Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Hyvää joulua!
Osallistu io-techin piparikakkutalokilpailuun 2024 Linkki osallistumisketjuun >>>
SER-huutokaupat hyväntekeväisyyteen käynnissä! Linkki huutokauppaan >>>
Jaahas, eli siis reititin on vaan paska. Eilen yöllä joskus 3 aikoihin sain reitittimellä jopa 40-50 megaa, mutta kännykällä sitten taas nous sinne 70-80 megaan asti.CAT-6(B525s-65a) vs CAT-12(G6), en ihmettele yhtään, että kännykällä on paremmat siirtonopeudet paikasta riippumatta.
Solwise - Surface Elevation Tool | Solwise Ltd4G antennin sijoitus.
Niin miten saa maaston mäkien korkeudet "sivuprofiiliin", että voisi arvioida eri suunnissa olevien tukiasemien kuuluvuutta etukäteen?
Karttapaikasta löytää mastojen korkeuden ja oman tontin korkeuden.
Sivukuva teitistä kertoisi paljon. Varmaan puut pitää huomioida myös, sekä niiden kasvu, jos on hakkuuaukio ihan oman tontin vieressä.
antennijohdot aiheuttaa häviöitä joten niitä ei kannata pitkin kämppää vetää vaan modeemi antennin viereen ja verkkokaapelilla eteenpäin
RP-SMA pitäisi olla pelkästään WIFI antenneissa.
RP-SMA on keksitty siksi että kuluttaja ei voisi vaihtaa antennia. Periaattessa monet suuntaavat antennit WLAN:ssa kielletty. No nykyään siihen siitä on tullut niin yleinen että alkuperäinen idea on vesittynyt.Mikähän tuon RP liittimen tausta on, ensimmäisen kerran taisin törmätä johonkin Ciscon TNC liittimeen.
Menee kyllä perinteinen uros-naaras systeemi sekaisin.
192.168.1.1 osoitteella pääsee purkkiin sisään selaimella, salasana admin, ethernet-kaapeli yhteys, toi ohjelma kuitenkin valittaa ettei voi muodostaa yhteyttä, tarkista yhteys-asetukset? 192.168.1.1 osoitteella ilmoittaa välittömästi ettei voi yhdistää, muilla osoitteilla miettii muutoman sekunninkokeiltu 192.168.1.1
Olisko tuo IP siinä kuitenkin 192.168.1.254 ? jos on oletusasetuksilla se.
Kaksi antennia tarvitsee, jotta MIMO toimii. Tai yhden MIMO-antennin, mutta jostain suunnasta se signaali tulee, eli suunnattava on varmempi vaihtoehto.Onpas noita vaihtoehtoja nyt paljon.
Meillä tilanne, että asutaan lähellä Kehä1:stä bermudan kolmiossa, missä on kolme eri suunnissa olevaa tukiasemaa alle kilometrin päässä mutta cellmapperin mukaan minkään suuntaus ei osu meille päin. Sisällä signaali on huono mutta heti ulos mentäessä alkaa data liikkua lähes liittymän maksimivauhdilla ihan puhelimellakin.
Modeemina on Huawei B715-23c antenneilla. Eli riittäisikö tuohon joku ei-suunnattava antenni talon katon harjalle ja jos riittäisi, mikä se nyt sitten olisi?
Anteeksi, mutta en nyt ihan ymmärtänyt vastausta.Kaksi antennia tarvitsee, jotta MIMO toimii. Tai yhden MIMO-antennin, mutta jostain suunnasta se signaali tulee, eli suunnattava on varmempi vaihtoehto.
En tiedä mistä noista irtoaa paras nopeus missäkin vaiheessa vuorokautta.Riittäisi mutta jos asennus on kiinteä niin turha pistää ympärisäteilevää. Parempi suunnata siihen tiettyyn tukiasemaan kuin yrittää vastaanottaa jokaisesta joka sitten sotkee asioita.
En tiedä mistä noista irtoaa paras nopeus missäkin vaiheessa vuorokautta.
Kuinka tarkasti tuollainen suunnattava täytyy suunnata ja miten hyvin se pysyy kiinni tietyssä tukiaaemassa? Modeemissa ei ole valikkoa jolla sen saisi lukittua.
Mutta ympärisäteilevällä sulla ei ole muuta mahdollisuutta kuin roikkua siinä voimakkaimmin kuuluvassa tukiasemassa kiinni. Ja se saattaa olla se ruuhkasin tukiasema.En tiedä mistä noista irtoaa paras nopeus missäkin vaiheessa vuorokautta.
Kuinka tarkasti tuollainen suunnattava täytyy suunnata ja miten hyvin se pysyy kiinni tietyssä tukiaaemassa? Modeemissa ei ole valikkoa jolla sen saisi lukittua.
