kaupat lukkoon tuolla hinnalla vai odotella vielä kovempia tarjouksia? Käsittääkseni sampalta pitäisi kohta tulla uudet A-sarjalaiset, voisiko viime vuoden mallien hinta tippua vielä alemmaksi kuin tuo 349 €? Ainakin kiva lisäys tulisi puhelimen muistiin nyky luuriin verrattuna, 32gb -->256gb
 
Tullut uuden puhelimen hankinta ajankohtaiseksi (nykyinen puhelin Samsung A20e hommattu vuonna 2019) ja olen katsellut tuota Samsungin A53 5G mallia. Nyt olisi Telian asiakasetuna kyseisen puhelimen 256gb versio hintaan 349 €, kannattaako lyödä kaupat lukkoon tuolla hinnalla vai odotella vielä kovempia tarjouksia? Käsittääkseni sampalta pitäisi kohta tulla uudet A-sarjalaiset, voisiko viime vuoden mallien hinta tippua vielä alemmaksi kuin tuo 349 €? Ainakin kiva lisäys tulisi puhelimen muistiin nyky luuriin verrattuna, 32gb -->256gb
Hyvä puhelin, mutta hinta näköjään ei halua tippua. Olettaisi että tuon saisi jo 300€.
 
Mihin ihmeessä tuollaisia tallennustilamääriä tarvitaan kun peruskuluttajalla on nykyään kaikki pilvessä ja kaikki media striimataan?
Tietty on skenaarioita, joissa tallennustilaa todellakin tarvitaan, mutta sillon yleensä laitekin on vähän nopeammalla liitännällä kuin onnettomalla USB 2.0:lla ja yleensä tukee alternate modea ym jos sillä ollaan läppäriä korvaamassa.
Vähän retorinen kysymys, onhan se helppoa laittaa kympin piiristä satanen lisää hintaan, joskus kuluttaja kun ostaakin speksejä eikä ratkaisuja.
 
Mihin ihmeessä tuollaisia tallennustilamääriä tarvitaan kun peruskuluttajalla on nykyään kaikki pilvessä ja kaikki media striimataan?
Tietty on skenaarioita, joissa tallennustilaa todellakin tarvitaan, mutta sillon yleensä laitekin on vähän nopeammalla liitännällä kuin onnettomalla USB 2.0:lla ja yleensä tukee alternate modea ym jos sillä ollaan läppäriä korvaamassa.
Vähän retorinen kysymys, onhan se helppoa laittaa kympin piiristä satanen lisää hintaan, joskus kuluttaja kun ostaakin speksejä eikä ratkaisuja.

Nopean googlailun perusteella Androidille on paljon pelejät jotka vie yli 10GB tilaa, joten jos oikeasti samaan aikaan pelaa paljon tuollaisia järkäleitä, niin 128GB voi ahdistaa.

Peruskuluttajan ei tosiaan pitäisi tarvita paljoa, kunhan muistaa tyhjentää puhelimen muistia kuvista aina välillä. Vaimolla on 64GB ja hyvin riittää kun ei paljoa kuvaa ja taitaa olla viimeisen viiden vuoden kuvat vielä puhelimessa.

En tiedä miten paljon ihmiset haluavat ladata leffoja ja musaa "offline" niitä tilanteita varten kun ei ole nettiä, lentokoneessa esimerkisi, mutta itselle tallennustila on lähinnä omille kameratallennuksille. Tykkään videoida muksujen leikkejä ja muksut tykkäävät katsoa niitä heidän leikkejään. Sellainen 4K60 video nappaa helposti 10GB kipale ja eipä aikaakaan kun 512GB SD-kortti on jo täynnä.
 
Mihin ihmeessä tuollaisia tallennustilamääriä tarvitaan kun peruskuluttajalla on nykyään kaikki pilvessä ja kaikki media striimataan?
Minulla ainakin on aika läjä albumeja ja soittolistoja ladattuna offline-käytölle. Parhaalla laadulla kun kuuntelee, niin tuppaa pätkimään musat metrossa ja syrjäseuduilla liikuttaessa. Lisäksi kuvaan paljon kuvia ja videoita, jotka syö tallennustilaa mukavasti. Pelitkin vie nykyään yllättävän paljon tilaa. Samoin kaikenmaailman somehärpäkkeet käyttävät melko paljon tallennustilaa, jos niitä ei vähän väliä ole siivoamassa. 90GB näyttää olevan muistikortista käytetty ja samanverran puhelimen muistista. Eli tämän luurin 128GB jäisi jo omalla käytöllä liian pieneksi, jos ei olisi muistikorttia mahdollista käyttää. Toki innokkaammalla siivoamisella saisi tilantarvetta vähennettyä.
 
