Sony Xperia 10 III -kokemuksia? Pikaisella googlauksella näyttäisi olevan ihan mukiinmenevä puhelin, jossa tärkeimpänä ominaisuutena fyysinen koko. Olen tässä pohtinut Asus zenfone 8:a, mutta mä luultavasti maksaisin itselleni ihan turhasta suorituskyvystä. Käytän helposti samaa luuria sen kolme vuotta ja nyt taitaa mennä jo viidettä vuotta tällä nykyisellä, joten jos sitä vaikka seuraavan kerran vaihtaisi kun turvapäivitykset loppuvat. Tollainen mid range luuri voisi olla oman käsityksen mukaan ihan kelpo valinta, jossa saisi riittävän suorituskyvyn vielä kolmannelle vuodelle, mutta ei maksaisi pelitehoista tai muusta itselle turhasta. Tuossa olisi 5G-tuki, joka esim Pixel 4a:sta puuttuu (joka oli hetken yksi vaihtoehto). Ajatuksia tai vaihtoehtoja?
Muutamia valintaperusteita:
- Jos haluat laitteen tehokkaalla suorittemella ja 120Hz näytöllä, niin sitten zenfone.
- Jos haluat laitteen, joka on mahdollisimman tehokas ja kestävä, sekä saa tietoturvapäivitysiä mahdollisimman pitkään, niin sitten iPhone 12 / 12 mini
- Jos haluat pienen mutta tehokkaan, sekä vedenkestävän laitteen, niin sitten iPhone SE
- Jos haluat pienen laitteen mahdollisimman hyvällä akunkestolla, niin sitten Sony Xperia 10 III.
- Jos haluat hintaansa nähden mahdollisimman hyvän valokuvakameran, niin sitten Pixel 4a.
- 5G ei nykyisellään tuo normaalille käyttäjälle havaittaa hyötä, vaikka liittymät maksavatkin hunajaa.
- iPhoneissa ja Sonyssa on vain 60Hz näytöt.
- Sonyn akku latautuu hitaasti, iPhone SE:ssä on huono akunkesto ja 120 Hz näyttö veroittaa osansa myös Asuksen akunkestosta.
- Pixel ei kestä vettä, mutta muut edellä mainitut laitteet ovat vedenkestäviä.
- iPhonet saavat päivityksiä arviolta 5-8 vuoden ajan, Zenfonelle luvataan vajaat 3 vuotta, ja Googlen Pixelin tuki päättyy Elokuussa 2023. Sonyn päivitystuesta en tiedä.
- Megapikselit ja kameroiden lukumäärä eivät korreloi kuvanlaadun, tai edes kuvausominaisuuksien kanssa. Parhaan kamaran titteli lienee osittain makukysymys, mutta erot ovat yllättävän pieniä hyvissä valaistusolosuhteissa. Todelliset erot nähdään hämärässä, eivätkä hepposimmat suorittemet jaksa ylläpitää hyvälaatuisen videon vaatimaa bittivirtaa.