Ostin alla olevat tuotteet ja asentelin paikalleen. Nyt kuitenkin tuntuu että jotain vikaa on jossakin.
Huawei B715 (DNA Kotimokkula Premium 4G+ WLAN) 4G+/LTE-A Modeemi & Dual Band AC1300 WiFi & 4-porttinen reititin, 2 x SMA naaras liitäntää ulkoisille antenneille, operaattorivapaa
Iskra P-58 L700 Unicom MIMO 3G/4G/LTE/GSM-suunta-antennipaketti (2 antennia), 600-2800 MHz, 2 x 11 dBi
Asennuksen jälkeen en tahtonut päästä millään suuntauksilla yhtä hyviin tuloksiin kuin aikaisemmin testatessa ja varsinkin upload nopeus oli mitätön 0.5 - 2 aikaisemman 30-40 sijaan.
Lopulta käänsin modeemissa antenni johdot toisin päin (main ja div) ja upload nopeuskin palasi suunnilleen aikaisempiin lukemiin.
Pitäisikö sillä olla väliä kumman antennin (ylempi/alempi) johto tulee main liitäntään ?
Suunnitelma oli laittaa ylempi antenni main-liitäntään, mutta siinä ei nyt tunnu olevan testieni mukaan oikein eloa. Kun pelkän ylemmän antennin kytkee main-liitäntään ja teen nopeus testin se antaa tulokseksi muutaman megan download nopeuden ja nollaa uploadiin.
Kun taas main-liitäntään vaihtaa mastossa alempana sijaitsevan antennin eikä taaskaan kytke toiseen liitäntään mitään nousee sekä download ja upload lukemat kohtuullisille tasoille n. 30-40.
Onko siis niin, että tämä toinen antenni on rikki. Pienoista parannusta se tuntuu kuitenkin antavan div liitännässä verrattuna siihen että se on kokonaan pois. Vai onkohan joku muu syy nyt sille ettei antenneista tunnu tulevan täysi teho.
Tuon ylemmän antennin kun laittoi pelkästään main-liitäntään niin arvot oli RSRP:-115 SINR: -2 RSRQ:-11
Kun taas toisen antennin laittaa pelkästään main-liitäntään niin se antaa RSRP:-90 SINR: 7 RSRQ:-10
Josku noita 4G kaksoisanteneja käyttelin. Kokeilujeni mukaan ei merkitystä, mikä ylempänä. Sillä oli merkitystä, että 45 astetta mastoon nähden ja eivät liian lähellä toisiaan olleet. Mielummin ero n. 70 cm ja jos ero n. 30 cm se heikensi, sekä 2100+2600 yhdistelmä käyttöön oli paras.käsitykseni että ylempi mimo antenni kytketään main liitäntään ?
RSRQ: | -11dB |
RSRP: | -81dBm |
RSSI: | >=-51dBm |
SINR: | 20dB |
Tuosta on vaikea enään antennilla parantaa. Tukiasema on vain ruuhkainen. Toinen operaattori voisi auttaa.
RSRQ: -11dB RSRP: -81dBm RSSI: >=-51dBm SINR: 20dB
Tälläisiä arvoja antaa oma modeemi tällä hetkellä sen omilla 15cm antenneilla mitkä ovat siis suoraan siinä kiinni. Katselin täältä, että ilmeisesti yhteyden signaalissa ei olisi vikaa? Nopeutta tulee sisään kaikkea 10-80Mbps välillä. Tuossa se suurin ongelma onkin tällä hetkellä, että ei ole ollenkaan niin tasaista tuo kaista kuin toivoisin. Voisikohan antenni tuoda vakautta tuohon nopeuteen vaikka signaali jo on tasaista/hyvää?
Tuosta on vaikea enään antennilla parantaa. Tukiasema on vain ruuhkainen. Toinen operaattori voisi auttaa.
Ruuhkaa tuottavat suurikulutuksiset käyttötapaukset. Useimmiten ne ovat videota ja useimmiten videoita ladataan purskeina "puskuriin" sovellukselle (ks youtuben aikajana). Tällöin 100% saturaatiota on mahdotonta saavuttaa mille tahansa linkille ja sinne jää aina pieni "väljä' edellisten kaistan hordaajien jäljiltä. Elikkä normaalia ruuhkaa nuo havainnot.Yllättävää hieman, että vauhdit heittelee esim 10 testissä jotka tehty 5min sisällä noin radikaalisti.
CAT-6(B525s-65a) vs CAT-12(G6), en ihmettele yhtään, että kännykällä on paremmat siirtonopeudet paikasta riippumatta.