Mihin ihmeessä tuollaisia tallennustilamääriä tarvitaan kun peruskuluttajalla on nykyään kaikki pilvessä ja kaikki media striimataan?
Tietty on skenaarioita, joissa tallennustilaa todellakin tarvitaan, mutta sillon yleensä laitekin on vähän nopeammalla liitännällä kuin onnettomalla USB 2.0:lla ja yleensä tukee alternate modea ym jos sillä ollaan läppäriä korvaamassa.
Vähän retorinen kysymys, onhan se helppoa laittaa kympin piiristä satanen lisää hintaan, joskus kuluttaja kun ostaakin speksejä eikä ratkaisuja.

Vuonna 2014 kun OnePlus One:n hankki niin olihan se alle 300€ hintaluokassa 64Gb ihan riittävä sijoitus mutta kun vuonna 2019 siirtyi Honor View20 oli mielestäni taas järkevää ja perusteltua samaan alle 300€ hintaluokkaan hankkia se 256Gb tallennustilaa.

Lisäksi ainakin itselläni alkaa Googlen tallennustila olla kohtuu täynnä, välistä joutuu viestejä poistelemaan jne.. toki voisi hyväksyä että valokuvat pakataan mutta sitä en halua.
Nyt näyttää olevan käytössä 39,11Gt/256Gt mistä kuvat vievät 6.38, videot 1,02, sovellukset 15,31Gt. Helposti voisi laittaa musiikkia esim. tjsp tuonne mutta pyrin siivoamaan tuota välistä ettei esim. päälle vuoden vanhoja kuvia siellä olisi ja videoitakin minimaalinen määrä.
 
Mihin ihmeessä tuollaisia tallennustilamääriä tarvitaan kun peruskuluttajalla on nykyään kaikki pilvessä ja kaikki media striimataan?
Tietty on skenaarioita, joissa tallennustilaa todellakin tarvitaan, mutta sillon yleensä laitekin on vähän nopeammalla liitännällä kuin onnettomalla USB 2.0:lla ja yleensä tukee alternate modea ym jos sillä ollaan läppäriä korvaamassa.
Vähän retorinen kysymys, onhan se helppoa laittaa kympin piiristä satanen lisää hintaan, joskus kuluttaja kun ostaakin speksejä eikä ratkaisuja.
Mulla 128Gb ja tilaa ei ole yhtään liikaa, tuolla pärjää mutta aktiivisesti saa olla huonoja kuvia ym. poistamassa jotta tila ei lopu kesken.
 
Kohta pitäis uutta puhelinta katsella.

Nykyinen on OP 8T ja mitä haen:

Mahdollisimman puhdas Android
Fast charge vähintään yhtä nopea(oliko tässä nyt 45W?)
Alert slider
Kamera yhtä hyvä (varmaan kaikissa nykyisissä on?)

Nykyinen 8Gt/128Gt

Edellä mainituista ei pakollisia tuo Alert slider(puhelin käytännössä 90% pärinällä), mutta suotavaa.

Hintaluokka: Tämän taisin ostaa n.600€ ja ehkä tuohon voi laittaa 100€ lisää eli max 700€. Oneplus jotenki kiehtois edelleen, mutta tuo uusin "Oxygen OS" on ihan karmea :sick: (minun mielestäni).
 
Kohta pitäis uutta puhelinta katsella.

Nykyinen on OP 8T ja mitä haen:

Mahdollisimman puhdas Android
Fast charge vähintään yhtä nopea(oliko tässä nyt 45W?)
Alert slider
Kamera yhtä hyvä (varmaan kaikissa nykyisissä on?)

Nykyinen 8Gt/128Gt

Edellä mainituista ei pakollisia tuo Alert slider(puhelin käytännössä 90% pärinällä), mutta suotavaa.

Hintaluokka: Tämän taisin ostaa n.600€ ja ehkä tuohon voi laittaa 100€ lisää eli max 700€. Oneplus jotenki kiehtois edelleen, mutta tuo uusin "Oxygen OS" on ihan karmea :sick: (minun mielestäni).
Eikö sinne kannattais vaan vaihtaa käyttis jos puhelin muuten kelpaa eikä oikeastaan mitään parannusta rautaan edes hakusessa.
Noilla summilla kannattaa jo parikin tuntia käyttää noiden tutkimiseen ja säätämiseen jos käyttiksen vaihdosta on valmis maksamaan yli puoli tonnia.
Tai maksaa jollekin sitten vaikka satanen siitä. Eri asia jos olis joku täysin lukittu Huawei. Eipä siihen vaihtoon tosin niin kauaa mene, PixelExperience olis varmaan se mitä haet.

