- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 14 956
Voisi itsekkin laittaa tänne mielipiteen mikroista kun olikin niin viihdyttävä topikki. Mullekkin tuli uuteen keittiöön mikro vaikka pystyn laskemaan käyttökerrat kahden käden sormilla vuoden aikana.
Parhaat käyttötarpeet mikrolle mitä olen keksinyt:
-mikropopkornit
-keitot jälkilämmitys (lautasellista keittoa ei voi järkevästi lämmittää minun mielestäni liedellä. Ehkä jos olis ihan pikkuriikkinen tyylii litran kattila niin vois onnistua, mutta sellaisia ei kai saa kuin jostakin museosta.)
-pizzan palojen lämmitys jos haluaa lämmittää (monesti tulee syötyä kylmänä)
-ruokien uusintalämmitys varauksella jos on kiire (pidän paistinpannua parempana koska ruoka ei menetä makua eikä siitä tule sellasta vetelää kuraa.)
Iso syy miksi laitoin mikron oli se että se on jo asunnon jälleenmyyntiarvoa ajatellen järkevä laittaa keittiöremontissa koska suurinosa ihmisistä käyttää sitä. (saa sopivaan paikkaan ja sähköt on valmiiksi oikeassa paikassa.) Lisäksi se mahdollistaa ruuan lämmityksen silloin jos varsinainen hella/uuni on muussa käytössä. (koskee useamman henkilön talouksia.) Ruokaa en sulata mikrolla, koska on kannattavampaa nostaa lämpöseen edellisenä päivänä ja antaa sulaa itsekseen.
Jos olisi mahtunut niin olisin varmaan laittanut tuollaisen monikäyttöuunin mikron tilalle jolloin käyttömahdollisuudet heti laajenee huomattavasti. Nuo vaan vaatii sen 60cm kaapin niin ei voi laittaa 30cm yläkaappiin tällöin.
Tuohon enerkiatehokkuuteen lämmittäessä en ota kauheesti kantaa, varmaan mikro voisi olla hyötysuhteeltaan paras jos muut seikat ei painaisi.
Pöydällä mikroa ei kannata pitää koska pöytätilaa on melkein aina liian vähän ja se on suhteessa turhan arvokasta tilaa tähän tarkoitukseen, eli ylös tai alas intekroituna kaappiin jotta ei kulu kallista aikaa ylimääräiseen puhistamiseen. Jos on normi mikro, sen joutuu aika ajoin nostamaan kolosta pois jotta saa pyyhittyä pölyt veks.
Joku sanoo että intekroidut mikrot on liian pieniä. On totta että niissä sisätilavuus on pienempi kuin vanhoissa pöydälle asetettavissa, mutta ainakin itsellä mahtuu 26cm normilautanen sisään enkä keksi syytä miksi pitäisi olla isompi. Ei sillä mikrolla mitään kinkkuja sulatella.
En tuosta tekniikasta tiiä tarkemmin, mutta vanhat mikrot on liian epätarkkoja jos haluaa tehä popkorneja tai jotain tarkkaa lämmittää niin menee yli turhan helposti. Uudessa mikrossa ei tätä ongelmaa ole ollut.
Ja ei, kello ei saa jäljestää laatumikrossa vaan pitää pysyä siinä ajassa mihin se on asetettu.
Helppokäyttöisiä malleja on markkinoilla, mutta täytyy melkeen käydä liikkeessä testaamassa tai selvittää ennen ostoa miten toimii perustoiminnot jotta ei tarvii mitään 10 nappulan sarjaa naputella oikeassa järjestyksessä.
Onkohan sillä edes merkitystä missä kohti mikroa se on? Luulen että tuo lautanen on puhdistuksen helpottamista varten. Voihan se olla tietty että ne säteet tulee tietystä suunnasta ja sit ei lämpene kuin yhdeltä puolelta jos ei pyöri. Ei luulis kyllä että noin pienissä objekteissa olisi väliä.
Näin varmaan moni tekeekin, mutta kun tuote/ruoka pitää saada NOPEASTI sulaksi niin vaihtoehdot mikrolle on aika vähissä.Ruokaa en sulata mikrolla, koska on kannattavampaa nostaa lämpöseen edellisenä päivänä ja antaa sulaa itsekseen.
Öö.. mitä? Väitätkö siis että poppareihin väännät ajan ja sen mukaan teet popparit? Johan pussissakin lukee että "kun poksahdusten väli on xxx niin sammuta mikro". Mä ainakin veivaan jonku random ajan ja kuullostelen koska poksunta loppuu ja se on sillä hyvä. Vai ymmärsinkö jotain väärin?En tuosta tekniikasta tiiä tarkemmin, mutta vanhat mikrot on liian epätarkkoja jos haluaa tehä popkorneja tai jotain tarkkaa lämmittää niin menee yli turhan helposti. Uudessa mikrossa ei tätä ongelmaa ole ollut.
Ja muutenkin, niinkuin täällä aikaisemminkin mainittu, mihin tarvitaan mikrossa tarkkaa kelloa? Okei se korvikkeen lämmitys ainakin, mutta noin niinkuin normaalin safkan tai jonku mikrokiekon lämmityksessä riittäis puolen minutinkin tarkkuuden riittävän hyvin.