Vastauksesta voi olla mitä mieltä hyvänsä, mutta en voi lakata hämmästelemästä tilannetta kun kuitenkin IT- alan foorumi, käviskö joku hakemassa samalla tavalla toisen pöytäkoneen kaupasta, jotta sais Windowsin Pro- version nykyisen Homen tilalle.
Kieltämättä näiden kanssa säätämistä ja vaivaa on hieman enemmän, mutta ihan kohtuullisille tuntipalkoille pääsee jos sitä niin päin haluaa ajatella.

(ketjun aloituspostaus selvästi vanhentunut)
 
Vastauksesta voi olla mitä mieltä hyvänsä, mutta en voi lakata hämmästelemästä tilannetta kun kuitenkin IT- alan foorumi

No en hoksannu lisätä, että tapana on "testamentata" vanha puhelin tuolle naisystävälle. Hänelle kaikki "ATK/IT" aiheuttaa allergiaa ja kaiken pitää toimia ilman säätämistä.

Custom-ROM on tuttu itelle, toki joo hetki menny viime kerrasta kun olen niillä leikkiny(LG G3).

Ja totta sanoakseni en vaan jaksa enää alkaa asentelemaan mitään customeita, enkä varsinkaan ylläpitämään niitä(parempi puolisko soittaa, että tämä tarjoaa päivitystä ja miten sen teen?) *

*jos oikein muistan niin viimeisen LG G3 kanssa se ei ollu kovin automaattinen LineageOs kanssa.
 
Onhan noissa välillä hieman säätämistä laitteesta riippuen, mutta ilmeisesti osassa rommeista on nykyään ihan samanlainen OTA- päivityssysteemi kuin OEM:llä ja kuukausittain tulee Androidin security patch. Pankkijutut ym sitten taas voi aiheuttaa säätämistä tai sitten ei.
LineageOS vaikuttais olevan pikemminkin se pohja tai kiintopiste josta noi eri rommit nykyisin lähtee, tosin PixelExperiencessä se on AOSP ja nimensä mukaisesti tehty samankaltaiseksi kuin Pixelissä oleva käyttis.
CrDroid taasen taitaa olla hieman valmiimpi ja kokonaisempi kokonaisuus jos ei sitä puhdasta Androidia hae, OTA päivitykset siinäkin.

On juu menny OnePlus karseaksi kun valmistaja yhdistäny Oppoon tiuhemmin. Ei ole käyttäjiä kuunneltu ollenkaan.
Kannattaako uutena ja kovassa hintaluokassa mitään muuta kun Samsungia tai Applea edes harkita?
Halvemmassa hintaluokassa vielä vois ymmärtää kompromisseja, mutta en ottais mitä sattuu enää puolen tonnin yli, muissa saat arpoa vakoilun, vähäisten päivitysten, lukittujen bootloadereiden (vähintään laskeva arvo), USB2.0:n yms kanssa eikä yhdessäkään ole niin hyvää kuvan siirtoa ja työpöytämoodia kuin Samsungilla laatikosta otettuna.
 
Onko kellään hyviä ehdotuksia 200-500 € maksavasta puhelimesta, jolla Parkinsonia sairastava vanhus voisi luotettavasti soittaa puheluita ja olla tavoitettavissa? Nykyisellä (joka on kadonnut) Nokia 8.1:llä tuppasi usein menemään lentotilaan/älä häiritse päälle yläverhosta. Siirsin nuo pikanäppäimet kakkossivulle, mutta olisihan ne voinut poistaa kokonaankin. Pankkitunnistus pitää onnistua, eli näppäin-Doro ei käy.

Ei tärkeää:
-akkukesto
-hertsit
-kameran kuvanlaatu

Tärkeää:
-insinöörille looginen käyttöliittymä ja suomennokset
-täriseville sormille sopivat isot kuvakkeet ja tuplaklikkauksen säätömahdollisuus
-kuvanvakain on plussaa, muttei ihan pakollinen

Olisiko joku käytetty iso iPhone Androideja parempi siinä suhteessa, ettei sähläisi vahingossa soittoääntä liian hiljaiselle tms?


Edit. Kuulemma osan vaikeuksista aiheutti rikkinäinen kosketusnäyttö, eli ehkä joku selkeä ja luotettava Android riittäisi. Kiinnostaisi kuulla, jos jollain on kokemusta Parkinsonia sairastavalle vanhukselle parhaiten sopivasta älyluurista.
 
Viimeksi muokattu:
Onko kellään hyviä ehdotuksia 200-500 € maksavasta puhelimesta, jolla parkinsonia sairastava vanhus voisi luotettavasti soittaa puheluita ja olla tavoitettavissa? Nykyisellä (joka on kadonnut) Nokia 8.1:llä tuppasi usein menemään lentotilaan/älä häiritse päälle yläverhosta. Siirsin nuo pikanäppäimet kakkossivulle, mutta olisihan ne voinut poistaa kokonaankin. Pankkitunnistus pitää onnistua, eli näppäin-Doro ei käy.

Ei tärkeää:
-akkukesto
-hertsit
-kameran kuvanlaatu

Tärkeää:
-insinöörille looginen käyttöliittymä ja suomennokset
-täriseville sormille sopivat isot kuvakkeet ja tuplaklikkauksen säätömahdollisuus
-kuvanvakain on plussaa, muttei ihan pakollinen

Olisiko joku käytetty iso iPhone Androideja parempi siinä suhteessa, ettei sähläisi vahingossa soittoääntä liian hiljaiselle tms?

Sukulaismiehellä oli vähän sama ongelma niin vaihdoin hänelle launcherin android puhelimeen. Toimisiko tuossa tilanteessa:

 
Ihan aluksi komppaan ylempää ^^

Kuvakkeiden kokoahan voi säätää itse, samoin suomennokset kiinni ihan käytetyistä ohjelmista.
Samaten kun sen käyttöliittymää, kuitenkin täysin ihmisestä kiinni mikä on loogista ja mikä ei ja mihin on tottunut vaikka loogisempi saattaiskin olla jokin muu kuin se oma. Hakutoiminto asetuksissa nykyään onneks helpottaa melkoisesti. Text-to-speech taitanee onnistua myös vehkeellä kuin vehkeellä nykyisin. Oletan onnistuvan myös suomeksi.

iPhonethan ei yleisesti edes kauhean isoja ole verrattuna Androideihin ja säätömahdollisuudet juuri noita yllä mainittuja varten huomattavasti parempia Androidin puolella. Macin käyttämisen logiikka mielestäni on looginen nimenomaan tavallisella ihmiselle, mutta nimenomaan insinöörin tai pinttyneet tavat omaavalle herättää kummastusta, että miten se nyt näin kun aina ollut noin, ehkä tosin enemmän työpöydällä ja puhelimissa vähemmän eroa.

Tosta helposta käytöstä ja ohjelmista, voin suositella Simple Mobile Toolsista ainakin joitain korvaamaan valmistajien omia bloatattuja.
Ovat selkeitä, yksinkertaisia ja kevyitä. Samaten ilmaisia ja avoimia, Google Playn puolella parista sovelluksta ilmeisesti joku Pro- versio eurolla yms, mutta saatavilla F-Droidista ihan tekijänsä puolesta myös ilman maksua.
Siellä on siis ihan soitto- ja viestisovellusta, muistiinpanoa jne perusasiat.
File Manager ehkä vähän huonohko mun makuun, eikä se kehuttu galleriakaan vakuuttanu, mutta joihinkin perustoimintoihin ihan vilkaisemisen arvoinen, alkaa
olemaan OEMien soitto- ja viestisovelluksetkin bloatteja.

Selkeyden ja keveyden lisäks näen etuna senkin, että puhelinta vaihtaessa käyttökokemus säilyy kun noihan saa mihin vaan. Eli ei tarvitse miettiä sitä, että luuria vaihtaessa on kaikki taas eri tavalla ja siellä tyrkytetään ties mitä palvelua kun käyttäjä haluaa ihan vaan soittaa.

 
Sukulaismiehellä oli vähän sama ongelma niin vaihdoin hänelle launcherin android puhelimeen. Toimisiko tuossa tilanteessa:

Mulla oli tää ratkaisu oman faijan puhelimessa.

Paperilla hyvä, käytännössä oli ongelmia:
Käytössä oli Nova launcher hyvin yksinkertaistettuna.
Välillä, selvittämättömästä syystä, ilmeisesti akun loputtua ja rebootin jälkeen luurissa oli taas natiivi launcher päällä.

Tarkoitan että launcherin käyttö ei välttämättä toimi kuin se kuuluisa "junan vessa"
 
Käytössä oli Nova launcher hyvin yksinkertaistettuna.
Välillä, selvittämättömästä syystä, ilmeisesti akun loputtua ja rebootin jälkeen luurissa oli taas natiivi launcher päällä.

Tämä. En tiedä missä omassa puhelimessa meni vikaan, mutta aikasemmin ku tappelin Oxygen OS13 kanssa ja halusin edes jollain tapaa miellyttävän niin jokaisen bootin jälkeen oli launcher vaihtunu tuohon natiiviin.
 
Onko kellään hyviä ehdotuksia 200-500 € maksavasta puhelimesta, jolla Parkinsonia sairastava vanhus voisi luotettavasti soittaa puheluita ja olla tavoitettavissa? Nykyisellä (joka on kadonnut) Nokia 8.1:llä tuppasi usein menemään lentotilaan/älä häiritse päälle yläverhosta. Siirsin nuo pikanäppäimet kakkossivulle, mutta olisihan ne voinut poistaa kokonaankin. Pankkitunnistus pitää onnistua, eli näppäin-Doro ei käy.

Vaikka sanoitkin, että näppäin Doro ei käy niin kenties sellainen olisi hyvä olla varalla kotosalla jos normaali puhelin hukkuu, loppuu akku tms? Varaluuriin vaikka joku Elisan latausliittymä niin ei tule kovin kalliiksi jos soitot menee pääasiallisesti pääpuhelimella.
 
Ehdotuksia alle 150 euron älypuhelimesta otetaan vastaan. Mikä ja mistä? Budjetti saattaa venyä 200 euroon, jos luurissa on 6 gigaa muistia.
 
Ehdotuksia alle 150 euron älypuhelimesta otetaan vastaan. Mikä ja mistä? Budjetti saattaa venyä 200 euroon, jos luurissa on 6 gigaa muistia.

Nokia X10 olisi DNA:lla 99€.


Realme 9 pro 169€


Samassa hinnassa tarjouksessa liikkuu OP Nord ce 2 lite.

editoitu ylimääräiset lainaukset pois.
 
Viimeksi muokattu:
Ehdotuksia alle 150 euron älypuhelimesta otetaan vastaan. Mikä ja mistä? Budjetti saattaa venyä 200 euroon, jos luurissa on 6 gigaa muistia.
Redmi Note 10 5G on edelleen hyvä valinta 150€ hintaluokassa, vaikka puhelinta välillä saikin pari kymppiä edullisemmin. Isoja Android päivityksiä puhelimelle ei ole enää luvattu mutta tietoturvapäivitykset jatkuvat kevääseen 2025. Suorituskyvyn puolesta ei mennä kuuhun asti mutta peruskäyttöön ihan riittävää. 90Hz-näyttö ja UFS tallennustila tekee käyttökokemuksesta smoothimman. Tallennustilaa on mukavasti 128Gt mutta muistia vain 4Gt. Se tuossa varmaan alkaa ensimmäisenä ottamaan kiinni parissa vuodessa, kun Android alkanut vaatimaan enemmän viime vuosina (Performance Class: Android 12 6Gt, Android 13 8Gt).
Edit: Viestiä kirjoittaessa tulikin pari hyvää tarjousta :tup:. Varsinkin Realme on hyvä diili.
 
Ehdotuksia alle 150 euron älypuhelimesta otetaan vastaan. Mikä ja mistä? Budjetti saattaa venyä 200 euroon, jos luurissa on 6 gigaa muistia.

Nord CE 2 Lite 5G on nyt 199 euroa tällä hetkellä kaikkialla. Siinä on 6/128Gt muistia. Elisalla on myös Realme 9 Pro 5G tarjouksessa 169 euroa, se on ilmeisesti käytännössä sama puhelin kuin tuo Nord.

Molemmat tietysti yli sen 150 euroa, jos raja on tiukka niin täytyy tyytyä astetta heikompiin, esim. Redmi Note 10 5G.

e. siinähän ne tulikin jo. :D
 
muistia vain 4Gt. Se tuossa varmaan alkaa ensimmäisenä ottamaan kiinni parissa vuodessa, kun Android alkanut vaatimaan enemmän viime vuosina (Performance Class: Android 12 6Gt, Android 13 8Gt).
Olisi kyllä optimoinnin varaa androidin muistinkäytössä jos 4 gt ei riitä järjestelmälle. Miten tuo sitten näkyy, lagina vai äppien sammutteluna taustalta.
 
Appiukko tarvitsisi uuden puhelimen, tyyliin 150-200€.
Tuskin hän osaa käyttää muuta käyttöliittymää kuin Samsungia. A13 näyttää olevan aika rimpula.

Mielellään 6", mutta tämä on pakko hyväksyä ettei sellaista vaan ole.


Samsung Galaxy A23 5G löytyisi Elisan kaupasta 229€, jonne minulla on 50€ lahjakortti käytettävissä.

En löytänyt arvosteluja juurikaan tuosta A23:sta?

"While the Galaxy A23 5G has a better-looking and faster display than the Moto G 5G, it isn't an outright better device. With more built-in storage, more RAM, a higher resolution selfie camera, and an IP52 rating, Motorola still manages to trade blows with Samsung. The Moto G 5G has a higher retail price, along with the same chipset that Samsung is upgrading from this year, but with the same 5,000 mAh battery capacity, Sub-6GHz 5G, headphone and MicroSD card support, the extra cost may be hard to justify. "
 
Olisi kyllä optimoinnin varaa androidin muistinkäytössä jos 4 gt ei riitä järjestelmälle. Miten tuo sitten näkyy, lagina vai äppien sammutteluna taustalta.
Kyllä se sinällään "riittää" mutta käyttökokemus alkaa kärsimään. Esimerkiksi itsellä käy usein Zenfone 9:n (8Gt) kanssa niin, että kirjoitan viestiä foorumilla ja vaihdan selaimen välilehtiä jonkin asian etsimiseksi, niin takaisin palatessa foorumin sivu lataakin uudelleen ja välillä teksti ehtii hävitä (ei ehdi tallentua luonnokseksi). Osittain ongelma johtuu Asuksesta, kun Zenfone 9:ssä on aivan liian aggressiivinen muistinhallinta. Sovelluksia tapetaan taustalta turhan ahkerasti ja mm. WhatsApp viestejä tulee sen vuoksi viiveellä. 8Gt pitäisi riittää ihan hyvin mutta Asus on rikkonut kunnollisen toiminnan omilla optimoinneillaan.

Sama ongelma tulee kuitenkin eteen. esim. 4Gt muistilla, vaikka muistinhallinta ei olisikaan erityisen aggressiivista. Jos laitteessa on 4Gt muistia, niin pahimmassa tapauksessa siellä on vielä eMMC tallennustila, mistä sovellusten lataaminen uudelleen sitten kestääkin jonkin aikaa aiheuttaen lagin tunnetta. Alla on esimerkein avattu tilannetta. Kenelläkään tuskin tarvitsee olla 3-4 peliä muistissa mutta aika paljon niitä sovelluksia ihmisillä nykyään on jatkuvasti käytössä, niin sitten muistista alkaa putoilemaan sovelluksia pois.
Clearly, 4GB isn’t really enough for an average amount of multitasking. Only the most recent three or four games will remain in memory. Productivity apps tend to be smaller than games, so you should be able to run five or six smaller apps together before some of them reload when you switch back to them. 6GB of RAM will help to alleviate this issue.
Pari vuotta sitten 4Gt riitti aika hyvin mutta tosiaan viime aikoina Android on paisunut aika paljon. Minimivaatimus on nykyään 2Gt, että edes toimii ja 4Gt on käytettävä. 6-8Gt on sellainen sweetspot omasta mielestä. Toisessa ääripäässä sitten 16Gt on overkill.

2022-09-12-image.png
 
Olisi kyllä optimoinnin varaa androidin muistinkäytössä jos 4 gt ei riitä järjestelmälle. Miten tuo sitten näkyy, lagina vai äppien sammutteluna taustalta.

Tuostahan on aina välillä juttua kuinka monissa Android puhelimissa virranhallinta on niin agressiivista että vaikka RAMmia on 8GB tai jopa enemmän, niin sovellukset väkisin tapetaan taustalta jokatapauksessa.

Mutta kyllähän Android on aika perso muistille jokatapauksessa, taitaa johtua siitä kun jokainen appi ajetaan omassa virtuaalimasiinassa.
 
Olisi kyllä optimoinnin varaa androidin muistinkäytössä jos 4 gt ei riitä järjestelmälle. Miten tuo sitten näkyy, lagina vai äppien sammutteluna taustalta.

Tietotekniikan ikuisuusaihe kun softasta tulee bloatimpaa ja bloatimpaa, toisaalta rauta halpenee kehityksen myötä. Onhan se helpompaa tehdä purkkakoodia klik-klik työkaluilla.
Valtavirta ei ole ollu ikinä optimoinnin kannalla vaan tuolla, koska sisällön tekemisen helppous ja markkinatalous.

Kyllä se 4GB edelleen riittää, itseasiassa jopa 2 gigaa riittää jos käyttökokemuksesta on valmis joustamaan, mutta kannattaako ottaa laitetta, mitä ei voi päivittää ja joka juuri nyt on riittävä vs hieman kasvuvaraa. Käyttöikänsä loppupäässä tulee näkymään ihan selvästi.

Samsung Galaxy A23 5G löytyisi Elisan kaupasta 229€, jonne minulla on 50€ lahjakortti käytettävissä.

En löytänyt arvosteluja juurikaan tuosta A23:sta?

Sama SoC siinä on kun ylempänä mainituissa Realme 9 Prossa ja OP Nord 2CE Litessä, Elisa näkyy myyvän 4GB RAM karvalakkimallia, tuosta on siis isommalla muistimäärällä olevia versioita. Ongelma on siinä, että Samsung on säästänyt tallennustilassa, siinä on eMMC, siinä, missä muissa UFS. Vertaa sitä vaikka PC:n kovalevy vs. SSD tilanteeseen.
Toki Samsungin softatuki on yleensä parempi ku noissa kiinalaisissa.

Mutta kyllähän Android on aika perso muistille jokatapauksessa, taitaa johtua siitä kun jokainen appi ajetaan omassa virtuaalimasiinassa.

Eikös tämä koske vasta Android 13 ja onko se edes käytössä siinä? Koodista löytyy kyllä viitteitä, että tuohon menis, joka ei periaatteessa ole mitenkään huono asia jos ajattelee nykyistä virtualisointia. Ks. Alpine Linux ja Docker, ei paljoa vaadi, Apple myös ilmeisesti sandboxannu sovelluksensa iät ja ajat.
 
Joskos uusia puhelimia on julkaistu android 13:ta? Vanha lahoaa justiinsa, mutta ei viihtisi kyllä mitään android 12 puhelinta ostaa vaikka voisikin päivittää.
 
Missä puhelimessa olis mahdollisimman hyvä kamera hintaluokassa max. 400€?
Onko Samsungin A53:sta mihinkään?
 
Missä puhelimessa olis mahdollisimman hyvä kamera hintaluokassa max. 400€?
Onko Samsungin A53:sta mihinkään?
Vähän riippuu siitä, millaista kameraa hakee? Pitääkö olla monipuolinen kokonaisuus (ultrawide, tele, makro tms.) vai riittääkö vain hyvä pääkamera? Otetaanko kuvia hämärässä tai paljon videoita?

Yleisesti ottaen Pixel 6a on aika pätevä valinta, jos esim. telekameran puute ja verrattain voimakas käsittelyjälki ei haittaa. Oletettavasti 5G ja VoLTE tukikin on nyt tulossa Pixeleille kuluvan vuoden aikana.
 
Alkaa nykyinen Xiaomi mi 8 pudota niin pahasti päivityskelkasta, että korvaaja olis hakusessa.
Ajatuksena olis maksimissaan 500€ laittaa, mutta ei se haittaa vaikka saisi halvemmalla.
Olen tutkiskellut, että Google Pixel 6a lienee halvin itselleni sopiva vaihtoehto, myös käytetty puhelin on vaihtoehto.
Eli löytyykö tuolle pixelille varteenotettavia vaihtoehtoja?

Vaatimukset
-Amoled
-4k60fps videokuvaus
-Pitkä päivitystuki
-OIS

Plussaa
-Hyvä akkukesto
-IP67/68
 
Alkaa nykyinen Xiaomi mi 8 pudota niin pahasti päivityskelkasta, että korvaaja olis hakusessa.
Ajatuksena olis maksimissaan 500€ laittaa, mutta ei se haittaa vaikka saisi halvemmalla.
Olen tutkiskellut, että Google Pixel 6a lienee halvin itselleni sopiva vaihtoehto, myös käytetty puhelin on vaihtoehto.
Eli löytyykö tuolle pixelille varteenotettavia vaihtoehtoja?

Vaatimukset
-Amoled
-4k60fps videokuvaus
-Pitkä päivitystuki
-OIS

Plussaa
-Hyvä akkukesto
-IP67/68
Samsung S21 FE on ainakin yksi vaihtoehto. Tarjouksista tuota on saanut 400-450€ (halvemmallakin luurinvaihtotarjouksista) ja käytettynä hinta taitaa olla 300-350€ luokkaa. Saa päivityksiä yhtä pitkään kuin S22-sarja, eli vuoden pidempään kuin S21-sarja. Android-versiopäivityksiä siis 4 vuotta aina Android 16 asti, eli ilmeisesti yhden version enemmän kuin Pixel 6a. Tietoturvapäivityksiä 5 vuotta eli yhtä pitkään kuin Pixel 6a.
 
Samsung S21 FE on ainakin yksi vaihtoehto. Tarjouksista tuota on saanut 400-450€ (halvemmallakin luurinvaihtotarjouksista) ja käytettynä hinta taitaa olla 300-350€ luokkaa. Saa päivityksiä yhtä pitkään kuin S22-sarja, eli vuoden pidempään kuin S21-sarja. Android-versiopäivityksiä siis 4 vuotta aina Android 16 asti, eli ilmeisesti yhden version enemmän kuin Pixel 6a. Tietoturvapäivityksiä 5 vuotta eli yhtä pitkään kuin Pixel 6a.
Edit: vanhaa tietoa

Galaxy S21 FE:llä päivitystuki on 3+4v. eli jäädään Android 15 versioon. Pidempi 4+5v. tuki tuli vasta uudempiin malleihin. Ellei sitten jälkeen päin ole tullut joku parannus tukeen.
Päivitystuen osalta S21 FE on Samsungille tuttuun tapaan taattu saamaan kolme suurta Android-päivitystä ja neljän vuoden tietoturvakorjaukset. Päivitys yltää edelleen nykypäivän Android-markkinoiden kärkeen. Puhelimen ollessa myös Suomen markkinoiden ensimmäisiä, ellei peräti ensimmäinen, suoraan paketista Android 12:lla varustettu laite on sen päivitystuki myös varsin vakuuttava yltäen aina Android 15:een saakka.
 
Viimeksi muokattu:
Galaxy S21 FE:llä päivitystuki on 3+4v. eli jäädään Android 15 versioon. Pidempi 4+5v. tuki tuli vasta uudempiin malleihin. Ellei sitten jälkeen päin ole tullut joku parannus tukeen.

Kyllä sen 4+5 pitäisi olla.

 
Galaxy S21 FE:llä päivitystuki on 3+4v. eli jäädään Android 15 versioon. Pidempi 4+5v. tuki tuli vasta uudempiin malleihin. Ellei sitten jälkeen päin ole tullut joku parannus tukeen.
Tuli tosiaan myös S21 perheelle 4+5 mukaan lukien S21 FE. Ja koska S21 FE julkaistiin tuoreemmalla Androidilla kuin muu S21-sarja, saa se oletettavasti vuoden pidempään päivityksiä.
 
Kyllä sen 4+5 pitäisi olla.

Tuli tosiaan myös S21 perheelle 4+5 mukaan lukien S21 FE. Ja koska S21 FE julkaistiin tuoreemmalla Androidilla kuin muu S21-sarja, saa se oletettavasti vuoden pidempään päivityksiä.
Hieno homma ja kiitos korjauksesta :tup:. Eihän tässä millään pysy kaikissa käänteissä mukana.
 
Kiinnostaisi thinkphone, mutta luurille ei ole saatavana yhtään lasia/kalvoa eikä suojakuorta. Hyvä motorola ei voi muuta sanoa.
 
Kiinnostaisi thinkphone, mutta luurille ei ole saatavana yhtään lasia/kalvoa eikä suojakuorta. Hyvä motorola ei voi muuta sanoa.
SoC ei ole kaikista uusin vaan tuo "välimalli", uusilla ARM ytimillä oleva Snapdragon 8, tehokas, mutta kuluttava. Näkyy sitten akun kulutuksena vrt. vanhemmat (Snapdragon 845-855- ym) tai tuoreimmat (Snapdragon 8 Gen2), muuten en ehkä takertuis tuohon, mutta julkaisuajankohta 2023 puolella ja tonnin laite, samoin kestävyyslaitteessa luulis olevan panostusta tuohon. Noh, ymmärrettävästi valmistaja ei voi pysyä jokaisen uuden käänteen perässä eikä tuo mitenkään kriittistä ole.

Miten niin ei ole suojakuoria ym oheiskampetta? Parit lasit, jotka oli ensimmäisellä sivulla ei ollu toimitusta Suomeen, mutta onhan toi aivan uusi laite, kuoria sen sijaan näky saavan tänne. Muualta voi löytyäkin ja toisaalta toihan on ns. kestäväksi laitteeksi tehty alun alkaenkin.

On ihan mielenkiintoinen konsepti juu, että kestävässäkin puhelimessa voi olla tehokasta rautaa, yleensä kun Cateissa sun muissa on aivan ö- luokan rauta.
Se sitten vaan, että mahtaako miten saada bootloaderia auki jatkossa. Ns. lukittuja puhelimia en suosittele ostamaan vaikka miten ei itse sinne käyttistä ikinä vaihtaiskaan, tarkoituksellista roskan tuottoa. (mm. Huawei)
 
Käyttökokemuksia omasta OnePlus Nord 2 ce litesta.

Joulukuun alusta asti olen tätä nyt käyttänyt ja tähän mennessä on lähinnä positiivista sanottavaa tästä budjettiluurista.

Loistava akun kesto. Helposti kaksi päivää omalla käytöllä. Nopeasti lataa akun myös. Näyttö LCD näytöksi erittäin hyvä ja kontrastia mukavasti. Ei mitään PWM välkyntää, eli silmätkin tässä kiittää, kun ne taitaa olla vähän herkemmän puoleiset.

Android 12 alla ja toiminta ollut erittäin sulavaa. En ole mikään tehokäyttäjä tai pelaaja. Ainakaan omassa puhelimessa ei ole esiintynyt vielä yhtään bugia, ja toivottavasti Android 13 jatkaa samalla linjalla. En ole kyllä siihen sitten heti päivittämässä, vaan pitää lukea muiden käyttäjien kommentteja onko se ok vai kustu pilalle bugeilla sun muilla.

Kameran valkotasapaino on suurin miinus. Kuvat on lähestulkoon aina liian lämpimiä väreiltään, mutta otan tällä vaan snapshotteja perheen kesken jaettavaksi. Kunnon kuvat sitten järkkärillä. Tähän hintaan kyllä olen ollut erittäin tyytyväinen. Sormet ristiin, että softa pysyy jatkossakin käyttökunnossa.
 
Tuosta 14v tyttö sanoi että puhelin on hyvä. Tuon ikäiseltä teiniltä noin estoton ja ylitsevuotava kehuminen tarkoittaa että tuolla todennäköisesti korvaisi minkä tahansa lippulaivan milloin vaan.
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
257 779
Viestejä
4 478 081
Jäsenet
74 011
Uusin jäsen
velle

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom